luni, 18 februarie 2013

Cum obţii date dintr-un smartphone parolat? Îl pui în congelator


Se pare că frigul este un aliat al celor ce vor să obţină date dintr-un smartphone cu Android parolat. Procedeul nu este o noutate, însă a fost folosit cu succes de curând de către o echipă de cercetători de la o universitate din Germania. Ei au reuşit să salveze datele din memoria RAM a unui Samsung Galaxy Nexus prin procedeul pe care l-au numit FROST (Forensic Recovery of Scrambled Telephones).
Cum funcţionează? Se ia un smartphone, blocat cu cod PIN sau desen personalizat şi se răceşte până la temperatura de -15 grade Celsius. Datorită temperaturii reduse, cipul de memorie RAM îţi păstrează datele datele în el o perioadă după ce pierde alimentarea.Pentru a le accesa, telefonul este scos repede din congelator, i se înlocuieşte bateria cu una caldă, încărcată şi este forţat să repornească. Cercetătorii germani au obţinut astfel din telefon imagini, emailuri şi lista cu ultimele pagini web accesate. În anumite cazuri se poate obţine şi cheia pentru decriptarea informaţiilor stocate în memoria smartphone-ului.
Samsung Galaxy Nexus - smartphone de top la momentul lansăriiSamsung Galaxy Nexus - smartphone de top la momentul lansării

  Se pare că singura modalitate de protejare împotriva acestui atac este ca telefonul să fie oprit atunci când ajunge pe mâna unor persoane răuvoitoare. Breşa de securitate descoperită ar putea să afecteze şi alte telefoane, deoarece exploatează o particularitate fizică a cipurilor de memorie.

Sursa : http://www.go4it.ro

Samsung Galaxy Altius Smartwatch, imagini spion

Samsung Galaxy Altius Smartwatch, imagini spion


Samsung s-a lansat in goana dupa ceasuri „inteligente”, cot la cot cu Apple
Astazi au fost dezvaluite imagini spion cu ceea ce pare a fi un ceas „inteligent”(smartwatch) de la Samsung, denumit Galaxy Altius. Imaginile provin de pe un site din Coreea de Sud si infatiseaza un ceas pe care scrie SKT si SKTelecom, numele unei retele de telecomunicatii din Coreea de Sud.
Software-ul pare sa semene cu Android. In coltul din dreapta sus al pozelor apare numele de cod „Samsung-GA7” iar versiunea de soft este AltiusOS beta2, ceea ce inseamna ca software-ul a fost construit special pentru acest dispozitiv sau ca este o versiune a Android (sau alt sistem de operare compatibil cu Samsung). De asemenea, pozele arata ca 1,5% din cei 235MB de memorie interna este folosita.
Ultima imagine arata o serie de iconite, fiecare avand propria functionalitate, cum ar fi un player de muzica, un ceas si o scurtatura catre email, iar din felul in care aceste iconite sunt aranjate pe display reiese ca ceasul ar putea avea ecran tactil.
In urma cu cateva zile, Apple a fost creditata cu dezvoltarea unui dispozitiv similar, asa ca este de asteptat ca Samsung sa vrea sa scoata pe piata acest produs inaintea lui Apple, in conditiile in care Sony are deja un smartwatch la activ. 

Sursa : http://www.yoda.ro

HTC Windows Phone 8S - un mid-range frumos şi accesibil


Debutând la sfârşitul toamnei lui 2010, platforma Windows Phone a plecat la drum cu un handicap important rezultat din controlul strict impus de Microsoft în alegerea platformelor hardware – rula doar pe terminale de vârf scumpe. A trecut un an până când au fost lansate modelele Nokia Lumia 710 şi HTC Radar, primele care s-au încadrat în clasa mid-range, însă preţurile acestora au fost încă prea ridicate. Anunţat împreună cu vârful de gamă Windows Phone 8X, terminalul HTC Windows Phone 8S este unul dintre primele modele care încearcă să împace cerinţele pieţei mid-range cu un preţ bun, însă rămâne să vedem cum se şi achită de această sarcină...

Construcţie, design şi ergonomie

Lansat împreună cu modelul 8X, terminalul 8S a fost o surpriză plăcută din punct de vedere al aspectului. Chiar dacă păstrează multe elemente caracteristice HTC care-l fac uşor de identificat, cum ar fi grilajul perforat al difuzorului sau curbura laterală a carcasei, acesta a adus o explozie de culori menite să se asorteze cu paradigma interfeţei Modern UI. În prezent, cel mai uşor de găsit model este cel pe care-l vom prezenta astăzi, însă pe lângă combinaţia alb/negru, HTC mai oferă şi versiuni roşu/portocaliu, albastru/bleumarin şi gri/verde care arată şi mai interesant.


Chiar dacă nu este un terminal subţire, având 10,3 milimetri, utilizarea lui HTC 8S este o plăcere pentru că este uşor, doar 113 grame, iar dimensiunile părţii frontale  sunt reduse: 120.5 x 63 milimetri. Însa nu doar aceşti parametri fizici fac din 8S un terminal uşor de îndrăgit, ci şi construcţia carcasei.
Fabricată dintr-un material plastic rigid cu o granulaţie fină, carcasa are o construcţie monobloc, rezultatul fiind un terminal compact fără îmbinări vizibile, cu linii curbe neîntrerupte şi un aspect general foarte îngrijit. Utilizarea unei carcase dintr-o singură bucată, ale cărui margini se prelungesc până pe partea frontală pentru a încadra ecranul, are însă şi un dezavantaj: accesul la baterie a dispărut.


  Partea din spate a zonei inferioare diferit colorate ascunde un capac care oferă acces la sloturile Micro SD şi Micro SIM, o soluţie pe care HTC a mai folosit-o la Legend, Desire HD, HD7 şi Radar. Spre deosebire de cazurile ultimelor trei modele menţionate, capacul se închide foarte bine, îmbinarea cu restul carcasei fiind atât de bună încât va trebui să consultaţi manualul de utilizare pentru a descoperi că acea zonă este de fapt detaşabilă. Din păcate, contactul electric implementat în capacul terminalului Radar, care decupla bateria în momentul deschiderii şi era o alternativa sigură pentru repornirea completă, a dispărut.

  Butoanele terminalului sunt fabricate din material plastic cu o textură similară cu cea a carcasei, remarcându-se şi prezenţa unui buton dedicat pentru camera foto care oferă o cursă mai lungă cu două trepte pentru focalizare şi declanşare. Detaliile sunt spartane, 8S mai oferind un jack audio de 3,5 mm în partea superioară, conectorul Micro USB în partea inferioară şi un difuzor extern foarte discret pe partea din spate.


  Partea frontală este acoperită integral de stratul protector din sticlă, singura tăietură fiind cea făcută pentru grila subţire a difuzorului şi LED-ul ascuns lângă acesta. Totodată, se remarcă însă şi primul compromis pe care HTC l-a făcut: camera frontală a fost eliminată.

Ecran, hardware, specificaţii, autonomie

Ecranul terminalului are o diagonală de 4” şi o rezoluţie de 800 x 480 pixeli, nişte parametri care acum doi ani ar fi fost consideraţi buni dar care acum sunt potriviţi doar pentru eşalonul inferior al clasei mid-range. Dincolo de zimţarea evidentă a textului din browser sau alte aplicaţii care afişează fonturi de mici dimensiuni, interfaţa cu forme geometrice riguroase, caractere mari şi elemente grafice contrastante a mediului Modern UI este afişată în condiţii bune, iar impresia generală, ţinând totuşi cont şi de clasa din care face terminalul, este una pozitivă.
  Dacă densitatea de 233 ppi a ecranului nu este prea satisfăcătoare, panoul folosit de HTC are o prestaţie neaşteptat de bună. Acesta foloseşte un panou SLCD, mai ieftin decât apreciatele IPS sau AMOLED, însă oferă culori foarte bune, unghiuri de vizibilitate ample şi o luminozitate ridicată, singurul aspect mai puţin impresionant fiind nivelul de negru. Ecranul foloseşte un strat de protecţie Gorilla Glass, însă tratamentul oleofobic putea fi mai bun, ecranul păstrând uşor amprentele şi fiind greu de curăţat.
Nu doar ecranul este o surpriză plăcută, ci şi platforma hardware folosită de HTC. Prezentat în vara anului trecut, MSM8227 face parte din familia Snapdragon S4 Plus şi, dacă nu este atât de puternic precum mult mai celebrii săi fraţi mai mari MSM8260A sau MSM8960, acesta preia multe din caracteristicile lor tehnologice de bază – foloseşte un nucleu Krait dual-core tactat la 1 GHz, este fabricat într-un proces pe 28nm, iar procesorul grafic Adreno 305 este cel mai mic model din generaţia a treia Qualcomm, fiind un înlocuitor pentru modelele 200, 203 si 205.
Setul de teste comparative multiplatformă este cam redus pe Windows Phone,în afară de AnTuTu trebuind să ne rezumăm doar la BrowserMark 2.0. După cum se remarca, prestaţia este bună pentru un terminal din gama mid-range inferioară, MSM8227 fiind superior altor soluţii cu cost scăzut des folosite precum ST-E NovaThor U8500 sau Qualcomm MSM8225.
Vellamo: 6870
Browsermark 2.0: 1526
Peacekeeper: 200
Călcâiul lui Ahile este însă stocarea internă. Specificaţiile spun 4 GB, însă în această memorie internă este stocat şi sistemul de operare, utilizatorul dispunând în realitate de circa 1,3 GB. Este drept, aplicaţiile Windows Phone au dimensiuni reduse, însă cache-ul aplicaţiilor precum Facebook sau Twitter îl vor umple destul de repede, iar pe cardul extern se pot stoca doar fişiere audio, video sau imagini, nu şi aplicaţii sau măcar o parte din resursele lor, precum în cazul platformei Android. Acest aspect este deosebit de deranjant, HTC putând analiza mai bine decizia de a implementa o stocare atât de mică, mai ales că preţul memoriilor NAND este în contantă descreştere.
Restul dotărilor sunt standard, după cum se observă din tabelul de mai jos, însă reducerea costurilor, pe lângă lipsa camerei frontale şi a spaţiului mic de stocare, a dus şi la dispariţia microfonului secundar, a magnetometrului şi a compatibilităţii cu banda de 5 GHz a modulului Wi-Fi.
Ecran: 4”, 800x480 pixeli, SLCD, Gorilla Glass
Sistem de operare: Windows Phone 8
Chipset: Qualcomm MSM8227
Procesor: Krait, dual-core, 1 GHz
Procesor grafic: Adreno 305
RAM: 512 MB
Memorie: 4 GB, 1,3 GB disponibili
Card: MicroSD
3G: HSDPA
WiFi: 802.11b/g/n
Bluetooth:  3.1, A2DP
USB: microUSB
Cameră foto: 5 MP, f/2.8, autofocus,
Filmare video: 720p
Baterie: 1700 mAh
Dimensiuni: 120.5 x 63 x 10.28 mm
Greutate: 113 grame
Folosind procesoare mai vechi şi mai puţin eficiente energetic sau baterii cu o capacitate mai mică, terminalele mid-range arareori reuşesc să impresioneze atunci când vine vorba de tehnologie. În cazul de faţă, HTC a reuşit să obţină din bateria cu o capacitate de 1700 mAh o autonomie bună. Într-un regim mediu de utilizare care a inclus push activat pentru email, Facebook şi Twitter, o oră de convorbiri, o oră şi jumătate de redare audio şi o oră de utilizare a Internetului, HTC 8S a oferi o autonomie de circa o zi şi jumătate, în condiţiile în care conexiunea 3G a fost activă timp de 8 ore iar cea Wi-Fi, şi ea setată să fie activată în permanenţă graţie actualizării Portico, a funcţionat 12 ore.

Aplicaţii, telefonie, captură foto şi video

HTC 8S rulează Windows Phone 8 şi, deoarece am prezentat deja facilităţile şi opţiunile acestei platforme, vom aminti doar diferenţele software faţă de alte produse concurente. Cea mai importantă aplicaţie este HTC Hub, au client pentru vreme, cotaţii bursiere şi ştiri, urmată de Phot Enhancer, un editor foto simplu cu 14 efecte, printre care şi un util Auto Enhancer. Celelalte modificări HTC cuprind procesarea Beats, setarea Attentive Phone care permite setarea volumului în momentul mişcării telefonului sau întoarcerea cu faţa în jos pentru închiderea soneriei de apel, şi Connection Setup, o aplicaţie care descarcă profiluri actualizate pentru reţeaua.
HTC 8S nu s-a făcut cu nimic remarcat atunci când a venit vorba de puterea semnalului, prestaţia fiind una obişnuită, însă terminalul se remarcă pentru volumul puternic, atât în cască cât şi în difuzor, şi microfonul fidel, chiar dacă neajutat de rutine pentru noise-cancellation.
Oferind un senzor de 5 MP şi un sistem optic cu diafragmă f/2.8, camera foto implementată de HTC nu reuşeşte să evadeze din mediocritatea întâlnită în acest segment de piaţă. Camera se remarcă prin culorile plăcute şi contrastul bun, însă expunerea nu este întotdeauna optimă iar nivelul de detalii este slab. La această ultimă problemă contribuie şi prostul obicei HTC de a folosi o postprocesare agresivă pentru reducerea zgomotului, care distruge toate detaliile fine, şi o compresie JPEG prea puternice, cu o calitate de 60-70%.
Captura video nu este nici ea mai presus, preluând toate plusurile şi minusurile capturii foto. Fişierul rezultat este un flux H.264 720p însoţit de sunet monofonic care, în ciuda unui bitrate mare de 8000Kbps, nu reuşeşte să captureze suficiente detalii.

Redare multimedia, GPS

Puţine sunt terminalele mai accesibile care strălucesc atunci când vine de redarea audio, şi nici măcar preţul mare nu este întotdeauna o garanţie a unei prestaţii bune. Din acest punct de vedere, HTC 8S va satisface doar utilizatorii fără pretenţii prea mari. Cu excepţia sunetului foarte puternic în căşti, care devine de-a dreptul asurzitor când este folosită procesarea Beats, 8S nu se remarcă cu nimic. Sunetul este modest, remarcându-se distorsiuni în zona mediilor şi înaltelor, o fidelitate modestă şi un ambient sonor plat, iar activarea procesării Beats nu face decât să amplifice aceste deficienţe.
Redarea multimedia  foloseşte player-ul nativ Music + Videos, cu toate neajunsurile acestuia: setări puţine şi suport sărac pentru formate audio sau video. Acesta oferă sortarea muzicii după artis, album si gen, crearea unor liste de redare, marcarea pieselor favorite şi controlul redării din Notification Area, însă codecurile suportate includ doar MP3, AAC şi WMA. Redarea video este la fel de spartană, iar lipsa compatibilităţii cu containerul MKV sau codecurile AC3 şi DTS implică obligativitatea conversiei fişierelor. Rezoluţia maximă suportată este 720p, fişierele 1080p putând fi pornite însă rulând cu o fluenţă complet nesatisfăcătoare, însă este greu de crezut că cineva ar risipi spaţiul de stocare pentru redarea Full HD pe un ecran WVGA.
Oferind suport GPS şi GLONASS, HTC 8S oferă un semnal GPS bun cu o localizare prin A-GPS care durează circa 10 secunde. Aplicaţia Maps, integrând acum datele de la NAVTEQ aduse de Nokia, oferă un set bun de hărţi, întrecut în topul soluţiilor incluse în sistemul de operare doar de către Google Maps. Aplicaţia oferă orientare pietonală sau auto şi descărcarea hărţilor pentru utilizare offline, cei care doresc mai mult putând apela la produsul gratuit Nokia Drive+.

Concluzii

În ciuda unor minusuri evidente, cum ar fi calitatea capturii foto/video sau stocare internă redusă, HTC 8S este un terminal Windows Phone 8 extrem de atractiv. Disponibil la un preţ de circa 1200 lei, acesta oferă o platformă hardware noua şi interesantă, autonomie mare, un ecran de bună calitate şi o carcasă frumoasa şi bine construită, care-l fac o opţiune demnă de luat în seamă de cei care sunt în căutarea unui terminal accesibil dar totuşi bine făcut.
Părţi pozitiveplus
  • +Construcţie şi dimensiuni
  • +Ecran
  • +Autonomie
  • +Platforma hardware
Părţi negativeminus
  • Stocarea internă mică
  • Captura foto/video

















Sursa : http://www.go4it.ro

MWC 2013: Supertablete de la Samsung, ASUS si Sony se lanseaza saptamana viitoare

MWC 2013: Supertablete de la Samsung, ASUS si Sony se lanseaza saptamana viitoare


Mobile World Congress de la Barcelona debuteaza pe 25 februarie, insa evenimentele de presa incep cu doua zile inainte.
Ne asteapta surprize nenumarate la targul de tehnologie Mobile World Congress de la Barcelona, programat sa inceapa pe 25 februarie. Primele produse vor fi prezentate inca de pe 23 februarie, cand incep conferintele de presa si lansarile. 
In domeniul smartphone-urilor, se prespune ca vom vedea primul telefon cu procesor octo-core, dar si alte lansari spectaculoase de la Samsung, Nokia, LG sau HTC.
Targul este dedicat, insa, si tabletelor, nu doar doar telefoanelor. Samsung, ASUS si Sony vor sa impresioneze cu cateva tablete performante, iar japonezii de la NEC aduc in Europa cea mai usoara tableta de 7 inch din lume, care intamplator are un nume care seamana cu al unui oras romanesc.
Daca ar fi sa ne bazam pe lucrurile care se cunosc sau se zvonesc, iata lista celor mai tari gadgeturi:

Samsung

Jurnalistii au primit deja invitatiile de a trece pe la standul sud-coreenilor de la Samsung. Cel mai probabil producatorul nu va aduce la Barcelona smartphone-ul Galaxy S IV, care se spune ca va aparea in martie. Dar asta nu inseamna ca participarea companiei la Mobile World Congress nu va impresionanta.
Pe partea de tablete, este foarte posibil sa vedem Galaxy Note 8.0, cu ecran de 8 inch si sistem de operare Android Jelly Bean. Aceasta ar urma sa aiba un display cu rezolutia 1280x800 pixeli si sa primeasca doua camere, una de 5 MP si o alta de 1,3 MP. Se mai vorbeste de un procesor quad-core la 1,6 GHz si de un S-Pen.
Alte zvonuri spun ca Samsung ar putea aduce doua tablete, una de 7 inch si o alta de 10 inch, ambele cu cuvantul "Tab" in denumire. Ar mai apararea si o a treia tableta, extrem de performanta.

Nokia

S-a zis ca Nokia va aduce la Mobile World Congress de la Barcelona prima sa tableta din istorie, care sa foloseasca Windows 8 RT. Din pacate, se pare ca acesta n-a fost decat un zvon, iar compania finlandeza se va concentra pe telefoane mobile unde asteptam cateva lansari spectaculoase. La editia de anul trecut a Mobile World Congress, Nokia a facut impresie, asa ca ne asteptam ca istoria sa se repete in anul acesta.

Sony

La standul Sony s-ar putea sa vedem noua Xperia Tablet Z, o tableta de 10 inch cu procesor quad-core la 1,5 GHz si sistem de operare Android Jelly Bean 4.1. Gadgetul a fost deja anuntat, asa ca mai mult ca sigur vom avea sansa sa primim specificatiile complete si cateva informatii suplimentare despre produs.

NEC

Japonezii de la NEC, care nu sunt deocamdata foarte prezenti pe piata din Romania, se pregatesc sa faca spectacol la Mobile World Congress de la Barcelona.
Ei au anuntat deja vor aduce cea mai usoara tableta de 7 inch, numeroase smartphone-uri, dar si alte gadgeturi inteligente.
Tableta pe care o vor prezenta cantareste numai 249 grame si are o grosime de 7,9 mm. Pare, asadar, un gadget perfect pentru a fi luat in bagaje. Numele tabletei esteMEDIAS TAB UL N-08D si ea exista deja in Asia. Vom fi cu ochii pe tableta si revenim cu amanunte dupa lansare!
Ce putem sa spunem, deocamdata, este ca arata foarte bine:

ASUS

Si ASUS promite sa aiba un factor "wow" la editia din acest an a Mobile World Congress de la Barcelona. Asteptam cu mare nerabdare sa vedem ASUS FonePad, de 7 inch, despre care se spune ca isi va face debutul la targul de tehnologie din Spania.
Tableta taiwanezilor are procesor Intel, sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean si ecran IPS. Ea va fi echipata cu procesorul Atom Z2420 (Lexington) la 1,2 GHz si tehnologie Hyper-Threading. Memoria RAM va fi de 1 GB.
Cei de la ASUS au scris pe invitatia trimisa jurnalistilor "In search of incredible". Conferinta de presa ce va avea loc pe 25 februarie, in prima zi a MWC 2013. 

HP

Zvonurile spun ca si cei de la HP ar urma sa vina la Mobile World Congress de la Barcelona cu cateva tablete Android care sa aiba Tegra 4 de la NVIDIA.
Ce se stie clar este ca cei de la HP vor sa intre puternic pe piata tabletelor, in acest an. Insa faptul ca primele astfel de lansari se vor petrece la Barcelona, ramane la stadiul de zvon.

Sursa : http://www.yoda.ro