duminică, 18 noiembrie 2012

Black Friday. Cum sa deosebiti adevaratele oferte de cele false din magazine




Publicatia The Atlanta Journal face o serie de recomandari bazate pe experienta celor care, de multi ani, fac cumparaturi in mult asteptata perioada "Black Friday".

Jan Hartzfeld este unul dintre americanii care, de 30 de ani, face acest lucru - scriu cei de la The Atlanta Journal. Pana nu de mult, impreuna cu sotul ei, se aseza la coada la magazinul Walmart din cartier la 6 dimineata si cauta cele mai bune oferte. Acum insa, toti cei care folosesc aceasta strategie risca sa nu mai obtina aceleasi rezultate.

"Vanzatorii sunt acum mai in tema, cu experienta. Acum ei au o misiune si stiu exact ce au de facut la fiecare magazin. Oamenii au deja planuri, pe care le pregatesc din timp.", spune Hartzfeld, in varsta de 52 de ani.

Este un lucru bun faptul ca vanzatorii sunt mai inteligenti, pentru ca si inclinatia retailer-ilor spre Black Friday a evoluat la fel. Sarbatorile, ofertele exclusiv online si chiar scaderea preturilor de anul acesta - toate sunt strategii destinate sa tina pasul cu exigentele consumatorilor.

In ultimii ani insa, unii cumparatori si-au dat seama ca ofertele lansate cu aceste ocazii speciale, cum este cea de Black Friday, nu sunt neaparat cele mai bune. Decide.com a studiat preturile online a unor retaileri mari din SUA din ultimii doi ani. Studiul, care a fost comandat de The Wall Street Journal, a demonstrat ca unele produse au avut preturi mult mai mici decat in Black Friday, in diferite perioade ale anului. Astfel, bijuteriile, televizoarele cu ecran lat si jucariile au avut cele mai mici preturi in septembrie si octombrie, in timp ce electrocasnicele au avut super-preturi in perioada Craciunului.

Carey Rossi, redactor-sef la Consumersearch.com, este de parere ca fiecare consumator ar trebui sa aiba formata o strategie, inainte sa mearga la cumparaturile de Black Friday. "Cel mai important este sa va alegeti prioritatile", spune Rossi.

Daca vreti jucarii, atunci interesati-va din timp de oferte, folosind un catalog sau pe Internet. Daca doriti electronice sau electrocasnice, asigurati-va ca stiti exact care sunt caracteristicile tehnice care va intereseaza si studiati preturile pe internet. Astfel, cand veti vedea o oferta buna de Black Friday...o veti recunoaste din prima.

In Romania, mai multe magazine si-au anuntat deja participarea la Black Friday pe 23 noiembrie:eMAG.ro, evoMAG.ro, WatchShop.ro, Flanco , Elefant.ro si F64.

Sursa : http://stirileprotv.ro

De ce se teme CEO-ul Yahoo: "Facebook pregateste un produs care ne va omori"


De ce se teme CEO-ul Yahoo:  Facebook pregateste un produs care ne va omori
Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, pregateste lansarea unui produs care sperie sefii portalului Yahoo, relateaza Business Insider.

”Se zvoneste ca Facebook pregateste un produs important care va concura cu unul dintre produsele de baza ale Yahoo pe partea de advertising, iar asta ne-ar distruge”, au declarat o sursa din interiorul Yahoo pentruBusiness Insider.
Gigantul Yahoo este unul dintre cei mai mari vanzatori de reclama pe internet, cu venituri anuale din aceasta activitate de peste 5 miliarde de dolari. Noul produs al celor de la Facebook nu va face decat sa acapareze piata publicitatii online.
Potrivit Business Insider, cel mai popular site de socializare din lume a descoperit o metoda de a demonstra celor din publicitate ca exista si o alta forma de reclama online pe langa Google Ads. Mark Zuckerberg a incheiat un parteneriat cu un concurrent al Nielsen, Datalogix, proiect care va aduce companiei sale multe miliarde de dolari, scrie presa din Statele Unite.
Iata cum se promoveaza, la ora actuala, un brand pe internet:

1. Compania se foloseste de o fotografie a produsului si de un text, pe care le distribuie pe nenumarate site-uri;
2. Consumatorii intra pe aceste site-uri, unii dintre ei vad reclamele, insa mult mai putini dau si click pe ele;
3. Cei mai interesati dintre consumatorii care au vazut reclamele actioneaza: cumpara produsele. Nu se pot contabiliza insa numarul celor care au achizitionat produsele datorita promovarii online;
4. Specialistii in marketing calculeaza click-urile si iau in calcul vanzarile, atat inainte, cat si dupa ce au avut loc campaniile online, pentru a vedea daca ele au functionat sau nu. Uneori, se are in vedere si gradul de recunoastere al produsului in randul publicului, in urma campaniilor.
Iata si cum va functiona noul produs de promovare la care lucreaza Facebook:

1. Brandul foloseste o poza a produsului si un text despre acesta si-l distribuie pe Facebook (urmand ca mai tarziu sa le distribuie si pe site-urile partenere ale retelei de socializare);
2. Consumatorii intra pe pagina de Facebook a companiei. Vad reclamele, unii dau si click pe ele
3. In final, cei mai interesati de produs decid sa-l achizitioneze, in urma campaniei;
4. Odata ce produsul se vinde, retailerii iau adresa de e-mail a consumatorului, domiciliul si numarul de telefon (deseori, acestea sunt date retailerilor prin programele de loialitate ori prin simplul like al paginii produsului);
5. Facebook detine e-mail-urile, adresele si numerele de telefoane a aproape un miliard de oameni, membri ai retelei. Compania verifica apoi logarile user-ilor si constata daca au vizionat promovoarea produsului pe reteaua de socializare.
6. Facebook trimite apoi un raport departamentelor de marketing– pastrand anonimatul userilor – cu numarul celor care au vazut reclama pe Facebook si au cumparat, ulterior, produsul/produsele respectiv/e;
7. Specialistii de marketing pot calcula astfel recuperarea investitiei in publicitate prin intermediul Facebook, raportandu-se la numarul celor care au cumparat produsul promovat in urma unei vizualizari a reclamei pe site-ul de socializare.
Exista trei motive pentru care reteaua lui Mark Zuckerberg recurge la acest tip de publicitate, iar altii, printre care si gigantul american Yahoo, nu o fac. Primul este ca nicio alta companie in afara Facebook nu detine atatea branduri care se promoveaza deja pe canalul sau. Al doilea: nicio alta firma nu numara atat de multi utilizatori. In final: nicio alta companie nu dispune de o baza de e-mailuri ale useri-lor care le acceseaza, scrie Business Insider.
Mai mult, Facebook a lansat deja un astfel de produs destinat retailerilor online. Contactati de Business Insider, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze pe marginea subiectului.

Sursa : http://www.incont.ro

Cand stiinta se impleteste cu magia. Hologramele devin realitate

Cand stiinta se impleteste cu magia. Hologramele devin realitate


Pentru cei care au crescut cu cartile lui Jules Verne sau cu episoadele din Star Trek, genul science-fiction nu e deloc o lume absurda
Cati dintre noi n-au visat sa calatoreasca cu viteze mai mari decat cea a luminii, sa citeasca gandurile altora sau sa se teleporteze dintr-un loc in altul? E posibil ca toate acestea sa se realizeze in 50, 100 sau poate o mie de ani. Una dintre magii, insa, se fabrica exact acum.
Hologramele au fost, intai, o idee absurda, nascocita de mintile unor vizionari. Jules Verne este unul dintre primii care vorbesc despre asa o ciudatenie. O gasim in Castelul din Carpati, carte publicata in 1893. Abia 50 de ani mai tarziu, un fizician maghiaro-englez, Dennis Gabor, face primii pasi in domeniu. Comunitatea internationala il rasplateste, in 1971, cu Premiul Nobel, acordat pentru "inventarea si perfectionarea metodei holografice". Primele obiecte 3D sunt insa opera sovieticului Yuri Denisyuk si cercetatorilor Emmett Leith si Juris Upatnieks de la Universitatea din Michigan, SUA, ale caror inventii se bazeaza pe descoperirea laserului.

Cum sa-ti faci singur o holograma
In filmele SF, hologramele par ceva atat de simplu si de important, incat ne miram ca ele nu au fost deja create in realitate. Cu toate ca lucrurile nu sunt chiar asa de la indemana cum le infatiseaza Hollywood-ul, pentru a realiza o holograma simpla nu e nevoie de foarte multe unelte. 

Cel mai important este laserul, iar cele cu lumina rosie sunt des intalnite.
La punctul doi trecem lentilele. Acestea sunt folosite pentru a dispersa lumina.
Mai ai nevoie si de un dispozitiv care sa imparta fasciculul in doua. Acest sistem foloseste, de obicei, prisme si oglinzi pentru a diviza fasciculul.
Sunt necesare si oglinzi suplimentare, pentru a indrepta lumina in directia corecta.
In fine, ultimul pe lista este filmul holografic, care se aseamana filmului foto. Diferenta este ca filmul holografic poate inregistra schimbari foarte mici de lumina, care se petrec la distante microscopice.
Postul americat de televiziune CNN a reusit sa realizeze o transmisiune in direct cu o holograma, in timpul alegerilor. Prezentatoarea Jessica Yellin a aparut in studio, la New York, desi se afla in Chicago. 35 de camere HD se aflau in jurul ei, si ii inregistrau miscarile corpului din unghiuri diferite.


Cat de departe au ajuns cercetatorii
Japonezii de la Burton au prezentat, in primavara lui 2012, la Targul de tehnologie CES Las Vegas un gadget care fabrica holograme tridimensionale. Tehnologia lor se numeste "plasma laser" si ii ajuta sa realizeze imagini 3D in aer, fara niciun ecran. Jucaria poarta numele Aerial 3D si este deocamdata singura care a ajuns la astfel de performante.
Ea functioneaza cu ajutorul undelor laser, care stimuleaza atomii de oxigen si de azot din aer. Gadgetul proiecteaza obiecte 3D cu 50.000 puncte pe secunda, fata de 1.000 in 2006, iar numarul de cadre pe secunda este de pana la 15.

Tot japonezii sunt si cei care au prezentat cu succes, in 2009, primele holograme care pot fi atinse. Cativa cercetatori de la Universitatea Tokyo sunt autorii unui experiment pur si simplu fantastic:


Proiectele elevilor romani
Creatorii de maine si-au prezentat, pe www.techschool.ro, ideile creative care sa schimbe in bine lumea. Doua dintre proiectele celor ajunsi in tabara de tehnologie se refera chiar la holograme.
Hologram Projector (Victor Candet): "Este un proiector in forma de piramida care proiecteaza o imagine sau o animatie in interiorul acesteia. Protectorul foloseste reflexia si refractia luminii pentru a crea o imagine reala. Cand imaginea este proiectata pe una dintre fetele piramidei, acesta se vede in interiorul ei, formandu-se o iluzie optica. Cu acest proiector oamenii pot vizualiza imagini sau comunica cu alte persoane, acestea fiind capabile sa vada acea persoana din 4 unghiuri, cu o rotatie a proiectorului de 360 de grade. Acesta mai poate fi folosit la prezentarea unui produs, de exemplu un telefon mobil sau vizualizarea unor fotografii in 3D fara a mai folosi ochelarii speciali"

Holophone (Octav Iacomi): "Holophone este un telefon care emite holograme cu imaginea celor cu care vorbim, cu GPS, jocuri etc. Va fi usor de folosit, nu va afecta creierul uman, functionand cu energie solara, va fi mai realist."

Sursa : http://www.yoda.ro

Dupa 50 ani, mouse-ul dispare. Cine sunt generatiile de copii care nu stiu cum sa-l tina in mana

Dupa 50 ani, mouse-ul dispare. Cine sunt generatiile de copii care nu stiu cum sa-l tina in mana


In 1963, doi oameni de stiinta au reusit sa proiecteze primul mouse din lume. Era simplu, cu o cutie de lemn si o rotita ce permitea o miscare rudimentara. Nu optic, nu wireless, ci old-school.
Era anul 1963, iar la Institutul de Cercetare Stanford din Palo Alto, California, Douglas Englebart si Bill English reuseau sa puna cap la cap ceea ce avea sa devina primul mouse din istorie.

Mouse-ul a devenit in urmatorii 50 de ani indispensabil pentru orice utilizator de calculator. Steve Jobs l-a folosit pentru predecesorul Macintosh-ului, moment in care mouse-ul a devenit "mainstream".

Chiar si odata cu aparitia laptopurilor dotate cu touchpad, userii nu au renuntat la mouse, insa ultima tehnologie care a acaparat piata risca sa incheie viata unei "jucarii" fara de care nici nu ne-am putea imagina activitatea din fata calculatorului.

CUM ARATA MOUSE-UL PENTRU GENERATIA COPIILOR SMART...PHONE

Slide, slide, zoom, slide... acesta este sunetul care a inlocuit "click-ul" in 2012. Tabletele si telefoanele mobile poate nu vor elimina din viata celor trecuti de 20 de ani mouse-ul, dar din viata copiilor care s-au nascut cu o tableta in viata, acel vechi accesoriu pare deja inutil.

Pe fata din imagine o cheama Josephine Nguyen, a fost fotografiata si intervievata de englezii de la The Independent in timp ce cauta pe internet definitia unui adverb folosindu-se de un iPad. In acelasi timp, cei 20 de colegi ai sai de clasa faceau lucruri similare pe propriile lor tablete. Pentru ei, mouse-ul nu exista.

La 10 ani, Nguyen nu intelege de ce PC-ul trebuie sa fie atat de complex, cu un monitor, o unitate, o tastatura, un mouse; biroul este prea incarcat, spatiul este limitat, iar o tableta pare mult mai simpla, prietenoasa si vorbeste parca mai usor pe limba ei.

"Era prea lent si avea prea multe componente", a declarat fata pentru ziarul britanic. Prietena ei si colega de scoala, Gilbert Vasquez, de 6 ani, dupa ce a luat un mouse in maini a declarat: "Dar eu nu stiu ce e asta..."

Pentru cele doua fete scoala arata altfel. Ele nu vorbesc despre calculatoarele 486, Pentium 2, nu vor sa mai vada jucarii mari si grele, ci vor ca tot calculatorul sa poata fi tinut in degete, sa fie usor de inteles si prietenos.

Iar statistica in Marea Britanie arata ca tabletele castiga teren serios pe piata in fata PC-urilor. Independent scrie chiar ca "vanzarile actuale la iPad au inceput sa canibalizeze vanzarile la PC-uri in scoli", citand din analistul Charles Wolf.

DE CE NU MAI E NEVOIE DE MOUSE


John Underkoffler, un fost cercetator de la MIT si omul care a lucrat la sistemul grafic din filmul Minority Report cu Tom Cruise, explica de ce mouse-ul nu mai este in prezent o necesitate:

"Vocea umana si mainile - daca le folosesti in lumea digitala asa cum o faci si in lumea reala, vei vedea ca sunt incredibil de expresive. Daca renunti la bucata aia de plastic numita mouse, vei putea transmite informatie intr-un mod foarte diferit si la mare viteza."

The Independent noteaza: "Acest tip de gandire se transforma intr-un produs industrial. In loc sa te mai orientezi spre un singur produs pentru a accesa tehnologia, inovatorii se duc spre tot felul de gadgeturi care raspund la miscarea corpului, voce, degete, ochi si chiar ganduri, unele dintre ele putand fi accesate de mai multi oameni in acelasi timp. Poate ca tastatura va mai fi folosita pentru mailuri, dar design-ul ar putea fi facut mai usor cu un stilou digital, asa cum o harta a Lisabonei ar putea fi studiata prin gesticularile mainilor. Mouse-ul, asa cum multi sunt de acord, a fost o inventie geniala la vremea sa, dar acum e bun de muzeu."

"MOUSE-UL NU TREBUIA SA AJUNGA NICIODATA ASA UN FENOMEN"


Cuvintele ii apartin Christinei Englebart, fata unuia dintre inginerii care au proiectat mouse-ul: "Tatal meu, Douglas, nu s-a gandit niciodata ca ASTA VA FI. S-a gandit mereu la noi metode de a dezvolta experienta pe calculator."

Christina avea 8 ani atunci cand tatal ei desena primul mouse din lume. Azi are 57 de ani si spune ca era mouse-ului s-a incheiat.

Si are dreptate. In San Antonio, la o distanta mica de locul in care mouse-ul a fost proiectat, astazi toate scolile au integat iPod Touch si iPaduri printre manualele celor 700 de studenti, in timp ce profesorii folosesc Mac Airbooks cu touchpaduri.

"Majoritatea copiilor de aici nu au vazut niciodata un mouse.", spune o educatoare de la o gradinita din San Antonio. Copiii de 4 ani folosesc iPod Touch ca sa invete sunetele, in timp ce studentii isi fac prezentarile pe iPad.

Directoarea scolii San Antonio Elementary and LUCHA a decis in urma cu un an sa inceapa un experiment de scoala tehnologizata. L-a costat 300.000 de dolari echipamentul, iar astazi spune ca este incantat de rezultate.

"Lucrurile se schimba atat de rapid, incat nici nu stim daca PC-ul sau mouse-ul vor mai exista in momentul in care acesti copii de granitita vor creste indeajuns de mari sa le foloseasca.", a declarat Kristin Burt pentru Independent.

Sursa : http://www.yoda.ro

Google plateste 22,5 mil. dolari intr-un scandal privind incalcarea intimitatii utilizatorilor

Google plateste 22,5 mil. dolari intr-un scandal privind incalcarea intimitatii utilizatorilor


Gigantul va da banii pentru inchiderea unei investigatii a Comisiei Federale pentru Comert din SUA privind niste cookie-uri implantate pe browserul Safari.
Google a acceptat, pe langa plata amenzii, sa dezactiveze toate cookie-urile de urmarire plasate pe computerele utilizatorilor browserului Safari pana in februarie 2014. Google monitoriza, prin aceste aplicatii, comportamentul userilor.
Un tribunal din San Francisco a constatat ca acordul Google cu Comisia Federala pentru Comert "este corect, adecvat si rezonabil", scrie MEDIAFAX.
Google a negat pe de alta parte ca ar fi procedat incorect. FTC investigheaza de aproape 20 de luni daca Google abuzeaza de pozitia dominanta detinuta pe piata, iar agentia era pregatita sa dea in judecata compania, daca aceasta nu facea o propunere acceptabila pentru inchiderea investigatiei, potrivit unor surse apropiate situatiei.
Amenda record de 22,5 milioane de dolari este prima aplicata de FTC pentru nerespectarea vietii private pe Internet. Un avocat al Google a sustinut ca ingrijorarea autoritatii de reglementare este nerealista, pentru ca grupul nu pastreaza informatiile oferite de aplicatiile de tip cookie.

Sursa : http://www.yoda.ro

Top 10 tablete de buget


Intr-o perioada in care tabletele noi apar precum ciupercile dupa ploaie e mai important ca niciodata sa luati o decizie informata in momentul in care va ganditi la o achizitie. Chiar daca multe tablete noi ataca o zona de pret apropiata de 500 euro in acest articol am incercat sa atragem atentia asupra celor mai bune produse de acest gen, care se incadreaza in 1200 lei.
Acest top ar fi trebuit sa se intituleze cele mai bune tablete pana in 200 dolari. Din pacate, desi multe dintre tablete se pot gasi la un pret apropiat de o astfel de valoare in SUA, in Europa respectivul pret se transforma in euro si i se adauga si TVA. Trecand peste acest fapt, niciodata nu a fost o perioada mai prielnica decat acum pentru o achizitie. Indiferent cum le privesti cele mai multe tablete nu sunt doar mai ieftine ci sunt si mult mai bune decat in urma cu aproximativ un an. In plus nu prea mai exista diferente atat de mari intre ceea ce gasesti in Romania sau ceea ce gasesti in SUA, Anglia, Germania.
Daca nu sunteti interesat de un iPad, pot afirma ca aceasta suma de 1200 lei reprezinta cel mai bun buget pentru o tableta performanta. Cele mai multe ditre acestea au 16GB spatiu de stocare si vin cu posibilitate de extindere prin intermediul unui card microSD. Cu cateva exceptii toate vine preinstalate cu minim Android 4.0. Calitatea constructiei este foarte buna si, desi vin fara conectivitate 3G, daca bugetul va permite, puteti pune cateva sute de lei in plus sa va orientati catre o astfel de solutie. Daca ne uitam insa la popularitatea retelelor wireless in cafenele, baruri, restaurante sau mall-uri, o tableta cu WiFi este perfecta in cele mai multe cazuri.

1. Google Nexus 7 16 GB – 1200 lei

Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: Corning Glass LCD LED Backlight 7 inci 1280 x 800
Procesor / numar core-uri / frecventa: Nvidia Tegra 3 quad core 1200 MHz
Memorie RAM: 1 GB
Camera principala/secundara: 1,2 megapixeli
Conectivitate: Wireless N, Bluetooth, GPS, micro USB
Dimensiuni / greutate: 198,5 x 120 x 10,45 mm / 340 grame
Sistem de operare: Android 4.1
Autonomie specificata: 9 ore si 30 minute
Prima tableta lansata in programul Nexus, sub supravegherea atenta a celor de la Google, este Nexus 7. Produsa de ASUS, aceasta are o calitate deosebita a constructiei si vine cu un accent clar pe ergonomie. Este rapida datorita procesorului Tegra 3 de la Nvidia si este singura tableta din acest top cu un procesor quad core. Calitatea ecranului este peste medie si fluiditatea in utilizare este remarcabila. In plus, aveti siguranta ca pentru un an sau doi veti avea cele mai noi versiuni de Android datorita update-urilor servite cu regularitate de Google.

2. Amazon Kindle Fire HD 16 GB – 1100 lei

Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: LCD IPS 7 inci 1280 x 800
Procesor / numar core-uri / frecventa: ARM Cortex A9 dual core 1200 MHz + Power VR SGX 540
Memorie RAM: 1024
Camera principala/secundara: HD
Conectivitate: Wireless N dual band MiMo, Bluetooth, micro USB, micro HDMI
Dimensiuni / greutate: 193 x 137 x 10,3 mm / 395 grame
Sistem de operare: Android 4.0 customizat
Autonomie specificata: 9 ore si 45 minute
Cea de a doua generatie de Kindle Fire a primit sufixul HD datorita unui ecran cu o rezolutie mai mare in comparatie cu primul model, asistat de un procesor cu 40% mai rapid. Ancorata in ecosistemul celor de la Amazon, de unde va puteti cumpara aplicatii, muzica si filme, tableta Kindle Fire HD ofera o rata de transfer foarte mare pe o conexiune wireless datorita sistemului inteligent de antene dual band MiMo. Ca un avantaj semnificativ fata de generatia trecuta, noul Kindle Fire HD vine cu un sistem de operare un pic mai complex pe partea de functionalitate. Vorbim de un client de mail mai performant, aplicatii dedicate de Facebook si Skype si un sistem foarte bine pus la punct de control parental.

3.  Samsung P3110 Galaxy Tab 2 8GB – 1060 lei

Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: LCD PLS 7 inci 1024 x 600
Procesor / numar core-uri / frecventa: ARM Cortex A9 Dual Core 1000 MHz + PowerVR SGX 540
Memorie RAM: 1 GB
Camera principala/secundara: 3,15 MP / 0,3 MP
Conectivitate: Wireless N, Bluetooth 3.0, GPS, Micro USB
Dimensiuni / greutate: 193,7 x 122,4 x 10,5 mm / 340 grame
Sistem de operare: Android 4.0
Autonomie specificata: 8 ore si 45 minute
Una dintre tabletele mai ieftine de la Samsung este Galaxy Tab 2 P3110. Desi vine cu un pret mai accesibil, de aproape 1000 de lei, asta nu inseamna nici pe departe ca vorbim de o tableta slaba. Este sprintena datorita procesorului dual core, calitatea constructiei iti confera sentimentul de trainicie iar GPU-ului PowerVR face o treaba foarte buna in a-ti oferi o experienta de gaming fluenta. Autonomia de aproape o zi de munca si efortul pe care il face Samsung pentru a-si actualiza rapid smartphone-urile si tabletele pun acest model in fruntea optiunilor pentru cei cu un buget de aproximativ 1000 lei.

4.  Archos 97 Carbon 16 GB – 1070 lei

Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: LCD IPS 9,7 inci 1024 x 768
Procesor / numar core-uri / frecventa: ARM Cortex A8 1 GHz
Memorie RAM: 1 GB
Camera principala/secundara: 3 MP / 0,3 MP
Conectivitate: Wireless N, USB 2.0, micro USB, mini HDMI
Dimensiuni / greutate: 239 x 184 x 11.5 mm
Sistem de operare: Android 4.0
Autonomie specificata: 8 ore
Cu un ecran generos de 9,7 inci si o rezolutie identica cu a primelor doua generatii de iPad, 97 Carbon de la Archos vine cu un raport pret performanta deosebit. Carcasa de aluminiu eloxat, ecranul luminos cu unghiuri foarte bune de vizibilitate la care se mai adauga si conectica generoasa, toate sunt argumente clare pentru intentia celor de la Archos de a creea niste produse de calitate. In plus, la doar 11,5 mm, aceasta este printre singurele tablete de pe piata care mai incorporeaza un port USB host la dimensiune reala, pe lana un micro USB. Avand in vedere ca si autonomia este foarte buna iar versiunea de Android nu vine cu prea multe cosmetizari, Archos 97 Carbon este o solutie demna de luat in calcul.

5.  Evolio Neura 16 GB – 1050 lei

Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: LCD IPS 9,7 inci 1024 x 768 pixeli
Procesor / numar core-uri / frecventa: Nvidia Tegra 2 Dual Core 1 GHz
Memorie RAM: 512 MB
Camera principala/secundara: 1,3 MP
Conectivitate: Wireless N, Bluetooth, USB 2.0, mini USB
Dimensiuni / greutate: 250 x 190 x 14 mm / 760 grame
Sistem de operare: Android 4.0
Autonomie specificata: 7 ore
Lansata cu surle si trambite in urma cu aproape un un an, cu o campanie agresiva de marketing, Evolio Neura este o tableta romaneasca care s-a mai maturizat un pic intre timp. Lansata la momentul respectiv cu Android 2.2, acum se lauda cu Android 4.0 care se misca destul de bine pe SoC-ul Tegra 2 de la Nvidia. Ar fi fost un avantaj semnificativ trecerea la un GB RAM, poate si o greutate mai mica, acest model vine insa si cu avantaje. Are un port USB 2.0, o autonomie de aproximtiv 7 ore plus multe accesorii. Incercand sa creeze un ecosistem in jurul acestui produs Evolio ofera curiosilor dock-uri, huse, standuri si cam tot ce ti-ai putea dori in momentul in care achizitionezi o tableta serioasa.

6. BlackBerry PlayBook 16 GB – 1030 lei

Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: LCD 7 inci 1024 x 600
Procesor / numar core-uri / frecventa: ARM Cortex A9 Dual Core 1 GHz
Memorie RAM: 1 GB
Camera principala/secundara: 5 MP / 3 MP
Conectivitate: Wireless N, Bluetooth, micro USB, micro HDMI
Dimensiuni / greutate: 194 x 130 x 10 mm / 425 grame
Sistem de operare: BlackBerry Tablet OS
Autonomie specificata: 7 ore si 40 de minute
RIM a facut o treaba foarte buna cu prima si cea mai recenta tableta a sa. PlayBook-ul este o tableta rapida, cu o interfata intuitiva si un pret care intre timp a scazut pana la o valoare decenta. Considerata una dintre cele mai bune tablete cand vine vorba de redarea continutului Flash, PlayBook-ul are un singur dezavantaj: ecosistemul de aplicatii. Desi sistemul de operare a beneficiat regulat de actualizari semnificative iar produsul in sine are un aspect premium, ramane la latitudinea voastra daca vreti o tableta cu un magazin de aplicatii care nu va oferi niciodata varietatea pe care o gasiti in Google Play sau Apple App Store.

7.  AllView AllDro 3 Speed Duo 16 GB – 1000 lei

Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: LCD IPS 9,7 inci 1024 x 768
Procesor / numar core-uri / frecventa: ARM Cortex A9 Dual Core 1,5 GHz + PoweVR Mali 400MP
Memorie RAM: 1 GB
Camera principala/secundara: 2 MP / 2 MP
Conectivitate: Wireless N, mini USB, mini HDMI
Dimensiuni / greutate: 242 x 190 x 10 mm
Sistem de operare: Android 4.1
autonomie specificata: 5 ore si 20 de minute
Lansata in urma cu aproximativ o luna, tableta Allview Alldro 3 Speed Duo, este o tableta romaneasca produsa in China sub supravegherea brasovenilor de la Allview. Acest model face parte din seria Alldro, are un ecran IPS bun, rezultate foarte bune in teste (pentru acest pret) si o conectica generoasa. Suporta pana si conectarea unui modem 3G prin USB.  Vine preinstalata cu Jelly Bean iar cele cateva aplicatii suplimentare reprezinta o valoare care nu merita neglijata. Aveti pana si o licenta de antivirus in cutie. Ramane acum sa va decideti cat de multa incredere aveti in brandurile autohtone si cat de mult pretuiti faptul ca in cazul unei defectiuni puteti merge imediat la un service local.

8. Huawei MediaPad Lite 8 GB – 1100 lei

Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: LCD IPS  7 inci 1024 x 600 pixeli
Procesor / numar core-uri / frecventa: ARM Cortex A8 1200 MHz
Memorie RAM: 1 GB
Camera principala/secundara: 3,2 MP / 0,3 MP
Conectivitate: Wireless N, 3G, Bluetooth, GPS, micro USB
Dimensiuni / greutate: 193 x 120 x 11 mm / 370 grame
Sistem de operare:Android 4.0
Autonomie specificata: 4 ore si 30 de minute
Huawei incerca sa iasa in fata cu tabletele sale de varf, gen MediaPad 10 FHD cu ecran Full HD, insa nu-si neglijeaza nici zona de produse mai accesibile din care face parte aceasta tableta de 7 inci. Cu o configuratie decenta, aceasta tableta este printre singurele din top care integreaza un modem 3G, iar daca sunteti interesat o puteti folosi si ca telefon. Desi nu are o autonomie remarcabila, este usoara, destul de subtire si vine preinstalata cu Android 4.0. Finisajele par de calitate iar pretul este foarte bun pentru pachetul de functii inclus.

9.  Acer Iconia Tab A100 8 GB – 1070 lei

Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: LCD 7 inci 1024 x 600
Procesor / numar core-uri / frecventa: Nvidia Tegra 2 dual core 1 GHz
Memorie RAM: 1 GB
Camera principala/secundara: 5 megapixeli / 2 megapixeli
Conectivitate: Wireless N, Bluetooth, micro-USB, HDMI
Dimensiuni / greutate: 195 x 117 x 13,1 mm / 470 grame
Sistem de operare: Android 3.2
Autonomie specificata: 4 ore si 54 minute
Nu este cea mai recenta tableta lansata de cei de la Acer insa nici nu vine la un pret exagerat. Sistemul de operare este Android 3.2 si si, desi nu vorbim de o versiune mai noua, macar va puteti bucura de o experienta Android optimizata pentru tablete. SoC-ul Nvidia Tegra 2 face o treaba foarte buna in combinatie cu acest sistem de operare iar cei 1024 MB RAM va asigura o experienta de utilizare fluenta chiar si daca profitati la maxim de notiune de multi-tasking.  Ar fi putut poate sa fie o tableta mai subtire, cele 500 de grame reprezinta insa o greutate decenta pentru o tableta.

10. Lenovo Idepad A1 16GB – 1030 lei

Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: LCD LED Backlight 7 inci 1024 x 600
Procesor / numar core-uri / frecventa: ARM Cortex A8 1 GHz
Memorie RAM:512 MB
Camera principala/secundara: 3 megapixeli / 0,3 megapixeli
Conectivitate: Wireless N, Bluetooth, GPS, mini USB
Dimensiuni / greutate:195,5 x 124,4 x 12 mm / 397 grame
Sistem de operare: Android 2.3
Autonomie specificata: 8 ore si 32 minute
Singura tableta cu o versiune de Android pre 3.0 din top este Ideapad-ul celor de la Lenovo. Daca treceti insa peste sistemul de operare invechit veti fi placut impresionati de calitatea constructiei specifica de altfel unui brand din ce in ce mai puternic precum Lenovo. Vine cu GPS, autonomia se apropie de 9 ore si chiar daca nu vorbim de un ecran IPS, faptul ca este retroiluminat LED se reflecta in culori naturale si o calitate buna a imaginii. La prima vedere nici rezolutia nu este foarte mare la 1024 x 600, insa avand in vedere ca noul iPad mini are 1024 x 768 la un ecran de 7,9 inci, densitatea de pixeli a inceput subit sa fie rezonabila. Ramane acum sa vedeti daca apreciati la vre-un nivel interfata creata de cei de la Lenovo.
Cum ziceam si in introducere, tabletele inca apar cu o viteza foarte mare iar lansarea noului sistem de operare Windows RT cu siguranta nu va micsora acest ritm. Din pacate, tabletele accesibile nu sunt foarte numeroase. Cele mai multe se lupta in zona de 2000 de lei iar cu un efort minim gasesti astfel de gadgeturi si la 3500 lei. Tocmai din acest motiv am optat pentru acest articol in care am atras atentia asupra unor modele care isi justifica cu adevarat pretul sau macar se straduiesc sa o faca. In urma cu cativa ani 1200 lei era pretul unui netbook. Acum, aceeasi suma este specifica unei tablete care arata mult mai bine ca un netbook, are o autonomie mai mare si in cele mai multe scenarii raspunde si mai bine la comenzi. In definitiv, ca in cazul oricarei alte achizitii, fiecare utilizator se gandeste la anumite aspecte, ramane acum sa va decideti care detalii se afla pe lista voastra de prioritati.

Sursa : http://playtech.ro

Românii angajați la Twitter caută conaționali deștepți pentru a-i lua în SUA

Doi români de nici 30 de ani, Cristian Strat şi Mircea Paşoi traiesc visul american. Ei sunt angajaţi de aproape un an de zile la Twitter, în San Francisco, California, si recent au venit în România sa faca recrutări pentru reţeaua de socializare. Caută tineri deştepţi, pasionaţi de calculatoare şi informatică şi vorbesc celor interesaţi despre cum poţi trăi visul american în Silicon Valley, ei fiind cel mai bun exemplu
.


Mircea Paşoi şi Cristian Strat
Mircea Paşoi şi Cristian Strat
Mircea Paşoi şi Cristian Strat sunt doi români care au reuşit la mai puţin de 30 de ani să bifeze stagii de practică şi posturi la cele mai mari companii de IT din lume.
Foşti olimpici naţionali şi internaţionali la informatică, cei doi au început să fie fascinaţi de această disciplină încă din copilărie.
Erau vremuri în care calculatoarele costau foarte mult şi nu oricine şi le putea permite. Dar cei doi au muncit pe brânci pentru a obţine rezultate bune la olimpiadele şi concursurile la care au participat. Iar premiile nu au întârziat să apară.
Tot la competiţiile naţionale la care au participat s-au şi cunoscut cei doi. În anii de facultate au urmat şi primele stagii de practică.
La finalul stagiilor, cei doi şi-au pornit propriul business. Aplicaţia pe care au construit-o împreună a fost râvnită de cei de la Twitter încă de cum au lansat-o pe piaţă.
După câteva luni de negocieri, le-au vândut aplicaţia celor de la Twitter. Imediat au apărut şi ofertele de muncă, în cadrul companiei.
Şefii de la Twitter i-au trimis pe Mircea şi Cristian în România să recruteze studenţi sau proaspăt absolvenţi români pe care să îi aducă să lucreze cu ei.
Printre studenţii cu care s-au întâlnit Mircea şi Cristian în Bucureşti este şi Şerban Stan. Tânărul de doar 19 ani, fost olimpic internaţional la informatică, speră să le calce pe urme celor doi români de la Twitter.
Pentru Cristian şi Mircea, acest mod de a ajuta a venit firesc.
Acesta este doar începutul unei poveşti de succes. Cei doi îşi propun să continue să îi ajute pe tinerii români care îşi doresc să lucreze pentru celebra companie din Silicon Valley.


Sursa :  
http://www.realitatea.net

Record absolut de vanzari. Call of Duty, Black Ops II a strans in 24 de ore peste 500 de milioane



Cea mai recenta versiune a jocului video Call of Duty, Black Ops II, a inregistrat in primele 24 de ore de la lansare, vineri, incasari record de peste 500 de milioane de dolari.

Astfel, jocul a depasit veniturile obtinute in cinematografe din intreaga lume de francizele de succes Harry Potter si Star Wars.

Performanta face ca un joc al seriei Call of Duty sa realizeze cea mai de succes lansare din industria de entertainment pentru al patrulea an consecutiv, potrivit companiei furnizoare, Activision Blizzard.

Lansarea jocului cu tema militara a fost programata pentru a profita de viitorul sezon al cumparaturilor pentru sarbatori.
Vanzarile din primele 24 de ore reprezinta de obicei 25%-35% din incasarile totale pana in decembrie, a aratat Michaeul Olson, analist la firma Piper Jaffray in Minneapolis.

Sursa : http://stirileprotv.ro

Gadgetul care va ingropa Apple. Samsung lucreaza la un smartphone flexibil, cu ecran care se indoaie


Gadgetul care va ingropa Apple. Samsung lucreaza la un smartphone flexibil, cu ecran care se indoaie
Pe o piata in care batalia pentru dominatia smartphone-urilor si a tabletelor se intensifica, conglomeratul sud-coreean Samsung planuieste sa inceapa productia in masa a ecranelor din plastic, in locul celor din sticla, ceea ce va face telefoanele mai rezistente, mai luminoase si le va permite sa se indoaie, scrie Wall Street Journal (WSJ).

Deprtamentul care se ocupa de fabricarea ecranelor in cadul Samsung - Samsung Display, se afla in ultima faza a procesului de dezvoltare a ecranelor flexibile pentru telefoanele mobile, pe care se pregateste sa le lanseze in prima jumatate a anului viitor, a declarat,pentru WSJ, o sursa din interiorul companiei.
 
Nu se stie inca data la care vor fi scoase la vanzare primele dispozitive construite dupa aceasta tehnologie, iar Samsung nu a facut niciun comentariu referitor la acest subiect.
 
Grupul Samsung, cel mai mare producator de semiconductoare, televizoare si telefoane mobile la nivel mondial, a reunit operatiunile celor doua departamente care se ocupau de ecranele cu cristale lichide si de cele cu tehnologie LED intr-unul singur, denumit Samsung Display.
 
Decizia de a produce ecrane flexibile vine ca urmare a nevoii de diferentiere pe o piata a smartphone-urilor si a tabletelor in continua expansiune si metamorfozare, piata pe care lupta dintre Samsung si Apple este una acerba.
 
Ecranele flexibile de la Samsung vor fi construite pe baza tehnologiei OLED, pe care compania sud-coreeana o foloseste deja pe smartphone-uri si televizoare. OLED sunt foite subtiri din material plastic ce sunt aplicate peste ecranele aparatelor.
 
Prin inlocuirea sticlei cu plasticul, ecranele vor fi mai longevive si mai luminoase. Tehnologia OLED este in faza de dezvoltare de mai multi ani, Sonysi LG lansand chiar si prototipuri. Companiile nu au reusit insa sa si comercializeze produsele, din cauza barierelor tehnologice in cazul productiei in masa. Samsung spera ca va fi prima companie care va lansa acest tip de produse pe piata.
 
Tehnologia este una complicata, iar succesul Samsung nu este garantat. Sony a fost prima companie care a descoperit tehnologia, in 2002, dar nici dupa 10 ani produsele cu ecran flexibil nu au iesit la vanzare, iar un purtator de cuvant al companiei a declarat recent ca nu se stie cand acest lucru va fi posibil.
 
Samsung a spulberat Apple in T3, anuntand profit record
 
Samsung a raportat pentru trimestrul al treilea profit record, peste asteptarile analistilor. Avansul puternic al vanzarilor gamei Galaxy a consolidat pozitia de lider a grupului sud-coreean pe piata smartphone-urilor in fata Apple.
 
Profitul net in perioada de trei luni incheiata la 30 septembrie a urcat cu 91%, la 6,56 miliarde de woni (6 milioane de dolari), in timp ce analistii anticipau 6,25 miliarde de woni.
 
Castigul la divizia de telefoane mobile a avansat, dupa ce introducerea Galaxy S III si Note II au ajutat grupul sa concureze mai bine cu Apple, un client cheie al operatiunilor de componente, dar rival in procese legate de patente pe patru continente.
 
Samsung se va confrunta cu o piata mai dificila in perioada vanzarilor de sarbatori, dupa ce si Apple si-a imbunatatit oferta de produse, prin introducerea unui nou iPhone, a ipad mini si a unui nou iPad clasic. De asemenea, Microsofta lansat tableta Surface.
 
Concurenta se va intensifica, probabil, in ultimele trei luni ale anului, in contextul temerilor privind incetinirea economica, a avertizat Smsung. Grupul se va concentra pe produse cu valoare ridicata si va incerca sa majoreze vanzarile de tablete, cu mai multe modele echipate cu stylus si dispozitive mai ieftine.
 
Samsung a livrat in trimestrul al treilea un numar record de 56,3 milioane de smartphone-uri, reprezentand o cota de 31,3% din piata mondiala, potrivit firmei de cercetare IDC. Apple este pe doi dupa cota de piata, de 15%, aferenta celor 26,9 milioane de iPhone-uri vandute. Pe pozitia a treia se afla Research In Motion, producatorul Blackberry, cu 4,3%, ZTE China pe locul urmator cu 4,2%. In trimestrul al doilea, Samsung a avut cota de piata de 32,6%, iar Apple de 16,9%.

Sursa : http://www.incont.ro