duminică, 21 octombrie 2012

VIDEO Un copil de 3 ani iti arata cum sa folosesti Windows 8

VIDEO Un copil de 3 ani iti arata cum sa folosesti Windows 8


Clipul acesta face senzatie pe Internet. Micutul se descurca nemaipomenit cu noua versiune a sistemului de operare produs de Microsoft
Ti-e teama ca o sa te adaptezi greu la Windows 8? Copilul asta iti arata ca nu-i mare smecherie sa utilizezi noul sistem de operare produs de Microsoft. Pustiul de numai 3 ani se misca fantastic si stie tot ce are de facut, scrieGizmodo.

De ce demisionează șeful Facebook Europa. Momente grele pentru companie

Şeful operaţiunilor din Europa ale reţelei de socializare Facebook, Joanna Shields, pleacă din companie pentru a se alătura unui proiect susţinut de guvernul britanic şi care are ca scop crearea în Londra a unui centru care să concureze cu Silicon Valley din SUA
.


Joanna Shields va demisiona dn cadrul Facebook
Joanna Shields va demisiona dn cadrul Facebook
Tech City Investment Organisation (TCIO) a fost înfiinţată în aprilie 2011 pentru a atrage investiţii într-o zonă din estul Londrei şi pentru a susţine extinderea companiilor aflate la început.
Proiectul a atras parteneri precum Cisco, Google şi Intel.
"Succesul Tech City arată ce se poate întâmpla când susţinem unele din cle mai inovative companii să crească", a declarat premierul britanic, David Cameron.
Shields, care se va alătura TCIO în ianuarie, a afirmat că va conduce eforturi cu scopul de a transforma Londra în cel mai important centru tehnologic din lume.
Plecarea şefului pentru Europa va reprezenta o lovitură pentru Facebook, în contextul încercărilor companiei de a linişti acţionarii după dezamăgirea cauzată de listarea din mai.
Temerile legate de încetinirea ritmului de creştere a veniturilor au condus la înjumătăţirea preţului acţiunilor Facebook, la 19 dolari, de la 38 de dolari la listare.
Facebook a deschis recent un centru de inginerie la Londra, primul din afara SUA.


Sursa : http://www.realitatea.net

Hackerii pakistanezi au spart un server FBI. Aproape 300 de parole postate pe internet

Serverul site-ului oficial al Biroului Federal de Investigații a fost spart de către hackerii pakistanezi din organizația ”The Hackers Army”, care au obținut astfel toată baza de date stocată pe server.
 


Site-ul FBI a fost spart de hackeri
Site-ul FBI a fost spart de hackeri
Hackerii pakistanezi au postat pe internet întreaga bază de date obținută de pe serverul FBI, aceasta conțiând adrese de IP, porturi vulnerabile și 295 de adrese de email ale unor agenți FBI, alături de parolele acestora, scrie hackread.com.
S-a putut astfel vedea că majoritatea agenților FBI au avut parole sigure, alcătuite din multe litere, cifre și caractere speciale. Au existat însă și unii  mai comozi, care deși lucrează într-unul dintre cele mai faimoase servicii de informații, și-au ales parole ridicole de tipul "passwords123".

Organizația ”The Hackers Army” a atacat în trecut un blog CNN și mii de site-uri ale guvernelor Indiei și Israelului.
 


Sursa : 
http://www.realitatea.net

Ce faci dacă ți se cere parola de Facebook la interviul de angajare?

În anumite cazuri izolate, angajatorii și-au permis să le ceară candidaților veniți la interviul de angajare parola de Facebook, pentru a le verifica profilul personal
.


84% dintre români ar refuza categoric să-și dezvăluie parola de Facebook la interviul de angajare
84% dintre români ar refuza categoric să-și dezvăluie parola de Facebook la interviul de angajare
Potrivit unui sondaj online derulat de PortalHR.ro, 84% dintre respondenții români ar refuza categoric să-și dezvăluie parola de Facebook dacă li s-ar cere acest lucru în timpul interviului de angajare.
"Mă îngrijorează totuși că 12% ar permite unui angajator să se uite peste contul lor de Facebook de față cu ei", spune Mădălina Uceanu, fondatorul portalului de resurse umane.
Potrivit specialiștilor IT, dacă te loghezi la Facebook în timpul interviului de angajare, datele de "username" şi "parolă" pot fi uşor aflate după ce tu ai plecat de la interviul respectiv.
Angajatorii îţi cer parola de la Facebook în schimbul unui job
În statul american Maryland, de unde pornise această modă în rândul recrutorilor, li s-a interzis recent angajatorilor să solicite datele personale de Facebook ale candidaților.
Potrivit unui specialist HR român care lucrează în New York, recrutorii americani evită, datorită legislației foarte stricte, orice acțiune prin care se pot descoperi informații legate de sex, religie, orientare sexuală, afilieri, deci și informații legate de profilul de Facebook.
"Motivul e simplu: în momentul în care ai cerut sau ai accesat o astfel de informație ți se poate imputa că decizia (oricare ar fi ea, de angajare sau de respingere) a fost influențată de una din informațiile de mai sus și ești cam bun de plată, toată lumea pe aici știe asta, iar litigiile pe motive de discriminare au mare priză la public", explică acesta.
Prin urmare, cazurile de abuz cu privire la parola de Facebook rămân excepții, dar ele totuși există.


Sursa : http://www.realitatea.net

Nu da click AICI de pe laptopul de serviciu!

Aproximativ 18% dintre angajaţii care folosesc un laptop de serviciu dau click pe e-mailuri sau ataşamente care vin de la necunoscuţi, iar alţi 18% au intrat pe pagini de Internet nesigure
.


Nu ştii ce ascund mesajele de la necunoscuţi
Nu ştii ce ascund mesajele de la necunoscuţi / FOTO: techrepublic.com
De asemenea, 27% dintre angajaţi au aflat parola unui coleg şi 15% au dezvăluit ei înşişi parola de laptop colegilor, potrivit unui studiu realizat de CareerBuilder.
"Persoanele cele mai dispuse să-şi dezvăluie parola sunt cele trecute de 55 de ani", se arată în studiu. Peste un sfert dintre respondenţi şi-au lăsat laptopul într-un loc nesigur peste noapte, iar 18% au dat click pe site-uri riscante.
Riscurile referitoare la securitatea informaţiilor privesc atât datele despre companie, cât şi cele despre clienţi sau informaţiile financiare personale.
 Ce informaţii sunt stocate pe laptopul de serviciu
- date despre companie (48%)
- informaţii despre clienţi (27%)
- informaţii financiare personale (18%)
-alte informaţii personale (18%)
Riscuri privind securitatea datelor
- 52% dintre angajaţi îşi lăsă constant laptopul nesupravegheat
- 18% au intrat de la serviciu pe site-uri de Internet nesigure
- 18% dau click pe e-mailuri sau ataşamente care vin de la necunoscuţi
- 9% au contactat un virus pe laptopul de serviciu.


Sursa : http://www.realitatea.net

SITUAȚIE NEMAIVĂZUTĂ pentru GOOGLE în Brazilia

Cele mai importante ziare din Brazilia i-au interzis companiei americane să le mai folosească articolele în agregatorul de știri Google News.
 




Situație problematică pentru Google în Brazilia
Situație problematică pentru Google în Brazilia
Toți cei 154 de membri ai Asociației Naționale a Ziarelor din Brazilia au votat în favoarea scoaterii articolelor proprii din agregatorul de știri Google News, scrie BBC Online.
Reprezentanții site-urilor sunt nemulțumiți de faptul că Google News nu îi plătește pentru a le prelua articolele și susțin că agregatorul de știri le "fură" din cititori, chiar dacă oficialii Google susțin opusul.
Google se confruntă cu o problemă similară în Franța. Publisherii francezi au cerut în luna septembrie Guvernului să elaboreze un proiect de lege prin care motoarele de căutare, precum Google, să le plătească o taxă "pe drepturi de autor" pentru folosirea indirectă a conţinutului de pe site-urile de presă franceze.

O astfel de taxă impusă Google ar însemna ca motorul de căutare să plătească o anumită sumă pentru fiecare lecturare a unui articol către care sunt direcţionaţi internauţii, iar reprezentanții companiei americane susțin că nu vor accepta o astfel de situație. Google ameninţă, într-o adresă transmisă Guvernului francez, că nu va mai indexa site-urile de presă din Franţa, dacă va fi obligată să plătească taxa în cauză. 

Sursa : 
http://www.realitatea.net

Top 5 concepte de telefoane mobile care îţi taie răsuflarea


Telefoanele inteligente lansate anul acesta au impresionat prin specificaţii, dar designul, este lesne de observat, urmează aceleaşi linii pe care le-am văzut şi anul trecut, şi acum doi ani. Dacă este să privim şi mai mult înapoi, realizăm că de la primul iPhone (lansat în 2007) producătorii nu au mai surprins cu nimic important în materie de design. Acesta nu e neapărat un lucru negativ, din moment ce pentru a naviga pe Internet (principala atracţie a zilelor noastre), avem nevoie o conexiune HSDPA sau Wi-Fi şi de un ecran tactil de dimensiuni mari. Şi totuşi, puţină diversitate nu ar strica.
Dar cine îşi permite să rişte? În vreme de criză, investiţiile în telefoane de basm ar putea crea probleme financiare serioase chiar şi marilor corporaţii. Aşa se face că mobilele excentrice sunt, în cel mai fericit caz, "bling bling-uri" cu elemente preţioase montate tot pe "caroseriile" deja consacrate.
De cealaltă parte, designerii independenţi sunt extrem de prolifici când vine vorba de concepte. Am ales spre exemplificare câteva astfel de idei, mai mult sau mai puţin realizabile.

Smartphone TWO
Pentru că următorul pas important în evoluţia dispozitivelor mobile va fi display-ul flexibil (deja demonstrat, dar care nu a fost implementat încă pe un produs comercial), iată cum ar arăta un telefon mobil cu un astfel de ecran.

Exceptând materialele flexibile, acest concept păstrează designul minimalist spre care converg smartphone-urile actuale. Tastatura fizică QWERTY este de domeniul trecutului, la fel şi butoanele fizice de control.

Facebook Phone
S-a tot vorbit de realizarea unui telefon Facebook, iar aici nu ne referim la dispozitive care să integreze aplicaţii de Facebook (căci până şi dumb phone-urile au aşa ceva), ci de un produs realizat chiar de către compania condusă de miliardarul Zuckerberg.

După cum vedeţi, este un produs realist care ar putea fi lansat şi anul acesta, dacă desigur Facebook şi-ar dori asta. Cum nu se aude încă nimic concret din partea Facebook, reţinem doar conceptul din imagine şi mergem mai departe.

iPhone Pro
Dacă tot există MacBook şi MacBook Pro, de ce nu ar fi posibilă şi apariţia unui iPhone Pro, dedicat utilizatorilor "hardcore"? În viziunea unui designer asiatic, acest iPhone Pro se adresează pasionaţilor de fotografie, fiind dotat cu o montură specială ce permite utilizarea de obiective interschimbabile.



Smartphone Booklet
Imaginaţi-vă un smartphone ca o carte pe care să o răsfoieşti. Şi mai mult, un smartphone care să nu se descarce niciodată. Acest lucru ar fi posibil dacă cercetătorii ar reuşi să creeze un corp din nanoparticule care să absoarbă energia luminoasă şi să o folosească pentru a alimenta componentele interne, şi ele realizate într-o tehnologie de ordinul "nano". Sau poate chiar "pico".


Mobikoma
Indiferent că îl priviţi ca pe un telefon sau ca pe o tabletă, acest ingenios concept se vrea a fi un dispozitiv realizat din mai multe display-uri de mici dimensiuni, aranjate într-o matrice şi conectate prin Bluetooth sau printr-o altă tehnologie wireless. Este posibil? Sigur că da.

Problema este că designerul nu se limitează la atât, ci vrea ca toate aceste display-uri să poată fi detaşate şi să funcţioneze independent. Ar fi nevoie evident de câte un procesor şi un acumulator pentru fiecare ecran în parte.

Acestea sunt doar cinci concepte dintre miile (poate chiar zecile de mii) care circulă pe Internet. Ne-am bucura ca măcar unul să devină realitate. Mai multe concepte de telefoane mobile găsiţi peyankodesign.com.



Portretul lui Purgatorius, cel mai vechi strămoş al omului, a fost reconstituit graţie unor noi descoperiri


Cercetătorii au descoperit oase fosilizate care au aparţinut celei mai vechi şi mai primitive primate care a trăit vreodată: Purgatorius. Descoperirea arată că acest animal era mic şi agil, petrecând cea mai mare parte a timpului căţărându-se în copaci şi mâncând fructe.
Lemurian şoarece

De ce au elefanţii păr?


După ce au analizat o serie de informaţii, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Princeton au găsit răspunsul: părul îi ajută de elefanţi să se ferească de căldură.

„Moartea cea Mare” şi consecinţele ei: de ce au durat atât de mult efectele cumplitei extincţii?


Cea mai mare extincţie din istoria vieţii pe Terra a avut loc în urmă cu cca. 250 milioane de ani, la graniţa dintre perioada permiană şi cea triasică. Efectele ei asupra biodiversităţii s-au întins pe o perioadă neobişnuit de lungă, fenomen rămas multă vreme neexplicat. Recent, însă, oamenii de ştiinţă au aflat de ce s-a întâmplat aşa.

Un nou site ne dezvăluie Arborele Vieţii aşa cum nu l-am mai văzut niciodată (VIDEO)


Biologii evoluţionişti visează de mult timp să conceapă o diagramă, sau un arbore al vieţii, care să arate în detaliu modul în care diferite specii au evoluat dintr-un strămoş comun, însă această sarcină s-a dovedit a fi extrem de dificilă, fiind nevoie de metri întregi de hârtie sau de mai multe monitoare laolaltă pentru a putea arăta clar descendenţa speciilor.
Acum, un cercetător de la Imperial College London a reuşit să depăşească această dificultate, concepând un website interactiv, intitulat OneZoom, care permite utilizatorilor să observe diferitele aspecte ale evoluţiei speciilor cu un simplu click sau cu un zoom.
James Rosindell de la Imperial College şi Luke Harmon, un biolog la Universitatea Idaho, au conceput acest site sub formă de fractal, pentru a evita „paradigma hârtiei” - optimizarea datelor pentru tipărirea lor pe hârtie.
Site-ul este inspirat parţial din Google Earth, astfel că utilizatorii se pot concentra pe oricare parte a arborelui vieţii şi pot folosi funcţia de zoom pentru a vedea grupuri tot mai mici de specii. Pe măsură ce utilizatorii doresc să identifice o singură specie, de exemplu cea a oamenilor, aceştia văd de-a lungul călătoriei virtuale diferitele clase, ordine şi genuri cărora specia aparţine.
„OneZoom oferă o metodă naturală de a explora cantităţi uriaşe de informaţii, precum arborele vieţii”, explică Rosindell. „Este intuitiv, deoarece este similar modului în care explorăm în viaţa reală, apropiindu-ne de obiectele care ne interesează pentru a le vedea în detaliu”, a adăugat cercetătorul.
Momentan, OneZoom arată doar arborele mamiferelor, însă Rosindell afirmă că proiectul se va dezvolta în cursul următorilor ani, urmând să cuprindă toate formele de viaţă.
„După decenii de studiu, oamenii de ştiinţă se află, cel mai probabil, la un an distanţă de elaborarea arborelui complet al vieţii. Ar fi păcat să nu dispunem de un instrument care să ne permită să-l vizualizăm”, afirmă Rosindell.