luni, 1 octombrie 2012

Un ofiter american ofera informatii inedite despre OZN-uri. "Unele sunt de origine extraterestra"




Un colonel american in rezerva, care a condus un proiect secret privind fenomenul OZN, ofera acum informatii despre acest subiect.



Robert Friend, colonel in Fortele Aeriene americane, a devenit directorul Proiectului Blue Book, care trebuia sa cerceteze fenomenul OZN, din punct de vedere stiintific, dar si al securitatii nationale.

Datorita functiei sale, Friend a discutat cu multi piloti americani, care au intalnit in misiunile lor diferite“obiecte zburatoare neidentificate”.

Din peste 12.000 de cazuri, 700 au fost catalogate drept inexplicabile.

Cu toate acestea, Proiectul Blue Book a fost inchis in anul 1969, dupa numai 20 de ani de cercetare.

Concluzia studiului a fost suprinzatoare: OZN-urile nu reprezinta o amenintare la adresa sigurantei nationale si nici contin caracteristici tehnologice dincolo de cunoasterea umana.

Robert Friend, care a condus proiectul din 1958 pana in 1963 nu a fost insa de accord cu aceste concluzii.

El a incercat sa convinga autoritatile sa cerceteze mai serios acest fenomen, propunand ca proiectul sa fie preluat de NASA sau de o agentie a Ministerului Apararii.

El era convins, in urma discutiilor cu numerosi piloti si oficiali militari, ca unele OZN-uri pot fi de origine extraterestra.

Un caz interesant este OZN-ul observat in 1955 in Alabama de catre pilotul William Coleman, care a devenit purtatorul de cuvant al Proiectului Blue Book.

Acesta a vazut un obiect care semana cu o “farfurie zburatoare” cu diametrul de 22 de metri. Friend este convins ca un asemenea obiect nu apartinea armatei Statelor Unite.

Cu toate acestea, Friend nu crede ca extraterestrii au ajuns sa ne viziteze. “Nu-mi dau seama cu ar putea face fata unei calatorii de zeci de ani prin spatiu. Cum fac rost de combustibilul necesar? Cum pot pastra hrana”?

El face inca o data apel la autoritati, sa reia cercetarea acestui fenomen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu