miercuri, 29 august 2012

Asus prezintă Vivo Tab şi Vivo Tab RT - două tablete cu Windows 8


Anticipând o adevărată avalanşă de tablete cu sistem Windows 8, ce urmează să fie prezentate la IFA Berlin, cei de la Asus au decis să fure puţin startul, dezvăluind două noi modele de tablete cu Windows 8, ce includ dock detaşabil modelat în stilul caracteristic seriei de tablete Transformer.
Asus Vivo TabAsus Vivo Tab

Asus Vivo Tab este o tabletă cu ecran de 11.6 inch, construită în jurul unei platforme Intel cu procesor Atom. Mai exact, avem de-a face cu un ecran LCD bazat pe tehnologie IPS, cu rezoluţie 1366x768 pixeli şi interfaţă multitouch capacitivă. Procesorul Atom este asistat de 2 GB memorie RAM, iar sistemul de operare Windows 8 este găzduit pe un SSD cu capacitatea de 64 GB. Configuraţia mai include o cameră foto de 8 MP cu autofocus şi blitz LED, cameră de 2 MP pentru apeluri video, respectiv conectivitate NFC şi WiFi N. Întregul pachet cântăreşte nu mai mult de 680 grame.
Asus Vivo Tab RT este ceva mai mică, cântăreşte mai puţin de 500 grame şi măsoară 84 mm grosime, la fel ca surata cu procesor Intel. Avem parte tot de un ecran IPS de rezoluţie 1366x768 pixeli, dar cu diagonală 10.1 inch. Configuraţia este centrată însă în jurul chipsetului Nvidia Tegra 3, compus dintr-un CPU quad-core şi GPU din seria GeForce, echipat cu 12 nuclee de procesare. Avem parte tot de 2 GB memorie RAM, dar capacitatea de stocare internă a fost redusă la 32 GB. Vivo Tab RT oferă acelaşi set de camere foto şi opţiuni de conectivitate ca şi modelul Vivo Tab de 11.6 inch, dar după cum implică şi numele tabletei, sistemul de operare livrat este Windows RT.

Ambele tablete pot fi utilizate împreună cu un dock detaşabil, prevăzut cu tastatură QWERTY, trackpad, două porturi USB adiţionale şi acumulator auxiliar menit să extindă timpul de mobilitate.
Din păcate Asus nu a comunicat preţurile de achiziţie şi data la care noile tablete Vivo Tab şi Vivo Tab RT vor putea fi găsite în magazine.

Sony anunta Xperia Tablet S, o tableta de 9,4" cu procesor quad-core







Tableta va fi prezentata la Berlin in cadrul targului de tehnologie IFA 2012. GALERIE FOTO

Sony anunta Xperia Tablet S, o tableta cu ecran de 9,4 inch si procesor cu patru nuclee. Tableta are o greutate de 570 grame si dimensiuni de 241,2 x 8,8~11,85 x 174,4 mm. Modelele cu conectivitate 3G au o greutate de 585g.

Xperia Tablet S este echipata cu un procesor quad-core NVIDIA Tegra 3. Tableta este disponibila cu conectivitate Wi-Fi si Wi-Fi + 3G, fiecare cu un spatiu de stocare de 16 GB, 32 GB sau 64 GB.

Tableta va fi prezentata la Berlin in cadrul standului Sony de la IFA 2012.



Specificatii tehnice:
Ecran: IPS OptiContrast 9,4 inch (23,8 cm), 1280 x 800 pixeli
Sistem de operare: Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
Procesor: quad-core NVIDIA Tegra 3
Spatiu de stocare: 16 GB / 32 GB / 64 GB
Conectivitate: Bluetooth 3.0, Wi-Fi (802.11a/b/g/n), 3G (modelele 3G)
Porturi: Multi Port, SD Card, Microphone, Headphone Out, Stereo Speaker
Senzori: Ambient light sensor, Gyro, Compass, Accelerometer, GPS
Camera: HD 8 MP
Camera secundara: HD 1 MP
Dimensiuni: 241,2 x 8,8~11,85 x 174,4 mm
Greutate: 570g (3G: 585g)
Baterie: 6000 mAh
Autonomie navigare web: 10 h
Autonomie redare video: 12 h



Surse: Sony ,  http://www.yoda.ro

Înainte de-a fi lansat, iPhone 5 a fost deja clonat



De luni bune circulă pe Internet imagini cu componente ale viitorului iPhone 5. O companie din China, ţara în care este construit terminalul Apple, nu a mai aşteptat ca telefonul să fie lansat pentru a scoate pe piaţă o clonă a sa. Ea rulează, evident, sistemul de operare Android. Cei familiari cu industria IT din China ştiu că proprietatea intelectuală este un concept greu de înţeles în acea ţară. În condiţiile în care Samsung este taxat cu mai bine de un miliard de dolari în Statele Unite pentru copierea unor facilităţi introduse de iPhone, compania Goophone din China copiază atât aspectul lui iPhone 5, cât şi ecranul principal.



Goophone iphone 5 - o clonă ce rulează Android

Se presupune că viitorul iPhone 5 va veni cu un ecran de 4”, cu o rezoluţie mare. Googphone iphone 5 are mai degrabă dimensiunile unui iPhone 4S, fiind dotat cu un ecran de 3.5”. Capacul din spate însă are designul celui de la iPhone 5, mărul fiind înlocuit cu o albinuţă Android.Configuraţia nu este cunoscută şi nici nu cred că va conta. Ea va fi interesantă doar pentru cei care se simt bine cu o clonă a celui mai popular smartphone de pe piaţă. Cum clonele de iPhone 4 au ajuns şi pe piaţa românească, nu m-ar mira să vedem pe la noi şi un Goophone iphone 5, undeva spre sfârşitul anului.

IPhone 5 video

Video oficial IPhone 5 .
Dea dreptul incredibil , merita vazut.



Asteptam comentarii cu parerile dumneavoastra privind ultimul produs Apple

Patentele Nokia ne oferă o privire în avanpremieră asupra viitoarelor modele Phi şi Arrow


La începutul săptămânii trecute, în înregistrările US Patent and Trademark Office a apărut cererea de înregistrare a unui nou terminal Nokia. Asemănător din multe puncte de vedere cu Lumia 800, Lumia 900 şi N9, acesta păstrează profilul frontal rectangular, marginile semicilindrice şi capetele retezate dar oferă un ecran ceva mai aplatizat, un difuzor reamplasat şi un spate uşor curbat.
Cel de-al doilea model a ieşit la iveală astăzi tot în cadrul listei de înregistrări USPTO iar schiţa Nokia ne arată un terminal asemănător modelului curent Lumia 610.
După cum am menţionat anterior, Nokia a anunţat două evenimente pentru data de 5 septembrie iar cele două modele Windows Phone 8 pe care compania le va prezenta, cunoscute sub numele de cod Phi şi Arrow, ar putea fi cele două produse în schiţele ataşate acestor două patente.Conform aşteptărilor, Phi va fi un model din clasa superioară cu ecran de 4,3" sau superior, în timp ce Arrow va face parte din gama mid-range.
Patentul pentru posibilul Nokia Phi, linii similare cu N9 sau Lumia 800Patentul pentru posibilul Nokia Phi, linii similare cu N9 sau Lumia 800

Nokia Arrow nu sare departe de Lumia 610Nokia Arrow nu sare departe de Lumia 610


Avem lista cu specificaţii pentru Samsung Galaxy Note II


Samsung Galaxy Note II, telefonul cu iz de tabletă pregătit pentru lansare în cadrul evenimentului Samsung Mobile Unpacked ce va avea loc mâine, a primit o listă ce-i drept neoficială conţinând cele mai importante specificaţii.
Samsung Galaxy Note II - specificaţii neoficialeSamsung Galaxy Note II - specificaţii neoficiale

Dacă imagininle cu noul terminal Galaxy Note II lipsesc cu desăvârşire, specificaţiile aruncă ceva mai multă lumină peste acest produs. Ecranul multitouch capacitiv, cu diagonală 5.5 inch, suportă rezoluţia HD 1280x720 pixeli şi foloseşte tehnologie SuperAMOLED. Pe spate vom găsi o cameră foto de 8 MP (nu 12 MP cât se zvonea iniţial), iar chipsetul quad-core Exynos 4412 funcţionează la1.4 GHz. De asemenea, Galaxy Note II este oferit în variante cu 16 GB şi 32 GB memorie internă şi conectivitate 3G / 4G LTE.
Sistemul de operare livrat este Android 4.1.1 Jelly Bean.
Pentru imagini de prezentare şi lista completă cu specificaţii mai avem de aşteptat doar până mâine, când Samsung va prezenta oficial noul smartphone Galaxy Note II.

Detalii despre HTC Desire X, cu nume de cod Proto


Nu cu mult timp în urmă aflam despre un terminal HTC cunume de cod Proto. Astăzi facem cunoştinţă cu el într-un format mai puţin oficial. HTC Desire X a fost prezentat în Taiwan la un eveniment pentru distribuitori, unde a fost fotografiat şi i-au fost aunţate specificaţiile complete. O parte din ele erau cunoscute deja, iar cei interesaţi pot citi în continuare o listă cu cele mai importante.
HTC Desire X alături de One XHTC Desire X alături de One X

  • Ecran: 4.0”, 480x800, Super LCD
  • Sistem de operare: Android 4.0.4
  • Procesor: 1 GHz, dual core
  • RAM: 768 MB
  • Memorie internă: 4 GB
  • Card: microSD
  • Cameră foto: 5 MP BSI, LED, F2.0
  • WiFi: 802.11b/g/n, DLNA
  • Bluetooth: 4.0
  • Baterie: 1.650 mAh
  • Dimensiuni: 118,5 x 62,3 x 9,3 mm
  • Greutate: 120 g
HTC Desire X este aproape identic cu Desire VHTC Desire X este aproape identic cu Desire V

HTC Desire X vine cu Beats Audio şi o baterie detaşabilă. Carcasa este disponibilă în două culori, iar cele trei butoane ale sistemului de operare sunt capacitive şi amplasate sub ecran. Din punct de vedere fizic, smartphone-ul este aproape identic cu Desire V. Dimensiunile sunt aceleaşi, iar grila metalică a camerei foto este acum înconjurată de un chenar albastru. În plus, casca este acum acoperită de o serie de perforaţii de deasupra ecranului.
 HTC Desire X nu este un telefon dual SIM şi nu suportă formatul microSIM, la fel ca modelele de top ale producătorului. El este aşteptat la finalul acestui an, preţul estimativ fiind de 290 €.

Firefox 15 a fost lansat oficial


Firefox 15 vine cu funcţii noi şi mai multe optimizări pentru îmbunătăţirea performanţelor.
Mozilla Firefox a ajuns la versiunea 15Mozilla Firefox a ajuns la versiunea 15

Noua versiune Firefox promite să gestioneze mai bine consumul de memorie al componentelor add-on, reparând cel puţin parţial imaginea negativă creată în jurul consumului prea mare de resurse atribuit web browser-ului Mozilla. Şi funcţiile de randare WeGL au primit unele îmbunătăţiri, cum ar fi suport pentru texturi comprimate, pentru performanţe superioare în jocurile rulate din web browser.
La capitolul noutăţi avem includerea de suport nativ pentru vizualizarea documentelor PDF, precum şi protocolul de reţea SPDY v3, pentru acces mai rapid la internet.
Dezvoltatorii web primesc un nou JavaScript debugger integrat cu suita developer tools, mod layout view în Page Inspector, funcţie pentru comutarea rapidă între versiunea desktop şi mobile a paginii web, alături de alte îmbunătăţiri mai puţin vizibile.
Tot la capitolul îmbunătăţiri mai puţin evidente avem un nou sistem de instalare a update-urilor Firefox, menit să scurteze timpul necesar aplicării pachetelor de actualizare, precum şi optimizări ce îmbunătăţesc timpii de reacţie ai funcţiei Search.
Aceasta este versiunea finală Firefox 15, recomandată tuturor categoriilor de utilizatori.