vineri, 21 septembrie 2012

VIDEO: Secretele iPhone 5 au fost dezvaluite. Ce au gasit specialistii in interior

VIDEO:  Secretele iPhone 5 au fost dezvaluite. Ce au gasit specialistii in interior


Cum arata smartphone-ului Apple dincolo de carcasa. GALERIE FOTO
A devenit deja o traditie pentru site-ul iFixit, ca la fiecare lansare a unui nou gadget Apple, sa ne arate ce se ascunde dincolo de carcasa. A venit si randul noului iPhone.
iPhone 5 contine chip-uri de la Qualcomm, Avago si Skyworks Solutions. Memoria provine de la Hynix, iar chip-ul pentru radio-frecventa de la TriQuint.
"Cred ca surpriza principala vine de la TriQuin. Nu cred ca acest chip este si in celelalte iPhone-uri lansate recent, asadar sunt surprins sa-l vad aici", a declarat Mr. Soules, fondatorul iFixit, citat de cotidianul The Telegraph.

http://youtu.be/xdiJ9dVcMuw

Need for Speed: Most Wanted – Single Player Feature


Încă de la confirmarea faptului că echipa de la Criterion Games lucrează la un nou Need for Speed: Most Wantedfanii seriei au început să-şi pună anumite întrebări: "va fi open-world?""va exista poliţie?""va fi bazat pe o poveste precum precedentul joc din serie?" sau "maşinile vor putea fi personalizate la nivel vizual?".
Cel mai nou material video publicat de Electronic Arts vine să lămurească exact aceste aspecte, oferind o descriere destul de detaliată a mecanicilor de joc din modul single player al viitorului NFS: Most Wanted. Nu vor lipsi upgrade-urile pentru maşini, urmăririle cu poliţia sau sistemul de monitorizare a performanţelelor Autolog 2.

Need for Speed: Most Wanted va fi lansat pe 30 octombrie 2012 în Statele Unite ale Americii şi 2 noiembrie 2012 în Europa, pentru PC, Xbox 360, PlayStation 3 şi PlayStation Vita.


Astronomii au stabilit DISTANŢA OFICIALĂ dintre PĂMÂNT şi SOARE

Unitatea astronomică, aproximativ egală cu distanţa dintre Pământ şi Soare, folosită pentru a exprima distanţele din Univers, nu va mai fluctua, ea fiind oficial stabilită de Uniunea Astronomică Internaţională (UAI).



Astronomii au stabilit DISTANŢA OFICIALĂ dintre PĂMÂNT şi SOARE
Astronomii au stabilit DISTANŢA OFICIALĂ dintre PĂMÂNT şi SOARE
Unitatea astronomică este de acum înainte egală cu 149.597.870.700 de metri, o valoare convenţională aleasă pentru a fi compatibilă cu constantele astronomice în vigoare din 2009, se afirmă în comunicatul emis de Observatorul din Paris, scrie Mediafax.ro.
Schimbarea este la fel de virtuală pe cât este de arbitrară: orbita terestră reprezintă o elipsă, iar distanţa dintre planeta noastră şi Soare nu este, deci, fixă. Nu va exista niciun impact asupra vieţii cotidiene, iar lumina de la Soare va avea întotdeauna nevoie de opt minute pentru a ajunge pe Pământ.
Însă oamenii de ştiinţă nu mai sunt de acum obligaţi să ţină cont de marja de eroare de câţiva metri în plus sau în minus care exista în trecut.
"Până acum, valoarea în metri era determinată experimental, pentru ca ea să depindă de modelele şi de observaţiile utilizate, ca şi de sistemul de referinţă ales", au explicat specialiştii de la Observatorul din Paris.
Pe scurt: unitatea astronomică era întotdeauna "puţin sau mai mult" egală cu 150 de milioane de kilometri. Iar o unitate de referinţă în geometrie care variază face o impresie proastă.
"Astronomia dinamică contemporană impune plasarea într-un cadru al relativităţii generale şi folosirea unui ansamblu coerent de unităţi şi de constante. Definiţia unităţii astronomice avea nevoie de o revizuire. Iar acest lucru tocmai a fost făcut", au subliniat cercetătorii de la Observatorul din Paris.



Sursa : http://www.realitatea.net

Smartphone-ul chinezesc ZTE Blade III ajunge in Europa. Pret si specificatii tehnice

Smartphone-ul chinezesc ZTE Blade III ajunge in Europa. Pret si specificatii tehnice.


ZTE anunta un smartphone cu display mare si sistem de operare Android
Chinezii de la ZTE anunta disponibilitatea Blade III, un nou smartphone ieftin cu sistem de operare Android 4 Ice Cream Sandwich. ZTE Blade III are un ecran capacitiv TFT de 4 inch cu rezolutia de 800 x 480 pixeli.
Smartphone-ul are un procesor cu frecventa de 1 GHz, chip Qualcomm MSM 7227, o memorie RAM de 512 MB si un spatiu de stocare de 4 GB, ce poate fi extins cu un card de pana la 32 GB, prin slotul micro SD
ZTE Blade III va fi disponibil din aceasta luna in Finlanda, de luna viitoare in Suedia, iar pana la sfarsitul anului si in alte tari. Pretul pentru Suedia va fi de aproximativ 228 dolari (1499 SEK).

Specificatii tehnice:
  • Dimensiuni: 123 x 63,5 x 10 mm
  • Greutate: 130 grame
  • Culori: alb, negru
  • Ecran: WVGA TFT 4 inch
  • Rezolutie: 800 x 480 pixeli
  • Camera: 5 MP, autofocalizare
  • Sistem de operare: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • Memorie RAM: 512 MB
  • Spatiu de stocare: 4 GB (2,5 GB accesibili pentru utilizator)
  • MicroSD: pana la 32 GB
  • Procesor: 1 GHz
  • Chip: Qualcomm MSM 7227 A
  • Retea: HSDPA (7,2 Mbps) / UMTS / GSM / GPRS / EDGE
  • Conectivitate: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1, A2DP, DLNA
  • Alte functii: GPS, radio FM
  • Audio: MP3, AAC, AAC+, midi, wav, AMR-NB
  • Video: MPEG4, H.263, H.264
  • Baterie: Li-ion 1600 mAh


Un cerc misterios, descoperit pe fundul oceanului. Nimeni nu se astepta la aceasta explicatie




La inceputul acestui an, un scafandru japonez a fotografiat o forma ciudata pe fundul Oceanului, la 24 de metri adancime. Acum, misterul acestui cerc a fost descifrat.



Fotograful si scufundatorul Yoji Ookata, care are o experienta de 50 de ani in cercetarea vietii oceanice, a fost uluit sa observe acest cerc misterios pe fundul oceanului, langa coasta Japoniei.

Intrigat de ce a descoperit, el s-a intors, alaturi de o ehipa de filmare, ca sa afle cum a aparut aceasta forma bizara.

Cercul a fost facut de un peste micut, care a realizat “desenul” cu ajutorul inotatoarei, invartindu-se neobosit, zi si noapte.

Scopul desenului nu este insa unul artistic. Femelele sunt atrase de aceste forme si isi depun icrele in mijlocul cercului, unde sunt protejate de curentii marini datorita reliefului in care este realizat modelul.

Topirea gheţii scoate la iveală resursele naturale de la Polul Nord. China, Japonia şi Coreea de Sud se înscriu în cursa pentru “colonizarea” Arcticii



CNBC scrie că, pe măsură ce gheaţa de la Polul Nord se topeşte, super-puterile lumii încep să realizeze că exploatarea şi transportul resurselor naturale din zonele arctice devin mai accesibile.

SUA, Rusia şi mai multe naţiuni europene au deja acces la resursele de petrol şi gaze naturale de la Polul Nord, iar China încearcă să „cucerească” şi ea această zonă. În august, chinezii au trimis o navă către Europa pe la Polul Nord, iar acum fac lobby pentru a deveni observator permanent al zonei polare, spunând că „Arctica este moştenirea întregii omeniri”.



În plus, mai mulţi miniştri şi diplomaţi chinezi au vizitat Suedia, Danemarca, Islanda şi Groenlanda, pentru a propune să trimită muncitori chinezi la Polul Nord. De altfel, liderii europeni sunt îngrijoraţi că, prin costurile foarte mici pe care le oferă, chinezii ar putea pune mâna pe toate resursele Groenlandei, sugerează CNBC.

Polul Nord adăposteşte 20% din resursele de petrol şi gaze naturale ale lumii

Vicepremierul Groenlandei, Jens B. Frederiksen, spune că reprezentanţii insulei sunt trataţi diferit în ultimii ani, însă este conştient că acest lucru se petrece datorită resurselor minerale rare, esenţiale pentru dezvoltarea tehnologiilor noi, cum ar fi smartphone-urile sau sistemele militare de ghidare. Alte două puteri asiatice interesate de exploatarea resurselor de la Polul Nord sunt Japonia şi Coreea de Sud.

CNBC scrie că, de când gheaţa de la Polul Nord se topeşte într-un ritm alarmant şi accesul la resurse este mai facil, Consiliul Arctic s-a transformat dintr-un observator al faunei polare într-un organism decizional, care trebuie să stabilească viitoarele taxe portuare şi alte aspecte care ţin de exploatarea şi transportul resurselor.

Zona arctică adăposteşte 20% dintre rezervele de petrol şi gaze naturale ale lumii, însă exploatarea acestora este încă foarte slabă. Din acest motiv, CNBC scrie că SUA, Canada, Danemarca şi alte ţări din apropierea Oceanului Arctic sunt într-o permanentă dispută referitoare la cum să traseze „graniţele” Polului Nord. Sursa scrie că singura şansă a chinezilor este să se alieze cu companii din ţările apropiate de Polul Nord, în care să investească şi din care să scoată maximum posibil. De altfel, chinezii deja construiesc mine în Groenlanda şi vor să cumpere două companii petroliere din Canada.



Ţara în care sexul virtual a devenit infracţiune

Daca tot suntem bombardati cu tot felul de ferestre cu invitatii la videochat, in functie de site-urile pe care ne petrecem timpul liber, in curand daca facem click pe un astfel de pop-up s-ar putea sa incalcam legea in cazul in care respectiva video conferinta capata trasaturi erotice.

Cybersexul a devenit ilegal în Filipine
Cybersexul a devenit ilegal în Filipine
In Filipine s-a creat un precedent periculos zilele trecute prin adoptarea unei legi care interzice cetatenilor aflati pe teritoriul tarii orice ,,expunere lasciva de organe sexuale sau activitate sexuala” cu ajutorul unui computer. Cu numele de Cybercrime Prevention Act of 2012, aceasta lege reinventeaza aproape in integime practicile permise sau interzise in mediul online.  Ca idee, tot aceasta lege pedepseste hackingul si impune amenzi usturatoare pentru comentariile calomnioase facute pe internet, scrie playtech.ro.
Din  pacate, ca si in cazul altor materiale publicate menite sa legifereze activitatile intreprinse pe internet, noua lege influenteaza negativ libertatile oamenilor. Este adevarat ca partea ce vizeaza cybersex-ul are ca scop prevenirea traficului de persoane si a prostitutiei, dar din pacate textul legii este atat de ambigu incat ajung sa fie afectati si oameni nevinovati. Ca urmare, nu a durat mult si organizatii precum EFF (Electronic Frountier Foundation) sau IDL(Internet Defense League), ce au ca scop protejarea libertatilor online, au sarit in apararea cetatenilor tarii.


Sursa : 
http://www.realitatea.net

VIDEO: iPhone 5 a ajuns in magazine. Cum au reactionat fanii iPhone

VIDEO: iPhone 5 a ajuns in magazine. Cum au reactionat fanii iPhone


Precomenzile pentru iPhone 5 au depasit 2 milioane de unitati intr-o singura zi, de peste doua ori mai mari fata de recordul anterior stabilit de iPhone 4S
Clientii din Australia, Japonia si Hong Kong au inceput sa cumpere vineri iPhone 5, indicand o cerere solida pentru smartphone, in pofida unei controverse tot mai mari privind serviciul de harti pus la dispozitie de Apple, potrivit cotidianului Wall Street Journal.
iPhone 5 intra la vanzare vineri in mai multe tari, Australia fiind urmata de Japonia, Singapore, Hong Kong, Franta, Germania si Marea Britnie, Statele Unite si Canada.
Startul a fost dat in Australia, prima tara pe calendarul de vanzari al Apple. Sute de oameni au stat la cozi in Sydney, unii asteptand chiar si 68 de ore pentru cea mai noua versiune a popularului smartphone. Entuziasmul a fost atat de mare incat casa de pariuri online Sportsbet.com a organizat pariuri privind lungimea cozii de la magazinul Apple din Central Business District din Sydney sau cele mai populare aplicatii descarcate.
Un reprezentant al site-ului mobilephonefinder.com, Todd Foot, a afirmat ca este prima persoana din lume care a cumparat un iPhone 5 vineri dimineata, dupa ce a asteptat la coada inca de marti. Foot a declarat ca a identificat, deja, probleme cu serviciul de harti al sistemului de operare iOS 6 al telefonului Apple.
"Se pare ca nu este 100% precis. De fapt, magazinul de peste drum este Darrell Lea, iar pe hartile utilizate de iPhone 5 apare ca un magazin Apple. Se fac ceva glume pe seama acestei erori", a spus el.

http://youtu.be/Dm3JeGdmZ9w
In Japonia, a doua piata pe care a intrat la vanzare iPhone 5, fanii Apple au asteptat cu nerabdare noul produs.
Circa 750 de oameni stateau la coada in fata magazinului Apple din cartierul Ginza din Tokyo cu 10 minute inainte de deschidere. La cateva strazi distanta, un ceas digital in fata unui magazin Softbank, unde erau aliniati cateva sute de fani iPhone, anunta timpul ramas pana la startul vanzarilor.
La Hong Kong, clientii au fost mai calmi, mai multe zeci de agenti de securitate ajutand la controlul unei multimi formate din peste o suta de fani Apple adunati in fata unui magazin din mallul aflat in cladirea International Finance Center, inainte de deschidere.
Atmosfera ordonata reflecta si faptul ca magazinul a pus iPhone 5 doar la dispozitia clientilor care si-au facut rezervare online, iar la intrare se afla o zona de check-in similara celor din aeroporturi.

http://youtu.be/qB2TvOoCjVk
La inceputul saptamanii, Apple a anuntat ca precomenzile primite pentru iPhone 5 au depasit 2 milioane de unitati intr-o singura zi, fiind de peste doua ori mai mari fata de recordul anterior stabilit de iPhone 4S.
Cererea pentru iPhone 5 a depasit oferta, astfel ca unele precomenzi vor fi onorate in octombrie si nu in septembrie asa cum era planificat initial, se arata intr-un comunicat al Apple, preluat de agentia de presa Mediafax.

Facebook Messenger pentru Android primeşte îmbunătăţiri


 Aplicaţia Facebook Messenger pentru Android a ajuns la o nouă versiune, ce adaugă suport pentru gruparea mesajelor într-un fir de discuţie comun şi comunicarea prin mesaje SMS.
 Facebook Messenger pentru AndroidFacebook Messenger pentru Android

  Cu noua funcţie, mesajele SMS recepţionate pe telefonul mobil pot fi citite şi din aplicaţia Facebook Messenger. Pentru a nu crea confuzie şi duce la rătăcirea mesajelor, fiecare SMS primit ajunge şi în inbox-ul aplicaţiei de mesagerie a telefonului mobil. Din considerente de protejare a intimităţii, mesajele SMS nu sunt publicate în paginile reţelei de socializare şi sunt vizibile doar din aplicaţia Messenger instalată pe telefonul care le-a primit. Trebuie ştiut că suportul pentru mesaje SMS este oferit numai pentru anumite modele de telefoane Android. Lista dispozitivelor suportate cuprinde deocamdată modelele HTC EVO 3D, HTC One X, HTC Wildfire S, LG Optimus Black, LG Optimus Hub, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy SIII şi Samsung Galaxy Y.
 Facebook Messenger pentru AndroidFacebook Messenger pentru Android

  Lista noutăţilor cuprinde şi un panou de tip slide-out, în care putem vedea cine este online pe Facebook. Conversaţiile purtate cu prieteni sunt grupate într-un sistem de balonaşe, prin care putem urmări mai uşor firul discuţiei. Indicatorul "last active", prezent în dreptul fiecărui utilizator din listă, ne arată când au fost ultima oară online. Secţiunea "favorites" grupează utilizatorii cu care obişnuim să comunicăm mai des.
Ajutată de noile funcţii, aplicaţia Facebook Messenger  tinde spre statutul de locaţie centrală pentru toate formele de comunicare desfăşurate pe telefonul mobil. Alături de versiunea pentru Android, Facebook va lansa şi o aplicaţie actualizată pentru dispozitivele Apple iOS, însă aceasta nu va include suportul pentru gruparea mesajelor în fire de discuţie. De vine pare să fie chiar Apple, compania refuzând să permită includerea acestei funcţii pentru dispozitivele sale.

Invenţia care va îi permite telefonului mobil să devină subţire cât un card de credit





Oamenii de ştiinţă creează o nouă lentilă ultrasubţire cu ajutorul căreia următoarele telefoane mobile inteligente vor fi subţiri precum cărţile de credit.



Noua lentilă este plată, fără distorsiuni şi atât de subţire încât pe lăţimea unui fir de păr ar încăpea 1.500 de exemplare. Specialiştii cred că, în viitor, lentila va putea fi utilizată pentru o gamă largă de produse, de la telefoane mobile şi camera de luat vederi, până la sisteme de comunicare prin fibră optică.

Cercetătorii au explicat că lentilele folosite pentru a concentra lumina în ochelari, microscoape sau alte produse, folosesc aceeaşi bază tehnologică care datează de la sfârşitul anilor 1200, atunci când lentilele pentru ochelari au fost introduse în Europa.

Lentilele existente nu sunt destul de subţiri sau de plate pentru a înlătura distorsiunile precum aberaţia de sfericitate, astigmatismul şi coma optică, care împiedică crearea unei imagini clare. Corectarea acestor distorsiuni necesită existenţa unor soluţii complexe precum utilizarea mai multor lentile, proces ce face ca greutatea dispozitivului să crească şi la fel şi dimensiunea.

Pentru a depăşi aceste provocări, oamenii de ştiinţă au dezvoltat o nouă lentilă super-subţire care are o putere de rezoluţie ce se apropie de limitele teoretice stabilite de legile opticii.

Suprafaţa lentilei este modelată cu dungi metalice foarte mici care, pe măsură ce ele se îndepărtează de centru, curbează lumina diferit şi determină fasciculul să se concentreze brusc fără a distorsiona lumina.

Versiunea actuală a lentilei funcţionează la o anumită lungime de undă, dar oamenii de ştiinţă spun că ea poate fi proiectată pentru a fi utilizată pe un spectru mai larg.