luni, 5 noiembrie 2012

Conform F-Secure, malware-ul Android se află în creştere explozivă


Google a depus o serie de eforturi pentru stoparea problemelor de securitate ale platformei Android, începând cu introducerea rutinelor automate de scanare a aplicaţiilor din Play Store, Bouncer, sau achiziţia companiei VirusTotal, şi terminând cu schimbările de sub capota Jelly Bean, însă problema malware-ului pentru aceasta platformă rămâne una critică.
Conform producătorului de soluţii de securitate F-Secure, cel de-al treilea trimestru al acestui an a fost marcat de o creştere explozivă a numărului de semnături virale. Dacă în cursul trimestrul doi, compania a înregistrat 5033 de noi eşantioane malware, acest număr a explodat în ultimele trei luni: 51.447 de noi semnături virale.
Platforma Android se află într-o creştere continuă, terminalele motorizate de sistemul de operare Google reprezentând trei sferturi din piaţa smartphone în trimestrul recent încheiat. În aceste condiţii, interesul creatorilor de malware se îndreaptă preponderent către această platformă, iar utilizatorii trebuie să facă faţă unui val de produse software riscante.
Conform F-Secure, marea parte a acestor ameninţări sunt concepute pentru furtul de date personale sau apelarea serviciilor SMS cu tarife ridicate.
Android 4.1 a adus suport complet pentru Address Space Layout Randomization şi Data Execution Prevention, în versiunea recent lansată 4.2 fiind oferite şi opţiuni de scanare automată a fişierelor instalate din afara Google Play Store.
August, o lună "prolifică" pentru creatorii de malwareAugust, o lună "prolifică" pentru creatorii de malware

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu