vineri, 8 februarie 2013

ASUS anunta o conferinta de presa. Ce ar putea lansa taiwanezii

ASUS anunta o conferinta de presa. Ce ar putea lansa taiwanezii


Producatorul taiwanez pregateste o lansarea unui nou gadget in prima zi de MWC 2013
ASUS a trimis o invitatie cu motto-ul "In search of incredible" pentru o conferinta de presa ce va avea loc pe 25 februarie, in prima zi MWC 2013.
Taiwanezii ar putea prezenta FonePad, o tableta cu procesor Intel, sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean si ecran IPS de 7 inch.
Tableta va fi echipata cu procesorul low-end Atom Z2420 (Lexington) cu frecventa de 1,2 GHz si tehnologie Hyper-Threading si o memorie RAM de 1 GB.
Tableta ar putea fi prezentata la Barcelona cu ocazia MWC 2013. Mobile World Congress va avea loc in intre 25 si 28 februarie.

Sursa : http://www.yoda.ro

Suprematia Google, in pericol. Un motor de cautare rusesc vine tare din spate

Suprematia Google, in pericol. Un motor de cautare rusesc vine tare din spate


Rusii au reusit deja sa depaseasca Bing si tintesc locul 1.
Un motor de cautare rusesc, Yandex, a reusit sa bata Bing si sa se pozitioneze pe locul 4 in ierarhia motoarelor de cautare din lume. Informatia vine dupa ce ComScore spunea ca Yandex a adunat mai multi utilizatori pe luna decat motorul facut de Microsoft atat in noiembrie 2012, cat si in decembrie 2012, scrie slashgear.
Deocamdata, numarul 1 este Google, care a adunat un total de 114,7 miliarde de cautari si are un market share de 65,2%. Locul al doilea e ocupat de chinezii de la Baidu, care au adunat 14,5 miliarde search-uri si isi revendica 8,2% din piata. Yahoo! ocupa un modest loc trei, cu 4,9% market share si 8,6 miliarde de cautari.
Lucrurile interesante se petrec la locul 4, ocupat pana acum de motorul de cautare Bing de la Microsoft. Rusii de la Yandex au reusit sa avanseze pe aceasta pozitie, adjudecandu-si 2,8% din piata si avand 4,8 miliarde de cautari. Bing, care acum e pe 5, a reusit sa stranga 4,4 miliarde de cautari si sa obtina un market share de 2,5%.
Chiar daca pentru o buna parte dintre utilizatorii Internetului numele Yandex nu spune mare lucru, motorul de cautare este extrem de apreciat in tarile vorbitoare de limba rusa, unde isi adjudeca 60% din piata. Iar cu putin efort si cu mici inovatii, cei care l-au creat ar putea sa-si croiasca loc spre primele locuri ale clasamentului.

Sursa : http://www.yoda.ro

Descoperire bizară pe Marte: ce reprezintă ciudata protuberanţă metalică fotografiată de Curiosity?


O fotografie realizată recent de roverul marţian Curiosity surprinde un obiect ciudat care pare să iasă dintr-o rocă: este strălucitor, metalic şi aparent la nelalocul său în peisajul prăfuit de pe Marte.

Roverul trimis de NASA pe Marte a detectat ciudatul obiect pe data de Sol 173 (30 ianuarie, în zile pământene), fotografiindu-l cu instrumentul Mastcam. Protuberanţa pare să măsoare doar 0,5 centimetri, fiind vizibilă datorită umbrei pe care o proiectează pe roca de sub ea.
Momentan, specialiştii nu ştiu ce ar putea fi ineditul obiect zărit în imaginea realizată pe Marte. O ipoteză speculează că ar putea fi vorba despre o bucată de fier, care nu a oxidat datorită cantităţilor foarte scăzute de oxigen aflate pe Marte. Originea fierului ar putea fi un meteorit.
Faptul că protuberanţa nu a acumulat praf, spre deosebire de rocile din jurul său, pare să susţină ipoteza unui metal, deoarece suprafeţele metalice tind să reziste mai uşor depunerii de praf în comparaţie cu alte suprafeţe.
Imaginea originală surprinsă de roverul Curiosity, ce are rezoluţia de 13720 x 5491, poate fi văzută pe Flickr.
Aceasta nu este prima fotografie realizată de roverul Curiosity pe Marte ce i-a intrigat pe astrofizicieni. Luna trecută o misterioasă „floare marţiană” i-a nedumerit pe oamenii de ştiinţă.
Sursa: http://www.descopera.ro

Coda One, combinatia perfecta dintre o boxa si un telefon


Vrei sa nu vrei, noile gadgeturi ale momentului fac o treaba din ce in ce mai spectaculoasa de a-ti demonstra ca  sunt bune in mai multe domenii simultan. Coda One este un exemplu al acestei afirmatii, reusind sa functioneze fara probleme ca un handsfree, o boxa wireless si alte cateva lucruri.
coda one bluetooth speaker phne
Coda One este numele gadgetului din imagine ce se conecteaza la telefonul din dotare prin Bluetooth si poate fi folosit in locul acestuia din urma ca un receptor clasic de telefon. In cazul in care vreti sa impartasiti o conversatie cu prietenii de la masa, Coda One functioneaza la fel de bine si ca un aparat pentru teleconferinta. Mai e ceva. Si muzica poate fi redata la o calitate surprinzatoare prin intermediul lui Coda One, atunci cand nu folositi dispozitivul din imagine la ureche, ca pe un telefon
La capitolul detalii tehnice, Coda One foloseste Bluetooth 3.0 pentru imperechere si tine minte ultimele 8 dispozitive cu care a interactionat. Daca tot am mentionat o experienta clasica a socializarii la telefon trebuie sa retineti ca singurul buton de pe lateral initiaza sau inchide un apel, iar daca este apasat prelungit declanseaza interactiunea cu Siri si Vlingo. Cu un pret de 99 dolari, Coda One este o alternativa interesanta intr-un ocean de boxe wireless similare estetic.

Sursa : http://playtech.ro

Avanpremieră pentru BlackBerry Z10 - un smartphone diferit


Primul smartphone cu ecran tactil mare de la BlackBerry a fost aşteptat foarte mult timp. El ar trebui să reprezinte simbolul revenirii companiei RIM pe o piaţă dominată categoric de Android şi iOS. Am primit în teste un terminal BlackBerry Z10, dar nu modelul final, ci un sample pentru presă. Chiar şi aşa, el ne ajută să ne facem o părere foarte pertinentă legată de smartphone şi noul sistem de operare BlackBerry 10 OS. Mai jos găsiţi un clip scurt de prezentare. El se doreşte a fi doar o avanpremieră la un test amplu pe care-l vom publica săptămâna viitoare.
Din păcate, în clipul de mai sus ne-a scăpat o mică eroare. Sistemul de operare permite creare unor foldere care să includă mai multe aplicaţii. BlackBerry Z10 este disponibil momentan doar în doua ţări, Canada şi Marea Britanie. Nu se ştie momentan când va ajunge şi pe alte pieţe, însă zvonurile vorbesc de luna martie.

Sursa : http://www.go4it.ro/

Top 10 cele mai aşteptate telefoane din 2013


Consumer Electronics Show a trecut, fără să impresioneze la capitolul lansări de smartphone-uri. Luna aceasta însă, mai precis în perioada 25 – 28 februarie, vom fi prezenţi laMobile World Congress, un târg dedicat 100% industriei mobile, iar aici ne aşteptăm la câteva surprize care fără îndoială vor stârni discuţii aprinse. De ce credem asta? Pentru că producătorii de top au toate motivele să iasă în evidenţă şi să anunţe un gadget care să lupte pentru a câştiga premiul pentru cel mai bun dispozitiv mobil nou, anunţat la MWC 2013. Lăsând acum la o parte presupunerile, propun să ne îndreptăm atenţia către ce ştim cu siguranţă că se va lansa anul acesta. Iată aşadar ce telefoane aşteptăm în 2013.

Sony Xperia Z

Xperia Z este în momentul de faţă cel mai performant smartphone Sony, singura lui problemă fiind aceea că nu a apărut încă în magazine.
Când îl veţi vedea însă la standuri, puneţi mâna pe el şi studiaţi-l cu atenţie. Sony este o companie recunoscută pentru designul elegant şi atenţia pe care o acordă la construcţia şi finisajul produselor. Spre exemplu, deşi arată ca un bibelou, corpul lui Xperia Z este etanş şi împiedică pătrunderea apei şi a prafului, iar ecranul este rezistent la zgârieturi şi lovituri.
Cât despre dotări, vorbim despre un dispozitiv cu configuraţie de top: procesor quad core la 1.5 GHz, ecran de 5 inch Full HD (1920 x 1080 pixeli rezoluţie), 2 GB RAM, cameră de 13.1 MP (evident cu filmare Full HD), 3G, 4G, NFC, Wi-Fi 802.11n şi sistem de operare Android 4.1.2 Jelly Bean. Toate acestea într-un corp de doar 7,9 mm grosime!
Sony Xperia ZSony Xperia Z

Sony Xperia ZL

Sony Xperia ZL este o variaţie a lui Xperia Z (NU o versiune mai ieftină). Au în comun caracteristicile de bază (ecranul, camera, procesorul, memoria), dar ZL-ul este ceva mai gros (9,8 mm), nu rezistă sub apă, în schimb oferă câteva facilităţi extra interesante: „One touch mirroring” (streaming prin NFC pe televizor) şi IR Remote (funcţie telecomandă).
Sony Xperia ZLSony Xperia ZL


BlackBerry Q10 şi BlackBerry Z10

Cel mai nou dispozitiv BlackBerry mizează pe designul deja clasic cu tastatură fizică QWERTY, dar oferă în acelaşi timp şi control tactil prin intermediul ecranului capacitiv HD, cam mic totuşi pentru anul 2013 (doar 3.1 inch). Un pariu riscant făcut de compania canadiană, în contextul în care puţini utilizatori mai sunt interesaţi de aşa ceva. Nici dotările nu sunt prea strălucite: lipsesc facilităţile inovatoare, lipseşte şi conectivitatea 4G, iar puterea de procesare nu impresionează nici ea: dual core 1.5 GHz. Aşteptări mai mari avem de la celălalt model, BlackBerry Z10, cu control tactil integral şi ecran de 4.2 inch.
BlackBerry Q10BlackBerry Q10


Samsung Galaxy S IV

După succesul reportat de toţi ceilalţi precedenţi din serie, Samsung va avea o misiune dificilă care urmăreşte să satisfacă doleanţele celor mai exigenţi fani. Aceştia vor un smartphone de top care să surclaseze prin dotări şi performanţe principalul competitor – Apple iPhone. În acelaşi timp, vor un smartphone care să nu mai lase loc de comentarii răutăcioase pe partea de design, Galaxy S III primid ceva critici la acest capitol. Momentan, misterul planează asupra viitorul Galaxy şi nu putem decât să intuim că sud-coreenii vor da tot ce au mai bun pentru a-şi consolida poziţia de lider de piaţă.

Samsung Galaxy S II Plus

Cu Galaxy S II Plus, Samsung încearcă să obţină un scor de vânzări cât mai mare, oferind un produs  accesibil cu dotări decente (procesor dual core 1.2 Ghz, cameră de 8 MP cu înregistrare Full HD, ecran de 4.3 inch şi 800 x 480 pixeli rezoluţie, HSDPA, Wi-Fi, GPS). Acest smartphone va lupta pe segmentul de mijloc (mainstream) fără să aducă aşadar ceva special şi se va baza mai mult pe popularitatea brand-ului. Costul redus va fi desigur celălalt factor de decizie pentru potenţialii clienţi.
Samsung Galaxy S II PlusSamsung Galaxy S II Plus

HTC Desire U

HTC ne-a obişnuit în ultima vreme cu smartphone-uri impozante, dar nu a uitat nici de clienţii care vor un telefon foarte practic, iar în acest sens a aruncat în luptă modelul Desire U, cu funcţionalitate Dual SIM, dual stand-by.
Restul specificaţiilor includ procesor single core la 1 Ghz, cameră de 5 MP cu filmare WVGA, ecran de 4 inch cu 800 x 480 pixeli rezoluţie, HSDPA, Wi-Fi şi, opţional, NFC. Legat de NFC, să spunem că, foarte probabil, vor exista două versiuni de Desire U care vor fi lansate pe pieţe diferite: o versiune cu NFC, cealaltă fără.
HTC Desire UHTC Desire U

Huawei Ascend D2

Huawei este un brand cunoscut mai mult pentru modem-uri 3G în România (asta pentru că nu prea sunt importate alte produse de-ale lor în ţara noastră), dar la nivel global se remarcă şi prin smartphone-urile cu hardware de top. Este şi cazul modelului Ascend D2, care vine în întâmpinarea noastră cu o configuraţie quad core proprietară (chipsetul Huawei K3V2), 2 GB RAM, ecran de 5 inch Full HD şi cameră de 13 MP cu video Full HD 1080p. Construcţia etanşă (rezistenţă la pătrunderea apei şi a prafului) poate contribui şi ea la succesul acestui smartphone redutabil.
Huawei Ascend D2Huawei Ascend D2


ZTE Grand S

Este probabil cel mai interesant dispozitiv (palpabil) lansat anul acesta. A fost prezent la Consumer Electronics Show, unde a impresionat prin corpul suplu de 6,9 mm şi dotările de excepţie: ecran de 5 inch Full HD, procesor quad core la 1.7 GHz, cameră de 13 MP cu video Full HD şi conectivitate 4G. Din punct de vedere al specificaţiilor, poate fi comparat cu Sony Xperia Z. Care dintre ele va prinde însă mai bine la public? Rămâne de văzut.
ZTE Grand SZTE Grand S

Lenovo K900

Lenovo încearcă din răsputeri să treacă de bariera grea care o ţine departe de topul producătorilor, însa acest lucru nu este deloc uşor. A apărut relativ târziu pe piaţa smartphone-urilor, iar modelele lansate până în prezent au fost trecute cu vederea de publicul larg. Poate de această dată, cu Lenovo K900, vor reuşi să impresioneze. Potenţial există. Vorbim despre un smartphone construit pe o platformă Intel cu procesor Atom Z2580, acompaniat de 2 GB de RAM şi un GPU PowerVR SGX544, iar la periferie de o cameră de 13 MP Full HD, toate acestea într-un corp de doar 6,9 mm grosime. Ecranul de 5.5 inch şi 1920 x 1080 pixeli este şi el promiţător. Per ansamblu, Lenovo K900 merită toată atenţia noastră.
Lenovo K900Lenovo K900


Apple iPhone (generaţia a VII-a)

Nu puteam încheia acest articol fără să pomenim de viitorul telefon Apple. Concret, vorbim despre a VII-a generaţie, o cifră care va fi decisivă în evoluţia companiei din Cupertino pe piaţa smartphone-urilor. Trebuie să spunem că Apple vinde în continuare bine pe segmentul mobil, însă are dificultăţi din ce în ce mai mari în faţa concurenţei. Samsung câştigă teren încet şi sigur, iar noile dispozitive cu Windows Phone ciupesc şi ele (chiar dacă foarte puţin deocamdată) din mărul odinioară de neatins.
Ca de obicei, telefonul Apple este greu de ghicit, mai ales acum când se aşteaptă o inovaţie cu undă de şoc, inovaţie care, să recunoaştem, a cam lipsit la ultimul model (iPhone 5).
Acestea sunt aşadar telefoanele pe care le aşteptăm în 2013. Vom avea parte şi de surprize. Cum spuneam, la Mobile World Congress vor fi lansate dispozitive despre care nu ştim nimic. Vom păşi cu mare interes şi emoţie la standul Nokia care a adus telefoane din belşug la ediţia precedentă a târgului din Barcelona, dar şi la Samsung, HTCSonyLGMotorola şi, de ce nu, chiar şi la producătorii mai puţin titraţi.

Sursa  : http://www.go4it.ro

Sătui de Facebook? Conform unui studiu, nu sunteţi singuri


Dacă v-aţi săturat de mesaje neroade, pozele cu pisici şi certurile inutile de pe Facebook, studiul Pew Research Center afirmă că nu sunteţi singuri. Conform statisticilor întocmite pe un eşantion de 1000 de persoane, 61 de procente din utilizatori iau pauze în utilizarea acest serviciu, care merge de la câteva zile la câteva săptămâni.
Principalele motive pentru care utilizatorii renunţă  temporar la Facebook sunt lipsa timpului necesar actualizării profilului, scăderea interesului pentru conţinutul găsit acolo şi, nu în ultimul rând, senzaţia că acesta este doar o pierdere de vreme.
Deşi Facebook nu are un bun renume atunci când vine vorba de protecţia datelor personale, doar 4 procente din utilizatori au renunţat, parţial sau definitiv, la serviciile sale din acest motiv. Ceilalţi utilizatori, dintre care 20% au încercat să renunţe la serviciile sale cel puţin o dată, au dat vina pe lipsa timpului (21%) şi lipsa interesului (10%).
Cu cei un miliard de utilizatori, Facebook nu are încă motive serioase să se teamă, 69% din numărul total de subiecţi declarând că intenţionează să petreacă la fel de mult timp pe site ca până acum. Acest aspect s-ar putea însă schimba deoarece aproape jumătate din utilizatorii tineri, cu vârste între 18 şi 29 de ani, petrec mai puţin timp pe Facebook decât o făceau cu un an înainte, iar dintre persoanele care nu au încă un cont, doar 8% au declarat că ar fi interesate de aşa ceva.

Sursa : http://www.go4it.ro

Chromebook Pixel: poate o farsă bună, poate un viitor laptop Google


Google şi-a oferit sistemul de operare cloud Chrome OS doar prin intermediul producătorilor tradiţionali de laptopuri, pornind la drum cu două parteneriate cu Acer şi Samsung, cărora li s-au alăturat de curând şi altele cu Lenovo şi HP. Unele dintre aceste sisetme au fost interesante, cum ar fi de pildă modelul ARM fabricat de Samsung, altele, mai puţin…
Celor 8 modele de laptopuri şi 3 modele de sisteme desktop li s-ar putea alătura în curând un model de laptop, în a cărui producţie Google se va implica, aşa cum a făcut-o în cazul telefoanelor mobile sau tabletelor din gama Nexus. Povestea a început cu un film demonstrativ cu origine incertă, o declaraţie a unui dezvoltator implicat în proiectele Chromium şi Chrome OS şi, în final, o scuză publică a managerului agenţiei de publicitate Slinky de pe ale cărei servere a fost furat acest clip.
Dacă este vorba de o farsă bine pusă la punct, o campanie de marketing sau o scurgere reală de informaţii, încă nu putem şti. Conform succintelor informaţii prezentate în acest scurt film promoţional, viitorul laptop dezvoltat de Google va oferi o rezoluţie de 2560 x 1700 pixeli şi ecran tactil, iar carcasa acestuia, care seamănă izbitor cu un Macbook Pro, sugerează şi încercarea de intrare într-un sector de piaţă superior.
Această informaţie poate fi coroborată cu un zvon anterior, care a afirmat implicarea Google în proiectarea unui Chromebook nou. Dacă Chromebook Pixel va deveni realitate, probabil că vom afla într-un din ediţiile viitoare ale conferinţei Google I/O.

Sursa : http://www.go4it.ro

Firefox devine mai destept… peste noapte


Versiunile de Mozilla au aparut in ultimul an ca ciupercile dupa ploaie, dezvoltatorii continua insa sa gaseasca functii noi cu care sa experimenteze.
Firefox Night Builds AAC MP3 h.264Dupa ce s-a luptat destul de mult impotriva adoptiei unor formate video comerciale in favoarea unora open source, Firefox a cedat presiunii utilizatorilor. Din acest motiv, noile functii incluse intr-o versiune beta de Firefox 21 s-ar putea sa para intarziate “la petrecerea browserelor”.
Indiferent de sentimentele pe care le nutriti vis-a-vis de browser-ul vostru preferat, nu trebuie sa neglijati momentul in care unul din principalii concurenti primeste un update. In cazul de fata de exemplu, o versiune beta de Firefox 21 din categoria celor lansate peste noapte, include posibilitatea redarii in browser a unor noi formate multimedia. Practic, fie cu aceasta versiune beta, fie cu versiunea finala de Firefox 21 ce va fi lansata in iunie, puteti reda direct in browser continut in format AAC, MP3 sau MP4 cu H.264. Cu toate ca am mai vazut astfel de functii si in urma cu cateva luni, aceaasta particularitate noua poate fi clasificata ca un avantaj semnificiativ pentru iPad, in conditiile in care cele mai comune formate audio/video sunt redate fara intarziere.
Chiar daca prefer sa sar peste versiunile beta ale unor programe atat de folosite precum un browser de net, noua varianta a browser-ului este mult mai inteligenta. Cu alte cuvinte, noul Firefox 22 mi-a atras atentia si sunt de parere ca merita o descarcare de pe site-ul oficial.

Sursa : http://playtech.ro

Facebook a omorat Internetul timp de 10 minute. Eroarea care a suparat milioane de utilizatori

Facebook a omorat Internetul timp de 10 minute. Eroarea care a suparat milioane de utilizatori


Sute de site-uri au fost afectate de aceasta problema.
Facebook a avut, in aceasta noapte, timp de 10 minute, o eroare care a incins spiritele pe Internet si i-a facut pe multi dintre utilizatorii retelei de socializare sa-si strige necazul pe Twitter. Au fost afectati utilizatorii care intrau pe sute site-uri la care se logau folosind contul de Facebook, printre care si Pinterest.
Oamenii primeau un mesaj de eroare.
Cei de la Facebook au dat o declaratie in care au spus:
"Pentru o perioada scurta de timp, a fost un bug care redirectiona oamenii care se logau cu contul de Facebook la site-uri terte spre Facebook.com. Problema a fost rezolvata rapid, iar logarea cu Facebook functioneaza acum normal"
Cei de la Mashable scriu ca partea interesanta e ca un utilizator nici nu trebuia sa se logheze la un alt site cu contul de Facebook pentru a primi mesajul de eroare. Simplul fapt ca era logat in cele doua locuri era suficient pentru a fi directionat spre pagina cu eroarea.


Sursa : http://www.yoda.ro

Galaxy S III, cel mai popular terminal Android, Samsung, cel mai popular producător


Compania Samsung este cel mai mare producător de terminale mobile atât în topul telefoanelor cât şi cel al smartphone-urilor, însă dacă aveţi impresia că numele şi produsele sale domină sunt repetate prea des ori de câte ori este vorba de platforma Android, acest aspect este doar o consecinţă a dominaţiei pe care compania o are asupra ecosistemului.
Conform datelor centralizate la nivel global de către compania Localytics, care oferă dezvoltatorilor software diverse analize ale pieţei aplicaţiilor pentru platformele mobile, produsele Samsung domină categoric topul 10 ale celor mai populare terminale.
În luna ianuarie a acestui an, din cele 10 locuri fruntaşe, doar două au fost revendicate de alţi producători. Cel mai popular terminal Android este modelul Galaxy S III, care are o cotă de piaţă de 9,2%, acesta fiind secondat de părintele său, Galaxy S II, şi de micul Galaxy S. Trebuie subliniat că nu este vorba de vânzări într-o anumită perioadă de timp, ci de numărul terminalelor pe care utilizatorii le-au folosit în această perioadă de timp.
Singurele modele care nu poată sigla Samsung sunt tableta Amazon Kindle Fire şi terminalul Motorola RAZR. Cea mai bine vândută tabletă Android, Kindle Fire este urmat de o tabletă Samsung, Galaxy Tab 2 7”, acestea fiind singurele produse de acest tip care au reuşit sa intre în Top 10.
În caz că nu este totuşi evident, trebuie subliniat totuşi că cota de piaţă cumulată a tuturor produselor din acest top este de 32,6%, ceea ce înseamnă că restul de două treimi de piaţa sunt ocupate de alte terminale. Această statistică ar trebui să fie îngrijorătoare pentru ceilalţi producători majori de terminale mobile precum HTC, Sony, LG sau Huawei, absenţa lor din acest top spunând multe despre imaginea produselor lor şi eficienţa campaniilor de promovare. 


Sursa : http://www.go4it.ro

LibreOffice 4.0 a fost lansat, este mai rapid, mai bun şi gratuit ca întotdeauna


LibreOffice, suita gratuită de aplicaţii de birou care a plecat de la codul sursă OpenOffice în 2010 şi a reuşit să-l facă mai bun, a ajuns la versiunea  4.0 şi aduce o serie de îmbunătăţiri de performanţă şi compatibilitate, dar şi o serie de opţiuni noi.
The Document Foundation afirmă ca ar trebui să lucrăm de acum cu o suită mai rapidă, codul sursă fiind curăţat de balastul adunat de-a lungul timpului, simplificat şi optimizat. Aceasta este cea mai consistentă optimizare a codului făcută din momentul lansării, aceasta fiind binevenită atât pentru utilizatorii care se vor bucura de un produs mai rapid, cât şi pentru dezvoltatorii implicaţi în proiect, care se vor lupta cu mai puţine biblioteci de funcţii, metode şi comentarii.
La suprafaţă, schimbările de cod sunt însoţite de schimbări grafice, interfaţa fiind îmbunătăţită cu casete de dialog cu grafică şi câmpuri de text îmbunătăţite, integrare cu interfaţa Unity din Ubuntu şi suport pentru Firefox Personas.
Printre îmbunătăţirile aduse de noua versiune se numără compatibilitatea mai bună cu formatele RTF şi DOCX salvate de suita rivală Microsoft, aici întrând importul adnotărilor grafice, comentariilor şi tabelelor dinamice, lansarea suportului pentru formatelor Publisher sau Visio şi exportul graficelor ca imagini
LibreOffice 4.0 se poate integra acum cu diverse servicii de management al conţinutului, aplicaţiile din suită fiind compatibile cu Alfresco, IBM FileNet P8, Microsoft SharePoint 2010, Nuxeo şi SAP NetWeaver Cloud.
Odată cu noua versiune 4.0, producătorul a lansat şi o aplicaţie Android care permite controlul prezentărilor, însă aceasta este compatibilă în prezent doar cu unele distribuţii Linux, suportul Windows şi OS X urmând să fie adăugat în viitor. Dincolo de această diferenţă, suita este oferită pentru platformele WIndows, OS X şi Linux, ca de obicei.


Sursa : http://www.go4it.ro

Alternativele ieftine si performante la Samsung si iPhone: Asus PadFone 2, Prestigio sau ZTE Grand S

Alternativele ieftine si performante la Samsung si iPhone: Asus PadFone 2, Prestigio sau ZTE Grand S


Uneori un aparat ieftin nu inseamna neaparat performante slabe, iar George Buhnici ne arata ce am putea alege la o pret potrivit.
Pentru cei care cauta o alternativa la iPhone, Samsung, LG sau Nokia, George Buhnici va prezinta cateva modele care nu costa nici foarte mult si sunt si extrem de performante. Printre ele se afla si smartphone-ul rusesc Prestigio, care costa sub 1000 de lei, are o camera foto de 8 MP si e dualsim.
Tot pe lista mai intra si ZTE Grand S, un telefon ce functioneaza in retelele 4G, are o camera de 13 MP, ecran QHD, procesor Intel si costa sub 200 de euro.
O alta varianta, mai costisitoare un pic, dar care vine la pachet cu smartphone si tableta, este Asus PadFone 2, adica un telefon si tableta in acelasi timp. Costa aproximativ 3000 de lei si tot ce trebuie sa faci este sa introduci telefonul intr-o carcasa speciala si il transformi intr-o tableta de 10 inch.

Sursa : http://www.yoda.ro

Robovie, un robot care merge la scoala ca orice alt copil


Cei mai multi roboti se limiteaza la un numar de scenarii, si, de cele mai multe ori, nu pot invata lucruri noi decat prin linie de comanda, Robovie e insa diferit.
Robovie Talking Robot la scoala primara
Un robot autonom pe nume Robovie ”a luat in serios educatia sa” si a inceput sa merga la scoala pentru a invata lucruri noi. Incepand cu aceasta saptamana, robotul de 1,2 metri inaltime a inceput sa urmeze cursurile scolii primare Higashihikari din Japonia.
Incercand sa se integreze in colectiv si sa asimileze cunostinte dintr-o arie mare de domenii, Robovie va petrece 14 luni la cursurile scolii. Pentru inceput, robotul a initiat acest proiect fiind capabil sa poarte o conversatie la nivelul unui copil de 5 ani. Abilitatile sale de comunicare nu implica insa ca volumul de cunostinte pe care il detine nu este generos. Acesta si-a asumat deja toate informatiile integrate intr-un manual de stiinta pentru clasa a cincea. Partea de socializare va fi augumentata prin intermediul unui numar de 119 imagini faciale si amprente vocale ale colegilor si profesorilor, cu care va interactiona in mod regulat.
Statistic, acesta este primul proiect de lunga durata care implica un robot, si este un proiect alInstitutului International de Telecomunicatii si Cercetari Avansate. Desi sunt dominat de curiozitate cand vine vorba de roboti capabili sa interactioneze la un nivel atat de avansat cu oameni obisnuiti, abia astept sa ia un 4 la biologie sau un 6 la fizica. 

Sursa : http://playtech.ro

HP ne prezintă gama completă de portabile cu ecran tactil şi Windows 8


Unul din cei mai mari producători de PC-uri din lume, HP a prezentat astăzi în România portabilele sale cu ecran tactil şi Windows 8. Ele au fost deja anunţate la nivel internaţional, însă HP a ţinut să le prezinte pieţei româneşti, cu menţiunea că ele sunt deja disponibile în magazine. Producătorul vrea să se adreseze cât mai multor segmente cu produse cu un design premium şi configuraţii performante.

HP Envy 4 TouchSmart Ultrabook este un nume lung pentru un portabil cu diagonala de 14”. El se laudă printre altele cu două difuzoare Beats Audio şi un subwoofer. Carcasa metalică, zveltă, are o grosime de 23 mm şi o greutate de 2,1 kg. Ultrabook-ul are un preţ de plecare de 4.400 lei pe piaţa românească.

Pentru cei care doresc o experienţă de lucru cât mai bună, HP are în ofertă modelul de 15.6” Spectre XT TouchSmart. Panoul are o rezoluţie de 1920x1080 pixeli şi este sensibil la atingere. Sunetul de calitate este asigurat de Beats Audio, laptopul fiind dotat cu patru difuzoare. Configuraţia prezentată a inclus un procesor Intel Core i5, 4 GB RAM şi un HDD de 500 GB, ajutat de un SSD de 32 GB. Am putea menţiona şi faptul că HP Spectre XT TouchSmart are un port Thunderbolt. Preţul pentru configuraţia de mai sus va fi de 5.600 lei.

Pentru segmentul business, HP a pregătit tableta Elitepad 900 cu Windows 8. Ea are o carcasă metalică şi un ecran de 10.1” cu 1280x800 pixeli, protejat de Gorilla Glass. Sistemul de operare este rulat de un procesor Intel Atom Z2760 dual core cu frecvenţa de 1,8 GHz. Memoria RAM este de 2 GB, iar pentru stocare sunt disponibili 32 GB sau 64 GB de memorie flash. Pentru a fi cât mai portabilă, HP Elitepad 900 cântăreşte 690 g şi are o grosime de 9,2 mm. Pe piaţa românească, tableta va costa 3.800 lei în versiunea WiFi şi 4.150 lei cu modul 3G.

Cei care sunt interesaţi de un dispozitiv 2-în-1 pot să încerce HP Envy X2. Aceasta este în esenţă o tabletă cu un dock de tip tastatură. Cu bateria din dotare şi cea din dock, Envy X2 se laudă cu o autonomie de 19 ore. În carcasă se află o configuraţie similară cu cea a lui Elitepad 900. HP Envy are un ecran mai mare, cu diagonală de 11.6” şi rezoluţie de 1366x768, iar la nevoie se transformă în laptop. Preţul său este de 4.000 lei pe piaţa românească.

Dacă portabilitatea nu este necesară, HP are în ofertă un sistem all-in-one numit Envy 23 TouchSmart. El este dotat cu un procesor Intel Core i3, 4 GB RAM şi placa video dedicată Nvidia GeForce GT 630. Preţul sistemului cu ecran full HD de 23” este de 5.200 lei.

Sursa : http://www.go4it.ro