vineri, 8 februarie 2013

Chromebook Pixel: poate o farsă bună, poate un viitor laptop Google


Google şi-a oferit sistemul de operare cloud Chrome OS doar prin intermediul producătorilor tradiţionali de laptopuri, pornind la drum cu două parteneriate cu Acer şi Samsung, cărora li s-au alăturat de curând şi altele cu Lenovo şi HP. Unele dintre aceste sisetme au fost interesante, cum ar fi de pildă modelul ARM fabricat de Samsung, altele, mai puţin…
Celor 8 modele de laptopuri şi 3 modele de sisteme desktop li s-ar putea alătura în curând un model de laptop, în a cărui producţie Google se va implica, aşa cum a făcut-o în cazul telefoanelor mobile sau tabletelor din gama Nexus. Povestea a început cu un film demonstrativ cu origine incertă, o declaraţie a unui dezvoltator implicat în proiectele Chromium şi Chrome OS şi, în final, o scuză publică a managerului agenţiei de publicitate Slinky de pe ale cărei servere a fost furat acest clip.
Dacă este vorba de o farsă bine pusă la punct, o campanie de marketing sau o scurgere reală de informaţii, încă nu putem şti. Conform succintelor informaţii prezentate în acest scurt film promoţional, viitorul laptop dezvoltat de Google va oferi o rezoluţie de 2560 x 1700 pixeli şi ecran tactil, iar carcasa acestuia, care seamănă izbitor cu un Macbook Pro, sugerează şi încercarea de intrare într-un sector de piaţă superior.
Această informaţie poate fi coroborată cu un zvon anterior, care a afirmat implicarea Google în proiectarea unui Chromebook nou. Dacă Chromebook Pixel va deveni realitate, probabil că vom afla într-un din ediţiile viitoare ale conferinţei Google I/O.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu