joi, 30 august 2012

Samsung Galaxy Note 10.1 - tableta cu stilus a fost lansată în România



Până de curând, când spuneai Samsung Galaxy Note te gândeai la un telefon foarte mare sau la o tabletă mai mică, dotată cu ecran de 5”. Când spui Samsung Galaxy Note 10.1 ar trebui să te gândeşti la o tabletă cu diagonala indicată în denumire şi facilitatea cea mai importantă a seriei Note: stilusul. Tableta a fost lansată oficial în ţara noastră ieri şi vă prezentăm în continuare cele mai importante informaţii legate de ea. Începem cu o listă de specificaţii, pentru a înţelege cu ce fel de gadget avem de-a face:


Samsung Galaxy Note 10.1 - tabletă cu stilus


Ecran: 10.1”, 1280x800, IPS
Chipset: Exynos 4412
CPU: 1,4 GHz, quad core
GPU: Mali 400MP
RAM: 2 GB
Memorie internă: 16/32/64 GB
Card: microSD
Sistem de operare: Android 4.0
Cameră foto: 5 MP, autofocus, LED, filmare 720p
Cameră frontală: 1,9 MP
3G: HSPA+ 21 Mbps
WiFi: 802.11a/b/g/n
Altele: S Pen, GPS, port infraroşu
Baterie: 7.000 mAh, Li-ion
Dimensiuni: 262 x 180 x 8,9 mm
Greutate: 600 g


Samsung Galaxy Note 10.1 - cu o cameră foto de 5 MP



Se poate spune că Samsung Galaxy Note 10.1 este o tabletă full options. Producătorul s-a limitat la un ecran HD şi nu full HD, însă l-a dotat cu de patru ori mai mulţi senzori de atingere decât unul obişnuit. Au făcut asta pentru a oferi o rezoluţie foarte bună pentru S Pen. Acesta are patru niveluri de presiune, iar utilizatorii pot desena cu linii mai groase sau mai subţiri, în funcţie de cât mult apasă pe ecran.Motorizarea este una performantă, cu un procesor quad core ajutat de 2 GB RAM.


zoom inSamsung Galaxy Note 10.1 la lucru



Mai multe aplicaţii preinstalate pe Galaxy Note 10.1 au fost optimizate pentru utilizarea împreună cu un stilus: S Note, S Planner şi My Story. Din lista de aplicaţii a tabletei nu putea să lipsească Adobe Photoshop Touch şi Polaris Office. O altă funcţie interesantă este Multiscreen. Utilizatorii pot împărţi ecranul în două jumătăţi, pe care rulează aplicaţii diferite. Poţi să iei notiţe într-o parte în timp ce vizualizezi o pagină web în cealaltă jumătate.


Samsung Galaxy Note 10.1 - S Pen



Mi-ar fi plăcut ca Samsung Galaxy Note 10.1 să vină cu o cameră foto capabilă să filmeze full HD, însă vor să păstreze această facilitate pentru un model ulterior. Mi s-a părut interesant faptul că tableta este dotată cu un emiţător infraroşu, putând funcţiona pe post de telecomandă universală. La fel ca alte dispozitive Samsung, tableta de faţă se poate conecta la un LCD TV prin intermediul reţelei wireless, folosind aplicaţiile AllShare Play şi AllShare Cast.


zoom inSamsung Galaxy Note 10.1 - butoane şi conectori



Samsung Galaxy Note 10.1 este disponibilă în ţara noastră în două versiuni. Cea cu memorie de 16 GB şi fără modul 3G costă aproximativ 2.200 lei. Modelul cu conectivitate 3G şi aceeaşi cantitate de memorie are un pret de 2.600 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu