miercuri, 24 octombrie 2012

Supreme IPS Dual Core X200 si Supreme X80 Dual Core, primele tablete dual-core de la E-Boda. Pret si caracteristici

Supreme IPS Dual Core X200 si Supreme X80 Dual Core, primele tablete dual-core de la E-Boda. Pret si caracteristici


E-Boda a lansat doua tablete cu display de de 9,7 inch, respectiv 8 inch, si sistem de operare Android 4.0. GALERIE FOTO
Producatorul autohton E-Boda a lansat ieri primele tablete cu procesor cu doua nuclee. Cele doua tablete au ecran de 9,7 inch, respectiv 8 inch, sistem de operare Android 4.0 si posibilitate de conectare la Internet si prin adaptor 3G.
Tabletele si smartphone-urile au o cautare tot mai mare printre pasionatii de gadgeturi. Acest trend a schimbat si topul produselor comercializate de E-Boda, pozitionand tabletele pe primul loc, inaintea televizoarelor, ramelor foto si DVD playerelor. Compania a inregistrat in prima jumatate a acestui an o cota importanta de 8,5% din piata, pozitionandu-se pe al doilea loc in clasamentul producatorilor romani de tablete, cu un volum de peste 7000 de unitati vandute.
Supreme IPS Dual Core X200 are un ecran IPS de 9,7 inch cu rezolutie de 1024 x 768 pixeli. Display-ul recunoaste pana la 10 atingeri simultane. Tableta este echipata cu un procesor dual-core Rockchip cu frecventa de 1,5 GHz si o memorie RAM DDR de 1 GB.
"Dual Core este o gama premium, atat din punct de vedere al caracteristicilor tehnice cat si a design-ului. Intram pe segment cu doua tablete care ofera cele mai bune caracteristici hardware si software la preturi gandite pentru romani", a declarat Alexandru Dragoiu, Fondator E-Boda.
"Desi suntem prezenti pe piata tabletelor din luna aprilie, suntem foarte multumiti de cum au fost primite modelele noastre pana acum, de aceea sunt increzator in succesul acestei game", a mai adugat Alexandru Dragoiu.
E-Boda Supreme X80 are un display de 8 inch cu rezolutia de 1024 x 768 pixeli. Tableta este echipata cu un procesor cu doua nuclee Amlogic cu frecventa de 1,5 GHz si o memorie RAM DDR de 1 GB.
Compania romaneasca isi propune să vanda 6.000 de tablete din noua gama si estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, vor fi vandute aproximativ 20.000 de unitati din toate modelele.
Cele doua tablete sunt disponibile pe www.e-boda.ro si in retelele magazinelor IT. Pretul recomandat de producator pentru E-Boda Supreme IPS Dual Core X200 este de 1099,9 lei, iar pentru Supreme X80 Dual Core de 699,9 lei.

UE acuza oficial Microsoft de monopol in furnizarea browserelor de internet






Uniunea Europeana acuza oficial Microsoft ca si-a incalcat acordul prin care se angaja sa ofere consumatorilor o alegere in privinta browserului de internet, informeaza Washington Post.


In 2009, Comisia Europeana declara ca suspecteaza Microsoft de folosirea pozitiei dominante de pe piata pentru a “forta” utilizatorii sa foloseasca Internet Explorer. In urma negocierilor, compania a acceptat sa creeze o aplicatie care sa dea posibilitatea userilor sa aleaga intre mai multe browsere. Comisia sustine insa ca aplicatia nu a aparut pe multe computere intre februarie 2009 si iulie 2012, fapt care a afectat milioane de utilizatori, in timp ce Microsoft da vina pe o eroare tehnica.


“Tratam foarte serios aceasta problema si am actionat de indata ce am aflat de existenta ei. Desi a fost vorba de o greseala tehnica, ne asumam responsabilitatea pentru cele intamplate”, anuntaMicrosoft intr-o declaratie.


Compania are la dispozitie patru saptamani pentru a remedia problema, in caz contrar fiind pasiva de plata unei amenzi de pana la 10% din veniturile anuale.



Sursa : http://stirileprotv.ro



Un blogger din Bulgaria da de pamant cu Facebook. Informatia care deranjeaza reteaua

Un blogger din Bulgaria da de pamant cu Facebook. Informatia care deranjeaza reteaua


Este unul dintre cele mai mari scandaluri in care e implicata Facebook.
Un important blogger din Bulgaria, Bogomil Shopov, care militeaza pentru drepturile online ale utilizatorilor si este membru al Partidului Piratilor, a descoperit ca poate cumpara online informatii despre un mare numar de utilizatori ai Facebook in schimb unei sume extrem de mici, scrie agentia bulgara Novinite.
Site-ul de jurnalism de investigatie Bivol.bg vorbeste, de asemenea, despre acest scandal. Bloggerul a descoperit pagina web gigbucks, de unde a reusit sa cumpere in schimbul sumei de 5 dolari americani un tabel Excel cu un milion de date ale unor utilizatori de Facebook. Este vorba despre oameni din SUA, Canada, Marea Britanie si Europa.
Intre acestia s-au regasit si cativa prieteni de-ai lui de pe Facebook, prin urmare ar fi vorba de persoane care exista in realitate si nu de conturi fictive.
Tabelul Excel contine adrese de email, nume si profile pe Facebook.
Dupa publicarea acestei informatii, site-ul bloggerului bulgar a picat de nenumarate ori din cauza traficului extrem de mare pe care l-a generat stirea.
Bloggerul burgar este unul dintre fondatorii "filialei" locale a Partidului Piratilor. El le-a declarat jurnalistilor din tara sa ca deja mai multi angajati ai Facebook l-au contactat.
El crede ca, cel mai probabil, site-ul de pe care a cumparat informatiile a pornit din Turcia si ca datele au fost colectate cu ajutorul unei aplicatii pe care utilizatorii au dat click fara sa stie ca informatiile lor vor fi, ulterior, vandute.

CONSTRUCŢIE UIMITOARE: Scara care duce turiştii pe vârful unui munte - FOTO

O construcţie ridicată în apropierea munţilor Taihang din China uimeşte orice vizitator care trece prin zonă. Cu ajutorul acestei structuri chinezii speră să atragă cât mai mulţi turişti în regiunea Linzhou.



CONSTRUCŢIE UIMITOARE: Scara care duce turiştii pe vârful unui munte (Imagine: Daily Mail)


Pontenţialul turistic al munţilor Taihang din China nu este suficient exploatat, aşa că oficialii din această ţară au construit o scară de 91 de metri înălţime chiar pe marginea unui perete al munţilor, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Scara este cu atât mai atractivă cu cât este ridicată în formă spiralată şi oferă o privelişte impresionantă a munţilor atunci când turiştii ajung la capătul său.

La prima vedere scara pare destul de periculoasă, mai ales pentru cei care au frică de înălţime. Tocmai din acest motiv cei care se ocupă de siguranţa turiştilor din această zonă au impus câteva reguli pentru cei care vor să urce pe construcţia metalică.





Înainte să poată ajunge în vârful scării, fiecare doritor este obligat să semneze o declaraţie pe propria răspundere conform căreia nu are probleme cardiace sau pulmonare şi are vârsta sub 60 de ani.



"Vântul bate foarte tare aici, păsările zboră pe lângă aceste scări care scârţâie şi pot speria vizitatorii. Totuşi, experienţa pe scară este mult mai autentică în comparaţie cu un lift", a declarat un oficial chinez.

În cazul în care cineva nu reuşeşte să ajungă până în vârful scării este nevoit să se oprească pentru "a se odihni chiar la mijlocul acesteia", a explicat un reprezentat turistic al zonei.

Munţii Taihang se întind pe o distanţă de 402 kilometrii dinspre nordul înspre sudul Chinei, trecând prin regiunile Shanxi, Henan şi Hebei. Cel mai înalt punct al munţilor se află la Xiao Wutaishan, unde Taihang măsoară 2881 de metri înălţime.


Sursa : http://www.mediafax.ro

De ce unii oameni văd sunete?


Unii oameni chiar ar putea să vadă sunete, susţin cercetătorii care au descoperit că această capacitate ciudată este posibilă atunci când zonele creierului responsabile cu vederea sunt mici.
Constatările indică faptul că, atunci când simţul văzului este nedemn de încredere, creierul foloseşte nişte strategii isteţe. Oamenii de ştiinţă au analizat „iluzia flash indusă de sunet” (pe care o puteţi observa în video-ul de mai jos). Atunci când un singur flash este urmat de două sunete, uneori, oamenii văd două flashuri consecutive.
Cercetări anterioare au arătat că există diferenţe mari între indivizi atunci când vine vorba de modul în care percep această iluzie. Unii dintre ei experimentează acest fenomen de fiecare dată, în timp ce alţii nu văd niciodată al doilea flash. 
Acum, oamenii de ştiinţă de la University College London s-au gândit că diferenţele dintre modul de percepţie a iluziei ar putea fi create de variaţiile anatomice din creierul fiecărui individ. Pentru a testa acest lucru, cercetătorii au analizat creierele a 29 de voluntari, cu ajutorul mijloacelor RMN şi a iluziilor flash induse de sunet. 
În medie, participanţii la studiu au văzut iluzia în proporţie de 62%, cu toate că unii dintre voluntari au văzut-o doar în proporţie de 2 procente, comparativ cu alţii care au observat-o de fiecare dată. Astfel, s-a constat că, cu cât o persoană are cortexul vizual mic, cu atât ea are mai multe şanse să vadă iluzia. 
Acum, specialiştii susţin că iluzia ar putea scoate în evidenţă o modalitate prin care creierul compensează problemele create de circuitele vizuale imperfecte. 
„Reprezentarea vizuală este foarte eficientă, dar ea nu este perfectă. Există o oarecare incertitudine a reprezentărilor vizuale, mai ales atunci când lucrurile se desfăşoară repede, precum această succesiune de flashuri. Noi credem că acest tip de incertitudine este mai mare în cazul oamenilor care au un număr mai mic de neuroni în zonele responsabile cu simţul vederii”, a declarat coordonatorul studiului Benjamin de Haas. 
„Dacă această presupunere este adevărată, atunci ea pare logică. În acest context, unele creiere, care au zone vizuale mai mici, s-ar folosi de informaţiile adiţionale asigurate de urechi. În lumea reală, sursele de lumină şi sunet sunt, de foarte multe ori, aceleaşi”, a adăugat de Hass. 

Microsoft Surface, o tableta inovatoare, dar care duce lipsa de aplicatii

Microsoft Surface, o tableta inovatoare, dar care duce lipsa de aplicatii

Au inceput livrarile noului gadget de la Microsoft.
Microsoft a inceput livrarile primelor tablete Surface, inaintea lansarii oficiale a acestora, programata pentru vineri. Site-ul britanic al companiei arata ca precomenzile pentru versiunea de 32GB, care ruleaza Windows 8 RT, sunt "sold out". Surface reprezinta, practic, pentru Microsoft un punct de cotitura in domeniul hardware, scrie BBC.
Despre Microsoft Surface se spune ca ar fi o rivala a cunoscutului iPad.
Pana acum, review-urile care i s-au facut tabletei au fost si bune, si proaste. Partea hardware a fost laudata, in schimb lipsa unor aplicatii speciale reprezinta, cel putin pentru moment, un mare minus.
Cei de la cnet au remarcat faptul ca tableta e inovativa, eleganta si puternica. Spun ca e bine facuta si ca se simte bine in mana. Ea are Office 2013 si se bucura de cateva aplicatii multimedia. Un alt lucru important: tastatura este cea mai buna de pana acum de pe segmentul tabletelor, spun ei.
Minusurile vin de la soft. Jurnalistii considera ca Windows Store e un oras-fantoma, in care nu gasesti mare lucru. Ei le recomanda celor care doresc sa cumpere Microsoft Surface sa mai astepte o vreme, poate-poate apar si alte aplicatii.

Si cei de la Gizmodo au primit bine tableta, despre care spun ca ar fi singura mare surpriza high tech a anului. Ei spun ca Surface face ca iPad de la Apple sa para un gadget invechit:

Sursa : http://www.yoda.ro

Windows 7 Service Pack 2 nu va mai apărea


Potrivit unor informaţii venite din surse apropiate companiei, Microsoft nu are planuri pentru furnizarea unui nou Service Pack pentru Windows 7, iar aceiaşi strategie s-ar putea aplica şi pentru Windows 8.
Windows 7 nu va avea Service Pack 2Windows 7 nu va avea Service Pack 2

În schimb, Microsoft va continua să ofere actualizări incrementale pentru Windows 7 în fiecare lună, până la încheierea ciclului de viaţă al sistemului de operare. Potrivit calendarului actual, această zi va veni la exact doi ani după lansarea celui mai recent Service Pack, oferit începând cu luna februarie 2011. Decizia de a nu oferi Service Pack 2 pentru Windows 7 vine la mică distanţă de data la care Microsoft ar fi trebuit să aibă pregătit un nou SP şi dă un răspuns nu tocmai pe placul administratorilor IT care aşteptau să actualizeze staţiile de lucru pe care le au în grijă la Windows 7 SP2.
Spre comparaţie, Service Pack 2 pentru Windows XP a sosit la aproape 3 ani după lansarea sistemului de operare, iar pentru Windows Vista a fost nevoie de puţin peste 2 ani. Fiind lansat în octombrie 2009, Windows 7 se încadrează acum în intervalul tipic de 2-3 ani pentru lansarea unui nou SP, iar judecând după numărul mare de patch-uri adunate în lista Windows Update momentul ar fi cum nu se poate mai potrivit. Din păcate în lipsa unei astfel de decizii din partea Microsoft, toate actualizările Windows 7 aduse după Service Pack 1 trebuie aplicate incremental, apelând serviciul Windows Update. Pentru o instalarea proaspătă de Windows 7 SP1, procedura necesită download-uri de câteva sute de MB şi reporniri succesive ale sistemului de operare.
Văzute din perspectiva Microsoft, Service Pack-urile necesită un efort financiar deloc neglijabil şi distrag atenţia echipei de programare de la activităţi mai importante, cum ar fi dezvoltarea unor noi versiuni Windows. Prin urmare, limitarea la colecţia de patch-uri deja disponibile prin serviciul Windows Update este o soluţie convenabilă pentru Microsoft, iar oprirea ciclului de întinerire a sistemului Windows 7 prin lansarea de noi service pack-uri ar putea oferi o motivaţie în plus pentru migrarea utilizatorilor la Windows 8.
Pe lângă adunarea patch-urilor lunare într-un singur pachet de instalare mai uşor de distribuit şi instalat, Service Pack-urile pot aduce numeroase îmbunătăţiri la capitolul securitate şi performanţa sistemului de operare, precum şi suport pentru hardware nou. Fără service pack-uri, menţinerea la zi a sistemului de operare cade în responsabilitatea utilizatorilor, nevoiţi să instaleze rând pe rând toate patch-urile de securitate oferite de Microsoft.

Atac cu virusi pe Yahoo Messenger! Afla care e remediul


Utilizatorii Yahoo Messenger au fost luaţi în vizor de un atac mai puţin obişnuit, ce s-a propagat în decursul zilei de ieri cu ajutorul sistemului de mesaje publicitare integrat cu aplicaţia Yahoo Messenger.
Un banner de reclamă clandestin, ce a direcţionat utilizatorii curioşi către un website Vietnamez, Laban.vn, a fost postat în decursul zilei de luni timp de aproximativ patru ore, pe ferestrele Yahoo! Messenger ale utilizatorilor din lumea întreagă.
''Respectivul mesaj a ajuns la clienţii Yahoo! Messenger fie printr-o campanie legitimă, care a fost ulterior modificată de iniţiatorul reclamelor, fie ca urmare a unui atac abuziv, care exploata o posibilă vulnerabilitate a serviciilor de adveritising din aplicaţia celor de la Yahoo!'', explică Alexandru Bălan, Chief Security Researcher, Bitdefender.
Cei ce din curiozitate au dat click pe reclama aparent legitimă ce a fost afişată în cadrul aplicaţiei au fost direcţionaţi către website-ul laban.vn, unde li s-a solicitat instalarea unui fişier .exe.
Atac cu viruşi prin Yahoo Messenger! Atac cu viruşi prin Yahoo Messenger!

Odată lansată, aplicaţia detectează web browser-ele instalate şi înlocuieşte pagina de start cuhttp://laban.vn. Dacă până aici, comportamentul este unul tipic pentru orice add-on de web browser, aplicaţia merge un pas mai departe, modificând setările de start ale Windows-ului, astfel încât să poată porni de fiecare dată când pornim sau repornim calculatorul. La fiecare pornire aplicaţia schimbă pagina de start a web browser-ului cu adresa mai sus menţionată.
Pentru a scăpa de neplăcerile create şi elimina orice urmă lăsată în computer de laban.vn, utilizatorii care au instalat fişierul .exe infectat pot apela la aplicaţia gratuită pusă la dispoziţie de BitDefender.

Ne pregătim pentru turismul spaţial: cum va fi zborul de agrement la bordul lui SpaceShipTwo?


Se apropie data la care vor începe zborurile suborbitale care îi vor duce pe turiştii spaţiali la cca. 100 km depărtare de Terra. Peste 500 de persoane s-au înscris deja, aşa că organizatorii sunt preocupaţi să informeze „publicul călător” cu privire la voiajul spaţial. La ce se pot aştepta cei care vor călători cu SpaceShipTwo?
SpaceShipTwo este construită de compania Scaled Composites pentru firma Virgin Galactic şi urmează să întreprindă în curând primul zbor de testare cu motor de rachetă. Dacă toate testele se vor desfăşura mulţumitor, peste un an SpaceShipTwo va începe să opereze la scară comercială, ducând turişti în „plimbări” spaţiale dincolo de limita atmosferei. 
Până în prezent, 545 de persoane s-au înscris, depunând un avans sau chiar achitând întregul cost al călătoriei - 200.000 USD.
Plimbările nu vor fi lungi - saltul supersonic dincolo de limita atmosferei va dura doar cîteva minute -, dar, fiind vorba despre o experienţă nouă şi deosebită, e bine ca persoanele interesate să ştie la ce să se aştepte. Iată, aşadar, câteva dintre aspectele participării la plimbarea spaţială, aşa cum au fost explicate de pilotul SpaceShipTwo, David Mackay.
După un program de antrenament de trei zile, pasagerii vor urca la bordul SpaceShipTwo, la noul terminal al „aeroportului spaţial”, Spaceport America, situat aproape de localitatea Las Cruces, în statul american New Mexico.
SpaceShipTwo va fi transportată de o aeronavă purtătoare, numită White Knight, care o va ridica - într-un zbor lung şi lent - până la aproximativ 15 km altitudine, unde SpaceShipTwo se va desprinde şi îşi va continua zborul pe cont propriu.
În acest moment, pasagerii vor experimenta o senzaţie de cădere, pentru un timp foarte scurt, după care piloţii vor porni motoarele lui SpaceShipTwo, iar senzaţiile vor fi de cu totul alt tip. 
Pasagerii, aşezaţi în scaune speciale şi purtând centuri de  siguranţă, vor simţi, timp de cca. un minut, acţiunea unei forţe de 3G (de trei ori mai mare decât forţa de atracţie gravitaţională de pe Terra) când nava accelerează, şi din nou o apăsare de 3 - 3,5G când piloţii vor întoarce nava din poziţia orizontală la verticală.
Motoarele vor fi oprite la 45 km altitudine, aproape de limita atmosferei, dar SpaceShipTwo va continua să urce până când va ajunge la aproximativ 100 km distanţă de Pământ.
În cursul ascensiunii de la 45 la 100 km, călătorii vor experimenta senzaţia de „zero G” - lipsa forţei gravitaţionale; vor putea atunci să îşi părăsească scaunele şi să „plutească” spre ferestre, pentru a admira „priveliştea”. Imaginea cea mai interesantă ar fi, probabil, aceea a Pământului ce pare a se îndepărta cu repeziciune de navă, din cauza vitezei acesteia.
Punctul maxim al călătoriei va fi atins la o altitudine cuprinsă între 100 şi 110 km distanţă de Pământ, după care va urma întoarcerea pe Terra.
SpaceShipTwo este dotată cu un sistem automat foarte ingenios, care orientează nava astfel încât aceasta să pătrundă în atmosferă în poziţia optimă.
Treptat, forţa gravitaţională se va face din nou simţită, crescând până la o valoare maximă de 5,5G şi apoi scăzând treptat. Scaunele pasagerilor se vor înclina spre spate, pentru a face mai uşor de suportat apăsarea determinată de creşterea forţei G.
La 21 km distanţă de Pământ, viteza navei va scădea până la nivel subsonic (mai mică decât viteza sunetului), iar nava va fi din nou reorientată, pentru a plana în jos spre Pământ.
Pentru moment, Virgin Galactic nu intenţionează să utilizeze costume de zbor presurizate pentru pasageri, apreciind că acestea ar complica prea mult întreaga experienţă; aceste costume tind să se încălzească foarte tare, iar unii dintre călători le-ar putea considera claustrofobice. Sistemele cu care este dotată nava, crede pilotul Mackay, oferă îndeajuns de multă siguranţă şi fără asemenea costume. Pasagerii vor purta, totuşi, nişte salopete speciale şi, probabil, un echipament de protecţie a capului.
Zborurile de testare cu motor de rachetă vor începe spre sfârşitul acestui an, iar Spaceport America se pregăteşte pentru primul zbor comercial al aeronavei, care ar putea avea loc în decembrie 2013.

O descoperire extraordinară ne-ar putea extinde durata de viaţă sănătoasă cu o treime


Un studiu realizat pe şoareci a identificat o metodă inedită prin care speranţa de viaţă poate fi prelungită: un hormon care simulează efectele benefice ale postului.
Cercetătorii ştiu că anumite animale îşi pot extinde durata de viaţă printr-un consum redus de calorii. Acum, o echipă de cercetători de la University of Texas Southwestern Medical Center a arătat că acelaşi lucru poate fi obţinut prin pomparea unui hormon care este produs în mod natural în perioadele de post – atunci când sunt consumate puţine calorii.
Cercetătorii au creat şoareci modificaţi genetic care produceau mai mult hormon FGF21 decât în mod normal, descoperind că aceştia prezentau o durată de viaţă cu o treime mai mare decât şoarecii nemodificaţi genetic.
„Practic, putem observa beneficiile asociate consumului redus de calorii fără a fi nevoie de a ţine efectiv această dietă”, explică Steven Kliewer, coordonatorul studiului.
Acest hormon este prezent şi în corpul oamenilor, iar Kliewer crede că FGF21 are potenţialul de a ne face să trăim mai mult, prelungind „durata de viaţă sănătoasă” – acei ani din viaţa noastră în care nu suntem afectaţi de boli.
Cercetătorii cred că FGF21 acţionează pentru a prelungi viaţa prin modificarea căilor din corp ce joacă un rol în procesul de îmbătrânire, precum IFG-1 (insulin-like growth factor-1).
„FGF21 blochează hormonii de creştere ce stimulează factorii asociaţi bolilor, inclusiv a bolilor metabolice şi a cancerelor, iar consecinţa este că animalele trăiesc mai mult”, afirmă Kliewer.
Rezultatele acestui studiu sunt extrem de interesante, mai ales că FGF21 este deja supus unor teste clinice pentru a vedea dacă poate fi folosit ca tratament pentru bolile metabolice. „Aşadar, este un medicament care va fi lansat pe piaţă şi la care oamenii vor avea acces”, concluzionează Kliewer.

Apple lansează MacBook Pro 13 cu Retina Display, cu plusuri şi minusuri


După lansarea versiunii cu Retina Display a portabilului MacBook Pro cu ecran de 15", Apple a actualizat şi versiunea mai mică de 13", aceasta aducând însă şi o serie de conectori în plus, renunţând totodată la unele componente.
Urmând să fie vândut în paralel cu modelul standard cu aceeaşi rezoluţie, noul MacBook Pro de 13" cu Retina Display foloseşte tot rezoluţia de 2560×1600 pixeli, dimensiunea mai mică a ecranului urcând densitatea de 227 ppi în clasa tabletelor de top. Portabilul Apple este disponibil în două configuraţii de bază, cea de 1699$ oferind un procesor Intel Core i5 tactat la 2,5GHz, memorie RAM de 8GB şi 128 GB de stocare SSD, în timp ce modelul cu stocare de 256 GB este oferit contra sumei de 1999 USD. Evident, în cazul ambelor modele sunt oferite actualizări opţionale de procesor şi stocare, din păcate cantitatea de memorie fiind bătută în cuie la 8GB.
MacBook Pro 13, în versiunea Retina DisplayMacBook Pro 13, în versiunea Retina Display

Faţă de versiunea de bază MacBook Pro, modelul Retina Display a trecut printr-o cură de slăbire, greutatea acestuia ajungând la 1,62kg (de la 2kg) iar grosimea ajungând la 1,9 cm, faţă de 2,4 cm. Această cură de slăbire se traduce însă prin dispariţia unor dotări, unitatea optică, adaptorul Ethernet şi porturile Firewire nemaifiind de găsit.
Dacă noul MacBook Pro 13 cu Retina Display a pierdut din opţiuni, acesta primeşte totuşi întregul arsenal de porturi al modelului de 15", o schimbare faţă de linia standard Apple, unde modelul de 13" este mereu ciopârţit. Astfel, pe rama laterală a acestuia pot fi găsite două porturi Thunderbolt, două porturi USB 3.0, un card reader şi o ieşire HDMI, precum şi conectorul de alimentare MagSafe 2.
Restul dotărilor mai includ un adaptor wireless 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, sistem audio îmbunătăţit, tastatură iluminată şi cameră Web cu senzor 720p. Noul model MacBook Pro 13 este disponibil începând de astăzi.

Review Medal of Honor: Warfighter

Medal Of Honor Warfighter este realizat de cei de la Danger Close Games si este construit pe acelasi engine ca Battlefield 3 si Need for Speed: The Run, si anume Frostbite 2.0.

Review Medal of Honor: Warfighter

Grafica

Efectele grafice mi-au placut si pot sa spun ca, desi sunt obisnuit cu engine-ul grafic de la Battlefield 3, unele chestii au reusit sa ma impresioneze.
Sunt foarte bine realizate micile amanunte care tin de felul in care sunt afectate unele vehicule. Trebuie sa remarc cum se crapa parbrizul, oglinda, cum display-ul “dronei” se crapa si incep sa apara linii de cod ca in Matrix. Apoi, daca treci printr-o balta cu masina, iti sare noroi pe parbriz si stergatoarele incep singure sa il stearga. Iar daca te izbesti frontal, un fum negru se vede iesind de sub capota.

Gameplay

In majoritatea misiunilor din Warfighter, nu trebuie sa iti faci griji in privinta gloantelor, pentru ca poti sa ceri oricand gloante de la coechipieri. E ca si cum ai juca cu un “trainer” pentru gloante.
M-a cam deranjat faptul ca jocul nu are “cover mode” si trebuie sa presupui ca in unele zone nu esti vazut si nu se poate trage asupra ta. Poti sa te apleci stanga sau dreapta de dupa un perete, dar neavand “cover mode”, trebuie sa presupui ca esti indeajuns de departe de margine ca sa nu se traga prea mult asupra ta, si indeajuns de aproape ca sa vezi ceva.

Chiar daca ideea de “slowmotion” dupa daramarea unei usi este veche, cei de la M.O.H s-au gandit la o metoda de a-i aduce ceva nou. In Warfighter, inainte de a sparge o usa, poti sa selectezi modul in care vrei sa o spargi. Unele moduri pot fi folosite doar daca la spargerea unei usi precedente ai reusit un anumit numar de “headshot”. La fiecare headshot, jocul iti arata o iconita ca sa poti sa le numeri sa nu existe nici un dubiu.
Modul de a-ti omori adversarii fara sa fii descoperit (pe silence) este realizat intr-un mod foarte ieftin. Din cauza faptului ca in Warfighter exista misiuni in care trebuie sa joci in acest mod, sunt nevoit sa fac o comparatie cu  Tom Clancy’s Ghost Recon Future Soldier, unde modul de a omori inamicii pe “silence” este superb realizat.
Nu stiu daca pot sa il incadrez la categoria “Buguri”, ci doar la modul prost de realizare a AI-ului: inamicii sunt extrem de curajosi, aproape ca alearga in calea gloantelor tale. Unii, chiar daca “stiu” ca tu esti intr-o anumita locatie, se incapataneaza sa treaca pe langa tine sau sa alerge inspre tine.
Stiu ca am facut cateva remarci negative despre modul in care a fost realizat acest joc, dar am si una pozitiva care m-a facut sa il joc si chiar sa il termin. Dinamica jocului este perfecta si nu iti lasa nici un moment sa te plictisesti sau sa se instaleze vreun fel de monotonie. Una dintre misiunile jocului te face sa te simti in Need for Speed, deoarece trebuie sa te ascunzi cu masina in anumite locuri marcate pe harta si sa ajungi de la un loc in altul astfel incat sa nu fii interceptat de una dintre masinile inamice.

Buguri

Poti sa tragi cu o arma fara amortizor si nimeni nu suspecteaza nimic.
La un moment dat s-a blocat sunetul si se auzea non stop o mitraliera cum tragea.
Am stat si am tras intr-un inamic, foc dupa foc, dar intr-o cadenta destul de rara, si el isi tot revenea.
Nici nu stiu daca e bug sau e feature: la una dintre misiuni am primit o arma care la numarul de gloantze imi arata semnul de infinit care imi spunea ca pot sa tin degetul pe tragaci toata misiunea.
Am schimbat o arma cu o alta a unui inamic omorat mai devreme. Nu m-am miscat din loc si am incercat sa schimb armele din nou, sa o iau inapoi pe cea initiala, dar nu am reusit. M-am si plimbat pe acolo in cautarea armei initiale, dar nu am avut succes. Apoi am apasat “switch weapons” si am observat ca personajul arunca noua arma si revine la cea veche. Deci daca vreau sa iau un AK si sa joc cu el o misiune intreaga nu am sa pot decat daca nu mai fac schimbare intre “primary weapon” si “secondary weapon”.
Am omorat un inamic cu un “headshot” si arma lui a ramas suspendata in aer.

Concluzie

Daca sunteti fani Medal of Honor, s-ar putea sa nu fiti afectati de elementele negative pe care le-am notat eu mai sus, dar daca sunteti un pic carcotasi, s-ar putea sa fiti deranjati de mai multe detalii decat cele mentionate de mine.

System Requirements 

Minimum Requirements: 
Intel CPU: Pentium Dual Core E2180 2.0 Ghz AMD
CPU: Athlon 64 X2 Dual Core 4000+
Nvidia GPU: GeForce 8800 GS
AMD GPU: Radeon HD 3800
RAM: 2GB Direct X: DX 10
HDD Space: 20GB
Medium Requirements: 
Intel CPU: Core 2 Quad Q6400 2.13Ghz
AMD CPU: Phenom 9650 Quad-Core
Nvidia GPU: GeForce GTS 250
AMD GPU: Radeon HD 4770 512MB
RAM: 4GB
Direct X: DX 10
HDD Space: 20GB
Recommended Requirements: 
Intel CPU: Core 2 Quad Q6800 2.93Ghz
AMD CPU: Llano Lynx A6-3650 Quad Core
Nvidia GPU: GeForce GTX 560
AMD GPU: Radeon HD 6950
RAM: 4GB
Direct X: DX 11
HDD Space: 20GB

Sex, droguri si jocuri video


Nolan Bushnell este părintele spiritual al industriei de miliarde de dolari a jocurilor video, omul care a lansat Silicon Valley având o bere în mână şi o pipă între dinţi. La vârsta de 69 de ani, el şi-a propus să se reinventeze din toate punctele de vedere. Acesta este un articol despre mărirea, căderea şi izbăvirea copilului minune, varianta originală a lui Zuckerberg.