2013 va fi, in mod cert, un an de cotitura in evolutia smartphone-urilor. Dupa ce sud-coreenii de la Samsung au anuntat ca vor lansa un Galaxy cu noul sistem de operare Tizen, bazat pe Linux si considerat o alternativa redutabila la Android, acum cunoscutul site de tehnologie cnet scrie ca in ultima parte a acestui an vom vedea si primele telefoane cu Ubuntu OS. Cei de la TheVerge sustin ca aceste gadgeturi vor ajunge la consumatori in primele luni ale lui 2014.

Ubuntu OS este extrem de apreciat de cei care fac programare open-source. Potrivit informatiilor care se cunosc in acest moment, Ubuntu OS ar urma sa functioneze bine si pe smartphone-urile mai putin performante.
Sistemul de operare evita Java, in favoarea codului nativ. Ubuntu OS pentru telefoane nu foloseste Java Virtual Machine, insa promite sa te ajute sa utilizezi aparatul la maximum. Cei care vor avea astfel de smartphone-uri vor descoperi multitaskingul la adevarata lui valoare.
Toata aceasta actiune se bucura de sustinerea celor de la Canonical, compania dedicata unor produse si servicii bazate pe sistemul de operare open-source Ubuntu. 
Jurnalistii de la TheVerge au postat un filmulet hands-on cu un telefon care are Ubuntu OS:

Ubuntu pentru smartphone-uri isi va face aparitia si la CES 2013, asa ca speram sa aflam mai multe.

Sursa : http://www.yoda.ro