luni, 8 octombrie 2012

Vom rămâne fără câmp magnetic?


Câmpul magnetic ce înconjoară Pământul se slăbeşte, iar oamenii de ştiinţă spun că el ar putea să dispară în doar 500 de ani, determinând schimbări dramatice.

Tratamentul cu Botox ar putea pune punct unor probleme urinare


Un nou studiu a demonstrat că injecţiile cu Botox pot reduce şi chiar stopa incontinenţa urinară la femei.

Comanda taxi online in doar cateva secunde. Aplicatia Star Taxi iti aduce masina la scara

Comanda taxi online in doar cateva secunde. Aplicatia Star Taxi iti aduce masina la scara


Star Taxi este una dintre cele mai avansate aplicatii pentru mobil pentru comenzi taxi. GALERIE FOTO
Star Taxi este aplicatia care ofera noi standarde pentru calatoria cu taxiul in Bucuresti. Confortul, siguranta si tehnologia sunt principalele criterii care definesc aplicabilitatea Star Taxi in viata de zi cu zi. Dezvoltata de catre o echipa de romani care au inteles perfect cerintele reale si au creat un produs dedicat pietei autohtone. Star Taxi este aplicatia care ofera Internet gratuit in masini, soferi capabili si clienti seriosi, direct de pe telefonul mobil. 
Disponibila gratuit, Star Taxi permite unui utilizator sa isi comande un taxi cu licenta, sa vada pozitia lui pe harta in timp real, sa aleaga daca vrea sau nu sa mearga cu un un anumit sofer pe baza comentariilor si a ratingului acestuia acordate de clientii anteriori. in plus, clientul beneficiaza de acces gratuit la Internet Wi-Fi pe tot parcursul calatoriei cu taxiul. 
"Calatoria cu taxiul in Bucuresti poate deveni o placere. Efectuarea comenzilor se realizeaza prin intermediul unei aplicatii romanesti disponibila, atat pe smartphone-urile Android cat si iOS si care se adreseaza, in prima faza, unei numar de 200 de taximetristi, la care se vor adauga lunar peste 400 de noi soferi de taxi", a declarat Florin Stoian, directorul firmei ce a lansat Star Taxi. 
Pentru soferii de taxi, Star Taxi inseamna mai multi clienti, in conditii extrem de simple si flexibile. Aplicatia este preinstalata pe un smartphone pe care soferul il are la dispozitie gratuit in prima luna. Star Taxi completeaza activitatea companiilor de taximetrie existente pe piata, fiind o solutie suplimentara de gasire de noi clienti, disponibila oricarui taximetrist care functioneaza conform legislatiei. 
"E mai simplu cu Star Taxi. in loc sa astepti sa primesti comenzi prin statia radio, te deplasezi mai mult si iti cresti si numarul de clienti. in plus, este normal ca orice client sa isi doreasca sa comande si sa calatoreasca in cele mai bune conditii si conteaza foarte mult sa ii poti oferi ceva in plus, cum ar fi internetul gratuit din masina sau faptul ca poate comanda direct din aplicatie, fara sa sune la dispecerat si sa astepte minute in sir pentru un raspuns. De asemenea, el stie clar ce sofer ii vine la comanda, ce comentarii a avut de la alti clienti si poate comunica usor direct cu soferul respectiv prin chat-ul din aplicatie.", a declarat Dragos Cioboi, sofer de taxi din Bucuresti. 
Star Taxi redefineste transportul cu taxiul in Bucuresti si impune un cu totul alt standard de siguranta si confort, necesar si normal intr-o capitala europeana. 
Aplicatia poate fi descarcata gratuit de pe Apple App Store prin click aici si de pe Google Play prin click aici.

Ce văd astronauţii de pe SSI? Un expert NASA explică imaginile superbe capturate din spaţiu (VIDEO)


Dintre cele 193 de ţări ale planetei noastre, câte aţi putea identifica pe o hartă? Dar dacă le-aţi privi din spaţiu? Dacă vi se pare dificil de oferit un răspuns, aflaţi că aceeaşi problemă o au şi astronauţii.

Putem controla obiecte zburatoare cu puterea mintii? Ce au realizat specialistii chinezi

Putem controla obiecte zburatoare cu puterea mintii? Ce au realizat specialistii chinezi


Prnn ce modalitate au reusit oamennii de stiinta controlul  obiectelor cu gandul
Experimentul a fost realizat de specialistii in IT de la Universitatea Zhejiang din China. Acestia au implementat o cale de a controla zborul unei drone cu puterea gandului.
Casca detecteaza detectează  prin intermediul senzorilor, semnalele neuronale electrice produse de gandurile noastre. Acestea sunt trimise mai departe la un laptop pentru a fi prelucrate.
Una dintre utilizarile acestei descoperiri este de a imbunatati conditiile de trai pentru persoanele cu dizabilitati.

http://youtu.be/R_uMuGoqKT0Sursa

Stii sa faci o adunare? Problema asta iti da logica peste cap! De ce 64=65

Stii sa faci o adunare? Problema asta iti da logica peste cap! De ce 64=65


Aproape toti cei care au incercat sa o rezolve, au gresit!
Problema se numeste Puzzle-ul triunghiului sau Puzzle-ul patratului lipsa. Rearanjand cele 4 figuri geometrice, apare, surprinzator, un patratel in plus! Problema a aparut in 1953, cand a fost formulata de magicianul Paul Curry.
Intrebare: de unde a aparut patratul lipsa? Daca nu iti dai seama, urmareste videoclipul asta:

Angry Birds Star Wars, două universuri în coliziune


După ce s-a depărtat complet de seria care a făcut-o celebră prin Amazing Alex, compania Rovio a revenit cu o perspectivă diferită asupra acestui bănos univers păsăresc cu Bad Piggies, lansat acum mai puţin de două săptămâni. Universul Angry Birds este însă prea celebru pentru a fi abandonat şi, bazându-se pe noutăţile introduse în februarie odată cu Angry Birds Space, compania a anunţat astăzi un nou titlul care va avea loc în spaţiul extra-atmosferic.
Întâlnindu-se, în beneficiul reciproc avantajos, cu mult mai faimosul univers Star Wars, viitorul joc Angry Birds va trimite din nou întreaga poiată dincolo de limitele spaţiului terestru către Tatooine sau Hoth. Celebrele păsări roşii, galbene sau roz îi vor întruchipa pe Luke Skywalker, Han Solo şi Leia Organa, în timp ce purceii vor deveni, evident, membri ai unităţilor Stormtrooper. Cum era de aşteptat, decorurile şi muzica nivelurilor vor primi şi ele elemente caracteristice universului Star Wars, care se combina cu mecanica de joc cu gravitaţie redusă sau absentă întâlnită în Angry Birds Space.
Jocul va fi lansat pe platformele Android şi iOS pe data de 8 noiembrie, odată cu acestea urmând să fie lansate şi o serie de figurine, costume şi jocuri de societate cu tematică aviaro-futuristă.

VIITORUL SOARELUI. Un fenomen surprins de NASA arată ce se întâmplă când moare o stea


Sursa: NASA/JPL-Caltech
Două telescoape NASA au surprins o imagine spectaculoasă cu Helix Nebula, un corp ceresc strălucitor care seamănă cu un ochi gigantic în spaţiu, informează Discovery News.

Helix Nebula este o nebuloasă planetară, adică o stea aproape să se stingă. Ea este situată la 650 de ani-lumină de Pământ, în constelaţia Aquarius, şi ne arată ce se va întâmpla cu Soarele, peste aproximativ cinci miliarde de ani.
Sursa: NASA/JPL-Caltech

Imaginea a fost compusă combinând datele furnizate de telescopul NASA Spitzer şi de telescopul Galaxy Evolution Explorer (GALEX).

Nebuloasele planetare sunt stele de mărimea Soarelui care se apropie de sfârşitul vieţii şi rămân fără hidrogenul şi heliul necesare fiziunii din miezul lor. În acel moment, elimină straturile exterioare gazoase, şi dau naştere unor stele mai mici, aşa numitele "white dwarf stars". Acestea au dimensiunea Pământului.

În această imagine, steaua este vizibilă sub forma punctului alb din centrul nebuloasei.


Skype face angajări

Skype, companie de servicii de conferinţe şi apeluri video şi audio pe internet (parte a Microsoft), caută personal pentru birourile din Londra, Tallin, Stockholm, New York şi Palo Alto. Joburile vizează specialişti IT, potrivit EURES
.


Skype are peste 120 de posturi vacanteSkype are peste 120 de posturi vacante
Skype are peste 120 de posturi vacante în toată lumea. Compania recrutează pentru poziţiile de Software Development Engineer la Stockholm, User Experience Researcher la Londra, Product Marketing Manager pentru borioul din Palo Alto, dar şi Software Development Engineer şi Senior Program Manager pentru sediul din Tallinn. Vezi toate posturile disponibile aici.

"Avem 105 posturi în toată lumea şi 19 posturi în Tallinn. În prima jumătate a anului 2012, sediul nostru de la Tallinn a crescut cu aproximativ 70 de persoane şi preconizăm că vom continua să creştem şi că ni se vor alătura şi alţi angajaţi în următoarele 12 luni",a declarat pentru EURES Tiit Paananen, reprezentant Skype.

Potrivit acestuia, compania caută dezvoltatori de software, programatori, manageri de proiecte tehnice, persoane cu experienţă care să ofere asistenţă tehnică şi operatori de site.

Sursa : http://www.realitatea.net

Două dintre cele mai mici pisici din lume, dintr-o specie rară, s-au născut la Zoo Berlin (FOTO/VIDEO)


Grădina Zoologică din Berlin a anunţat o reuşită fără precedent în istoria de 168 de ani a instituţiei: naşterea a doi pui dintr-o specie rară de feline. Supranumite „păsările colibri ale felinelor” datorită dimensiunilor lor reduse, pisicile ruginii (Prionailurus rubiginosus) concurează cu specia pisicilor cu picioare negre (Felis nigripes) din sudul Africii pentru titlul de „cea mai mică pisică sălbatică din lume”.

Apple se pregateste sa intre in razboi cu Amazon pe segmentul tabletelor mici. Cand se lanseaza iPad mini

Apple se pregateste sa intre in razboi cu Amazon pe segmentul tabletelor mici. Cand se lanseaza iPad mini


Dupa iPhone 5, Apple pregateste lansarea tabletei iPad mini de 7,85 inch
Au aparut noi informatii potrivit carora Apple a comandat un numar impresionant de 10 milioane de unitati, pentru ultimul trimestru al acestui an. Informatiile provin de la producatorii chinezi de componente pentru dispozitivele Apple.
Numarul de tablete iPad mini comandate de Apple este de doua ori mai mare decat in cazul Amazon, semn ca Apple doreste sa cucereasca si acest segment de gadgeturi. Cel mai probabil, noua tableta va avea o diagonala de 7,85 inch, insa nu este sigur daca va avea ecran Retina.
Noul model iPad mini este de asteptat sa fie anuntat peste doar doua zile, cu ocazia unui eveniment Apple ce va avea loc pe 10 septembrie. Tableta ar putea ajunge in magazine pe 17 octombrie, potrivit site-ului TechCrunch.
Principalii competitori pentru iPad mini sunt Kindle Fire HDNexus 7 si Galaxy Tab 2 7.0. Tableta Amazon lansata anul trecuta inregistrat vanzari impresionante, in Special in Statele Unite.

Documente desecretizate: Farfuria zburătoare construită de americani în anii '50

Arhiva Naţională a Statelor Unite a publicat documente despre farfuria zburătoare pe care armata americană a vrut să o construiască la mijlocul secolului trecut.
 


Statele Unite au vrut să construiască o farfurie zburătoareStatele Unite au vrut să construiască o farfurie zburătoare / FOTO: Wired.com
Documentele desecretizate arată că Forţele Aeriane ale Statelor Unite au încheiat, în anii '50, un contract cu o companie canadiană pentru crearea unei farfurii zburătoare, scrie Wired.com

Botezată proiectul 1794, aeronava ar fi trebuit să atingă o viteză de aproape Mach 4 (4.900 de kilometri pe oră) şi să ajungă la o altitudine de peste 30.000 de metri. De asemenea, aeronava ar fi fost capabilă să decoleze şi să aterizeze vertical.
Proiectul a fost în 1960 deoarece inginerii americani n-au reuşit nici măcar să se apropie de promisiunile din fişele tehnice, în condiţiile în care prototipurile farfuriilor zburătoare abia au reuşit să zboare la doi metri deasupra solului.


Sursa : http://www.realitatea.net

Dell Latitude E5530 - solid şi performant


Dacă vei căuta laptop-ul Dell Latitude E5530 pe site-ul oficial al producătorului, vei vedea că el este recomandat pentru companiile mici şi mijlocii cu medii IT controlate, pentru care securitatea datelor este importantă. El dispune de o serie de facilităţi ce nu se regăsesc pe laptopurile pentru utilizatorul de rând. Asta nu înseamnă că Latitude E5530 nu poate fi achiziţionat de către o persoană fizică interesată de aceste facilităţi avansate.

Construcţie

Dell Latitude E5530 este creat pentru segmentul business şi vine cu o carcasă ranforsată cu un schelet din aliaj de magneziu. Capacul ecranului este din aluminiu, restul carcasei fiind construit din plastic de calitate, cu diverse texturi. Rama ecranului mat este mai abrazivă, însă restpad-ul are o textură foarte fină şi plăcută la atingere. Brâul argintiu ce înconjoară laptopul îi conferă un aspect atractiv. Fiind un model de 15.6”, Latitude E5530 oferă o abundenţă de porturi şi conectori. O parte din ele sunt amplasate şi pe colţurile din spate.
O altă facilitate specifică laptopurilor business este conectorul pentru docking station de pe faţa inferioară. Nu ştiu cîţi au nevoie de aşa ceva, însă ecranul poate fi rabatat la 180 de grade, balamalele fiind ferme şi precise. În plus, ecranul se deschide prin culisarea unui sistem de fixare. Pe latura din faţă a portabilului găsim un comutator pentru placa de reţea wireless, iar deasupra tastaturii se găsesc trei butoane pentru controlul volumului.

Tastatura

Se pare că tastatura chiclet nu este foarte apreciată în mediul business. Cea a lui Dell Latitude E5530 are butoane mari şi iluminate. Sunt disponibile patru niveluri de iluminare, iar distanţa mică dintre butoane face ca LED-urile albe să nu fie vizibile aproape deloc. În plus, tastatură este rezistentă la vărsarea lichidelor. Tastele au o cursă bună şi după o perioadă de acomodare, un utilizator experimentat poate să scrie foarte rapid cu ea. Cursorii sunt bine diferenţiaţi, iar tasta Del este evidenţiată cu o protuberanţă.
Am apreciat şi prezenţa unor taste multimedia şi a unui buton rapid pentru Calculator deasupa pad-ului numeric. Touchpad-ul este puţin cam mic, însă are o rezoluţie bună, două butoane mari, separate şi oferă un scroll cu două degete foarte precis. Nu putea lipsi nici un trackpoint în mijlocul tastaturii, asistat de trei butoane. Touchpad-ul şi trackpoint-ul pot fi dezactivate cu ajutorul unui buton rapid de pe tastatură.

Ecranul

Dell Latitude E5530 nu putea să nu aibă un ecran cu filtru mat. Nu s-ar fi potrivit pentru profilul utilizatorilor săi. Din păcate, nici cel oferit nu impresionează. Este un ecran mai mult decât decent, cu o rezoluţie standard de 1366x768 şi unghiuri de vizibilitate puţin peste medie. Culorile sunt bine reproduse, iar timpul de răspuns nu este mare. Pentru această serie de portabile de la Dell există o opţiune pentru un ecran cu rezoluţie full HD, disponibilă şi în ţara noastră.

Specificaţii

  • Ecran: 15.6”, 1366x768, mat, iluminat cu LED
  • CPU: Intel Core i5-3320M, 2,6 GHz, 3 MB cache, 3,3 GHz Turbo, dual core, HT, 22 nm, 35 W TDP
  • Chipset: Intel QM77 Express
  • GPU integrat: Intel HD Graphics 4000, 650-1.200 MHz
  • GPU dedicat: -
  • RAM: 1 x 4 GB DDR 3
  • HDD: 500 GB, 7.200 RPM, 16 MB buffer, Seagate
  • Unitate optică: DVD RW
  • Reţea: LAN, 802.11a/g/n dual band, Bluetooth 4.0
  • Conectori: 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, eSATA/USB 3.0, HDMI, VGA, Express Card
  • Altele: card reader SD, webcam HD, tastatură iluminată
  • Sistem de operare: Windows 7 Ultimate SP1 64 bit
  • Baterie: 6 celule, 5.300 mAh, 60 Wh
  • Dimensiuni: 388 x 251 x 33 mm
  • Greutate: 2,38 kg

Dotări

O parte din dotările lui Dell Latitude E5530 nu sunt atît de evidente. Dacă performanţele configuraţiei sunt uşor de perceput prin viteza cu care sunt realizate anumite sarcini, facilităţile pentru protecţia datelor sunt mai puţin vizibile. Laptopul include un senzor de cădere, care va opri harddisk-ul înainte de impact. Probabilitatea ca el să se strice şi utilizatorul să piardă datele este mult mai redusă. Deşi nu este prezent pe modelul de faţă, Latitude E5530 poate fi dotat şi cu un cititor de amprente pentru securizarea accesului.

Performanţe

Aşa cum vedem din lista de specificaţii de mai sus, laptopul este motorizat de-o platformă cu procesorIvy Bridge. Asta înseamnă că el oferă performanţe bune comparativ cu alte modele actuale. El nu este recomandat pentru sarcini foarte complexe, ce necesită o putere de calcul cât mai mare. Procesorul Intel Core i5 poate face faţă şi la astfel de provocări, însă pentru ele este recomandată de cele mai multe ori o placă video dedicată. Un upgrade de memorie la 8 GB sau alegerea unui model cu procesor Intel Core i7 i-ar putea ajuta pe cei care au nevoi de procesare sporite.

PCMark Vantage 64 bit - 7.171 (Productivity - 6.360)
PCMark 7 Basic - 2.258
3DMark Vantage Entry - 12.553 (GPU 13.725 / CPU 9.993)
3DMark Vantage High - 3.051 (GPU – 2.477)
3DMark11 - P 624
Cinebench R11.5 - 13,67 fps / 3,07 pts

Autonomie

Lucrând în mediul office, bateria lui Dell Latitude E5530 a oferit o autonomie de patru ore şi 20 minute. Testul a fost realizat folosind profilul de sistem Power Saver şi având luminozitatea ecranului redusă la 40%. În timpul testului am redactat documente office, am navigat pe Internet folosind placa de reţea wireless şi am ascultat muzică în fundal folosind o pereche de căşti.
Pentru testul multimedia am folosit un film 720p. Am folosit acelaşi profil Power Saver, însă luminozitatea ecranului am crescut-o de la 40% la 60%. Am dezactivat placa de reţea wireless, iar pentru redarea sunetului am folosit o pereche de căşti. Folosind un player video cu suport pentru decodare prin placa video, autonomia multimedia a lui Dell Latitude E5530 a fost de patru ore şi 20 minute.

Alte aspecte

Nu pot spune că a fost o surpriză faptul că laptopul nu s-a încălzit în timpul testelor de performanţă. Nicio suprafaţă pe care o atinge mâna în mod normal nu devine destul de caldă încât să deranjeze. Cât despre sistemul de răcire, acesta este foarte eficient şi foarte silenţios. Temperatura procesorului nu a depăşit 70 de grade pe parcursul testelor. Difuzoarele integrate sunt mai mult decât decente, însă volumul nu impresionează.

Preţ şi disponibilitate

Configuraţia testată mai sus este disponibilă în ţara noastră la un preţ de aproximativ 3.200 lei, cu sistemul de operare Ubuntu. Cei care doresc în plus un ecran full HD trebuie să scoată din buzunar încă 500 lei. Un model cu procesor Intel Core i7 şi ecran full HD premium costă aproape 4.400 lei.

Concluzie

La finalul testului, Dell Latitude E5530 mi-a lăsat impresia unui laptop solid, construit cu atenţie; un dispozitiv care ar trebui să aibă un ciclu de viaţă cât mai lung, aşa cum afirmă chiar producătorul. Mi-ar fi plăcut ca ecranul să aibă o rezoluţie mai mare, ca în carcasă să fie integrată şi o placă video dedicată, însă Dell are alte modele cu astfel de facilităţi. Chiar dacă nu sunteţi angajat într-o companie mare, Dell Latitude E5530 se poate dovedi un partener de nădejde, putând înlocui cu brio un sistem desktop la birou sau acasă.