sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Sony Xperia Z, supertelefonul japonez ce va fi prezentat la CES 2013. Pret si caracteristici tehnice

Sony Xperia Z, supertelefonul japonez ce va fi prezentat la CES 2013. Pret si caracteristici tehnice


Japonezii pregatesc lansarea unui smartphone ultraperformant cu ecran mare si camera cu rezolutie mare. GALERIE FOTO
Sony va prezenta la CES 2013 un nou smartphone, Xperia Z, denumit initial si Xperia Yuga. Noul model va avea cel mai probabil un ecran mare Reality de 5 inch cu o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli. Aparatul va fi rezistent la apa.

Camera are o rezolutie impresionanta de 13 megapixeli, senzor Exmor RS si tehnologie HDR (high dynamic range). Este de asteptat ca telefonul sa aiba instalat sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.
Sony Xperia Z va fi echipat cu un procesor Krait cu patru nuclee cu frecventa de 1,7 GHz, chip Snapdragon S4 Pro APQ8064 si procesor grafic Adreno 320. Telefonul ar putea avea conectivitate Wi-Fi 802.11ac/a/b/g/n si Bluetooth 4.0.

Pretul Xperia Z ar putea fi de aproximativ 655 dolari americani. Smartphone-ul va fi prezentat cu ocazia targului de tehnologie CES (Consumer Electronics Show), ce va avea loc la Las vegas intre 8 si 11 ianuarie 2013. Mai multe stiri despre CES 2013 pe yoda.ro/ces-2013.

George Buhnici va fi prezent si in acest an la CES 2013 in Las Vegas, de unde va transmite live pe ProTV News si la Stirile ProTV cele mai importante lansari de la targul numarul 1 de tehnologie din lume.

Sursa : http://www.yoda.ro

Un clip spectaculos cu carcasa G-Form XTREME pentru iPhone 5


Intr-un , producatorul ne impresioneaza cu abilitatile noii sale carcase G-Form XTREME pentru iPhone 5. g-form-xtreme-space-drop
Dupa cum puteti deduce si din imaginea de mai sus,  de aceasta data aruncand un iPhone 5 de la 30.000 de metri in desert. Pentru respectivul scenariu, un iPhone a fost legat la un balon cu heliu care a fost lansat in desertul Nevada, aproape de Area 51. In momentul urmator, pe baza informatiilor de la un GPS atasat la respectivul balon, echipa G-Form s-a deplasa cateva zeci de kilometri pentru a recupera telefonul. iPhone-ul este protejat cu un nou produs al producatorului american din seria XTREME. Acestea din urma vor fi detaliate la CES in cateva zile.
FIlmul de mai jos este spectaculos. Trecand peste investitia destul de mare intr-un clip de promovare postat pe , faptul ca iPhone-ul a supravietuit este de asemenea remarcabil.

Sursa : http://playtech.ro

Inventia inedita care te anunta pe Facebook cand a mancat animalul tau. Cum iti poti hrani pisica sau cainele prin telefon

Inventia inedita care te anunta pe Facebook cand a mancat animalul tau. Cum iti poti hrani pisica sau cainele prin telefon


Cum iti poti hrani pisica sau cainele atunci cand esti plecat de acasa prin simpla folosire a telefonului
Inventia neobisnuita a unui american le permite stapanilor de animale sa isi hraneasca prietenii necuvantatori atunci cand sunt plecati de acasa prin simpla folosire a telefonului, oferind in acelasi timp informatii despre starea animalului prin Facebook sau Twitter.
Carlos Herrera, din Los Angeles, California, a inventat dispozitivul care hraneste animalele de companie pe care utilizatorii il pot controla cu smartphone-ul pentru a se asigura ca acestea nu pierd nicio masa, scrie Daily Mail.
Aparatul nu numai ca ofera mancare, fie dupa un program stabilit, fie prin comanda prin telefon, dar monitorizeaza, de asemenea, sanatatea animalului si trimite alerte prin intermediul Twitter sau Facebook.
Telefonul mobil va primi un mesaj text, un e-mail sau un mesaj pe una dintre cele doua retele de socializare care informeaza privind momentele in care animalul incepe si termina de mancat si chiar cantitatea pe care o consuma.
Masinaria, denumita "Pintofeed", foloseste informatiile pe care le colecteaza pentru crearea unui orar de hranire si monitorizeaza consumul de mancare si obiceiurile nutritionale.
Herrera, in varsta de 32 de ani, a explicat cum a ajuns la conceptul din spatele Pintofeed in martie 2012, spunand ca elaborarea intregii idei a durat trei luni.
"Am vrut sa construim un produs care sa ofere atat beneficii celor care au animale, cat si o alimentatie sanatoasa pentru animal. La cunostintele noastre in robotica si inteligenta artificiala, am simtit ca putem crea un instrument destept conectat la internet care ar putea sa le faca singur pe ambele, in acelasi timp", a spus americanul.
Desi el nu are niciun animal, Herrera a spus ca inspiratia i-a venit de la un prieten special din biroul lor. "Avem un caine in birou caruia ii spunem "subalternul" - ne ajuta cu testele de aplicabilitate."
"Aplicatia va fi disponibila pentru iPhone, android si telefoane windows8, iar instalarea dureaza cateva minute. Odata ce e pornita, va folosi un set de senzori si calcule software pentru a cunoaste mai multe despre tine si animalul tau", a mai explicat Carlos Herrera, potrivit Mediafax.
Dispozitivul Pintofeed este unic printre aparatele automate care hranesc animalele, spune americanul: "Competitorii nu ofera conectivitate wi-fi, hranire inteligenta sau design bine gandit."
Facut din plastic de mare impact, aparatul poate tine pana la 4,53 kilograme de mancare uscata. Acesta va fi lansat in iulie 2013 si va costa in jur de 149 de dolari.

Un iPad mini e instalat ca sistem de divertisment intr-un VW Jetta


, din cate se pare si pasionatii de masini sunt dornici sa-si integreze un  in bord.
ipad_mini_VW
Cu toate ca iPad-urile anterioare au fost integrate cu succes in masini, noul iPad mini cu ecran de 7,9 inci este mult mai potrivit pentru astfel de scenarii. In filmul de mai jos,  Soundwaves of Tampa au integrat un iPad mini in bordul unui Volkswagen Jetta. Rezultatul este spectaculos in parte si datorita sistemului audio din masina. Este vorba de un Sony CDX-GS600BT. Comportamentul acestuia din urma este controlat in detaliu prin Bluetooth printr-o aplicatie proprietara Sony disponibila in AppStore.
Desi nu stim costul manoperei, avand in vedere ca un iPad mini este 1650 lei si un sistem audio compatibil de la Sony este in jur de 200 dolari, intreaga afacere s-ar putea sa nu ajunga la costuri exagerate. In plus, veti fi posesorul unui sistem unic care cu siguranta va atrage priviri. Sa nu uitam ca iPad-ul mai vine cu GPS, browser web si alte cateva aplicatii de divertisment care sa va faca parcurgerea catorva mii de kilometri mai confortabila. Mai ramane acum sa aveti grija sa nu lasati masina intr-o parcare nesupravegheata.

Sursa : http://playtech.ro

Cum vom fi noi peste 10 ani? Oamenii de ştiinţă oferă un răspuns surprinzător


Atunci când ne amintim de modul în care eram în trecut, fostul nostru „sine” pare diferit. Aşadar, ştim cât de mult s-au schimbat personalitatea şi gusturile noastre de-a lungul anilor. Cu toate acestea, atunci când privim spre viitor, ne aşteptăm să rămânem la fel, explică o echipă de psihologi care a efectuat studii asupra modului în care oamenii îşi percep sinele.

Specialiştii au denumit acest fenomen „iluzia sfârşitului istoriei”, în care oamenii tind să „subestimeze cât de mult se vor schimba în viitor”. Conform acestei cercetări, ce s-a desfăşurat pe 19.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 68 de ani, această iluzie persistă din anii adolescenţei până după pensionare.
„Oamenii de vârstă mijlocie – ca mine – reflectă adesea asupra modului în care erau în adolescenţă cu amuzament şi tristeţe”, a explicat unul din autori, Daniel T. Gilbert, un psiholog de la Universitatea Harvard. „Ce nu realizăm niciodată este faptul că în viitor, sinele nostru va privi la modul în care suntem astăzi în exact acelaşi fel. La toate vârstele credem că suntem cei mai isteţi şi de fiecare dată ne înşelăm”, a explicat Gilbert.
Alţi psihologi s-au declarat intrigaţi de rezultatele publicate în jurnalul Science şi au fost impresionaţi de cantitatea dovezilor care susţin această descoperire. Participanţii au fost întrebaţi despre trăsăturile lor de personalitate şi despre preferinţele lor – mâncărurile vacanţele, hobby-urile şi formaţiile preferate – în anii trecuţi şi în prezent, fiind rugaţi apoi să facă o serie de predicţii despre viitor. Deloc surprinzător, participanţii mai tineri la studiu au relatat mai multe schimbări în deceniul trecut decât respondenţii mai vârstnici.
Atunci când au fost rugaţi să prezică care trăsături ale personalităţii şi care gusturi urmează să se schimbe în următorii 10 ani, participanţii de toate vârstele estimau doar schimbări minore.
Astfel, o femeie tipică de 20 ani prevedea mult mai puţine schimbări pentru următorii 10 ani în comparaţie cu schimbările din deceniul trecut relatate de o femeie de 30 de ani. Această discrepanţă se menţinea la toate grupele de vârstă.
Discrepanţa nu pare să fie provocată de problemele de memorie, deoarece schimbările de personalitate relatate de oameni erau consistente cu cele reliefate de cercetările independente care măsurau modul în care trăsăturile de personalitate se schimbă cu vârsta. Oamenii păreau mult mai pricepuţi în a-şi aminti „sinele din trecut” decât în a-şi imagina modul în care se vor schimba în viitor.
De ce are loc acest lucru? Dr. Gilbert şi colaboratorii săi, Jordi Quoidbach de la Universitatea Harvard şi Timothy D. Wilson de la University of Virginia, au câteva teorii. Prima se bazează pe o tendinţă bine-documentată a oamenilor: aceea de a-şi supraestima propria splendoare.
„A crede că am ajuns pe culmea evoluţiei personale ne face să ne simţim bine”, a explicat Dr. Quoidbach. „Sentimentul de «mi-aş fi dorit să ştiu atunci ce ştiu acum» ne dă o senzaţie de satisfacţie şi de înţeles, pe când realizarea faptului că preferinţele şi valorile noastre sunt temporare ne-ar duce să ne îndoim de fiecare decizie pe care o luăm, generând astfel anxietate”, a mai spus specialistul.
O altă variantă ar putea fi faptul că este nevoie de mai multă energie mentală pentru a prezice viitorul decât este necesară pentru a ne aminti trecutul. „Oamenii pot confunda dificultatea imaginării schimbărilor personale cu probabilitatea scăzută a schimbării în sine”, au explicat autorii.
Fenomenul are şi aspecte neplăcute, au mai spus cercetătorii. De exemplu, mulţi oameni iau decizii în tinereţe – de exemplu, decizia de a-şi face un tatuaj, sau de a se căsători – pe care ajung să le regrete.
Această iluzie a stabilităţii ar putea conduce la aşteptări financiare ciudate, lucru demonstrat de cercetători într-un experiment în care au cerut oamenilor să spună câţi bani ar plăti pentru a lua parte la un concert al formaţiei preferate. Atunci când au fost întrebaţi câţi bani ar fi dispuşi să plătească pentru a merge la un concert al formaţiei preferate de acum 10 ani, participanţii erau dispuşi să plătească, în medie, aproximativ 80 de dolari. Atunci când erau întrebaţi câţi bani ar fi dispuşi să plătească pentru a vedea peste 10 ani un concert al formaţiei preferate de astăzi, aceştia erau dispuşi să plătească 129 de dolari. Aşadar, chiar dacă şi-au dat seama că formaţii precum Dixie Chicks sau Creed şi-au pierdut din atractivitate, oamenii se aşteaptă ca Rihanna sau Coldplay să continue să fie interesanţi pentru eternitate.
Cu toate acestea, un alt studiu efectuat de Gilbert a arătat un alt efect interesant: atunci când oamenii simt că au posibilitatea de a se răzgândi, sunt mai puţin fericiţi cu alegerea pe care au făcut-o. Oamenii care fac alegeri ireversibile tind să fie mai fericiţi decât cei care au posibilitatea de a se răzgândi ulterior, a explicat Gilbert.
„O lume ideală ar putea fi una în care ai posibilitatea să te răzgândeşti, dar nu ştii acest lucru”, a concluzionat Gilbert.

Sursa : http://www.descopera.ro

Mister elucidat: testele ADN au ajutat la identificarea unor dovezi importante pentru istoria Franţei


Oamenii de ştiinţă au stabilit autenticitatea unei bucăţi de pânză îmbibată cu sângele lui Ludovic al XVI-lea, ultimul rege francez care a fost executat.

De asemenea, descoperirea demonstrează şi autenticitatea unui cap mumificat despre care se credea că i-ar fi aparţinut unui alt rege francez şi anume, lui Henri al IV-lea. Ludovic al XVI-lea a fost executat prin ghilotinare în 21 ianuarie 1793, fiind prima victimă a „Terorii iacobine”, o perioadă dominată de violenţă din timpul Revoluţiei Franceze. 
Aşa cum era obiceiul, după executarea aristocraţilor francezi, spectatorii îşi atingeau batistele de sângele coagulat al victimei. O astfel de pânză a fost păstrată într-o tigvă (un vas creat dintr-un bostan uscat) pe care scria: „În 21 ianuarie, după decapitarea lui Ludovic al XVI-lea, Maximilien Bourdaloue şi-a înmuiat batista în sângele acestuia”.
Artefactul a fost deţinut de o familie de italieni pentru mai bine de un secol, dar autenticitatea obiectului nu a fost dovedită până acum. În 2010, eşantioanele ADN prelevate de pe batistă au demonstrat că sângele provenea de la cineva a cărui descriere se potrivea cu cea a lui Ludovic. Cu toate acestea, în lipsa probelor ADN provenite de le vreo rudă a acestuia, autenticitatea nu a putut fi stabilită. Abia când a fost examinat presupusul cap al lui Henri al IV-lea, care a fost furat din capela regală de la Saint Denis, specialiştii au putut spune cu siguranţă că sângele de pe batistă îi aparţine lui Ludovic. 
Henri al IV-lea, unul dintre cei mai populari monarhi francezi, a fost ucis de un catolic fanatic în 1610, la vârsta de 57 de ani. După ce capul mumificat i-a fost furat, în timpul revoluţiei, acesta a ajuns în cele din urmă într-o colecţie privată. 
Noul studiu ADN, realizat de cercetătorii francezi şi italieni, a descoperit o semnătură genetică rară pe care o împărţeau cei doi monarhi, chiar dacă ei fuseseră despărţiţi de câteva generaţii. Astfel, ei au putut stabili atât autenticitatea sângelui de pe batistă, cât şi cea a capului lui Henri cel Mare. 

Sursa : http://www.descopera.ro

„Echipa roboţilor” în luptă cu super-microbii


Spitalul Johns Hopkins din SUA testează o nouă strategie de combatere a microorganismelor rezistente la antibiotice: un cuplu de roboţi specializaţi dezinfectează spaţiul încăpere cu încăpere, folosind ca „armă” peroxidul de hidrogen.

Fiecare robot - un dispozitiv de vaporizare - are aproximativ dimensiunile unei maşini de spălat şi cântăreşte cca. 30 kg. 
Doi astfel de roboţi sunt plasaţi într-o încăpere sigilată (pentru a împiedica circulaţia aerului încărcat cu microorganisme) şi lucrează în echipă: unul dintre ei pulverizează peroxid de hidrogen, care se acumulează în aer şi se depune, într-un strat de 2-6 microni grosime pe toate obiectele din încăpere. Un al doilea robot descompune peroxidul de hidrogen în apă şi oxigen, făcându-l astfel inofensiv pentru oameni. Întregul proces durează aproximativ 90 de minute.
Aceste dispozitive vaporizatoare, produse de compania  Bioquell, au fost dezvoltate iniţial în Singapore în 2002, pentru a combate răspândirea SARS (sindromul acut respirator sever, o afecţiune gravă a căilor respiratorii, produsă de un virus) şi au fost procurate de ageţiile guvernamentale din SUA pentru a fi utilizate în cazul unei epidemii de antrax.
Ele se dovedesc foarte utile în lupta cu microbii rezistenţi la antibiotice - aşa-numiţii super-microbi - care provoacă un mare număr de infecţii nosocomiale (infecţii „de spital”).
La spitalul Johns Hopkins, numărul pacienţilor care au contractat infecţii cu germeni rezistenţi a scăzut cu 64% în urma utilizării vaporizatoarelor pentru dezinfectarea saloanelor, comparativ cu numărul de cazuri care se înregistrau în situaţia în care dezinfectarea se făcea manual.

Sursa : http://www.descopera.ro

Descoperire uluitoare: bomba tsunami ar fi putut înlocui bomba atomică


De curând, cu toţii am putut vedea urmările unui tsunami devastator. Cum ar fi dacă cineva ar deţine puterea de a declanşa un astfel de val? La asta s-au gândi forţele armate americane în 1944, când au încercat să creeze o bombă a cărei explozie să formeze un tsunami de 10 metri cu o putere ce ar fi distrus un oraş întreg.

Regizorul Ray Waru, din Noua Zeelandă a fost cel care a descoperit că aceste bombe reprezentau scopul unei operaţiuni secrete numite „Project Seal”, în timpul celui de-al doilea Război Mondial. În timpul testelor, aproape 3.700 de bombe au fost lansate pentru ca oamenii de ştiinţă să îşi dea seama că ar fi nevoie de „aproximativ 2 milioane de kilograme de explozibil aranjat pe o linie dreaptă de aproape 8 kilometri de-a lungul malului” pentru a crea un tsunami. 
„Probabil că dacă bomba atomică nu ar fi funcţionat, bomba cu tsunami ar fi fost încercată în timpul războiului. A fost absolut uimitor, în primul rând, pentru că cineva a venit cu ideea de a crea o armă de distrugere în masă pe baza unui tsunami. În al doilea rând, uimitor a fost şi faptul că Noua Zeelandă pare să o fi construit cu succes şi că ea ar fi urmat să fie pusă în aplicare”, a declarat Waru.

Sursa : http://www.descopera.ro

FOTO. Noul BlackBerry Z10, poze neoficiale. Ar exista doua variante ale smartphone-ului

FOTO. Noul BlackBerry Z10, poze neoficiale. Ar exista doua variante ale smartphone-ului


Business Insider a publicat doua fotografii neoficiale cu noul model BlackBerry, care va fi lansat pe piata pe data de 30 ianuarie.
Sursa anonima care a trimis publicatiei aceasta poza precizeaza ca noul model, Z10, include doua variante, potrivit StirilePROTV.RO.
BlackBerry Z10
Iata si cateva impresii legate de acest telefon:
-carcasa neagra seamana cu a modelului Samsung Galaxy S III
-ecranul arata foarte bine
-browserul web este foarte rapid, similar unui browser de calculator si suporta Flash
-telefonul poate fi setat cu profiluri diferite: unul pentru serviciu si altul pentru uz personal
-magazinul AppWorld seamana cu Google Play pentru aplicatiile Android.
In imagine apare si un iPhone 4S intre cele doua BlackBerry, pentru o mai buna comparatie a dimensiunilor.

Sursa : http://www.yoda.ro

Lux sau fitza? Acest laptop costa 20.000 de dolari

Lux sau fitza? Acest laptop costa 20.000 de dolari


Computer Choppers este o firma care produce si vinde gadgeturi deosebite
Pentru 20.000 de dolari, iubitorii de tehnologie si de lux isi pot cumpara un laptop Apple placat cu diamante multicolore sau cu aur de 24 de karate la alegere – alb, rosu sau galben. Sau cu platina, argint sau cupru, orice este posibil, pentru cei care sunt dispusi la orice cheltuiala ca sa-si personalizeze aparatele, scrie Huffington Post, citat de stirileprotv.ro.
Desi de obicei placheaza cu metale pretioase gadgeturi Apple, care sunt cele mai solicitate, compania poate sa foloseasca orice aparat, la cererea clientului.
Serviciile nu se limiteaza la placarea laptopurilor, si tabletele sau smartphone-urile pot beneficia de acelasi tratament de lux.
Computer Choppers are sediul in Statele Unite, dar 90% dintre comenzi vin din straintate.

Sursa : http://www.yoda.ro

Secretele unui meteorit provenit de pe Marte. Savantii sunt incantati

Secretele unui meteorit provenit de pe Marte. Savantii sunt incantati


Oamenii de stiinta au descoperit ca bucata de roca contine elemente la care nu se asteptau.
Meteoritul a fost gasit in anul 2011 in desertul Sahara, in Maroc, si cantareste aproximativ 300 de grame, scrie Business Insider.
Numit oficial NWA 7034 si poreclict Black Beautydatorita culorii sale negre, bucata de roca contine bazalt si foarte mult apa, de 10 ori mai multa decat alti meteoriti martieni.
Acest lucru demonstreaza ca piatra a intrat in contact cu apa pe suprafata planetei Marte, in urma cu 2,1 miliarde de ani, atunci cand s-a format.
Savantii care l-au cercetat sunt incantati de rezultate si sunt convinsi ca, pe masura ce vor avansa, cercetarile vor scoate la lumina si alte date neasteptate despre trecutul Planetei Rosii.
Acets meteorit este singurul care provine de la suprafata planetei, spre deosebire de ceilalti 110 meteoriti martieni cazuti pe Terra, care provin din structurile de adancime.
Acets s-a format probabil din lava iesita la suprafata si intarita, cu ajutorul apei cu care a intrat in contact. El este dovada ca Marte a avut candva un trecut in care clima era mai clada si mai umeda.
Studiul realizat de oamenii de stiinta de la Institutul Carnegie a fost publicat in revista Science Express pe 3 ianuarie.

Sursa : http://www.yoda.ro

LHC se va opri din funcţiune timp de doi ani, urmând ca în 2015 să descifreze secretele Big Bangului


Cel mai mare şi cel mai puternic accelerator de particule din lume va intra într-o perioadă de hibernare începând cu luna martie, permiţând inginerilor să efectueze o modernizare care îi va permite să atingă niveluri de energie foarte ridicate, ce vor putea deschide calea spre noi descoperiri uluitoare în urma identificării bosonului Higgs.

Odată ce acceleratorul în valoare de 10 miliarde de dolari va fi redeschis la începutul anului 2015, acesta va putea fi folosit pentru a observa fenomene rare şi pentru a desluşi mai multe mistere, a explicat James Gillies, purtătorul de cuvânt al laboratorului de fizica particulelor cunoscut lumii sub numele CERN.
Marele Accelerator de Hadroni — Large Hadron Collider, aşa cum este cunoscut în limba engleză — situat sub graniţa dintre Elveţia şi Franţa va continua să funcţioneze încă două luni, oprindu-se apoi din funcţiune pentru a permite inginerilor să amplaseze câteva mii de cabluri superconductoare care vor permite acceleratorului să atingă „energia maximă permisă de design”, a explicat Gillies.
Fizicienii de la Centrul European de Cercetări Nucleare (cunoscut sub numele CERN, acronimul său în limba franceză) nu vor înceta lucrul în timp ce acceleratorul va fi oprit. Aceştia au de studiat cantităţi uriaşe de date obţinute în urma descoperirii în 2012 a noii particule subatomice ce poartă numele de bosonul Higgs, urmând să obţină noi informaţii despre univers.
În următoarele două luni, LHC-ul va ciocni protoni cu ioni de plumb, ca apoi să fie supus câtorva săptămâni de teste înainte să fie oprit. Acceleratorul a fost lansat în septembrie 2008, însă a fost oprit la doar nouă zile după lansare când o problemă de sudură a dus la supraîncălzire, dăunând magneţii masivi şi alte elemente ale acceleratorului. Reparaţiile au costat 40 de milioane de dolari.
De la repornirea acceleratorului în noiembrie 2009, acesta a funcţionat aproape fără probleme, iar nivelul de energie a fost crescut treptat până la niveluri record, producând cantităţi uriaşe de date.
Cu toate acestea, din cauza accidentului din 2008, acceleratorul a fost nevoit să funcţioneze la un nivel al energiei mult situat sub capacităţile din proiectul acceleratorului. Pentru a repara această deficienţă, inginerii vor instala în următorii doi 10.000 de cabluri superconductoare reproiectate, acestea urmând să formeze o legătură între magneţi. Noile cabluri vor îmbunătăţi semnificativ capacitatea acceleratorului de a simula momentele ce au avut loc la scurt timp după Big Bang, acum aproape 14 miliarde de ani.
„Vom obţine mai multe coliziuni. Cu cât sunt mai multe coliziuni, cu atât sunt şanse mai mari să observăm evenimente rare. Particula Higgs e doar una din numeroasele dorinţe pe care le avem de la acest accelerator de particule, aşadar creşterea nivelului de energie va duce la creşterea potenţialului de a face descoperiri”, a concluzionat Gillies.

Sursa : http://www.descopera.ro