miercuri, 13 martie 2013

Antrenamentele pentru primii pasi pe Marte au loc chiar in desertul american din statul Utah

Antrenamentele pentru primii pasi pe Marte au loc chiar in desertul american din statul Utah


Ingineri, geologi, biologi lucreaza impreuna la The Mars Desert Research Station care recreaza conditiile de viata de pe Planeta Rosie. Toti voluntarii folosesc costumele de astronaut pentru a fi cat mai pregatiti pentru primii pasi pe Marte.
Vazuti de la departare si fara a avea informatiile necesare, voluntarii statiei de cercetare din desertul american Utah par a fi niste actori care lucreaza la un nou succes de box-office, numai ca ceea ce fac este cu mult, mult mai serios. Toate oamenii de stiinta care poarta grelele costume de astronaut prin desert, un desert care recreaza conditiile de pe Marte, se "antreneaza" pentru o noua cucerire, cea a Planetei Rosie.
"Desertul din Utah recreaza solul de pe Marte, chiar si caldura de aici ne face sa ne gandim la Planeta Rosie. Avand in vedere ca este cea mai apropiata planeta de Terra, ne gandim sa ne-o facem mai prietenoasa", spune unul dintre cercetatorii care lucreaza la statia operata de The Mars Society, o organizatie non-profit care sustine calatoria in spatiu si colonizarea altor planete.
Organizatia mai are o statie de lucru in zona canadiana a Polului Nord si planuieste deschiderea a inca doua, una in Australia, cealalta in Islanda. Toate locurile au fost indelung cercetate pentru a se ajunge la concluzia ca se apropie de conditiile pe care le ofera planeta Marte, deocamdata cercetata doar de cateva module spatiale.

AMD lanseaza noi APU-uri pentru laptop-uri, din gama Richland


AMD lanseaza astazi o noua serie de procesoare pentru laptopuri si dispozitive mobile din seria Richland. APU-urile prezentate aduc o serie de inovatii interesante.
AMD APU A10
Noile procesoare AMD pentru platformele mobile vin cu o serie de functii interesante ce pot imbunatati semnificativ experienta de utilizare a unui laptop.
AMD Face Login – Reprezinta o functie de recunoastere faciala care, cu ajutorul webcam-ului poate permite autentificarea rapida pe un laptop, si poate fi configurata sa inlocuiasca parola anumitor aplicatii folosite mai des.
AMD Gesture Control – Urmareste gesturile utilizatorului interpretandu-le drept comenzi pentru accesul rapid la functiile unui player video sau audio, sau oricaror alte aplicatii ce pot beneficia de pe urma procesarii avansate de acest tip.
AMD Screen Mirror – Functia ce permite distributia wireless de continut multimedia, pagini web, prin standardul DLNA, catre alte PC-uri sau display-uri compatibile.
AMD Video Entertainment – Aceasta inglobeaza AMD Steady Video, QuickStream si Perfect Picture HD, tehnologii folosite la stabilizarea, randarea si respectiv optimizarea imaginii video in cazul procesarii audio/video.
“Performanta noilor APU-uri Seria A continua sa impresioneze, oferind grafica exceptionala si experiente captivante, crescand in acelasi timp autonomia. Inginerii nostri au reusit sa creasca performantele procesorului, scazand in acelasi timp consumul de energie. Cu ajutorul facilitatilor integrate in noile APU-uri Seria A, cum ar fi controlul prin gesturi, recunoasterea faciala, divertismentul de calitate si gamingul mai realist, putem oferi experiente si mai bogate clientilor si end-userilor.” spune Bernd Lienhard, vice-presedinte corporate si manager general, AMD Client Business Unit.
Suita software ce permite integrarea acestor functii va fi disponibila pe anumite laptopuri, pentru altele va fi disponibila sub forma de download de pe site-ul producatorului. Sper totusi ca aceasta diferentiere nu este din cauza unor costuri auxiliare pentru software-ul respectiv. Mai jos avem lista de specificatii ale noilor procesoare lansate de AMD, si de asemenea si lista cu consumul de energie al acestora.
AMD APU List
Next Gen AMD APU Power data

Ochelarii Google Glass in istorie: au aparut imagini trucate cu personalitati din decenii si secole trecute purtand celebrul gadget

Ochelarii Google Glass in istorie: au aparut imagini trucate cu personalitati din decenii si secole trecute purtand celebrul gadget


Noua inventie a Google, care ar putea aparea spre finalul anului la un pret de 1.200 - 1.300 de euro, este deja interzisa intr-un bar din San Diego, Statele Unite.
Un site, The Verge, a publicat mai multe fotografii trucate cu diverse personalitati purtand celebrii Google Glass, printre acestea aflandu-se Abraham Lincoln, Audrey Hepburn, Che Guevara si Alfred Hitchcock. Reactia site-ului vine dupa ce compania producatoare "a dotat" cativa voluntari cu noul dispozitiv, purtatorii acestuia fiind numiti "Glassholes".
Mai mult, un bar din San Diego, 5 Point Cafe, a interzis purtarea celebrilor ochelari, patronul Dave Meinert sustinand ca folosirea acestora reprezinta incalcarea drepturilor la intimitate: "Barul meu este unul pentru toata lumea, lume care nu trebuie sa se teama de violarea intimatii. Tocmai de aceea am interzis purtarea ochelarilor Google".

Nu doar Meinert considera ca ochelarii reprezinta o incalcare a drepturilor la intimitate, mai multe publicatii din Statele Unite alocand spatii largi acestui aspect. Google ar putea comercializa gadget-ul in Marea Britanie la pretul de 1.000 de lire sterline, echivalentul a 1.300 de euro.

VIDEO: Maşina autonomă controlată prin iPad


Cercetătorii specializaţi în tehnologie robotizată de la Universitate din Oxford au găsit o întrebuinţare mai serioasă şi mai practică pentru iPad, care nu include navigatul pe internet şi încărcarea de poze cu pisici pe Facebook sau Instagram.
VIDEO: Maşina autonomă controlată prin iPad


Revenind la lucruri serioase, sistemul care se vrea a fi unul low-cost s-ar putea dovedi o importantă descoperire în domeniul auto, din moment ce poate oferi şoferilor momente de pauză pe anuminte porţiuni de drum, pe parcursul cărora maşina preia controlul şi se conduce singură.
Pentru testarea tehnologiei, cercetătorii englezi de la Oxford University au folosit un model electric Nissan Leaf modificat coresponzător cu cerinţele sistemului de navigare, iar modul de funcţionare al acestuia este cât se poate de simplu. Iniţial, un set de camere şi fascicule laser ascunse în caroserie scanează şi creează o hartă virtuală a mediului înconjurător , după care transmit informaţia către un computer amplasat în portbagaj.
În a doua fază, iPad-ul amplasat pe consola centrală va afişa un mesaj prin care sistemul cere şoferului persmisiunea să preia controlul maşinii pe o porţiune familiară a drumului, scanată anterior. Dacă şoferul aprobă schimbul, maşina va trece pe modul "auto drive". Acesta poate fi dezactivat în orice moment, printr-o uşoară apăsare a pedalei de frână, iar controlul total al maşinii va fi redat şoferului.
"Momentan lucrăm la dezvoltarea unui sistem "auto drive" low-cost, care să nu fie bazat pe GPS ci pe diverşi senzori amplasaţi discret în caroserie, pentru că aceştia sunt disponibili la preţuri din ce în ce mai mici", a declarat Paul Newman, reprezentant al Departamentului de Inginerie şi Ştiinţă din cadrul Universităţii din Oxford.
Deşi momentan tot ansamblul ar costa în jur de 5.000 de lire sterline, echipa de cercetători lucrează pentruperfecţionarea unui sistem care să nu coste mai mult de 100 de lire sterline. O demonstraţie de funcţionare a sistemului poate fi observată în materialele VIDEO de mai jos.

Call of Duty primeste micro-tranzactii pe Xbox 360


Conceptul de micro-tranzactii incepe usor-usor sa isi faca aparitia si in jocurile de mare amploare, precum cele din seria Call of Duty. Cel mai nou patch pentru varianta de Xbox 360 a lui Call of Duty: Black Ops II adauga posibilitatea de a cumpara diverse decoratiuni pentru jucator, care nu au impact asupra desfasurarii jocului.
Call of Duty Black Ops II
Noile “Micro-Items” reprezinta o serie de Personalization Packs, care vor include cate trei noi culori care pot fi aplicate armelor, trei modele pentru tinta din mijlocul ecranului si un nou nume care poate fi atasat profilului online. Pe langa acestea, va fi disponibil un pachet cu steagurile din intreaga lume, care pot fi de asemenea atasate de profil, alaturi de posibilitatea de a crea mai multe loadout-uri. Pana si harta Nuketown 2025 pentru modul de joc Zombies este acum disponibila pentru a fi cumparata individual, separat de orice fel de pachet.
Ca un bonus, toti jucatorii de Call of Duty: Black Ops II primesc gratuit harta Nuketown 2025pentru multiplayer clasic, complet gratuit. Preturile pentru fiecare dintre pachetele de personalizare sunt stabilite la 160 MS Points, la fel ca si cele zece lacase extra pentru Create-a-class. Pachetul de steaguri costa doar 80 de puncte, in timp ce harta pentru modul Zombies este cea mai scumpa, la 400 MS Points.
Avand in vedere intelegerea Activision cu Microsoft, aceste pachete extra vor fi disponibile pentru o perioada numai pe Xbox 360, ulterior urmand sa fie lansate si pe PC si PlayStation 3.

HTC One se lasa asteptat pe mai multe piete


HTC One va ajunge cu intarziere pe mai multe piete din lume, aparent sunt probleme cu stocurile componentelor folosite.
HTC One
Abia ce a fost lansat si primit cu mare entuziasm din partea fanilor, ca noul HTC One incepe sa dezamageasca chiar inainte de a ajunge pe piata. De ce? Pentru ca oamenii care l-au precomandat sau pur si simplu ar fi vrut sa il gaseasca in magazine, vor avea de asteptat ceva mai mult timp decat fusese comunicat initial. E cazul retailerilor din UK, care ar fi trebuit sa inceapa vanzarea de HTC One pe 15 martie si acum anunta ca il vor avea in stocuri la sfarsitul lunii sau cel mai probabil in prima parte din aprilie.
Cum? Lansezi un super telefon, reusesti sa creezi suficient de mult buzz in jurul telefonului si cand oamenii vor sa-l cumpere ii inviti practic sa mearga catre concurenta? Credeam ca dupa “criza” HTC One S, marele producator taiwanez a reusit sa isi corecteze micile scapari din livrari si e gata sa se ia la tranta cu Samsung pentru pozitia de mare producator de flagship-uri Android.
Inceputul de an a fost unul promitator cu anuntarea mai multor smartphone-uri cu potential de mari hit-uri in vanzari: Optimus G Pro, Xperia Z, HTC One, toate inaintea mult asteptatului Samsung Galaxy S 4. Practic toti producatorii s-au grabit sa muste din felia celor de la Samsung, dar se pare ca oricat ar incerca nu prea reusesc pentru ca se saboteaza singuri prin astfel de probleme de stocuri.
HTC One Alb
Sunt convins ca majoritatea celor care urmaresc un upgrade de smartphone in viitorul apropiat asteapta sa vada si mutarea Samsung de pe 14 martie ceea ce a blocat mare parte din vanzarile celorlalti producatori. Daca Samsung reuseste sa impresioneze si chiar sa livreze in timp record noul Galaxy S 4, atunci HTC One cu ale sale probleme de stoc nu va reusi mare lucru din punct de vedere al vanzarilor.

Studiu: aplicaţiile Android, mai sigure decât cele pentru iOS


În timp ce percepţia generală a utilizatorilor este că aplicaţiile create pentru dispozitive Apple iOS sunt ceva mai sigure decât alternativele pentru Android, realitatea este că niciuna dintre aceste platforme nu este sigură, iar în unele privinţe aplicaţiile iOS prezintă riscuri de securitate mai mari decât cele pentru Android.
Studiu: aplicaţiile Android, mai sigure decât cele pentru iOSStudiu: aplicaţiile Android, mai sigure decât cele pentru iOS

În ciuda eforturilor depuse de Apple pentru testarea amănunţită a aplicaţiilor care ajung în magazinul AppStore - verificări în urma cărora mult mai puţine aplicaţii iOS reuşesc să se strecoare purtând componente malware - riscurile de securitate pentru utilizatori pot fi semnificativ mai mari decât în cazul variantelor pentru Android.
Potrivit raportului întocmit de Appthority, acoperind 50 de aplicaţii larg răspândite ce au versiuni echivalente în magazinele Google Play şi App Store, cele pentru iOS demonstrează un comportament cu riscuri mai mari pentru utilizatori. Astfel, majoritatea aplicaţiilor iOS (60%) urmăresc locaţia utilizatorilor şi trimit date despre aceştia companiilor de publicitate şi analiză statistică. 54% dintre aplicaţii accesează lista de contacte a utilizatorului, iar 14% monitorizează însemnările din calendar.
Nici aplicaţiile Android nu stau cu mult mai bine când vine vorba de protejarea intimităţii utilizatorilor. Jumătate dintre acestea trimit informaţii despre utilizatori companiilor de publicitate şi analiză statistică, iar 42% monitorizează locaţia utilizatorilor.
Un aspect îngrijorător este că indiferent de platforma pe care rulează, aplicaţiile pentru dispozitive mobile oferă protecţie slabă împotriva interceptării datelor sensibile pe care le gestionează. Niciuna dintre aplicaţiile iOS analizate nu foloseşte protocol de criptare pentru trimiterea sau recepţionarea de date, la fel şi 92% dintre aplicaţiile Android.
Concluzia este că în timp ce platforma Android este o alegere ceva mai sigură decât iOS pentru utilizatorii preocupaţi de securitate şi protejarea intimităţii, niciuna dintre platforme nu este cu adevărat sigură. De vină pentru aceste rezultate sunt chiar companiile care deţin aceste platforme - Apple şi Google, ambele fiind complice într-o politică ce favorizează maximizarea profitului obţinut de pe urma utilizatorilor, relaxând până la ignorarea aproape totală a regulilor elementare de securitate.

Trailer cu situaţii limită pentru Star Trek: Into Darkness


Filmul Star Trek: Into Darkness este unul din cele mai aşteptate titluri de acţiune ale acestui an. În plus, va fi savurat de fanii genului SF. Trailer-ul de mai jos ne prezintă câteva situaţii limită şi atracţia căpitanului James T. Kirk pentru ele.  Căderi în gol, evitări la limită, salturi mortale şi, de ce nu, o navă spaţială care face o baie în mare se numără printre scenele din acest clip. Data de 17 mai se apropie, filmul urmând să fie lansat atunci în Statele Unite. Data de lansare în România nu a fost încă stabilită. Vizionare plăcută!

Galaxy S4 - prima prezentare video


După o primă imagine oficială în care pot fi deosebite câteva trăsături, Galaxy S4 pare să aibă parte şi de o prezentare video, de această dată neoficială.
Dacă filmuleţul pus la dispoziţia publicului de un autor anonim se dovedeşte a fi autentic, atunci reprezentantul celei de-a patra generaţii de telefoane Samsung Galaxy S este cel mai mare din serie. Echipat cu ceea ce pare a fi unecran de 5 inch, presupusul exemplar Galaxy S4 are o ramă puţin mai îngustă decât predecesorul Galaxy S3 (chiar mai îngustă decât este aparent în imaginea de prezentare oficială).
Lateralul carcasei este înconjurat de un finisaj cu aspect cromat, iar spatele a primit un finisaj lucios cu aspect de aluminiu şlefuit.
În compartimentul ce ascunde un acumulator detaşabil de dimensiuni apreciabile mai pot fi observate şi  două slot-uri pentru card SIM - fapt ce indică prezenţa unei variante dual-SIM a telefonului Galaxy S4 - cu profil ceva mai gros decât varianta standard comercializată de obicei în ţările europene.
Prezentarea este făcută cu versiunea Android 4.2.1 Jelly Bean, cosmetizată cu interfaţa Samsung TouchWiz şi personalizată cu logo-ul operatorului de telefonie mobilă China Unicom.

Unul dintre co-fondatorii YouTube pregateste un site concurent


Google a achizitionat YouTube in urma cu aproximativ sase ani, echipa de dezvoltatori primind la momentul respectiv 1,65 miliarde dolari. Ce s-a intamplat insa cu membri fondatori? Aparent ei inca lucreaza la dezvoltarea de noi servicii.
YouTube Cofounder video service
Unul dintre , Chad Hurley, vrea sa-si incerce din nou norocul online prin intermediul unui nou -ul pe care il stim si-l indragim. Dupa ce a zis cateva cuvinte in cadrul conferintei SXSW zilele trecute, au iesit la iveala mici detalii referitoare la serviciul online pe care Hurley il are in minte.
,,Mi-as fi dorit ca SXSW sa fie o luna mai tarziu, deoarece putea lansa noul produs.” Afirmatia a fost facuta de Chad intr-o conversatie cu Kevin Rose, fondatorul Digg si unul din partenerii Google Ventures. Fara a da prea mult de gol, co-fondatorul YouTube a insistat asupra faptului ca serviciul graviteaza in principal in jurul continutului video, oferind in acelasi timp oamenilor flexibilitatea de a colabora si a crea continut.
Luanad in considerare atitudinea si descrierea serviciului, acesta pare sa fie aproape gata. Promisiunea lui Hurley ca serviciul va fi gata in aproximativ o luna pare valida. Oare vom vedea in 2013 un serviciu care sa ciunteasca autoritatea YouTube in domeniul publicarii online de clipuri video?

Care este secretul jocului cu 60 de milioane de jucatori: Candy Crush

iLikeIT. Care este secretul jocului cu 60 de milioane de jucatori: Candy Crush


Romania intra in hora miliardelor de euro. Si nu vorbim de o industrie grea, ba din contra, una nepalpabila: jocurile.
Bucurestiul este Mecca softistilor si din ce in ce mai multe companii cunoscute isi deschid in Capitala birouri, pentru ca softistii nostri sunt printre cei mai buni din lume. Ultimul hit - un celebru joc in care trebuie sa sparga bomboane.
Jocul care provoaca dependenta zilele acestea pe Facebook, daca sunteti printre sutele de mii care-l joaca deja inseamna ca stiti cum se numeste, Candy Crush. Si unde mai pui ca se face la Bucuresti, de o echipa foarte interesanta. George Buhnici a mers putin prin spatele scenei ca sa vada cum a reusit acest joc, altfel banal, cu bilute colorate la care trebuie sa muti chestii de colo colo.
Cum reuseste acest joc, sa-i stranga si pe copii, dar si pe adulti? Sunt oameni in toate firea care se joaca, George a descoperit inclusiv un coleg care a cheltuit foarte multi bani ca sa ajunga la nivelul 30, in Candy Crush.
In pauzele de joaca, unii baieti muncesc la succesul uneia dintre cele mai infloritoare companii din lumea jocurilor. King.com a plecat de nicaieri practic, acum 2 ani pe Facebook, iar acum, in 2013 a ajuns sa numere aproape 60 de milioane de jucatori la nivel global si aproape 500.000 in Romania. Titlul care i-a facut faimosi este Candy Crush Saga, testat si la Bucuresti, jocul care a facut FarmVille uitat.
Jocul Candy Crush este pe cat de banal, pe atat de obsesiv. Iar Sore, din serialul LaLa Band, profita de fiecare minut liber pe platourile de filmare, la garderoba si chiar si la machiaj ca sa mai sparga cateva bomboane, ba chiar mai da si bani atunci cand ajunge la un nivel mai greu. La acest joc nu exista limita de varsta. E accesat zilnic de catre pusti de gradinita pana la pensionari. Si are efecte si in viata reala. A crescut cererea de bomboane.
Pesemne ca dupa ore intregi de pus bomboanele in ordine bomboanele de pe ecran, utilizatorilor li se face pofta si pornesc catre magazine, vanzarile de dulciuri au crescut cu 10% in ultima perioada.
In Bucuresti, 30 de oameni lucreaza acum la urmatorul hit: Bubble Witch Saga, care are deja 100.000 de jucatori in tara noastra. Titlul a fost dezvoltat la noi atat pentru Facebook, cat si pentru tablete si telefoane. E un hit instant, mai ales ca este la fel de simplu precum Candy Crush Saga.
King.com nu este singura companie de jocuri care vine la noi tara, in cautarea programatorilor nostri. Ubisoft, Electronic Arts si Gameloft sunt deja prezente de ani buni in Romania pentru ca softistii locali sunt considerati printre cei mai buni din lume.
In Bucuresti, acum, sunt aproape 3000 de oameni care lucreaza pentru companii care fac jocuri. Ei participa intr-o industrie care nu stie ce e criza. O lumea care valoreaza, la nivel mondial, 67 de miliarde de dolari.

Samsung Galaxy S III ar urma sa primeasca un update. Va avea incarcare wireless

Samsung Galaxy S III ar urma sa primeasca un update. Va avea incarcare wireless


Compania din Coreea de Sud ar urma sa lanseze o versiune imbunatatita in aceasta perioada.
In urmatoarea perioada am putea vedea un Samsung Galaxy S III cu ecran HD si incarcare wireless. Anuntul a venit din partea unui jurnalist care a spus, pe Twitter, ca are confirmari ca se va intampla asta. Deocamdata, ochii presei se indreapta spre marele eveniment de la New York, unde se va lansa Samsung Galaxy S4, un telefon in care sud-coreenii au investit masiv.
S-a intamplat destul de rar ca Samsung sa vina cu versiuni imbunatatite ale aceluiasi model. Samsung Galaxy II Plus si Galaxy S Advance au fost doua smartphone-uri care au trecut prin asa ceva. 
Un argument pro pentru sustinerea zvonului ar fi ca Galaxy S III este un telefon extrem de dorit in intreaga lume, care a atins un record de 30 de milioane de unitati vandute in noiembrie 2012.
Chiar daca informatia oferita de jurnalistul Eldar Murtazin pe Twitter pare greu de crezut si nu a fost confirmata oficial deocamdata, el a mai venit, in trecut, cu castfel de declaratii care s-au dovedit corecte. Una dintre ele este ca Galaxy S4 se va lansa la New York pe 14 martie, 15 martie ora 01:00, ora Romaniei.
Noul Galaxy S III ar urma sa aiba ecran HD, desi nu se stie daca acesta va avea rezolutia 1080p. Dateria va creste, de asemenea, pana la 24000mAh, iar incarcarea se va putea face wireless, scrie SlashGear.

Samsung Galaxy S4 va avea 4G LTE. Confirmarea vine din Marea Britanie

Samsung Galaxy S4 va avea 4G LTE. Confirmarea vine din Marea Britanie


Gadgetul se va lansa vineri, 15 martie, la ora 1:00 dimineata, ora Romaniei. 
Mai avem putin timp pana la lansarea lui Samsung Galaxy S4, la New York, unde va fi si realizatorul iLike IT, George Buhnici.
Din Marea Britanie vine o informatie usor de intuit: noul varf de gama al sud-coreenilor va avea suport LTE. Mai exact, va putea accesa viteze 4G la spectrul 1800MHz la care reteaua EE functioneaza in SUA. 
Informatia a venit prin intermediul Twitter:

Sursa : http://www.yoda.ro

Prototipul unui terminal necunoscut dezvăluie viitoarele schimbări de design de la Motorola


X Phone, fructul primei colaborări reale dintre Google şi Motorola, a fost subiectul a două zvonuri până acum, însă acesta a întârziat să se concretizeze sub forma oricărei alte informaţii suplimentare. Între timp însă, se pare că influenţele noului proprietar încep să se facă simţite în designul hardware şi software al viitoarelor modele Motorola.
Google a afirmat că vor trece circa 18 luni  până la lansarea unui produs Motorola care să fie integral o concepţie proprie, însă prototipul dezvăluit de un site vietnamez ne arată deja direcţia pe care compania o va urma. Produsul, cu denumire şi specificaţii necunoscute, se depărtează vizibil de formele şi materialele tradiţionale pe care Motorola le-a utilizat în ultimul an, remarcându-se în schimb similitudini cu modelele recente Nexus.
Din lista schimbărilor se fac remarcate formele curbe caracteristice telefoanelor de referinta Google, utilizarea unei interfeţe Android apropiată de cea standard sau cosmetizarea elementelor de identificare vizuală precum sigla sau grilele difuzoarelor. Terminalul are o rezoluţie HD şi foloseşte un panou AMOLED, şansele ca acesta să fie un model de vârf fiind nule, însă este interesant de urmărit evoluţia vizibilă survenită de la RAZR HD şi M încoace.

Un sistem bazat pe LEGO realizeaza avioane din hartie


In incercarea de a realiza un robot care sa faca avioane din hartie, un internaut a apelat pentru constructie la Avion hartie lego
Desi nu este nici primul si nici ultimul care va folosi piese de , utilizatorul hknssn13 de pe  a realizat ceva unic. Pe langa alte cateva sute de creatii spectaculoase bazate pe LEGO, respectivul utilizator pasionat a realizat o masina care foloseste coli de hartie pentru a plia si arunca avioane de hartie.
In cazul in care vreti sa realizati si voi ceva similar, detaliile constructiei ar trebui sa fie suficiente pentru a va descuraja. Pe langa multe piese LEGO, intregul dispozitiv a fost construit in jurul a doua micro controllere NXT, 5 servomecanisme, 10 motorase pe curent continuu, sisteme pneumatice, si senzori de mai multe tipuri. Intregul sistem este foarte complex iar realizatorul are un serios motiv de mandrie pentru ca a reusit sa-l finalizeze.
Puteti da un play mai jos pentru a vedea ceva nemaipomenit.

Premiera la Apple. Ce va avea noul iPhone 5S

Premiera la Apple. Ce va avea noul iPhone 5S


Asteptat sa se lanseze in aceasta vara, iPhone 5S ar putea veni cu doua surprize extrem de placute pentru utilizatori.
Prima surpriza pregatita de Apple pentru noul telefon iPhone 5S ar urma sa fie functia NFC, scrie site-ul de tehnologie Geeky Gadgets, care sustine ca are informatii ca iPhone 5S va aparea si cu un senzor de amprenta digitala.
In acest moment, multe dintre gadgeturile de pe piata folosesc NFC (Near Field Communication). Acesta le permite telefoanelor mobile sa comunice cu alte dispozitive prin simpla apropiere a unora de altele.

Specialistii mai asteapta de la Apple sa vina pe piata cu un procesor mai puternic pentru acest model, dar si cu un bonus de RAM.


Apple a venit cu doua noutati in urma acestui articol de la Geeky Gadgets , dar nu cu ceea ce asteptam cu totii, ci cu doua reclame la iPhone 5, denumite "Discover" si "Brilliant".
Iata video:

MagicPlan, o aplicatie care te ajuta sa-ti faci planul casei


Utilitatea realizarii unui plan al casei este semnificativa in foarte multe situatii, motiv pentru care o companie mai putin cunoscuta a realizat MagicPlan.magicplan ios App planing
Daca Google face o harta a globului la nivel macro, MagicPlan isi propune sa faca ceva similar la nivel micro, pentru caminul vostru. Practic, este o aplicatie care eficientizeaza enorm realizarea unui plan al casei. In conditiile in care aceasta activitate mi s-a parut tot timpul dificila si ambigua, MagicPlan face o treaba foarte buna in a-mi lamuri dilemele.
Pentru a duce o lucrare la bun sfarsit, aplicatia angreneaza toti senzorii din dotarea unui iDevice. Aceasta introduce cateva elemente de realitate augmentata si face capturi statice al diverselor zone din casa peste care puteti desena cu precizie elvetiana.
,,Elimina stresul masuratorilor, desenarii si mutarii mobilei din casa. Va ajuta sa economisiti foarte mult timp si exista deja multiple parteneriate si aplicatii prin care puteti profita de MagicPlan.” Cu un pret de trei dolari in AppStore, aplicatia este mandria CEO-ul Sanspia, compania producatoare. Foarte entuziasmat, Pierrer Gaubil a descris in detaliu cei trei ani de zile investiti in amalgamul de tehnologie prezent in mica aplicatie.
Indiferent cum planuiti sa folositi aplicatia descrisa mai sus, aceasta reprezinta cu siguranta un mod interesant de petrecere a timpului prin casa, mai ales inainte sa renovati.

StarCraft II: Heart of the Swarm s-a lansat la miezul noptii in Romania

StarCraft II: Heart of the Swarm s-a lansat la miezul noptii in Romania


Sute de romani au asteptat cu sufletul la gura ora 00:00, moment in care au putut sa incerce noul joc produs de Blizzard Entertainment.
StarCraft II: Heart of the Swarm s-a lansat, azi-noapte, la ora 00:00 in Romania. Acesta este primul expansion pack pentru jocul SF de strategie militara StarCraft II: Wings of Liberty, produs in studiourile Blizzard Entertainment.

StarCraft II: Heart of The Swarm ofera o noua campanie, a carei eroina principala va fi Sarah Kerrigan, Queen of Blades, care conduce armatele Zerg impotriva dictatorului Arcturus Mengsk. Nu lipsesc nici optiunile si unitatile noi, dedicate jocului multiplayer.

La lansarea in Romania a venit si Silviu Lazar (NightEnD), cel mai bun jucator StarCraft II din Romania si unul dintre cei mai buni Protoss din lume. Silviu este jucator la una dintre cele mai bune echipe de eSports din lume, Fnatic.
El a spus ca un gamer profesionist, aflat in top 5 mondial, poate castiga chiar si 15.000 euro pe luna din aceasta pasiune. 

Anunt istoric facut de NASA: Planeta Marte ar fi putut avea forme de viata cu multi ani in urma

Anunt istoric facut de NASA: Planeta Marte ar fi putut avea forme de viata cu multi ani in urma


NASA a anuntat intr-o conferinta de presa ultimele descoperiri fantastice ale Roverului Curiosity pe Marte.
Conform informatiilor oferite de specialistii de la NASA intr-o conferinta de presa, Roverul Curiosity a descoperit in urma sapaturilor facute in suprafata planetei Marte ca in trecutul antic aceasta planeta a sustinut viata.
The Verge scrie ca sapaturile au scos la iveala urme de "sulf, azot, hidrogen, oxigen, fosfor si carbon", adica ingredientele ideale pentru formarea vietii.
Specialistii NASA nu pot explica insa daca viata pe Planeta Marte a existat vreodata in paralel cu cea de pe Planeta Pamant.
Descoperirea vine la numai cateva luni de la aterizarea Roverului pe suprafata Planetei Marte, pentru o misiune care va dura timp de 2 ani.
"Intrebarea fundamentala a acestei misiuni era daca Marte poate sustine viata. Avand in vedere ce stim in acest moment, raspunsul meu este da.", a declarat Michael Meyer, seful echipei de experti din programul de explorare al planetei Marte.