luni, 15 octombrie 2012

Oamenii preistorici se hrăneau cu urşi panda


Simbolul chinez mult îndrăgit, ursul panda, a fost perceput într-un cu totul alt mod de către oamenii preistorici care îl preferau drept aliment.

Butonul pe care Facebook nu te lasa sa il vezi. Ce iti ascunde reteaua de socializare

Butonul pe care Facebook nu te lasa sa il vezi. Ce iti ascunde reteaua de socializare

Dezvoltarea butonului "Want" nu este, se pare, singura pe care Facebook o are in plan in acest moment.

Laura Stampler de la Business Insider a incercat sa testeze acest buton si a avut parte de o surpriza, nu a reusit sa dea de el.

"Desi Facebook a recunoscut deschis ca testeaza butonul 'Want', eu nu am putut sa-l gasesc. Cum butonul este testat prin intermediul a 7 retaileri, am intrat pe pagina Victoria's Secret, unde am gasit in schimb butonul "Collect". Dar eu nu voiam asta, eu cautam "Want". Confuza, am intrat pe ceilalti 6 retaileri, Poterry Barn, Fab.com, Michael Kors samd., dar si acolo tot collect puteam sa dau."

"Am contactat purtatorul de cuvant de la Facebook, pentru a afla mai multe raspunsuri. Aceasta mi-a spus ca eu ma aflu in grupul "Collect.""

Pe langa butoanele Want si Collect, Facebook mai pregateste o surpriza. Inca un buton LIKE, de data asta pentru produse.

"Testam sa vedem care va functiona mai bine"
, a adaugat purtatorul de cuvand de la Facebook pentru Business Insider.

Sursa : http://www.yoda.ro

Primul spot video cu Windows 8: "Windows 8 is Coming Soon"

Primul spot video cu Windows 8: Windows 8 is Coming Soon


Microsoft la publicat prima reclama pentru noua versiune a sistemului de operare Windows 8
Microsoft a lansat primul spot video pentru Windows 8, ce va fi disponibila incepand cu 26 octombrie. Noua versiune va putea fi instalata pe o serie de dispozitive: desktop-uri, laptopuri si tablete.

http://youtu.be/i1GNDs7DCTw
Noul sistem de operare se remarca prin facilitatile touch si interactivitate. Pretul OEM pentru Windows 8 va fi de 99,99 dolari, iar pentru Windows 8 Professional de 139,99 dolari.

Cahokia: Amintiri despre primul oraş al Americii de Nord


Cândva, în negurile timpului, cu mult înainte ca primii colonişti americani să pună bazele aşezărilor permanente pe .„noul” continent, ba chiar cu sute de ani înainte ca vasele lui Columb să atingă ţărmul Indiilor de Vest, exista un mare oraş care prin numărul populaţiei şi dimensiuni, era o adevărată citadelă a lumii. Numele său era Cahokia şi a fost ridicat de populaţii de amerindieni despre care nici în prezent nu se cunosc prea multe. Existenţa sa este o dovadă în plus asupra grandorii şi misterelor civilizaţiilor precolumbiene nord-americane.
 coliba recreata in muzeul in aer liber Cahokia
 placi de cupru apartinand civilizatiei Cahokia
 Monks mound fotografiat vara
 sapaturi arheologice in Cahokia

Surpriza din pamant. Care va fi principala sursa de energie in 2030 GALERIE FOTO

Carbunii vor reprezenta principala sursa de energie in viitor. Cea regenerabila nu va reusi sa ajunga la dimensiunea acestora din urma, noteaza cativa analisti citati de Business Insider.


 Surpriza din pamant. Care va fi principala sursa de energie in 2030 GALERIE FOTO
Unii cercetatori sunt convinsi ca viitorul energiei apartine gazelor naturale. “Nimic mai eronat. Energia viitorului o reprezinta carbunii”, ii contrazic oamenii de stiinta, citati de site-ul americanBusiness Insider.
Greg Boyce, CEO-ul companiei Peabody, producatoare de carbuni, spune ca acest sector va deveni principala sursa de energie a lumii, cea care a determinat si cea mai rapida crestere de combustibili la nivel global.
Boyce nu este singurul care crede in aceasta  idee. Corporatia britanica BP a publicat recent un raport care atesta acelasi lucru.
- carbunii vor ramane principala materie prima folosita de chinezi in prelucrarea combustibililor. Cota lor de piata se va reduce insa de la 70% la 50% pana in 2030;
- carbunii vor ramane principala sursa de energie si pentru indieni, tara in care consumul se va ridica la 48% in urmatorii 20 de ani;
- utilizarea carbunelui la nivel mondial se va majora la 39% in urmatorul deceniu;
- sursele de energie regenerabila, precum cea nucleara, hidro sau eoliana, vor atinge actuala raspandire a carbunilor in lume abia peste 10 ani;
- tarile non-membre ale Conventiei Organizatiei de Cooperare Economica si Dezvoltare isi vor creste anual consumul de carbuni cu cel putin 2,1% pana in 2030.
- in acest moment, carbunii reprezinta cea mai ieftina sursa de energie din lume, in timp ce pretul gazelor naturale creste in permanenta.
- intre timp, energia nucleara ajunge la cateva mii de dolari pe KW;
- carbunii raman principala sursa de alimentare a cailor ferate.
„Statele Unite ale Americii trimit Europei carbunii sai ieftini, iar trendul va continua”, se arata in studiul citat de Business Insider.

Un nou virus ne sperie cu SOPA


Cu toate ca SOPA a facut valuri o perioada destul de lunga la inceputul acestui an, in urma protestelor internationale proiectul legislativ a intrat in stand by. Asta nu impedica insa crearea unui virus care sa te sperie tocmai prin enuntarea principiilor respectivului proiect.
Un nou virus agresiv afecteaza computerele utilizatorilor prin dezactivarea antivirusului si afisarea unei ferestre care nu-ti mai permite sa pornesti nici un alt program. Intregul virus se bazeaza pe frica generata la inceputul anului de catre SOPA. Iti sunt afisate ferestre precum cea de mai sus si pentru solutionarea problemei esti invitat sa achiti o taxa de 200 dolari sau 200 euro prin Western Union sau MoneyPak. Mesajul castiga credibilitate prin afisarea intr-un mod ostentativ a mai multor elemente de identificare ale guvernului american la care se mai adauga un aparent ID unic si IP-ul real al computerului afectat.
Chiar daca printre mesajele de mai sus respectiva infectie iti promite ca-ti sterge datele de pe computer, fapt care nu se intampla, infectia nu este cu nimic mai putin periculoasa. Din pacate momentan prea putini antivirusi se descurca cu indepartarea acestui program de tip malware. Cel mai bine ar fi sa va actualizati in permanenta antivirirusul si sa incercati sa fiti mai atenti la feresterele si link-urile pe care le accesati.

Dupa 50 ani, mouse-ul dispare. Cine sunt generatiile de copii care nu stiu cum sa-l tina in mana

Dupa 50 ani, mouse-ul dispare. Cine sunt generatiile de copii care nu stiu cum sa-l tina in mana


In 1963, doi oameni de stiinta au reusit sa proiecteze primul mouse din lume. Era simplu, cu o cutie de lemn si o rotita ce permitea o miscare rudimentara. Nu optic, nu wireless, ci old-school.
Era anul 1963, iar la Institutul de Cercetare Stanford din Palo Alto, California, Douglas Englebart si Bill English reuseau sa puna cap la cap ceea ce avea sa devina primul mouse din istorie.

Mouse-ul a devenit in urmatorii 50 de ani indispensabil pentru orice utilizator de calculator. Steve Jobs l-a folosit pentru predecesorul Macintosh-ului, moment in care mouse-ul a devenit "mainstream".

Chiar si odata cu aparitia laptopurilor dotate cu touchpad, userii nu au renuntat la mouse, insa ultima tehnologie care a acaparat piata risca sa incheie viata unei "jucarii" fara de care nici nu ne-am putea imagina activitatea din fata calculatorului.

CUM ARATA MOUSE-UL PENTRU GENERATIA COPIILOR SMART...PHONE

Slide, slide, zoom, slide... acesta este sunetul care a inlocuit "click-ul" in 2012. Tabletele si telefoanele mobile poate nu vor elimina din viata celor trecuti de 20 de ani mouse-ul, dar din viata copiilor care s-au nascut cu o tableta in viata, acel vechi accesoriu pare deja inutil.

Pe fata din imagine o cheama Josephine Nguyen, a fost fotografiata si intervievata de englezii de la The Independent in timp ce cauta pe internet definitia unui adverb folosindu-se de un iPad. In acelasi timp, cei 20 de colegi ai sai de clasa faceau lucruri similare pe propriile lor tablete. Pentru ei, mouse-ul nu exista.

La 10 ani, Nguyen nu intelege de ce PC-ul trebuie sa fie atat de complex, cu un monitor, o unitate, o tastatura, un mouse; biroul este prea incarcat, spatiul este limitat, iar o tableta pare mult mai simpla, prietenoasa si vorbeste parca mai usor pe limba ei.

"Era prea lent si avea prea multe componente", a declarat fata pentru ziarul britanic. Prietena ei si colega de scoala, Gilbert Vasquez, de 6 ani, dupa ce a luat un mouse in maini a declarat: "Dar eu nu stiu ce e asta..."

Pentru cele doua fete scoala arata altfel. Ele nu vorbesc despre calculatoarele 486, Pentium 2, nu vor sa mai vada jucarii mari si grele, ci vor ca tot calculatorul sa poata fi tinut in degete, sa fie usor de inteles si prietenos.

Iar statistica in Marea Britanie arata ca tabletele castiga teren serios pe piata in fata PC-urilor. Independent scrie chiar ca "vanzarile actuale la iPad au inceput sa canibalizeze vanzarile la PC-uri in scoli", citand din analistul Charles Wolf.

DE CE NU MAI E NEVOIE DE MOUSE


John Underkoffler, un fost cercetator de la MIT si omul care a lucrat la sistemul grafic din filmul Minority Report cu Tom Cruise, explica de ce mouse-ul nu mai este in prezent o necesitate:

"Vocea umana si mainile - daca le folosesti in lumea digitala asa cum o faci si in lumea reala, vei vedea ca sunt incredibil de expresive. Daca renunti la bucata aia de plastic numita mouse, vei putea transmite informatie intr-un mod foarte diferit si la mare viteza."

The Independent noteaza: "Acest tip de gandire se transforma intr-un produs industrial. In loc sa te mai orientezi spre un singur produs pentru a accesa tehnologia, inovatorii se duc spre tot felul de gadgeturi care raspund la miscarea corpului, voce, degete, ochi si chiar ganduri, unele dintre ele putand fi accesate de mai multi oameni in acelasi timp. Poate ca tastatura va mai fi folosita pentru mailuri, dar design-ul ar putea fi facut mai usor cu un stilou digital, asa cum o harta a Lisabonei ar putea fi studiata prin gesticularile mainilor. Mouse-ul, asa cum multi sunt de acord, a fost o inventie geniala la vremea sa, dar acum e bun de muzeu."

"MOUSE-UL NU TREBUIA SA AJUNGA NICIODATA ASA UN FENOMEN"


Cuvintele ii apartin Christinei Englebart, fata unuia dintre inginerii care au proiectat mouse-ul: "Tatal meu, Douglas, nu s-a gandit niciodata ca ASTA VA FI. S-a gandit mereu la noi metode de a dezvolta experienta pe calculator."

Christina avea 8 ani atunci cand tatal ei desena primul mouse din lume. Azi are 57 de ani si spune ca era mouse-ului s-a incheiat.

Si are dreptate. In San Antonio, la o distanta mica de locul in care mouse-ul a fost proiectat, astazi toate scolile au integat iPod Touch si iPaduri printre manualele celor 700 de studenti, in timp ce profesorii folosesc Mac Airbooks cu touchpaduri.

"Majoritatea copiilor de aici nu au vazut niciodata un mouse.", spune o educatoare de la o gradinita din San Antonio. Copiii de 4 ani folosesc iPod Touch ca sa invete sunetele, in timp ce studentii isi fac prezentarile pe iPad.

Directoarea scolii San Antonio Elementary and LUCHA a decis in urma cu un an sa inceapa un experiment de scoala tehnologizata. L-a costat 300.000 de dolari echipamentul, iar astazi spune ca este incantat de rezultate.

"Lucrurile se schimba atat de rapid, incat nici nu stim daca PC-ul sau mouse-ul vor mai exista in momentul in care acesti copii de granitita vor creste indeajuns de mari sa le foloseasca.", a declarat Kristin Burt pentru Independent.

Roboray: noul robot Samsung cu mers „natural” (FOTO, VIDEO)


Săptămâna trecută, Samsung a prezentat ultimul robot umanoid al companiei nipone, Roboray. Noul prototip este dotat cu o tehnologie nouă ce îi permite maşinii să se deplaseze într-un mod mai natural decât predecesorii săi.


Armaghedonul viral: peste câţiva ani, ne-am putea confrunta cu o pandemie devastatoare


Pornind de la observaţii asupra unor cazuri de infecţii virale grave diagnosticate recent, specialiştii au ajuns la concluzia că există mari şanse ca, în aproximativ cinci ani, o specie de virus care va trece de la animale la om să declanşeze o epidemie la scară planetară.
Riscul de a contracta virusuri de la animale sălbatice este de asemenea, tot mai mare, din cauza imixtiunii omului în habitatele naturale, unde vine în contact cu specii noi de virusuri împotriva cărora nu are imunitate. Recent, o echipă internaţională de cercetători a anunţat că a descoperit un virus african complet necunoscut anterior, care, în 2009, a provocat moartea a doi adolescenţi în Republica  Democratică Congo. Virusul produce o febră hemoragică gravă, care duce la deces în câteva zile. Agentul patogen nou-descoperit a fost numit virus Bas-Congo (BASV); aparţine familiei rhabdoviridelor (din care face parte şi virusul turbării), iar oamenii de ştiinţă cred că provine de la specii sălbatice de animale din fauna locală şi că a fost transmis la om prin înţepăturile unor insecte sau printr-un alt mecanism încă neidentificat.