marți, 12 martie 2013

Angry Birds a ajuns in peste 1,7 miliarde de device-uri si este gata sa debuteze pe micul ecran in weekend

Angry Birds a ajuns in peste 1,7 miliarde de device-uri si este gata sa debuteze pe micul ecran in weekend


Jocul finlandezilor de la Rovio se apropie de 2 miliarde de descarcari legale pe smartphone-uri, tablete si calculatoare, o cifra la care nici macar firma nu s-a gandit la inceputuri.
Rovio dorea ca Angry Birds, un joc destinat smartphone-urilor la inceputuri, sa ajunga 100 de milioane de copii vandute. Popularitatea pasarilor multicolore si a porcilor verzi le-a inselat asteptarile. In sens pozitiv, avand in vedere ca animalutele debuteaza in propriul serial de desene animate in weekendul 16-17 martie.

"Lansarea propriului nostru canal tv online, dar si partenerierea cu providerii de continut la cerere si retele de televiziune, vor duce noul nostru produs din gama Angry Birds spre mult mai multi clienti", spun oficialii companiei finlandeze.

Serialul, anuntat inca din aprilie 2012, va avea 52 de episoade, debutul fiind insotit de lansarea unei noi aplicatii Angry Birds. Retele de televiziune si provideri online de continut la cerere din Australia, Coreea de Sud, Indonezia, India, Finlanda, Israel, Franta, Germania, Norvegia, Chile si Brazilia si-au anuntat deja cererea de difuzare a serialului.

Solutiile pentru o mai buna securizare a accesului la email sau retelele de socializare se inmultesc, dar punerea in practica intarzie

Solutiile pentru o mai buna securizare a accesului la email sau retelele de socializare se inmultesc, dar punerea in practica intarzie


Furtul parolelor, incident care are loc tot mai des, tine securitatea online pe prima pagina a publicatiilor de tehnologie de mai multi ani, iar acest lucru nu pare sa schimbe prea usor.
In urma cu o luna nu mai putin de 250.000 de parole ale utilizatorilor retelei de microblogging Twitter, incidentul fiind cel mai proaspat din istoria delictelor de acest fel, istorie care consemneaza si spargerea conturilor utilizatorilor de PlayStation si LinkedIn. Creatorul de jocuri electronice a trebuit sa plateasca 171 de milioane de dolari, in timp ce reteaua LinkedIn a contabilizat spargerea a peste 6,5 milioane de conturi (informatiile a peste 250.000 fiind publicate pe un forum din Rusia). 
"Schimbarea sistemului de acces in conturile de email sau retele de socializare nu poate fi facuta acum pentru ca ar costa enorm. Ganditi-va doar la parolele biometrice (bazate pe amprenta utilizatorului), tehnologia necesita cheltuieli mai mari decat cele facute de HP, de exemplu, care a lansat laptopul care poate fi accesat pe baza amprentei", a afirmat Rael Jabbour, unul dintre componentii echipei care a lucrat la o alta criptare a accesului pe internet, echipa de la American University din Beirut.
Parerea nu este impartasita de departamentul de securitate al IBM, oamenii companiei au prezis ca biometria va fi folosita in encriptare cel mai tarziu in 2015, dar nu se stie daca se vor folosi amprentele. In timp ce o amprenta se poate repeta odata la un milion, felul in care arata palma unui om este irepetabil.

Biostar dezvaluie placile de baza cu LGA1150 pentru Intel Haswell


Credeati ca anul acesta am scapat? Ei bine nu, Intel va lansa seria Haswell de procesoare, si placile de baza sunt deja aici, Biostar ne demonstreaza acest lucru.
Biostar 41a
Daca va ganditi ca se va schimba din nou scoket-ul… ei bine ati ghicit, de la LGA 1155 se va trece la LGA1150. Inca 5 pini care nu erau folositi, insa ii putem scoate pentru a face imposibila compatibilitatea cu vechile platforme. Nu este “vina” lui Biostar ci a lui Intel…chiar si sistemele PC au ajuns sa fie depasite dupa doar un an de la lansare… la fel ca si smartphone-urile si tabletele.
Noile placi se numesc HiFi-B85S2, HiFi-Z87X3D si HiFi-H87S3+. Denumirea HiFi vine de la noua tehnologie Biostar Puro legata de calitatea procesarii sunetului. Prima placa este in format microATX, detine un PCI Express 3.0 x16 si un PCI Express 2.0 x16, doua sloturi PCIe x1 si un slot PCI standard. Placa detine de asemenea si 6 porturi SATA 3 (6Gb/s) Gigabit LAN si 4 conectori USB 3.0. Porturile video sunt DVI, D-Sub si HDMI.
A doua varianta, H87S3+ este tot in format micro ATX, detine 4 sloturi de memorie RAM, un slot PCIe 3.0 x16, un slot PCIe x1 si doua sloturi PCI standard. Este chiar placa din imaginea de mai sus. Avem aici doua porturi USB 3.0 6 conectori SATA3 si porturi DVI, HDMI si D-Sub pentru video out.
A treia varianta, si cea mai puternica de altfel, are un chipset Z87 vine cu suport SLI sau CrossfireX, gratie celor doua sloturi PCIe 3.0 si a unul slot pe standardul 2.0. Aceiasi conectori sunt prezenti si pea aceasta, ca si la modelele anterior mentionate.

Harlem Shake pe iOS cu Jailbreak


Harlem Shake-ul a cucerit internetul si oricate variante am fi vazut pana acum, parca cele mai inedite continua sa apara in fiecare zi.
Din seria Harlem Shake-urilor inedite face parte si clipul de mai sus in care se observa cum iconitele din iOS ajung sa isi faca de cap dupa bunul plac. Asa cum ne-am fi si asteptat acest numar artistic a fost realizat pe un telefon cu Jailbreak de catre Filippo Bigarella (dezvoltator de aplicatii). Era de la sine inteles ca Apple nu ar fi inclus o astfel de “blasfemie” pe lista aplicatiilor din App Store, indiferent cat de amuzanta ar fi.
iOS Harlem Shake
Trebuie sa recunoastem ca ne-ar placea sa putem utiliza acest Harlem Shake pe iPhone-ul prietenilor macar pe post de farsa, dar din pacate pentru moment tweak-ul nu a fost lansat. Practic ne putem delecta doar cu aceasta mostra video, de amuzament pe smartphone, fara sa o putem replica pe ecranul vreunui telefon mobil.

bebionic3: cea mai spectaculoasă proteză bionică din lume (VIDEO)


Nigel Ackland şi-a pierdut braţul într-un accident industrial acum şase ani. Iniţial, Nigel a beneficiat de o proteză pasivă, însă de curând acesta a obţinut o proteză bionică marca bebionic3.

Deşi Nigel a fost dotat cu această proteză abia în luna noiembrie a anului trecut, el deja o poate folosi pentru a se lega la şireturi, pentru a folosi cu dexteritate cărţile de joc şi pentru a-şi pregăti o ceaşcă de cafea atunci când îşi petrece timpul în bucătărie. Dincolo de abilităţile uluitoare ale acestei proteze, uimeşte totodată şi faptul că Nigel a reuşit să înveţe într-un timp foarte scurt să o folosească pentru a desfăşura activităţile de zi cu zi pe care nu le mai putea efectua în urma accidentului industrial.
  „De când am această mână bebionic mă simt din nou om. Psihologic nu aş fi la fel fără ea. Pot ţine telefonul, strânge mâna unui prieten şi-mi pot spăla braţul stâng în mod normal, ceea ce nu am putut face în ultimii cinci ani. Per total, proteza bebionic a avut un impact masiv asupra vieţii mele, pentru că nu doar arată ca o mână de om, ci şi funcţionează în acest fel”, a declarat Ackland.
Iată cum funcţionează proteza bionică:
Iată caracteristicile mâinii bionice:

Descoperire surprinzătoare: „like”-urile de pe Facebook îţi dezvăluie orientarea sexuală şi nivelul de inteligenţă


Atunci când dăm click pe butoanele de „like” răspândite de-a lungul Internetului facem mai mult decât să afirmăm că suntem fanii unui produs sau al unui artist. Conform unei noi cercetări, aceste „like”-uri ne pot dezvălui orientarea sexuală, modul în care votăm sau chiar nivelul de inteligenţă.

Studiul publicat în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences  a fost efectuat pe 58.000 de utilizatori americani ai reţelei de socializare Facebook. Voluntarii au oferit cercetătoriloracces la „like-urile” lor, iar apoi au participat la teste de personalitate pentru a verifica dacă oamenii de ştiinţă au intuit corect preferinţele lor pe baza „like”-urilor din Facebook.
David Stillwell, un cercetător de la Universitatea Cambridge ce se numără printre autorii studiului, afirmă că rezultatele sunt surprinzătoare. „Like-urile fiecăruia dezvăluie mai multe despre noi decât ne-am putea închipui”, afirmă Stillwell.
Facebook a lansat butonul de „like” în 2009, iar de atunci acest simbol a devenit răspândit pe reţeaua socială şi pe site-urile web din întreaga lume. Anul trecut, reprezentanţii Facebook au anunţat că în fiecare zi utilizatorii reţelei apasă de 2,7 miliarde de ori pe butonul de Like pe Internet. Cantitatea tot mai mare de date generată astfel de utilizatori reprezintă o binecuvântare pentru companiile de marketing ce doresc să „pătrundă” în mintea utilizatorilor.
Pentru a accesa datele despre „like”-urile celor 58.466 de utilizatori participanţi la studiu, Stillwell a apelat la acelaşi instrument folosit de companiile de publicitate: o aplicaţie Facebook.
După ce au analizat datele oferite de „like”-uri, cercetătorii au ajuns la concluzia că acestea oferă indicii despre orientarea sexuală, sexul, vârsta, etnia, IQ-ul, religia, orientarea politică, şi despre consumul de alcool, ţigări şi droguri ale utilizatorilor. De asemenea, „like”-urile permiteau oamenilor de ştiinţă să estimeze dacă utilizatorii au un partener, câţi prieteni au pe Facebook şi ce trăsături de personalitate îi caracterizează.
Gradul de precizie al estimărilor elaborate pe baza „like”-urilor variau. Astfel, cercetătorii puteau estima cu o acurateţe de 95% dacă utilizatorii erau albi sau negri, cu o precizie de 88% dacă un utilizator de sex masculin era homosexual şi cu o precizie de 85% dacă utilizatorul susţinea Partidul Republican sau Partidul Democrat. De asemenea, oamenii de ştiinţă puteau identifica în 65% din cazuri dacă utilizatorul consuma droguri şi în 60% din cazuri dacă părinţii utilizatorului au divorţat.
Cercetarea a identificat legături neobişnuite între „like”-uri şi gradul de inteligenţă. Astfel, persoanele care au dat „like” paginilor „Sephora”, „Harley Davidson” şi „I Love Being a Mom” aveau un grad redus de inteligenţă, pe când persoanele care au dat like paginilor „Thunderstorms”, „Science”, „The Colbert Report” şi „Curly Fries” aveau un grad ridicat de inteligenţă.
De asemenea, oamenii de ştiinţă au descoperit că bărbaţii care dăduseră „like” paginilor „Britney Spears” şi „Desperate Housewives” prezentau mai multe şanse să fie homosexuali.
Reprezentanţii Facebook au declarat că studiul nu este surprinzător, alte cercetări arătând că informaţiile publice referitoare la o persoană pot fi folosite pentru a identifica trăsăturile acesteia. „Alte cercetări mai vechi au arătat că trăsăturile personale pot fi anticipate pe baza informaţiilor publice, fie că este vorba despre codul poştal, locul de muncă sau chiar preferinţele muzicale”, a comentat Frederic Wolens, reprezentant Facebook. Wolens a mai spus că utilizatorii îşi pot modifica preferinţele de intimitate pentru a restrânge accesul companiilor de publicitate la date.
Cu toate acestea, un număr mare de utilizatori ai reţelei de socializare continuă să îşi menţină paginile personale publice, fiind astfel accesibile tuturor. Stillwell le recomandă acestora să chibzuiască înainte de a da click pe butonul „like”. Butonul „este seducător”, spune Stillwell, „pentru că este prezent oriunde pe Internet şi pe Facebook, iar un click este un gest facil”.

Ce face un robot când... nu ştie ce să facă? Apelează la „creierul colectiv” al roboţilor


Oamenii de ştiinţă din Europa au lansat prima parte a unei baze de date ce cuprinde informaţii menite să-i ajute pe roboţi să se descurce în lumea oamenilor. Numită Rapyuta, baza de date este un fel de „creier virtual”, care descrie diferite obiecte pe care roboţii le-ar putea întâlni şi, de asemenea, este capabilă să elaboreze, la cererea roboţilor, metode pentru realizarea unor operaţiuni complicate.

Creatorii bazei de date speră ca invenţia lor să facă roboţii mai ieftini, de vreme ce nu va fi nevoie ca aceştia să aibă toate capacităţile de operare deja integrate.
Rapyuta este parte a proiectului European Robo Earth, care a început în 2011 şi încearcă să standardizeze modul în care roboţii percep lumea oamenilor. (Numele de Rapyuta este luat dintr-un film japonez de animaţie, Castelul din cer (1986), în care Rapyuta este numele unui oraş zburător populat de roboţi.)
  În loc ca fiecare robot să-şi alcătuiască propriul repertoriu de metode de a opera cu obiectele şi situaţiile întâlnite, ei pot avea acces la Rapyuta, un loc în care pot cere ajutor atunci când sunt confruntaţi cu o situaţie nouă, un loc sau un obiect necunoscut.
În plus, acest serviciu poate elabora algoritmi pentru a  ghida operaţiuni complicate, de exemplu atunci când robotul trebuie să se deplaseze printr-o cameră, să împăturească o haină sau să înţeleagă vorbirea umană. 
Sistemul poate fi foarte util în cazul dronelor, al maşinilor fără şofer sau al altor roboţi mobili care trebuie să facă o mulţime de calcule pentru a opera corect.
Montarea pe fiecare robot a unor sisteme care să facă aceste calcule reduce mobilitatea şi măreşte costurile, după cum explică  dr. Heico Sandee, program manager în cadrul proiectului Robo Earth şi care lucrează la  Universitatea de Technologie din Eindhoven, Olanda.
Însă, pe măsură ce viteza transmiterii wireless a datelor creşte, tot mai multe dispozitive robotice vor putea fi conectate la internet.
Proiectul implică 5 laboratoare europene de cercetări şi a elaborat atât baza de date, cât şi software pe care roboţii îl pot utiliza pentru a accesa Rapyuta şi a cere informaţii.
Fără accesul la astfel de baze de date, specialiştii în robotică se tem că activitatea acestor dispozitive va fi restricţionată în mediile foarte strict controlate, precum liniile de producţie, şi că roboţii nu vor putea coexista firesc cu oamenii.

AMD dezvaluie noua placa grafica entry-level – Radeon HD7790


Se zvonea luna trecuta ca AMD va lansa o placa grafica ce va umple spatiul dintre HD7770 si HD7850. Radeon HD7790 este numele acesteia si vine cu performante destul de interesante.
AMD-Radeon-HD7790
Radeon HD7790 va avea 786 procesoare de shader in loc de cele 896 care se zvoneau, un GPU cu o frecventa de 1075 MHz si 2 GB memorie GDDR5 pe un bus de 128 biti. Aceasta va suporta DirectX 11.1 si OpenGL 4.3. Ne putem astepta la o performanta cu 10% mai mica decat a lui Radeon HD7850. un lucru interesant este faptul ca placa se bazeaza pe un cip din seria Bonnaire XT pe 28 de nanometri si foloseste arhitectura GCN 2.0 ce va fi folosita si in urmatoarea serie Radeon HD8000. Conventia numelor cipurilor este destul de confuza la AMD, mai ales din cauza faptului ca a fost amanata noua serie pana la sfarsitul anului.
Radeon HD7790 este o placa de buget, pentru gamerii ocazionali sau pentru cei care doresc sa stie ca in sistemul lor se afla o placa ceva mai puternica pentru acele momente in care vor dori sa ruleze un joc cu cerinte mai mari. Placa va avea un format standard ce ocupa doua sloturi, cel putin in varianta initiala, unii dintre producatori putand lucra la un sistem de racire ce ocupa doar un singur slot, si modificand PCB-ul pentru a putea fi inclusa si intr-un sistem  HTPC. Aceasta va fi disponibila la sfarsitul acestei luni la un pret aproximativ de 135 Euro.

Microsoft dă liber la conţinut flash în IE10, pentru tablete şi PC-uri cu Windows 8


Microsoft este pe cale să activeze suportul pentru redarea de conţinut Flash pentru toate dispozitivele cu sistem Windows 8 şi Windows RT care folosesc web browser-ul Internet Explorer 10.
Microsoft dă liber la conţinut flash în IE10, pentru tablete şi PC-uri cu Windows 8Microsoft dă liber la conţinut flash în IE10, pentru tablete şi PC-uri cu Windows 8

  Luată cu o întârziere de câteva luni după lansarea Windows 8, măsura va deschide suportul Flash pentru majoritatea website-urilor care folosesc astfel de conţinut. Potrivit companiei, verificările desfăşurate în lunile trecute de la lansarea Windows 8 au arătat că majoritatea website-urilor care includ conţinut Flash sunt compatibile cu noua interfaţă pentru ecrane touch şi dau rezultate bune la testele de performanţă şi autonomia bateriei. Excepţiile rămase în lista neagră cu website-uri incompatibile Windows 8 vor putea fi accesate ca şi până acum, lipsind însă suportul Adobe Flash.
  Modificarea făcută cu ajutorul unui pachet de actualizare livrat prin serviciul Windows Update va afecta atât varianta desktop a Internet Explorer 10, cât şi ediţia optimizată pentru ecran touch. După actualizare, toate dispozitivele cu sistem Windows 8 şi Windows RT vor reda în mod automat conţinut flash, atunci când acesta este prezent în paginile web pe care le răsfoim. Trebuie ştiut că excepţiile menţionate în lista de website-uri incompatibile sunt valabile doar pentru ediţia compatibilă cu ecrane touch a IE 10 şi tabletele cu Windows RT, varianta desktop Internet Explorer 10 nefiind afectată.
Spre deosebirea de alte platforme, versiunea pentru Windows 8 a plugin-ului Flash a fost optimizată ţinând cont de mai multe criterii stricte, cum ar fi performanţa la rulare şi autonomia bateriei, stabilitate, securitate şi compatibilitatea cu ecrane touch. Modificările făcute în colaborare cu Adobe - deţinătorul tehnologiilor Flash - sunt substanţiale, permiţând Microsoft să adapteze Internet Explorer 10 pentru funcţionarea cu ecrane touch, astfel încât 96% dintre website-urile testate să poată reda fără probleme conţinut flash.

Neo N003, cel mai ieftin terminal Android cu ecran Full HD


În lumea terminalelor Android, diagonala ecranului şi rezoluţia acestuia sunt cele mai mediatizate specificaţii, nefiind de mirare că şi mici producători din China încearcă să ţină pasul. Dintre aceştia, compania Neo nu doar că doreşte să lanseze un terminal cu ecran de 5” şi rezoluţie Full HD, dar vrea să o facă şi la cel mai mic preţ posibil: circa 112€.
  Conform unor surse din China, Neo N003 va fi un terminal care va aduce un ecran cu specificaţii bune, natura panoului pe care acesta îl va folosi fiind necunoscută, şi va include şi un procesor quad-core, o cameră foto cu senzor de 13 MP, stocare internă de 8 GB şi o baterie cu o capacitate de 3000 mAh. Un produs accesibil, acesta va fi disponibil într-o versiune Premium, care va oferi o stocare de 32 GB şi, probabil, o construcţie ceva mai bună.
Neo N003 este un terminal destinat pieţei chineze, însă ţinând cont că platforma hardware folosită va fi un MediaTek MT6589 , care oferă compatibilitate cu standardele 2G şi 3G europene, este posibil ca acesta să ajungă şi pe meleagurile noastre prin intermediul micilor comercianţi locali. MT6589 esteprima platformă hardware complet integrată de la MediaTek, această soluţie ARM Cortex-A7 quad-core tactată la 1 GHz fiind destinată terminalelor cu cost scăzut şi fiind singura alternativă disponibilă în acet moment pe piaţă pentru familia MSM de la Qualcomm.

Google se gândeşte la telefoane cu ecran ce poate fi derulat din spate


Google a patentat o invenţie ce presupune instalarea debutoane şi chiar o interfaţă touch pe spatele telefonului mobil. Un dispozitiv astfel utilat va putea fi controlat fără să atingem suprafaţa ecranului, blocând vizibilitatea.

  Cu noua invenţie, activităţile repetitive cum este derularea paginilor web sau răsfoirea colecţiei de poze sunt îndeplinite folosind chiar mâna cu care ţinem telefonul, alunecând degetele pe spatele carcasei. După cum arată şi schiţa descriptivă ataşată aplicaţiei pentru patent, comenzile sunt aplicate plimbând degetul arătător pe o suprafaţă sensibilă la atingere, poziţionată în spatele ecranului.
Pentru a reduce şansele interpretării unor comenzi false, rezultate din manevrarea telefonului sau transport, aplicaţia pentru patent menţionează şi un sistem capabil să verifice dacă atingerea suprafeţelor de control este potrivită pentru iniţierea unei comenzi. Spre exemplu, dacă degetele sunt poziţionate de-a lungul carcasei, sprijinind spatele telefonului, suprafeţele de control auxiliare sunt dezactivate iar telefonul este controlat doar cu ecranul touch.
Un patent similar a fost înregistrat şi de Apple în anul 2006, dar cu aplicaţii în sfera tabletelor. În descrierea ataşată, Apple menţionează două mâini care ţin un dispozitiv de forma unei tablete, cu puncte de contact pe ambele laturi ale carcasei.
În timp ce patentarea acestor invenţii nu garantează şi folosirea lor pentru o nouă generaţie de produse, perspectiva unui telefon mobil care să poată fi controlat din mişcări naturale, aplicate fără a incomoda vizibilitatea ecranului, nu pare deloc exagerată şi ar putea fi un atu important pentru compania care aduce pe piaţă o implementare într-un produs comercial.

Google gaseste legatura dintre incaltari si tehnologie [VIDEO]


Pentru ca nu avem suficient de multe accesorii motivationale,  ce include senzori in pantofi si aplicatii de smartphone.
google shoes SXSW papuci inteligenti
Intitulat in aceasta etapa de dezvoltare Google Shoes, proiectul celor de la Google pare sa se afle intr-un stadiu destul de avansat. Interesant este insa ca aceasta asociere dintre o aplicatie de smartphone, o pereche de pantofi si alte cateva elemente inteligente va purta sigla open source, iar sistemul de operare rulat va putea fi experimentat de catre oricine fara probleme.
In practica, nici macar nu vorbim de un produs bine definit, ci mai degraba de un experiment bazat pe o pereche de pantofi sport Adidas. Inainte de orice, clipul de mai jos si demonstratia celor de la Google de la SXSW fac parte din initiativa Art, Copy and Code. Asocierea celor 3 cuvinte defineste un program de marketing Google al carui scop este sa ,,ne arate cum putem folosi obiecte pentru a spune povesti online”. Aceasta a fost caracterizarea facuta de Aman Govil, Director de publicitate la Google.
Pentru ca   din intreaga prezentare,  incaltarile au fost dotati cu un mic computer, senzori inteligenti, difuzoare si conectivitate Bluetooth, cu unicul scop de a striga la purtator afirmatii motivationale in timpul unei sesiuni de training. Intr-un context izolat ideea pare destul de buna iar aplicatia de smartphone pare sa preia un amalgam de informatii utile dupa doar cativa pasi.

Samsung ne arată parţial o imagine cu Galaxy S4


Cu câteva zile înainte de lansarea oficială, Samsung vrea să incingă spiritele şi publică o imagine oficială cu viitorul top de gamă. Galaxy S IV nu este prezentat în întregime. Putem vedea doar forma jumătăţii superioare şi sunt astfel confirmate zvonurile care spun că smartphone-ul va semăna foarte mult cu Galaxy S III. Alte zvonuri vorbesc chiar despre faptul că butonul fizic de sub ecran va fi păstrat. În aceste condiţii ar trebui să avem şi celelalte două butoane capacitive în aceeaşi zonă.
Teaser oficial pentru Samsung Galaxy S IVTeaser oficial pentru Samsung Galaxy S IV

Imaginea de mai sus ne sugerează faptul că Samsung a apelat la un artificiu de design interesant. Fie grila pentru cască are culoarea carcasei şi este greu de observat datorită iluminării imaginii, fie sigla Samsung este chiar grila pentru cască. Va trebui să mai aşteptăm două zile până vom afla răspunsul.
Dacă designul lui Samsung Galaxy S IV va fi atât de conservator pentru partea din faţă, ne aşteptăm la ceva surprize în rest. Un hardware mai puternic şi un ecran mai mare într-un dispozitiv similar cu cel din generaţia anterioară nu sună chiar atât de bine. Proporţional, marginile ecranului lui Galaxy S4 vor fi ceva mai subţiri decât ale modelului anterior. Putem doar bănui că pe latura din stânga a smartphone-ului se află un buton de volum. Voi ce părere aveţi în legătură cu acest teaser pentru Samsung Galaxy S IV?

"Cu un Like primesti gratuit un iPad Mini". Ce au patit cei care au facut asta pe Facebook

Cu un Like primesti gratuit un iPad Mini . Ce au patit cei care au facut asta pe Facebook


Facebook nu este numai mediul perfect pentru socializare, dar si pentru pacaleli, iar mii de utilizatori naivi au cazut in capcana "cadourilor gratuite".
Pentru ca unele pagini de Facebook vor sa creasca intr-o zi cat altele in 7 ani, administratorii acestora au vrut sa le ia ochii utilizatorilor si sa-i pacaleasca pentru un simplu Like la pagina.
Astfel, o pagina foarte similara cu cea a companiei Apple a primis 82 de iPad-uri Mini resigilate facute cadou celor care vor da Like pe Facebook, scrie Cnet.
De la primul anunt facut pe Facebook, pagina a strans 47.000 de like-uri, utilizatorii nestiind ca Apple deja distribuie produse resigilate prin intermediul unei pagini care a strans 9 milioane de like-uri.
Un alt caz similar a fost intalnit si in cazul unor produse de la Dr Dre Studio Limited Edition. O pagina falsa promitea 1239 de boxe gratuite si 250 de casti celor care dadeau un simplu like. Compania a negat insa existenta unei asemenea pagini si a cerut inciderea ei de urgenta.

VIDEO. Reclama care demonstreaza ca tableta nu poate inlocui hartia in cele mai delicate momente

VIDEO. Reclama care demonstreaza ca tableta nu poate inlocui hartia in cele mai delicate momente


Consumatorii de informatii digitale iti vor spune in permanenta ca in era noastra nu mai e loc si pentru hartie. Le poti demonstra intr-o secunda ca s-au inselat.
E si scopul unei reclame realizate de Leo Burnett in Franta, campanie pentru care a fost angajat Bart Timmer. Daca nu va spune nimic acest nume, tot ce trebuie sa stiti este ca el a stat in spatele reclamei Heineken cu frigiderul cu bere mare cat un dressing pentru femei.
Nu va vom dezvalui despre ce e vorba in reclama, v-am strica toata bucuria de a o urmari. Ne limitam in a va spune atat: oricat de mult am evolua, oricat de multe gadgeturi vom avea prin casa, sunt unele momente in care tot hartia ... ne va salva. 

Galaxy S4 in imagini – Asa arata flagship-ul Samsung?!


Galaxy S4 pare sa isi fi facut aparitia pe un forum din China, cu trei zile inainte de prezentarea oficiala.
Samsung Galaxy S 4 Antutu - Zvon China
Cu doar cateva zile inainte de prezentarea oficiala a noului Samsung Galaxy S4, zvonurile se intetesc mai mult decat oricand. Tot la capitolul zvonuri pot sa intre si imaginile care circula mai nou online si care se presupune ca ar prezenta noul flagship Samsung chiar inainte de lansarea acestuia. Pozele au fost urcate pe un forum al fanilor Samsung din China si prezinta un telefon destul de asemanator cu Galaxy Note 2, dar care are si cateva elemente unice ce l-ar putea recomanda drept succesorul lui Galaxy S III.
Samsung Galaxy S 4 Specificatii  - Zvon China
Sub numele de GT-I9502, telefonul din imagini pare sa fie o varianta special construita pentru operatorul chinez Unicom si confirma in mare parte zvonurile cu privire la specificatiile noului smartphone de top al celor de la Samsung. Asa zisul Galaxy S4 are un display 1080p, ruleaza Android 4.2.1 si vine cu un chipset “Universal5410″(cel mai probabil un Exynos Octa 5410), procesor la 1,8GHz, 2GB RAM si grafica PoverVR SGX 544MP.
Samsung Galaxy S 4 Specificatii - Zvon China
Tot din fotografii se poate observa materialul usor diferit folosit pentru carcasa (o alta textura), dar tot lucios si o forma usor diferita a camerei foto principale. In rest telefonul seamana cu Note 2 si Galaxy S III, un pic cam prea mult daca ar fi sa ma intrebati pe mine. Avand in vedere eforturile depuse de concurenta in ceea ce priveste design-ul carcasei: HTC One, Xperia Z, iPhone 5, este oarecum firesc sa ne asteptam ca si Galaxy S 4 sa ofere ceva mai mult decat acelasi plastic lucios atat de blamat de unii.
Samsung Galaxy S 4 Textura - Zvon China
Pe de alta parte, daca telefonul va reusi sa impresioneze prin performantele sale si prin caracteristicile unice, precum Smart Scroll (activarea scroll-ului in functie de pozitia ochilor) sau Smart Pause (telefonul opreste redarea cand muti privirea in alta parte) are sanse sa convinga fanii seriei si fara artificii de design. Pentru moment informatiile sunt neconfirmate, la fel si aceste imagini care ar putea fi doar o varianta de test, o nascocire a unui fan pasionat sau pur si simplu o alt model de telefon (daca judecam dupa simbolul dual SIM prezent pe ecranul telefonului pozat). Cu toate acestea, peste trei zile vom afla cu totii cum arata de fapt si cat de puternic este noul Galaxy S4 in cadrul evenimentului de lansare organizat la New York.

Galaxy Pop, un nou fratior al lui Samsung Galaxy S III


Galaxy Pop este un nou smartphone lansat de cei de la Samsung, care se inscrie perfect in linia de design a mai vechiului Samsung Galaxy S III.
Samsung Galaxy Pop
In cazul in care nu v-ati plictisit de aceleasi forme rotunjite si aceeasi carcasa din plastic lucios, Samsung aduce pe piata un nou smartphone inrudit cu celebrul Galaxy S III. Vorbim despre Galaxy Pop, un telefon pe cat de interesant, pe atat de “banal” din punct de vedere al infatisarii exterioare. De ce spun asta? Pentru ca desi apreciez munca producatorului sud-coreean, nu pot sa nu observ ca mai nou toate telefoanele lansate sunt in mare masura versiuni ale vedetei Galaxy S III.
Practic toata linia de smartphone-uri Samsung a imprumutat forma si design-ul flagship-ului de anul trecut, Galaxy Grand si Galaxy Express fiind doar doua din exemplele intalnite la MWC 2013. Lasand forma la o parte, noul Galaxy Pop se lauda cu un display Super AMOLED de 4,65 inci cu o rezolutie de 720 x 1280 pixeli, un procesor quad-core la 1,4GHz, 1GB RAM, 8 sau 16GB memorie interna, suport pentru carduri microSD si un acumulator de 2100 mAh.
Galaxy Pop
Asa cum ne-am fi asteptat si la capitolul foto-video, Galaxy Pop se incadreaza in trend-ul familiei din care face parte, cu o camera foto de 8 megapixeli capabila sa filmeze Full HD 1080p. Fara indoiala, compatibilitatea 4G LTE reprezinta una dintre cele mai importante diferente fata de restul membrilor Galaxy, alaturi de culoarea mai putin intalnita a carcasei: un portocaliu destul de strident.
Noul Galaxy Pop este asteptat sa soseasca in viitorul apropiat pe piata din Coreea de Sud, la un pret inca nespecificat.

Palm Top Theater iti transforma iPhone-ul intr-un mini display 3D


In fuga dupa , doar cei de la Palm Top Theater si-au adus aminte ca o experienta similara poate fi reprodusa ieftin prin trucuri optice.
Palm top Theater iPhone 3D effect
Doar 36 dolari costa un gadget care-si propune sa va ofere un mijloc prin care sa puteti consuma continut in trei dimensiuni pornind de la imaginile afisate . Palm Top Theater este un produs care se bazeaza pe o tehnologie veche de peste o suta de ani si care ar putea sa ofere o experienta 3D mai plauzibila.
In practica, Palm Top Theater este o carcasa de iPhone care va transforma iDevice-ul intr-un dispozitiv capabil sa afiseze continut 3D intr-un format mai special. Constructia gadgetului implica trei panouri rabatabile care se pun unul in fata celuilalt in momentul in care deschideti carcasa. In partea cea mai din spate este o oglinda mai mare, in fata acesteia sunt montate ale doua jumatati de oglinda. Rolul oglinzilor este sa reflecte imaginile de pe ecranul iPhone-ului in ceea ce pare un experiment holografic. Din ce o sa vedeti in clipul de mai jos, experienta pare mult mai convingatoare in comparatie cu un display extern atasat cu cabluri.
Pe partea de continut, cum era de asteptat, vorbim de un format proprietar. Scopul formatului proprietar este de a imparti un clip video sau o imagine statica in trei parti aferente fiecarei oglinzi. Astfel, zona de continut a fiecarui plan al actiunii este asociata oglinzii potrivite si, in acelasi timp, este afisata pe plan vertical. Cei de la Palm Top au deja cateva clipuri pentru a demonstra functionalitatea jucariei. In plus, tot ei pun la dispozitia celor cu ceva timp liber un convertor video care ar trebui sa eficientizeze procesul de conversie.
Cu un pret specificat la aproximativ 36 dolari, este evident ca acest gadget ar trebui achizitionat, indiferent daca o faceti ca si truc in fata prietenilor, sau va jucati cateva ore intr-o seara.
Palm top Theater iPhone 3D effect

Bing Desktop devine mai util pe Windows


La inceput nu am gasit o adevarata , dar ultimul update a facut-o brusc mai utila.
Bing Desktop
Aplicatia Bing Desktop, lansata de Microsoft in urma cu mai bine de un an, a primit zilele trecute un update care s-ar putea sa-i creasca semnificativ numarul de accesari. Avand in vedere ca majoritatea potentialilor utilizatoriinca raman lipiti de Google cand vine vorba de cautarea pe internet,  pentru a-si creste audienta.
In principiu, o aplicatie Bing care se rezuma la o fereastra de cautare pe desktop, a ajuns sa integreze o mare parte din portofoliul de functii oferite de Facebook. Aveti o versiune simplificata a newsfeed-ului, a ultimelor fotografii postate de prieteni, a notificarilor, a cererilor de prietenie si a mesajelor primite de la prieteni. In plus, aplicatia va serveste zilnic si o poza de fundal de calitate inalta. Pentru ca vorbim totusi de o aplicatie menita sa va ajute la cautare, Bing Desktop va ofera si un set complet de parametri pe care ii puteti modifica pentru a va personaliza experienta de cautare online. Nu puteau lipsi sugestiile de cautare si un flux de stiri, alaturi de un top al celor mai populare imagini si clipuri video de pe Bing. Din pacate, un click pe oricare dintre ultimele optiuni va scoate din aplicatie si deschide o pagina de browser.
Daca sunteti curiosi care este viziunea celor de la Microsoft pentru o noua versiune de Bing Desktop, aplicatia poate fi descarcata gratuit de pe .

Thermodo iti transforma smartphone-ul in statie meteo [+VIDEO]


Thermodo este un accesoriu pentru smartphone menit sa te atentioneze asupra temperaturii exterioare.
Thermodo
O noua ziua, un nou proiect interesant regasit pe platforma de finantare KickStarter: un senzor de temperatura care poate fi conectat direct la smartphone pentru a furniza detalii exacte cu privire la temperatura.
Veti spune si ce-i cu asta? Si pe buna dreptate am vazut pana acum destul de multe accesorii care iti transforma smartphone-ul de zeci de milioane intr-un banal termometru de camera. Ce are atat de special noul Thermodo? Pai in primul rand poate fi conectat direct la telefon prin intermediul portului audio – jack si iti ofera informatii despre temperatura inregistrata in imediata apropiere a telefonului. Cu alte cuvinte daca vrei sa iesi afara si nu stii cat de gros sa te imbraci, trebuie doar sa scoti telefonul pe geam :)
Thermodo iPhone
Daca va intrebati cum functioneaza jucaria, aflati ca Thermodo trimite un semnal audio prin senzorul de temperatura. Intensitatea sunetului este influentata de temperatura inregistrata si astfel smartphone-ul capteaza un semnal care este ulterior analizat de o aplicatie compatibila si “citit” instant. Thermodo vine livrat impreuna cu un breloc special si in cele cateva zile de la lansare se bucura de un suport incredibil din partea fanilor, reusind sa stranga aproape 150.000 de dolari in 4 zile.
Thermodo Concept
Thermodo este perfect compatibil atat cu platforma iOS cat si cu Android-ul, ceea ce il face extrem de versatil si usor de folosit de majoritatea posesorilor de smartphone-uri. Compania producatoare, Robocat a reusit sa stranga cei 35.000 de dolari pentru demararea productiei si in continuare lupta pentru sporirea fondurilor si lansarea de noi variante de culoare sau de materiale folosite.
Momentan oricine poate sustine conceptul Thermodo, iar pentru o contributie de minim 25 de dolari va veti alege cu o astfel de jucarie minune.