sâmbătă, 12 ianuarie 2013

HTC Droid DNA, ZTE GRAND S, Sony Xperia Z. Cele mai smart smartphone-uri de la CES 2013

HTC Droid DNA, ZTE GRAND S, Sony Xperia Z. Cele mai smart smartphone-uri de la CES 2013


La Targul de Tehnologie CES din Las Vegas participa si realizatorul rubricii iLike IT, George Buhnici.
HTC Droid DNA, prezent la CES 2013 Las Vegas,  are un ecran de 5 inci si rezolutie full HD 1920x1080, un procesor quad-core, memorie RAM de 2 GB si o camera foto de 8 megapixeli.
Un alt telefon inteligent este ZTE GRAND S. Este cel mai subtire smartphone cu ecran full HD si are 6.9mm.
Grand S are un procesor quad core de 1.7 GHz Snapdragon S4 Pro, 2 GB de RAM si 16 GB memorie interna. Camera principala este de 13 megapixeli si filmeaza full HD, iar cea frontala de 2 megapixeli.
Smartphone-ul Sony Xperia Z functioneaza cu sistem de operare Android de la Google, are un ecran cu diagonala de 5 inci si rezolutie de 1920 x 1080 de pixeli si o camera foto de 13 megapixeli.
Alte modele de telefoane si tablete gasiti in video de mai sus.

Sursa : http://www.yoda.ro

IBM e cea mai puternica companie la patente


De doua zeci de ani, lupta pentru patente nu se da niciodata pentru primul loc in domeniu deoarece 
IBM lider in domeniul patentelor
 de 20 de ani, daca ar fi boxer. Cu toate ca Apple si Samsung au tinut capul de afis in ultimul an cand a venit vorba de patente, in cel mai recent top se reconfirma un cu totul alt lider de doua decenii. Pe sistemul, ,,tace si face”, doar in 2012 IBM a avut inregistrate 6478 de patente noi. Informatia a fost confirmata de o autoritate importanta din domeniul patentelor intitulata IFI Claims Patent Services. Pe urmatorul loc, in top a fost pozitionata Samsung, o companie care de asemenea activeaza in foarte multe domenii. Aceasa din urma a avut insa inregistrate doar 5081 de patente, cu aproximativ 1500 mai putine decat liderul IBM.
In imaginea de mai sus poate fi vizualizat un top 10 cu cele mai importante companii din domeniu patentelor. Dupa cum vedeti, Apple si Google nu sunt in top insa si ele au fost productive in 2012. In comparatie cu 2011, Apple a inregistrat cu 68% mai multe patente, in timp ce Google si-a sporit cifra de patente obtinute fata de anul anterior cu 170 de procente.
Avand in vedere ca  se ramifica in domenii precum sanatate, banci, aparare, retele de socializare, cloud computing si nu numai, compania americana nu pare sa-si piarda tronul prea curand.

Sursa : http://playtech.ro

Moartea televizoarelor 3D. Marea promisiune a anului trecut, un esec greu de acceptat in 2013

Moartea televizoarelor 3D. Marea promisiune a anului trecut, un esec greu de acceptat in 2013


Tehnologia 3D a murit la fel de rapid cum a aparut pe buzele consumatorilor.
"Prea scumpa, prea enervanta, prea limitata", asa cum e descrisa intr-un editorial Guardian, tehnologia 3D a fost aproape invizibila la CES 2013, la doar un an dupa ce producatorii de televizoare se laudau cu ea peste tot.
In schimb, acum toata lumea promite calitate ULTRA-HD, dar in continuare in 2D.
Doar LG si o companie din Pennsylvania s-au obosit sa insite cu televizoarele 3D la CES, americanii fiind cei care au incercat sa ofere aceasta tehnologie chiar fara folosirea ochelarilor speciali.
In schimb, 3D-ul pare sa fie tot mai interesant prin perspectiva imprimantelor, mai noteaza Guardian. O imprimanta 3D a ajuns la performante incredibile. Replicator 2 poate fi o solutie excelenta pentru un arhitect, atata timp cat isi permite sa plateasca 3.000 de dolari pentru ea.

Facebook vrea sa ceara $1 de la tine, pentru fiecare mesaj dat unui utilizator. Sa-i scrii lui Zuckeberg te costa $100

Facebook vrea sa ceara $1 de la tine, pentru fiecare mesaj dat unui utilizator. Sa-i scrii lui Zuckeberg te costa $100


Mutarea pare a fi o parte din planul companiei de a taxa cu cate 1 dolar pentru fiecare mesaj transmis pe Facebook
Cine are de gand sa ii dea un mesaj lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, va trebui sa puna joc 100 de dolari.
Momentan, Zuckerberg primeste gratuit mesaje doar de la cei care il urmaresc pe Facebook, restul trebuind sa plateasca aceasta suma pentru a-l contacta. In curand insa, taxa s-ar putea extinde la totui utilizatorii, anunta Mashable.
In schimbul sumei de 100 de dolari, utilizatorii primesc garantia ca mesajele lor nu se vor amesteca cu cele ale altor fani ai miliardarului american, cu alte cuvinte nu vor fi un fel de "spam". Mesajul lor ca intra direct in inboxul lui Zuckeberg.
Momentan, plata nu este obligatorie, ci trebuie platita doar de cei care nu se numara printre followerii lui Zuckerberg. 
Mutarea pare a fi o parte din planul companiei de a taxa cu cate 1 dolar pentru fiecare mesaj transmis pe Facebook, idee care se afla deja in probe de cateva luni. Planul mesajelor de 1 dolar a fost anuntat oficial in luna decembrie, fiind descris ca un test.
Acesta permite oricarei persoane sa trimita un mesaj direct in inbox-ul altui utilizator, indiferent daca acestia sunt “prieteni” sau nu, contra sumei respective, insa nu mai mult de un mesaj pe saptamana.
“Testam niste limite de pret extreme, ca sa ne dam seama ce ar putea functiona ca un filtru pentru mesajele de tip spam”, a declarat purtatorul de cuvant al Facebook.

Sursa : http://www.yoda.ro

Gadgeturile care iti citesc mintea fac senzatie la CES. George Buhnici iti arata inventiile SF

Gadgeturile care iti citesc mintea fac senzatie la CES. George Buhnici iti arata inventiile SF


Indeplineste-ti toate dorintele cu ajutorul privirii.
O singura privire, iar dorinta se va indeplini. Controlul obiectelor cu mintea, ochelari virtuali sau un stick pe care incape toata muzica pe care ati putea-o asculta vreodata.
Vi se pare stiintifico-fantastic? Nu mai e. Pare desprins din filmele cu Robocop, dar este prezentul. Intr-un stadiu nu foarte avansat insa, pentru ca inca se mai lucreaza la acesti ochelari inteligenti. Ne dau totusi o idee despre cum vor arata smartphoneurile in viitor.
Vorbim despre Vuzix, care va putea fi cumparat incepand cu aceasta vara, la un pret de sub 500 de euro. E conceput ca un accesoriu pentru smartphone, dar intr-o zi care vei vedea asa ceva inlocuind un telefon mobil. Are inauntru un procesor, sistem de operare Android, GPS, senzori, camera HD si un display pe care-l vezi exact ca si cum ai tine telefonul la aceasta distanta.
Cum arata cea mai tare tableta din lume, Razer Edge Elicopterele cu telecomanda care au cucerit privirile la CES 2013. Ce stiu sa faca Realitatea augmentata, ultima moda la CES 2013 Iata un alt gadget interesant. Putin infricosator, chiar: o casca cu doi senzori, unul pe frunte celalalt pe ureche. Impreuna, ne citesc mintea. Undele emise de creier sunt trimise pe o tableta, unde sunt analizate si transpuse apoi in comenzi pentru elicopterul de jucarie.
"Chiar daca arat ciudat cu chestia asta pe capul meu. Sa nu credeti ca e doar o jucarie, si daca ma concetrez chiar am reusit sa fac un elicopter sa zboare. Destul de interesant." - George Buhnici. Odata ajuns acasa dupa o zi de munca nu mai vrei sa depui niciun efort.
Dar TOBII poate face totul pentru noi . Este un dispozitiv nu foarte mare care se prinde la baza monitorului. Cu ajutorul senzorilor nu face altceva decat sa ne urmareasca pozitia ochilor. Clipitul inseamna click. Imaginati-va acest produs si pe cuptorul cu microunde, aragaz sau masina de spalat. Clipesti o data si rufele se invart deja in cuva.
"Aceasta este aplicatie de calculator. 5+2, egal. Nu am miscat mouse-ul. Are o interfata foarte usoara" Tuturor ne plac florile, dar nu prea ne pricepem sa le si cultivam. Trebuie sa fii cu adevarat talentat ori trebuie sa cumperi un asemenea gradinar inteligent.
"Sunt patru senzori pe produs. Un senzor pentru lumina, temperatura, pentru calitatea pamantului si pentru umidiatatea din ghiveci" Cei patru senzori comunica cu aplicatia de pe tableta. Ea ne anunta atunci cand trebuie sa udam planta sau cand trebuie mutata undeva unde este mai multa lumina. Asadar, adio plante uscate. Veste buna, Parrot Flower Power va fi lansat anul acesta, dar deocamdata nu se stie cat va costa.
Tot la CES s-a lansat si cel mai mare stick USB din lume. Are 1 terrabyte si incap pe el 350 de mii de melodii sau cam tot atatea poze, adica mai multe decat faceti intr-o viata. Acest stick va ajunge peste 4 luni pe piata, si va costa cat un ceas de lux, adica 2500 de euro.

Sursa : http://www.yoda.ro

În sfârşit! Cercetătorii ruşi au extras prima mostră de apă din lacul antarctic Vostok


După eforturi îndelungate de a fora în gheaţa groasă de peste 3 km, oamenii de ştiinţă au reuşit să extragă o carotă - o mostră de formă cilindrică - de apă îngheţată, din lacul Vostok, cel mai mare lac subglaciar din Antarctica, acoperit de gheaţă de 20 de milioane de ani.

Carota de 2 metri lungime a fost obţinută de la adâncimea de 3.406 metri. În interiorul cilindrului de gheaţă transparentă se găseşte un canal vertical umplut cu gheaţă de culoare albă, opacă, bogată în bule de aer.
Cercetătorii de la Institutul de Cercetări Arctice şi Antarctice  au reuşit să „desigileze” lacul (să ajungă la apa lichidă de sub gheaţă) în februarie anul trecut, dar fără a colecta probe de apă.
Apa s-a infiltrat în canalul forat, a îngheţat acolo şi a rămas neatinsă până acum, când a fost colectată sub forma mostrei amintite.
Cercetătorii  speră ca astfel să fi reuşit să obţină probe de apă din lac fără a o contamina.
Analizele urmează să arate dacă într-adevăr apa nu a fost contaminată şi dacă în ea există forme de viaţă străvechi, conservate de-a lungul milioanelor de ani în care lacul Vostok a fost izolat de mediul exterior prin calota de gheaţă.

Sursa : http://www.descopera.ro

Un nou medicament ar putea trata surzirea indusă de zgomot


O echipă de cercetători a anunţat că a descoperit un remediu pentru surzire, după ce au testând un medicament care stimulează urechea interioară.

Medicamentul numit LY411575 declanşează regenerarea cililor auditivi. Până acum, refacerea celulelor nu era posibilă din cauza mai multor factori precum expunerea la zgomote intense sau infecţiile. Mai mult, acest tip de surzire, care este des întâlnit la muzicienii rock şi la DJ, a fost considerat ireversibil. 
Acum, specialiştii au reuşit să redea parţial auzul unor şoareci care se confruntă cu această problemă. Deşi cercetarea se află într-o fază incipientă, specialiştii cred că ea ar putea duce la dezvoltarea unor tratamente eficiente pentru surditatea indusă de zgomot. 
Cili auditivi din melcul urechii sunt vitali pentru auz. Vibraţiile sunetului transferate de la timpan mişcă aceşti cili determinând ca mesajele nervoase să fie trimise către creier. În lipsa cililor auditivi, căile auditive sunt blocate şi niciun semnal nu mai este recepţionat de centrul auditiv al creierului. În timp ce la păsări şi peşti aceşti cili sunt capabili să regenereze, la mamifere fenomenul nu are loc. 
Noua abordare presupune „reprogramarea” celulelor urechii interioare prin inhibarea unei proteine numite Notch. Cercetări anterioare au demonstrat că semnalele proteinei ajută la prevenirea transformării celulelor stem din melcul urechii în cili auditivi. Medicamentul LY411575 suprima proteina Notch, motiv pentru care specialiştii l-au testat pe şoareci. 
Cercetătorii au observat că, după ce au fost injectaţi cu acest medicament,  şoarecii care sufereau de surzire indusă de zgomot au început să genereze cili auditivi funcţionali. 
„Am demonstrat că cilii auditivi pot fi regeneraţi din celule aflate în apropierea melcului urechii. Aceste celule, s-au transdiferenţiat în celule ciliate după inhibarea cailor de semnalizare Notch. Astfel, noua generaţi de cili auditivi a asigurat o refacere a auzului în regiunea melcului urechii”, a explicat coordonatorul studiului, Albert Edge, de la Harvard Medical School.
Având în vedere că pierderea auzului este o problemă mondială care afectează aproximativi 250 de milioane de indivizi, noile descoperiri au o importanţă majoră. 

Sursa : http://www.descopera.ro

iPhone nu mai e preferatul americanilor. Ce telefon-surpriza este alaturi de Galaxy S III in trend in SUA

iPhone nu mai e preferatul americanilor. Ce telefon-surpriza este alaturi de Galaxy S III in trend in SUA


Smartphone-ule Apple pierde teren fata de principalele nodele cu sistem de operare Android
Desi inregistreaza vanzari considerabile, iPhone 5 pierde primele doua pozitii in topul preferintelor americanilor in toate cele patru retele mari de telefonie mobila. Samsung Galaxy S III se mentine pe primul loc in ranzul abonatilor T-Mobile, pe pozitia secunda la AT&T si Sprint, iar la Verizon pe trei.
Surpriza vine din partea LG cu noul model Optimus G, o versiune similara cu Nexus 4. Smartphone-ul este pe prima pozitie la AT&T si Sprint. LG Optimus G are un ecran de 4,7", camera de 8 MP, procesor quad-core si sistem de operare ndroid 4.0 Ice Cream Sandwich.
iPhone se claseaza pe locul trei in randul preferintelor utilizatorilor AT&T si Sprint, iar la T-Mobile si Verizon nu este printre primele trei smartphone-uri. Studiul a fost realizat a fost realizat de catre Consumer Reports, citat deBusiness Insider.

Sursa : http://www.yoda.ro

O nouă forţă fundamentală a Universului a fost descoperită în urma unei ciocniri galactice colosale


Urmărind cu atenţie masa unei ciocniri galactice colosale, astronomii par să fi descoperit un nou tip de forţă ce afectează doar materia neagră.

Rezultatele vin în urma studierii Musket Ball Cluster, un obiect ceresc vast aflat la aproximativ 5,23 miliarde de ani-lumină, în constelaţia Racului. Galaxiile sunt de obicei legate gravitaţional de alte galaxii, ceea ce duce la formarea unor clustere de galaxii gigantice. Clusterul Musket Ball este un exemplu a ceea ce se petrece atunci când două clustere galactice – fiecare dintre ele conţinând sute de galaxii – se ciocnesc.
Oamenii de ştiinţă ştiu că stelele vizibile din aceste galaxii compund doar 2% din masa totală a clusterului. Aproximativ 12% din masă este dată de gazul fierbinte, ce străluceşte în lungimile de undă ale razelor X, iar restul de 86% din masa clusterului este dată de materia neagră, care este invizibilă. Deoarece galaxiile reprezintă un procent foarte mic al masei totale a sistemului, iar spaţiul dintre ele este foarte mare, ele nu se „ciocnesc” cu adevărat. Cel mai probabil, galaxiile trec una pe lângă cealaltă pe măsură ce clusterele se unesc. În mare parte, doar gazul fierbinte se ciocneşte, ceea ce provoacă încetinirea sa şi îl face să rămână în urma galaxiilor.
Materia neagră este cartografiată cu ajutorul unui aspect interesant din teoriile gravitaţiei elaborate de Einstein. Conform teoriei relativităţii, câmpurile gravitaţionale ale obiectelor masive (precum galaxiile) curbează lumina. Dacă o galaxie de mari dimensiuni se găseşte în drumul unei surse de lumină ce se găseşte la o mare distanţă de Terra, observatorii de pe Pământ vor vedea această lumină distorsionată, de multe ori sub forma unui cerc, precum în imaginea de mai sus. Studiind modul în care lumina este distorsionată de Clusterul Musket Ball, oamenii de ştiinţă pot deduce locul în care se găseşte materia neagră.
Atunci când astronomii au calculat cu precizie locul în care se găseşte materia neargă, au descoperit ceva bizar: grămezile de materie neagră încetineau în raport cu galaxiile din cluster.
„Am observat o diferenţă de 19.000 de ani-lumină între galaxii şi materia neagră”, a explicat astronomul William Dawson de la Universitatea California, Davis.
Motivul pentru care această descoperire este ciudată este faptul că oamenii de ştiinţă nu cred că materia neagră interacţionează cu sine. Astfel, grupurile de materie neagră ar trebui să treacă pur şi simplu prin materia neagră cu care se „ciocneşte”, deplasându-se cu aceeaşi viteză cu care se deplasează şi galaxiile care nu se ciocnesc. În schimb, se pare că materia neagră se ciocneşte de ceva – poate chiar de altă materie neagră – şi încetineşte mai repede decât galaxiile. Ca materia neagră să poată interacţiona cu sine într-un mod neobişnuit, explică cercetătorii, ar fi nevoie de o „forţă neagră” care să afecteze materia neagră. Aceasta ar fi o nouă forţă fundamentală a universului, care s-ar adăuga celor patru forţe fundamentale cunoscute astăzi: gravitaţia, electromagnetismul şi forţele nucleare (tare şi slabă).
Cercetătorii au postulat de mai mult timp existenţa unei astfel de forţe, încercând chiar să o găsească cu ajutorul acceleratoarelor de particule. Dacă rezultatele lui Dawson vor fi confirmate, acestea se vor dovedi a fi prima dovadă observaţională a existenţei acestei forţe. „Forţa neagră” nu este inclusă în vreun model al fizicii, însă descoperirea sa ar putea ajuta la o mai bună înţelegere a comportamentului materiei negre.
Un astfel de comportament bizar este observat în cazul galaxiilor pitice şi a clusterelor de stele. Dacă materia neagră ar interacţiona doar cu gravitaţia, atunci ar trebui să se strângă în centrul acestor obiecte. Cu toate acestea, astronomii observă în mod repetat opusul: materia neagră din galaxiile pitice şi clusterele de stele este distribuită în mod egal. Dacă materia neagră poate interacţiona cu o „forţă neagră”, atunci este posibil să se ciocnească singură şi să se deplaseze precum un gaz fierbinte.
Descoperirea ar putea duce la un progres în domeniul „sectorului întunecat”, ce tratează o serie de forţe şi particule ipotetice, care nu afectează materia obişnuită. Deşi modelele concepute de cercetători pentru materia neagră tind să presupună că particulele sunt simple şi nu există forţe suplimentare, nu există niciun motiv ca acest lucru să fie adevărat. Dawson sugerează să ne imaginăm nişte oameni de ştiinţă extratereştri compuşi în exclusivitate din materie neagră care nici nu se gândesc materia noastră obişnuită are atâtea forţe şi interacţiuni complexe, pentru că nu le pot detecta.
Astronomul Douglas Finkbeiner de la Harvard este de acord că rezultatele sunt foarte interesante, având potenţialul de a aduce schimbări importante în fizică, însă nu este convins pe deplin. „Este important să luăm în calcul faptul că de fiecare dată când cineva a anunţat identificarea unor proprietăţi exotice a materiei negre s-a înşelat”, a explicat Finkbeiner. Cercetătorul s-a numărat şi ei printre cei „păcăliţi” de materia neagră. În 2008 acesta a luat parte la un studiu care părea să fi identificat „forţa neagră”, însă câţiva ani mai târziu rezultatele cercetării s-au dovedit a fi eronate.
Dawson ştie că rezultatele sale sunt preliminare, fiind şi el sceptic cu referire la ipoteza „forţei negre”. Echipa sa afrmă că sunt în proporţie de 85% siguri că ceea ce au observat se datorează faptului că materia neagră interacţionează cu ea însăşi.
„Poate în Las Vegas aceste cote ar fi bune, dar ca oameni de ştiinţă nu putem să facem anunţuri atât de importante cât timp există 15%-20% şanse ca rezultatele să se datoreze unor erori de măsurare”, spune Dawson. Curbarea luminii de către obiecte masive este dificil de observat, fiind posibil ca rezultatul să fie obţinut în urma unor erori de măsurare.
Acum, Dawson intenţionează să lucreze cu echipa sa pentru a analiza datele obţinute în urma altor coliziuni de clustere galactice. Dacă rezultatele observate în cazul altor coliziuni vor fi asemănătoare cu cele descoperite la Clusterul Musket Ball, atunci ipoteza „forţei negre” ar fi susţinută de noi date. Dacă nu, oamenii de ştiinţă vor fi nevoiţi să descopere altă rezolvare pentru misterul materiei negre din galaxiile pitice.

Sursa : http://www.descopera.ro

BlackBerry, sase noi modele in 2013

BlackBerry, sase noi modele in 2013


Producatorul canadian pregateste lansarea a doua telefoane in aceasta luna
Desi nu a fost prezenta la CES 2013, compania RIM pregateste doua lansari pentru data de 30 ianuarie. Este vorba despre un model full touchscreen si unul pentru fanii BlackBerry ce prefera tastatura QWERTY.
Pana la sfarsitul anului, Research in Motion are in plan lansarea a sase telefoane BlackBerry, care sa acopere toate segemntele de piata: high-level, middle si modele mai ieftine. Compania canadiana nu va produce telefoane exclusive, disponibile doar opentru o retea de telefonie mobila.
Utilizatorii vor avea la dispozitie aproximativ 70.000 de aplicatii in BlackBerry App World. Comparativ, in App Store sunt aproape 800 de mii de aplicatii, in Google Play aproximativ jumatate de milion iar utilizatorii Windows Phone au lacces la peste 120 de mii de aplicatii. App World va contine 90% dintre 600 cele mai populare aplicatii, potrivit The Register.
RIM spera sa revina in atentia utilizatorilor dupa lansarea de pe 30 ianuarie. Noua versiune BlackBerry OS 10 se va infrunta cu Windows Phone 8 pentru pozitia a treia in topul sistemelor de operare.
Targului de tehnologie CES (Consumer Electronics Show) are loc la Las Vegas intre 8 si 11 ianuarie 2013. Mai multe stiri despre CES 2013 pe yoda.ro/ces-2013.
George Buhnici va fi prezent si in acest an la CES 2013 in Las Vegas, de unde va transmite live pe ProTV News si la Stirile ProTV cele mai importante lansari de la targul numarul 1 de tehnologie din lume.

Sursa : http://www.yoda.ro

Top 15 cele mai tari jocuri din 2013


2013 se anunţă un an de tranziţie pentru industria gaming-ului. Cu vânzări în continuă scădere, marii jucători de pe piaţă vor fi nevoiţi să ia măsuri drastice, toate zvonurile indicând că Sony şi Microsoft îşi vor lansa noile generaţii de console PlayStation şi Xbox în cursul acestui an. Chiar şi Valve Corporation, compania din spatele foarte popularului Steam, pregăteşte "Steambox", un concept deosebit de interesant, menit să combine versatilitatea unui PC şi uşurinţa în folosire a unei console.
În aceste condiţii, nu este de mirare faptul că publisherii s-au limitat la a anunţa doar jocurile ce vor fi lansate în prima jumătate a lui 2013. Marile hituri ale sfârşitului de an vor fi probabil anunţate abia după ce Microsoft şi Sony confirmă existenţa viitoarelor console, aceste titluri urmând să acompanieze lansările noilor generaţii de Xbox şi PlayStation.
Astfel, atunci când am realizat clasamentul celor mai interesante şi aşteptate jocuri din 2013, am luat în calcul doar titlurile ce beneficiază de o dată de apariţie bine stabilită (sau o perioadă de lansare), jocuri învăluite în mister precum Watch Dogs (vedeta de la E3 2012) sau Star Wars 1313 nefiind (încă) luate în calcul. Promitem să revenim cu o listă de apariţii adusă la zi, atunci când va fi cazul (probabil după finalizarea E3-ului din acest an).
Jocurile anului 2013

15. DMC DEVIL MAY CRY
(Ninja Theory/Capcom)
PC/Xbox 360/PS3
Un nou studiou producător, o nouă poveste şi o nouă viziune asupra personajului central Dante - acestea au fost conceptele pe baza cărora Capcom a abordat continuarea seriei Devil May Cry. Astfel, deşi DmC Devil May Cry nu pare tocmai pe gustul tuturor, jocul celor de la Ninja Theory se anunţă a fi un un titlu de acţiune reuşit, bazat pe luptele spectaculoase împotriva unor boşi, pe cât de impunători, pe atât de slobozi la gură.
Data apariţiei: 15 ianuarie 2013 (Xbox 360/PS3), 25 ianuarie 2013 (PC)

14. CRYSIS 3
(Crytek/Electronic Arts)
PC/Xbox 360/PS3
După criticile primite la adresa celui de-al doilea joc din serie, nemţii de la Crytek doresc să corecteze toate aceste neajunsuri cu ajutorul lui Crysis 3. Folosindu-se de noul mediu de joc (New York City Dome, o infrastrctură gigantică construită peste vechiul oraş, acum înghiţit de vegetaţie), producătorii doresc să combine cele mai reuşite elemente din primele două titluri ale seriei, păstrând în acelaşi timp aspectul grafic de invidiat, caracteristic jocurilor ce folosesc motorul grafic CryEngine 3.
Data apariţiei: 22 februarie 2013

13. SPLINTER CELL: BLACKLIST
(Ubisoft)
PC/Xbox 360/PS3
Un alt titlu care promite să combine cele mai reuşite elemente ale predecesorilor este viitorul Splinter Cell: Blacklist, primul joc al seriei din care, din păcate, va absenta Michael Ironside, fosta voce a eroului principal Sam Fisher. Din Conviction se va întoarce mecanica de joc "Mark and Execute", în timp ce aspectul lui Sam va aduce aminte de Chaos Theory. Nu în ultimul rând, Blacklist va marca revenirea modurilor multiplayer cooperative şi competitive(Spies vs. Mercenaries).
Perioada apariţiei: primăvara 2013

12. GEARS OF WAR: JUDGEMENT
(People Can Fly/Epic Games/Microsoft)
Xbox 360
Pe vremuri consola numărul 1 în materie de jocuri de acţiune, acum Xbox 360 duce o lipsă de titluri exclusive importante, o singură astfel de apariţie fiind confirmată pentru 2013: Gears of War Judgement. Conceput drept un spin-off al seriei Gears of War, Judgement este realizat de studioul polonez People Can Fly (Painkiller, Bulletstorm), povestea fiind gândită drept un prequel cu Damon Baird şi Augustus Cole în rolurile principale.
Data apariţiei: 19 martie 2013

11. SIMCITY
(Maxis/Electronic Arts)
PC
Intrate într-un relativ con de umbră, jocurile de strategie urmează să revină în forţă pe parcursul lui 2013. Primul pe lista de apariţii este noul SimCity, continuarea unei serii care a scris istorie la sfârşitul anilor '80 şi pe parcursul ultimului deceniu al secolului XX. Bazat pe un nou motor grafic - GlassBox Engine, SimCity promite să uimească atât prin grafică, cât şi prin autenticitatea simulării modului de funcţionare a unei metropole moderne. Inteligenţa artificială a populaţiei a fost serios îmbunătăţită, au fost introduse drumurile curbate iar oraşele jucătorilor vor putea intercomunica, adăugând astfel o nouă latură socială jocului.
Data apariţiei: 8 martie 2013

10. DEAD SPACE 3
(Visceral Games/Electronic Arts)
PC/Xbox 360/PS3
Necromorfii nu se lasă învinşi, Isaac Clarke aflându-se din nou în prima linie a războiului împotriva extratereştrilor însetaţi de sânge. De aceasta dată însă, eroul seriei Dead Space nu mai trebuie sa înfrunte valurile de inamici de unui singur: Dead Space 3 va permite abordarea cooperativă a campaniei, în acest mod de joc fiind adăugate noi elemente de poveste, precum şi noi secvenţe cinematice.
Data apariţiei: 8 februarie 2013

09. GOD OF WAR: ASCENSION
(Sony Santa Monica/Sony Computer Entertainment)
PlayStation 3
God of War: Ascension va reprezenta probabil ultima aventură a neobositului spartan Kratos pe generaţia actuală de console de la Sony (PS3). Lăsând la o parte povestea single player (un alt prequel pentru evenimentele din jocurile principale ale seriei), Ascension este primul titlu God of War ce va încorpora o componentă multiplayer. Jucătorii vor putea alege între armatele oraşelor Troia sau Sparta, precum şi între patru zei ai mitologiei greceşti (Zeus, Ares, Hades şi Poseidon), fiecare cu propriile bonusuri şi abilităţi.
Data apariţiei: 13 martie 2013

08. ALIENS: COLONIAL MARINES
(Gearbox Software/SEGA)
PC/Xbox 360/PS3/WiiU
În timp ce Isaac Clarke va fi ocupat cu necromorfii, Aliens: Colonial Marines propune o "reţetă" ceva mai familiară:lupta împotriva "alienilor" clasici, xenomorfii. Nu va lipsi campania single player bazată pe o poveste ce continuă seria cinematografică Aliens, dar nici componenta multiplayer extinsă. Sunt promise numeroase moduri de joc, unele dintre acestea permiţând chiar şi controlarea neobosiţilor xenomorfi.
Data apariţiei: 12 februarie 2013

07. METRO: LAST LIGHT
(4A Games/THQ)
PC/Xbox 360/PS3
După succesul de care s-a bucurat Metro 2033, eroul principal Artyom se întoarce pentru o nouă rundă de vânat mutanţi prin subteranele metroului moscovit. La fel ca şi predecesorul său, Metro: Last Light promite un aspect grafic de invidiat şi o poveste realizată în colaborare cu Dmitry Glukhovsky, autorul romanului Metro 2033. Pentru Last Light, producătorii au rafinat unele mecanici de joc (precum sistemul de stealth) şi au adus noutăţi importante (cum ar fi nivelurile open world).
Perioada apariţiei: martie 2013

06. COMPANY OF HEROES 2
(Relic Entertainment/THQ)
PC
Company of Heroes 2 marchează revenirea jocurilor de strategie în timp real, acţiunea urmând a se desfăşura pefrontul de est al celui de-al Doilea Război Mondial. Jucătorii vor avea ocazia de a controla trupele Armatei Roşii, cu ajutorul cărora vor fi nevoiţi să respingă atacurile naziştilor de la porţile Moscovei. Jocul are la bază motorul grafic proprietar Essence 3.0, capabil de redarea realistă a câmpurilor de bătălie, ce vor putea fi distruse în întregime.
Perioada apariţiei: martie 2013

05. TOMB RAIDER
(Crystal Dynamics/Square Enix)
PC/Xbox 360/PS3
O prezenţă deja obişnuită în topurile concepute de Go4games de-a lungul anilor, Tomb Raider se lasă aşteptat deja de prea multă vreme. Pentru a îndulci amarul, cei de la Square Enix au confirmat că noul Tomb Raider va beneficia şi de o componentă multiplayer, dezvoltată de studioul Eidos din Montreal. Totuşi, noi suntem curioşi în privinţa campaniei single player şi a poveştii originilor eroinei Lara Croft.
Data apariţiei: 5 martie 2013

04. STARCRAFT II: HEART OF THE SWARM
(Blizzard Entertainment)
PC/Mac
Dacă eşti un fan al jocurilor de strategie, numele StarCraft nu ar trebui să-ţi fie străin. Heart of The Swarm va continua povestea din StarCraft II: Wings of Liberty, de această dată în prim plan urmând să se afle Sarah Kerrigan şi trupele sale de zergi. Pe lângă povestea single player, Heart of The Swarm este aşteptat cu sufletul la gură de pasionaţii de multiplayer, noi unităţi şi elemente suplimentare de balansare fiind promise de către cei de la Blizzard.
Data apariţiei: 12 martie 2013

03. BIOSHOCK INFINITE
(Irrational Games/2K Games)
PC/Xbox 360/PS3
Un alt titlu foarte aşteptat şi amânat de prea multe ori este BioShock Infinite. După ce echipa producătoare a suferit schimbări de personal, renunţându-se la componenta multiplayer a jocului, BioShock Infinite pare în sfârşit că se afla pe drumul cel bun. Jucătorii vor avea ocazia de a intra în pielea unui fost agent, nevoit să călătorească până înoraşul suspendat Columbia, de unde trebuie să salveze o fată cu puteri paranormale.
Data apariţiei: 26 martie 2013

02. THE LAST OF US
(Naughty Dog/Sony Computer Entertainment)
PlayStation 3
Prin The Last of Us, echipa de la Naughty Dog (autorii seriei Uncharted) îşi propune să combine o poveste emoţionantă cu mecanicile tipice jocurilor survival horror. Acţiunea va avea loc într-o lume căzută pradă unei infecţii transmise prin intermediul unor furnici, eroii Joel şi Ellie fiind nevoiţi să colaboreze pentru a putea spera la supravieţuire. Producătorii se laudă cu unele dintre cele mai elaborate rutine de inteligenţă artificială, inamicii urmând să reacţioneze în funcţie de modalităţile de "exprimare" abordate de jucători.
Data apariţiei: 7 mai 2013

01. GRAND THEFT AUTO V
(Rockstar Games)
Xbox 360/PS3
Putea oare Grand Theft Auto V să lipsească din acest top? Cel de-al cincilea titlu numerotat al seriei GTA promitecea mai cuprinzătoare lume de joc deschisă realizată vreodată de studiourile Rockstar Games: întregul Los Santos(replica virtuală a Los Angeles-ului real), precum şi împrejurimile acestuia vor fi recreate în detaliu. De asemenea, pentru prima dată într-un astfel de joc, povestea din GTA V va avea nu mai puţin de trei personaje principale, jucătorul fiind liber să comute între aceşti eroi oricând doreşte.
Perioada apariţiei: primăvara 2013

Ca de obicei, aşteptăm opiniile şi sugestiilor voastre în secţiunea de comentarii de mai jos. Voi ce jocuri aşteptaţi cel mai mult în acest an?

Sursa : http://www.go4games.ro

Samsung Galaxy S II Plus - un clasic, relansat cu Jelly Bean


Smartphone-ul Samsunt Galaxy S II a fost un terminal foarte apreciat. Nu a avut popularitatea lui Galaxy S III, însă a fost un indiciu pentru succesul pe care urma să-l aibă Samsung. Modelele Plus ale producătorului reprezintă de obicei un update minor, care revigorează vechiul model.Aşa se face că Samsung Galaxy S II Plus nu aduce mare lucru în plus, dar poate să devină atractiv dacă vine la un preţ bun. Smartphone-ul are un procesor dual core la 1,2 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB memorie internă, expandabilă cu ajutorul unui slot microSD.
Samsung Galaxy S II Plus - acelaşi design, o culoare diferităSamsung Galaxy S II Plus - acelaşi design, o culoare diferită

Samsung Galaxy S II Plus se prezintă cu acelaşi ecran Super AMOLED cu rezoluţie de 480x800 al predecesorului său. Carcasa nu diferă la nivel de design, însă are acum un plastic cu o textură similară cu cea a lui Galaxy S IIICulorile disponibile sunt albastru închis şi alb. Galaxy S II Plus va fi livrat cu Android Jelly Bean preinstalat. Din păcate, nici acest aspect n-o să-l scoată în faţa lui Galaxy S II, acesta primind la rândul său un update la ultima versiune a sistemului de operare.
Samsung Galaxy S II Plus - livrat cu Android 4.1Samsung Galaxy S II Plus - livrat cu Android 4.1

Dacă Samsung vrea ca Galaxy S II Plus să puncteze bine la capitolul vânzări, ar face bine să grăbească intrarea lui pe piaţă. Dacă aşteaptă până în aprilie, se vor împlini doi ani de când Galaxy S II a ajuns în magazine. Cum Galaxy S II încă se mai găseşte prin unele magazine din România, preţul lui Samsung Galaxy S II Plus ar trebui să fie similar.
Data intrării pe piaţă şi preţul nu au fost anunţate

Sursa : http://www.go4it.ro

Efectele speciale din The Avengers explicate de creatori [VIDEO]


Pentru a celebra o nominalizare la Oscar pentru efectele speciale din , ILM a publicat un scurt metraj cu modul de realizare al acestora.
AVENGERS ILM efecte speciale
 este numele unuia dintre cele mai spectaculoase studiouri de efecte speciale din lume. La doar cateva zile dupa ce au fost publicate nominalizarile la Premiile Oscar de anul acesta, de  bucurile ca ultimul film la care a colaborat studioul a primit o nominalizare, ILM a publicat clipul de mai jos. Avand in vedere ca The Avengers a primit nominalizarea in cauza si clipul de mai jos detalieaza efectele speciale din acelasi film.
The Avengers a fost unul dintre cele mai spectaculoase filme ale verii trecute. Cu 29 de recorduri absolute inregistrate pe , ultimul film produs de Marvel, in parte, a fost un succes datorita efectelor speciale. Pentru a detalia cum a fost creat New York-ul de la zero, cum a fost animat costumul lui Iron Man sau cum se transforma Mark Ruffalo in Hulk, ILM a creat un film de aproximativ 4 minute. Pentru a spulbera miturile referitoare la aplicatii create de la zero pentru studiouri gen ILM, in zona de comentarii de pe YouTube, reprezentantii companiei au scris ce folosesc la productie. ILM Zeno este folosit la modelare, Maya pentru animatii si, de cele mai multe ori, Pixar Rederman este folosit pentru randarea proiectelor. Pentru a intelege ca nu totul este creat pe computer, toate cladirile din New York create pe computer folosesc ca si texturi 1800 de imagini panoramice cu cladiri reale.
In categoria efectelor speciale mai sunt nominalizate la Oscar anul acesta . Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie.

Sursa : http://playtech.ro

Cel mai “amuzant” accesoriu pentru iPhone


iPhone-ul reprezinta motiv de inspiratie pentru tot mai multi producatori de accesorii, care incearca sa dea lovitura prin asocierea cu unul dintre cele mai populare smartphone-uri de pe planeta.
Daca va ganditi la marii producatori de huse, folii de protectie, carcase si alte asemenea, o parte dintre ele chiar sunt utile si in timp devin intens apreciate de posesorii iPhone-urilor. Dar nu de putine ori,smartphone-urile lansate de Apple dau nastere unor pasiuni de neinteles si duc implicit la proiectarea unor asa zise accesorii aproape inutile.
Dupa cum puteti vedea si in clipul de mai sus, tanarul “inventator” japonez este “chinuit de adaptarea unui sistem care sa ne ajute in raspunsul cat mai prompt la orice apel primit. Pe cat de inutil ar fi un asemenea gadget, pe atat de amuzanta este maniera prin care inventatorul alege sa isi promoveze creatiile.
Mai mult ca sigur odata cu succesul incredibil inregistrat de Gangnam Style, internautii prefera videoclipurile in care protagonistul se auto-ironizeaza. Asa s-ar putea explica, cum japonezul a reusit sa stranga peste 700.000 de vizualizari in doua zile.

Sursa : http://playtech.ro