marți, 26 martie 2013

Sony lucreaza la o pereche de ochelari cu care vrea sa intre in competitie cu Google

Sony lucreaza la o pereche de ochelari cu care vrea sa intre in competitie cu Google


Compania japoneza care a produs deja dispozitive care folosesc realitatea augmentata vrea ca ochelarii la care lucreaza sa poata livra informatie catre ambii ochi.
Succesul pe care il are deja dispozitivul Google Glass, fara a fi lansat, a impulsionat si alte companii sa lucreze la un produs asemanator. Sony a depus deja dosarul la US Patent and Trademark Office, biroul american de inventii si inovatii pentru o pereche de ochelari care folosesc realitatea augmentativa.

Dispozitivul creat de japonezi este descris astfel: "Un aparat care poate atasat capului, aparat ce poate difuza imagini celui care il poarta". Diferenta fata de ochelarii Google este ca dispozitivul Sony fera imagini catre ambii ochi si ca are atasata si o pereche de casti.

Compania japoneza nu se afla la primul produs de acest fel, HMZ-T2 Personal 3D Viewer fiind unul dintre acestea, tocmai de aceea se crede ca Google nu va profita prea mult de faptul ca va fi prima companie care va arunca un asemenea dispozitiv pe piata.

Luminile marilor orase, fotografiate de NASA de la peste 380 de kilometri altitudine GALERIE FOTO

Luminile marilor orase, fotografiate de NASA de la peste 380 de kilometri altitudine GALERIE FOTO


Echipajul Expedition 33 de pe Statia Spatiala Internationala a fotografiat mai multe orase mari de pe Terra, imaginile fiind cu adevarat superbe.
Colectia de fotografii facute din spatiu de echipajul condus de canadianul Chris Hadfield arata ca exista cateva "modele" clare de sistematizare: daca orasele de pe malurile apelor au mai multe lumini concentrate pe coasta, orasele noi arata ca niste "grilaje". Imaginile au fost facute publice de NASA intr-un program de popularizare a descoperirilor spatiale.


Asa arata Reno, un oras american situat la poalele muntilor Sierra Nevada, vazut de pe Statia Spatiala Internationala.

Porto si Vila Nova de Gaia, aflate pe coasta portugheza a Oceanului Atlantic, stralucesc in noapte.

Orasul Cleveland, din statul Ohio, a fost fotografiat de la o inaltime de peste 380 de km. 

De fotografierea capitalei Regatului Unit s-a ocupat chiar Chris Hadfield, canadianul felicitat si de Regina Elisabeta a-II-a pentru preluarea functiei de conducator al SSI.

Singurul oras intins pe doua continente, Istanbul isi arata stralucirea de pe cele doua maluri ale Bosforului.

Aceasta este doar partea de nord-vest a capitalei Japoniei. Tokio este o metropola in care locuiesc peste 13 milioane de oameni.

Luminile orasului belgian Liege "se intind" precum o panza de paianjen. 

Peninsula Italica vazuta de jos in sus, dinspre insula din varful "cizmei", Sicilia.


Un oras mai nou, Kuwait City pare o alaturare de spatii rectangulare.

La jumatatea coastei de vest a Oceanului Atlantic se afla Baltimore, orasul unde-si termina calatoria, in golful Chesapeake, raul Patapsco.

Shenyang si "satelitul" sau Sajiatun, doua asezari de pe intinderea vasta a Chinei.

Voltissimo - alimentatorul portabil care încarcă telefonul în 15 minute


Creaţie al unui producător japonez de periferice, Voltissimo este un încărcător portabil care promite să alimenteze bateria unui iPhone în doar 15 minute. Dispozitivulprevăzut cu doi conectori USB poate alimenta două dispozitive simultan şi are suficientă rezervă de energie pentru a încărca complet acumulatorul unei tablete sau smartphone.

Alimentatorul Buffalo Voltissimo este disponibil în variantă cu acumulator de 4000 mAh şi 8000 mAh - suficient pentru a încărca bateria unui iPhone de două sau patru ori. În funcţie de acumulatorul instalat, dispozitivul cântăreşte 180 sau 285 grame.
  Odată descărcat, alimentatorul Voltissimo poate fi încărcat în 47 - 94 minute folosind adaptorul AC inclus în pachet, sau de la orice PC echipat cu port USB, într-o perioadă de timp ceva mai lungă .

Din păcate viteza mare de încărcare şi capacitatea generoasă de înmagazinare a energiei vin cu un preţ pe măsură. Buffalo oferă alimentatorul Voltissimo în nuanţe alb sau negru, contra sumei de 190 dolaripentru varianta cu acumulator de 4000 mAh şi 235 dolari pentru modelul cu acumulator de 8000 mAh.

eMachines propune PC-ul de 99 dolari, destinat copiilor


eMashines MiiPC este un mini-PC numai bun pentru dormitorul copiilor.
  Acesta poate fi folosit pentru navigare pe internet, vizionarea de filmuleţe şi jocuri, dar şi activităţi serioase cum sunt temele pentru şcoală.
eMachines propune PC-ul de 99 dolari, destinat copiiloreMachines propune PC-ul de 99 dolari, destinat copiilor

Pentru a se încadra bugetul propus, de numai 99 dolari, cei de la eMachines au realizat sistemul MiiPC folosind hardware împrumutat din sfera tabletelor. Mai exact, avem de-a face cu un dispozitiv pe care rulează sistemul de operare Android 4.2, într-o versiune optimizată pentru ecrane mari şi control folosind mouse şi tastatură.
eMashines MiiPC - interfaţa Android optimizată pentru mouse şi tastaturăeMashines MiiPC - interfaţa Android optimizată pentru mouse şi tastatură

În carcasa de forma unui cub cu latura de aproximativ 10 cm se ascunde o configuraţie cu  procesordual-core la 1.2 GHz , asistată de 1 GB memorie RAM şi 4 GB spaţiu de stocare intern, care poate fi extins prin ataşarea unui card de memorie.
eMashines MiiPC - opţiunile de conectivitateeMashines MiiPC - opţiunile de conectivitate

Accesul la internet este asigurat prin conexiune WiFi, iar suportul Bluetooth 4.0  permite conectarea wireless a unui set de tastatură şi mouse. Ecranul ales pentru vizionare poate fi televizorul din cameră, sau orice monitor Full HD prevăzut cu interfaţă HDMI.
eMashines MiiPC - aplicaţia de control parentaleMashines MiiPC - aplicaţia de control parental

eMashines MiiPC suportă configurarea mai multor conturi de utilizator, câte unul pentru fiecare membru al familiei. Suplimentar, producătorul oferă şi o aplicaţie compatibilă cu telefoane Android şi iOS, prin care părinţii  pot verifica în orice moment activităţile desfăşurate de cei mici, cu posibilitatea de a bloca accesarea anumitor website-uri sau aplicaţii.
Înainte de a fi pus în practică, proiectul MiiPC va trece mai întâi printr-o campanie ce are ca scop strângerea de fonduri în valoare de 50.000 dolari, rezultate în urma pre-comenzilor primite din partea cumpărătorilor interesaţi.

Surprins de frigul şi zăpada de afară? Facebook te ajută cu starea vremii


Unii utilizatori au observat că Facebook îi ajută cu starea vremii atunci când stabilesc un eveniment cu ajutorul reţelei de socializare. Datele despre vreme nu apar însă în orice condiţii. În primul rând, evenimentul trebuie să fie stabilit în următoarele 10 zile. Precizia prognozei scade foarte mult după această perioadă. Datele apar în căsuţa de dialog unde sunt introduse coordonatele Event-ului. Imediat după stabilirea locaţiei şi a datei ar trebui să apară o zonă cu datele meteo.
Deşi ar trebui să funcţioneze atât pe versiunea de desktop, cât şi în cea mobilă a Facebook, starea vremii nu apare pe contul oricui. Am vrut să testăm intern această facilitate, însă nu a fost afişată prognoza meteo pentru un eveniment stabilit peste trei zile. Este posibil ca doar o parte din conturile de Facebook să fi primit această facilitate sau nu există momentan suport pentru ţara noastră. Facilitatea oferită de Facebook nu este revoluţionară, însă poate fi foarte utilă pentru cei care vor să organizeze evenimente în aer liber. Puteţi să ne anunţaţi în căsuţa de comentarii de mai jos dacă aţi primit această facilitate în contul de Facebook.

Prima imagine cu iPhone low-cost. Cat va costa si cu ce surprize vine

Prima imagine cu iPhone low-cost. Cat va costa si cu ce surprize vine


Nu stim cat de reala este imaginea, dar de aici pare ca nu este un Photoshop.
Fotografia cu acest iPhone, care ar trebui sa fie cel low-cost pe care Apple il va lansa in decursul acestui an, a fost publicata de catre site-ul rusesc de tehnologie Mobbit.info.

Fara sa specifice sursa imaginii, acestia scriu ca in imagine apare noul iPhone pentru cei cu buget mediu care va fi lansat in 2013, insa la o data necunoscuta.

Sursa citata precizeaza ca telefonul va pastra dimensiunile modelului iPhone 5, insa nu va avea retina display, carcasa metalica, ci plastic si fibra de sticla, care va veni in mai multe culori, intre 4 si 6.

Pretul, ceea ce intereseaza de fapt pe toata lumea, ar urma sa fie undeva la 50% din valoarea unui iPhone 5, mai scriu rusii de la Mobbit.info.

Dronele vor fi noii politisti ai New York-ului, anunta primarul Bloomberg: "Sunt inspaimantatoare, dar inevitabile"

Dronele vor fi noii politisti ai New York-ului, anunta primarul Bloomberg: Sunt inspaimantatoare, dar inevitabile


E probabil timpul sa va scoateti cartea "1984" a lui George Orwell din rafturi si s-o recititi. Pentru ca New York ar putea deveni primul oras din lume care foloseste dronele militare ca mijloc de securitate si protectie pentru civili.
Anuntul a fost facut de primarul New York-ului, Michael Bloomberg, care sustine ca dronele militare, extrem de mediatizate in ultima vreme sunt "inspaimantatoare", dar aceasta evolutie tehnologica nu poate fi oprita.

"Toata lumea tine la intimitate, dar nu stiu cum va putea fi mentinuta. Intram intr-o lume noua, nedescoperita pana acum si, fie ca va place sau nu, aceste lucruri nu pot fi oprite", a declarat primarul NY la un post radio.

Business Insider scrie ca in prezent 17 sectii de politie din SUA folosesc astfel de drone in spatiul aerian american, in timp ce alte 64 de alte institutii utilizeaza sisteme similare.

"In 5 ani vom avea mai multe camere. Totul va fi mai vizibil, dar intimitatea va fi mai mica. Nu prea vad cum asta va putea fi oprita", mai spune Bloomberg.

Numai in Manhattan functioneaza in acest moment 2400 de camere de supraveghere, iar dronele pe care Bloomberg le vrea in aer vor fi dotate cu un soft pentru recunoastere a fetei.

Facebook a adăugat o nouă opţiune pentru comentarii


Facebook a anunţat introducerea unei noi opţiuni pentru comentarii, ce va permite utilizatorilor să răspundă mai uşor la mesajele primite în propria pagină de profil.
Facebook a adăugat o nouă opţiune pentru comentariiFacebook a adăugat o nouă opţiune pentru comentarii

Deşi banal pentru orice client email, butonul Reply nu exista până acum în listele de comentarii Facebook. Fără o astfel de opţiune, singura modalitate de a răspunde comentariilor lăsate de un utilizator anume era să adăugăm mesajul nostru în capătul listei, chiar dacă între timp alte persoane au lăsat comentarii înaintea noastră.
Cu opţiunea Reply putem ataşa răspunsuri pentru fiecare comentariu în parte, grupate în fire de conversaţie separate mult mai uşor de urmărit. Facebook sortează firele de discuţii în funcţie de importanţă, astfel încât cele mai active şi populare comentarii să rămână deasupra postărilor nou adăugate în listă.
Opţiunea Reply este utilă mai ales pentru în paginile cu aflux mare de vizitatori, unde numărul de mesaje postate este foarte mareOpţiunea Reply este utilă mai ales pentru în paginile cu aflux mare de vizitatori, unde numărul de mesaje postate este foarte mare

Potrivit reprezentanţilor Facebook, noua opţiune Reply este deosebit de utilă în paginile cu aflux mare de vizitatori, cum sunt cele dedicate vedetelor sau publicaţii. Posibilitatea de continua discuţia în fire separate de conversaţie, separate de lista principală de comentarii, uşurează mult interacţiunea între partenerii de discuţie păstrând conversaţiile Facebook într-o formă uşor de urmărit.

Brand-ul Apple, din ce in ce mai putin inspirational

Brand-ul Apple, din ce in ce mai putin inspirational


Gigantul american este perceput ca fiind mai putin inspirational decat in urma cu trei ani, conform unui nou studiu al marcii
Nu doar "disparitia" a 230 de miliarde de dolari din valoarea companiei ii pune pe ganduri pe actionarii Apple, ci si faptul ca marca este considerata din ce in ce mai putin inspirationala. Mai mult, in cercetarea firmei de consultanta Added Value se arata ca Samsung este considerat un brand la fel de inspirational precum rivalul american.

Samsung si Apple detin impreuna 52% din piata globala de smartphone-uri, in ultimul trimestru a lui 2012 coreeenii reusind sa vanda 64,5 milioane de terminale, in timp ce americanii "doar" 43,5 milioane. Compania condusa pana in 2011 de Steve Jobs este perceputa acum ca fiind una care "urmareste" si nu "conduce", mai ales dupa lansarea iPad Mini care este considerat un raspuns pentru celebrel Galaxy Note.

Pentu studiul "Cultural Traction2013", compania Added Value a analizat 160 de companii din 15 sectoare de activitate, raspunsurile culese de la mai bine de 62.000 de oameni din 10 tari. Primele 10 companii din clasamentul celor mai "inspirationale si curajoase" marci de pe piata sunt: Google, Apple, Samsung, Ikea, Microsoft, Sony, BMW, Audi, Coca-Cola si eBay.

Axiomtek lanseaza un computer de 15,6 inci, cu racire complet pasiva


Gata, s-a terminat cu zgomotul. Conform Axiomtek modelul de PC GOT3157W-832-PCT nu are nevoie decat de racire pasiva pentru a functiona in conditii optime.
Axiomtek GOT3157W-832-PCT  Deschis
Producatorul s-a decis sa elimine complet ventilatoarele din ecuatie pentru acest PC Multitouch care are o destinatie mai comerciala decat ne asteptam. Identificarea problemei a fost simpla, sistemele clasice cu un ventilator inclus intr-o carcasa atat de mica sunt atat galagioase cat si necesita o curatare perioadica de praf pentru a functiona corect. Noul PC dispune de o racire complet pasiva ce face ca problemele din trecut sa fie trecute cu vederea. Sistemul are un display multi touch de 15, 6 inchi cu o rezolutie de 1280×720 pixeli si este destinat folosirii in scop comercial ca si terminal de lucru in magazine sau aplicatii ca automate de vanzare de produse.
Computerul este echipat cu un procesor Intel Atom D2250, la o frecventa de 1,86 GHz, are suport pentru 4GB memorie RAM conectori COM (Serial), HD audio, doua placi de retea Gigabit si 4 porturi USB 2.0. Este inclus si un disc de 2,5 inch si un port pentru carduri Compact Flash II iar optional poate fi montat si un modul Wireless ce permite cryptare a datelor. Sistemul este certificat sa reziste si sa functioneze la temperaturi intre -10 grade Celsius si +50 Grade Celsius. Computerul se poate monta chiar si pe sisteme de tip VESA pentru a putea fi folosit la fel ca un simplu PC. Axiomtek va fi disponibil in luna Aprilie si va fi vandut direct de companie chiar si persoanelor fizice, sau cel putin asa precizeaza ei.
Axiomtek GOT3157W-832-PCT

Cel mai mare mister de la Samsung s-a descoperit. Cu ce procesoare vine pe piata Galaxy S4

Cel mai mare mister de la Samsung s-a descoperit. Cu ce procesoare vine pe piata Galaxy S4


Lansarea Samsung Galaxy S4 de la New York ne-a luat ochii. Muzica, dans, teatru, spectacol si multa, dar foarte multa tehnologie.
Am vazut de toate la lansarea Samsung, dar finalul evenimentului ne-a lasat putin neimpliniti.
Desi noul telefon este cu adevarat spectaculos prin noile "jucarii" pe care le cuprinde, Samsung nu a raspuns unei intrebari pe care toata lumea o avea pe limba: Ce procesor va avea acest model?

Intrebarea pare sa fi primit un raspuns din partea site-ului de tehnologie ETNews.com, care scrie ca noul Galaxy S4 va aparea pe piata in doua variante, fiecare cu un procesor propriu: Exynos 5410 octocore si Snapdragon 600.

Snapdragon 600 de la Qualcomm este un procesor quad-core de 1.8 GHz, in timp ce Exynos 5410 vine cu 4 nuclee Cortex-A15 de 1.6 GHz si 4 nuclee Cortex-A7 de 1.2 GHz.

Crysis 3 – Maximum Shooter [REVIEW]


Crysis 3
Nota PlayTech:
8.5
Pro
+Grafica exceptionala
+Gameplay antrenant
+Moduri de multiplayer interesante
+Misiuni bine realizate
Contra
-Poveste neinteresanta
-Lag in multiplayer
-Campanie scurta
Seria Crysis este foarte apropiata de inimile gamerilor care prefera PC-urile. Acest lucru se datoreaza faptului ca studioul Crytek acorda o atentie deosebita acestor variante ale jocurilor, oferind grafica mult mai buna decat cea pe care sunt in stare consolele sa o reproduca. Asfel, lansarea lui Crysis 3 aduce practic de la sine si un nou benchmark pentru detinatorii de PC-uri puternice, insa nici jocul propriu-zis nu trebuie ignorat. Invatand din greselile lui Crysis 2, Crytek a incercat sa realizeze o campanie mult mai antrenanta si axata mai mult pe un fir narativ coerent, alaturi de un multiplayer mai finisat.

Poveste

Chiar daca povestea din Crysis 2 nu a fost foarte usor de urmarit, Crysis 3 incearca sa continue povestea in aceeasi directie. Pentru a avea insa o libertate mai mare in dezvoltarea povestii din noul joc, studioul a ales sa se distanteze de finalul lui Crysis 2, plasand povestea cu doua zeci de ani in viitor. Pentru prima data il avem ca personaj principal pe Prophet, care alaturi de Psycho, eroul din Crysis: Warhead, va incerca sa distruga corupta companie CELL si sa impiedice invazia finala a extraterestrilor Ceph.
Crysis 3 Psycho
Pentru a putea duce la bun sfarsit aceste obiective, Prophet se intoarce in New York, insa nu vorbim despre orasul pe care il cunoastem cu totii din prezent. Acesta a fost sigilat intr-un dom si transformat intr-o centrala imensa. Folosind ramasitele tehnologiei Ceph din jocul precedent, CELL alimenteaza de aici cu electricitate intregul glob, devenind astfel puterea care domina toate natiunile. Evident, lucrurile nu merg conform planului, iar Prophet, Psycho si un grup de rezistenta elibereaza conducatorul rasei Ceph, care ameninta intreaga planeta cu distrugerea.
Vedem in Crysis 3 mai multe secvente cinematice realizate in-game si mai multe evenimente regizate, care adauga un grad mai mare de spectaculozitate jocului. In acelasi timp ne este se bagata pe gat inca o poveste de care cu greu ne putem apropia din punct de vedere emotional. Anumite personaje incearca sa para mai umane decat cele din jocurile precedente, insa cele aproximativ trei zeci de minute din cele sase ore de gameplay pe care le petrecem in prezenta lor, nu sunt de ajuns pentru a crea legaturi puternice cu acestea.
Crysis 3 Prophet
Campania in sine nu este rea, si reuseste sa fie cu mult peste cea din Crysis 2, oferind niveluri mai vaste si posibilitatea de a aborda situatiile in functie de preferintele jucatorului, insa totul se petrece intr-un spatiu controlat. Pentru a va forma o idee, incercati sa va imaginati nivelurile din jocul cu numarul doi, dar cu libertatea din primul joc. Rezultatul este neasteptat de satisfacator din punct de vedere al gameplay-ului, insa povestea este usor de uitat si de ignorat.

Gameplay

In cele trei jocuri Crysis, gameplay-ul a fost probabil cel mai putin afectat de schimbari. In continuare vedeta este Nanosuit-ul lui Prophet, care insa nu a primit abilitati noi. La fel ca in Crysis 2, avem acces la modul Armor, care creste rezistenta jucatorului la gloante si modul Stealth, care ajuta la furisarea prin niveluri. Acestea sunt dependente de energia reincarcabila a costumului si pot face personajul principal in mare parte invincibil.
Crysis 3 Dam
Adevarul este ca pe dificultatea medie, este foarte greu sa mori pe parcursul campaniei. In Crysis 3, Crytek a decis ca este cazul sa renunte la consumarea energiei pentru fuga. Acest lucru inseamna ca poti scapa mult mai usor de focul inamic. Abilitatile costumului pot fi imbunatatite, asemeni jocului precedent, si pot fi create cateva seturi de abilitati, care pot fi schimbate in orice moment al jocului.
Arsenalul lui Prophet este in mare parte neschimbat, armele din jocurile precedente fiind prezente si in Crysis 3, insa arcul cu sageti este probabil singura arma de care aveti nevoie pe tot parcursul campaniei. Rareori am simtit nevoia de a folosi alta unealta de ucis, intrucat cu ajutorul acesteia poti ramane invizibil tot timpul. Intr-adevar, exista un numar limitat de sageti pe care il poti cara, insa fiecare sageata normala poate fi recuperata dupa ce a fost trasa. Mai mult, pentru inamici mai mari sau pentru a dezactiva anumite turele, se poate apela atat la sageti care produc o descarcare electrica, cat si la sageti cu varf exploziv.
Crysis 3 CELL
Pentru prima data jucatorul poate sa ridice de jos arme ale extraterestrilor Ceph, care sunt mult mai puternice decat cele normale, insa munitia pentru acestea este foarte limitata. Probabil o singura parcurgere a campaniei nu va fi de ajuns pentru a experimenta tot echipamentul pe care Prophet il are la dispozitie in Crysis 3, asa ca cei care se simt bine prima data, pot sa repete jocul pe un grad de dificultate mai ridicat, incercand sa rezolve obiectivele in diferite feluri.
Ce m-a impresionat a fost inteligenta artificiala, care reuseste sa dea batai de cap chiar si unor jucatori experimentati. Soldatii CELL pot flanca, pot arunca grenade in ultima pozitie in care au vazut jucatorul si pot chema intariri in orice moment. Acestia coopereaza pentru a-l vana pe Prophet, insa el este mult prea puternic pentru a putea fi doborat cu usurinta. Probabil ca un astfel de AI ar fi indicat intr-un alt stil de joc, mai realist, in care personajul principal este mai fragil.
Crysis 3 Only Human
Cele sapte misiuni din campanie sunt de dimensiuni medii si pot fi parcurse intr-o singura sesiune. Fiecare nivel in parte ar propriul stil grafic, natura avand efecte diferite in diverse sectiuni ale New York-ului. Mi-a placut faptul ca desi sunt definite clar anumite cai pe care le poti urma, designul in sine ofera jucatorului iluzia ca isi creaza singur traseul printre ruinele orasului.
Ca orice shooter care se respecta, Crysis 3 are si o componenta online destul de bine pusa la punct. Pentru review am avut la indemana varianta de PC, iar Crytek a avut grija sa ofere suport pentru servere dedicate in acest titlu. Din pacate insa, nu exista foarte multe servere romanesti, fiind nevoit sa apelez la cele nemtesti pentru a juca. Rezultatele sunt asa-si-asa, intrucat anumite servere au un lag destul de mare, iar fiecare milisecunda conteaza in multiplayer-ul frenetic al jocului de fata.
Crysis 3 Crash Site
Modurile de joc sunt foarte bine balansate, insa majoritatea sunt generice. Team Deathmatch, Crash Site si alte cateva moduri se intorc din Crysis 2, alaturi de altele noi precum Hunter. Acesta este un mod de joc asimetric, in care echipa de soldati cu nanosuit-uri vaneaza echipa de soldati normali, care trebuie sa se ascunda pana la sfarsitul rundei. Acesta este probabil cel mai tensionat mod de joc, care combinat cu Maximum mode care elimina toata interfata grafica din joc poate pompa adrenalina pura in corpurile jucatorilor.
Ca in toate jocurile din prezent, in multiplayer poti opta pentru un loadout standard sau poti sa iti creezi propriul set de echipament, in functie de nivelul atins. Se poate spune ca acest sistem nu functioneaza foarte bine pe servere dedicate, intrucat poti ca nou-venit sa ajungi in meciuri in care ceilalti au deja acces la echipament mult superior. Acest lucru combinat cu perk-ul care activeaza automat armura in momentul in care incepi sa fii lovit de gloante face din multiplayer-ul lui Crysis 3 o experienta mai putin abordabila pentru incepatori.
Crysis 3 Bow

Grafica si sunet

Cand gamerii aud numele de Crysis, se aprinde imediat un beculet care indica doua lucruri: superioritate grafica si cerinte de sistem masive. Crysis 3 continua traditia si aduce probabil cel mai aratos joc de pe PC-uri din acest moment. Totul este realizat in mare detaliu, de la chipurile personajelor din joc, pana la elementele de decor,  apa, arme si tot ce intalnesti prin joc. Este aproape imposibil sa gasesti o textura urata sau un efect special randat prost. De altfel, jocul pare sa fie foarte finisat, putine bug-uri facandu-si prezenta pe parcursul campaniei.
Crysis 3 Helicopter Dam
Mediile de joc sunt de-a dreptul incredibile in anumite momente, insa Crytek nu a mers catre fotorealism. Acesta este probabil cel mai bun joc al companiei nemtesti din punct de vedere artistic, oferind cate o paleta de culori noua pentru fiecare din nivelurile campaniei. Rezultatul este un joc divers si bine inchegat din punct de vedere grafic, insa pentru a putea beneficia de toate briz-brizurile este evident nevoie de un hardware pe masura.
Crysis 2 a avut una din cele mai bune coloane sonore pe care le-am auzit intr-un shooter, iar Crysis 3 continua in aceeasi directie, insa fara Hans Zimmer. Chiar si in lipsa acestuia, muzica realizata de compozitorii Borislav Slavov si Peter Antovszki se potriveste perfect cu tonul jocului. Vocile personajelor sunt foarte bune, insa apar prea rar in joc pentru a putea fi luate cu adevarat in seama, iar arme si explozii realiste poate acum orice studio sa realizeze cu un minim de buget.
Crysis 3 Rasch

Concluzii

Finalul trilogiei Crysis este contrastant. Pe de-o parte avem un gameplay superior jocului precedent, insa in continuare mult mai limitat decat cel al primului joc. In acelasi timp Crysis 3 este cel mai aratos joc de pe PC-uri si include un multiplayer foarte antrenant. Acesta insa nu este foarte bine balansat si are in continuare probleme de lag pe anumite servere. Daca ar fi sa fac un top al jocurilor Crysis, probabil acesta s-ar incadra undeva pe la mijloc, intre originalul joc, care este in continuare cel mai bun si Crysis Warhead. Ultimul loc ar fi ocupat de Crysis 2, insa nici macar acesta nu ar putea fi considerat un esec. Crysis 3 poate fi recomandat oricarui fan al seriei, oricarui jucator care doreste sa isi etaleze puterea PC-ului si fanilor de shootere care s-au plictisit jocurile realiste de acest gen.