sâmbătă, 11 februarie 2012

Windows 8 pentru dispozitive ARM - prezentare video şi detalii

http://www.go4it.ro
Windows 8 în ediţie ARM nu este încă finalizat, la fel şi dispozitivele pe care va fi găzduit. Microsoft ne promite totuşi că ambele produse vor fi gata în timp util pentru a se alătura ediţiilor pentru PC-uri cu procesor x86/64 bit ale sistemului Windows 8.
Windows 8 ARM este oferit la pachet cu suita Microsoft Office 15, alcătuită din componentele WordExcelPowerPoint, şi One Note . Noile aplicaţii Office sunt bazate pe o interfaţă desktop, dar cu adaptări pentru ecrane touch şi un consum cât mai redus de resure pe dispozitivele cu procesoare ARM.
Versiunea pentru tablete şi PC-uri ARM a sistemului Windows 8 include atâtinterfaţa Metro, cât şi un mod desktop cu funcţionalitatea interfeţei Windows clasice. În modul dekstop avem acces la un manager de fişiere în stil Windows Explorer, ediţia desktop PC a Internet Explorer 10 şi alte funcţii desktop. Prin includerea ambelor tipuri de interfaţă, Microsoft încearcă să pună tabletele cu procesoare ARM pe picior de egalitate cu cele echipate cu procesoare Intel x86.
Totuşi, în ciuda aspectului şi funcţionalitatea aproape identică, tabletele cuWindows 8 în versiune ARM vor suferi cel puţin la început de o lipsă acută de aplicaţii. Pentru ca această categorie de produse să aibă succes, golul de aplicaţii trebuie umplut cât mai repede de dezvoltatorii software. Partea bună este că aplicaţiile pentru tablete ARM nou create vor oferi de la bun început adaptări pentru interfaţa Metro şi interacţiunea prin interfaţă touch, ceea ce nu este întodeauna cazul pentru vasta majoritate a aplicaţiilor care pot fi instalate pe tabletele x86.
Din păcate Microsoft dă şi o veste proastă celor care sperau să poată rula măcar unele aplicaţii desktop PC pe tabletele cu Windows 8 ARM.Sistemul de operare nu permite rularea, emularea sau portarea aplicaţiilor x86/64 pentru aceste dispozitive. Asta înseamnă că dezvoltatorii software vor trebui să rescrie practic de la zero aplicaţiile vechi, operaţiune mare consumatoare de timp şi resurse, ce ar putea încetini ritmul lansărilor de aplicaţii ARM.
În prezent, Microsoft lucrează alături de partenerii săi pentru finalizarea Windows 8 ARM şi intenţionează să livreze noul sistem de operare numai împreună cu dispozitivele hardware noi pe care este intenţionat să ruleze şi nu ca un produs separat, care poate fi achiziţionat şi instalat pe generaţiile actuale de tablete ARM.
Sursa: Theverge.com
Sursa : 

Microsoft prezintă noul Office 15, cu design Metro

http://www.go4it.ro
Microsoft a dezvăluit noua versiune a suitei Office 15, cu un design inspirat de interfaţa Metro a sistemului de operare Windows 8.
Instalat în versiune beta pe versiunea pentru dispozitive ARM a sistemuluiWindows 8, Ofice 15 se face remarcat printr-un aspect plat şi minimalist, în care spaţiul de lucru este prioritar în faţa elementelor din meniu.
Interfaţa bazată pe fundaţiile Metro nu pare să includă celebrul sistem de ribbon-uri, atât de detestat de utilizatori, însă acesta ar putea fi doar lăsat minimizat pe durata filmuleţului de prezentare. Oricum, este binevenită iniţiativa Microsoft de a restrânge interfaţa la doar câteva linii de text, spaţiul de lucru câştigat în acest mod fiind extrem de valoros pentru cei care lucrează cu ecrane wide, devenite o apariţie comună în ultimii ani chiar şi în mediul office.
Sursa: Theverge.com
Sursa :