marți, 27 noiembrie 2012

Un hacker poate sparge milioane de conturi de mail de la Yahoo!. Cati bani cere pentru informatie

Un hacker poate sparge milioane de conturi de mail de la Yahoo!. Cati bani cere pentru informatie


Un hacker a scos la vanzare un cod care permite unei persoane sa sparga conturile de email de pe Yahoo.
Hackerul, despre care se crede ca este un egiptean si foloseste numele de utilizator TheHell, a facut oferta pe Darkode, o pagina a comunitatii hackerilor, cerand suma de 700 de dolari pentru codul respectiv.
Specialistii spun ca acest cod functioneaza atunci cand un utilizator de email da click pe un hyperlink premeditat primit in casuta. Dand click pe link, el permite accesul unui atacator pe contul de Yahoo Mail.
“Dupa ce victima da click pe link, va fi redirectionata pe pagina de email din nou”, se spune intr-un clip de atentionare postat pe YouTube.
Bloggerul Brian Krebs, specialist in securitate online, a observat oferta hackerului saptamana trecuta.
“Tintele cad victime unei vulnerabilitati yahoo.com care il lasa pe atacator sa fure cookies de la utilizatorii Yahoo! Webmail”, a explicat Brian Krebs pe bloggul sau. “Acest punct vulnerabil ii permite atacatorului sa trimita emailuri de pe contul victimei, sau sa-i citeasca mesajele”, a mai spus el.
Krebs a informat Yahoo despre atacul anuntat, iar compania a spus ca echipa de securitate va remedia eventualele vulnerabilitati.
“Este simplu sa reparam. Odata de avem URL-ul care prezinta amenintare, putem avea un nou cod in cateva ore”, i-a transmis Ramses Martinez, directorul Yahoo in probleme de securitate.
Insa hackerul se pare ca a anticipat aceasta miscare a Yahoo, odata ce linkul sau ar incepe sa circule. Creierul atacului a spus ca va vinde codul doar unui grup mic de “oameni de incredere”, pentru a preveni rezolvarea problemei de catre Yahoo.
Krebs a spus ca TheHell nu pare sa fie fixat pe un profit din moment ce Yahoo si Google ofera mai mult hackerilor pentru a semnala un bug.

Sursa : http://www.yoda.ro

16 hackeri romani, retinuti de procurori. Prejudiciul: 25 milioane de dolari

16 hackeri romani, retinuti de procurori. Prejudiciul: 25 milioane de dolari


Tinerii ar fi vandut un volum impresionant de date de pe carduri.
Procurorii DIICOT au retinut 16 persoane specializate in infractiuni informatice, iar marti dimineata aveau loc 36 de perchezitii domiciliare in municipiile Bucuresti, Brasov, Galati, Timisoara si in judetele Valcea si Ilfov.
"Membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale din desfasurarea unei vaste activitati infractionale de criminalitate informatica, ce a constat in accesarea ilegala a mai multor sisteme informatice, sustragerea de date confidentiale sau nedestinate publicitatii, precum si efectuarea de operatiuni frauduloase cu instrumente de plata electronica." - se arata in comunicatul DIICOT.
Procurorii sustin ca hackerii au utilizat mai multe societati comerciale, avand ca obiect de activitate furnizarea unor servicii IT, pentru crearea si intretinerea unei infrastructuri informatice care sa permita accesul fara drept, cu incalcarea masurilor de securitate si cu scopul obtinerii de date informatice, in sistemele informatice apartinand unor companii straine cunoscute, de tip benzinarii sau magazine alimentare.
Membrii gruparii interceptau, fara drept, transmisiile de date informatice (care nu erau publice) intre sistemele implicate in realizarea/autentificarea platilor cu carti de credit. Ei foloseau aplicatii special concepute in acest sens, instalate fara drept pe sistemele informatice vizate.
"Conform instructiunilor aplicatiei de interceptare, datele de identificare ale instrumentelor de plata electronice (carti de credit) capturate fie se salvau local si ulterior erau transferate, fie se retransmiteau automat pe servere dedicate sau in conturi de email, de unde erau ulterior descarcate in scopul transmiterii/vanzarii catre alte persoane ori in vederea contrafacerii si utilizarii frauduloase a acestora." - DIICOT.
De exemplu, in perioada decembrie 2011 – octombrie 2012 prin intermediul unui ”magazin” virtual specializat s-au vandut un numar de 68.000 Carduri pentru pretul de 4 USD/card. Astfel, hackerii au obtinut un profit de 270.000 USD.
In total, au fost efectuate operatiuni frauduloase cu un numar de 500.000 de instrumente de plata electronica, totalizand o valoare de peste 25 milioane USD.
La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse in vederea audierii 20 de persoane.

Sursa : http://www.yoda.ro

Yahoo Mail, vulnerabil la un atac XSS disponibil pe piaţa neagră a breşelor de securitate


Comercializarea breşelor de securitate este un domeniu care a crescut foarte mult în ultimii doi – trei ani, piaţa acestui nou timp de marfă punând faţă în faţă vânzători, care pot fi de la simpli hackeri la companii specializate, şi cumpărători al căror spectru variază de la agenţii naţionale de securitate sau corporaţii la reţele criminale cibernetice.
Unele breşe de securitate rămân necunoscute pentru cei mai mulţi dintre noi, acestea fiind cumpărate pe bani grei pentru dezvoltarea unor forme de atac bine direcţionate, însă altele ne pot afecta direct deoarece vizează servicii banale. În cazul de faţă, este vorba de Yahoo Mail, des utilizat de utilizatorii români datorită omniprezenţei soluţiei de mesagerie Yahoo Messenger,  pentru care un hacker egiptean pretinde că a descoperit o breşă de securitate care permite furtul de date.
Conform anunţului de vânzare, este vorba de un atac cross-site scripting (XSS) care permite interceptarea şi înlocuirea fişierelor cookies şi/sau redirecţionarea utilizatorului către alte pagini cu care acesta poate fi păcălit. Mai grav, această breşă permite iniţierea unui atac persistent, în care datele manipulate de către hacker sunt salvate pe server, acesta putând afecta mult mai mulţi utilizatori decât un atac standard. Compatibilă cu orice browser modern şi nedetectabilă de către filtrele XSS ale acestora tocmai din cauza caracterului său persistent, breşa de securitate este oferită contra sumei de 700 de dolari oricărui atacator interesat.
Conform declaraţiei făcută de oficialii Yahoo, astuparea acestei breşe de securitate poate fi făcută în câteva ore, dar mai întâi trebuie cunoscut locul unde această breşă poate fi găsită. Ceea ce şi hackerul egiptean ştie foarte bine, acestea anunţând că va accepta doar clienţii „serioşi” pentru a nu-şi vedea compromisă descoperirea în timp prea scurt.

Sursa : http://www.go4it.ro

Emigrarea pe Marte: un miliardar american face planuri pentru colonizarea Planetei Roşii (VIDEO)


Elon Musk, omul de afaceri care conduce compania privată de zboruri spaţiale SpaceX, are în vedere instalarea pe Marte a unei colonii umane de aproximativ 80.000 de indivizi, care ar iniţia acolo o nouă civilizaţie umană, capabilă se se susţină singură.

În viziunea lui Musk, ambiţiosul program de colonizare a Planetei Roşii ar putea începe cu un grup de „pionieri” de cel mult 10 persoane, care ar călători spre Marte la bordul unui vehicul transportat de o enormă rachetă alimentată cu oxigen lichid şi metan
Pe Marte, aceştia ar întemeia o nouă civilizaţie, care s-ar autoîntreţine şi  s-ar putea dezvolta spectaculos, afirmă Elon Musk. 
Coloniştii ar pleca însoţiţi de mari cantităţi de echipament, inclusiv instalaţii pentru producerea de îngrăşămînt, metan şi oxigen, pornind de la azotul şi dioxidul de carbon din atmosfera marţiană şi de la apa din subsolul planetei.
Coloniştii ar transporta, de asemenea, materialele necesare pentru a construi domuri transparente, în care o atmosferă bogată în CO2  (extras din aerul planetei) ar permite cultivarea de plante terestre în solul marţian.
Pe măsură ce colonia ar deveni capabilă de auto-întreţinere în măsură tot mai mare, rachetele ar transporta într-acolo tot mai mulţi oameni, dar din ce în ce mai puţine echipamente şi provizii.
Deşi Musk nu a confirmat, este posibil ca vehiculul utilizat să fie o nouă rachetă, uriaşă, capabilă de lansări multiple, numită MCT (Mass Cargo Transport sau Mars Colony Transport), care ar transporta o capsulă specială în care ar călători coloniştii.
Space X testează deja un vehicul care reprezintă un model avansat al lui Falcon 9, racheta care transportă capsula Dragon, produsă tot de Space X, şi care a început de curând să transporte provizii şi echipaj spre  Staţia Spaţială internaţională, în cadrul unui contract cu NASA, care a renunţat recent la propriile vehicule, recurgând la serviciile firmelor particulare.
Prototipul testat de Space X, numit Grasshopper, reprezintă primul pas spre dezvoltarea unor vehicule spaţiale capabile să decoleze şi să aterizeze vertical.
Deşi Musk nu a furnizat detalii privind capacitatea de transport a vehiculului spaţial, el a dezvăluit, totuşi, că acesta va utiliza un nou motor de rachetă, în două trepte, numit Raptor, mult mai eficient decât motoarele Merlin folosite de Falcon 9.
Motoarele vehicului Falcon 9 folosesc oxigen lichid (LOX) şi kerosen; în schimb, motoarele Raptor vor utiliza LOX şi metan. Musk a explicat motivele alegerii metanului drept combustibil: metanul are un cost energetic mai mic, un impuls specific (Isp - un parametru care descrie eficienţa motorului) mai mare decât  kerosenul şi nu are are niciuna dintre proprietăţile negative ale hidrogenului. (Hidrogenul este dificil de stocat la temperaturi joase, face ca metalul să devină friabil şi este foarte inflamabil.) 
Omul de afaceri s-a gândit la modul în care ar trebui proiectată şi dotată capsula pentru pasageri: în interior concentraţia oxigenului în aer ar fi de 30-40% (în atmosfera terestră este de cca. 21%), iar provizia de apă ar trebui stocată într-un rezervor care să fie, în acelaşi timp, o barieră între pasageri şi radiaţiile solare.
Musk, a făcut, de asemenea, calcule privind costul unei asemenea călătorii spre Marte, pentru fiecare colonist: „biletul” spre Marte ar costa cca. 500.000 USD, un preţ pe care omul de afaceri îl consideră accesibil, afirmând că trebuie să fie suficient de mic pentru ca oamenii de cca. 45 de ani din ţările avansate să poată strânge suficienţi bani pentru a face această călătorie.
El a estimat, de asemenea, că dintre cele cca. 8 miliarde de locuitori cât va avea Pămîntul, la vremea când va fi posibilă întemeierea coloniei, poate unul din 100.000 va fi pregătit să facă acest pas; asta ar însemna că vor exista 80.000 de potenţiali emigranţi.
Musk estimează că programul de colonizare - pe care l-ar dori o colaborare între guvern şi iniţiativa privată - ar costa în jur de 36 de miliarde USD. A ajuns la această cifră estimînd că o colonie care ar costa 0,25 - 0,50 din produsul intern brut (PIB) al unie naţiuni ar fi considerată un proiect acceptabil din punct de vedere financiar.
În 2012, în SUA, PIB a fost de 14,5 trilioane USD; 0,25% din această cifră ar reprezenta 36 miliarde USD. Dacă 80.000 de colonişti ar plăti câte 500.000 USD pentru a pleca pe Marte, s-ar strânge 40 miliarde USD - suficient pentru a acoperi costurile înfiinţării coloniei.

Sursa : http://www.descopera.ro

Cele mai spectaculoase imagini surprinse în Hawaii-ul Europei, adunate într-un clip extraordinar (VIDEO HD)


Fotograful Christoph Malin a petrecut ultimele 18 luni în insula vulcanică La Palma, situată în Insulele Canare, unde a surprins realizările extraordinare ale naturii în peste 1 terabyte de imagini spectaculoase. Acum, artistul a selectat cele mai spectaculoase cadre pentru a realiza un clip video ce ilustrează cele mai frumoase aspecte ale insulei supranumite „Hawaii-ul Europei”.

Insulele Canare sunt un lanţ de insule vulcanice, la fel ca Hawaii, dar care se găsesc în Atlanticul de Est. La Palma este o insulă în formă de lacrimă pe care se găsesc câţiva vulcani, cel mai important fiind Caldera de Taburiente, a cărui calderă are un diametru de 9 kilometri. Frumuseţea naturală ce caracterizează acest loc i-a adus supranumele de „Isla Bonita” - insula frumoasă.
În imaginile surprinse de fotograful Christoph Malin pot fi observate telescoapele şi domurile observatorului astronomic Roque de los Muchachos, aflat pe marginea craterului vulcanic. Oraşul Santa Cruz este suficient de mic pentru a avea un nivel foarte scăzut al poluării cu lumină, astfel că cerul este întunecat la marginea craterului, fiind un sit excelent pentru astronomie.
Iată clipul realizat de fotograful Christoph Malin (este recomandat să îl urmăriţi în format HD, fullscreen):

Sursa : http://www.descopera.ro

Aţi călători cu un avion fără pilot? Aeronava autonomă devine realitate


În următoarele săptămâni, un avion Jetstream, cu două motoare, va decola de pe aerodromul Warton, din Lancashire, Anglia, îndreptându-se spre Scoţia. Ca orice avion el va primi instrucţiuni de la controlorii de trafic, singura diferenţă fiind că pilotul său nu va fi în carlingă ci va sta „cu picioarele pe pământ”, într-o cameră de control din Warton.
Până acum, aeronave fără pilot au fost utilizate de forţele armate, dar astfel de drone au zburat doar în zone de conflict, pe suprafeţe restrânse. Misiunea Jetstream face parte dintr-un proiect care urmăreşte dezvoltarea unor tehnologii şi proceduri menite să le permită aeronavelor comerciale să întreprindă zboruri sigure fără ca piloţii să se afle la bordul lor. 
Testul de zbor ce urează să aibă loc foarte curând nu va include şi pasageri, iar un alt pilot va continua să stea în carlinga gata să ia comanda în orice secundă, dacă lucrurile nu merg aşa cum trebuie. În acest fel, avionul seamănă foarte mult cu o maşină Google, în care există un şofer gata să acţioneze în cazul în care sistemul nu funcţionează corect. Cu toate acestea, experţii susţin că este foarte puţin probabil ca astfel de avioane să devină populare înainte ca oamenii să înceapă să cumpere autoturisme autonome. 
Aeronavele fără pilot ar putea duce la bun sfârşit multe sarcini, necesitând un cost mai mic decât în mod normal. În această categorie s-ar putea încadra elicopterele utilizate pentru monitorizarea traficului sau pentru supravegherea frontierei. De asemenea, ele ar putea fi utilizate şi pentru cazuri extreme, acolo unde piloţii umani nu ar putea ajunge, de pildă pădurile incendiate sau accidentele nucleare. 
Totuşi, chiar şi aşa, piloţii tot vor avea un rol important în aviaţie, chiar dacă locul lor nu va mai fi în carlingă. Mutarea piloţilor de la bordul avionului, pe sol, se va face treptat. La început, avioanele comerciale aveau un echipaj format din 5 specialişti: doi piloţi, un inginer de zbor, un navigator şi un operator radio. Primul la care s-a renunţat de-a lungul timpului a fost operatorul radio, apoi navigatorul şi ulterior, în anii ‘70, inginerul de zbor. Următorul pe această listă ar putea fi copilotul, care va fi înlocuit de un sistem autonom de zbor. 
Zborul cu destinaţia Scoţia va fi iniţiat pentru testarea comunicării dintre controlorii de trafic şi pilotul de la sol. 
De asemenea, avionul Jetstream va fi dotat cu camere video pentru a-i permite pilotului de la sol să poată vedea ce se află în faţa avionului. În plus, un software poate avertiza în cazul în care un alt corp este prea aproape de aeronavă. În aer, Jetstream va fi însoţit de alte avioane pentru a se testa sistemele de recunoaştere de la bordul avionului autonom.

Sursa : http://www.descopera.ro

Google poate prezice apariţia epidemiilor de gripă cu 7 săptămâni înainte să aibă loc


Un nou model statistic ce aplică principiile modelării meteo şi care foloseşte date din căutările Google poate prezice începutul unei epidemii de gripă cu până la şapte săptămâni înainte ca evenimentul să se petreacă.
Reuşita cercetătorilor americani, ce a fost publicată în jurnalul ştiinţific PNAS, anunţă o nouă eră în studierea bolilor infecţioase. Astfel, dacă până de curând cercetătorii studiau epidemiile ce au avut loc în trecut, acum are loc trecerea la prezicerea epidemiilor viitoare.
Cercetătorii Jeffrey Shaman de la Universitatea Columbia şi Alicia Karspeck de la NCAR (National Center for Atmospheric Research) au folosit date de la Google Flu Trends, un proiect al companiei americane Google ce urmăreşte toate căutările ce au legătură cu gripa şi care localizează aceste căutări în funcţie de poziţionarea geografică a utilizatorului. Google Flu Trends s-a extins în ultima vreme, existând acum date din 28 de ţări şi pentru multe zone locale din aceste ţări.
Proiectul Google a devenit celebru pentru prima dată în 2008, atunci când rezultatele sale au fost aproape la fel de bune ca cele ale CDC, organizaţia guvernamentală din SUA. 
Aşa cum meteorologii îşi îmbunătăţesc modelele statistice cu ajutorul celor mai noi date, cercetătorii care folosesc datele Google Flu Project şi-au modificat modelele pentru a oferi predicţii mai precise.
În cadrul acestui studiu, cercetătorii s-au concentrat asupra oraşului New York. Analizând datele referitoare la gripă acumulate în New York City între 2003 şi 2008, oamenii de ştiinţă au descoperit că pot prezice vârful sezonului gripal cu şapte săptămâni înainte ca acesta să aibă loc, folosind doar datele referitoare la căutările efectuate cu ajutorul Google.
De asemenea, pentru că datele erau obţinute din mai multe locaţii din oraş, cercetătorii puteau estima o marjă de eroare a predicţiilor lor, aşa cum meteorologii pot prezice precipitaţiile cu un anumit grad de certitudine.
Cei doi cercetători afirmă că acest studiu este doar începutul. Aşa cum cele mai bune modele statistice meteo sintetizează rezultatele mai multor modele diferite, oamenii de ştiinţă cred că posibilitatea prezicerii epidemiilor de gripă va fi din ce în ce mai bună pe măsură ce un număr mai mare de echipe îşi vor dezvolta propriile modele care vor putea fi combinate. 
Cu cât modelarea statistică va deveni mai bună, cu atât autorităţile şi alte organizaţii vor putea aduce din timp vaccinuri şi tratamente în zonele unde este nevoie de ele.

Sursa : http://www.descopera.ro

Experţii de la Cambridge vor studia dacă este posibil ca o revoltă a roboţilor să ducă la dispariţia speciei umane


Doi profesori de la Universitatea Cambridge vor înfiinţa un centru de cercetare pentru a analiza posibilitatea ca tehnologia să ducă la distrugerea civilizaţiei umane.

Institutul va purta numele de CSER (The Centre for the Study of Existential Risk) şi va studia riscurile la adresa omenirii aduse de biotehnologie, viaţa artificială, nanotehnologie şi de schimbările climatice.
Oamenii de ştiinţă afirmă că a respinge din start posibilitatea unei revolte a roboţilor este „periculos”.
Temerile că maşinăriile pot prelua controlul au fost explorate de mai multe filme SF populare. Cel mai cunoscut este Skynet, un sistem computerizat care a refuzat controlul uman, popularizat în seria Terminator. Skynet, un computer conceput de armata SUA, a dezvoltat conştienţă şi a început să lupte împotriva omenirii.
Deşi această problemă a fost tratată mai ales în contextul operelor SF, cercetătorii spun că ideea maşinilor care devin mai inteligente decât oamenii trebuie tratată cu maturitate.
„Gravitatea acestor riscuri este dificil de estimat, dar acest lucru este în sine un motiv de îngrijorare, dat fiind că miza este colosală”, afirmă cercetătorii pe site-ul institutului.
Proiectul CSER a fost fondat de Huw Price, profesor de filozofie la Universitatea Cambridge, Martin Rees, profesor de cosmologie şi astrofizică în cadrul aceleiaşi instituţii şi de Jaan Tallinn, cofondator al companiei Skype.
„Ideea că inteligenţa va reuşi să evadeze din limitele biologie în cursul acestui secol sau în următorul pare o predicţie rezonabilă”, afirmă profesorul Price. „Ceea ce încercăm să facem este să aducem aceste idei în comunitatea ştiinţifică”, a adăugat profesorul.
Profesorul Price crede că, pe măsură ce roboţii şi computerele vor deveni mai inteligente decât oamenii, există posibilitatea ca „oamenii să devină dependenţi de maşinării care nu sunt neapărat maliţioase, dar ale căror interese nu ne includ neapărat şi pe noi”.
Centrul urmează să fie inaugurat anul viitor – presupunând, desigur, că specia umană va supravieţui până atunci.

Sursa : http://www.descopera.ro

Un dispozitiv medical vital a fost redus la dimensiunile unui cip portabil


Monitorizarea semnelor vitale necesită existenţa unui echipament scump şi mult prea voluminos. Din fericire, mulţumită celor de la Universitatea Oregon acest lucru s-ar putea schimba. Acum, inginerii lucrează la dezvoltarea unui senzor de monitorizare care este atât de mic încât poate fi încorporat într-un bandaj.
Motiv pentru care sistemul este atât de mic şi de subţire este absenţa uni baterii. Acesta se alimentează direct de la energia furnizată de radiofrecvenţa unui telefon mobil. El are capacitatea de a se încărca de la o distanţă de 4,5m, chiar şi de la alte dispozitive radioemiţătoare. De fapt, din punct de vedere teoretic, chiar şi căldura corpului sau mişcarea ar putea alimenta senzorul. 
Actualele dispozitive de monitorizare costă în jur de 100 de dolari sau chiar mai mult, în timp ce noul cip, care va fi de unică folosinţă, va consta doar 0,25 de dolari. 
Există şi alte domenii în care el ar putea fi utilizat precum clinicile în care sunt îngrijiţi pacienţi care suferă de demenţă, cu scopul de a măsura semnale electroencefalografice ale creierului. 

Sursa : http://www.descopera.ro

Uimitor: un lac izolat sub gheaţă timp de aproape 3.000 de ani abundă în forme de viaţă


Lacul Vida din Antarctica are caracteristici care, la prima vedere, l-ar face să pară inospitalier pentru viaţă: apa lui este de 7 ori mai sărată decât cea a oceanului, temperatura este de 13 grade sub zero şi în adânc domneşte un întuneric absolut. Şi totuşi, forând în stratul de gheaţă gros de 20 de metri, oamenii de ştiinţă au avut surpriza să descopere că apele lacului sunt pline de vieţuitoare.

Formele de viaţă găsite sunt reprezentate de bacterii, iar descoperirea lor alimentează speranţele oamenilor de a descoperi, într-o zi, viaţă pe planete ca Marte sau pe sateliţi naturali precum Europa, „luna” lui Jupiter.
Ceea ce s-a întâmplat cu lacul antarctic Vida, au explicat cercetătorii de la Universitatea din Illinois şi Desert Research Institute  din Reno, SUA, s-ar fi putut întâmpla şi cu lacurile de pe alte corpuri cereşti, când temperaturile au scăzut, determinând formarea unor straturi groase de gheaţă.
Bacterille din lacul Vida, scoase la suprafaţă prin foraje la 27 de metri adâncime, aparţin unor specii necunoscute anterior.  Aceste bacterii supravieţuiesc probabil metabolizând cantităţile mari de hidrogen şi oxizi de azot care se găsesc în apele sărate şi lipsite de oxigen ale lacului.
Cercetătorii au fost surprinşi să descopere cantităţi atât de mari de hidrogen, oxizi de azot şi carbon în lacul Vida şi presupun că aceste substanţe s-ar fi putut forma prin reacţii între săruri şi compuşii chimici cu conţinut de azot din rocile înconjurătoare.
De-a lungul timpului, bacteriile, lipsite de oxigen, s-ar fi putut adapta să consume aceste substanţe pentru a produce energie. Condiţiile neobişnuite din lac au jucat un rol esenţial în evoluţia diversităţii şi a proprietăţilor formelor de viaţă găsite aici, cred cercetătorii.
Oamenii de ştiinţă încearcă acum să afle mai multe cultivând în laborator unele dintre celulele bacteriene descoperite. Ei speră astfel să înţeleagă mai bine limitele fizice şi chimice până la care pot rezista aceste vieţuitoare, informaţii care ar putea fi relevante şi pentru căutarea vieţii extraterestre pe corpuri cereşti îngheţate, precum Europa.
În Antarctica se desfăşoară mai multe programe de cercetare a lacurilor subglaciare, dar descoperirea bateriilor în lacul Vida (care este acoperit cu gheaţă de 2.800 de ani) nu face totuşi mai probabilă descoperirea  de forme de viaţă în lacuri mai mari precum Vostok şi Ellsworth, aflate sub staturi de gheaţă groase de 3 kilometri şi care au stat izolate un timp mult mai îndelungat - milioane de ani.

Sursa : http://www.descopera.ro

Intel Next Unit of Computing - viitorul sistemelor Desktop PC


Chiar dacă atenţia utilizatorilor pare să se mute tot mai mult asupra tabletelor şi telefoane inteligente, Intel vrea să ne arate că şi PC-ul desktop poate evolua, oferind flexibilitate şi performanţe competitive fără a ocupa întreaga masă de birou.

Mini PC-ul concept, primul din seria Intel Next Unit of Computing (NUC), este nimic altceva decât un PC desktop intrat la apâ, atât de mult încât poate fi ascuns fără probleme în spatele monitorului sau televizorului din sufragerie. Chiar dacă nu este primul dispozitiv de acest gen, mulţi producători hardware lansând în ultimii ani variante proprii de mini PC-uri, prototipul Intel diferă prin nivelul de performanţă oferit, ce este comparabil unui PC de mărime normală.

În cutiuţa cu dimensiuni 10 x 10 cm şi nu foarte groasă, Intel a reuşit să acomodeze un procesor Ivy Bridge ULV din gama Core i3-3217U (dual-core la 1.8 GHz + HyperThreading), montat prin lipire pe o placă de bază cu chipset QS77 PCH. Aceasta acomodează două module SO-DIMM DDR3 în configuraţie dual-channel, pentru un total de 16 GB memorie RAM. Spaţiul de stocare este asigurat de un dispozitiv SSD cu interfaţă mSATA, iar slotul mini PCIe permite instalarea unei plăci de reţea WiFi. Interfaţa grafică Intel HD 4000 poate gestiona două ecrane ataşate prin conexiune HDMI, sau HDMI + conector Thunderbolt.
Având un consum de energie aproape neglijabil şi fără hard disk sensibil la variaţii mari de temperatură, mini PC-ul cu design Intel NUP poate fi răcit apelând la un radiator de mici dimensiuni şi ventilator de circulaţie silenţios.
Mecanismul de prindere compatibil VESA permite fixarea carcasei de spatele monitorului sau televizorul LCD, iar cu un set format din tastatură şi mouse wireless putem rezolva elegant problema firelor inestetice. Singurele cabluri de care mai trebuie ţinut cont este cel pentru semnal video şi cel de alimentare, ataşat unui adaptor AC extern de 65W.

Actualul prototip Intel Next Unit of Computing vine cu port Gigabit LAN şi doar doi conectori USB 2.0. Pentru semnal video şi audio avem de ales între două ieşiri HDMI, sau o ieşire HDMI + conectorIntel Thunderbolt.

Pentru viitor sunt aşteptate configuraţii bazate pe procesoare SoC (system on chip) din familia Intel Haswell. Pe lângă frecvenţe mărite pe partea de CPU, noile procesoare vor include şi nuclee grafice din familia GT3, cu performanţe aproximativ duble faţă de ce poate fi atins cu procesoarele Ivy Bridge din generaţia actuală. După cum arată şi demonstraţiile oferite chiar de Intel, procesoarele Haswell cu grafică GT3 pot reda în condiţii bune jocuri de generaţie recentă, eliminând măcar parţial nevoia pentru utilizarea de plăci video dedicate.

Primele sisteme mini PC bazate pe designul Intel Next Unit of Computing ar trebui să-şi facă apariţia în magazine în prima parte a anului viitor, oferind competiţie serioasă PC-urilor desktop tradiţionale. Singurul obstacol serios de care ne-am putea lovi sunt costurile ridicate induse de hardware, care dacă nu coboară suficient de mult sub nivelul laptopurilor din clasa ultrabook, ar putea să îngreuneze considerabil adoptarea noului concept de către public.

Sursa : http://www.go4it.ro

Nokia 206 - simplitate în design, dar multe funcţii pentru un telefon ieftin


De departe cele mai vândute telefoane mobile semnate Nokia sunt cele ce rulează platforma S40. Producătorul finlandez vine cu două modele noi, iar în continuare vom prezenta Nokia 206. Deoarece nu are o tastatură QWERTY, terminalul nu este inlcus în seria Asha. Aspectul iese din linia de design recentă a producătorului, fiind foarte simplu. Carcasa are o singură culoare, cu butoane mari, rotunjite. Sub ecran avem patru taste dedicate şi pad-ul direcţional. Pe spate, terminalul dispune de o cameră foto foarte modestă, cu senzor de 1,3 MP şi de un difuzor.
Nokia 206 - simplitate maximăNokia 206 - simplitate maximă

Nokia 206 vrea să cucerească audienţa cu cât mai multe facilităţi împrumutate de la smartphone-uri.Telefonul vine cu client pentru Twitter, Facebook şi eBuddy şi noul Xpress browser.Pentru cei interesaţi există şi o versiune dual SIM. Cel de-al doilea SIM poate fi introdus oricând într-un slot lateral. Versiunea cu un singur SIM are preinstalat client pentru WhatsUpp. O noutate pentru această categorie de telefoane o reprezintă funcţia Slam. Ea permite transferul unei imagini sau a unei melodii prin Bluetooth către un alt telefon fără ca acestea să fie sincronizate. Nokia 206 va intra pe piaţă la finalul acestui an, preţul urmând să fie mai mic de 60 €.
Nokia 206 - gama de culori

Sursa : http://www.go4it.ro

Farsa anului pe Facebook! Cum poti sa razi in hohote speriind lumea printr-un truc

Farsa anului pe Facebook! Cum poti sa razi in hohote speriind lumea printr-un truc


Un utilizator al retelei de socializare a avut o idee geniala de farsa!
Toti zicem la un moment dat ca ne-am dori sa avem o clona, insa cand aceasta chiar apare, o luam razna. Pe asta se bazeaza o farsa facuta de un muzician, Ryan Roy, care a starnit hohote de ras printre utilizatorii americani ai retelei de socializare Facebook.
Iata ce trebuie sa faci: gaseste utilizatori Facebook care au acelasi nume cu tine. Ia un aparat foto si pozeaza-te: refa pozele lor de profil cat de fidel poti. Apoi trimite-le o cerere de prietenie. Cand vor vedea pe profilul tau poze asemanatoare cu ale lor, dar cu fata schimbata, vor innebuni :)
In galeria foto atasata articolului avem si cateva exemple care sa te inspire.

Sursa : http://www.yoda.ro

Allview P5 Mini - smartphone dual SIM cu ecran de 3.95”


Allview a lansat un nou smartphone dual SIM pentru piaţa din România, echipat cu ecran de 3.95” protejat cuGorilla Glass şi bazat pe sistemul de operare Android 4.0.4.
Allview P5 Mini Allview P5 Mini

Adresat în special celor tineri, Allview P5 Mini se prezintă cu un design compact şi configuraţie nu foarte costisitoare, centrată în jurul unui chipset cu nucleu Cortex A9 la 1 GHz. P5 Mini dispune de două camere foto, conectivitate 3G şi WiFi-N, precum şi acces la magazinul de aplicaţii Google Play Store, respectiv Gameloft Live pentru jocuri Android.
P5 Mini promite performanţe superioare la audiţia de muzică, atinse folosind tehnologie audio Yamaha si setul de căşti incluse în pachet. In plus, redarea listelor de melodii se face prin apăsarea butonului Power, fără a necesita deblocarea telefonului.
Transferul fotografiilor, melodiilor si filmelor între telefoanele aflate în apropiere poate fi realizat rapid şi uşor apelând la suportul WiFi direct, fără a fi necesar un punct de acces wireless. Tehnologia Gemini V2 vine în ajutorul celor care doresc să apeleze la o cartelă SIM separată pentru acces la internet 3G, facilitând transferuri de date pe unul dintre SIM-uri si recepţionarea de apeluri, in acelaşi timp, pe celălalt SIM.
Allview P5 Mini poate fi achiziţionat din magazinele partenere la un preţ recomandat de 599 Lei.

Sursa : http://www.go4it.ro

Asha 205, primul telefon Nokia cu buton de Facebook. Pret si specificatii tehnice

Asha 205, primul telefon Nokia cu buton de Facebook. Pret si specificatii tehnice


Nokia a lansat Asha 205 cu tastatura QWERTY si versiune dual-SIM. GALERIE FOTO & VIDEO
Producatorul finlandez a lansat Nokia Asha 205 cu tastatura si QWERTY, butoane dedicate si 40 de jocuri gratuite de la Electronic Arts. Asha 205 este primul telefon Nokia cu buton special pentru Facebook.
Telefonul vine cu imbunatatiri semnificative de navigare pe Internet cu Nokia Xpress, un browser de doua ori mai rapid, suport Adobe Flash Lite 4.1 si Javascript 1.8. Cu functia Slam continutul poate fi partajat mult mai usor si rapid.
Nokia Asha 205 va va ajunge in magazine in al patrulea trimestru pentru un pret de 62 de dolari. Telefonul va fi disponibil in doua variante, single-SIM si dual-SIM.
Specificatii tehnice:
  • Dimensiuni: 112,8 x 61,1 x 13 mm
  • Greutate: 94 grame
  • Ecran: LCD 2,4 inch
  • Rezolutie ecran: 240 x 320 pixeli
  • Spatiu de stocare: 64 GB
  • MicroSD: pana la 32 GB
  • Camera: 0,3 MP
  • Inregistrare video: 176 x 144 px, 10 fps
  • Inregistrare audio: voce sau radio
  • Radio: FM cu RDS
  • Retea: GPRS, EDGE/EGPRS, GSM
  • Bluetooth: 2.1 cu EDR, Slam
  • Baterie: 1020 mAh
  • Autonomie convorbiri: 11 ore
  • Stand-by: 608 ore
  • Autonomie redare muzica: 30 ore

http://youtu.be/f_KTeIHr-_E
Sursa: http://www.yoda.ro