sursa foto 1888softwaredownloads.com
BBC scrie că persoanele care partajează ori descarcă fişiere audio sau video prin BitTorrent, fără a avea drepturi de autor asupra lor, sunt monitorizate.
Datele obţinute prin monitorizare ar putea fi apoi folosite împotriva făptaşilor, sugerează BBC.
Descoperirea a ieşit la iveală după ce angajaţii Universităţii din Birmingham (Marea Britanie) au creat un program similar BitTorrent-ului şi au înregistrat toate adresele care s-au conectat la el. Astfel, ei au putut observa că la program s-au conectat şi mai multe firme de monitorizare online.
Studiul sugerează că monitorizarea nu ţine cont de „vechimea” utilizatorilor: cei care încarcă sau descarcă pentru prima dată un fişier riscă la fel de mult să fie prinşi precum cei care au încărcat sau descărcat mii de fişiere.
BBC scrie că multe dintre firmele din Europa şi SUA folosesc IP-urile strânse de firmele de monitorizare pentru a-i da în judecată pe posesorii acestora.
Cu toate acestea, conducătorul studiului, dr. Tom Chothia, nu este sigur dacă datele strânse de firmele de monitorizare ar putea constitui probe în justiţie. „Aceste firme colectează doar IP-urile celor care partajează fişiere, nu şi fişierele în sine”, a declarat dr. Chothia.
Sursa : http://www.gandul.info