vineri, 10 februarie 2012

Google Chrome 17 a fost lansat oficial


După doar 33 de zile în stadiu beta, web browserul Google Chrome a trecut oficial la versiunea 17.
Google Chome 17 a fost lansat oficialGoogle Chrome 17 a fost lansat oficial

După cum arată şi testele rulate cu benchmark-ul Peacekeeper, Google Chrome 17 nu prea aduce îmbunătăţiri la capitolul performanţă, dar primeşte câteva modificări importante sub capotă, ce sporesc nivelul de securitate.
Chrome 17 a primit o versiune actualizată a tehnologiilor Safe Browsing, îmbunătăţită prin adăugarea a două mecanisme de securitate suplimentare, menite să asigure o detecţie mai eficientă a tentativelor dephishing (deturnarea utilizatorilor către o copie fidelă a unui website legitim, folosit de hackeri pentru a extrage informaţii sensibile, cum ar fi datele de autentificare ale card-ului de credit) şi a download-urilor periculoase.
Noua versiune Google Chrome analizează în mod automat proprietăţile fiecărei pagini web pe care o vizităm şi alarmează utilizatorul la detectarea unui conţinut suspicios, trimiţând apoi URL-ul acesteia către Google pentru analize suplimentare.
Atenţionările pentru download-uri periculoase sunt emise după analizarea unei liste cu furnizorii cunoscuţi ca fiind de încredere şi conţinutul fişierului descărcat. Dacă acesta provine dintr-o sursă necunoscută, sau dimensiunea şi semnătura digitală a acestuia nu corespunde niciunui fişier legitim analizat de Google în trecut, atunci adresa IP şi URL-ul fişierului descărcat sunt trimise în mod automat către Google pentru analize suplimentare, ale căror rezultate sunt trimise înapoi clientului Chrome pentru atenţionarea utilizatorului.
Lista îmbunătăţirilor continuă cu schimbări aduse sistemului web page pre-rendering , responsabil de încărcarea rapidă a pagilor atunci când dăm click pe link-uri foarte populare din website-ul pe care îl răsfoim, sau tastăm în Omnibox adresa unui website pe care îl vizităm des. Acum, viteza de afişare a paginilor deschise prin tastarea adresei în Omnnibox este şi mai mare, în unele cazuri pagina căutată apărând pe ecran chiar înainte de a termina de tastat numele complet.
Aceasta este versiunea oficială pentru Google Chrome 17, recomandată tuturor categoriilor de utilizatori.