luni, 1 octombrie 2012

Cum au fost filmate scenele de luptă subacvatice din următorul film James Bond

Scenele de luptă sub apă din următorul film din seria James Bond, Skyfall, au fost filmate în singurul platou de filmare subacvatic din lume.
 


Skygfall are premiera pe 26 octombrie în RomâniaSkygfall are premiera pe 26 octombrie în România
Ineditul platou de filmare constă dintr-o piscină cu o lungime de 20 de metri, o lăţime de 10 metri, o adâncime de 6 metri şi un volum total de 1,2 milioane de litri de apă, scrie gizmodo.com.

James Bond, misiune în Gara de Nord din Timişoara

Piscina este dotată cu boxe de o foarte bună calitate, cu ajutorul cărora actorii şi cascadorii aud de sub apă indicaţiile regizorului aflat la suprafaţă. De asemenea, ei au acces la monitoare subacvatice pe care pot vedea scenele filmate, astfel încât să nu fie nevoiţi să iasă la suprafaţă între duble şi să piardă astfel timp preţios.

Pelicula Skyfall va avea premiera în pe 26 octombrie, atât în Statele Unite cât şi în România. 


Sursa : http://www.realitatea.net

ROBO-OAMENII: Cum va arăta corpul uman în viitor


sfatulparintilor.ro - corpul uman - freedigitalphotos.net

V-ati gandit vreodata ce noutati vor aduce cercetatorii in ceea ce priveste corpul uman? Ce “minuni” va face tehnologia pentru ca oamenii sa scape de anumite boli sau imperfectiuni ale corpului? Iata cateva secrete impartasite de specialisti pentru Oprah.com.

1. Ochi electronici

Acesti “ochi” vor ajuta persoanele care au retina deteriorata sa isi recapete partial vederea. Acest lucru se va putea realiza cu ajutorul unui transmitator montat pe ochelari care va trimite semnale catre celulele retinei, stimuland creierul sa focalizeze imaginea data de transmitator.
Cand? Foarte multe centre de cercetare din universitati celebre lucreaza la acest prototip, iar rezultatele primare sunt imbucuratoare. Potrivit specialistilor, ochii electronici vor fi disponibili in aproximativ un an.

2. Culoare permanenta

Cate doamne nu-si doresc sa nu-si mai vopseasca periodic parul? Se pare ca dorinta le va fi indeplinita cat de curand. Potrivit Centrului Medical Langone din cadrul Unviersitatii din New York a fost descoperita o molecula care “dicteaza” culoarea parului. Odata gasita modalitatea prin care aceasta molecula poate fi influentata sa se modifice, oamenii vor scapa de parul carunt. Daca vor, bineinteles.
Cand? Cercetatorii n-au estimat inca o data certa, mai ales ca studiile sunt inca in faza incipienta.

3. Implanturi cu dinti naturali

Pare, intr-adevar, de domeniul fantasticului, insa cercetatorii in stomatologie de la Universitatea din Columbia au avut rezultate pozitive in cadrul unor studii de laborator efectuate pe sobolani. Acestora li s-au implantat celule stem dentare in locul ramas gol, observandu-se la nivelul maxilarului sangele si osul au inceput sa lucreze la crearea unui nou tesut.
Cand? Estimarile specialistilor sunt optimiste. In functie de aproparea FDA (autoritatea care aproba medicamentele si alimentele in Statele Unite), acest tratament ar putea fi disponibil in urmatorii 5 ani.

4. Plamani “reconstruiti”

Cercetatorii de la Universitatea din Boston au anuntat in luna mai a acestui an izolarea celulelor stem din plamani. Injectate in plamanii afectati ai soarecilor de laborator, iar acestea au inceput sa se transforme in bronhiole, alveole, vase de sange.
Cand? Studiile se afla in faza incipienta si nu se stie inca data la care pacientii vor putea beneficia de aceasta descoperire uimitoare.


5. Spray nazal care imbunatateste memoria
Studii recente realizate de cercetatorii de la Universitatile Harvard si Tel Aviv au relevat faptul ca vaccinul antigripal nazal a acctivat celule ale sistemului imunitar care au curatat placile de pe vasele de sange. Cercetarea s-a facut pe soareci cu predispozitie genetica spre Alzheimer si, dupa pulverizarea vaccinului, s-a constatat ca acestia au avut rezultate mult mai bune la testele de memorie.
Cand?Cercetatorii spera ca in anul 2014 sa inceapa efecturea testelor pe oameni.

6. Grasimi care te slabesc
Dupa “reprogramarea” unei mici parti din ADN la soarecii din laborator, echipa de cercetatori de la Universitatea din California a descoperit ca grasimea alba (cea care formeaza stratul adipos) s-a transformat in grasime maro (cea care arde caloriile). Se pare ca activarea anumitor stimuli din hipotalaus a trezit la viata celulele de grasime maro care au inceput sa creeze noi tesuturi sanatoase. Dupa aceea s-a constatat ca soarecii luau foarte putin in greutate, chiar daca erau hraniti cu mancare grasa.
Cand? Cercetatorii cred ca peste 10 ani vor putea trece la studierea si modificarea ADN-ului uman.

7. Muschi la orice varsta
Dupa varsta de 40 de ani, oamenii pierd aproximativ 1 la suta din masa musculara, in fiecare an. Insa cercetatorii sunt de parere ca daca se va modifica o gena care regleaza activitatea unei proteine numite miostatin, responsabila cu dezvoltarea muschilor, oamenii vor putea sa isi pastreze masa musculara.
Cand? Cercetatorii efectueaza deja teste pe pacientii care sufera de distrofii musculare.

8. Ovare artificiale
In 2009, cercetatorii de la Universitatea Brown au reusit sa creeze artificial un ovar functional. Asta nu inseamna ca femeile de 70 de ani vor putea procrea, insa va fi cu siguranta o raza de speranta pentru femeile de 30 de ani ale caror ovare au fost distruse de chisturi.
Cand? Potrivit estimarilor aceste ovare vor putea fi disponibile peste 5 ani.

PirateBay si FileList AU PICAT. Motivele pentru care cele mai iubite site de torrente nu au putut fi accesate

PirateBay si FileList AU PICAT. Motivele pentru care cele mai iubite site de torrente nu au putut fi accesate


Cele doua site-uri nu se incarcau luni seara.
Doua dintre site-urile de torrente cel mai folosite de romani, PirateBay.se siFileList.ro, nu puteau fi accesate luni seara in jurul ore 21:00, iar utilizatorii Internetului au inceput sa isi faca griji.
Misterul a fost elucidat de TorrentFreak, site mereu la curent cu ce se intampla in aceasta zona underground a Internetului.
Problema cu PirateBay nu ii afecteaza doar pe romani. TorrentFreak scrie ca i-ar fi contactat pe baietii care se ocupa site-ul de torrente, si care ar fi spus ca aceasta pagina web nu functioneaza din cauza unei probleme la un panou de distributie a electricitatii.
Cei de la PirateBay spun ca ar putea dura ceva vreme pana cand problema va fi remediata.
In privinta FileList.ro, deocamdata nu am reusit sa aflam motivele pentru care site-ul nu poate fi accesat. Cel mai probabil este o problema locala.

Hyundai ix35 cu pilă de hidrogen va intra în producţia de serie

Hyundai a prezentat la Salonul Auto Paris 2012 versiunea de serie a SUV-ului ix35 cu sistem de propulsie cu pilă de hidrogen. Conform oficialilor companiei sud-coreene, acesta va fi primul vehicul cu pilă de hidrogen produs în serie.



La Salonul Auto Paris 2012 Hyundai a anunţat că va începe producţia în serie a SUV-ului ix35 cu sistem de propulsie cu pilă de hidrogen. Sud-coreeni vor să construiască 1.000 de maşini până în 2015, iar apoi să continue cu o serie de încă 10.000 de exemplare.
Oficialii Hyundai au declarat că SUV-ul lor va fi primul vehicul cu pilă de hidrogen produs în serie. Şi e adevărat, dacă ne gândim că o altă maşină cu pilă de hidrogen care se comercializează deja, Honda FCX Clarity, a fost vândută în aproximativ 200 de exemplare.
Avantajul maşinilor cu pilă de hidrogen în locul unui motor termic e clar: nu există emisii poluante. Tot ce iese pe ţeava de eşapament sunt vapori de apă sau aburi.
În acelaşi timp, există şi un dezavantaj, la fel de clar. Deocamdată, reţeaua de staţii de alimentare cu hidrogen este limitată la doar câteva unităţi, majoritatea dintre ele fiind în statul California din Statele Unite ale Americii.
Hyundai ix35 are o pilă de hidrogen care produce curent electric din hidrogen, curent care alimentează apoi un set de baterii litiu-polimer. În cele din urmă, curentul din baterii ajunge la un motor electric care propulsează maşina.
Spre deosebire de alte maşini care nu produc emisii poluante, cum ar fi cele electrice – care au nevoie de perioade lungi pentru a li se încărca bateriile şi nu pot parcurge prea mulţi kilometri, rezervorul de hidrogen al SUV-ului poate fi umplut în câteva minute şi dă o autonomie de 588 de kilometri.
Performanţele modelului ix35 cu pilă de hidrogen sunt similare celor ale modelului cu motor termic. Acceleraţia de la zero până la 100 km/h e gata în 12,5 secunde, iar viteza maximă este de 160 km/h.
Hyundai a anunţat că a semnat deja contracte cu câteva autorităţi locale din Suedia şi Danemarca pentru a închiria o serie de SUV-uri ix35 cu pilă de hidrogen către flotele municipale.

Evolio Aria. O tableta romaneasca dual-core, ce poate fi considerata un fel de iPad ieftin

Tableta are un aspect modern, se misca bine si un procesor care ar putea justifica un pret mai mare decat cel actual, de 1.000 de lei.

Evolio Aria. O tableta romaneasca dual-core, ce poate fi considerata un fel de iPad ieftin


Cineva nu foarte priceput la tablete, dar care a vazut prima data tableta Aria pe masa a crezut ca este vorba de un iPad. Asemanarea nu este chiar atat de mare, insa spatele construit dintr-un aluminiu placut la vedere, argintiu, creeaza impresia unui produs care ... in niciun caz nu este romanesc.
Si totusi, este vorba despre o tableta cu un procesor dual-core, care, in cele 7 zile de testare, nu s-a "inecat" niciodata in timpul rularii simultane a aplicatiilor, indiferent ca a fost vorba de Google Maps, browser, Facebook, Winamp si aplicatia dedicata Gmail.
In ceea ce priveste activitatea principala a tabletei, internetul, dupa cum se stie, Aria nu are 3G, insa acest lucru nu este nici pe departe un impediment daca detii un smartphone cu internet, care sa stie sa partajeze ("sharing") conexiunea catre tableta. Paginile de internet se incarca repede si, uneori, apar scurte episoade de "flicker" ale ecranului, insa nu sunt deranjante. Acestea nu se produc tot timpul si au fost observate doar la anumite browsere.
Varianta de Android este 4.0 (Ice Cream Sandwich), ceea ce inseamna ca nu puteti instala multe dintre aplicatiile la moda din Google Play, asa cum este cazul, de exemplu, al browserului dedicat Chrome. De asemenea, nu se poate instala aplicatia Stirile ProTV, browserul Skyfire, TuneInRadio, Flipboard sau celebrul Instagram, mai ales ca Aria are o camera modesta (dar buna) de 2,0 megapixeli (in spate), plus una de 0,3 megapixeli (in fata, pentru video-chat).
Si pentru ca veni vorba de video-chat, trebuie mentionat faptul ca aplicatia pre-instalata Yahoo Messenger nu functioneaza. La fel se intampla si cu cea pentru Youtube. Din fericire, exista alternative. Pentru Youtube puteti vedea clipurile direct din browser, iar pentru messenger se pot instala alte aplicatii cu ajutorul carora poti profita de contul de pe Yahoo, asa cum este cazul aplicatiei IM+.
Si pentru ca are Android 4.0, Aria ofera si binecunoscutul Flash, care a fost eliminat din recentul Jelly Bean, aflat pe produsul concurentilor de la Google, Nexus 7.
Cele doua tablete - Aria si Nexus 7 - pot fi numite concurente din cauza pretului relativ asemanator cu care sunt vandute in Romania. Aria poate fi gasita cu 1.000 de lei in magazin, iar atuurile sale sunt: garantia de 5 ani, conectivitatea (USB, card si HDMI) si procesorul dual-core. Nexus are doar 2 ani garantie, insa are rezolutie mult mai buna, 1280 x 800 fata de Aria care are 1024 x 768, procesor NVIDIA Tegra 3 quad-core si Android Jelly Bean, care iti ofera absolut toate aplicatiile din Google Play.
Difuzorul tabletei romanesti nu este stralucit, dar isi face treaba, mai ales ca putem oricand folosi casti. Bateria a rezistat la teste aproximativ o zi (adica 12 ore, o "zi lumina") timp in care a rulat clipuri video, muzica online de pe Shoutcast, retele sociale (Facebook si mesagerie instant) si jocuri. Nu este o tableta de gaming, dar poate suporta, datorita procesorului, unele titluri destul de pretentioase si recente. Din fericire, bateria se incarca 100% dupa aproximativ doua ore, ceea ce nu este foarte mult.
In cutia cu care vine acest produs se afla, in afara de incarcator, si doua cabluri pentru conexiunea USB/microUSB. Din pacate nu exista si unul micro-HDMI, asa ca nu stim cum se comporta tableta pe un televizor. In concluzie, daca nu va deranjeaza lipsa (cel putin in acest moment) a unor aplicatii binecunoscute din Google Play (precum Yahoo Messenger, Youtube, Instagram si altele), tableta Evolio Aria este un produs "best-buy" in Romania, la un pret de numai 1.000 de lei.
Specificatii tehnice tableta PC Aria 
CPU Amlogic Dual Core 1,5 GHz
GPU Mali 400 Multicore
Ecran IPS 9,7", 1024 x 768 px, capacitiv, multitouch
Sistem de operare Android 4.0 - Ice Cream Sandwich
Baterie Lithium-Ion 5400 mAh
Memorie RAM 1GB DDR3
Memorie interna 16 GB iNAND Flash
Camera web Fata - 0,3 Mpx; Spate - 2.0 Mpx
Difuzor 1W
Dimensiune 242 x 189 x 9,9 mm
Greutate 570 g
Porturi HDMI, Micro-USB, Audio Out, MicroSD (pana la 32 GB)
Wi-Fi 802.11 b/g/n
3G Extern prin modem 3G
Format Video Full HD 1920 x 1080 px, MKV (H264), AVI, FLV, WMV, MP4
Format Audio MP3, WMA, APE, FLAC, ACC, OGG, AC3, WAV
Format eBook PDF (DRM), EPUB (DRM), TXT, HTML, FB2
Format imagini Max. 8000 x 8000 jpg, BMP, GIF, PNG

Cele mai atrăgătoare femei ar putea suferi de o boală ginecologică


Observând că femeile care suferă de endometrioză severă sunt neobişnuit de atrăgătoare, oamenii de ştiinţă din Italia au presupus că factorii care le asigură frumuseţea acestor femei, contribuie şi la dezvoltarea acestei boli ginecologice dureroase.
În studiu, observatori independenţi au catalogat drept foarte atrăgătoare: 31% dintre femeile suferinde de endometrioză severă, 8% dintre cele care sufereau de endometrioză medie şi doar 9 procente dintre cele care nu sufereau de această tulburare. 
Femeile sunt cu atât mai atrăgătoare cu cât au un nivel mai crescut de estrogen şi este posibil ca tocmai acest hormon să fie vinovat pentru dezvoltarea endometriozei, au explicat cercetătorii în studiu. 
În cazul endometriozei, celule care, în mod normal, se găsesc în zona uterului, părăsesc acest organ şi se depozitează în alte părţi ale corpului, la ovare, vezică, rect şi zona pelviană. Aceste depozite răspund la fel ca celulele uterine normale în faţa schimbărilor hormonale care intervin de-a lungul unui ciclu lunar. Prin urmare, ele se micşorează şi se măresc, lucru care poate cauza durere în zona pelviană şi chiar sângerări. 
Se presupune că endometrioza afectează între 5 şi 10% dintre femei. Totuşi, forma sa severă, numită endometrioză rectovaginală, este mult mai rar întâlnită decât cea mai puţin severă. 
În noul studiu, oamenii de ştiinţă au analizat 100 de femei care sufereau de endometrioză rectovaginală, 100 de femei cu o formă mai puţin severă şi alte 100 de individe care nu sufereau de această tulburare, dar care urmau să treacă printr-o operaţie chirurgicală din alte motive ginecologice. Mare parte dintre participante aveau între 20 şi 30 de ani. 
Patru medici, doi bărbaţi şi două femei, care nu cunoşteau diagnosticul femeilor, s-au întâlnit câte 5 minute cu fiecare participantă la studiu pentru a nota cât de atrăgătoare este. Alţi cercetători au calculat indicele corporal, raportul talie-şold şi cel sâni-talie ale fiecărei femei. 
Rezultatele au arătat că femeile care sufereau de endometrioză severă aveau un indice de masă mai scăzut şi sâni mai mari, comparativ cu cele care nu sufereau de această tulburare. 
De asemenea, în urma completării unor chestionare s-a constat că era mult mai probabil ca femeile care sufereau de endometrioză rectovaginală să îşi fi început viaţa sexuală înainte de vârsta de 18 ani. Acest lucru ar fi putut face ca femeile în cauză să fi fost atrăgătoare încă din adolescenţă. 
Această cercetare ar putea pune în lumină hormonii sau genele care predispun la apariţia acestei boli ginecologice. Deşi nu se ştie cu exactitate de ce femeile care suferă de endometrioză severă ar putea fi mai atrăgătoare decât altele, cercetătorii cred că estrogenul ar putea juca un rol foarte important în acest proces. Pe de altă parte, s-ar putea ca unele gene, implicate în determinarea trăsăturilor fizice, să ducă la creşterea riscului de dezvoltare a acestei boli. 


Foarte important. Ce trebuie sa stie clientii despre produsele Apple. Ordinul vine de la Comisia Europeana

Comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, a cerut statelor UE sa verifice daca firmele care vand produse Apple, precum iPhone si iPad, informeaza clientii ca au dreptul la o perioada de garantie de minimum doi ani. Cu un an mai mult fata de cea oferita de producator si promovata in spoturile publicitare, scrie Bloomberg.


 Foarte important. Ce trebuie sa stie clientii despre produsele Apple. Ordinul vine de la Comisia Europeana
"Apple arata in reclame ca produsele vin cu o garantie de un an din partea producatorului, insa nu indica clar faptul ca clientii au dreptul, in mod automat si fara costuri suplimentare, la o perioada de garantie de minimum doi ani, in conformitate cu legislatia UE. Sunt practici inacceptabile de marketing", a afirmat Viviane Reding.
Autoritatea italiana pentru concurenta a sanctionat Apple in luna decembrie cu o amenda de 900.000 euro deoarece compania a dezinformat publicul prin spoturi publicitare care promovau o perioada de garantie de un an din partea producatorului, cu posibilitate de prelungire prin achizitionarea unui serviciu separat. 
Contactat de Bloomberg, purtatorul de cuvant al Apple, Alan Hely, a refuzat sa comenteze informatiile, facand referire la pagina privind garantia de pe site-ul companiei. 
Informatiile furnizate de Apple arata ca legislatia UE de protectia consumatorilor acopera remedierea defectiunilor produsului la momentul livrarii, in timp ce garantia de un an oferita de Apple sau garantia extinsa ce poate fi cumparata separat se refera la probleme care apar dupa ce un produs intra in posesia clientului.

Cercetătorii au găsit o metodă prin care hainele tale vor lupta împotriva poluării (VIDEO)


Oamenii de ştiinţă de la University of Sheffield şi designerii de la London College of Fashion au creat o substanţă care se adaugă la procesul de spălare a rufelor cu scopul de a transforma hainele într-un fel de magneţi care atrag poluarea.
Soluţia, numită CatClo (Catalytic Clothing),  acoperă hainele cu particule minuscule de dioxid de titan, care atunci când sunt expuse la lumina zilei atrag oxizii de azot (o sursă majoră de poluare) din aer. Mulţumită nanoparticulelor de dioxid de titan, care se integrează în ţesătură, oamenii de ştiinţă spun că este nevoie doar de o singură aplicare a CatClo pe haine. 
Potrivit specialiştilor, aditivul ajută zilnic la îndepărtarea a 5 grame de dioxid de azot, adică atât cât emite în fiecare zi o maşină de familie. 
Acum, oamenii de ştiinţă colaborează cu un producător de detergenţi eco, în speranţa de a comercializa noua invenţie. Cât despre preţ, ei estimează că substanţa se va vinde cu aproximativ 16 cenţi. 
Pentru că mulţi oameni de întreabă dacă procedura nu dăunează sănătăţii, cercetătorii au subliniat că, pe lângă faptul că oxizii de azot sunt inodori şi incolori, ei dispar din corp odată cu transpiraţia. Cât despre nanoparticule, ele sunt complet inofensive şi de neobservat de către purtător.

Prima fotografie modificată, veche de 150 de ani - FOTO

Fotografiile de război au reprezentat întotdeauna documente cutremurătoare de pe câmpul de luptă, reuşind să transmită sentimente puternice oricărui privitor. Nimeni nu s-ar fi gândit însă că acestea ar putea fi de fapt false.


Fotografia istorică falsificată din timpul Războiului Crimeei. Prima imagine "photoshopată" veche de 150 de ani (Imagine: Daily Mail)
În timpul Războiului Crimeii, dintre anii 1853-1856, fotograful Roger Fenton  a reuşit să surprindă un cadru care avea să devină celebru. Într-una dintre fotografiile sale este înfăţişat un drum arid pe care se află zeci de proiectile de tun. Imaginea a primit descrierea de "Valea umbrelor morţii" şi a devenit în scurt timp faimoasă, deoarece înfăţişează peisajul războiului din acea vreme, informează Daily Mail.
Fotografia lui Fenton a fost considerată destul de multă vreme drept una dintre primele fotografii-document care înfăţişează războiul. Cu toate acestea, conform documentaristului de film Errol Morris, imaginea este un fals. Cu ajutorul atenţiei sale la detaliu şi celor citite într-o carte care tratează asemenea subiecte, semnată de Susan Sontag, Morris a lansat teoria prin care susţine că imaginea este trucată.
"Nu ar trebui să fie surprinzător, dar foarte multe poze istorice cu tema războiului sunt trucate, sau pur şi simplu au fost înscenate", susţine Susan Sontag în cartea sa.
Cât despre fotografia "Valea umbrelor morţii" care tratează Războiul Crimeii, se pare că imaginea emblematică nu este de fapt cea originală. Errol Morris a povestit că au existat două fotografii cu acelaşi cadru surprins în urmă cu 150 de ani.
"Una dintre cele două fotografii afişează drumul celebru plin cu proiectile de la tunuri, în timp ce o alta prezină aceeaşi arteră dar fără acele obuze care se află în şanţuri. Care dintre ele este cea originală şi de ce au fost mutate acele proiectile?", a spus Morris.
Errol Morris a urmărit acest subiect şi s-a întâlnit în Crimeea cu Dennis Purcell, inginer optic şi un grup de cinci istorici. Între Morris şi specialişti s-a iscat o dispută, istoricii susţinând că acele proiectile erau adesea strânse de către soldaţi pentru a fi refolosite. La o analiză mai atentă Morris şi Purcell au stabilit că în funcţie de gravitaţie proiectilele se rostogoleau în şanţuri, astfel încât cele de pe drum nu aveau cum să rămână în acele poziţii o perioadă îndelungată de timp. 
Într-o postare pe blogul The New York Times, Morris susţine că fotografia cu obuzele amplasate pe drum este una trucată. "Cine îl ajuta pe fotograful Fenton probabil că mergea pe marginea drumului şi muta acele proiectile în mijlocul acestuia. Aici intervine legea gravitaţiei, e simplu", a spus Errol Morris.
Ceea ce nu este cunoscut e motivul pentru care Fenton a recurs la mutarea obuzelor de tun, Dennis Purcell spunând că acesta şi-a dorit să surprindă "adevărul emoţionant" al Războiului Crimeii de pe acel câmp de luptă. "Este evident de ce a făcut acest lucru. Îşi dorea să surprindă atmosfera aşa cum era", a spus Purcell.

Japonia a adoptat legi drastice împotriva pirateriei online


Începând de astăzi, cetăţenii japonezi care descarcă ilegal şi cu bună ştiinţă materiale protejate prin drepturi de autor sunt pasibil de pedepse cu închisoarea de până la 2 ani şi 25000 dolari amendă. Cei care distribuie ilegal astfel de conţinut pot petrece chiar şi 10 ani în închisoare şi amendaţi cu până la 10 milioane Yen (125000 dolari).
Japonia a adoptat legi drastice împotriva pirateriei onlineJaponia a adoptat legi drastice împotriva pirateriei online

Luată în serios de autorităţile japoneze, noua lege ar putea avea un impact puternic asupra volumului de trafic cumulat în mediul online prin distribuirea şi descărcarea de conţinut piratat. Adusă în sprijinul industriei de divertisment, măsura luată de guvernul japonez cimentează practic o atitudine cât se poate de ostilă împotriva pirateriei online şi pune sub semnul întrebării viitorul reţelelor de tip peer-to-peer, care se văd atacate în această ţară nu doar prin acţiuni judecătoreşti individuale, ci şi prin ameninţarea directă utilizatorilor care le accesează serviciile.
Recording Industry Association of Japan este unul din susţinătorii noii legiRecording Industry Association of Japan este unul din susţinătorii noii legi

Chiar dacă nu este aplicată la scară largă, noua lege a download-urilor ar putea servi la instaurarea unei stări de panică printre cetăţenii japonezi care practică pirateria online, autorităţile ameninţându-i cu controale aleatorii anti-piraterie şi procese mediatizate în presă, în care sunt aplicate pedepse aspre iar cei găsiţi vinovaţi sunt daţi drept exemple pentru cei rămaşi în ilegalitate.

"De ce am fost concediat de la Facebook". Cum a pierdut acest tanar 100 de milioane de dolari

De ce am fost concediat de la Facebook . Cum a pierdut acest tanar 100 de milioane de dolari


Un fost director al Facebook povesteste despre experienta lui in aceasta companie si de motivul concedierii sale, care a insemnat pierderea unei averi de 100 de milioane de dolari.
Noah Kagan a fost angajat manager de proiect la Facebook in 2005, la scurt timp dupa ce Mark Zuckerberg a pus bazele acestei afaceri.
Un an mai tarziu, el a fost concediat, chiar in perioada in care compania s-a dezvoltat suprinzator.
Acum Kagan, care lucreaza de doi ani la AppSumo, spune ca este suficient de matur si are destula experienta ca sa intelegea de ca a fost concediat. Tot el scrie in blogul sau ca a avut nevoie de un an de zile sa scape de depresie.
Cu numai 2 luni inainte de a fi concediat, Noah fusese promovat. Acum intelege insa ca a fost singurul vinovat pentru decizia aceea.
“Eram foarte egoist. Doream sa atrag atentia, organizam diferite evenimente la birou, scriam pe blog facand mereu referire la brandul Facebook. Am vrut sa devin celebru”,marturiseste el.
“Nu prea ma pricepeam la planificare. Nu aduceam valoare companiei si nu am putut sa evoluez odata cu ea. Adica, atunci cand am fost angajat, eram potrivit cu acel post, reprezentam firma, dar ulterior, cand Facebook a evoluat mult, eu am ramas in urma”.
O alta problema era echipa, care crescuse de la 30 de oameni la 150 si Noah nu mai putea colabora la fel de bine cu colegii lui.
In final, el a inteles ca nimeni nu este de neinlocuit intr-o companie, iar experienta de care a avut parte acolo este mult mai importanta decat pierderea financiara suferita.
“Am devenit un adevarat profesionist datorita Facebook. N-am mai lucrat niciodata cu persoane atat de inteligente. Apreciez unde sunt acum si tot ce am invatat din faptul ca Nu mai sunt acolo”. 

Un ofiter american ofera informatii inedite despre OZN-uri. "Unele sunt de origine extraterestra"




Un colonel american in rezerva, care a condus un proiect secret privind fenomenul OZN, ofera acum informatii despre acest subiect.



Robert Friend, colonel in Fortele Aeriene americane, a devenit directorul Proiectului Blue Book, care trebuia sa cerceteze fenomenul OZN, din punct de vedere stiintific, dar si al securitatii nationale.

Datorita functiei sale, Friend a discutat cu multi piloti americani, care au intalnit in misiunile lor diferite“obiecte zburatoare neidentificate”.

Din peste 12.000 de cazuri, 700 au fost catalogate drept inexplicabile.

Cu toate acestea, Proiectul Blue Book a fost inchis in anul 1969, dupa numai 20 de ani de cercetare.

Concluzia studiului a fost suprinzatoare: OZN-urile nu reprezinta o amenintare la adresa sigurantei nationale si nici contin caracteristici tehnologice dincolo de cunoasterea umana.

Robert Friend, care a condus proiectul din 1958 pana in 1963 nu a fost insa de accord cu aceste concluzii.

El a incercat sa convinga autoritatile sa cerceteze mai serios acest fenomen, propunand ca proiectul sa fie preluat de NASA sau de o agentie a Ministerului Apararii.

El era convins, in urma discutiilor cu numerosi piloti si oficiali militari, ca unele OZN-uri pot fi de origine extraterestra.

Un caz interesant este OZN-ul observat in 1955 in Alabama de catre pilotul William Coleman, care a devenit purtatorul de cuvant al Proiectului Blue Book.

Acesta a vazut un obiect care semana cu o “farfurie zburatoare” cu diametrul de 22 de metri. Friend este convins ca un asemenea obiect nu apartinea armatei Statelor Unite.

Cu toate acestea, Friend nu crede ca extraterestrii au ajuns sa ne viziteze. “Nu-mi dau seama cu ar putea face fata unei calatorii de zeci de ani prin spatiu. Cum fac rost de combustibilul necesar? Cum pot pastra hrana”?

El face inca o data apel la autoritati, sa reia cercetarea acestui fenomen.

HP ElitePad 900, tabletă business cu ecran de 10.1” şi Windows 8


HP a prezentat ElitePad 900, o elegantă tabletă cu sistemWindows 8, creată pentru mediul de afaceri.

ElitePad 900 se prezintă într-o carcasă argintie cu greutate 680 grame, realizată integral dinaluminiu şlefuit. HP oferă pentru noua tabletă un set de accesorii cel puţin interesant, ce ia forma unor huse de protecţie numite Smart Jackets. Alături de protecţie sporită pentru carcasă, aceste accesorii opţionale pot extinde funcţionalitatea de bază a tabletei. Productivity Jacket adaugă tastatură QWERTY, mai mulţi conectori USB şi un cititor pentru card-uri SD. Expansion Jacketoferă conectori USB şi HDMI, iar în spaţiul de pe spatele tabletei este acomodat un acumulator auxiliar ce extinde cu până la 80% autonomia tabletei (16 ore vs 10 ore cu acumulatorul intern).

HP a obţinut pentru ElitePad 900 certificare MIL-Spec 810G, garantând rezistenţă la praf, umezeală şi căzături. Ecranul cu diagonală 10.1 inch este protejat folosind Gorilla Glass, suportă rezoluţia 1280x800 pixeli şi promite luminozitate suficient de ridicată pentru utilizarea în medii cu lumină solară din belşug.
Pe spatele carcasei avem o cameră foto de 8 MP, cu autofocus şi blitz LED, capabilă să filmeze la rezoluţie Full HD. Utilă pentru apeluri video şi sesiuni de videoconferinţă, camera frontală instalată deasupra ecranului este de asemenea capabilă de captură la rezoluţie 1080p.

Accesul la internet este permis prin conexiune 3G şi WiFi N, în timp ce pentru periferice şi plăţi electronice avem suport Bluetooth, respectiv NFC. Deoarece pe carcasa cu grosime de 9.2 mmnu au putut fi acomodaţi conectori în format tradiţional, aceştia sunt oferiţi prin intermediul accesoriului Smart Jacket şi adaptoare dongle separate. La folosirea staţiei de andocare obţinem 4 conectori USB, ieşiri VGA şi HDMI, slot pentru card SD, ieşire pentru căşti, conector pentru alimentare şi chiar o interfaţă Ethernet LAN.

Tableta HP ElitePad 900 este oferită în versiuni cu SSD 32 GB sau 64 GB, iar pentru spaţiu suplimentar avem un slot microSD. Configuraţia este realizată în jurul platformei Intel Clover Trail şi include 2 GB memorie RAM.
HP ElitePad 900 va lua drumul magazinelor începând cu luna ianuarie 2013. Din păcate preţurile de comercializare pentru versiunile tabletei şi accesoriile opţionale nu au fost făcute publice.

Prima pagină › D:News vezi toate articolele din D:News › D:News O idee îndrăzneaţă pentru combaterea încălzirii globale: ecranul din praf de asteroizi


Cercetătorii scoţieni de la Universitatea din Strathclyde cred că un asteroid ar putea fi adus în vecinătatea planetei noastre şi apoi folosit pentru a crea un colosal nor de pulbere care ar ecrana radiaţiile solare.
Deoarece asteroidul creează o atracţie gravitaţională, norul de pulbere ar rămâne în apropierea sa, în loc de a se dispersa în spaţiu.
Ideea face parte dintr-o serie de soluţii îndrăzneţe, la scară foarte mare, incluse în domeniul geoingineriei, o abordare tehnologică ce urmăreşte modificarea climei Terrei prin reflectarea, redirecţionarea sau absorbţia radiaţiilor solare.
Norul de praf, care s-ar afla permanent între Soare şi asterorid, ar acţiona ca un filtru, fără a apărea totuşi ca un ecran uriaş care să oprească lumina Soarelui, aşa cum îşi imaginează adesea oamenii.
Totuşi, cercetătorii de la Strathclyde subliniază faptul că ei nu propun nicio soluţie geoinginereasacăîn locul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.
"[Implementarea unor soluţii din sfera geoingineriei] ne-ar putea ajuta să câştigăm timp pentru a găsi o soluţie valabilă pe termen lung de a combate schimbările climei terestre. Norul de praf nu este o soluţie permanentă, dar ar putea înlătura efectele schimbărilor climatice pentru o anumită perioadă de timp, pentru a permite mijloacelor cu acţiune mai lentă, precum sechestrarea carbonului, să-şi facă efectul", a explicat Russell Bewick, unul dintre autorii proiectului.
O soluţie propusă anterior implica instalarea unor oglinzi uriaşe în spaţiu, pentru a redirecţiona razele solare, dar construirea şi apoi amplasarea oglinzilor pe orbită - sau construirea lor chiar acolo - ar presupune nişte costuri prohibitive.
O altă soluţie propusă viza, de asemenea, crearea unui ecran de praf care să protejeze Pământul de radiaţii aşa cum o fac norii. Dar un asemenea ecran s-ar dispersa, în timp, din cauza atracţiei gravitaţionale exercitate de Lună, Soare şi planetele din Sistemul Solar.
Astfel, ideea cercetătorilor scoţieni este inovatoare prin faptul că ar folosi câmpul gravitaţional propriu al unui asteroid pentru a ţine pe loc norul de praf, împiedicându-l să se împrăştie în spaţiu.
Asteroidul ar urma să fie plasat în aşa-numitul punct Lagrange L1, un punct din spaţiu în care atracţia gravitaţională a Soarelui şi cea a Pământului se află în echilibru. L1 se găseşte la aproximativ 1,5 milioane km depărtare de Pământ.
Asteroidul ar urma să fie echipat cu un dispozitiv electromagnetic puternic, care ar fi folosit atât pentru a manevra asteroidul, pentru a-l amplasa în poziţia dorită, cât şi pentru a crea, printr-o explozie la suprafaţă, norul de praf care ar forma ecranul.
Cercetătorii consideră că un "candidat" potrivit ar fi Ganymed 1036, cel mai mare dintre asteroizii aflaţi în apropierea Pământului. Conform calculelor, Ganymed ar putea genera un nor de praf suficient de de mare pentru a bloca 6.58% din radiaţia solară care ajunge la Pământ, absolut suficient pentru a contracara nivelul actual al încălzirii globale.
Norul de praf ar avea o masă de 5 cvadrilioane (5.000.000.000.000.000) kg şi o lărgime de aproximativ 2.500 km.
Principala provocare tehnologică ţine de posibilitatea manipulării unui asteroid atât de mare, dar există şi dificultăţi de alt ordin: un asteroid atât de mare aflat în vecinătatatea Terrei ar putea reprezenta un potenţial pericol pentru planetă şi ar putea genera reacţii negative din partea societăţii.
Totuşi, cred oamenii de ştiinţă, având în vedere dezvoltarea tehnologică actuală, în viitorul apropiat asteroizi mai mici ar putea fi "traşi" şi amplasaţi în punctul L1, cu riscuri mult mai mici.

Un paradis al biodiversităţii: opt specii noi de mamifere au fost descoperite într-o rezervaţie din Anzi (FOTO)


Sanctuarul Naţional Tabaconas-Namballe - o zonă de mică întindere din Peru, aflată în nordul ţării,aproape de graniţa cu Ecuador, pe versantul atlantic al Anzilor - pare să fie unul dintre locurile cu cea mai mare biodiversitate din lume. Recent, aici au fost descoperite nu mai puţin de 8 specii noi de mamifere şi trei de amfibieni.
Printre speciile recent descoperite (în cursul unor cercetări realizate în perioada 2009-2011) se numără o maimuţă nocturnă, un chiţcan, un porc spinos arboricol, un marsupial înrudit cu oposumii, câteva specii de rozătoare. În prezent, biologii lucrează la identificarea şi descrierea oficială a speciilor noi.
Sanctuarul Naţional Tabaconas - Namballe are o suprafaţă de 32.000 hectare şi este situat la altitudini cuprinse între 1.800 şi 3.200 m. Rezervaţia cuprinde diferite ecosisteme, precum păduri montane tropicale, păduri pluviale tropicale şi platouri andine.
Bogăţia de specii a acestei regiuni este impresionantă: pe o arie restrânsă pot fi întâlnite, conform cercetărilor realizate de o echipă de biologi din Mexic şi Peru, 85 de specii de mamifere, 326 de păsări, 23 de specii de amfibieni şi reptile.
Defrişările, vânătoarea şi exploatările miniere care au loc în jurul rezervaţiei ameninţă biodiversitatea zonei, dar biologii speră ca marea bogăţie de specii - care face din această regiune una dintre cele mai importante de pe planetă în ceea ce priveşte biodiversitatea - să constituie un stimul pentru punerea în aplicare a unor programe de conservare care să prevină degradarea ecosistemelor.