vineri, 7 septembrie 2012

Samsung a confirmat actualizarea la Android 4.1 pentru Galaxy S II


Posesorii de telefoane din seria Samsung Galaxy S II vor avea în curând noi motive de bucurie, după ce producătorul coreean a anunţat că pregăteşte actualizarea sistemului de operare Android la noua versiune Jelly Bean.
Samsung Galaxy S II primeşte actualizare la Android 4.1Samsung Galaxy S II primeşte actualizare la Android 4.1

Prezentă momentan doar pe 1.2% dintre dispozitivele cu sistem Android, versiunea Jelly Bean este pe cale să ajungă în curând şi la posesorii de terminale Galaxy S3, iar mai nou şi cei care deţin încă un model Galaxy S2 din vechia generaţie.
Spre deosebire de saltul între versiunile Android 2.3 şi Android 4.0, upgrade-ul la versiunea Android 4.1 poate fi considerat unul minor, ce aduce mai ales îmbunătăţiri de performanţă şi retuşuri la nivel de interfaţă, cum ar fi un nou set de widget-uri pentru Homescreen, notificări expandabile şi interfaţă mai prietenoasă pentru aplicaţia responsabilă de vizualizarea colecţiei de poze. La capitolul noutăţi avem o tastatură touch reproiectată şi funcţionalitate îmbunătăţită pentru conectivitatea NFC. Spre exemplu, utilizatorii de terminale Galaxy S2 vor putea iniţia sesiuni de photo sharing prin simpla apropiere a telefoanelor.
Alături de Galaxy S3 şi Galaxy S2, Samsung a mai confirmat disponibilitatea în viitorul apropiat a pachetului de upgrade la versiunea Android 4.1 şi pentru telefoanele din seria Galxy Note, respectiv tableta Galaxy Note 10.1.

Amazon lanseaza noile tablete Kindle Fire si noile ebook readere

Amazon lanseaza noile tablete Kindle Fire si noile ebook readere


Preturile pornesc de la 69 de dolari pentru clientii din America.
Amazon.com a lansat aseara noua linie de ereadere si tablete Kindle. Pentru ebook readere, preturile pornesc de la 69 de dolari in SUA, in timp ce tabletele costa de la 199 dolari in sus.
"Nu a fost o lansare de produse, ci mai repede o declaratie de razboi. E clar ca Amazon vrea clientii Apple. In acest moment, Amazon nu este o companie pe care Apple sa o poata ignora ca rival", a declarat pentru Bloomberg Michael Gartenberg, analist la compania de cercetare de piata Gartner.

TABLETE
Kindle Fire HD vine in 3 modele. Primul dintre ele are 7 inch si se va vinde la preturi intre 199 si 249 dolari, in functie de memoria interna. Modelele de top au ecran de 8,7 inch, usor mai mic decat cel al iPad, iar preturile sunt de 299 pentru varianta WiFi, si de 499 pentru tabletele 4G LTE.
Noile tablete Kindle Fire HD sunt mai subtiri decat iPad-ul, ofera spatiu similar de stocare si au un sistem de sunet superior, toate acestea la un pret mai redus. Jurnalistii de la cnet sustin ca noile Kindle Fire HD sunt un adversar puternic pentru tabletele Apple:

"Lumea nu mai vrea gadget-uri. Consumatorii vor servicii. Kindle Fire este un serviciu. Te saluta pe nume, iese din cutie cu mult continut preincarcat si iti face recomandari", a spus seful Amazon, Jeff Bezos, la prezentarea produselor, citat de Mediafax.

EBOOK READERE
Cel mai ieftin ebook reader Kindle costa 69 de dolari in SUA, are ecran de 6 inch de tip e-ink si contine reclame. Varianta fara publicitate se vinde la 89 de dolari.
Amazon a prezentat si doua modele botezate Kindle Paperwhite, care au un ecran de rezolutie mai buna iluminat din fata, pentru a functiona mai bine in lumina puternica a soarelui. Produsul pleaca de la 119 dolari pentru varianta WiFi si ajunge la 179 de dolari pentru cea echipata cu antena 3G.
Cei de la The Verge au comparat noul Kindle cu modelul anterior:

Tabletele lansate joi de Amazon nu au GPS, spre deosebire de majoritatea produselor rivale, dar se bazeaza pe oferta uriasa de continut a retailerului online. Amazon.com a anuntat in august ca a vandut, distribuit electronic sau inchiriat prin magazinul online destinat produselor Kindle, peste 100 milioane de volume disponibile exclusiv prin serviciile companiei.

O iluzie optica innebuneste Internetul. Un milion de oameni au vazut-o in numai doua zile

O iluzie optica innebuneste Internetul. Un milion de oameni au vazut-o in numai doua zile

Iluzia optica animata a fost creata intr-un mod inedit.
O iluzie optica gandita si creata de utilizatorul de YouTube brusspup a innebunit Internetul. Pana acum aproape un milion de oameni au vazut-o, iar unii dintre ei au incercat sa o reproduca.
Animatiile sunt realizate cu ajutorul unor coli transparente care se suprapun, iar una este miscata deasupra celeilalte, scrie Gizmodo.
Imaginile pot fi descarcate de oricine prin link-urile de pe canalul de YouTube al lui brusspup.

Sursa : http://www.yoda.ro

Noi mistere legate de dispariţia dinozaurilor


Noi mistere legate de dispariţia dinozaurilor
Înainte de dispariţia dinozaurilor, acum 65 de milioane de ani, s-a produs o erupţie vulcanică de mari proporţii pe actualul teritoriu al Indiei. Acest fenomen a dus la încălzirea planetei dar şi la uciderea vieţii de pe fundul oceanului, relevă un nou studiu.
În lumea ştiinţei este acceptată teoria conform căreia extincţia dinozaurilor s-a produs ca urmare a unei coliziuni dintre un asteroid cu diametrul de 9 kilometri şi Pământ. Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea din Washington au descoperit că numărul vieţuitoarelor din adâncuri era deja în declin ca urmare a unor efecte produse de o erupţie vulcanică din Platoul Deccan, din India.
"Erupţiile au început în urmă cu 300.000 - 200.000 de ani înainte de impact şi se pare că au durat 100.000 de ani", a declarat coordonatorul studiului Thomas Tobin.
Cercetătorii spun că în tot acest timp, erupţiile ar fi umplut atmosfera cu particule mărunte numite aerosoli care ar fi produs răcirea planetei. În acelaşi timp, ele ar fi împrăştiat dioxid de carbon şi alte gaze cu efect de seră ce au declanşat o încălzire pe termen lung, fenomen care, la rândul său, a dus la provocarea celor două extincţii în masă.
"Efectele aerosolilor se pot vedea de la 1 la 10 ani, în timp ce efectele produse de dioxidul de carbon se pot întinde pe sute sau chiar mii de ani", a adăugat Tobin.
Cercetarea a fot realizată într-o zonă bogată în fosile, localizată pe insula Seymour, în Peninsula Antarctica. Oamenii de ştiinţă au prelevat probe din sedimente şi au utilizat o metodă numită magnetostratigrafiere pentru a afla de când datează fosilele.
Deşi nu există dovezi care să indice o relaţie de cauzalitate între prima şi cea de-a doua extincţie, Tobin consideră că este posibil ca speciile care au supravieţuit în urma primului eveniment, să fi fost prea slăbite pentru a rămâne în viaţă şi după al doilea.


Efectul placebo poate fi explicat din perspectiva evoluţiei


Efectul placebo poate fi explicat din perspectiva evoluţiei
La prima vedere, efectul placebo pare un fenomen enigmatic. O persoană care suferă de o infecţie uşoară se poate vindeca la fel de bine dacă ia un medicament activ sau o pastilă de zahăr. Acest fapt sugerează că organismul uman are capacitatea de a se vindeca singur, şi atunci la ce mai foloseşte pilula de zahăr? Dar rezultatele unei modelări pe computer oferă o posibilă explicaţie, în termeni evolutivi, sugerând că sistemul imunitar se află sub controlul minţii.
Peter Trimmer, biolog la Univeritatea din Bristol, Marea Britanie, a observat că un fenomen similar efectului placebo are loc şi în cazul unor animale, de exemplu hamsterii siberieni. Observaţiile au fost făcute pe exemplare ţinute în captivitate, în condiţii de laboratr.
Când apărea o infecţie, organismul aceste animale nu părea să lupte prea intens împotriva ei dacă regimul de lumină şi întuneric la care erau ţinuţi hamsterii semăna cu cel al iernii (cu zile scurte şi nopţi lungi). În schimb, dacă perioadele de lumină şi întuneric erau astfel reglate încât să imite caracteristicile verii (cu zile lungi şi nopţi scurte), hamsterii siberieni prezentau un răspuns imunitar puternic.
În mod similar, oamenii care urmează un tratament placebo crezând că iau medicamente pot prezenta un răspuns de două ori mai puternic decât cei care nu urmează niciun fel de tratament. Atât la hamsterii siberieni, cât şi la oameni, intervenţia dă naştere unui semnal mental care declanşează răspunsul imun.
Trimmer afirmă că există o explicaţie simplă: funcţionarea sistemuui imunitar este un prroces care consumă multă energie, astfel încât un răspuns imunitar puternic şi continuu ar secătui rezervele energetice ale organismului, punându-i viaţa în pericol. Cu alte cuvinte, atâta timp cât infecţia nu e letală, e mai "rentabil" pentru organism să aştepte un semnal care să indice că lupta împotriva infecţiei nu va pune animalul în pericol, epuizându-l.
Ipoteza a fost propusă de Nicholas Humphrey, fost psiholog la London School of Economics, în urmă cu un deceniu, dar dovezile care să o confirme au apărut abia acum, în urma unei simulări matematice pe computer, realizată de Trimmer şi colegii săi.
Din punctul de vedere al lui Nicholas Humphrey, hamsterul siberian reacţionează aşa, în mod inconştient, deoarece organismul său "crede" (pe baza regimului de lumină şi întuneric) că este vară, perioadă în care există resurse suficiente pentru a susţine un răspuns imunitar puternic.
Noi, oamenii, de asemenea, reacţionăm la tratament - chiar la unul fals - deoarece credem că acesta va reduce infecţia, permiţând sistemului nostru imunitar să reuşească s-o învingă rapid, fără a secătui resursele organismului.
Simularea lui Trimmer porneşte de la ideea că animalele sunt nevoite să cheltuiască resurse vitale pentru a lupta cu infecţiile, chiar uşoare. Modelul computerizat arată că, în medii cu condiţii schimbătoare de viaţă, animalele trăiesc mai mult şi au mai mulţi urmaşi dacă suportă infecţiile fără a riposta printr-un răspuns imunitar. În schimb, în medii mai favorabile, e mai avantajos pentru animale să genereze un răspuns imunitar şi să revină astfel la starea de sănătate cât mai rapid posibil. Rezultatele arată că e avatajos din punct de evedere evolutiv să poţi "porni" sau "opri" sistemul imunitar în funcţie de condiţiile de mediu.
Dacă ideea sa şi modelul matematic sunt corecte, crede profesorul Humphrey, înseamnă că până acum am înţeles greşit natura efectului placebo. Deşi trecerea la agricultură şi, în general, progresul tehnologic din ultimii 10.000 de ani au făcut ca oamenii să aibă la îndemână permanent resurse suficiente de hrană şi deci să poată, teoretic, să genereze un răspuns imun oricând , "comutatorul" nostru subconştient nu s-a adaptat încă la această situaţie. Un placebo "păcăleşte" mintea, convingând-o să creadă că e momentul potrivit pentru a comanda un răspuns din partea sistemului imunitar.
Însă un alt cercetător, Paul Enck, de la Universitatea Tübingen din Germania, crede că ideea este foarte interesantă, dar că există mai multe tipuri de răspunsuri placebo, în funcţie de boală, şi că e puţin probabil să poată fi explicate toate printr-un mecanism unic.


Un lac ascuns de un milion de ani va fi explorat de oamenii de ştiinţă


Un lac ascuns de un milion de ani va fi explorat de oamenii de ştiinţă
Lacul Ellsworth din Antarctica va fi studiat de o echipă de specialişti britanici în cadrul unui proiect pentru care se pregătesc de 15 ani. Accesul la lac va presupune forarea printr-un strat de gheaţă de trei kilometri grosime.
Prima echipă a transportat recent la faţa locului 70 de tone de echipament, înfruntând temperaturi de minus 35 de grade Celsius.
Exploratorii urmează să se întoarcă în Antarctica în noiembrie, odată cu încălzirea vremii (când începe vara în emisfera sudică), când vor fora prin stratul de gheaţă gros de cca. 3 kilometri, folosind tehnologii standard cu impact scăzut asupra mediului, şi vor colecta apă şi sedimente din lacul aflat sub calota glaciară.
 Exploratorii britanici vor fora prin gheaţa groasă de trei kilometri, pentru a dezvălui secretele unui lac ascuns de un milion de ani
Oamenii de ştiinţă speră ca, studiind mostrele colectate, să afle detalii despre viaţa de acum 1 milion de ani, despre paleoclima Terei şi să poată evalua stabilitatea calotei glaciare vest-antarctice şi implicaţiile privind o viitoare creştere a nivelului apelor mării.
Lacul Ellsworth, situat în partea de vest a continentului antarctic, are cca. 14 km lungime, 2-3 km lăţime şi este adânc de 150 m. Se află "ascuns" sub calota glaciară antarctică, într-un loc în care aceasta are o grosime de de cca. 3 km.
Peste 400 de asemenea lacuri subglaciare au fost identificate până în prezent în Antarctica.
În estul continentului, o echipă de specialişti ruşi desfăşoară un proiect similar, pe lacul Vostok.


„Putem descoperi forme de viaţă extraterestră în maximum 40 de ani”, susţine astronomul reginei Marii Britanii


„Putem descoperi forme de viaţă extraterestră în maximum 40 de ani”, susţine astronomul reginei Marii Britanii
Sir Martin Rees, fost preşedinte al Royal Society, cea mai veche societate ştiinţifică din lume, susţine că în următorii 40 de ani vom afla dacă există forme de viaţă dincolo de sistemul nostru solar.
Lordul Rees afirmă că astrofizicienii vor putea obţine imagini cu planete aflate la mare depărtare de Terra nu mai târziu de anul 2025, ceea ce va permite specialiştilor să descopere dacă acestea găzduiesc forme de viaţă extraterestră. Specialistul afirmă că „descoperirea originii vieţii şi a locurilor unde aceasta există” va constitui una dintre cele mai importante realizări ale ştiinţei în următorii 40 de ani.
Sir Martin Rees ocupă din 1995 poziţia de Astronomer Royal - un post important ce are rolul de a oferi consultanţă Reginei Marii Britanii pe teme de astronomie.
În cadrul unui discurs ţinut cu ocazia lansării unei noi serii de documentare coordonate de profesorul Stephen Hawking, Rees a declarat că „anumite provocări ştiinţifice ar putea fi dincolo de capacitatea creierelor umane. Aşa cum cimpanzeii nu pot înţelege fizica cuantică, este posibil ca anumite adevăruri să nu poată fi înţelese de către oameni. Este posibil ca anumite provocări să nu fie rezolvate în epoca umană, ci în epoca post-umană. Evoluţia va continua şi dincolo de oameni, căci nu suntem apogeul evoluţiei pe Terra”. Specialistul nu a exclus ca anumite probleme să nu poată fi rezolvate decât cu ajutorul unor civilizaţii extraterestre mult mai avansate decât noi.
Omul de ştiinţă crede că este posibil ca extratereştrii să poată fi percepuţi chiar şi în acest moment. „Problema este că noi căutăm ceva foarte similar nouă, presupunând că vor avea aceeaşi tehnologie pe care ne bazăm noi. Eu suspectez că viaţa şi inteligenţa pot exista în forme pe care noi nu le putem concepe”, a postulat Rees.


O periuţă de dinţi a salvat SSI, un proiect în valoare de 100 de miliarde de dolari


Doi astronauţi au reuşit să salveze Staţia Spaţială Internaţională, care valorează 100 de miliarde de dolari, folosind o periuţă de dinţi în valoare de 3 de dolari.
Astronauţii Sunita Williams şi Akihido Hoshide au dat dovadă de un nivel ridicat de creativitate atunci când au reuşit să rezolve o problemă tehnică improvizând o unealtă creată dintr-o periuţă de dinţi.
Săptămâna trecută, o defecţiune tehnică a limitat energia electrică la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, iar cei doi astronauţi au fost chemaţi în ajutor. În încercarea de a pune piesa nouă în locul celei defecte, astronauţii şi-au dat seama că spaţiul în care aceasta trebuia înşurubată era înfundat cu aşchii de metal care împiedicau montarea dispozitivului. Astronauţii au petrecut 8 ore îmbrăcaţi în costumul special şi chinuindu-se să găsească o strategie prin care să rezolve problema.
În ajutor le-au venit şi cei aflaţi la centrul NASA, de pe Pământ. Colaborând, oamenii de ştiinţă şi-au dat seama că cel mai potrivit obiect pentru curăţarea spaţiului ar fi o periuţă de dinţi. În scurt timp, cei de pe ISS au ataşat o bară de metal la o periuţă de dinţi şi au reuşit să adune aşchiile de fier care împiedicau conectarea piesei şi să permită curentului electric să ajungă la nivelul întregii Staţii Spaţiale.