sâmbătă, 9 martie 2013

Electronic Arts sfideaza problemele utilizatorilor de SimCity


 foarte bun a carui calitate a fost periclitata de  ce-i gazduiesc activitatea.
simcity EA returnare bani
Internetul este plin de jucatori de SimCity care sunt dezamagiti de faptul ca nu se pot juca un titlu pe care au platit cateva zeci de dolari. Scenariul este similar cu cel intampinat de Blizzard la lansarea Diablo 3. Avand in vedere ca vorbim de un joc care necesita o conexiune online permanenta la serverele Electronic Arts, din cauza faptului ca acestea nu fac fata numarului mare de jucatori, cei mai multi dintre cumparatori nu se pot bucura de el. Mai trist este faptul ca, si cei care reusesc sa se conecteze, intampina probleme de stabilitate ale conexiunii.
Intr-o lume normala, respectiva frustrare s-ar reflecta intr-un apel la Electronic Arts pentru returnarea integrala a contravalorii jocului. Desi un astfel de principiu exista cand vorbim de achizitii fizice ale jocurilor distribuite de EA, pe o perioada de 14 zile, cei care au cumparat SimCity in varianta digitala nu sunt la fel de norocosi. ,,In general nu returnam banii pentru achizitiile digitale de jocuri”. Atat de simplu a fost raspunsul oficial al companiei intr-un tweet pe acest subiect. Practic, nu a lasat nici un loc de indoiala si nici o urma de speranta in sufletul celor care isi vor banii inapoi.
Intr-o perioada in care marile companii se straduiesc sa-si imbunatateasca imaginea in fata clientilor, cu astfel de actiuni, Electronic Arts este in capatul inferior al listei.

InSight pentru Google Glass, identificarea persoanelor după hainele şi accesoriile purtate


Ochelarii inteligenţi Google Glass, care au fost prezentaţi anul trecut, vor ajunge doar în mâinile unui public limitat şi la un preţ ridicat abia în trimestrul patru al acestui an. Google a prezentat succint modul de utilizare şi avantajele acestui produs, însă şi alţii sunt interesaţi de oportunităţile pe care un astfel de echipament le-ar putea oferi.
Dezvoltat de Universitatea Duke şi Google, InSight este o aplicaţie pentru Google Glass  care va uşura orientarea persoanelor într-un mediu aglomerat. Recunoaşterea facială este o tehnologie deja cunoscută, însă aceasta are câteva limitări care nu o fac prea fiabilă atunci când este folosită într-un mediu aglomerat sau când persoanele sunt vizionate unghiuri mai puţin obişnuite. În locul acesteia, InSIght permite recunoaşterii unei persoane după hainele sau accesoriile purtate, această metodă având avantajul de a funcţiona de la distanţe mai mari şi chiar dacă purtătorul este în mijlocul unei mase de oameni.
Iniţial, InSIght necesită un smartphone care, cu ajutorul camerei frontale, va permite crearea unui profil al utilizatorului în timp ce acesta îl foloseşte pentru activităţi obişnuite. Pe baza culorilor, modelelor şi texturii hainelor sau a naturii accesoriilor purtate, aplicaţia va permite crearea unui profil de utilizator care va putea fi trimis, în timp real sau nu, posesorului de Google Glass cu care doriţi să vă întâlniţi. Utilizând aplicaţia scrisă pentru ochelarii inteligenţi Google, această persoană o va putea regăsi pe cea care i-a trimis „invitaţia” cu o rată de succes mai mare decât cea permisă de recunoaşterea facială.
Într-un test făcut cu 15 voluntari, aplicaţia InSight a reuşit recunoaşterea utilizatorilor cu o rată de succes de 93 de procente, chiar dacă aceştia au stat orientaţi cu spatele către sistemul de test. În plus, aceasta amprentă digitală protejează şi intimitatea utilizatorului deoarece este temporară şi devine inutilă imediat ce utilizatorul şi-a schimbat hainele.

YouTube prezintă skin-ul One Channel, cu trailer video pentru canalul propriu


Proaspăt ieşită din versiune beta, tema One Channelintroduce mai multe funcţii noi şi îmbunătăţiri aduse modului în care sunt prezentate canalele de utilizatorYouTube. Printre noutăţi, avem şi posibilitatea adăugării un trailer video introductiv, menit să atragă vizitatorii ocazionali ce nu sunt încă abonaţi la canalul nostru.
YouTube prezintă skin-ul One Channel, cu trailer video pentru canalul propriuYouTube prezintă skin-ul One Channel, cu trailer video pentru canalul propriu

Cu One Channel, utilizatorii pot arăta vizitatorilor un clip introductiv sau scurt rezumat pentru conţinutul pe care îl găzduiesc, menit să capteze mai bine atenţia vizitatorilor şi să determine abonarea la canalul respectiv. Odată intraţi, vizitatorii sunt întâmpinaţi cu o interfaţă reproiectată ce se adaptează automat în funcţie de formatul şi dimensiunea ecranului, asigurând prezentarea corectă a conţinutului atât pe ecranul unui PC, dar şi tabletă sau smartphone. Suplimentar, au fost adăugate link-uri spre conturile de socializare sau produsele vândute.
O altă funcţie interesantă permite alcătuirea de playlist-uri folosind conţinutul încărcat în propriul canal, sau distribuit în alte canale YouTube. Playlist-urile sunt adăugate în interfaţa One Channel şi puse la dispoziţia celor care vizitează canalul YouTube, oferindu-le posibilitatea să vizioneze colecţii de filmuleţe în care filmuleţele noi şi interesante sunt separate de cele mai vechi, sau alcătuite după orice alte criterii relevante pentru deţinătorul canalului respectiv.
Trecerea la noul design One Channel este opţională şi poate fi făcută de orice utilizator YouTube vizitând acest link. Tot aici puteţi vizita şi o colecţie de canale YouTube deja personalizate cu noua interfaţă One Channel.

Top 20 scurtaturi din taste pentru Microsoft Windows


Intr-o perioada in care rata de adoptie a ecranelor sensibile la atingere este mai mare ca niciodata, arta scrisului la o tastatura fizica este pe cale de disparitie. Cu toate acestea, nici un touch screen sau mouse ultra performant nu se compara cu viteza pe care o obtii ca utilizator de scurtaturi din taste .
Top 10 scurtaturi Windows
In timp ce Microsoft se bate cu pumnul in piept ca noul Windows 8 este perfect in combinatie cu un ecran capabil sa faca diferenta intre 10 atingeri simultane, cu acest articol voi incerca o abordare radical opusa acestei filozofii. Indiferent care este mesajul campaniilor de marketing ale gigantului american, in acelasi timp,  Microsoft a facut de alungul anilor eforturi semnificative sa introduca sau sa mentina utilitatea scurtaturilor din taste.  Din acest motiv voi atrage mai jos atentia asupra unor combinatii de taste menite sa te faca mai eficient la birou. Este vorba de un top 20 al scurtaturilor pe care prea putini le folosesc sau au auzit de ele, dar cu siguranta isi vor dori sa le tina minte dupa ce le citesc.

Scurtaturi de taste la nivelul intregului sistem de operare

Windows + 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 – combinatia dintre tasta Windows si orice tasta numerica porneste aplicatiile din quicklaunch in ordine. Ideal ar fi sa puneti in quicklaunch aplicatiile pe care le folositi cel mai des in ordinea prioritatilor.
2. Comenzi rapide Windows quicklaunch
Windows + Alt + 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 – Apasand combinatia de taste Windows si Alt plus o cifra puteti deschide meniul contextual al oricarei aplicatii din quicklaunch. Intitulata jump list aceasta lista va permite sa accesati rapid ultimele foldere deschise in Windows Explorer sau ultimele adrese accesate in Chrome.
Windows + T este o combinate de taste a carui actiune este similara cu plimbatul cursorului pe aplicatiile deschise din taskbar. Diferenta este ca pentru a aduce in prim plan o aplicatie folosind Windows  si T trebuie sa apasati pe spatiu sau enter pe cand, daca ati fi folosit mouse-ul, faceati click pe aplicatia de interes.
Windows + Home va juta sa ramaneti in prim plan doar cu fereastra pe care o aveti activa, restul aplicatiilor minimizandu-se rapid in taskbar. Alternativa in Windows 7 este sa miscati brusc o fereastra cu click-ul apasat pe bara de titlu.
Windows + B selecteaza prima aplicatie din systray, moment dupa care va puteti plimba cu sagetile de pe tastatura pentru a ajunge la aplicatia care va intereseaza. Aceasta functie este utila mai ales cand nu va functioneaza mouse-ul.
Windows + Up/Down este combinatia de taste prin care puteti maximiza o fereastra sau o puteti aduce la dimensiunea anterioara. Aceasta functie este similara cu apasarea patratului dintre – si X din coltul din dreapta sus.
Alt+Esc este similar ca actiune cu Alt+Tab doar ca in loc sa-ti ofere optiunea sa vezi toate ferestrele deschise si sa o alegi pe cea pe care o doresti, Alt+Esc iti aduce in fata aplicatiile deschise una dupa alta.
windows virtual keyboard windows 7
Windows+Pause/Break este cea mai rapida cale sa accesati system properties, echivalentul unui click dreapta pe My Computer, urmat de Properties.
Ctrl+Esc deschide meniul de start si va permite sa va plimbati pe sagetute pentru a accesa aplicatia care va intereseaza.
Ctrl+Shift+Esc deschide Task Managerul, indiferent de aplicatia pe care o aveti in fata.Meniu Sistem
Alt+Space deschide meniul de sistem al aplicatiei care ruleaza. Astfel puteti sa inchideti – apasand pe C, sa maximizati – apasand pe X, sa mutati apasand pe m sau sa minimizati – apasand pe n, o aplicatie. Aceasta combinatie de taste este utila mai ales cand aveti o fereastra care nu se inchide cu Alt+F4 sau o fereastra pe care nu o vedeti.

Scurtaturi de taste in Windows Explorer

Alt+Up este solutia pentru a merge un director mai sus (folderul in care se afla folderul pe care il vedeti) in Windows Explorer. In Windows XP exista un buton pentru aceasta functie insa a fost scos in Windows Vista.
Shift+F10 este solutia pentru a deschide un meniu contextual aferent unui fisier sau director, in cazul in care nu aveti pe tastatura o tasta pentru click dreapta. Merita sa retineti ca tastele subliniate din diversele optiuni afisate la click dreapta pot fi activate usor prin apasarea respectivelor taste.
microsoft windows 8 touch keyboard mouse
Shift+Delete sterge un fisier fara sa-l mai puna in Recycle Bin.
Ctrl+Shift+N creeaza un director nou in folderul curent.
Alt+Enter deschide pagina de proprietati a directorului sau fisierului selectat.
F2 redenumeste directorul si fisierul selectat.
F3 deschide o fereastra de Windows Explorer si te duce direct la zona de cautare din coltul din dreapta sus. Daca o fereastra de Explorer este deja deschisa tasta F3 te duce direct la zona de cautare. F3 nu functioneaza doar in Windows Explorer, sunt multe alte aplicatii care sunt compatibile cu aceasta scurtatura.
F6 schimba focusul dintre diversele zone ale unei ferestre de Windows Explorer. Prin apasari succesive puteti accesa panoul din stanga, panoul din dreapta sau meniul de optiuni. Daca ati ajuns in zona care va intereseaza puteti folosi sagetile pentru a va deplasa mai departe. Tasta F6 actioneaza similar si in alte aplicatii doar ca trebuie sa experimentati acest lucru.
F10 afiseaza meniul de fisiere din Windows Explorer. Ca o alternativa puteti apasa tastele Alt+F. Avand in vedere ca Microsoft a ascuns implicit meniurile File, Edit, View, etc., aceasta este singura optiune sa le aduceti inapoi.

Ce am invatat?

Mai simple sau mai complexe, combinatiile de taste in final va fac viata mai usoara si va ofera sentimentul ca sunteti mai eficienti. Nu trebuie decat sa cititi aceste randuri de cateva ori si in scurt timp le veti putea apela fara nici un fel de probleme.

Imaginile superbe surprinse de un american cu un iPhone si lentile de numai 5 dolari

Imaginile superbe surprinse de un american cu un iPhone si lentile de numai 5 dolari



Cu putin noroc, inspiratie si o camera foto poti realiza cateva fotografii pe care nu le vei uita toata viata. Si in plus ai putea face si niste bani cu ele.
Asa a patit Ben Woodworth, un barbat de 29 de ani din SUA care filma o intrecere intre alpinisti pe gheata in Utah.

Acesta a vazut cativa fulgi mari de zapada pe rucsacul sau, iar contrastul de culoare i-a atras imediat atentia.

Desi folosea o camera de mii de euro, acesta si-a folosit pentru a surprinde momentul iPhone-ul sau la care a montat o lentila cumparata de le internet cu 5 dolari, scrieWired, iar rezultatul a fost uimitor.
Vezi galeria foto:


Facebook devine mai simplu si mai eficient prin noul update


In cateva zile sau saptamani, pagina principala de Facebook va gazdui alt format al newsfeed-ului, cu un accent pe simplitate si elemente imprumutate din aplicatiile pentru mobile.
Facebook Newsfeed modernizare
Desi  a paginii principale nu va fi implementata in 24 de ore la toti cei un miliard de utilizatori, Facebook a creat un site prin care sa grabiti procedura in cazul vostru.Facebook.com/newsfeed va permite sa va inscrieti pe o lista de asteptare.
Revenind la newsfeed, de acum inainte, acesta va fi axat aproape exclusiv pe imagini si pictograme pentru filme de dimensiuni mari, plus multe categorii separate de continut. Cu un scop initial de a separa listele de actualizari in functia de sursa respectivului continut, este interesant sa te uiti la o cantitate imensa de continut si sa apreciezi ca pare a avea elementele de design ale unui ziar online dedicat tie.
Prin faptul ca accentul pe continut este mai mare decat pe meniuri complexe si multe butoane, similaritatile cu versiunea de mobile sunt mai evidente ca niciodata cu noul format de newsfeed. ,,Vrem informatii noi de la prieteni, vrem de asemenea informatii de la publicatii.” Pentru o separare simpla si eficienta dintre lista de continut postat de prietenii si cel postat de organizatii, vedete sau alte persoane, care nu va sunt prieteni dar le urmariti, aveti butoane simple in partea stanga a meniului.
Desi proportional cu pozele , este interesant sa vezi cum site-ul a devenit in mod subit dominat de continut vizual. Si fragmentele din articole partajate pe Facebook au devenit mai mari cu acelasi scop evident, de a fi mai lizibile si de a oferi privitorului, din cat mai putin click-uri, acces la un volum mai mare de informatii.
Pentru ca si Like-urile trebuiau intr-un fel sau altul sa influenteze continutul afisat, daca ati dat like la o formatie sau actor, pe feed-ul principal va vor fi servite stiri despre respectivele personalitati din diferite surse. Avand in vedere ca si atunci cand vorbim de prieteni  s-ar putea sa avem chef de ceva anume, continutul partajat de acestia este impartit pe trei categorii diferite, fotografii, muzica si performante la jocuri.

Facebook s-a transformat radical. Schimbarea la News Feed care afecteaza toti utilizatorii. Ce apare nou. VIDEO

Facebook s-a transformat radical. Schimbarea la News Feed care afecteaza toti utilizatorii. Ce apare nou. VIDEO


Mark Zuckerberg a anuntat, joi seara, cum va arata site-ul celei mai mari retele sociale din lume
Facebook a anuntat, joi seara, schimbari majore la News Feed. Concret, vor exista mai multe News Feed-uri, la care fotografiile vor iesi bine de tot in evidenta. Modificarea a fost anuntata de Mark Zuckerberg la sediul companiei din Menlo Mark, California. Ideea de baza: cei de la Facebook doresc sa ne faca sa petrecem cat mai mult timp pe site-ul lor.
"Acum ca toti avem camerele astea in buzunare, News Feed-ul se concentreaza pe continutul vizual. Aproape 50% din continutul din news feed este vizual (...). Se schimba modul in care transmite informatia. Toti vrem sa schimbam informatii cu prietenii, dar vrem update-uri de la publicatii care ne intereseaza, de la artisti si de la lideri ai lumii", a declarat Zuckerberg.

Noul design isi pastreaza elementele principale indiferent de gadgetul de pe care este accesata reteaua de socializare: PC, telefon sau tableta. Acesta iti permite sa navighezi printre mai multe news feed-uri tematice si contine imagini mai mari. Modul de afisare a albumelor foto a fost si el imbunatatit, iar link-urile postate vor avea mai mult text, ca sa poti sa iti dai seama despre ce vei citi dupa ce dai click.
Ai la dispozitie:
  • Un feed cu toti prietenii, unde vezi postarile lor. Cele mai noi sunt primele, cu cat avansezi, vezi postari din ce in ce mai vechi
  • Muzica. In functie de preferintele tale, afli ce au facut artistii pe care ii asculti, de exemplu ce albume au lansat. Vor fi si recomandari de artisti/trupe care ti-ar putea placea.
  • Fotografii. Aici vei vedea doar poze
  • Following: Fiecare postare de pe paginile carora le-ai dat Like
  • Jocuri
  • Prieteni apropiati
Schimbarile se vor activa astazi, insa va dura cateva saptamani pana cand toata lumea va avea acces la ele. Cei de la Facebook spun ca procesul este lent deoarece vor sa examineze cu mare atentie felul in care se misca lucrurile, pentru a depana cat mai bine eventualele erori.
Printre schimbarile anuntate de Facebook in seara de joi se afla una care vizeaza locurile in care un utilizator anunta ca se afla. Acestea vor avea o harta mai mare, pentru a le permite prietenilor sa vada exact unde se afla acesta.
Si postarile Pinterest vor fi mai pline de viata, iar video-urile vor fi, la randul lor, mai mari.
Important este, de asemenea, ca daca mai multi dintre prietenii tau dau Share aceluiasi post, le vei vedea pozele de profil in stanga si miscand mouse-ul deasupra lor vei putea citi parerile despre postare.
Cei de la Facebook pun toti banii pe continut, care va veni si grupat. Au dat ca exemplu "Articole recente despre Taylor Swift", care grupeaza mai multe surse de stiri despre artista.
Cu aceste noi schimbari de la Facebook, utilizatorii pot alege dintre mai multe feed-uri. La eveniment au fost prezentate cateva exemple. Feed-urile sunt asezate in lista in functie de cat de des sunt citite de utilizator. Ele sunt disponibile atat pentru utilizatorii de PC, cat si pentru cei care folosesc aplicatiile mobile.

Spectacol pe cer de 8 martie: O cometa va putea fi vazuta pe cer, in emisfera nordica

Spectacol pe cer de 8 martie: O cometa va putea fi vazuta pe cer, in emisfera nordica


Corpul ceresc nu a mai fost observat pana acum
Cometa Pan-STARRS va aparea pe cer la vest, la asfintitul Soarelui, in perioada 8-13 martie si va putea sa fie vazuta pana la sfarsitul lunii. Ea a putut deja sa fie vazuta cu ochiul liber in emisfera sudica, potrivit mediafax.
"Este o cometa noua, niciodata observata pana acum si care va face o singura incursiune, unica, pe cerul nostru, inainte de a se indrepta spre profunzimile galaxiei", au anuntat cercetatorii de la Observatorul de la Paris intr-un comunicat.
Cometele sunt corpuri ceresti compuse din gheata si praf. Acesti "calatori" solitari prin spatiu s-au format in timpul nasterii Sistemului Solar si se invart in jurul Soarelui cu frecvente foarte diferite, care variaza de la cativa ani pana la cateva milioane de ani.
Atunci cand se apropie de Soare, gheata se evapora si un invelis de mari dimensiuni, in forma unei coame, se formeaza in jurul nucleului stralucitor. Cometa se continua cu o dara de gaze si praf care se poate intinde pe cateva milioane de kilometri, reflectand lumina Soarelui. Acest fenomen poate fi observat si pe Pamant si a fost denumit "coada" cometelor.
Cometa Pan-STARRS, a carei denumire completa este Pan-STARRS C/2011 L4, si-a luat numele de la acronimul telescopului Universitatii din Hawaii care a detectat-o in 2011.
"Cred ca daca ai o pereche buna de ochelari poti sa o vezi foarte bine, nu vor fi probleme", a declarat Patrick Rocher, cercetator la Observatorul din Paris. In mod normal, cometa ar trebui sa fie vizibila si cu ochiul liber, dar specialistii au preferat sa ramana prudenti asupra acestui aspect.
"Problema este ca ea se apropie de Soare, deci o vom vedea seara, la vest, dupa apusul Soarelui. Pe masura ce orele vor trece, ea se va inalta si mai mult la orizont, dar, cu cat magnitudinea ei va creste, cu atat ea va deveni mai putin stralucitoare", a explicat Patrick Rocher.
Acelasi astronom considera ca abia in intervalul 10-12 martie vor fi reunite cele mai bune conditii de observare. Pan-STARRS va trece cel mai aproape de Soare duminica, 10 martie, la o distanta de 45 de milioane de kilometri, iar aceasta apropiere ii va oferi cometei un plus de vizibilitate.
Pentru a admira trecerea acestei comete, astronomii recomanda pozitionarea intr-un loc lipsit de lumini artificiale, departe de orase, in zone care ofera o vedere degajata catre vest.
"Coama va fi mai mica decat luna plina, dar va aparea ca un disc, nu ca un punct, iar noi speram ca partea denumita «coada» va avea un diametru de cateva ori mai mare decat cel al lunii pline", a declarat Detlef Koschny, cercetator la Biroul de monitorizare a spatiului din cadrul Agentiei Spatiale Europene (ESA).
O alta "vizita" care se anunta promitatoare este aceea a cometei ISON.
Potrivit calculelor actuale, ISON va putea fi vizibila cu ochiul liber imediat dupa caderea noptii la sfarsitul lunii noiembrie, un fenomen care ar trebui in mod normal sa se prelungeasca timp de mai multe luni.
Fenomenul ISON este cu atat mai rar, cu cat precedenta trecere a acestei comete pe langa planeta noastra dateaza din urma cu 10 milioane de ani, a explicat Mark Bailey, directorul Observatorului Armagh din Irlanda de Nord.
"Doua comete stralucitoare intr-un singur an; asta e o placere rara", a comentat la randul sau Karl Battams de la Laboratorul American de Cercetari Navale, citat de NASA.

Age of Empires II HD invadeaza Steam


Multi fani ai jocurilor de strategie inca sunt nostalgici dupa era de aur a acestui gen, care a culminat la inceputul anilor 2000 cu Age of Empires II. In timp ce nimeni nu te poate opri din instalarea jocului original, sistemele noi de operare si rezolutia slaba a elementelor sunt piedici pentru jucatorii dornici de experienta clasica.
Age of Empires II HD
Microsoft a vazut ca exista in continuare interes pentru seria Age of Empires si a decis sa angajeze echipa Hidden Path pentru a reface Age of Empires II in HD. Jocul este disponibil chiar acum pentru pre-comanda pe Steam si promite sa includa tot continutul variantei originale, alaturi de toate expansion-urile lansate intre timp. Pretul este stabilit pentru 19 euro, insa cei care fac pre-comanda beneficiaza de o reducere de 10%.
In cazul in care va lipseau meciurile de multiplayer din Age of Empires II, jocul va include si o componenta online, in care va puteti duela cu prietenii. Daca aveti alti trei prieteni interesati de acest joc, un pachet de patru copii costa doar 57 de euro. Practic, beneficiin de aceasta oferta platiti doar trei copii in loc de patru. Age of Empires II HD se lanseaza oficial pe 9 aprilie, insa cei care fac pre-comanda vor putea sa inceapa distractia de pe data de 5 a lunii urmatoare.
Se pare ca Microsoft a renuntat complet la initiativa Games for Windows Live, intrucat remake-ul de fata va fi exclusiv platformei Steam. Evident, nu trebuie sa va ingrijorati ca nu puteti rula un joc de strategie 2D vechi de 15 ani, dar pentru orice eventualitate am atasat mai jos cerintele de sistem minime:
Requirements
  • OS: Windows XP, Vista, 7, 8 Pro
  • Video: Direct X 9 Capable GPU
  • Processor: 1.2GHz
  • RAM: 1GB
  • HDD: 2GB

Top 5 tablete ieftine şi bune


Cauţi o tabletă bună care să coste puţin? Acest material te va ajuta să-ţi faci o idee legat de ce ai putea să achiziţionezi de pe piaţa din România, fără să fii mai apoi dezamăgit. Una dintre marile dileme ale consumatorilor ţine de fiabilitatea tabletei care, în cazul unui produs ieftin, este pusă la îndoială.
Pe langă asta, când vorbim despre tablete ieftine, ne gândim şi la compromisuri ale căror efecte sunt resimţite încă de la prima utilizare. Este logic să fim un pic neîncrezători, până la urmă ceva trebuie sacrificat pentru ca acel produs să aibă un preţ foarte mic. Fie dotările, fie performanţele, fie partea constructivă (materiale utilizate, finisaje). În acest context, pare dificil să găsim un produs echilibrat.
Dar să privim şi partea plină a paharului: producătorii care concurează (şi) pe piaţa low-cost au în vedere tocmai acest balans - între preţ şi trio-ul ce defineşte până la urmă calitatea per ansamblu a tabletei. Astfel, se fac mici compromisuri (se taie din mai multe locuri câte puţin), aşa încât utilizatorul să nu fie lovit în plin de un inconvenient major.
Noi vă recomandăm cinci tablete care oferă o experienţă plăcută de lucru şi divertisment, la un preţ atractiv. Ce înseamnă preţ atractiv? Ceva sub 1000 de Lei - considerăm noi. Să nu uităm că un iPad mini (cea mai ieftină tabletă Apple - 16 GB, Wi-Fi only) costă peste 1600 de Lei.
Locul 5 - Allview Alldro 3 Speed DUO (999 Lei)
Allview putem spune că este deja un nume în România, iar încrederea în această companie creşte pe zi ce trece. Am avut ocazia să testez câteva dintre produsele lansate în 2012 inclusiv anul acesta, iar impresia per ansamblu a fost una deosebit de bună.
Allview Alldro 3 Speed DUO  se remarcă prin designul slim de 10 mm şi finisajul de calitate (aluminiu). Dotările de bază includ:
  • Ecran IPS de 9.7 inch, 1024 x 768 pixeli rezoluţie;
  • Sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean;
  • Procesor Dual Core 1.5 GHz şi 1 GB RAM;
  • 16 GB memorie internă, slot microSD;
  • 2 x Camere foto / Web (2 MP);
  • 1 port microUSB, 1 port mini HDMI;
  • Conectivitate Wi-Fi 802.11n;
  • Baterie LiPo 5900 mAh.
Am plasat-o pe locul 5 din cauza preţului la limită, celelalte modele selectate fiind ori semnificativ mai ieftine, ori ceva mai bine înzestrate tehnic.

Locul 4 - E-Boda Essential A200 (399 Lei)
Fără să strălucească la capitolul dotări, tableta E-Boda Essential A200 are marele avantaj al costului extrem de mic - doar 399 Lei. Iar la aceşti bani ne oferă următoarele:
  • Ecran capacitiv de 7 inch, 800 x 480 pixeli;
  • OS Android Ice Cream Sandwich;
  • Procesor single core 1 GHz, 512 MB RAM;
  • 4 GB memorie internă şi slot microSD;
  • Cameră Web 0.3 MP;
  • 1 port microUSB;
  • Conectivitate Wi-Fi 802.11n.
Tableta măsoară doar 9 mm grosime şi cântăreşte 330 de grame. Bateria are o capacitate de 3000 mAh.

Locul 3 - Evolio Evotab 3 (399 Lei)
Evolio este un alt brand românesc care se bucură de o apreciere pe piaţa autohtonă datorită produselor foarte accesibile ca preţ. Un bun exemplu în acest caz este tableta Evotab 3, ale cărei dotări sunt aproape identice cu cele ale modelului E-Boda A200. Este însă o idee mai uşoară (310 grame) şi are un design ceva mai deosebit.

Locul 2 - Allview Speed City (499 Lei)
Din punctul de vedere al unui utilizator care caută o tabletă compactă şi bine dotată la un preţ extrem de convenabil, Allview Speed City Superslim pare a fi soluţia ideală. Pentru cei 500 de Lei pe care îi plătim, primim în schimb un produs estetic, dar totodată solid. Materialele de calitate sunt cu adevărat remarcabile dacă ne raportăm la cost, iar dotările nu sunt nici ele de neglijat: procesorul Dual Core Cortex A9 la 1.2 GHz garantează o experienţă plăcută în jocuri, aplicaţii şi filme HD. Singurul inconvenient este autonomia destul de mică -  până la patru ore.

Locul 1 - Google Nexus 7 (999 Lei)
Singura tabletă de brand recunoscut internaţional prezentă în acest top este totodată şi cea mai performantă, datorită în primul rând procesorului Quad Core 1.2 GHz integrat pe o platformă nVidia. Ecranul capacitiv de 7 inch este şi el superior competitorilor din listă, având o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli şi unghiuri de vizionare excelente (178 de grade).
Unitatea de procesare grafică cu 12 nuclee şi suport 3D Stereo iese şi ea în faţă, iar ca dotare specială putem menţiona conexiunea NFC (Near Field Communication). Receptorul GPS integrat este şi el demn de apreciat. Nu în ultimul rând, tableta Google Nexus 7 oferă o autonomie foarte bună, de peste 9 ore.

Per ansamblu, Google Nexus 7 este o tabletă completă şi performantă, la un preţ foarte bun. Ce alegeţi însă, depinde de gustul şi necesităţile voastre.

10 functii utile oferite doar de Wolfram Alpha


Unul dintre cele mai populare site-uri de pe internet pentru informatii de orice natura esteWolfram Alpha. Chiar si Siri, asistentul virtual introdus prima oara pe iPhone 4S, foloseste WA pentru a raspunde la foarte multe intrebari. Din pacate, prea putini dintre noi stiu sa profite de volumul de functii pe care il ofera.
10 functii utile oferite doar de Wolfram Alpha
In incercarea de a va atrage atentia asupra varietatii de informatii pe care vi le ofera Wolfram Alpha, am creat acest articol. Desi este greu sa incepeti sa folositi in mod constant un site nou, mai ales ca Google rareori va trimite catre WA, cel mai bine este sa vedeti cateva exemple.
Per ansamblu, Wolfram Alpha este un motor de cautare incredibil, ca sa nu mai spunem ca intelege si intrebari formulate in propozitii. Singura sa problema consta in inabilitatea de a intelege alte limbi decat engleza. Totusi, in conditiile in care cei mai multi dintre noi stiu engleza, aceasta nu este o problema foarte mare, in plus exista si multe functii care nu necesita formulari deosebite.
Wolfram Alpha tips comparatie website

Comparatii intre popularitatea site-urilor

Printr-o simpla introducere a doua adrese web, separate de cuvantul “versus” sau “vs”, obtineti un raport detaliat pentru performanta lor. Astfel, puteti face o comparatie legata de traficul de internet generat de adrese. Puteti vedea unde este localizat serverul de gazduire pentru acele domenii si puteti afla pozitia fiecaruia in topul Alexa. Daca aveti mai multe elemente de comparat, Wolfram Alpha permite introducerea in paralel a trei sau chiar cinci tremeni, separati prin “versus”.
Wolfram Alpha - Apple, Microsoft, Google

Comparatie de valori nutritive

Intr-o lume in care cei mai multi dintre noi incepem sa calculam sau sa avem in vedere proteine, grasimi, calorii sau carbohidrati, Wolfram Alpha automatizeaza procesulIntroducand doua produse separate prin versus, indiferent daca sunt fructe, legume, mezeluri sau orice altceva, va sunt afisate toate detaliile de mai jos. In cazul in care vreti sa gatiti singuri masa de pranz sau cina, prin Wolfram Alpha puteti introduce ingredientele folosite cu unitatile de masura aferente separate prin simbolul plus. La final va sunt afisate caloriile pentru fiecare ingredient in parte si pentru intregul fel de mancare.
Wolfram Alpha compartie fructe

Solutii si grafice la ecuatii

Nimeni nu e mai bun la ecuatii decat Wolfram Alpha. Cu toate ca Google rezolva o mare parte din probleme, WA duce aceasta functie la un nivel cu totul diferit. Puteti rezolva ecuatii cu mai multe variabile, un numar teoretic nelimitat de exponenti si un numar de n paranteze. Pe langa raspunsuri simple, ofera si grafice complexe in doua sau trei dimensiuni.
Wolfram Alpha ecuatii  complexe

Unde sunt?

O intrebare relativ simpla isi gaseste raspunsul tot pe Wolframalpha.com.  ,,Where am I?” introdus in fereastra de cautare de pe site va intoarce IP-ul pe care il folositi pentru a accesa internetul atat in format IP versiunea 4, cat si IP versiunea 6. In plus, incearca sa asocieze respectivul IP unor coordonate, unui oras si unei tari. Desi la acest capitol de localizare exista loc de mai bine, precizia in asocierea unui IP la o adresa fizica nu va fi probabil prea curand disponibila in mod gratuit. Cu alte cuvinte, WA face tot ce-i “computareste” posibil pentru a va localiza, din pacate nu are la dispozitie aceleasi unelte precum un serviciu de Interne.
Wolfram Alpha where am i

Cate zile mai sunt pana la …

De multe ori pierdem foarte mult timp gandindu-ne cate zile mai sunt pana pe 8 martie, pana la Pasti, pana la ziua celui mai bun prieten sau pana la revelion. Este suficient sa introduceti formularea ,,days until”, urmata de o sarbatoare sau o zi cu o semnificatie speciala pentru voi. In momentul urmator va va fi afisata o fereastra similara cu cea de mai jos. Astfel veti vedea in zile, luni, saptamani si ani perioada de timp dintre momentul actual si momentul de interes.
Wolfram Alpha zile ramase pana la

Generator de parole

Pentru ca de cele mai multe ori stam in dilema atunci cand este cazul sa ne alegem o parola la un nou serviciu, Wolfram Alpha include si un generator de parole. Introduceti numarul literelor urmat de ,,character password” si va vor fi oferite parole de orice tip intr-un numar foarte mare de variante. Astfel puteti avea usor o parola formata doar din cifre, litere mici, litere mari si mici sau o combinatie dintre cele 3 optiuni. Nu mai ramane decat sa o tineti minte.
Wolfram Alpha generator parole
Daca totusi va este greu sa retineti astfel de parole generate la intamplare, va recomandam ghidul Playtech.ro Cum sa ai o parola purenica si sa o tii minte.

M-am imbatat?

O intrebare care nu ar trebui sa vina in discutie niciodata este daca ati baut sau nu prea multe pahare pentru a va urca la volan. In cazul in care sunteti pusi intr-o astfel de situatie, introduceti in WA ,,Am i drunk?”. In secunda urmatoare vi se va oferi un alt formular in care sa introduceti numarul bauturilor sau cocktail-urilor pe care le-ati baut, perioada de timp in care s-a petrecut fenomenul, sexul vostru si greutatea corporala. In final vi se vor afisa mai multe informatii legate de timpul in care alcoolul va fi eliminat din corp vizavi de nivelul de alcoolemie permis in Statele Unite. Daca veti continua sa consumati bauturi alcoolice in acelasi interval temporal pe care l-ati folosit pana in acel moment, Wolfram Alpha va afisa si o statistica care ia in calcul consumul unui numar de bauturi mai mare decat cel introdus manual.
Wolfram Alpha am i drunk

Cat de popular va este numele?

In cazul in care introduceti doua nume proprii de persoane in tabul de cautare din Wolfram Alpha separate prin virgula, site-ul va genera o statistica pornind de la acele doua cuvinte.  Astfel puteti vedea cand si cat de popular a fost un anumit nume, gen Alex sau Laura, in urma cu 20 de ani. In plus, puteti vedea cate persoane cu acest nume exista in acest moment, chiar daca doar in SUA.
Wolfram Alpha statistica nume

Indicele de masa sau BMI

Chiar daca cei mai multi dintre noi bajabaie pe buna dreptate la intrebarea ,,Esti supraponderal?”, pentru asta s-a inventat BMI sau Body Mass Index. Indicele de masa foloseste o formula matematica pentru a va genera un calificativ bazat pe fapte nu impresii. BMI are in vedere graeutatea corpului, inaltimea, sexul si alte cateva detalii. Totul este sa introduceti valorile corecte, eventual sa introduceti mai multe variatii pe aceeasi tema pentru a vedea cate  kilograme trebuie sa slabiti pentru nu mai fi supraponderal.
Wolfram Alpha bmi indice de masa

Cuvinte la Scrabble

In ideea in care jucati Scrabble in limba engleza sau pur si simplu aveti o intrebare la Trivia de genul cate cuvinte incep cu o litera si se incheie in alte doua, Wolfram Alpha va ofera aceste informatii. Eu am scris ,,word begining with b and ending with ng” pentru a ajunge la o lista impresionanta. Ca un avantaj suplimentar, lista de cuvinte poate fi sortata dupa lungime. Astfel puteti gasi mult mai usor un cuvant format din patru litere inaintea unuia format din opt.
Wolfram Alpha Scrabble

Ce functii mai are Wolfram Alpha?

Este placut sa vezi un serviciu care a pornint probabil de la un numar foarte limitat de functii pentru ca acum functionalitatea sa sa fie definita printr-un numar nelimitat de experimente. Wolfram Alpha face de toate. Este incredibil. Raspunde la intrebari intr-un mod rapid si clar si nici macar nu se limiteaza la un singur domeniu de activitate. Problema? Este nevoie de un nivel de baza de limba engleza pentru a interactiona cum se cuvine cu site-ul. Credeti ca este o problema majora?