Cine are de gand sa ii dea un mesaj lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, va trebui sa puna joc 100 de dolari.
Momentan, Zuckerberg primeste gratuit mesaje doar de la cei care il urmaresc pe Facebook, restul trebuind sa plateasca aceasta suma pentru a-l contacta. In curand insa, taxa s-ar putea extinde la totui utilizatorii, anunta Mashable.
In schimbul sumei de 100 de dolari, utilizatorii primesc garantia ca mesajele lor nu se vor amesteca cu cele ale altor fani ai miliardarului american, cu alte cuvinte nu vor fi un fel de "spam". Mesajul lor ca intra direct in inboxul lui Zuckeberg.
Momentan, plata nu este obligatorie, ci trebuie platita doar de cei care nu se numara printre followerii lui Zuckerberg. 
Mutarea pare a fi o parte din planul companiei de a taxa cu cate 1 dolar pentru fiecare mesaj transmis pe Facebook, idee care se afla deja in probe de cateva luni. Planul mesajelor de 1 dolar a fost anuntat oficial in luna decembrie, fiind descris ca un test.
Acesta permite oricarei persoane sa trimita un mesaj direct in inbox-ul altui utilizator, indiferent daca acestia sunt “prieteni” sau nu, contra sumei respective, insa nu mai mult de un mesaj pe saptamana.
“Testam niste limite de pret extreme, ca sa ne dam seama ce ar putea functiona ca un filtru pentru mesajele de tip spam”, a declarat purtatorul de cuvant al Facebook.

Sursa : http://www.yoda.ro