sâmbătă, 10 martie 2012

Un Galaxy Tab cu ecran mai bun decât noul iPad? Poate în aprilie


La doar o zi după lansarea Apple The new iPad, impresionantă datorită display-ului cu rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli, au apărut zvonuri cum că Samsung va riposta cu o tabletă Galaxy Tab ce va avea un ecran de 11.6 inch cu 2560 x 1600 pixeli şi procesor Exynos dual core la 2 GHz.
Acest zvon, deşi circulă încă de la începutul anului, nu a fost confirmat de sud-coreeni. Mai mult decât atât, lansarea despre care s-a spus că va avealoc astăzi nu va fi legată de o asemenea tabletă, ci doar de jocul Angry Birds Space ce va fi prezentat în premieră pe Galaxy Note-ul de 5.3 inch.
Un Galaxy Tab cu ecran mai bun decât cel al noii tablete Apple este totuşi de aşteptat. Când va avea loc lansarea? Greu de anticipat. Momentan se vorbeşte de o lansare concomitentă cu cea a smartphone-ului Galaxy S III, ceea ce înseamnă că luna aprilie a acestui an ar putea aduce marea revelaţie a asiaticilor.
Până atunci însă, The new iPad va avea cu siguranţă un avans de câteva milioane de exemplare vândute, iar recupararea terenului pierdut va fi o misiune practic imposibilă pentru Samsung.

Toshiba lansează noi modele de laptopuri din gama Satellite P şi L


Toshiba împrospătează gamele Satellite P şi Satellite L de sisteme laptopcu noi modele, mai bine adaptate centru cerinţele anului 2012.
Seria high-end Toshiba Satellite P păstrează neschimbate majoritatea caracteristicilor prezente în modelele actuale, cum ar fi player-ul Blu-ray şi ecranul cu rezoluţia înaltă, respectiv facilităţile 3D întâlnite la modelele Satellite P850 şi P855. Totuşi, tehnologia 3D rezervată pentru noile modele nu va mai fi cea Active Shutter, recunoscută după ochelarii butucănoşi şi destul de costisitori, compania alegând de această dată folosirea unorecrane 3D "fără ochelari", mult mai uşor de tolerat pentru utilizatori.
Noile Toshiba Satellite P875 şi P870 sunt modele laptop cu ecran de 17.3 inch, similare prin facilităţile oferite versiunilor P850 şi P855, mai puţin suportul 3D care este eliminat pentru un preţ ceva mai redus.
Seria Toshiba Satellite L cuprinde o gamă mai variată de modele, disponibile în versiuni cu platformă Intel sau AMD, echipate cu ecran de 13.3 inch, 15.6 inch şi 17.3 inch. În funcţie de cerinţe, utilizatorii pot alege între modele cu rezoluţie Full HD 1600x900 pixeli şi format 16:9, sau rezoluţie HD 1366x768 pixeli. Opţiunile 3D lipsesc, însă versiunile echipate cu player Blu-ray pot reda astfel de conţinut prin conexiune HDMI 1.4, dacă avem la dispoziţie un televizor 3D compatibil.
Toshiba nu a dezvăluit preţurile pregătite pentru noile modele şi nici configuraţia exactă, însă ţinând cont faptul că acestea vor ajunge pe piaţă abia după jumătatea acestui an, este posibil să avem parte şi de modele bazate pe Ivy Bridge, noua platformă Intel cu procesoare pe 22 nm.
Sursa: Theverge.com

The new iPad: Apple a ucis concurenţa cu noul iPad!


The new iPad sau, mai pe înţelesul tuturor, iPad 3a fost anunţat asearăîn cadrul unui eveniment special organizat de Apple în San Francisco. Tim Cook şi echipa a prezentat produsul ca fiind unul “rezoluţionar”, prin aceasta referindu-se desigur la display-ul Retina ce afişează un număr impresionant de pixeli2048 x 1536.
Designul este aproape identic cu cel al iPad-ului din generaţia a doua, cu mici diferenţe la grosime şi greutate.
Iată mai jos un tabel în care sunt evidenţiate mai clar diferenţele fizice, dar şi hardware-ul.
Din punct de vedere al ecranului, iPad 3 nu are concurenţă, este peste tot ce există la ora actuală pe piaţă. Sunt aşteptate în decursul acestui an modele cu display-uri apropiate ca rezoluţie (Asus Transformer Prime Infinity 700, Acer Iconia Tab A700, Galaxy Tab 10.1 – generaţia a III-a), dar până atunci Apple va vinde milioane de exemplare de iPad 3.
Cu ecranul ne-am lămurit, este interesant de văzut şi primele feedback-uri de la utilizatori în ceea ce priveşte camera şi performanţele. Pe partea de procesare suntem siguri că nu vor exista surprize şi ecosistemul foarte bine optimizat va propulsa tableta Apple în topul performerilor. O comparaţie cuNvidia Tegra 3 (platformă integrată pe noile dispozitive cu Android) este primul lucru care ne vine în minte. Teoretic, puterea brută pe care o oferă chipset-ul Nvidia este mai mare. În practică însă, ne-am obişnuit ca Apple să surclaseze concurenţa tocmai datorită excelentei optimizări software.
Camera foto de pe spate (senzor de 5 MP, lentilă cu 5 elemente, video FullHD, filtru infraroşu, stabilizator) aduce un progres evident, iar dacă acum un an, doi, râdeam de cei care fac poze şi filmează cu tableta, acum se pare că lucrurile au devenit cât se poate de serioase. Sigur, rămâne gestul ciudat de a plimba un dispozitiv cât o foaie A4, dar până la urmăcapturile de calitate au ultimul cuvânt.
În plus, software-ul de editare foto este foarte uşor de utilizat şi dă rezultate remarcabile (aş spune chiar spectaculoase).
Rămâne să dăm un răspuns la întrebarea pe care şi-o pun utilizatorii deiPad 2: “merită oare să fac upgrade la The new iPad?
Pentru cei care apreciază ecranul în primul rând, răspunsul nu poate fi altul decât “da”. În rest, este greu de spus dacă merită un upgrade pentru performanţele de pe partea de procesare şi foto. Sigur, sunt diferenţe mari în favoarea noului iPad, dar iPad 2 rulează încă foarte bine aplicaţiile actuale.
Pe viitor, după ce am văzut câteva demonstraţii video cu jocuri 3Dprogramate să apară în App Store, este foarte posibil să fie nevoie de un procesor de top precum Apple A5X – unitate cu patru nuclee grafice integrate în The new iPad.
Ar mai fi de menţionat conectivitatea 4G / LTE, dar din păcate o discuţie pe această temă este irelevantă pentru România, căci nu dispunem încă de o asemenea infrastructură. La fel de irelevant este şi Siri care, pe iPad 3 faţă de iPhone 4S, este limitat la Voice Dictation (dictare) şi nu răspunde la întrebări.
În fine, rămâne de văzut cât de bine stă noul iPad la capitolul autonomie. Teoretic, oferă până la 10 ore de utilizare pe net; prin Wi-Fi sau maximum 9 ore dacă te conectezi prin 3G/4G/LTE.
The new iPad
În orice caz, dacă upgrade-ul este discutabil , în ceea ce priveşte opţiunea de a-ţi cumpăra o astfel de tabletă pentru prima dată răspunsul este evident afirmativ, câtă vreme preferi iOS şi nu Android sau alt sistem de operare.
Preţurile sunt un chilipir pentru americani (de la 499$) şi din acest motiv credem că noul iPad va fi preferat în faţa concurenţilor cu Android pe piaţa din State.
În România, alegerea este mai dificilă, din moment ce la noi iPad 2 nu se găseşte sub 2000 de lei, iar iPad 3 16 GB va costa aproximativ 3000 de lei. Vom afla sigur săptămâna viitoare, când magazinele vor lansa precomenzile, urmând ca livrările să fie făcute începând cu data de 23 martie.
Concluzia noastră?
The new iPad este o tabletă superbă prin prisma display-ului în primul rând, dar şi a camerei care, acompaniată de un software magistral, transformă pozele banale în artă. De altfel, întregul ecosistem reprezintă oartă prin care Apple câştigă, în ciuda criticilor destul de numeroase. Îmi permit să fac o afirmaţie riscantă, dar pe care mi-o asum: concurenţa pierde şi bătălia de anul acesta. Cifrele o vor demonstra.

Google Chrome a fost spart de hackeri (Update)


UPDATE: Google nu a pierdut deloc timpul după reuşita lui Sergey Glazunov de la competiţia Pwn2Own, lansând în mai puţin de 24 ore o versiune actualizată a browser-ului Chrome, în care deficienţele de securitate dezvăluite de câştigătorul competiţiei au fost remediate.
Pentru instalarea celei mai noi versiuni Google Chrome, accesaţi secţiunea About Google Chrome din meniul principal al aplicaţiei.
Google Chrome nu mai este web browser-ul invincibil de anul trecut, când a rezistat eroic în faţa echipelor de hackeri participanţi la Pwn2Own, o competiţie organizată de HP în care tentativele reuşite de ocolire a mecanismelor de securitate implementate de dezvoltatori sunt premiate cu sume de bani şi notorietate pentru cei implicaţi.
Google Chrome a fost spart de hackeriGoogle Chrome a fost spart de hackeri

Reuşita este atribuită unui student rus pe nume Sergey Glazunov, participant la competiţia Pwnium organizată chiar de Google. Acesta profitat de pe urma unei deficienţe de securitate necunoscută până în acel moment, reuşind să obţină rularea de cod executabil în afara mediuluisandbox - sistemul de protecţie folosit pentru a restricţiona accesul programelor maliţioase la restul sistemului de operare, în cazul în care web browser-ul Chrome a fost compromis de hackeri. Reuşita lui Sergey a fost premiată de Google cu suma de 60.000 de dolari.
Din păcate acesta nu este singurul eşec pentru Google Chrome, deoarece o echipă de hackeri numită Vupen, participantă la ediţia de anul acesta a competiţiei Pwn2Own, a reuşit să treacă de mecanismele de securitate ale web browser-ului în doar 5 minute. Aceştia nu au făcut publice metodele exacte prin care au reuşit performanţa.
Chiar dacă cele două eşecuri răpesc puţin din aura de invincibilitate pe care Google a încercat să o imprime web browser-ului Chrome, competiţiile de hacking au un rol bine definit pentru îmbunătăţirea nivelului de securitate oferit utilizatorilor. În timp ce premiile în bani au rolul de a motiva eforturile depuse de hackeri, acordarea acestora este condiţionată de dezvăluirea completă a mijloacelor folosite pentru desfăşurarea atacului.
Sursa: Gizmodo.com

Noul iPad în cifre - specificaţiile comparate cu modelul anterior


Noul iPad a fost anunţat aseară şi se numeşte "The New iPad". Au rămas în aer denumirile iPad 3 şi iPad HD despre care am auzit în zvonurile din lunile anterioare. Pentru cei care apreciază o comparaţie la nivel de cifre între vechiul model şi cel anunţat ieri, mai jos avem un tabel cu specificaţiile. Evident, ele nu reprezintă totul atunci când vorbim de diferenţele între tablete. Cei care au fost prezenţi la evenimentul de lansaredin San Francisco şi care au pus mâna pe tabletă spun că ecranul noului iPad este extraordinar.
Apple iPad 2 vs noul iPadApple iPad 2 vs noul iPad

Comentatorii răutăcioşi au numit noua tabletă iPad 2S. Din punct de vedere al aspectului, noul iPad arată aproape la fel cu iPad 2.Diferenţele de grosime şi greutate sunt greu de perceput. Chiar Apple a anunţat că o parte din accesoriile lui iPad 2 sunt compatibile cu noul iPad. Despre celelalte diferenţe vom vorbi în alte materiale legate de noul iPad.