Atmosfera halucinanta la Politehnica bucuresteana, unde zeci de suporteri au urmarit cu emotie campionatul de Fotbal Robotic. Actul final al competitiei a adus fata in fata doua mari echipe si doua mari orgolii: FC Bitu' si Firless.
Pregatiti moral si antrenati la sange de tehnicieni, robotii celor doua echipe au intrat pe teren in uralele multimii. Tensiunea era maxima, la fel si concentrarea. Ziceai ca e cel putin un meci cu miza de Europa League.
Dar lucrurile au devenit clare imediat dupa fluierul care marca inceperea partidei. Robotii de la Firless au rezistat doar un minut si jumatate in fata celor de la FC Bitu'. Torpila a intrat hotarata in poarta, iar apararea celor de la Firless n-a avut replica.
Dupa cele 3 minute ale primei reprize, FC Bitu' conducea cu 1-0. Un scor periculos. Un scor la care se pot intampla multe. Din pacate, nici dupa pauza "extraterestrii" de la Firless n-au reusit sa se replieze si sa construiasca o faza care sa lase muti adversarii.
Posesia mingii a fost echilibrata si felul in care au jucat cele doua echipe te facea sa crezi ca in orice moment tabela de marcaj se poate schimba.
Mingile zburau nebuneste cand spre una dintre porti, cand spre cealalta, iar goalkeeperul de la Firless a fost declarat pe buna dreptate "robotul meciului".
Dupa cele 6 minute de joc, scorul ramasese 1-0. O victorie muncita si o infrangere care cere revansa.
---
Prima editie a Campionatului de Fotbal Robotic s-a disputat sambata, 15 decembrie 2012, la Politehnica Bucuresti, robotic, eveniment organizat deCentrul de Creatie Tehnica pentru Tineret inventeaza.ro in colaborare cuElectrical Engineering STudents` European assoCiation Bucuresti (eeStec)
Cele 9 echipe care au participat la competitie sunt FC Bitu’, Firless, Resboiu, Racheta, FC Nameruna, 322 United, Hywin, 3-1 si Rofoboto. Acestea au jucat in sistem turneu, iar in final au avut acces FC Bitu' si Firless.
Echipa castigatoare, FC Bitu’, este compusa din: Mircea Alexandru Helici, Bogdan Andrei Nistor, Marius Ionut Plesa si Laurentiu Cristian Ion. Urmatoarea clasata a fost echipa Firless, formata din: Andrei Licsandru, Sorin Constantin Vasile, Marina Georgiana Dumitrache si Andrei Georgian Cristinescu. Locul III a revenit echipei Racheta, care i-a avut in componenta pe: Andrei Duma, Mihai Matei, Adrian Nitu si Alexandru Dragos Cojocaru.
Castigatorii sunt studenti ai Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti.
Premiile oferite au fost pe masura eforturilor depuse, mai exact castigatorii primei pozitii vor putea urmari inregistrarea finalei pe tablete Samsung Galaxy Tab alaturi de robo-playerul favorit, ocupantii locului II vor putea da vestea victoriei mai departe utilizand smartphone-urile Samsung S5830i castigate, iar membrii echipei clasate pe locul III vor putea experimenta pe cate un Rasperry PI. Toti castigatorii au plecat acasa cu licente antivirus, precum si cu rucsaci cu materiale promotionale.

Sursa : http://www.yoda.ro