marți, 5 februarie 2013

Stick-ul USB 3.0 de 1 TB a fost prezentat în România


La CES, cei de la Kingston s-au prezentat cu un stick USB cu capacităţi de 1 TB şi 512 GB. Preţul său nu era deloc atrăgător, însă producătorul nu intenţionează să vândă volume mari. El se doreşte a fi mai mult o demonstraţie tehnologică, o avanpremieră pentru dispozitivele pe care le vom vedea destul de des peste câţiva ani. Astăzi, Kinston a prezentat acest stick USB şi în România, el fiind deja disponibil în magazine în versiunea de 512 GB.

Kingston DataTraveler HyperX Predator 3.0 nu este doar cel mai spaţios stick USB din lume, ci şi cel mai rapid. Producătorul se laudă cu viteze de 240 MB/s la citire şi 160 MB/s la scriere. Un test rapid realizat în timpul conferinţei de presă a demonstrat faptul că vitezele specificate se pot obţine uşor în situaţii reale. Stick-ul este destul de gros şi de lat, aşa încât un ultrabook se va sprijini pe el atunci când îl conectaţi într-un port USB.
Stick-ul USB 3.0 cu capacitate de 1 TBStick-ul USB 3.0 cu capacitate de 1 TB

Aşa cum spuneam la început, modelul de 512 GB al lui Kingston DataTraveler HyperX Predator 3.0 este disponibil pe piaţa românească, la un preţ de aproximativ 3.500 lei. Modelul de 1 TB va fi disponibil în două săptămâni, însă preţul său nu a fost anunţat.

SURSA : http://www.go4it.ro

Va asteptati ca iPhone 5S sa fie diferit de iPhone 5?


Urmatorul iPhone se va numi aproape sigur iPhone 5S, dupa spusele unui analist, si nu va integra schimbari estetice majore fata de actualul varf de gama.
iphone 5 5S zvonuri aspect
Cea de a saptea generatie de iPhone este subiectul multor speculatii. Dupa ce al saselea iPhone a fost numit iPhone 5, urmatorul are mari sanse sa poarte denumirea de 5S. Aceasta este opinia lui Katy Huberty – analist la Morgan Stanley.
Huberty a afirmat, bazandu-se pe informatiile din piata si pe fluctuatiile din preturile actiunilor Apple inregistrate in ultimii ani, ca iPhone 5S va fi exact la fel la exterior cu un iPhone 5. Varful actiunilor Apple a fost inregistrat in luna martie a anului trecut, dupa o perioada mare de la lansarea iPhone-ului 4S. Dupa luna martie, actiunile au inceput sa scada, un potential motiv putand fi investitiile facute de Apple in pregatirea iPhone 5, intr-o perioada in care oamenii incepusera sa evite iPhone 4S in asteptarea noului model. Acest sistem a fost preluat ca o matrice de Katy Huberty si pe baza acesteia a estimat ca in 2013, Apple va lansa noul iPhone 5S. In ceea ce priveste desginul noului aparat, lipsa unor investitii semnificative inregistrate de Apple in ultima perioada, se traduce prin faptul ca viitorul iPhone nu va integra modificari majore fata de ceea ce avem deja pe piata. Ca si in cazul iPhone-ului 4S sau iPhone-ului 3GS, aceste diferente se asteapta sa fie in interiorul carcasei.
Personal, si eu presimt un scenariu precum cel descris mai sus. Pentru a ajuta piata de accesorii, cel putin 2 ani, daca nu 3, vom vedea un nou produs identic cu actualul model de iPhone pentru ca cei care au fugit dupa accesorii scumpe sa nu se simta tradati de gigantul din Cupertino. S-a intamplat o data in 2012, cand Apple a introdus dock-ul tip Lightning si piata nu a fost multumita.

Sursa : http://playtech.ro

Evenimentele de mâine, previziuni făcute pe baza celor de astăzi


Google foloseşte deja căutările efectuate online pentru a construi o hartă a epidemiilor de gripă şi febră Dengue, care s-a dovedit a fi în bună concordanţă cu datele reale culese ulterior, însă Microsoft şi institutul tehnologic israelian Technion afirmă că putem folosi informaţiile de astăzi pentru a ghici tendinţele viitorului într-un mod mult mai impresionant.
Plecând de la informaţiile apărute de-a lungul ultimelor două decenii în ziarul New York Times şi alte 90 de surse, cercetătorii din cadrul celor două organizaţii au dezvoltat o soluţie software inteligenta care ar putea fi folosită pentru a crea prognoze pentru diverse evenimente care ar putea avea loc în viitor.
Pentru a exemplifica modul de funcţionare a acestei soluţii, cercetătorii au prezentat două exemple în care, pornind de la ştirile despre seceta sau furtunile urmate de inundaţii din Africa, rutinele software au prevăzut corect apariţia unor epidemii de holeră. În alte teste, aplicaţia a fost capabilă să facă previziuni ale creşterii numărului de incidente violente sau morţi, rata corectitudinii fiind între 70 şi 90 de procente.
Modul de culegere şi analiză a datelor este complex, acesta cuprinzând culegerea unor date structurate din DBpedia, analiza sensurilor cuvintelor cu ajutorul WordNet sau consultarea OpenCyC, cea mai mare bază de date care cuprinde informaţii uzuale care pot fi procesate de inteligenţa artificială. Aceste date sunt folosite pentru a crea un cadru bogat în informaţii. În cursul testelor referitoare la epidemiile de holeră, aplicaţia a luat în calcul mai mulţi factori, cum ar fi populaţia unui oraş, densitatea acesteia, produsul intern brut, poziţionarea geografică sau hidrologia pentru a-şi ajusta prognozele.
Cercetătorii spun că rezultatele sunt încurajatoare şi ca o versiune îmbunătăţită a acestei aplicaţii ar putea fi folosită în mod real de către diverse agenţii guvernamentale. Poate că informaţiile oferite nu sunt atât de spectaculoase precum previziunile celor trei pre-cogs din Minority Report, însă tehnologia este promiţătoare şi sperăm să auzim noutăţi din direcţia celor două organizaţii implicate şi a altor companii care au pornit pe acest drum.

Sursa : http://www.go4it.ro

Produsele Avast! 8.0 fac pasul la versiunea Beta publică


Avast!, unul dintre cele mai populare produse gratuite de protecţie antivirus, a făcut primul pas oficial către versiunea 8.0, producătorul lansând prima versiune Beta publică a acestui produs. Împreună cu versiunea gratuită, şi produsele Avast! Pro Antivirus, Avast! Premier Antivirus şi Avast! Internet Security.
Prima schimbare vizibilă va fi interfaţa, care a adoptat pătratele caracteristice Modern UI, însă interfaţa oferă şi o serie de taburi care permit accesul direct la modulele cunoscute de până acum.
Dincolo de cosmetizare, Avast! 8.0 aduce un modul care verifică existenţa unor eventuale actualizări pentru produsele software instalate pe calculator, scutind astfel utilizatorul să mai apeleze la produse separate precum Secunia Personal Software Inspector şi oferindu-i o protecţie suplimentară împotriva breşelor de securitate descoperite în aplicaţii populare precum plugin-urile Flash sau Adobe Reader.
Printre noutăţi se mai găsesc Browser Cleaner, un modul de control de la distanţă numit AccessAnywhere care aduce multe îmbunătăţiri modulului actuale de control de la distanţă, şi Data Shredder, care va permite ştergerea mai sigură a unor discuri sau directoare importante. Aceste module nu vor fi disponibile în totalitate în cadrul versiunii gratuite.
Pe lângă aceste noutăţi, Avast! aduce şi îmbunătăţiri modulelor FileRep şi WebRep, precum şi a restului de rutine de scanare. Fiind un produs Beta, acesta este recomandat deocamdată doar utilizatorilor curioşi care nu se tem de eventualele probleme, cum ar fi de pildă imcompatibilitatea curentă cu Windows 8.

Sursa : http://www.go4it.ro

Noul trailer pentru Star Trek: Into Darkness


Unul din cele mai importante evenimente sportive de pe continentul Nord American este Super Bowl, finala campionatului de fotbal american. Cu o audienţă de aproximativ 100 milioane de telespectatori, reclamele rulate în pauzele jocului sunt foarte importante. De multe ori, printre ele se numără şi trailer-e ale unor filme foarte aşteptate, iar anul acesta Star Trek: Into Darkness se află pe această listă. După primul trailer prezentat la finalul anului trecut, iată acum teaser-ul care va rula la Super Bowl.
Star Trek: Into Darkness va fi lansat în luna mai. În aceeaşi lună va fi lansat şi filmul Iron Man 3, care are la rândul său un clip pregătit pentru finala campionatului de fotbal american. Pentru cei interesaţi de filme de acţiune, recomandăm lista întocmită la finalul lui 2012 cu titlurile pe care le aşteptăm anul acest.


Sursa : http://www.go4it.ro

Comunicaţiile video fără extensii sau plugin-uri: Mozilla şi Google demonstrează puterea WebRTC


Browser-ul Google Chrome a implementat în ultima sa versiune Beta suport pentru standardul de comunicaţie WebRTC, iar Mozilla a făcut şi ea un pas în această direcţie, implementând în versiunea 18 a browser-ului Firefox un suport preliminar pentru acesta. Pentru a demonstra capacităţile acestuia, cele două companii au oferit o demonstraţie care, chiar dacă nu este gata pentru a da piept cu lumea reală, este promiţătoare.
WebRTC este un standard aflat încă în dezvoltare, acesta urmând să ofere, în momentul în care va fi definitivat, suport pentru comunicaţiile audio sau video şi pentru transferul descentralizat de fişiere fără a necesită utilizarea unui plugin auxiliar.
Pentru demonstraţia de mai jos, echipele Google şi Mozilla au folosit versiunea 25 Beta a browser-ului Chrome, o versiune nightly a browser-ului Firefox şi o aplicaţie open-source, AppRTC, care a mediat comunicarea între cele două browsere. Având împreună o cotă de piaţă de aproape 60 de procente, Google şi Mozilla încearcă astfel să aducă la cunoştinţa publicului existenţa şi beneficiile acestei tehnologii, încercând să contracareze rivalul Microsoft, care încearcă să-şi promoveze propriul standard CURTC, care în schimb oferă mai multă flexibilitate deoarece permite şi interconectarea cu serviciile VoIP sau de telefonie.
Standardul WebRTC mai are nevoie de câteva luni pentru atingerea stadiului când specificaţiile sale finale for fi definitivate. În afară de Google Chrome şi Mozilla Firefox, acesta mai este implementat parţial în browser-ul Opera, un alt susţinător al acestui standard, dar nu este susţinut de Microsoft sau Apple.

Sursa : http://www.go4it.ro

Ricoh iti ia ochii cu o camera omnidrectionala


Fara a oferi prea multe detalii legate de pret sau disponibilitate, in fata unui cadru restrans, cei de la Ricoh s-au laudat cu prototipul unei camere spectaculoase.
ricoh omnidirectional
In imaginea de mai sus, fara un nume prea pretentios, se afla Ricoh Omnidirectional Camera. Construita in jurul a doua lentile fisheye, camera realizeaza simultan doua capturi pentru a genera, intr-o singura declansare, o panorama completa de 360 grade. Pentru panorama finala, imaginile sunt lipite de camera si sunt trimise prin WiFi catre o tableta sau smartphone din apropiere. Deoarece camera in sine nu integreaza si un display, singura posibilitate de a vizualiza capturile sau de a le da mai departe este legata de un telefon inteligent sau o tableta. Sistemul este gandit de asa natura incat nici macar nu trebuie sa transferati imaginile una cate una intre dispozitive. Camera Ricoh poate fi, de exemplu, configurata sa trimita intregul material generat catre un iPhone din buzunar in mod automat. Fata de alte solutii software care au ca scop realizarea de panorame, trebuie sa aveti in vedere faptul ca aceasta camera nu face panorame clasice alungite. In schimb, imortalizeaza imagini in forma de sfera, aceasta fiind cel mai potrivit format pentru a nu scapa nici un detaliu.
  

Sursa : http://playtech.ro

Una din cele mai reusite reclame Samsung din ultimii ani


In acest weekend are loc in SUA Super Bowl-ul, un meci de fotbal important si  sa lanseze campanii publicitare scumpe.
samsung allshare super bowl ad
In acest an, Samsung a dat drumul reclamelor difuzate la Super Bowl un pic mai devreme prin clipul de mai jos intitulat simplu Samsung 2013 Super Bowl Commercial Allshare.
Trecand peste meritele clipului de mai jos, care reuseste sa fie un scurt metraj impresionant de 3 minute si 39 de secunde, elementul promovat este AllShare. Acest este un protocol proprietar Samsung derivat din clasica tehnologie de streaming DLNA. Interesant este faptul ca respectivul clip a reusit sa integreze un intreg ecosistem de produse Samsung fara a atrage neaparat atentia asupra smartphone-urilor, notebook-urilor sau TV-urilor companiei.
Din punctul meu de vedere, aceasta este una dintre cele mai reusite reclame pe care a facut-o Samsung in ultimii ani. Pana si subiectul,  eficientizata prin AllShare, mi se pare de actualitate.
 american desfasurat intre campioana NFC (National Football Conference) si AFC (American Football Conference). Acesta are loc in prima duminica din luna februarie a fiecarui an si de cativa ani a ajuns sa fie considerat  o sarbatoare nationala a Americii. In pauza respectivului eveniment americam sunt difuzate unele dintre cele mai memorabile reclame si sunt practicate cele mai mari preturi pentru un spot de 30 de secunde intalnite vreodata.

Sursa : http://playtech.ro

Panasonic e pe val. Actiunile au cea mai mare crestere din ultimii 38 de ani

Panasonic e pe val. Actiunile au cea mai mare crestere din ultimii 38 de ani


Reactia bursei de la Tokyo apare ca urmare a publicarii rezultatelor financiare ale companiei in trimetrul 3 fiscal
Actiunile Panasonic au avut luni cea mai mare crestere din ultimii 38 de ani la bursa din Tokyo, dupa ce compania a obtinut profit in trimestrul al treilea fiscal, spre surprinderea analistilor, datorita deprecierii yenului, a vanzarilor de active si a reducerii numarului de angajati.
Titlurile Panasonic s-au apreciat cu 17%, cea mai mare crestere dupa septembrie 1974, la 692 yeni pe unitate.
Panasonic, al doilea mare producator japonez de televizoare dupa Sony, a obtinut un profit de 61 de miliarde de yeni (658 milioane dolari) in ultimele trei luni ale anului trecut, in timp ce analistii anticipau pierderi de 17 miliarde de yeni (162 milioane dolari), transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Rezultatele financiare ale Panasonic, ca si cele ale Sharp, au fost sustinute de deprecierea yenului. Panasonic a luat totodată masura de eliminare a 38.000 de locuri de munca, din aprilie anul trecut, pentru reducerea costurilor, in conditiile cererii slabe pentru televizoare si a concurenţei din partea Samsung Electronics.
Panasonic pare sa fi depasit momentul critic, ceea ce reduce temerile investitorilor privind supravieţuirea companiei, considera Masamitsu Ohki, manager de fonduri la fondu lde hedging Stats Investment Management din Tokyo.

Sursa : http://www.yoda.ro

Cillit Bang, terminatorul sistemelor de calcul!


Cillit Bang este inamicul declarat al sistemelor de calcul.
Cillit Bang
Un angajat a fost condamnat la 8 luni de inchisoare dupa ce s-a demonstrat in instanta ca a sabotat sistemele de calcul ale firmei la care lucra. Daca traiti cu impresia ca omul se juca cu surubelnita si clestele prin incaperea serverelor aflati ca angajatul a folosit o metoda mai putin invaziva.
Mai domul Sobolewski in cauza a “curatat” timp de trei ani serverele comapniei cu Cillit Bang din abundenta. Substanta “criminala” era pulverizata in gurile de aerisire ale computerelor sistematic si in cantitati suficient de mari incat sa provoace pagube considerabile.: 32.000 de lire sterline.
Curatare PC
Initial angajatul a marturisit ca nu facea altceva decat sa mentina sistemele de calcul in perfecta stare de curatenie, dar ce pacat ca dupa instalarea camerelor de supraveghere superiorii au constat excesul de zel, Sobolewski turna Cillit Bang cu sticla…
Dupa proces, Edward Sobolewski s-a ales cu 8 luni de puscarie si daune de 10.000 de lire pe care va trebui sa le plateasca catre angajatorul sau Frost & Sullivan.

Sursa : http://playtech.ro

Serviciul pe care Facebook l-ar putea lansa in premiera. Ce vei vedea cand vei intra pe contul tau

Serviciul pe care Facebook l-ar putea lansa in premiera. Ce vei vedea cand vei intra pe contul tau


Dupa SearchGraph, Facebook ar putea lansa un nou serviciu in perioada urmatoare.
TechChrunch anunta ca in viitorul apropiat Facebook va lansa serviciul de "articole relationate" pentru subiectele de interes ale fiecarui utilizator.

Sursa citata scrie ca Facebook va selecta in functie de paginile la care utilizatorii au dat LIKE stirile pe fiecare tema in parte, pentru fiecare user in particular, care ar putea genera interes, acest serviciu fiind un potential rival pentru Flipboard, Pulse si Zite.

"In cel mai rau caz, acest nou serviciu personalizat pentru fiecare utilizator va fi o alta varianta a serviciului Trending Topics de la Twitter."

Sursa : http://www.yoda.ro

Cele mai tari gadgeturi din lume, dar care nu se gasesc inca in Romania.

iLikeIT. Cele mai tari gadgeturi din lume, dar care nu se gasesc inca in Romania. Lista lui Buhnici


Cele mai tari gadgeturi de pe planeta ajung ultimele la noi in tara. Iar cand, in sfarsit, apar, au un pret dublu.
Ajungem sa ne bucuram de ele aduse doar "la sacosa", adica pe canale neoficiale, potrivit stirileprotv.ro.
George Buhnici ne spune ce gadgeturi si-ar dori sa vina in Romania:
Microsoft Surface RT - este genul de "device" care incearca sa reinventeze segmentul din care face parte. Este vorba despre o tableta care ruleaza sistemul de operare Windows si care beneficiaza de interfata Metro (care permite sa faci "switch" intre modurile dektop si tableta)
Samsung ATIV Smart PC - la prima vedere pare o tableta clasica de la Samsung, insa beneficiaza de un ecran HD si de un sistem de operare care ruleaza mult mai bine, pentru ca are un procesor Intel Atom. Pe un astfel de device se pot instala si aplicatii "legacy", adica aplicatii clasice pentru un PC, precum Yahoo Messenger, Flash Player si multe altele.
Nexus 10 - tableta de la Google care ruleaza un Android de foarte buna calitate.
Nexus 4 - noul telefon mobil, considerat "varf de gama".
Nokia Lumia 920 - un telefon apreciat in Romania, dar care este gasit foarte greu in magazinele de specialitate.
Amazon Kindle Paperwhite - este unul dintre cele mai apreciate "e-readere" pentru carti in format electronic, pentru ca "albul este mai alb, iar negrul este mai negru", ideal pentru citit.

Sursa : http://www.yoda.ro

Un virus de Android iti ataca PC-ul, iti activeaza microfonul si inregistreaza tot ce spui

Un virus de Android iti ataca PC-ul, iti activeaza microfonul si inregistreaza tot ce spui


Virusul a fost descoperit de cei de la Kaspersky. Iata ce nebunii face:
Specialistii rusi in securitate de la Kaspersky au descoperit un malware de Android care nu doar ca iti infecteaza telefonul, dar isi face de cap si prin calculatorul tau. Acelasi virus preia controlul PC-ului si iti asculta toate conversatiile.
Aplicatia-problema se gaseste in Google Play si nu cumva sa o descarci. Culmea, poarta numele DroidCleaner. Dupa ce iti infecteaza telefonul, poate sa trimita SMS-uri, sa deschida Wi-Fi-ul, sa adune informatii despre smartphone, sa deschida link-uri in browser, sa faca upload la tot continutul cardului tau SD, sa urce pe serverul ei un fisier sau un folder, sa urce toate SMS-urile, sa-ti stearga SMS-urile, sa-ti urce pe server agenda, fotografiile si coordonatele geografice. 
Si daca s-ar opri aici, tot ar fi dezastru. Insa atunci cand functioneaza, aplicatia descarca 3 fisiere in root-ul cardului tau SD, iar cand telefonul se conecteaza la un calculator prin USB, iti infecteaza si calculatorul. Apoi, malware-ul iti activeaza microfonul si urca inregistrarile pe serverul-mama, scrie Gizmodo.

Sursa : http://www.yoda.ro

Nokia analizează piaţa tabletelor, dar nu promite încă produse noi


Zvonurile despre reintrarea companiei Nokia pe piaţa tabletelor, unde compania a avut o evoluţie modestă cu câteva modele bazate pe Maemo numite Internet Tablet acum 7-8 ani, datează de mai bine de un an şi au fost uneori întreţinute chiar de oficialii companiei prin aluzii mai mult sau mai puţin directe.
În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Sidney, Australia, managerul companiei, Stephen Elop, a declarat că Nokia îşi va extinde portofoliul cu o serie de tablete care vor fi bazate, cel mai probabil, pe platformele Windows 8 şi Windows RT. Conform declaraţiilor sale, atât tabletele uşoare cu ecrane de 7” cât şi cele cu ecrane mari de 10” au avantaje particulare, ceea ce ne face să credem că linia Lumia s-a putea îmbogăţi cu mai multe modele de tablete.
Când se va petrece însă acest fapt, este greu de ghicit. Stephen Elop a declarat că Nokia nu are încă un anunţ oficial de făcut şi că nu s-a luat încă nici o decizie definitivă, dar compania va urmări să-şi îmbogăţească portofoliul în lunile şi anii care urmează, iar tabletele sunt una dintre aceste căi.
Ultimele zvonuri referitoare la o primă tabletă bazată pe Windows RT datează din luna decembrie a anului trecut, şi acestea afirma ca vom vedea un prim produs Nokia în cadrul MWC 2013. Cât adevăr conţine acest zvon, vom vedea la sfârşitul acestui luni.

Sursa : http://www.go4it.ro

Blu lanseaza si el smartphone-uri quad core


O companie mai putin cunoscuta in aceasta parte a Europei, Blu, s-a decis ca este timpul pentru o reinnoire a liniei de terminale.
blu quatro smartphone tegra 3
Daca pana de curand aparatele Blu se limitau la procesoare dual core, odata cu lansarea liniei Quattro, smartphone-urile companiei trec pe quad core. In special este vorba de adoptia SoC-ului NVIDIA Tegra 3la diferite frecvente de tact.
Quattro 4.5, cu un display qHD si procesor NVIDIA Tegra 3 tactat la 1,5 GHz, se va comercializa la liber cu un pret de aproximativ 250 dolari. In plus, pe langa o camera de 5 megapixeli, acest aparat va avea disponibil un slot micro SD si o memorie interna de 4GB. Quattro 5.7, pe langa un display imens tradat de cifra  din titlu care defineste diagonala, vine cu o camera de 8 megapixeli si o rezolutie nativa egala cu 720p. Mandria companiei se pare ca va fi Quattro 4.5 HD cu un pret specificat la 350 dolari. Acesta din urma va folosi un display 720p in conditiile in care diagonala ecranului va fi de 4.5 inci. Panoul va fi protejat cu Gorilla Glass, spatiul de stocare va fi egal cu 16GB iar senzorul foto va integra tehnologia BSI pentru imaginii mai clare imortalizate in conditii de iluminare reduse. Sistemul de operare preinstalat preponderent pe aceste aparate va fi Android 4.0.
Smartphone-urile Blu de 4.5 inci vor ajunge in magazine pana la sfarsitul acestei luni, in timp ce modelul de 5,7 inci va fi un pic mai pretentios la fabricatie si se va comercializa doar incepand cu luna martie. Pe partea de retea, aparatele vor fi deblocate si se vor rezuma la conectivitate HSPA+ 3G.

Sursa : http://playtech.ro

CD Projekt anunta REDEngine 3


Studioul polonez CD Projekt a anuntat REDEngine 3, noul motor grafic pe care il va folosi in urmatoarele proiecte. Acesta este o evolutie a generatiilor precedente, fiind axat pe medii deschise, fara ecrane de incarcarcare intre zone, menit sa adauge un plus de realism jocurilor viitoare.pe 20 februarie.
REDEngine 3
Odata cu anuntul noului motor grafic a aparut si imaginea de mai sus, care este FOARTE asemanatoare cu anumite peisaje din The Witcher 2. Avand in vedere ca trailerul pentru Cyberpunk 2077 continea anumite sugestii despre un anunt important programat pentru data de 5 februarie, este foarte posibil ca partea a treia a povestii lui Geralt sa fie dezvaluita maine. Pe langa posibilitatea de a explora intreaga lume a jocurilor fara timpi de incarcare suplimentari, REDEngine 3 ofera si suport pentru quest-uri si povesti non-lineare si expresii faciale realiste, care vor imbunatati interactiunea dintre personaje.
CD Projekt a confirmat faptul ca noul Cyberpunk 2077 va rula pe acest motor grafic, insa cu siguranta acesta a fost dezvoltat initial pentru continuarea seriei Witcher. Avand in vedere ca nu ar trebui sa ne asteptam la RPG-ul futurist prea curand, cu siguranta vorbim despre un engine next-gen, destinat unui hardware care momentan nu exista.

Sursa : http://playtech.ro

Samsung ne pregăteşte mai multe dispozitive Galaxy pentru MWC 2013


Ne aşteptam ca Samsung să nu piardă ocazia să lanseze o serie de terminale şi dispozitive la MWC 2013, iar una din invitaţiile trimise jurnaliştilor confirmă acest fapt. Nu ne aşteptăm ca să vedem smartphone-ul Galaxy S IV, a cărui lansare este programată pentru luna martie, dar s-ar putea să facem cunoştinţă cu alţi membri interesanţi ai familiei Galaxy. Primul pe listă ar trebui să fietableta Samsung Galaxy Note 8.0. Ea reprezintă o soluţie high end pentru gama de tablete Android cu ecran de 7-8”.
Samsung vine cu mai mult dispozitive Galaxy noi la MWC 2013Samsung vine cu mai mult dispozitive Galaxy noi la MWC 2013

Alături ea, ne aşteptăm ca Samsung să iasă la rampă cu modelele Galaxy Tab 3 10.1 şi Galaxy Tab 3 Plus. Aceasta din urmă nu diferă cu mult de Tab 3 10.1, dar se laudă cu un ecran cu rezoluţia de 2560x1600. Dacă zvonurile se adeveresc, Samsung Galaxy Tab 3 Plus va avea o rezoluţie mai mare decât a tabletei iPad 4. Un alt zvon vorbeşte despre un smartphone Galaxy Fonblet, cu indicativul i9152. Nu se cunosc prea mult detalii despre el, însă ecranul ar putea avea diagonala de 5.8”. Logic ar fi ca rezoluţia afişată să fie 1920x1080 pixeli, ţinând cont că alţi producători au anunţat deja astfel de modele. Vom fi prezenţi la MWC 2013 şi sperăm să vă prezentăm în detaliu toate dispozitivele enumerate mai sus.

Sursa : http://www.go4it.ro