joi, 31 ianuarie 2013

Poti sa stergi totul despre tine de pe Internet? "Oamenii nu stiu ce valoare au informatiile lor"

Poti sa stergi totul despre tine de pe Internet? Oamenii nu stiu ce valoare au informatiile lor


Toate site-urile fac un titlu de lauda din cat de usor e sa te inregistrezi. Ce nu-ti spune nimeni este cat de greu poti cu adevarat sa te "stergi" de pe Internet.
Internetul s-a infiltrat in zona de comert si in zona sociala mai mult ca niciodata, scrie Business Insider, vorbind despre cum consumatorii sunt tot mai constienti ca datele lor personale devin din ce in ce mai putin ... personale.
Sigur, multe site-uri iti spun clar ca iti vor folosi datele personale pentru publicitate, dar in cazul altora exploatarea se face mult mai subtil.
Ce faci insa daca te-ai saturat intr-o zi si VREI SA STERGI TOT?
Odata ce informatiile tale au ajuns pe internet, pot ele sa dispara la un moment dat? La aceasta intrebare au incercat sa raspunda printre altii reprezentanti ai Facebook si Microsoft la o intalnire publica.
"Sunt inca foarte multi care nu-si dau seama la ce renunta cand se aboneaza la anumite servicii. Nu realizeaza ce valoare e derivata din datele lor".
CE POTI FACE
Foloseste Google Removal Request Tool - o unealta ce-ti permite sa ceri scoaterea unui anumit continut din cautarile Google

- Sterge conturile. Atunci cand stergi un cont, de cele mai multe ori vei afla ca doar l-ai "dezactivat". Un sfat pentru asemenea situatii este sa stergi orice informatie de pe respectivul site, sa-ti creezi o adresa noua de e-mail, sa directionezi contul acolo, apoi sa-ti stergi acel cont.

- Contacteaza direct site-ul si cere-le politicos sa-ti stearga datele personale
- Foloseste un sotfware precum AVG care sa-ti permita sa blochezi toate metodele prin care browserul de internet iti retine actiunile, setarile, click-urile.

Daca vrei cu adevarat sa fii protejat complet, va trebui sa citesti intotdeauna termenii si conditiile. Dar cine face asta in mod regulat in sistemul nostru pe repede-inainte de a trece prin tot pe internet.

Sursa : http://www.yoda.ro

Nexus 7 cu ecran Full HD şi o versiune în alb pentru Nexus 4


Linia de produse Google Nexus se pregăteşte de o mică revizie, gândită să atragă mai multă atenţie asupra gamei de telefoane Nexus 4 şi să facă din tableta Nexus 7 un produs pur şi simplu irezistibil.
În curând: Nexus 7 cu ecran Full HDÎn curând: Nexus 7 cu ecran Full HD

Lansată în luna iulie a anului trecut, tableta Nexus 7 a câştigat rapid popularitate, chipsetul quad-coreNvidia Tegra 3, ecranul HD cu tehnologie IPS şi preţul ce porneşte de la 199 dolari fiind argumente suficient de convingătoare pentru un număr mare de utilizatori interesaţi în achiziţionarea unei tablete Android. Disponibil şi el pe piaţă de câteva luni, Nexus 4 este un smartphone ce pare să fi depăşit cu mult volumul de vânzări estimat de Google şi partenerul LG, cererea pentru el fiind atât de mare încât deficienţele de aprovizionare a stocurilor nu au fost nici acum rezolvate. Chiar şi aşa, ambele produse vor primi mici revizii în perioada acestei primăveri.
Deoarece actualul parteneriat încheiat între Google şi Asus pentru realizarea tabletei Nexus 7 a fost unul satisfăcător pentru ambele companii, următoarea versiune a tabletei Nexus 7 va fi produsă tot de Asus. Până în acest moment nu se cunosc toate detaliile legate de noua tabletă, însă zvonurile vorbesc despre înlocuirea ecranului HD cu unul Full HD, bazat fie pe rezoluţia 1920x1080 pixeli cu rată de aspect 16:9, sau rezoluţie 1728x1080 pixeli şi rată de aspect 16:10, identică ecranului actual.
Nexus 4, disponibil şi în variantă albăNexus 4, disponibil şi în variantă albă

Cât despre Nexus 4, reprezentantul seriei Google Nexus de telefoane Android va avea şi o versiune în carcasă albă, adresată celor care consideră prea banală varianta neagră a telefonului.

Sursa : http://www.go4it.ro

Prea bătrână pentru a mai da naştere (planetelor)? O stea matură contrazice teoria


O stea despre care astronomii credeau că are o vârstă prea „înaintată” pentru a mai putea genera planete a oferit o surpriză: telescopul spaţial Herschel a descoperit că este înconjurată de un disc gazos cu un volum îndeajuns de mare pentru ca din el să se poată forma 50 de planete masive, de mărimea lui Jupiter.

Steaua TW Hydrae, situată la 176 de ani-lumină faţă de Terra, are aproximativ 10 milioane de ani vechime, o vârstă la care, credeau specialiştii, o stea nu mai are în discul stelar suficient material pentru formarea unor planetele gigantice.
Şi totuşi, observaţii recente făcute de cercetătorii de la NASA şi de la Universitatea Michigan, cu ajutorul telescopul Hershel al Agenţiei Spaţiale Europene, arată altceva: steaua TW Hydrae este înconjurată de un disc gazos masiv, din care s-ar putea forma zeci de planete de talia lui Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar.
Descoperirea furnizează, în plus, şi o metodă nouă, directă şi mai precisă, de a măsura greutatea discului stelar.
Planetele se formează din materialul existent în discul stelar, iar masa acestuia este un factor-cheie care influenţează formarea planetelor.
Oamenii de ştiinţă de la NASA au folosit telescpul Herschel pentru a capta şi analiza lumina provenită de la TW Hydrae şi au descoperit indiciile prezenţei unui gaz numit deuterură de hidrogen, cu molecula formată dintr-un atom de protiu (hidrogen „obişnuit”, numit şi hidrogen uşor, având în nucleu doar un proton) şi unul de deuteriu, un izotop mai greu al hidrogenului, având în nucleu un proton şi un neutron. Moleculele care conţin deuteriu emit lumină cu lungime de undă mai mare (comparativ cu moleculele de hidrogen care conţin doar protiu), pe care Hershel o poate detecta.
Astfel, astronomi au putut măsura nivelul de deuterură de hidrogen şi să calculeze, pe baza lui, masa discului stelar, cu cea mai mare precizie atinsă până în prezent.
Rămâne de văzut dacă din discul stelui TW Hydrae se vor forma într-adevăr noi lumi; oricum, însă noile informaţii vor ajuta la elaborarea unor noi scenarii posibile pentru formarea planetelor şi la înţelegerea diversităţii sistemelor planetare din Univers, în care sistemul nostru solar este doar una dintre numeroasele configuraţii posibile.

Sursa : http://www.descopera.ro

KIRO-M5, robo-asistenta care detectează mirosul scutecelor murdare


Nu mai este un secret pentru nimeni că Japonia şi Korea investeşte masiv în creare roboţilor capabili să realizeze sarcinile specifice personalului medical. Cel mai nou astfel de prototip se numeşte KIRO-M5 şi este dotat cu o serie de mecanime care îi permit să monitorizeze pacientul mult mai bine decât o fac alţi roboţi

KIRO-M5 este un robot medical creat în scopul de a eficientiza sistemul medical. Pe lângă faptul că poate transporta materiale necesare asistentelor şi doctorilor, robotul are capacitatea de a steriliza şi odoriza aerul, dar asta după ce anunţă personalul medical când este momentul potrivit pentru schimbarea scutecelor pacienţilor în vârstă. 
Cercetătorii din Korea au început să lucreze la dezvoltarea acestui robot de la începutul anului 2011, iar în prezent, prototipul este testat în căminele pentru bătrâni. 
Având un metru înălţime şi cântărind 80 de kilograme, robotul realizează sarcini zilnice precum informarea rezidenţilor cu privire la ora când se serveşte masa şi programarea exerciţiilor zilnice ale pacienţilor. 
KIRO-M5, robo-asistenta care detectează mirosul scutecelor murdare
Pe lângă abilitatea de a detecta mirosul neplăcut, KIRO-M5 este dotat cu mânere şi deci el poate fi şi un echivalent robotic al cadrului de mers ( dispozitiv ortopedic destinat persoanelor cu handicap locomotor). 
În plus, robo-asistenta este dotată cu o cameră de luat vederi care permite monitorizarea rezidenţilor din cămin, fiind dotat şi cu un sistem de aramă care se declanşează în situaţii de urgenţă.
Nu se ştie cu exactitate cât poate rezista fără a fi alimentat cu energie electrică, dar probabil că  KIRO-M5 va funcţiona 8 ore, aşa cum se întâmplă în cazul roboţilor similari. 
Odată ce perioada de testare se va finaliza, inginerii vor lua în calcul atât sugestiile venite din partea asistentelor, cât şi cele ale medicilor, pentru a îmbunătăţi modelul. 
Sursa: http://www.descopera.ro

Amenintarea din spatele WhatsApp, una dintre aplicatiile de top ale momentului

Amenintarea din spatele WhatsApp, una dintre aplicatiile de top ale momentului


Considerata una dintre cele mai bune aplicatii pentru smartphone-uri de catre utilizatori, WhatsApp este vazuta ca un real pericol de comisia de protectie a datelor personale din Canada si Autoritatea de Protectie a Datelor din Olanda.
Conform Gizmodo, aplicatia WhatsApp, apreciata pentru faptul ca inlocuieste mesajele text contracost cu mesaje instant gratuite, este considerata periculoasa la adresa utilizatorilor pentru ca ar folosi datele personale din agenda telefonica fara a avea drepturi. Mai mult, WhatsApp poate avea acces si asupra numerelor de telefon detinute de cei care nu si-au instalat aplicatia, lucru care intra in conflict cu legislatia internationala.

Jacob Kohnstamm, directorul Autoritatii de Protectie a datelor personale din Olanda, explica: "Faptul ca utilizatorul nu controla acest lucru contravine legilor din Canada si Olanda. Atat utilizatorii, cat si non-utilizatorii de WhatsApp ar trebui sa isi controleze datele personale si sa decida de buna voie cum pot fi folosite aceste date prin intermediul aplicatiei."

In acest moment, aplicatia se afla sub monitorizare atenta.

Sursa: http://www.yoda.ro

Harta 4G a Romaniei. Unde iti poti conecta iPad-ul sau smartphone-ul la Internetul de superviteza

Harta 4G a Romaniei. Unde iti poti conecta iPad-ul sau smartphone-ul la Internetul de superviteza


Romania este una dintre putinele tari din Europa in care tabletele iPad pot fi conectate de acum la o retea de comunicatii 4G.
Este inca un pas facut in cursa contra-cronometru pentru introducerea serviciilor de generatia a 4-a, care in acest an vor deveni disponibile si pentru telefoanele inteligente, potrivit stirileprotv.ro.
Ultimele modele de la Apple, iPad-ul din generatia a 4-a cu ecran Retina si iPad mini, sunt cele care pot fi conectate la serviciile de date 4G.
"Apple a publicat un soft... se poate descarca",spune Pavel Carunti, product manager devices Orange Romania.
harta 4g vodafone
La acelasi model de tableta, viteza de descarcare pe o conexiune 4G o depaseste cu mult pe cea se poate obtine pe o conexiune 3G.
Deocamdata aria de acoperire 4G este redusa. Vorbim mai exact de zonele turistice Poiana Brasov, Bran-Moeciu, Valea Prahovei si in jumatatea de nord a Capitalei.
iPad-ul nu este insa singura tableta care se poate conecta la o retea 4G.
"Vodafone ofera servicii 4 G pe tableta de la Asus, Infiniti, avem si ruter hotspot, si modem USB pentru laptopuri si dispozitive mobile. Semnaul, practic viteza 4G, este oferita pana la 100 Megabiti pe secunda.", spune Cosmin Iancu, reprezentant Vodafone.
Vodafone s-a concentrat pe introducerea retelei 4G in marile orase, mai exact in 9 dintre ele dar si in nordul Bucurestiului.
harta 4g orange
Dar toti operatorii lucreaza intens la extinderea retelei 4G cruciala pentru urmatorul pas.
In prezent batalia 4G se duce pe serviciile de internet, pentru tablete si laptopuri.
Marea miza este insa lansarea serviciilor 4G pentru smartphone-uri. Principalii operatorii de telefonie mobila spun ca acest lucru se va intampla sigur anul acesta, cel mai devreme in toamna.

Sursa : http://www.yoda.ro

BlackBerry porneşte pe un nou drum cu Z10, Q10 şi BlackBerry OS 10


După mai bine de un an de aşteptări, declaraţii, reorganizări interne şi o constantă scădere în topul producătorilor de terminale mobile, Research in Motion a prezentat ieri seară platforma BlackBerry OS 10 şi primele două telefoane care o vor rula. Cea de-a treia noutate, şi cea mai puţin importantă, este schimbarea numelui companiei în BlackBerry, aceasta preluând, după 14 ani, numele de produs care a făcut-o celebră.
După cum ştia deja, noile terminale Z10 şi Q10 sunt două produse din gama high-end, modelele mai accesibile bazate pe BlackBerry OS 10 urmând să apară în cursul acestui an.
Primul model care va fi disponibil pe piaţă va fi Z10, un terminal cu control integral tactil. Acesta nu este primul model cu ecran tactil care abandonează tastatura hardware, BlackBerry experimentând deja acest mod de lucru cu gama Storm, însă este primul care elimină complet butoanele în favoarea unei interfeţe tactile complete.
BlackBerry Z10 oferă un ecran tactil cu diagonală de 4,2” şi rezoluţie HD, tipul de panou folosit fiind încă necunoscut. Platforma hardware este una deja cunoscută, Qualcomm MSM8960 oferind un nucleu dual-core Krait tactat la 1,5 GHz şi un procesor grafic Adreno 225, 2 GB memorie RAM şi o stocare internă de 16 GB, care poate fi extinsă cu un card Micro SDHC.
Conectivitatea cuprinde suport pentru reţelele 2G, 3G şi 4G, compatibilitatea celor două versiuni anunţate până acum oferind suport LTE doar în banda de 1900 MHz în cazul României, acest aspect putându-se schimba până la lansarea sa aici. BlackBerry Z10 mai oferă un adaptor wireless 802.11 a/b/g/n dual-band, Bluetooth 4.0, NFC şi restul dotărilor pe care le-am aşteptat de la un terminal din clasa superioară.
Camera foto are o rezoluţie de 8 MP şi oferă stabilizare şi focalizare continuă, fiind însoţită de un partener frontal de 2 MP care se va integra cu noile opţiuni de videoconferinţă şi partajare a ecranului din platforma de mesagerie BBM.
Dacă Z10 este deja disponibil în unele ţări, cel de-al doilea model va fi disponibil începând cu luna aprilie. BlackBerry Q10 este un terminal care se adresează utilizatorilor tradiţionali ai acestor produse, acesta oferind o tastatură hardware care pare foarte apropiată cu cele implementate pe modelele Bold şi Bold Touch.
BlackBerry Z10 oferă un ecran tactil pătrat cu diagonală de 3,1”, rezoluţie de 720 x 720 pixeli şi panou Super AMOLED, tastatura hardware ocupând mai puţin de jumătate din suprafaţa părţii frontale. Platforma hardware este un chip Texas Instruments OMAP 4470, care include un nucleu dual-core ARM Cortex-A9 şi un procesor grafic PowerVR SGX 544. La fel ca modelul Z10, acesta oferă adaptor wireless 802.11 a/b/g/n, 2 GB de memorie RAM, NFC şi GPS, însă restul dotărilor precum compatibilitatea LTE, capacitatea stocării interne sau rezoluţia camerei nu au fost comunicate.
Cu această ocazie, BlackBerry a prezentat şi noua platformă BlackBerry OS 10, care partajează multe elemente comune cu demult lansatul BlackBerry OS for Tablets şi care reprezintă un salt major de la precedenta platformă cu numărul de versiune 7.
BlackBerry OS 10 foloseşte ca punct central BlackBerry Hub, un agregator pentru calendare, mesaje, Facebook, LinkedIn şi BBM, un multitasking îmbunătăţit, permite separarea datelor utilizatorului de cele ale companiei prin integrarea BlackBerry Balance şi permite comasarea ataşamentelor, notiţelor (inclusiv Evenote), imaginilor, filmelor şi mesajelor text în BlackBerry Remember. Magazinul de aplicaţii BlackBerry World cuprinde în acest moment circa 70.000 de aplicaţii, începând de la produse cunoscute precum WhatsApp, TuneIn Radio, SoundHound, Skype sau Foursquare, până la jocuri precum Angry Birds, Asphalt 7 sau NOVA 3. Cum va evolua acesta în viitor rămâne însă de văzut. Cei curioşi pot arunca o privire pe filmele promotionale de mai jos, care reliefează câteva aspecte ale noului sistem de operare.
Modelul BalckBerry Z10 a fost deja lansat în Marea Britanie, Cnaada şi Emiratele Arabe Unite urmând să-l primească peste o săptămână. Dincolo de aceste zone şi de lansarea din martie pe piaţa nord-americană, nu există în acest moment mai multe detalii despre disponibilitate.

Sursa : http://www.go4it.ro

RIM isi schimba si numele oficial odata cu noile lansari


Cu toate ca multi au asociat smartphone-urile BlackBerry cu o companie omonima care nu exista, de acum inainte situatia se schimba radical.
RIM devine BlackBerry
In cadrul unui eveniment asteptat cu sufletul la gura de presa si de fanii brandului, RIM a venit cu prea putine anunturi spectaculoase. Multe dintre terminalele anuntate existau deja detaliate pe internet. In plus, platforma BlackBerry 10 a primit mai multe preview-uri pe parcursul ultimului an incat sa nu mai impresioneze astazi pe utilizatori.
Printre noutati, pe langa un  si un BlackBerry Q10 cu tastatura QWERTY, RIM a anuntat ca ca se reinventeaza. De acum inainte, compania canadiana va purta numele de BlackBerry.
,,Am reinventat compania si vrem ca acest lucru sa se reflecte in brand.” Pentru a dezvalui filozofia din spatele actului de reinventare, Thorsten Heins a folosit cateva cuvinte cu greutate. ,,Un brand. O prosimisiune. Clientii nostri folosesc un BlackBerry, angajatii nostrii lucreaza la BlackBerry si actionarii nostri sunt proprietari ai BlackBerry.
Pentru a accentua faptul ca nu vorbim de un concept intern de marketing, tot astazi BlackBerry a fost anuntat ca isi va schimba abreviatiile folosite la bursa.  BBRY sunt literele ce vor fi folosite de acum inainte de cei care vor cumpara actiuni prin NASDAQ, BB sunt literele folosite pentru TSX.
Daca vreti sa savurati in detaliu fiecare aspect al evenimentului desfasurat in urma cu cateva ore, site-ul oficial al companiei gazduieste deja un stream cu o durata de aproximativ o ora si 15 minute.

Sursa : http://playtech.ro

Facebook are 5,5 milioane de romani. Care sunt orasele campioane

Facebook are 5,5 milioane de romani. Care sunt orasele campioane


Unul din patru romani are cont pe Facebook, iar peste un sfert dintre utilizatorii din Romania sunt din Bucuresti
Un studiu publicat azi releva faptul ca peste un sfert din populatia Romaniei are un cont pe Facebook. Numarul total al romanilor pe reteaua fondata de Zuckerberg este de 5.593.480, rata de penetrare fiind de 26,06%, potrivit Facebrands.
Peste un sfert dintre utilizatori, 1.293.100, sunt din Bucuresti. Peste doua sute de mii de membri Facebook au fost inregistrati in Timisoara (224.660), Cluj-Napoca (224.000) si Iasi (218.720). Alte orase care au depasit o suta de mii de utilizatori sunt Constanta, Brasov, Craiova, Galati si Ploiesti.
Pe categorii de varsta, aproape 60% sunt tineri cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani (30,2%) si 18 si 24 de ani (29,7%). Cea mai mica cota este inregistrata de persoanele in varsta de peste 65 de ani cu aproximativ 1%.
Barbatii au un mic avans, 50,84% dintre utilizatorii Facebook fiind de sex masculin. Femeile au o cota de aproape jumatate, de 49,16%. In functie de starea civila, o treime dintre persoane sunt casatorite, o alta treime sunt singuri iar aproximativ un spert sunt intr-o relatie.
Aproape doua treimi dintre utilizatori de Internet din Romania au cont pe Facebook. Reteaua inregistrat o crestere semnificativa in ultima jumatate de an, cu aproape 1,5 milioane romani, de la 4.161.340 la 5.593.490 in prezent.
Topul oraselor din Romania
OrasUtilizatoriProcent
Bucuresti1.293.10025.77%
Timisoara224.6604.48%
Cluj-Napoca224.0004.46%
Iasi218.7204.36%
Constanta177.9603.55%
Brasov151.2203.01%
Craiova138.7602.77%
Galati124.1402.47%
Ploiesti117.8602.35%
Arad96.2401.92%
Bacau91.1801.82%
Oradea85.5401.7%
Pitesti84.0801.68%
Targu-Mures81.7601.63%
Sibiu79.8601.59%
Suceava69.3401.38%
Buzau68.3201.36%
Braila67.7601.35%
Baia Mare65.9001.31%
Botosani52.2801.04%
Piatra Neamt49.7600.99%
Targoviste48.9000.97%
Ramnicu Valcea47.2600.94%
Focsani46.0000.92%
Satu Mare43.7600.87%
Bistrita41.5200.83%
Alba Iulia34.3000.68%
Tulcea32.7600.65%
Drobeta-Turnu Severin31.6800.63%
Targu Jiu28.5800.57%
Calarasi28.0600.56%
Slatina27.9800.56%
Vaslui27.5200.55%
Roman25.8400.51%
Zalau25.5000.51%
Resita23.9000.48%
Giurgiu23.3000.46%
Deva23.1000.46%
Barlad22.0000.44%
Miercurea-Ciuc21.4800.43%
Slobozia20.8400.42%
Hunedoara20.6400.41%
Alexandria19.6200.39%
Medias18.0000.36%
Onesti15.4800.31%
Mangalia15.4200.31%
Campina15.3000.3%
Tecuci15.0800.3%
Turda14.7000.29%
Campulung14.5400.29%
Lugoj14.0800.28%
Pascani13.4400.27%
Caracal13.4400.27%
Petrosani13.2600.26%
Dej12.5800.25%
Curtea De Arges11.9800.24%
Sighisoara11.8200.24%
Sighetu Marmatiei11.5200.23%
Falticeni11.3000.23%
Mioveni11.2200.22%
Caransebes10.4400.21%
Harta interactiva cu numarul de utilizatori pe judete: aici.

Sursa : http://www.yoda.ro