duminică, 10 martie 2013

Albinele sunt şi ele pasionate de cofeină, substanţă ce le îmbunătăţeşte memoria şi productivitatea


Cercetătorii au descoperit că nu doar oamenii se bucură de efectele pozitive ale cofeinei, ci şi albinele. Această substanţă le îmbunătăţeşte memoria albinelor şi le face polenizatoare mai eficiente, arată un nou studiu publicat în jurnalul Science.

Albinele care au fost hrănite cu o soluţie cu zahăr ce conţinea cofeină, care există în natură în nectarul cafelei şi al florilor de citrice, erau de 3 ori mai predispuse să-şi amintească parfumul unei flori în comparaţie cu albinele care fuseseră hrănite doar cu zahăr.
„Pentru albine este dificil să-şi amintească trăsăturile florilor atunci când au un ritm alert, deplasându-se de la o floare la alta, dar am descoperit că atunci când le administrăm cofeină această substanţă le ajută pe albine să-şi amintească unde se află florile”, a declarat profesorul Geraldine Wright.
„De asemenea, albinele care s-au hrănit cu nectar ce conţine cofeină conţin polen de cafea, iar aceste albine caută alte plante de cafea pentru a găsi din nou nectar, ceea ce îmbunătăţeşte procesul de polenizare”, a declarat specialistul din cadrul Universităţii Newcastle.
Efectul cofeinei asupra memoriei pe termen lung a albinelor era unul însemnat: de trei ori mai multe albine îşi aminteau un parfum floral la 24 de ore distanţă şi de două ori mai multe albine îşi aminteau acest miros la trei zile distanţă.
Cercetătorii au descoperit că nectarul anumitor specii de citrice şi cel din florile de cafea conţin doze reduse de cofeină. Printre acestea se numără specia de cafea robusta, arabica, lămâile şi grepfrutul.
„Cofeina este în plante o substanţă chimică de apărare, iar pentru multe insecte gustul său este amărui, inclusiv la albine, astfel că am fost surprinşi să descoperim cofeină în nectar”, a declarat Phil Stevenson, coautor al studiului.
„Am descoperit însă că doza este prea mică pentru ca albinele să-i simtă gustul, dar suficient de mare pentru a le afecta comportamentul”, a adăugat cercetătorul.
„Acest efort ştiinţific ne ajută să înţelegem mecanismele prin care cofeina ne afectează creierul. Ce observă la albine ar putea explica de ce oamenii preferă să bea cafea atunci când studiază”, a mai spus expertul.
De asemenea, Stevenson a mai declarat că „o mai bună înţelegere a preferinţelor albinelor ne-ar putea ajuta să descoperim metode noi prin care să susţinem această specie, protejând astfel industria agricolă şi mediul rural”.
Cercetătorii au avertizat că declinul înregistrat în rândul populaţiilor de albine şi în rândul altor insecte polenizatoare reprezintă un risc la adresa biodiversităţii şi la adresa unor culturi agricole.

Apple a remediat o gaura de securitate importanta din AppStore


La aproximativ 6 luni dupa ce le-a fost sesizata  in autentificarea din AppStore, cei de la Apple au decis sa o remedieze.
Apple AppStore parola securitate
Anul trecut, in luna iulie, un expert in securitate de la Google le-a sesizat celor de la Apple  legata de AppStore. Practic, din cauza faptului ca intregul AppStore functiona in mod HTTP si nu folosea o encriptare HTTPS a parolelor si tranzactiilor, utilizatorii erau vulnerabili in momentul in care faceau achizitii pe o retea WiFi.
Pentru ca problema a fost remediata la sfarsitul lunii ianuarie, Elie Bursztein a decis sa-si faca publice descoperirile de anul trecut prin clipul de mai jos. Pentru a intelege mai bine gravitatea situatiei, aveti in vedere faptul ca un hacker aflat pe aceesi retea wireless putea afla parola folosita de voi pe AppStore. Putea sa forteze descarcarea altor aplicatii decat cele intentionate, putea sa previna instalarea oricarei aplicatii si putea chiar sa pacaleasca un iDevice, in loc sa faca upgrade la diverse aplicatii, sa instaleze altele noi alese de hacker. Cel mai grav era faptul ca aceasta vulnerabilitate putea fi folosita pentru a pacali utilizatorii sa descarce aplicatii contra cost in locul unora gratuite. Desi , iar conceptul de sniffing pe o retea wireless este destul de des intalnit, interesant este ca nu au aparut plangeri pe acest subiect.
Cu speranta ca situatii similare vor fi mai degraba sesizate celor de la Apple decat sa fie exploatate ,,in aer liber”, nu putem decat sa speram ca data viitoare vor fi rezolvate mult mai rapid.

iPhone 6 copiaza concurenta? Ce imprumuta de la Galaxy Note

iPhone 6 copiaza concurenta? Ce imprumuta de la Galaxy Note



Noul iPhone ar putea fi pe piata peste cateva luni.
Apple nu mai da tonul in materie de inovatii, daca e sa dam crezare celui mai nou zvon legat de iPhone 6. In piata s-a auzit ca urmatorul telefon lansat de compania condusa de Tim Cook va avea un stylus inteligent, de tipul celor care exista pe Note si Note II. Informatia a aparut in tabloidul The Sun, fiind citata de gsmarena.
Acest "creion inteligent" le-ar permite utilizatorilor de iPhone sa lucreze mai bine cu telefonul. Informatia are sanse sa se confirme, pentru ca cei de la Apple ar fi venit, in ultima perioada, cu 3 patente pe tehnologia stylus.
Zvonul mai spune si ca urmatorul telefon de top va avea o parola pe baza de gesturi si un scanner pentru minicoduri de bare.

Samsung Galaxy S4, teaser video. "Cel mai tare produs de la aparitia TV-ului color". VIDEO

Samsung Galaxy S4, teaser video. Cel mai tare produs de la aparitia TV-ului color . VIDEO


Gadgetul se va lansa pe 15 martie la New York, la putin timp dupa miezul noptii, calculand in ora Romaniei.
Samsung tocmai a postat pe Internet cu clip video care sa ne faca sa ne dorim sa vina mai repede ziua de 15 martie, cand vom vedea in sfarsit noul telefon Samsung Galaxy S4Lansarea fi grandioasa si va avea loc la New York, in Times Square. Acolo vor fi montate ecrane imense, pe care toti fanii companiei vor urmari lansarea.
Marele eveniment va avea loc pe 14 martie la ora locala 19:00, ceea ce inseamna data de 15 martie, ora 2:00, ora Romaniei. Ca Samsung Galaxy S IV se va lansa in cadrul unui eveniment care va avea loc pe 14 martie, in New York, a spus si JK Shin, presedintele Samsung Mobile Communications, la targul de tehnologie Mobile World Congress care a avut loc saptamana trecuta in Barcelona, Spania.
Despre noul telefon se crede ca va avea un ecran de 4,99 inch la 1080p, un procesor quad-core Qualcomm si o camera de 13 MP. Vom vedea care dintre aceste caracteristici sunt reale si ce aduce in plus noul gadget.

Ai intrat la facultate, sotia ta a nascut sau fiul tau a luat un 10 la scoala? Cum castiga Facebook bani de pe urma postarilor pozitive

Ai intrat la facultate, sotia ta a nascut sau fiul tau a luat un 10 la scoala? Cum castiga Facebook bani de pe urma postarilor pozitive


In luna septembrie a anului trecut, Facebook a anuntat printr-un comunicat de presa ca a lansat un nou serviciu, "Give a Gift".
Prin intermediul acestui serviciu, utilizatorii isi pot face cadouri reciproce cumparand produse de la companiile aflate in parteneriat cu Facebook, precum Target sau Starbucks, doua dintre firmele care au contracte semnate cu reteaua de socializare, contracte de pe urma carora, afacerea lui Mark Zuckerberg castiga un procent din vanzari.

Huffington Post scrie ca acest serviciu a devenit recent "tot mai ciudat", dupa ce mesajul "Give a gift" a inceput sa apara obsedant pe News Feed alaturi de mesajele pozitive pe care cineva le posteaza, precum anuntul ca a nascut, ca a luat examenul de admitere la facultate sau ca situatia medicala este excelenta.


Alexis Kleinman, o jurnalista de la publicatia americana, a postat pe Facebook astfel de mesaje, iar in dreptul lor a aparut inevitabil si mesajul "Give a gift".

Conform celor de la Huffington Post, un cuvant de legatura pentru aparitia acestei aplicatii alaturi de postul de pe News Feed este "felicitari" sau "congratulations", semn ca postarea cuprinde o veste pozitiva.

Clona care bate originalul. Cum a fost copiat cu succes Nexus 7

Clona care bate originalul. Cum a fost copiat cu succes Nexus 7


Nexus 7, tableta de la Google, are un concurent serios pe piata din China. Culmea, concurentul e chiar o clona.
Fu-Shi-Lai 760, desi este o tableta originala in China, la baza este o copie fidela si imbunatatita din anumite puncte de vedere a lui Nexus 7.

Alaturi de displayul identic cu cel de la Nexus 7, un ecran de 7 inch cu o rezolutie de 1280 x 800, tableta are sloturi pentru carduri microSD, dual-camera si dual-SIM, lucruri care lipsesc tableteiu de la Google.

Daca la fata Fu-Shi-Lai 760 este din plastic, spatele e facut din aluminiu, iar procesorul este un dual-core MTK6577 de 1.2 GHz, avand 1GB RAM, pe care sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean ruleaza excelent.

Spatiul intern de stocare pe tableta este de 8GB, iar sloturile microSD suporta 32GB.

Camerele video au 0.3 MP, respectiv 5.0 MP, iar antena suporta retelele 3G.

Incaperea care reseteaza ceasul biologic, folositoare calatorilor cu avionul pe distante mari

Incaperea care reseteaza ceasul biologic, folositoare calatorilor cu avionul pe distante mari


Compania americana Delta Airlines a creat un "dus cu fotoni" care poate trata schimbarile cauzate de calatoriile pe distante mari.
Jetlag - sau disconfortul cauzat de calatoriile cu avionul pe distante lungi - poate fi tratat cu ajutorul luminii. Delta Airlines a dezvoltat un "dus cu protoni" care poate "reseta" ceasul biologic al calatorilor.

"Nu doar felul in care este construit dispozitivul conteaza, ci si ceea ce ofera el. O animatie special creata face ca lumina sa fie 'administrata' intr-un mod care sa ne ajute sa trecem peste oboseala zborurilor lungi. Totul se bazeaza pe cercetarile doctorului Russell Foster, cunoscut pentru rezultatele sale in neurostiinta si cercetarea somnului", spune Jamie Careiro, unul dintre angajatii Wieden + Kennedy New York, agentia desemnata de Delta Airlines pentru promovarea camerei.

Dispozitivul, prezentat in urma cu o saptamana la conferinta TED care a avut loc in California, se foloseste de o lumina speciala, apropiata ca putere de cea a Soarelui. Utilizatorii "dusului" trebuie sa introduca date despre zbor, lumina generata de un perete plin cu becuri LED fiind creata in functie de aceste date.

Xperia Z – Revelatia Sony la MWC 2013 [Hands On]


Xperia Z, ultima creatie Sony in materie de smartphone-uri marcheaza o prezenta impresionanta in standul producatorului nipon de la MWC 2013.
Sony Xperia Z MWC 2013
Dupa lansarea de la CES de anul acesta, Sony a reusit sa impresioneze prin noul sau flagship, Xperia Z. Astazi am reusit sa ne jucam putin cu acest smartphone si ne-a lasat o impresie destul de placuta. Primul aspect care impresioneaza este design-ul usor atipic, extrem de patratos (similar cu iPhone 5), precum si materialele folosite: sticla tratata termic pe ambele fete si un schelete din fibra de carbon care inveleste practic telefonul.
Sony Xperia Z Spate
Din punct de vedere a specificatiilor tehnice avem de-a face cu un smartphone high-end cu display de 5 inci Full HD (441 ppi), procesor Qualcomm quad-core Krait la 1,5 GHz, 2GB RAM, 16GB memorie interna si suport pentru carduri microSD. Desi telefonul se misca ireprosabil si mai mult ca sigur va reusi sa ruleze orice aplicatie actuala, Sony ramane un pic in urma competitorilor prin adoptarea chipset-ului Qualcomm Snapdragon S4 Pro. Competitori precum LG sau HTC care au ales ceva mai noul Qualcomm Snapdragon 600 (aspect reliefat si in rezultatele din benchmark-uri).
Sony Xperia Z Impermeabilitate
Camera de 13 megapixeli are o interfata complexa si raspunde foarte rapid la solicitari mai ales in modul inteligent automat. Un alt aspect interesant regasit pe noul Xperia Z este certificatul IP57 care garanteaza rezistenta la praf si la apa de pana un metru pentru pana la 30 de minute. Mai jos aveti un scurt demo al acestui feature.

Fara indoiala Xperia Z este unul dintre cele mai interesante modele Sony de pana acum, dar parca totusi ii lipseste acel ceva care l-ar fi facut un smartphone exceptional, cel putin din punctul meu de vedere. Urmeaza sa vedem in ce masura Sony va reusi sa isi transforme revelatia Xperia Z intr-o vedeta a vanzarilor.
O mica precizare: in videoclip oboseala isi spune cuvantul, telefonul avand de fapt un display TFT de 5 inci si nu unul IPS de 4,7 inci…

Mauz iti transforma iPhone-ul intr-un super mouse


Cu toate ca ideea de a-ti folosi iPhone-ul ca mouse nu este noua, un nou accesoriu pentru iDevice-uri intitulat Mauz o duce la cu totul alt nivel.
mauz motion visual gesture mouse iphone
Este incredibil cat de multe companii traiesc exclusiv din accesorii pentru iDevice-uri si cate nume noi doresc sa intre in aceeasi hora. Spicebox este numele celui mai nou producator care are un proiect pe Kickstarter pentru un accesoriu de iPhone.
Mauz este un nou gadget ce va fi disponibil in doua variante, pentru iPhone 4/4S si pentru iPhone 5. Accesoriul se conecteaza in partea de jos a telefonului si este complementat de o aplicatie omonima. Desi functionalitatea sa reala este destul de complexa, poate fi sintetizata in cateva cuvinte.
,,Este ca si cum ai conecta un mouse si un controller de Wii la telefon, ca ulterior sa adaugi un strop de Kinect.” Pe langa tag line-ul ,,One device to rule them all. (Un dispozitiv sa le controleze pe toate)”
spun creatorii produsului in cateva cuvinte care incearca sa-i defineasca utilitatea. In practica, dispozitivul va ajuta sa va folositi iPhone-ul atat ca un touchpad cat si ca un mouse asemanator lui Logitech Air, un mouse care functioneaza la fel de bine atat pe birou cat si in aer. In plus, Mauz profita si de camera frontala de la iPhone pentru a trimite prin miscari ale mainii comenzi unui PC, unui Smart TV sau player standalone.
Cu 18 zile in care mai are timp sa adune banii necesari pentru productia in masa a gadgetului, producatorii au strans suma de 26.000 de dolari din 150.000 dolari. Gadgetul in sine pare interesant si s-ar putea sa-si justifice banii. Avand in vedere ca s-ar putea sa va faca viata mai usora si costa mai putin decat un mouse high end, eu zic ca merita.
  

MWC 2013: Folia de 1 euro care iti incarca telefonul de la soare

MWC 2013: Folia de 1 euro care iti incarca telefonul de la soare



Compania franceza Wysips a adus folia transparenta la Mobile World Congress de la Barcelona
Investitorii Wysips spera ca primele telefoane echipate cu folia fotovoltaica, integrata in ecrane, sa ajunga in magazine pana la sfarsitul anului. Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat dupa expunerea la o sursa de lumina, bateria smartphone-ului a inceput sa se incarce.
"Cu 10 minute la soare veti putea comunica 2 minute. Pentru a reincarca complet, va fi necesara o expunere de 6 ore, astfel ca tehnologia noastra nu este neaparat pentru o reincarcare completa, ci mai degraba pentru a asigura energia necesara anumitor aplicatii. De exemplu, daca trebuie sa dati un telefon de urgenta", a spus el.
De asemenea, tehnologia poate salva utilizatorii de smartphone-uri si cand acestea se descarca in momente in care sunt necesare pentru a face plati. In regiuni ale lumii aflate inca in dezvoltare, folia fotovoltaica ar putea avea un impact si mai mare, a afirmat Deblois.
"Africa ne intereseaza ca piata, deoarece sunt peste 500 de milioane de persoane cu telefoane mobile, dar continentul este electrificat doar in proportie de 40%", a declarat el.
Wysips intentioneaza sa licentieze tehnologia producatorilor de telefoane mobile, care vor decide costul care va fi transferat clientilor prin pretul final.
Costul foliei este, insa, de numai 1 euro pe bucata, a precizat Deblois.
O linie de productie cu o capacitate de 8 milioane de unitati anual este pregatita in Franta pentru a incepe productia in aprilie.
Dupa ce producatorii de telefoane vor incepe sa-si fabrice singuri foliile necesare, Wysips intentioneaza sa foloseasca fabrica din Franta pentru a introduce tehnologia si la alte produse.

Au inceput parodiile Google Glass


Sa fim seriosi: cei mai multi dintre noi , motiv pentru care, Google Glass ar fi folosit in scopuri banale.
Google Glass Parodie
Chiar daca nu vom vedea  in magazine prea curand, asta nu inseamna ca nu pot aparea deja pe internet parodiile la adresa functionalitatii gadgetului.
Primul clip din seria de glumite este disponibil pe canalul de YouTube al lui DartanionLondon si poate fi vizionat mai jos. Acesta infatiseaza un scenariu cat se poate de plauzibil in care un individ foloseste ochelarii Google Glass pentru agatat domnisoare apeland la cateva trucuri in timpul unei intalniri. Personal, as vrea sa clasific acest scurt metraj doar ca pe o gluma proastra, mi-e frica insa ca cei mai multi dintre noi in locul individului ar fi facut ceva similar. In definitiv, nu a facut decat sa afle in timp real de pe retelele de socializare pasiunile domnisoarei, a cautat cateva glume care sa se potriveasca in context cu scopul de a impresiona si a facut o poza cu decolteul partenerei de dialog.
Nu cumva ochelarii vor fi mai des folositi pentru astfel de interactiuni decat cele 

SugarSync: sincronizare între toate dispozitivele mobile şi desktop-uri


Apreciată de jurnalişti recunoscuţi din domeniul IT&C (Walt Mossberg - Wall Street Journal, respectiv John Biggs - Techcrunch), aplicaţia SugarSync merita poate să fie nominalizată la premiile Global Mobile Awards din cadrul târgului Mobile World Congress (25 - 28 februarie, Barcelona), fiind pe cât de complexă şi utilă, pe atât de facilă în utilizare.  Vă invit să lecturaţi acest articol pentru a vă convinge.
SugarSync este un software gratuit de backup şi sincronizare de conţinut pe dispozitive multiple, mobile şi / sau desktop-uri. Cu alte cuvinte, folosind acest program, ai acces cu uşurinţă la fişierele selectate de tine la un moment dat de pe un anume dispozitiv şi incărcate „in cloud”, indiferent că alegi telefonul, tableta, laptopul sau desktop-ul.
Da, nu e nimic revoluţionar, iar alternative există. Ba chiar de la nume mari precum Google (Google Drive) sau Microsoft (Skydrive). Mai este şi Dropbox, fără îndoială un software popular. Prin urmare, de ce SugarSync?

În primul rând,  pentru că oferă o compatibilitate deplină cu toate sistemele de operare majore, indiferent că vorbim de sisteme Mobile sau dedicate desktop-urilor. Merge pe Windows, Mac OS şi Linux, merge pe Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry şi chiar Symbian. Lipseşte ceva? Cred că nu. În orice caz, nu ceva important. În al doilea rând, merită încercat pentru că s-a demonstrat a fi o soluţie completă de stocare in cloud, backup, sincronizare şi sharing.
Fiecare modul luat la analiză separat este excelent structurat şi nu ridică probleme în utilizare, fiind intuitiv şi complet din punct de vedere al nevoilor acoperite.
Spre exemplu, organizatorul de conţinut (sau File Manager-ul dacă preferaţi această denumire) este excelent prin prisma faptului că îţi permite accesarea oricărui director din memoria telefonului (sau de pe card-ul acestuia), iar fişierele dorite pot fi încărcate pe serverele SugarSync printr-o simplă atingere. Ba chiar folder-ele întregi pot fi uploadate dacă dorim acest lucru. La un asemenea nivel de experienţă, evident putem realiza şi selecţii multiple sau putem crea foldere şi subfoldere.

Securitatea conţinutul este şi ea importantă, iar aici avem posibilitatea de a parola fişierele sau folderele pe care dorim. Iată aşadar o facilitate pe care nu o întâlnim la Google Drive, Dropbox, Skydrive sau iCloud.
Un alt avantaj este că, în cazul accesării de pe dispozitive mobile, fişierele MP3 pot fi accesate direct din aplicaţie (direct Media Streaming), fără să fie nevoie să le descarci mai întâi în memoria dispozitivului, pentru ca apoi să rulezi aplicaţia asociată. În fine, să mai spunem că se pot realiza şi shortcut-uri către anumite locaţii, fişiere sau directoare.
Dacă doriţi să găsiţi rapid un anumit fişier, mergeţi cu încredere pe căsuţa de Search şi tastaţi denumirea sau o parte din denumirea fişierului.

 Vreţi şi mai mult? Fără îndoială veţi avea parte de mai mult, căci echipa de dezvoltatori a SugarSync este una care nu aşteaptă să treacă un an şi să se adune 1 milion de nemulţumiţi până să rezolve eventualele probleme. Până în prezent, update-urile au venit cu rapiditate, iar singurele plângeri (din ce am observat personal) sunt legate de scăderea autonomiei. Păi e şi normal, din moment ce la download şi upload se face trafic masiv. Da, suntem în 2013, iar traficul de date pe dispozitive mobile ar fi probabil la fel ca pe PC dacă nu ar exista torentele şi limitatarea dată de autonomie.
Legat de sincronizare, menţionăm că pentru fotografii şi video aceasta se poate face inclusiv automat. Iar dacă dorim o sincronizare completă, nu avem de apăsat decât un buton virtual pe care nu îl putem confunda cu nimic altceva.
Sharing-ul se poate face fie public (opţiunea public link), fie în mod privat, pe următoarele canale: e-mail, Facebook, Twitter, SMS ori direct către alte dispozitive, prin Bluetooth.

Am testat versiunea de SugarSync pentru Android, iar interfaţa este una atât de intuitivă şi plăcută încât (fac o paranteză şi precizez că nu vreau să vă influenţez cu ceea ce urmează să spun, dar probabil o voi face...) am renunţat la Dropbox şi am trecut pe această aplicaţie.
Fişierele partajate sunt stocate în “nor” (pe servere Cloud), aşa cum spuneam şi la început. Din acest motiv, apar nişte costuri în momentul în care vrei să stochezi cantităţi mari de date. Pentru început, poţi merge pe varianta gratuită ce oferă 5 GB spaţiu. Utilizatorii care vor mai mult au la dispoziţie planuri contra-cost, cu 30 GB (49,99 dolari / an), 60 GB (99,99 dolari / an), 100 GB (149,99 dolari /an), respectiv 250 GB (249,99 dolari /an). Există şi un plan business cu spaţiu de stocare nelimitat, al cărui cost este de 550 de dolari /an.
Ce părere aveţi? Dacă nu sunteţi convinşi încă, luaţi SugarSync de aici şi instalaţi-l pe ce dispozitiv doriţi.

O companie engleza va lansa inainte de cei de la Google masina care va putea fi condusa fara sa fii sofer

O companie engleza va lansa inainte de cei de la Google masina care va putea fi condusa fara sa fii sofer


Robot Car UK testeaza automobilul manevrabil fara sofer, un prototip dezvoltat de o echipa de ingineri de la Oxford University.
Desi Google lucreaza inca din 2005 la o masina care sa poata fi condusa fara sa fii sofer, primii care o testeaza sunt britanicii de la Robot Car UK. Proiectul a fost dezvoltat de o echipa de 22 de ingineri condusi de Paul Newman si Ingmar Posner, echipa sponsorizata de guvernul Regatului Unit.

"Principiul dupa care ne ghidam in demersul nostru este: 'daca ne place sa conducem noi, o facem, daca nu, o face sistemul driverless'. Folosim senzori care ne costa cel mult 3.000 de lire sterline si camere video nu mai scumpe de 100 de lire", spune Paul Newman, unul dintre conducatorii echipei.

Echipa britanica testeaza dispozitivul "driverless-car" pe Leaf, masina electrica a celor de la Nissan, totul fiind bazat pe lasere si camere video care "memoreaza" traseul pe care il parcurge un om in fiecare zi. Britanicii admit ca Google se afla in stadiu avansat dar si costurile sunt pe masura: doar sistemul de senzori costa 100.000 de lire sterline.