sâmbătă, 8 septembrie 2012

Pasarile furiose intra prin ferestrele telefonului. Rovio lanseaza Angry Birds Roost

Pasarile furiose intra prin ferestrele telefonului. Rovio lanseaza Angry Birds Roost


Fanii Angry Birds vor descoperii tonuri de apel, stiri, clipuri video si alte functii
Rovio lanseaza Angry Birds Roost pe noile modele Nokia Lumia 920 si Nokia Lumia 820. Cu noua aplicatie, fanii Angry Birds vor avea acces la sute de demo-uri video, stiri, tonuri de apel si alte tipuri de continut, toate reunite in acelasi loc.
"Angry Birds Roost este un loc fantastic pentru fani", a declarat Peter Vesterbacka, Mighty Eagle si CMO, Rovio. "Ofera un continut extraordinar, fiind modalitatea ideala pentru utilizatorii Lumia de a se bucura de experienta completa Angry Birds intr-o singura aplicatie."
O facilitate interesanta este inserarea in fotografii a personajelor preferate din celebrul joc. Fotografiile astfel modificate pot fi partajate pe retele de socializare, trimise prin e-mail sau MMS, direct de pe telefonul mobil.
Angry Birds Roost va fi disponibil in exclusivitate pe cele doua telefoane Lumia cu Windows Phone 8, pentru o perioada de trei luni.

Cum poti deschide geamurile masinii din telecomanda



Ai fi surprins sa afli ca desi nu exista un buton dedicat pe telecomanda masinii, foarte multi producatori de masini au inclus functia de deschidere a geamurilor de la distanta in optiunile acesteia.


Daca pana acum nu ai descoperit ce combinatie de butoane trebuie
sa apesi pentru a reusi sa-ti lasi geamurile jos intr-o zi caniculara fara a intra efectiv in masina ta, iti prezentam noi doua variante.


Prima dintre ele ar fi sa apesi butonul de deschidere si apoi sa ridici degetul de pe el, dupa care sa apesi din nou tinand degetul mai mult timp.


Daca metoda de mai sus nu functioneaza, incearca a doua varianta: apropie-te de masina, introdu cheia in portiera si roteste-o in sensul opus acelor de ceasornic. Revino la pozitia initiala apoi roteste din nou in acelasi sens si mentine pozitia finala timp de cateva secunde.


Conform Hit.ro daca masina ta se afla in lista de mai jos ar trebui sa-i poti deschide geamurile prin una din cele doua metode:


Acura (MDX/TL/TSX/ZDX)
Alfa Romeo (159)
Audi (A1/A3/A4/A6/A7)
BMW (3 Series/5 Series/6 Series/7 Series/M5/Z4)
Chevrolet (Corvette/Equinox)
Chrysler (Sebring/Town & Country)
Fiat (Bravo)
Ford (C-Max/F150/Focus/Focus Ghia/Fusion/Galaxy/Mondeo/S-Max/Taurus)
Honda (Accord/Accord Crosstour/Odyssey/Pilot/Ridgeline)
Infiniti (G25x/G35/G37/I30/I35/M35/QX56)
Jeep (Grand Cherokee)
Jaguar (S Type/XF/XJ8/XK8)
Lexus (ES300/GS350/IS250/RX300/RX350/RX400h)
Mazda (6/CX-9/MX-5 Miata)
Mercedes-Benz (B180/C240/C300/CLK350/CLS550/E350/E430/E500/GL450/ML550)
Mini Cooper (Clubman/S/Mayfair)
Nissan (350Z/Altima/Armada/Maxima/Murano/Pathfinder/Titan)
Opel
Peugot (508)
Saab (9-3)
SEAT (Leon)
Skoda (Fabia/Octavia II)
Toyota Prius)
Vauxhall (Insignia/Vectra/Zafira)
Volkswagen (Beetle/Golf/Jetta/Passat/Polo/Routan)
Volvo (C30/S40/S60/V50)
Metodele mentionate mai sus se aplica atat la unele modele din SUA cat si din Europa. Trebuie insa sa stiti ca nu este garantat ca producatorul a inclus aceasta optiune pentru fiecare model din orice an.

Cat de ieftin poate fi un smartphone dual-core cu ecran de 4,3"? Succes neasteptat pentru Allview

Cat de ieftin poate fi un smartphone dual-core cu ecran de 4,3 ? Succes neasteptat pentru Allview


Noul model Allview P5 Alldro, primul smartphone Dual SIM cu procesor dual-core a ajuns in magazine. Stocurile P4 Alldro s-au epuizat in doar doua saprtamani. GALERIE FOTO
Dupa P4 Alldro, ce s-a bucurat de un real succes, si cel de-al doilea model, P5 Alldro ajunge pe rafturile magazinelor. Producatorul autohton si-a epuizat stocurile modelului P4 in doar doua saptamani de la lansare.
P5 Alldro are un display IPS de 4,3 inch cu o rezolutie de 480 x 800 pixeli. Telefonul dispune de camera cu rezolutia de 8 MP cu autofocalizare, stabilizare a imaginii, detectie a fetei si inregistrare video HD 720p la 30 de cadre pe secunda.
Smartphone-ul este echipat cu un procesor dual-core Cortex A9 cu frecventa de 1 GHz. Telefonul este dual-SIM si are instalat sistemul de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.
"Dupa ce telefonul P4 s-a bucurat de un succes rasunator in randul clientilor nostri, primul lot fiind epuizat in mai putin de doua saptamani de la lansare, intram pe piata cu modelul P5", a declarat Lucian Peticila, General Manager Allview." Este vorba despre primul smartphone Dual SIM cu procesor dual-core si sistem de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich", a mai adaugat reprezentantul companiei romanesti. 
Noul model Allview P5 Alldro poate fi achizitionat pentru un pret recomandat de producator de de 999 de lei.
Specificatii tehnice Allview P5 Alldro
  • Dimensiuni: 68 x 130 x 9,8 mm
  • Greutate: 134,3 grame
  • Display: IPS-LCD 4,3 inch
  • Rezolutie: 480 x 800 pixeli, 240 dpi
  • Retea: GSM, UMTS / HSPA
  • Conectivitate: Wi-Fi, hotspot, Bluetooth 3.0, DLNA, GPS, jack audio 3,5 mm
  • Procesor: dual-core Cortex A9, 1 GHz
  • Memorie: 512 mB RAM, 4 GB, microSD max. 64 GB
  • Camera: 8 MP, autofocalizare, blit LED, 720p
  • Camera frontala: VGA 0,3 MP
  • Sistem de operare: Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
  • Baterie: Li-Ion 1700 mAh

Lovitura sub centura sau miscare-spion? Rudele co-fondatorului Facebook lucreaza la Google

Google a achizitionat in iulie compania Wildfire Interactive, start-up concentrat pe marketing social, dupa cum a anuntat si purtatorul de cuvant al gigantului online. Nimic neobisnuit pana aici. Doar ca doi dintre angajatii Wildfire sunt rude cu Mark Zuckerberg, co-fondatorul celei mai mari retele de socializare din lume, Facebook.



 Lovitura sub centura sau miscare-spion? Rudele co-fondatorului Facebook lucreaza la Google
Achizitia Google se traduce astfel: rudele luiMark Zuckerberg lucreaza acum pentru operatorul celui mai popular motor de cautare, concurandu-l in mod direct pe CEO-ul Facebook.
Arrielle Zuckerberg, sora mai mica a lui Mark Zuckerberg, lucreaza impreuna cu sotul sau,Harry Schmidt, la Wildfire Interactive, potrivit profilului sau de LinkedIn, scrie Business Insider. Desi Arrielle se afla in vacanta in momentul in care Google a cumparat LinkedIn, la intoarcere, aceasta a specificat faptul ca nu s-a retras din companie.
Asadar, co-fondatorul celei mai mari retele de socializare din lume, cu peste 850 milioane de utilizatori la nivel global, se “lupta” in fiecare zi cu propria sora si propriul cumnat, acum ca Wildfire a devenit divizie a companiei americane Google.
Mai mult, Business Insider scrie ca cei doi nu au motive sa paraseasca boardul gigantului online. Pe langa pretul de achizitie pe care Google l-a platit pentru start-up Wildfire (350 milioane de euro), compania a adaugat si un bonus de 100 milioane de dolari pentru ca noua sa divizie sa fie formata din vechii angajati si fondatori ai Wildfire.
Start-up-ul la care lucreaza rudele lui Zuckerberg ajuta brandurile sa-si promoveze afacerile, folosind cele mai populare platforme online. Wildfire dezvolta software-uri care manageriaza prezentele companiilor pe retele precum Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn, iar acum Google+ si Youtube.

Esti mai destept decat un copil de clasa a II-a? Fa testul ca sa afli

Esti mai destept decat un copil de clasa a II-a? Fa testul ca sa afli


Un site te invita sa-ti masori puterile la materia de clasa I si a II-a. E surprinzator cat de multi pica testul.
Un site pretinde sa masoare cat de bine te pricepi la citit. Iti da textul, te lasa sa te uiti peste el, apoi iti pune 3 intrebari, ca sa fie sigur ca l-ai citit.
Scopul este de a afla cat de repede poti citi si sa compari scorul tau cu media. Vei putea, de asemenea, sa observi cat de bine te descurci fata de un elev de clasa a VIII-a, unul de clasa a XI-a, un student sau un profesor.
Recordul absolut este de 4700 cuvinte/minut, insa viteza medie este de 300 cuvinte/minut, pentru vorbitorii nativi de engleza. Asta inseamna ca o carte precum Razboi si pace va fi citita in 11.866 minute.
Poti face testul aici.

Daca imaginea e reala, Apple o sa-si iasa din sarite. Asa ar putea sa arate noul iPhone5. VIDEO




Smartphone-ul urmeaza sa fie lansat oficial pe 12 septembrie, potrivit invitatiei trimise de Apple jurnalistilor.



La targul de tehnologie IFA Berlin a aparut undeva si o copie a unei carcase de iPhone 5, pe care cei de la The Verge au depistat-o. Aceasta, daca e pe bune, ar confirma aproape toate lucrurile care se spun despre noul smartphone de la Apple, care urmeaza sa se lanseze pe data de 12 septembrie.

Copia dupa iPhone 5 are un ecran lunguiet, conector dock mai mic, mufa jack repozitionata si un design de carcasa schimbat.


Un cunoscut astronom sustine ca in cel mult 40 de ani vom afla daca exista sau nu extraterestri




Lord Martin Rees, presedintele Societatii Regale din Londra, a declarat ca in cel mult 40 de ani vom descoperi forme de viata extraterestra, dincolo de sistemul nostru solar.




Conform lui Rees, ultimele progrese din domeniul astronomiei le vor permite astrofizicienilor, incepand cu 2025, sa poata analiza planete care se afla in afara sistemului nostru solar si sa descopere daca pe acestea se afla forme de viata extraterestra.

Oamenii de stiinta se chinuie de secole sa afle raspunsul la intrebarea "Este Pamantul singura planeta pe care poate exista viata". Astronomul britanic sustine ca in curand vom stii sigur daca da sau nu.

"In ultimul deceniu am descoperit ca stelele sunt orbitate de grupuri de planete. In cel mult 10-20 de ani vom putea analiza alte planete, asemenatoare Pamantului, care orbiteaza in jurul altor stele. Atunci vom vedea daca exista alte forme de viata extraterestra sau nu", precizeaza Rees.

Astronomul a mai facut o declaratie interesant anul trecut, atunci cand a afirmat ca este posibil ca extraterestrii sa fie chiar in fata noastra, in forme pe care noi nu suntem capabili sa le recunoastem.

Extraterestrii vor fi descoperiti in mai putin de 40 de ani

Extraterestrii vor fi descoperiti in mai putin de 40 de ani


Raspunsul la una dintre cele mai controversate intrebari va veni in urmatoarele patru decenii, potrivit unui cunoscut cercetator britanic

Exista sau nu forme de viata pe alte planete? Raspunsul va veni mai repede decat ne imaginam, potrivit declaratiilor Martin Rees, un cunoscut astronom din Marea Britanie. Acesta a declarat ca in urmatorii 40 de ani vom sti daca exista sau nu extraterestri, scrie un cotidian britanic.
Imagini ale planetelor din afara sistemului nostru solar vor putea fi obtinute pana in anul 2025, ceea ce va permite cercetatorilor sa descopere daca pe acestea exista sau nu forme de viata.
"Intr-un termen de 10 sau 20 de ani, vom fi capabili sa descoperim planete similare cu Pamantul ce orbiteaza in jurul altor stele", a declarat Martin Rees (foto). "Acesta va fi un subiect cu adevarat interesant pentru a vedea daca exista dovezi pentru existenta vietii extraterestre sau nu", a mai adaugat astronomul.
In varsta de 70 de ani, lordul Martin Rees este un reputat astronom, in perioada 2005 si 2010 fiind presedinte al Royal Society, cea mai veche societate stiintifica din lume. In prezent, Rees este astronomul reginei Marii Britanii.
"S-ar putea sa existe intrebari pe care creierul nostru sa nu le inteleaga, in acelasi mod in care cimpanzeii nu pot intelege teoria cuantica", a mai declarat Martin Rees, citat de cotidianul The Daily Mail.

Lumia 920 va ajunge pe piaţă în luna noiembrie, Lumia 820 va sosi până la finele anului


Nokia a prezentat acum două zile noile sale terminale Lumia 920 şi Lumia 820, deschizătoare de drum pentru noua platformă Windows Phone 8 şi un pas critic pentru o companie legendară care a ajuns să se lupte cu pierderi financiare trimestriale consistente.
În ciuda faptului că Nokia este acum cel mai mare producător de terminale Windows Phone iar noile terminale par a fi atractive, răspunsul pieţelor financiare nu a fost unul pozitiv. Una din cauzele scăderii cotaţiei acestora cu mai bine de 15 procente a fost şi lipsa declaraţiilor oficiale privind disponibilitatea şi preţurile de desfacere, factori importanţi în condiţiile în care rivalii Samsung şi Apple abia au anunţat produse noi sau sunt pe cale să o facă.
Dacă preţurile rămân în continuare o enigmă, se pare că terminalul Lumia 920 va ajunge pe piaţă începând cu luna noiembrie. Două declaraţii, una făcută de un operator de telefonie pentru Reuters iar cealaltă de o sursă din cadrul Nokia pentru Inquirer, înaintează aceeaşi perioadă: cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie.
Lansarea acestui model se va face în acelaşi timp pe mai multe pieţe, diferind astfel de disponibilitatea graduală a modelelor anterioare Lumia 800 şi Lumia 900. Acestea au fost lansate iniţial în Statele Unite iar celelalte pieţe au fost nevoite să le aştepte aproape jumătate de an, asta în cazul în care aceste modele chiar au ajuns. În România, modelul Lumia 800 a ajuns abia în aprilie iar modelul Lumia 900 ne-a ocolit cu totul.
Cel de-al doilea model, Lumia 820, va fi lansat şi el până la finele anului. Primele modele mid-range şi low-end bazate pe platforma Windows Phone sunt aşteptate însă abia în prima parte a anului viitor.
Lumia 920, vârful de gamă Nokia în acest momentLumia 920, vârful de gamă Nokia în acest moment


În teste, ultrabook-ul Fujitsu Lifebook U772


Un laptop de culoare roşie iese imediat în evidenţă. Un ultrabook roşu atrage şi mai mult atenţia. Am primit în teste Fujitsu Lifebook U772 în versiunea cu carcasă roşie şi vă prezentăm în continuare primele impresii. Acesta este un ultrabook business, confrom spuselor producătorului. El vine cu o platformă Intel Core vPro, are un cititor de amprente, iar în pachet este inclus un dock. Când îl iei în mână, simţi că ai de-a face cu o carcasă metalică solidă. Pentru ca ultrabook-ul să fie uşor, Fujitsu a folosit magneziu la exterior şi aluminiu la interior. Cântarul indică astfel 1,4 kg.

La fel ca un alt ultrabook de top testat de curând la Go4it.ro, Fujitsu U772 vine cu un ecran de 14” într-un format de 13.3”. Producătorul a îngustat foarte mult marginile ecranului şi a reuşit să păstreze o amprentă mică pe birou. Pe de-o parte am apreciat filtrul mat al ecranului, însă pe de altă parte am fost dezamăgit puţin de unghiurile de vizibilitate ale ecranului. Tastatura nu este iluminată, iar butoanele au o cursă puţin cam scurtă.

Fujitsu Lifebook U772 are un procesor Intel Core i5 Ivy Bridge, 4 GB RAM şi un SSD de 128 GB. Alături de ele mai găsim şi un modem 3G. Ultrabook-ul de faţă este disponibil pe piaţa din România, cu o configuraţie uşor diferă, la un preţ ce depăşeşte 5.500 lei. Testul cu Fujitsu U772 îl veţi putea citi pe Go4it.ro în săptămâna următoare.

Intel a lansat un procesor Ivy Bridge pentru PC, cu preţ de 86 dolari


După ce a tăiat din preţuri la oferta de procesoare Ivy Bridge pe 22 nm, Intel ne face noi surprize, lansând primele procesoare Ivy Bridge dual-core pentru PC-uri desktop, dintre care unul cu raport performanţă/preţ greu de refuzat.
Noile modele sunt Intel Core i3-3240 (138 dolari), Core i3-3225 (134 dolari), Core i3-3220 (117 dolari) şi Pentium G2120, cu preţ de 86 dolari. Acestea se adaugă procesoarelor quad-core deja lansate - Intel Core i5-3350P şi Core i5-3330, cu preţuri de 177 şi 182 dolari.
Intel reduce preţurile la procesoarele IvyBridgeIntel reduce preţurile la procesoarele IvyBridge

Cât despre noua vedetă entry level, modelul Intel Pentium G2120, acesta este un procesor dual-core la 3.1 GHz, cu 3 MB memorie cache L3, suport pentru memorii DDR3-1600 şi interfaţă grafică integrată ce permite afişarea pe trei monitoare simultan. Pentru preţul plătit va trebui să ne mulţumim fără tehnologia Intel Turbo Boost şi suportul HyperThreading. Partea bună este că fiind un CPU pe 22nm, Pentium G2120 are un consum TDP de numai 55W, suficient de mic pentru a permite utilizarea unor soluţii de răcire puţin costisitoare şi carcase mai puţin sofisticate. Procesoarele prezentate sunt compatibile cu plăci de bază pentru PC-uri desktop, echipate cu socket LGA 1155.

uTorrent beta, disponibil pentru tablete şi telefoane Android


uTorrent, populara aplicaţie pentru descărcarea de fişiere distribuite în reţeaua BitTorrent, este disponibilă acum şi în versiune pentru tabletele şi telefoane Android. Aflată deocamdată în stadiu beta, aplicaţia uTorrent pentru Android poate fi descărcată gratuit din magazinul Google PlayStore.
uTorrent beta, disponibil pentru tablete şi telefoane AndroiduTorrent beta, disponibil pentru tablete şi telefoane Android

La fel ca şi ediţia uTorrent pentru PC-uri Windows, aplicaţia oferă listă de download cu torrenţii aflaţi în descărcare, modul pentru abonarea la feed-uri RSS şi suport pentru redarea fişierelor media aflate în listă. Chiar dacă pe Android este abia la prima versiune, uTorrent se laudă cu o interfaţă rapidă şi uşor de utilizat.
uTorrent beta - meniul settings şi lista Featured ContentuTorrent beta - meniul settings şi lista Featured Content

Aplicaţia uTorrent for Android (Beta) este complet gratuită şi poate fi utilizată fără limitări impuse asupra numărului de fişiere descărcate, dimensiunea acestora sau vitezele de download şi upload. Deoarece prin natura activităţilor desfăşurate aplicaţia uTorrent poate transfera un volum mare de date prin conexiunea la internet, este recomandată evitarea conexiunilor 3G de internet mobil taxate în funcţie de traficul de date efectuat şi folosirea reţelelor WiFi atunci când sunt disponibile.