vineri, 7 septembrie 2012

„Putem descoperi forme de viaţă extraterestră în maximum 40 de ani”, susţine astronomul reginei Marii Britanii


„Putem descoperi forme de viaţă extraterestră în maximum 40 de ani”, susţine astronomul reginei Marii Britanii
Sir Martin Rees, fost preşedinte al Royal Society, cea mai veche societate ştiinţifică din lume, susţine că în următorii 40 de ani vom afla dacă există forme de viaţă dincolo de sistemul nostru solar.
Lordul Rees afirmă că astrofizicienii vor putea obţine imagini cu planete aflate la mare depărtare de Terra nu mai târziu de anul 2025, ceea ce va permite specialiştilor să descopere dacă acestea găzduiesc forme de viaţă extraterestră. Specialistul afirmă că „descoperirea originii vieţii şi a locurilor unde aceasta există” va constitui una dintre cele mai importante realizări ale ştiinţei în următorii 40 de ani.
Sir Martin Rees ocupă din 1995 poziţia de Astronomer Royal - un post important ce are rolul de a oferi consultanţă Reginei Marii Britanii pe teme de astronomie.
În cadrul unui discurs ţinut cu ocazia lansării unei noi serii de documentare coordonate de profesorul Stephen Hawking, Rees a declarat că „anumite provocări ştiinţifice ar putea fi dincolo de capacitatea creierelor umane. Aşa cum cimpanzeii nu pot înţelege fizica cuantică, este posibil ca anumite adevăruri să nu poată fi înţelese de către oameni. Este posibil ca anumite provocări să nu fie rezolvate în epoca umană, ci în epoca post-umană. Evoluţia va continua şi dincolo de oameni, căci nu suntem apogeul evoluţiei pe Terra”. Specialistul nu a exclus ca anumite probleme să nu poată fi rezolvate decât cu ajutorul unor civilizaţii extraterestre mult mai avansate decât noi.
Omul de ştiinţă crede că este posibil ca extratereştrii să poată fi percepuţi chiar şi în acest moment. „Problema este că noi căutăm ceva foarte similar nouă, presupunând că vor avea aceeaşi tehnologie pe care ne bazăm noi. Eu suspectez că viaţa şi inteligenţa pot exista în forme pe care noi nu le putem concepe”, a postulat Rees.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu