marți, 7 februarie 2012

Samsung Galaxy S III soseşte în luna mai


După ce am aflat că Samsung nu aduce noul Galaxy S III la Mobile World Congress, acum am aflat şi motivul.
Samsung Galaxy S IIISamsung Galaxy S III soseşte în luna mai

Aparent, oficialii Samsung sunt atât de mulţumiţi de succesul de care încă se bucură modelul Galaxy S II încât au decis să întârzie evenimentul de lansare pentru Galaxy S III până în luna mai, evitând astfel o situaţie nedorită în care apariţia noului model ar compromite vânzările pentru actuala ofertă smartphone. Cert este că Samsung Galaxy S II înregistrează încă vânzări foarte bune iar Galaxy S II Plus, pregătit pentru lansare la Mobile World Congress, are nevoie de timp pentru a atinge volumele de vânzări aşteptate de producător.
Cât despre Galaxy S III, acesta este cu 1.5 mm mai subţire decât Galaxy S II, ajungând să măsoare numai 7 mm grosime. Pentru a atinge această performanţă Samsung a utilizat componente cu 10 - 20% mai subţiri decât cele convenţionale, cum ar fi conectorii şi diverse microprocesoare, dar şi placa cu circuite imprimate pe care sunt găzduite toate acestea.
Din punct de vedere hardware, Galaxy S III ar putea fi primul smartphone quad-core din oferta Samsung , echipat cu o cameră foto de 8 MP şi cameră frontală de 2 MP.
Preţul de lansare pentru Samsung Galaxy S III va fi cu siguranţă unul premium, situat peste nivelul la care este încadrat modelul Galaxy S II Plus, la rândul său mai costisitor decât actualul Galaxy S II.

Windows 8 ar putea ramâne fără butonul Start


Butonul de start cu care ne-am obişnuit încă de pe vremea lui Windows 95 îşi încheie cariera de peste 15 ani cu Windows 7, fiind înlocuit de Windows 8 cu ceva complet nou şi mult mai flexibil.
Modificarea este deja evidentă într-o captură de ecran obţinută după build-ul 8220 a versiunii Windows 8 "Consumer Preview", în care Task Bar-ul apare fără butonul Start.
În lipsa butonului Start, avem la dispoziţie un aşa numit Hot Corner, activat printr-un gest swipe în interfaţa Metro, sau mutând cursorul în colţul stânga-jos a interfeţei clasice. În urma activării suntem întâmpinaţi de un meniu compus din pictograme, în care sunt reprezentate locaţiile Windows către care putem naviga şi aplicaţiile instalate.
Bara de start in stilul Windows 7 rămâne, la fel şi sistemul pentru fixarea scurtăturilor către aplicaţii şi versiunea desktop a Internet Explorer 10. În lipsa Start Menu, bara de start rămâne principala locaţie pentru păstrarea de scurtături către aplicaţii, în afara desktop-ului Windows.
Aparent, decizia de eliminare a butonului Start nu este chiar definitivă, Microsoft lăsând de înţeles că ar putea reintroduce această funcţie în versiunea finală a Windows 8, dacă utilizatorii vor cere asta într-un număr suficient de mare.
Sursa: Theverge.com
Reportak realizat de : http://www.go4it.ro