joi, 30 august 2012

IRANUL NUCLEAR. Raportul care dă fiori OCCIDENTULUI. SUA reacţionează

Iranul a dublat capacitatea de producţie de uraniu îmbogăţit a instalaţiei subterane de la Fordo, în pofida unor sancţiuni internaţionale, potrivit unui raport difuzat joi de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), care acuză ţara că îi împiedică activitatea la Parchin, relatează AFP.




Iranul este acuzat că dezvoltă un program nuclear militar



Republica islamică a instalat aproximativ 2.000 de centrifuge la Fordo, la 18 august, faţă de aproximativ 1.000 câte erau în mai, potrivit documentului, adică mai multe decât se aştepta. Dintre acestea, aproximativ 700 se află în activitate, precizează AIEA. Creşterea este mai importantă decât se aşteptau diplomaţii de la Viena, unde se află sediul Agenţiei ONU, care mizau pe aproximativ 350 de centrifuge în plus.

Instalaţia de la Fordo, construită într-un munte şi fiind dificil de atacat, are o capacitate de aproximativ 3.000 de centrifuge. Uraniul îmbogăţit este utilizat pentru producerea de electricitate sau izotopi utilizaţi în scopuri medicale, servind la diagnosticarea anumitor forme de cancer, dar purificat în proporţie de până la 90% el este utilizat la fabricarea armei atomice. Iranul îmbogăţeşte uraniu până la un nivel de 20%.

Porivit ultimelor date AIEA, Iranul a produs 6.876 de kilograme de uraniu îmbogăţit până la un nivel de 5% (679 de kilograme în plus faţă de datele din mai) şi 189,4 kilograme de uraniu îmbogăţit la un nivel de 20% (reprezentând o creştere cu 43,8 kilograme).

Occidentalii şi Israelul suspectează Iranul că vrea, sub acoperirea programului său nuclear civil, să dezvolte arma nucleară, lucru pe care Teheranul îl dezminte în mod oficial. Liderul suprem al Republicii islamice, ayatollahul Ali Kamenei, a dat din nou asigurări, joi, că ţara sa "nu va căuta niciodată să se doteze cu arma atomică", în cadrul unui summit al Mişcării Ţărilor Nealiniate (NAM), care se desfăşoară până vineri la Teheran.

AIEA reproşează totodată Teheranului că nu cooperează în mod suficient cu ea, ceea ce o împiedică, după mai mult de opt ani de anchetă, să stabilească cu certitudine dacă programul nuclear iranian este pur paşnic.
În raport, Agenţia ONU a acuzat în mod direct Iranul că îi împiedică activitatea de verificare la baza militară de la Parchin, unde AIEA suspectează activităţi nucleare ilicite.

Iranul "a efectuat activităţi" la Parchin "care împidică în mod considerabil capacitatea Agenţiei ONU de verificare eficientă", anunţă AIEA într-un raport, sugerând că Teheranul a şters urme suspecte.

Agenţia ONU suspectează Iranul că a procedat la teste, în cadrul unor explozii convenţionale care pot fi aplicabile în domeniul nuclear, în incinta acestei baze, acuzaţie pe care Teheranul o dezminte. "Din cauza acestor activităţi importante, capacitatea Agenţiei de a verifica informaţiile pe care se bazează îngrijorările sale a fost afectată", se arată în raport. "Atunci când agenţia va avea acces în incinta (respectivă), capacitatea sa de a efectua o verificare eficientă va fi (în mod) considerabil împiedicată", subliniază ea.

Agenţia ONU cere de la începutul anului Iranului un acces la această instalaţie, dar fără succes. Bazându-se pe imagini din satelit, ea a anunţat că se teme că Iranul ar putea să cureţe locul, după care să autorizeze inspectorii din cadrul Agenţiei să procedeze la verificări.

Instalaţia de la Parchin a fost evocată în raportul dur pe care AIEA l-a publicat în noiembrie. Agenţia ONU a prezentat pentru prima dată elemente care arătau că ţara a lucrat la crearea armei atomice înainte de 2003 şi poate şi ulterior. Iranul a respins aceste acuzaţii, apreciind raportul ca falsificat şi politizat.

Casa Albă avertizează

Casa Albă a avertizat Iranul că perioada diplomaţiei nu va dura pe termen nedefinit, în urma publicării unui raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), care anunţă o consolidare a programului nuclear iranian, relatează AFP.

Purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama Jay Carney a declarat totodată că preşedintele american este hotărât să împiedice Teheranul să se doteze cu bomba nucleară, dar că Statele Unite sunt în măsură să ştie dacă Iranul lansează elaborarea unei asemenea arme.

"Fereastra (de timp) pentru soluţionarea (acestui dosar) rămâne deschisă (...), dar nu va rămâne deschisă pe termen nelimitat", a declarat Carney într-o conferinţă de presă obişnuită.

VIDEO: Sony Xperia V, un smartphone Android rezistent la apa si camera de 13 MP






Smartphone-ul are printre cele mai bune performante subacvatice din lume. GALERIE FOTO



Sony a lansat ieri Xperia V, un nou smartphone are un procesor cu doua nuclee si o camera cu rezolutia de 13 MP. Telefonul are un ecran HD Reality de 4,3 inch cu rezolutia de 1280 x 720 pixeli, tehnologie BRAVIA Engine2 si rezistenta la zgarieturi. Aparatul are o greutate de 120 de grame, dimensiuni de 129 x 65 x 10,7 mm si este disponibil in trei variante de culoare negru, alb si roz.



Xperia V are o camera cu rezolutie de 13 MP, zoom digital de 16x, autofocalizare, detectie a fetei, stabilizare a imaginii, reducere a efectului de ochi rosii, detectie a zambetului, mod panoramare 3D si inregistrare video Full-HD (1080p). Telefonul are si o camera frontala VGA.

Smartphone-ul este echipat cu un procesor dual-core cu frecventa de 1,5 GHz, chip Qualcomm MSM8960. Telefonul este rezistent la praf (IP5X) si apa (IPX5/7).

Xperia V are un spatiu de stocare de 8 GB, ce poate fi extins prin slotul microSD cu un card de pana la 32 GB. Gadgetul are instalat sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Baterie cu capacitatea de 1750 mAh ce asigura o autonomie de convorbiri de pana la 7 ore, in stand-by de pana la 300 de ore (3G: 400 h, 4G: 270 h), redare audio de pana la 18 ore si redare video de pana la 4 ore. Gadgetul are si o serie de facilitati audio precum xLoud, Bluetooth stereo (A2DP), TrackID music recognition.

Xperia V este prezentat la targul de telnologie IFA 2012. Evenimentul va avea loc intre 31 august si 5 septembrie la Berlin. Mai multe stiri si noutati despre IFA 2012 pewww.YODA.ro.



http://youtu.be/9Pxc_G3Tkks

Surse: Sony, http://www.yoda.ro

Prostituate, vanzari de arme si alte imagini spectaculoase surprinse de Street View. GALERIE FOTO Artistul Jon Rafman adora sa isi petreaca timpul pe site-ul Street View, pentru a surprinde diverse momente din viata oamenilor simpli, pe care apoi le publica pe site-ul sau oficial.




Artistul Jon Rafman adora sa isi petreaca timpul pe site-ul Street View, pentru a surprinde diverse momente din viata oamenilor simpli, pe care apoi le publica pe site-ul sau oficial.Tigri care se plimba liberi prin parcare, vanzari de arme sau arestari, toate aceste momente au fost capturate de Jon Rafman cu ajutorul Street View.

Partea amuzanta a acestor imagini este ca, in afara de Rafman si cei de la Google, nimeni nu mai stie unde au fost facute.

"Munca mea exploreaza paradoxurile modernitatii. Inca din 2008, de cand cei de la Google au trimis o armata de vehicule hibrid pentru a fotografia lumea, am fost fascinat de cat de puternic fotografiile de la Street View pot exprima experienta noastra contemporana", explica Rafman.

Mai multe astfel de poze puteti gasi AICI.
 














Samsung prezintă Ativ Tab, o tabletă de 10.1 inch cu Windows RT


Samsung a prezentat la IFA Berlin o tabletă de 10.1 inch cu tastatură detaşabilă, creată pentru sistemul de operare Windows RT.

Cu linii generale de design ce amintesc de seria tabletelor Galaxy Tab, noua creaţie Samsung este dedicată versiunii cu arhitectură ARM a sistemului de operare Windows 8 şi vine la pachet cu o tastatură detaşabilă nu foarte diferită de cele întâlnite la seria de tablete Asus Transformer.

Samsung ATIV Tablet PC, sau Activ Tab mai pe înţelesul tuturor, vine într-o carcasă din aluminiu şlefuit foarte reuşită din punct de vedere estetic şi este echipată cu un chipset dual-core din familiaSnapdragon S4, ce funcţionează la 1.5 GHz. Ecranul de start în stil Windows 8 este redat la rezoluţie1366x768 pixeli şi animat folosind gesturi aplicate pe interfaţa multitouch capacitivă. Alternativ putem apela la tastatura detaşabilă prevăzută cu touchpad, care suportă la rândul ei şi gesturi multitouch.

În corpul de 8.9 mm grosime şi greutate 570 grame au mai încăput o cameră foto de 5 MP însoţită de blitz LED, respectiv cameră frontală de 1.9 MP pentru apeluri video.

Samsung nu a comunicat preţul de achiziţie pentru tableta Ativ Tab şi nici data de lansare, însă fiind vorba de un produs cu sistem Windows RT, ne putem aştepta să-l vedem în magazine în perioada lunii octombrie, când este programat evenimentul de lansare pentru Windows 8.

Cat de romensti sunt tabletele romanesti?














In ultimul timp am fost invadati de tablete ale unor firme romanesti. Aceste tablete promit performanta ridicata la un pret atractiv. Cat de “made in Romania” sunt insa aceste tablete? Pentru acest articol voi analiza ultima tableta lansata de cei de la AllView, si anume “Allview Alldro 3 Speed Duo”. Un device ce suna foarte pompos si care promite multe avantaje fata de dispozitive similare de pe piata.
Primul indiciu ca tableta nu este facuta in Romania vine chiar de pe ambalajul tabletei: Made in PRC, Importator: S.C. Visual Fan S.R.L. Pe scurt, Allview este doar importatorul tabletei. Inainte sa imi sara lumea in cap tin sa spun ca sunt perfect constient ca 90% din electronice sunt asamblate in China. Insa acest device pare a fi proiectat in intregime acolo. Nu este primul dispozitiv “romanesc” facut in China. Primul astfel device pe care l-am remarcat a fost tableta Evolio Neura, care este doar un rebrand al tabletei Malata T8, iar mai apoi AllDro Box, a carui corespondend chinezesc se gaseste cu usurinta ( Flexiview FV1 ).
Sa revenim la AllDro 3 Speed Duo, device-ul care se afla in centrul atentiei in acest articol. Ma deranjeaza ca cei de la Allview nu au trecut la specificatii chipset-ul cu care este echipata tableta. Asa ca am inceput sa caut pe Internet diferite modele de chipset-uri cu CPU dual-core pe arhitectura ARM din familia Cortex-A9. Lista este destul de lunga asa ca m-am folosit de alte informatii pe care le cunoastem: GPU Mali-400.
Surpriza a aparut cand (initial) nu am gasit nici un chipset care sa fie cu GPU quad-core. Mai mult, unele surse au dezvaluit ca chipsetul aflat in Alldro 3 Speed Duo este AML8726-MX, un chipset care are GPU Mali-400 dual-core. Un telefon la suport a dezvaluit ca intr-adevar chipset-ul este AML8726-MX, in consecinta GPU-ul nu este precum era trecut pe site. Ulterior am descoperit un chipset cu Mali-400 quad-core (RK3066), insa nu acesta se afla in AllDro 3 Speed Duo. De asemenea, in urma sesizarilor mele, cei de la Allview au recunoscut ca exista o eroare pe site si au corectat-o.
Apoi am incercat sa caut tablete cu caracteristici asemanatoare. Nu am fost surprins cand pe site-urile care vand electronice chinezesti era plin de asemenea tablete. Cu exceptia logo-ului Allview de pe spate si a catorva detalii din designul carcasei (pozitionare diferita a uneia dintre camera sau a unor butoane fizice in cele mai extreme cazuri), am descoperit multe tablete cu urmatoarele specificatii: CPU Cortex A-9 la 1.5GHz, GPU Mali-400, 1GB RAM DDR3, 16GB memorie interna, Ecran IPS 9.7″ cu rezolutie 1024×768, doua camere (fata si spate) de 2MP si Android 4.0. Cu alte cuvinte, specificatii identice cu ceea ce este trecut pe site-ul Allview.
Cei de la Allview nu sunt singurii care au lansat o asemenea tableta. Evolio a lansat Aria, un device cu caracteristici identice. Si la ei pe site apare GPU quad-core. Sa vedem pentru cat timp. Cat despre designul exterior, printre tabletele gasite pe siteurile chinezesti se afla un model care arata identic. Un alt rebrand…
Dupa aceste lungi cautari eu consider ca in afara de soft-ul BitDefender, AllDro 3 Speed Duo nu are nimic romanesc in el. Astept parerea voastra in comentarii.

Manualul secret al geniilor de la Apple. Ce lucruri ciudate isi invata angajatii?

Manualul secret al geniilor de la Apple. Ce lucruri ciudate isi invata angajatii?


Un manual aparut in urma cu cateva zile face furori pe internet. Angajatilor li se spune ce cuvinte sa foloseasca si ce cuvinte sa nu foloseasca cu clientii.
Apple spune ca angajatii lor sunt liberi sa zica orice clientilor si ca la ei in companie este o atmosfera linistita. Daca citim acest manual putem observa ca nu este asa. Angajatii sunt informati despre proiectele secrete si li se spune exact ce sa vorbeasca si cum sa ii faca fericiti si uimiti pe clientii care cumpara produsele Apple
Inainte de a pune tricoul albastru si a se duce la lucru, fiecare „geniu” trebuie sa treaca printr-un training strict de 14 zile, unde fiecare minut este programat si esecul nu este permis. Aceasta tabara psihologica invata viitori angajati, denumiti „genii” de Apple, sa isi faca fiecare client fericit si sa prezinte produsele la superlativ, neavand nici un defect. Oricat de fericit te-ar face, aminteste-ti ca nu esti la spa, esti la un magazin important unde fiecare lucru este vandut si cumparat. Fericirea ta este apreciata doar daca treci pe la casa de marcat.
In manual sunt chiar si exemple de discutii cu clientii:
Clientul: As vrea sa cumpar un iPad dar am nevoie si de un mouse. Nu ma descurc cu atatea atingeri.
Angajatul: Stiu cum va simtiti, si eu sunt un fan al mouse-ului dar dupa ce am descoperit iPad-ul am observat ca este chiar mai usor de navigat datorita software-urilor de ultima generatie
Intr-un alt exemplu, dar implicand o problema de bani, un client ar dori sa cumpere un Mac.
Clientul: Acest Mac este prea scump, nu-mi convine pretul.
Angajatul: Va inteleg, si mie mi s-a parut pretul prea mare dar dupa ce mi-am cumparat unul mi-am dat seama ca nu am dat banii pe prostii, tehnologiile sunt de ultima generatie iar componentele sunt de cea mai buna calitate
Un alt capitol din manual impliga gesturile clientului. Geniile sunt invatate cum sa recunoasca limbajul non-verbal. Spre exemplul daca clientul se deschide la fermoar sau nasturi este de bine, deoarece clientul este bine dispus. Daca clientul se scarpina pe nas nu este un semn bun. Acest lucru inseamna nesiguranta sau suspiciune si dupa angajatii sunt invatati cum sa isi schimbe parerile clientilor.
De asemenea geniile sunt supusi unei lectii numite „Cuvinte pe care sa le zici, pe care sa le eviti si pe care sa nu le folosesti niciodata”
Pe lista cuvintelor pe care trebuie sa le folosesti sunt: „este compatibil cu” , „merge cu”, „excelent” si altele. Pe lista neagra a cuvintelor se afla „bomba”, ”s-a blocat”, ”este o problema”, iar cuvintele pe care ar trebui sa le eviti sunt „suportat”, ”blocat”, ”incompatibil”.
Tot la acest capitol geniile sunt invatate cum sa schimbe unele cuvinte. Problemele nu sunt „eliminate”, ci „reduse” iar „dezastrele” sunt numite”erori”.
In ultimul capitol angajatii sunt invatati cum sa-si faca clientii sa trimita un feedback pozitiv si cum sa faca firma cat mai mareata si sigura.
Momentan nu stim daca acest manual este adevarat, dar dupa parerea multora este mai mult ca sigur modul de training al fiecarui angajat. 

Samsung lanseaza ATIV S, primul smartphone cu Windows Phone 8 si procesor dual-core

Samsung lanseaza ATIV S, primul smartphone cu Windows Phone 8 si procesor dual-core


ATIV S are un ecran mare de 4,8 inch si un procesor dual-core de 1 GHz. GALERIE FOTO
Samsung ATIV S este un nou smartphone, dotat cu Windows 8,  potrivit atat pentru a-l folosi la job, cat si in timpul liber. Astfel, noul ATIV S pune la dispozitia utilizatorilor un design remarcabil, alaturi de o performanta de top si modalitati diverse pentru crearea si impartasirea de continut, precum si optiuni de maximizare a productivitatii.
Mai exact, prin intermediul procesorului dual-core de 1,5 GHz si al conectivitatii HSPA+42, cei care opteaza pentru ATIV S vor putea naviga cu usurinta pe web, avand totodata parte de un timp de raspuns optim chiar si pentru jocurile complexe sau diversele aplicatii folosite la birou. De asemenea, utilizatorii se pot bucura de performantele noului smartphone echipat cu Windows Phone 8 pe un ecran uimitor de 4.8" HD Super AMOLED.
Specificatii tehnice:
  • Retea: HSPA+ 42 Mbps 850/900/1900/2100MHz, EDGE/GPRS  850/900/1800/1900 MHz
  • Procesor: dual-core 1,5 GHz
  • Ecran: 4,8 inch (121,9 mm) HD Super AMOLED
  • Sistem de Operare: Windows Phone 8
  • Camera: 8 MP, autofocalizare, blit LED
  • Camera frontala: 1,9 MP
  • Video: redare/inregistrare: Full HD (1080p), Codec: H.263, H.264, WMV, MP4, M4V, MOV
  • Audio: Codec: MP3, WMA, MP4, M4A, AAC
  • GPS: A-GPS, Glonass
  • Conectivitate: Bluetooth 3.0, USB 2.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi Direct, Wi-Fi Channel Bonding, NFC, jack audio 3,5 mm
  • Senzor: proximitate, accelerometru, geomagnetic, lumina ambientala, giroscop
  • Memorie: 16/32 GB + 1GB RAM, microSD (Suport SDXC)
  • Dimensiuni: 137,2 x 70,5 x 8,7 mm, 135 g
  • Baterie: standard Li-ion 2300 mAh
Alte functii:
  • Functii partajare: Tap + Send (File sharing cu NFC si BT/Wi-Fi), Samsung Family Story
  • Servicii si functii de continut: Samsung ChatOn, Samsung Hub (- Music Hub, Media Hub), Samsung Zone (in Windows Phone Marketplace), Editor Foto, Mini Jurnal, Now (Daily Briefing)