joi, 25 octombrie 2012

Vezi cum poti sa iti decodezi telefonul online

Fie ca e primit cadou, fie ca a facut eforturi mari pentru a-l cumpara, aproape oricine are acum un smartphone. Datorita preturilor extrem de mari din Romania, multi aleg sa-si cumpere telefoane din alte
are vor veni evident codate pe retele internationale si vor trebuidecodate pentru a le putea folosi.

Problema decodarii te plimba pe la fel de fel de mici service-uri de cartier care iti cer multi bani si te mai pun sa astepti si o zi doua. Ei bine, trebuie sa stii ca iti poti decoda telefonul si online la preturi mult mai mici. Cel mai interesant website de acest gen este www.decodareonline.ro, care in trei pasi simpli iti decodeaza telefonul si vei primi codul de decodare pe mail.

Ne-a placut designul simplu si usor de navigat al acestui website si faptul exista si posibilitatea sa comunici cu echipa prin intermediul unui Live Chat. Am aflat si ca au peste 1.000 de decodari la activ iar timpul mediu de decodare al unui telefon fiind de 5-10 minute, cu exceptia marcilor iPhone si Nokia unde dureaza ceva mai mult.

Cei de la Decodareonline.ro reusesc sa decodeze chiar si cele mai noi modele de smartphone-uri precum iPhone5, Nokia Lumia, Blackberry, etc. astfel ca nu te vei mai confrunta cu problema “este model prea nou si nu am cum sa-l decodez.”

Tarifele pentru decodari incep de la 5 euro iar pentru unele modele de telefoane chiar nu se percep comisioane. Plata se face la fel de simplu ca si decodarea: prin Paypal sau cu cardul direct pe site sau chiar prin SMS cu ajutorul site-ului securizat Mobilpay.

Samsung are probleme mari si s-ar putea sa nu fie doar in SUA


Un nou scandal s-a iscat in aceste zile din cauza modului in care Samsung da companii in judecata pe motiv ca incalca patente standard precum cele legate de conectivitatea 3G la internet. Exista foarte mari sanse ca un astfel de comportament sa fie inacceptabil.
 Patentele de tip FRAND au un statut special. Initialele FRAND vine de la Fair, Reasonable and non-discriminatory. Conceptul care sta la baza FRAND este legat de existenta unor patente standard ce ar trebui licentiate fara drept de apel. E ca si cum cineva cere bani pentru implementarea conectivitatii WiFi intr-un univers guvernat de retele fara fir. Din pacate, ceva asemanator a facut Samsung cu o serie de patente standard legate de 3G.
Printr-un act inaintat Comisiei Internationale de Comert din SUA, Apple a scos la iveala faptul ca de cateva luni Departamentul de Justitie al Statelor Unite investigheaza patentele celor de la Samsunglegate de comunicatii. In special se fac investigatii legate de modul de licentiere al acelor patente si modul in care acele patente FRAND sunt folosite ca pretext de proces.
Dupa ce a aprobat achizitia Motorola Mobility de catre Google ca fiind legala, Departamentul de Justitie a avertizat intreaga industrie IT ,,Nu vom ezita sa actionam in judecata companiile care incalca aceste reguli”. Avand in vedere ca atat Apple cat si alte companii din industrie s-au plans de modul in care Samsung foloseste respectivele patente pentru a initia procese nefondate, problema a devenit din ce in ce mai grava, motiv pentru care compania coreeana risca penalizari usturatoare.
Daca va mai aduceti aminte, in procesul din aceasta vara pierdut de Samsung in fata Apple, gigantul din Cupertino a fost acuzat tocmai de incalcarea unor astfel de patente legate de 3G. La momentul respectiv, juriul nu a considerat ca acuzele ar fi indreptatite, de aici si victoria Apple.

Mad Catz S.T.R.I.K.E. 5 sau ce oferă o tastatură modulară de 200 $


Mad Catz S.T.R.I.K.E. 5 nu este o tastatură pentru redactarea documentelor. Poţi s-o foloseşti şi în acest scop, însă ar fi o risipă mare de fonduri. Tastatura a fost creată pentru jucătorii profesionişti, în mod special pentru fanii RPG-urilor şi jocurilor de strategie. Grupul principal de taste permite ataşarea unor module laterale. Cel de pe latura superioară vine cu un mic afişaj OLED, tastel multimedia şi control pentru profiluri.
Mad Catz S.T.R.I.K.E. 5Mad Catz S.T.R.I.K.E. 5

Tastatura S.T.R.I.K.E. 5 este iluminată, culoarea LED-urilor putând fi personalizată de utilizator. Restpad-ul oferă un tratament special pentru mâna stângă. În zona aferentă, el poate fi ajustat cu un sistem de şuruburi, similar cu cel întâlnit la M.M.O. 7. Pentru acţiunile din jocuri, utilizatorii vor avea la dispoziţie 21 de butoane programabile, majoritatea fiind amplasate alături de pad-ul numeric. Pentru cei care apreciază perifericele de gaming cu aspect futurist, Mad Catz S.T.R.I.K.E. 5 va fi disponibilă în curând, contra sumei de 200 $.
Mad Catz S.T.R.I.K.E. 5 - ecranul OLED circularMad Catz S.T.R.I.K.E. 5 - ecranul OLED circular

Mad Catz S.T.R.I.K.E. 5 - modulul cu butoane personalizabileMad Catz S.T.R.I.K.E. 5 - modulul cu butoane personalizabile


Cum ti se sparge contul de mail in 30 de secunde. Top 25 cele mai folosite parole in 2012

Cum ti se sparge contul de mail in 30 de secunde. Top 25 cele mai folosite parole in 2012


Incredibil de multa lume foloseste parole exagerat de simple. Daca a ta e pe lista, schimb-o urgent!
SplashData a publicat si in acest an lista celor mai folosite 25 de parole de utilizatorii de Internet. Daca cumva a ta e pe lista, ai face bine sa o schimbi imediat, pentru ca este usor de spart, scrie Gizmodo.
O parola puternica trebuie sa combine literele mari cu literele mici, cu numerele si cu caracterele speciale. De asemenea, ar fi indicat sa aiba mai mult de 8 caractere.
Fata de anul trecut, se pare ca utilizatorii n-au invatat mare lucru. Multe dintre parole se regasesc si in clasamentul precedent. Totusi, fata de anul trecut, par sa fi crescut ca frecventa parolele legate de sport si de religie. Iisus este pe pozitia 21.
Iata lista completa:
1. password (in stationare)
2. 123456 (in stationare)
3. 12345678 (in stationare)
4. abc123 (in urcare o pozitie)
5. qwerty (in coborare o pozitie) 
6. monkey (in stationare)
7. letmein (urcare o pozitie)
8. dragon (urcare doua pozitii)
9. 111111 (urcare 3 pozitii)
10. baseball (urcare o pozitie)
11. iloveyou (urcare doua pozitii)
12. trustno1 (coborare 3 pozitii)
13. 1234567 (coborare 6 pozitii)
14. sunshine (urcare o pozitie)
15. master (coborare o pozitie)
16. 123123 (urcare 4 pozitii)
17. welcome (new entry)
18. shadow (urcare o pozitie)
19. ashley (coborare 3 pozitii)
20. football (urcare 5 pozitii)
21. jesus (new entry)
22. michael (urcare 2 pozitii)
23. ninja (new entry)
24. mustang (new entry)
25. password1 (new entry)

Android va detrona Windows, devenind cel mai popular OS


Zilele de glorie ale sistemului de operare Windows sunt numărate, acesta urmând să cedeze poziţia fruntaşă în topul preferinţelor utilizatorilor către rivalul Android.
Android va detrona Windows, devenind cel mai popular OSAndroid va detrona Windows, devenind cel mai popular OS

Studiul realizat de Gartner arată că evenimentul se va produce către sfârşitul anului 2016, când Android va ajunge să populeze undeva spre 2.3 miliarde de calculatoare, tablete şi telefoane inteligente. Tras în jos de declinul PC-urilor tradiţionale, oferta comparabil mai mică de aplicaţii pentru dispozitive ARM (Windows RT) şi costurile ridicate pentru produsele compatibile cu aplicaţii x86, sistemul de operare Windows va ajunge să populeze nu mai mult de 2.28 miliarde dispozitive.
Deznodământul anunţat de cei de la Gartner şi confirmat de mai multe companii cu reputaţie în domeniu nu ar trebui să surprindă pe nimeni, în condiţiile în care piaţa PC-urilor şi laptopuri tradiţionale se află deja în declin, împinse şi mai mult spre prăpastie chiar de către Microsoft, prin lansarea unui sistem Windows 8 prea mult optimizat pentru interacţiunea prin ecrane touch. Decizia luată de Microsoft îi pune pe utilizatorii de PC-uri şi sisteme laptop din vechea generaţie în faţa unei situaţii delicate, în care sunt nevoiţi să aleagă între achiziţionarea de hardware nou, mai bine adaptat pentru Windows 8, sau rămânerea la vechiul sistem Windows 7 şi abandonarea planurilor de upgrade. Dacă bugetul permite însă achiziţionarea unui produs nou, lipsa de încredere în noul OS Microsoft şi costurile ridicate tind să pună în avantaj tot platforma Android, mai ales dacă dispozitivul nou achiziţionat urmează să fie folosit pentru divertisment, păstrând vechiul PC sau laptop pentru activităţi mai serioase.
Potrivit Gartner, până la sfârşitul acestui an vor exista 1.5 miliarde dispozitive cu Windows şi 608 miloane cu Android. În luna septembrie, sistemul de operare Windows avea o cotă de piaţă de 44 %, spre deosebire de 17.4 % pentru Android. Extrapolând din aceste statistici, aflăm că sistemul Android rulează în prezent pe aproximativ 554.6 milioane de dispozitive şi creşte cu o rată de 1.3 milioane de activări în fiecare zi.
Dacă tendinţele actuale se menţin, până în anul 2016 vom fi în plină eră post-PC, în care telefoanele inteligente sunt indistinctibile de tablete iar cele din urmă sunt o prezenţă comună în majoritatea locuinţelor şi birourilor. Chiar dacă nu vor fi eliminate cu totul, PC-urile clasice vor fi departe de gloria de altă dată, fiind privite ca şi relicve ale începutului de secol XXI.

Samsung produce module pentru încărcarea wireless a telefoanelor mobile


Telefoanele mobile cu funcţie de încărcare wireless ar putea deveni în curând ceva banal, după ce Samsung a demarat producţia de masă pentru o componentă care permite adăugarea acestei dotări în designul viitoarelor modele smartphone.
Samsung produce module pentru încărcarea wireless a telefoanelor mobileSamsung produce module pentru încărcarea wireless a telefoanelor mobile

Dispozitivul este bazat pe un design modular şi proiectat astfel încât să poată fi inclus cu uşurinţă în construcţia telefoanelor mobile, spre exemplu lipit de interiorul capacului ce acoperă spatele telefonului.
Samsung are deja în portofoliu un model smartphone care suportă încărcarea wireless a acumulatorului - vârful de gamă Galaxy S3. Puţin costisitoare şi uşor de acomodat în designul telefoanelor mobile, noile modulele pentru încărcare wireless promit să facă şi mai interesantă viitoarea ofertă smartphone, cu atât mai mult dacă această dotare rămâne una exclusivă pentru produsele Samsung.

Calea Lactee aşa cum n-ai mai văzut-o niciodată: galaxia într-o imagine de 9 gigapixeli (VIDEO)


O imagine extrem de detaliată surprinde peste 84 de miilioane de stele în partea centrală a Căii Lactee - de 10 ori mai multe decât fuseseră observate anterior.
Noua imagine surprinde, de asemenea, un număr mare de stele pitice roşii cu luminozitate slabă, în jurul cărora este cel mai probabil să existe exoplanete cu caracteristici asemănătoare cu ale Terrei.
Imaginea, care oferă o vedere excepţional de detaliată a părţii centrale a galaxiei, este una dintre cele mai mari imagini astronomice realizate vreodată: dacă ar fi printată la o rezoluţie similară cu cea a a cărţilor tipărite obişnuite, ar avea dimensiunea de 9x7 metri. Şi totuşi, în ciuda dimensiunilor sale, imaginea abia acoperă 1% din întregul cer - aproximativ  315 grade pătrate (gradul pătrat este o unitate de măsură utilizată pentru a măsura porţiuni dintr-o sferă, aşa cum gradele sunt folosite pentru a măsura porţiuni dintr-un cerc.)
Imaginea a fost realizată în cadrul unui studiu care a început în 2010 şi va continua timp de încă trei ani. 
Studiul este organizat de ESO (European Southern Observatory), o organizaţie interguvernamentală de cercetări astronomice, susţinută de 15 ţări. 
Imaginile au fost captate cu ajutorul telescopului VISTA (Visible and Infrared Survey Telescope for Astronomy), localizat la Observatorul Paranal din Chile. VISTA este un telescop cu diametrul de 4,1 metri, care realizează scanări ale cerului din emisfera sudică într-un spectru de radiaţii apropiat de infraroşu. Studiul VVV, în cadrul căruia a fost realizată imaginea de 9 gigapixeli, este în plină desfăşurare; el constă în scanarea planului sudic şi al „bulbului” din centrul galaxiei Calea Lactee (care forma unei lentile) în cinci „culori” (lungimi de undă ale radiaţiei) apropiate de infraroşu.
Până acum, astronomii au observat aproximativ 173 de milioane de obiecte cosmice, dintre care 84 de milioane au fost confirmate ca fiind stele. Rezultatele au fost publicate în jurnalul  Astronomy & Astrophysics.
Două dintre constelaţiile Căii Lactee
Oamenii de ştiinţă speră ca aceste imagini extrem de detaliate să reprezinte un mare pas înainte în înţelegerea Universului, sporind cunoştinţele despre formarea şi evoluţia Căii Lactee şi a  galaxiilor spirale, în general.
Cele mai multe dintre galaxiile spirale, inclusiv a noastră, Calea Lactee, au o mare concentrare de stele vechi în jurul părţii centrale - bulbul galactic -  iar înţelegerea formării şi evoluţiei bulbului este vitală pentru înţelegerea caracteristicilor întregii galaxii.
Însă, deoarece bulbul Căii Lactee este greu vizibil din cauza prafului cosmic, astronomii trebuie să-l observe în lumină infraroşie, care este mai puţin afectată de prezenţa prafului.
Imaginea de 9 gigapixeli - cu cele 84 de milioane de stele aşezate într-o diagramă color bazată pe luminozitatea şi temperatura fiecăreia - va permite astronomilor să studieze diferitele proprietăţi fizice  ale stelelor, precum temperatura şi masa, precum şi vârsta. Este pentru prima dată când se realizează o astfel de scanare detaliată pentru întreg bulbul galactic.

Rusia a creat primul său android femeie (FOTO, VIDEO)


De curând, iniţiativa Rusia 2045 a prezentat primul android despre care creatorii spun că va ajuta la elaborarea unor metode de transplantare a minţii umane în computere.
Aşa se face că Alissa este primul android femeie creat de ruşi. Mulţumită unei măşti de silicon ce îl alcătuieşte faţa, robotul este destul de realist la prima vedere. Totuşi, spre deosebire de alţi androizi, care pot avea peste 30 de puncte de articulaţii, Alissa are numai opt, care par să fie de ajuns pentru a-i permite să îşi mişte gura şi ochi.
Rusia a creat primul său android femeie
Momentan, ruşii au dezvoltat doar capul androidului care, pentru o oarecare mobilitate este amplasat pe un manechin dotat cu roţi. De asemenea, Alissa are unele dotări de bază care îi permit sincronizarea mişcărilor gurii în funcţie de cuvintele rostite de sintetizatorul de voce. „Pseudo inteligenţa artificială utilizată este rudimentară şi permite doar interacţiuni simple. Sistemul de recunoaştere vocală nu are nevoie de instruire pentru anumite persoane, dar poate fi sensibil la pauzele şi volumul vorbirii”, a explicat Mikhail Shcherbakov. 
În modul teleprezenţă, operatorii folosesc Skype pentru a comunica cu lumea exterioară. Camerele de luat vederi din ochii Alissei oferă un flux video, în timp ce operatorul foloseşte căşti. În prezent, compania realizează un set de teste cu sisteme simple de electroencefalografie, cu scopul de a-i permite operatorului să conducă robotul folosind doar gândurile. 
Mai jos puteţi urmări mişcările pe care le poate întreprinde şi Alissa, dar şi modul în care a fost creată faţa ei.
Rusia a creat primul său android femeie
Rusia a creat primul său android femeie

Plimbare virtuală printr-un peisaj spectaculos: în curând vom putea explora Marele Canion cu ajutorul Street View (VIDEO)


În premieră, Google a montat camerele sale de luat vederi - similare celor cu ajutorul cărora a fost realizat proiectul Street View - pe un rucsac special, pentru a înfăţişa imagini extraordinare de pe câteva dintre cele mai populare trasee turistice ale Marelui Canion.
Fiecare rucsac, cu greutatea de cca. 20 kg, este echipat cu 15 camere de 5 megapixeli - poziţionate astfel încât să ofere imagini care să acopere 360 grade -, un hard-drive şi baterii care să asigure alimentarea pentru o zi întreagă. Camerele înregistrează câte o imagine la fiecare 2,5 secunde. Echipamentul - numit trekker - este completat cu senzori care înregistrează temperatura, vibraţiile şi orientarea dispozitivelor. 
Săptămâna aceasta a fost înregistrat traseul de 16 km numit Bright Angel Trail, iar imaginile urmează să fie montate şi vor fi disponibile peste câteva luni.
O astfel de „pre-vizualizare” ar putea fi foarte utilă celor care se pregătesc să exploreze Marele Canion, dându-le o ideea asupra dificultăţii traseelor.
Reprezentanţii Googe au afirmat că intenţionează să trimită operatori dotaţi cu astfel de dispozitive de înregistrare şi în rezervaţiile forestiere, pe Everest, la Veneţia, în castele şi situri arheologice.
Stret View a fost lansat în 2007, în 5 oraşe americane, şi s-a extins ulterior la peste 3.000 de locaţii din 43 de ţări, „acoperind” un parcurs total de peste 7 milioane km.

A fost descifrat secretul misterioaselor statui de pe Insula Paştelui? (VIDEO)


Giganticele statui „moai” de pe Insula Paştelui au „mers” – cel puţin aşa susţine o echipă de arheologi care au demonstrat cum au fost transportate misterioasele statui, folosind un model cântărind 4,4 tone. Reuşita acestora este descrisă într-un studiu publicat în Journal of Archaeological Science.
De-a lungul Insulei Paştelui, ce măsoară 163 de kilometri pătraţi, se găsesc aproximativ 1.000 de statui misterioase, cele mai mari dintre ele căntârind 74 de tone şi măsurând 10 metri în înălţime. Multe aspecte referitoare la aceşti megaliţi sunt încă un mister, iar cea mai mare enigmă este modul în care aceste statui au fost deplasate de-a lungul kilometrilor ce despart carierele de piatră de locul în care se găsesc acum.
Arheologii au lansat ipoteza că polinezienii care s-au stabilit pe Insula Paştelui acum aproximativ 800 de ani au culcat statuile şi le-au deplasat împingându-le pe un pat de buşteni. Această idee ar susţine teoria conform căreia Rapa Nui, aşa cum sunt denumiţi locuitorii acestei insule, au devenit atât de obsedaţi de construirea statuilor încât au tăiat toate pădurile. Jared Diamond, un geograf de la Universitatea California, a folosit în cartea sa Collapse Insula Paştelui ca un exemplu de civilizaţie care consumă necumpătat resursele naturii, rezultatul fiind propriul colaps.
„Este o poveste frumoasă, însă nu este susţinută de dovezile arheologice”, afirmă Carl Lipo, un arheolog de la Universitatea California State, care susţine că misterioasele statui au „mers”, fiind înclinate într-o parte şi în cealaltă pentru a fi deplasate, aşa cum oamenii de astăzi mută un frigider.
Unele statui se găsesc pe socluri de piatră, altele sunt încă în carierele de piatră sau în forme incomplete de-a lungul drumurilor de pe insulă. Statuile incomplete, despre care Lipo spune că ar fi fost modificate odată ce ajungeau pe socluri, sunt înclinate în faţă, într-o poziţie despre care Lipo spune că nu este favorabilă transportului pe orizontală. De asemenea, statuile stricate ce se găsesc pe insulă sugerează că erau transportate în poziţie verticală. Lipo afirmă că pe drumurile dinspre cariere care treceau un deal, statuile abandonate sunt pe spate, iar în drumurile la vale, statuile abandonate sunt cu faţa în jos.
Lipo şi Terry Hunt, un arheolog de la Universitatea din Hawaii, au prezentat aceste elemente în cartea „The Statues  That Walked”, ce a fost publicată anul trecut. Ulterior, un post de televiziune din SUA le-a solicitat acestora să testeze ipoteza conform căreia statuile ar fi fost transportate în poziţie verticală. 
Cei doi cercetători au construit un model la scară 1:1 cu ajutorul unei companii producătoare de nave, rezultatul fiind o statuie de beton ce cântărea aproape 5 tone şi care măsura 3 metri în înălţime.
După mai multe încercări, o echipă de 18 persoane a reuşit să deplaseze statuia cu ajutorul a trei frânghii de cânepă. Echipa au reuşit să deplaseze statuia 100 de metri în mai puţin de o oră. Lipo sugerează că un număr mic de oameni, lucrând doar câteva ore pe zi, ar fi putut să deplaseze în mod eficient statuile moai
Studiul cercetătorilor nu a convins, însă, pe toată lumea. „Ceea ce au făcut aceştia este o cascadorie, nu un experiment„, afirmă Jo Anne Van Tilburg, directorul Easter Island Statue Project din cadrul Universităţii California.
Statuia folosită drept model de cercetători nu este un facsimil exact, acuză cercetătoarea, astfel că orice concluzie la care s-a ajuns în urma experimentului este irelevantă. „Acest efort a scos statuile din contextul lor arheologic, iar când faci aşa ceva, ieşi din domeniul ştiinţei şi intri în domeniul fanteziei şi al speculaţiei”, spune Van Tilburg. Echipa lui Van Tilburg a arătat într-un experiment realizat în 1998 că statuile pot fi mutate în poziţie orizontală, pe buşteni:
Cu toate acestea Lipo, susţine că anumite aspecte ale statuilor sugerează că au fost concepute pentru a „merge”. Centrul de greutate este centrat vertical şi orizontal, dar este poziţionat ceva mai în faţă, ceea ce înseamnă că statuile sunt uşor de balansat. Mai mult, corpul lat şi capetele alungite fac statuile să fie stabile atunci când „merg”. „Ceea ce este cu adevărat cool este faptul că forma statuilor reflectă că poporul Rapa Nui au construit aceste statui pentru a «merge»”, concluzionează Lipo.

Neglijenţa companiilor poate face falsificarea mesajelor de email mai uşoară pentru infractori


Spoofing-ul mesajelor de email, sau falsificarea datelor expeditorului în scopul iniţierii unui atac bazat pe inginerie socială, nu este o noutate pentru nimeni, utilizatorii mai experimentaţi putând detecta imediat o astfel de situaţie prin analiza câmpurilor speciale declarative ale mesajelor. Conform unei analize demarată din întâmplare de un matematician din Statele Unite, soarta utilizatorilor ar putea fi mult mai dificilă, iar cea a atacatorilor, mult mai uşoară, din cauza neglijenţei multor companii.
Povestea a început atunci când Zachary Harris a primit un mesaj de recrutare din partea unei companii care lucra pentru Google. Deoarece matematicianul nu se considera a fi o persoană cu un profil profesional suficient de relevant pentru gigantul Internetului, acesta a presupus că mesajul este un posibil început al încercări de scam şi a trecut la analiza atentă a acestuia. Mesajul, care în final era legitim, i-a atras atenţia însă asupra algoritmilor slabi de criptare folosiţi de Google pentru semnarea mesajelor trimise sau redirecţionate de serverele sale de email.
DomainKeys Identified Mail este o cheie cu ajutorul căreia serverele de email semnează mesajele pe care le procesează, aceasta fiind una dintre dovezile importante pentru analiza legitimităţii unui mesaj.În cazul Google, compania folosea o cheie pe 512 biţi, suficient de sigură acum 10 - 15 ani, însă care poate fi decriptată în zilele noastre, cu ajutorul unui sistem de calcul puternic dar accesibil oricui apelează la soluţiile comerciale cloud, în circa 72 de ore. Un exemplu ar fi Amazon Web Service, unde închirierea unei puteri de calcul cloud suficiente pentru această sarcină costă doar 75 de dolari.
Zachary Harris, amatorul care a descoperit că specialiştii dormZachary Harris, amatorul care a descoperit că specialiştii dorm

Pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme, Zachary Harris a făcut exact acest lucru şi a trimis un mesaj pentru Larry Page, în care l-a impersonat pe Sergey Brin, în care a plasat şi o legătură Web către o pagină Web inexistentă pentru a monitoriza atenţia atrasă de mesaj. Zachary Harris nu a primit niciodată un răspuns, însă două zile mai târziu, Google folosea o ceie de criptare nouă pe 2048 de biţi.
Matematicianul a trecut şi la analiza altor servicii celebre, găsind semne de neglijenţa similară în cazul unor nume celebre precum PayPal, Yahoo, Amazon, eBay, Apple, Dell, LinkedIn, Twitter, SBCGlobal, US Bank, HP, Match.com şi HSBC. Unele dintre acestea, precum PayPal sau LinkedIn, folosesc chei de 768 biţi, ceva mai dificile dar nu imposibil de decriptat, în timp ce Yahoo, eBay, Amazon sau Twitter folosesc chei pe 512 biţi.
De la descoperirea acestei probleme, care s-a petrecut în luna august, o parte din companiile afectate care au fost contactate de Harris şi-au remediat problema, în timp ce alţii au ignorat-o. Google a admis că a fost o deficienţa gravă şi a anunţat remedierea problemei pentru toate domeniile sale, în timp ce Michael Orlando, analist în cadrul Community Emergency Response Teams, a anunţat că organizaţia va publica în curând un comunicat oficial prin care să avertizeze companiile de această problemă. Mai ales că rezolvarea este extrem de simplă, necesitând doar generarea unor noi chei de criptare, plasarea lor în cadrul înregistrărilor DNS şi revocarea vechilor chei nesigure.

Cel mai scump calculator Apple de pe piata. Cum arata gadgetul de 200.000 dolari

Cel mai scump calculator Apple de pe piata. Cum arata gadgetul de 200.000 dolari


Orice fan al firmei lansate de Steve Jobs si-ar dori sa aiba asta!
Apple 1, unul din primele calculatoare create de Steve Jobs si Steve Wozniak, a fost scos la licitatie, iar pretul de pornire este de 90.000 de dolari, informeaza Business Insider.
Computerul a fost realizat in 1976, fiind primul model conceput de Apple si care s-a vandut in 200 de exemplare. Pentru a-si putea finanta proiectul, Jobs a fost nevoit sa-si vanda camioneta Volkswagen, iar Wozniak calculatorul personal.
Desi pretul de pornire al licitatiei este de 90.000 de dolari, organizatorii se asteapta ca pretul final sa ajunga la 155.000-250.000 de dolari.
Un alt Apple 1 a fost vandut la inceputul acestui an pentru 374.500 de dolari.

Noi modele Asus Zenbook, de 14 şi 15 inch


Asus este pe cale să extindă gama de ultraportabile Zenbook cu modele mai spaţioase, echipate cu ecrane de 14 şi 15 inch.
Asus Zenbook UX42VSAsus Zenbook UX42VS

Prezente pe piaţă de aproximativ un an, ultraportabilele Asus Zenbook se fac remarcate prin finisaje de bună calitate, supleţe şi greutate redusă. În timpul trecut de la lansarea primelor modele Zenbook, cei de la Asus s-au limitat în principal la rafinarea designului original alte detalii de fineţe, cum ar fi includerea unor tastaturi mai bine proiectate şi ecrane capabile să redea imagini mai clare. Urmând exemplul dat de competitori ca SamsungLenovo şi HP, Asus se aliniază tendinţelor pieţei şi prezintă trei modele ultrabook cu ecrane de 14 şi 15 inch.
Asus Zenbook UX42VS, cu ecran de 14 inch, cântăreşte 1.9 Kg şi se laudă cu o carcasă de numai 6 mm grosime. În ciuda spaţiului limitat, noul Zenbook include unitate optică CD/DVD şi o placă video Nvidia GeForce GT645M cu 1 GB memorie video. În funcţie de bugetul alocat, Asus Zenbook UX42VS vine echipat cu procesor Intel Core i7, i5 sau i3, 6GB memorie RAM şi hard disk hibrid cu o capacitate de până la 1 TB.
Asus Zenbook UX525VS, cu ecran de 15 inch, vine cu procesor Intel Core i7 sau i5, până la 10 GB memorie RAM, hard disk hibrid cu o capacitate de până la 1 TB şi aceeaşi placă video Nvidia GeForce GT645M cu 1 GB memorie video.
Asus Zenbook U500VZ iese din categoria sistemelor ultrabook, însă rămâne un laptop neobişnuit de suplu şi uşor, cu carcasă de 6 mm grosime şi greutate 2 Kg. Echipat cu ecran Full HD de 15 inch şi procesor quad-core Intel Core i7 cu voltaj standard, U500VZ oferă performanţele unui laptop convenţional, dar fără a renunţa la construcţia în stil ultrabook. Alături de cei 8 GB memorie RAM, Zenbook U500VZ include şi o placă video Nvidia Geforce GT650M, cu 2 GB memorie şi performanţe care lasă loc şi pentru ceva jocuri 3D mai puţin pretenţioase.
Potrivit unor informaţii încă neconfirmate pe căi oficiale, noile modele Zenbook vor putea fi găsite pe rafturile magazinelor din Statele Unite începând cu luna noiembrie, la preţuri cuprinse între 699 şi 2000 dolari.

Kingston oferă un stick de memorie pe care poţi instala Windows 8


După ce Western Digital a prezentat un hard disk portabil cu certificare Windows To Go, iată că şi cei de la Kingston se alătură cu o ofertă proprie, venită sub forma unui stick de memorie USB Flash de 128 GB ce poate găzdui o instalare portabilă de Windows 8.
Kingston DataTraveler Workspace USB Flash Drive Kingston DataTraveler Workspace USB Flash Drive

Cu numele complet Kingston DataTraveler Workspace USB Flash Drive, produsul ia forma unui dispozitiv de stocare USB 3.0 şi promite performanţe apropiate unui SSD.
Kingston propune noul stick de memorie îndeosebi administratorilor IT, recomandând folosirea sistemului Windows 8 Enterprise pentru obţinerea unui spaţiu de lucru securizat, ce poate fi accesat de pe orice PC. Protejarea datelor împotriva accesării neautorizate este asigurată folosind tehnologie BitLocker, responsabilă de criptarea spaţiului de stocare. Tehnologia Trusted Bootoferă protecţie pentru fişierele de sistem accesate la pornirea sistemului de operare, iar integritatea datelor cu care lucrăm este garantată de un mecanism ce asigură protecţie împotriva deconectării accidentale din portul USB, permiţând reconectarea fără consecinţe nedorite într-un interval de maxim 60 secunde.
Kingston DataTraveler Workspace USB Flash Drive este compatibil cu PC-uri certificate pentru Windows 7 şi Windows 8 şi este disponibil în versiuni cu 32 GB, 64 GB şi 128 GB capacitate de stocare. Vitezele maxime de transfer anunţate pentru operaţiuni de scriere/citire ating 250 MB/s, cu condiţia folosirii variantei de capacitate 128 GB şi conexiune USB 3.0.

Apple lansează MacBook Pro 13 cu Retina Display, cu plusuri şi minusuri


După lansarea versiunii cu Retina Display a portabilului MacBook Pro cu ecran de 15", Apple a actualizat şi versiunea mai mică de 13", aceasta aducând însă şi o serie de conectori în plus, renunţând totodată la unele componente.
Urmând să fie vândut în paralel cu modelul standard cu aceeaşi rezoluţie, noul MacBook Pro de 13" cu Retina Display foloseşte tot rezoluţia de 2560×1600 pixeli, dimensiunea mai mică a ecranului urcând densitatea de 227 ppi în clasa tabletelor de top. Portabilul Apple este disponibil în două configuraţii de bază, cea de 1699$ oferind un procesor Intel Core i5 tactat la 2,5GHz, memorie RAM de 8GB şi 128 GB de stocare SSD, în timp ce modelul cu stocare de 256 GB este oferit contra sumei de 1999 USD. Evident, în cazul ambelor modele sunt oferite actualizări opţionale de procesor şi stocare, din păcate cantitatea de memorie fiind bătută în cuie la 8GB.
MacBook Pro 13, în versiunea Retina Display
Faţă de versiunea de bază MacBook Pro, modelul Retina Display a trecut printr-o cură de slăbire, greutatea acestuia ajungând la 1,62kg (de la 2kg) iar grosimea ajungând la 1,9 cm, faţă de 2,4 cm. Această cură de slăbire se traduce însă prin dispariţia unor dotări, unitatea optică, adaptorul Ethernet şi porturile Firewire nemaifiind de găsit.
Dacă noul MacBook Pro 13 cu Retina Display a pierdut din opţiuni, acesta primeşte totuşi întregul arsenal de porturi al modelului de 15", o schimbare faţă de linia standard Apple, unde modelul de 13" este mereu ciopârţit. Astfel, pe rama laterală a acestuia pot fi găsite două porturi Thunderbolt, două porturi USB 3.0, un card reader şi o ieşire HDMI, precum şi conectorul de alimentare MagSafe 2.
Restul dotărilor mai includ un adaptor wireless 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, sistem audio îmbunătăţit, tastatură iluminată şi cameră Web cu senzor 720p. Noul model MacBook Pro 13 este disponibil începând de astăzi.

4G în România. Avantaje, dezavantaje, oferte şi aşteptări


Luna aceasta, operatorii de telefonie din România au făcut pasul către o nouă şi importantă provocare: furnizarea de servicii de Internet mobil de mare viteză, prin infrastructura 4G (LTE).
În urma licitaţiei organizate de ANCOM (Autoritatea Natională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii), operatorii Orange, Vodafone, Cosmote, RCS-RDS şi 2k Telecom au achiziţionat licenţe pentru lărgirea spectrului de frecvenţă în benzile de 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz şi 2600 MHz.
4G în România

Începând de luna viitoare şi pe tot parcursul anului viitor, operatorii vor îmbogăţi ofertele cu dispozitive capabile să se conecteze la reţeaua 4G.
Iată aşadar o veste bună pentru utilizatorii de Internet mobil interesaţi să navigheze cu viteze comparabile cu cele oferite de Internetul fix.
Până să vorbim însă despre potenţialele avantaje / dezavantaje, dar şi despre dispozitivele 4G pe care le aşteptăm în magazine, cred că o explicaţie pe înţelesul tuturor legat de ce presupune o reţea 4Geste mai mult decât necesară, căci numărul utilizatorilor mobili care sunt confuzi sau nu ştiu nimic despre tehnologie este fără îndoială mai mare decât cel al cunoscătorilor.
4G: WiMAX şi LTE
Una dintre confuziile create de reţelele 4G este asocierea cu tehnologiile LTE şi WiMAX. Ca să fie clar, 4G reprezintă standardul, iar LTE şi WiMAX sunt printre primele şi totodată cele mai cunoscute tehnologii care au aderat la acest standard.
Concret, sunt "candidaţi" care trebuie să îndeplinească o serie de cerinţe pentru a putea fi integraţi sub spectrul 4G.
În momentul de faţă, la 4G aspiră o mulţime de astfel de tehnologii (vezi lista aici), dar nu toate satisfac pe deplin cerinţele impuse de infrastructură. Ca o previziune, în viitor cele mai mari şanse de impunere le are LTE Advanced, o versiune îmbunătăţită a tehnologiei LTE.
Tehnologia LTE este răspândită în Europa şi în Statele Unite. În Coreea de Sud este folosit Mobile WiMAX care oferă utilizatorilor de dispozitive 4G viteze de până la 128 Mbit/s la download şi 56 Mbit/s la upload.
În România a fost adoptat standardul LTE. Acesta presupune viteze de download de până la 100 Mbit/s şi upload de maximum 50 Mbit/s.
Cei mai mulţi operatori preferă să brand-uiască standardul utilizat (LTE, WiMAX), sub denumirea generică de 4G. Nu trebuie să ne mirăm dacă vom vedea totuşi anumite oferte în care să fie specificată denumirea originală a standardului. Într-un fel ar fi mai bine, deoarece putem căuta caracteristicile exacte ale acestuia şi vom şti la ce să ne aşteptăm.
Avantaje şi dezavantaje ale reţelelor 4G în România
Ca orice lucru aflat la început, conexiunea 4G în România presupune, pe lângă avantaje, şi o serie de dezavantaje. Să începem însă cu aspectele pozitive.
Avantaje
În primul rând, viteza cu care vom naviga wireless pe Internet este net superioară celei disponibile prin 3G/HSDPA şi chiar prin Wi-Fi. Lăţimea de bandă de până la 100 Mbps ne va oferi un acces la Internet mai rapid ca niciodată. Concret, cu un dispozitiv 4G, putem downloada conţinut cu până la 12.5 MB/s.
Această lăţime de bandă se va mări pe măsură ce tehnologia LTE va evolua, ajungând într-o fază următoare la 176 Mbps, iar apoi la peste 200 Mbps.Ericsson a demonstrat potenţialul imens al acestei tehnologii, reuşind cu ajutorul unor antene mobile să atingă viteze de download de până la 954 Mbps!
4G-ul nu se rezumă doar la a naviga rapid şi de a descărca rapid fişiere de pe Internet. Viteza mare presupune şi posibilitatea de a accesa conţinut TV de înaltă definiţie (prin streaming video) sau de a participa la jocuri complexe în multiplayer.
Prezenţa infrastructurii 4G va atrage dispozitive de top pe care operatorii le vor include în oferte la preţuri atractive, în condiţiile în care desigur optăm pentru un contract.
Dezavantaje
Într-o primă fază, cea mai mare neplăcere a noastră legată de 4G va fi acoperirea slabă. Cel mai probabil, vom fi limitaţi la Bucureşti şi la câteva zone importante din ţară şi acelea urbane.
Tot la început, operatorii au anunţat că nu vom avea decât posibilitatea de a achiziţiona modemuri 4G, pe care să le conectăm la laptop. Smartphone-urile şi tabletele 4G vor mai întârzia puţin.
Nu în ultimul rând, preţurile pentru abonamentele de date 4G vor fi destul de piperate. Ne aşteptăm la pachete de cel puţin 30 de Euro pentru un abonament cu trafic nelimitat, dar cu limitare de viteză după depăşirea unui anumit prag de trafic.
Operatori şi planuri tarifare
Planurile tarifare exacte le vom afla începând de luna viitoare, când Vodafone va anunţa oficial oferta 4G pe piaţa din România.
Orange va dezvălui oferta 4G până la finele anului, iar Cosmote o va face în prima parte a lui 2013.
Un alt competitor care a achiziţionat licenţe pentru furnizarea de servicii 4G este RCS-RDS.
Cel mai nou jucător de pe piaţa din România este 2K Telecom. Acesta a achiziţionat licenţe 4G şi este interesant de urmărit ce ofertă va lansa şi cui se va adresa.
Vom reveni cu amănunte în momentul în care operatorii vor dezvălui ofertele concrete.
Ce telefoane 4G aşteptăm în magazine
Lansarea serviciilor 4G pe piaţa din România va aduce cât de curând o serie de dispozitive interesante. Unele dintre ele vor putea fi achiziţionate înainte de apariţia ofertelor 4G la operatori. Iată câteva dintre ele:
Concluzie
Apariţia serviciilor 4G este un pas logic în evoluţia comunicaţiilor la nivel global şi implicit în România. Chiar dacă într-o primă fază ofertele se vor adresa mai degrabă oamenilor de afaceri, este de aşteptat ca în maximum doi ani preţurile să scadă şi să devină accesibile pentru o bună parte din consumatori. Să ne aducem aminte că şi 3G-ul a fost la început un serviciu "exclusivist", dar apoi a devenit ceva cât se poate de firesc şi de accesibil pentru majoritatea utilizatorilor.