marți, 4 septembrie 2012

Cum sunt MONITORIZAŢI utilizatorii care descarcă filme de pe BitTorrent


sursa foto 1888softwaredownloads.com
BBC scrie că persoanele care partajează ori descarcă fişiere audio sau video prin BitTorrent, fără a avea drepturi de autor asupra lor, sunt monitorizate.
Datele obţinute prin monitorizare ar putea fi apoi folosite împotriva făptaşilor, sugerează BBC.
  Descoperirea a ieşit la iveală după ce angajaţii Universităţii din Birmingham (Marea Britanie) au creat un program similar BitTorrent-ului şi au înregistrat toate adresele care s-au conectat la el. Astfel, ei au putut observa că la program s-au conectat şi mai multe firme de monitorizare online.
  Studiul sugerează că monitorizarea nu ţine cont de „vechimea” utilizatorilor: cei care încarcă sau descarcă pentru prima dată un fişier riscă la fel de mult să fie prinşi precum cei care au încărcat sau descărcat mii de fişiere.
BBC scrie că multe dintre firmele din Europa şi SUA folosesc IP-urile strânse de firmele de monitorizare pentru a-i da în judecată pe posesorii acestora.
  Cu toate acestea, conducătorul studiului, dr. Tom Chothia, nu este sigur dacă datele strânse de firmele de monitorizare ar putea constitui probe în justiţie. „Aceste firme colectează doar IP-urile celor care partajează fişiere, nu şi fişierele în sine”, a declarat dr. Chothia. 

Samsung ATIV Tab, prima tableta cu Windows 8 RT

Samsung ATIV Tab, prima tableta cu Windows 8 RT

Tableta imbina experienta de utilizare a PC-ului cu mobilitatea. GALERIE FOTO
Noul Samsung ATIV Tab are un design elegant, cu finisaje de inalta calitate, oferind in acelasi timp experienta PC completa a Windows 8, in corpul unei tablete cu mobilitate superioara. Dispozitivul cântareste 570g, are un display de 10,1" si o grosime de 8,9 mm, fiind creat special pentru un stil de viata activ.
Modelul are preinstalat pachetul Office Home şi Student 2013 RT, oferind noile versiuni pentru Word, Excel, PowerPoint si OneNote pentru a redefini modul in care oamenii lucreaza acasa, la scoala sau la birou. Aceste aplicatii au compatibilitate totala pentru documente, permitând utilizatorilor sa deschida si sa creeze orice document, pe care il pot edita sau trimite prietenilor la fel de usor ca atunci când folosesc un PC. 
Bateria de 8,200 mAh ofera suficienta putere pentru a permite lucrul la proiecte, editarea si partajarea lor in orice moment si din orice loc. in plus, ATIV Tab este compatibil cu o gama larga de dispozitive PC echipate cu Windows, dar si cu accesorii precum imprimante, tastaturi, proiectoare, monitoare externe si alte periferice, prin conectarea la porturile USB si uHDMI, intr-un mod simplu, fara a fi nevoie de instalarea altor software-uri.
Specificatii tehnice
  • Dimeniuni: 265,8 x 168,1 x 8,9 mm
  • Greutate: 570 grame
  • Ecran: HD LCD 10,1 inch (256,5 mm), 1366 x 768 pixeli
  • Camera: 5 MP, autofocalizare, blit LED
  • Camera frontala: 1,9 MP
  • Video: redare video Full HD (1080p), inregistrare video HD (720p), Codec: MPEG4, H.263, H.264, VC-1 WMV7, WMV8, WMV9
  • Audio: Codec: MP3, WMA, AAC, HE-AAC, PCM
  • GPS: S-GPS, Glonass
  • Sistem de operare: Windows RT
  • Memorie: 32 / 64 GB, RAM: 2 GB, microSD (pana la 64 GB)
  • Procesor: dual-core, 1,5 GHz
  • Conectivitate: Bluetooth 4.0, USB 2.0 Host, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi Direct, Wi-Fi Channel Bonding, jack audio de 3,5 mm, Micro HDMI, NFC
  • Senzori: accelerometru, geomagnetic, lumina ambientala, giroscop, senzor de prindere
Alte functii
  • Facilitati si servicii Samsung: Samsung ChatOn mobile, communication service, Samsung Hub (Music Hub, Media Hub (doar in SUA), Samsung Zone (Photo Editor - in Windows Store)
  • Servicii Windows: Windows UI, Internet Explorer 10, Microsoft Office (PowerPoint, Word, Excel, OneNote), Bing Search, Bing Map, SkyDrive, , Windows Store, Music, Video, Games

BOMBA in lumea site-urilor PIRAT! Ce s-a intamplat in urma cu putin timp cu un GIGANT al internetului

BOMBA in lumea site-urilor PIRAT! Ce s-a intamplat in urma cu putin timp cu un GIGANT al internetului


Unul dintre cei mai cunoscuti patroni din on-line, seful de la Pirate Bay, celebrul site de filesharing, a fost arestat in urma cu doua zile in Cambodgia.
BBC anunta ca Gottfrid Svartholm Warg a fost arestat in urma cu 2 zile in Phnom Pehn dupa ce un mandat international a fost emis pe numele sau in luna aprilie a acestui an de catre tara sa nativa, Suedia.

Warg a fost dat in urmarire dupa ce nu s-a prezentat in arestul politiei, dupa ce a fost condamnat la un an de inchisoare pentru incalcarea drepturilor in online si piraterie.

Conform autoritatilor din Cambodgia, tara nu are un tratat de extradare semnat cu Suedia, insa "vom incerca sa rezolvam aceasta problema", spune purtatorul de cuvant al politiei locale, Kirth Chantharith, pentru AFP.

Sony VAIO Duo 11 - când ultrabook-ul se întâlneşte cu tableta


Designul acestui dispozitiv nu este o noutate. Asus Transformer Slider arăta aproape la fel.  Sony VAIO Duo 11 este un PC hibrid. Închis, arată ca o tabletă. Deschis, ar putea putea aduce cu un laptop de 11.6”. Aşa cum era de aşteptat, ecranul este sensibil la atingere, iar interfaţa poate fi controlată cu un stilus cu senzor de presiune. Pe cei 11.6” sunt dispuşi 1920x1080 pixeli, panoul fiind numit OptiContrast. Am fi spus că este exagerat dacă n-am mai fi văzut un ecran similar de la Sony până acum sau chiar cu o densitate mai mare de pixeli.

Sony VAIO Duo 11 pare să fie o jucărie performantă. În carcasa cu o grosime de 18 mm  avem un procesor Intel Core i3, Core i5 sau Core i7 de tip ULV din gama Ivy Bridge, un SSD de 128 GB sau 256 GB şi 4 GB sau 8 GB RAM. Ultrabook-ul tabletă cântăreşte 1,3 kg şi tind să cred că producătorul a folosit nişte materiale exotice pentru a ajunge la această performanţă. Pe laturi se găsesc două porturi USB, unul HDMI şi chiar şi o ieşire video VGA. Unul din porturile USB ar putea să fie de tip Light Peak, similar cu cel oferit de ultima iteraţie a lui VAIO Z.
Sony VAIO Duo 11 - stilus cu senzor de presiuneSony VAIO Duo 11 - stilus cu senzor de presiune

  La baza ecranului se găseşte un buton cu noua siglă Windows, ceea ce indică prezenţa sistemului de operare Windows 8. Aflăm de la producător că versiunea rulată va fi Pro, un fapt confirmat şi de configuraţia portabilului. Cele două camere cu care este dotat VAIO Duo 11 au rezoluţia de 2 MP. Sony nu a anunţat preţul ultrabook-ului hibrid, însă ar trebui să-l aşteptăm pe piaţă începând din luna octombrie.
Sony VAIO Duo 11 va ajunge pe piaţă în luna octombrieSony VAIO Duo 11 va ajunge pe piaţă în luna octombrie

Senzorul foto cu grafen, un patent Nokia


Nokia este proprietara tehnologiei foto de oversamplingPureView, însă unica şi impresionanta implementare a acesteia în terminalul 808 PureView  s-a lovit de două mari probleme - preţul şi dimensiunea senzorului cu rezoluţiemare care să o pună în valoare. Conform unui patent depus de curând, finlandezii au însă un as în mânecă.
 Conform patentului depus la US Patent and Trade Office, compania lucrează la un nou tip de senzor foto care renunţa la obişnuiţii senzori CMOS în favoarea unor straturi de filtrare, captură şi transmisie bazate pe grafen. O formă de alotropie a carbonului, grafen-ul este o structură bidimensională a cărui grosime este exact aceea a unui singur atom.
 Această grosime ireal de mică va permite companiei Nokia, atunci când această invenţie se va concretiza într-un produs finit, să realizeze un senzor cu dimensiuni reduse şi sensibilitate mai bună. Grafenul este sensibil nu doar la frecvenţele spectrului vizibil al luminii, ci şi la radiaţiile infraroşii şi ultraviolete, pierderea de fotoni pentru un strat atât de subţire fiind doar de 2,3 procente, aspect care promite o sensibilitate superioară actualilor senzori BSI fabricaţi prin tehnologia CMOS.Pentru realizarea unui senzor complet, mai multe straturi şi electrozi de captură vor putea fi aşezaţi într-o structură sandwich, permiţând şi filtrarea superioară, cu ajutorul unor straturi intermediare, ale culorilor primare.
 Realizarea unor senzori cu dimensiuni reduse ar permite companiei să folosească una din tehnologiile unice din portofoliul său şi în cadrul unor terminale ceva mai accesibile sau cu dimensiuni mai reduse.
Un sandwich de folii atomice de grafen pentru un senzorUn sandwich de folii atomice de grafen pentru un senzor


Un "bici" solar uriaş va lovi Terra cu radiaţii

Un "bici" solar uriaş, care are o lungime de circa 800.000 de kilometri, s-a format la suprafaţa Soarelui, iar radiaţia emisă de acestă erupţie va lovi Pământul marţi, urmând să genereze o "furtună geomagnetică de intensitate moderată".

Radiaţiile vor lovi Terra în cursul zilei de marţi, spun specialiştii NASA
Radiaţiile vor lovi Terra în cursul zilei de marţi, spun specialiştii NASA
Specialiştii de la NASA au postat marţi o înregistrare video în care apare acest "bici" format la suprafaţa Soarelui.
Imaginea, captată de Solar Dynamics Observatory (SDO), prezintă un filament solar extrem de lung, care se întinde sub forma unui arc de cerc pe o distanţă de circa 800.000 de kilometri.

Un "bici solar" sau un filament se formează atunci când se produce o erupţie solară, care propagă jeturi uriaşe de plasmă pe sute de mii de kilometri în spaţiu. Filamentele sunt ancorate în suprafaţa Soarelui, în fotosferă, şi se extind în atmosfera mult mai fierbinte a astrului, denumită coroană.
Filamentele sunt de fapt nori de materie solară aflată la temperaturi mai mici, care rămân "ancoraţi" de suprafaţa solară prin forţe magnetice instabile.
Imaginile surprinse de NASA au fost realizate în perioada 6-8 august. Savanţii americani susţin că acea erupţie a fost atât de puternică încât radiaţia emisă va ajunge şi pe Terra.
Cercetătorii de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) estimează că norul de radiaţie provenind de la această erupţie va lovi Terra în cursul zilei de marţi.
Radiaţia va genera o furtună geomagnetică de intensitate moderată, care va produce o serie de aurore boreale deasupra Americii de Nord.

Sursa : http://www.realitatea.net

Asus oferă noi monitoare IPS, cu diagonale de 23 şi 27 inch


 Gama de monitoare Asus Designo, recunoscută după aspectul suplu şi modern, primeşte două modele noi, echipate cu ecrane de 23 şi 27 inch bazate pe tehnologie IPS.

Asus Designo MX239H şi MX279H  folosesc design edge-to-edge cu ramă îngustă şi picior de susţinere cu formă circulară, inspirat de vechile cadrane solare folosite în antichitate pentru a măsura trecerea timpului. Privit din profil, exemplarul cu diagonală 23 inch măsoară doar 14.5 mm grosime, iar cel de 27 inch un respectabil 17.5 mm. Performanţa este posibilă cu ajutorul unei surse de lumină cu tehnologie Edge LED, compactă şi capabilă să ilumineze ecranul IPS folosind mai puţină energie decât alternativele tradiţionale.
Ambele monitoare sunt prevăzute cu câte două intrări HDMI şi dispun de difuzoare stereo integrate, proiectate cu ajutorul tehnologiilor dezvoltate de cei de la Bang & Olufsen ICEpower.
Din păcate Asus nu a comunicat preţul de achiziţie şi data la care noile monitoare vor putea fi găsite în magazine.

Fenomenul care poate ruina Facebook. Ce FALS vrea sa elimine reteaua de pe paginile utilizatorilor

Fenomenul care poate ruina Facebook. Ce FALS vrea sa elimine reteaua de pe paginile utilizatorilor


Ca in orice afacere, unul dintre cele mai importante aspecte este credibilitatea. Iar Facebook incearca sa-si rezolve aceasta problema, inainte de a se transforma in pierderi de miliarde de dolari.
Odata cu aparitia tot mai multor companii care isi promoveaza si vand produsele pe Facebook, miza "like-urilor" a devenit tot mai mare.
Pe Facebook, puterea brandului se calculeaza si in functie de numarul de like-uri si interesul generat in discutiile pe wall-urilor utilizatorilor, iar cativa clienti, pentru a lua fata competitiei, au ales o "scurtatura" periculoasa.
Wired scrie ca Facebook a inceput recent lupta impotriva a ceea ce ei numesc "fake likes", mai exact descoperirea celor care sparg conturi sau isi fac conturi false, in numar foarte mare, pentru a da like unui produs si astfel a-i creste vizibilitatea pe Facebook.
Acest fenomen, recunoscut oficial de catre Facebook, care a publicat pe blogul dedicat securitatii retelei sociale, ar putea afecta pe viitor tocmai companiei conduse de Mark Zuckerberg. Lipsa de credibilitate a clientilor va apasa si asupra platformei pe care acestia se desfasoara si care pana acum, prin lipsa unor masuri directe de combatere, a permis acestor probleme sa se dezvolte.
"Suntem foarte interesati acum sa eliminam like-urile false.", a fost mesajul oficial postat de cei de la Facebook.

Prima hartă 3D realizată în interiorul creierului unui şoarece pare desprinsă din filme SF (VIDEO)


Prima hartă 3D realizată în interiorul creierului unui şoarece pare desprinsă din filme SF (VIDEO)
Deşi poate părea o scenă din Matrix, în realitate, filmarea de mai jos arată în premieră mai multe secvenţe 3D din creierul unui şoarece.
Realizată de o echipă de cercetători coordonată de Francesco Pavone din cadrul Laboratorului pentru Spectroscopie Non-lineară (LENS), din Italia, harta 3D a fost creată prin combinarea a două tehnici microscopice cu ajutorul cărora s-au putut captura imagini cu o acurateţe ridicată.
Video-ul începe printr-o incursiune în cerebelul şoarecelui, unde punctele verzi reprezintă neuronii care generează toate semnalele electrice în regiune regiune. Secvenţele următoare trec printre neuronii din hipocamp, aria responsabilă pentru mai multe funcţii ale creierului printre care şi memorarea sau navigarea spaţială. Ultimele cadre, care se focusează pe regiuni mai mici, nu uimesc prin rezoluţie ci prin viteza cu care se redau imaginile.
Folosind un laser, noua tehnică are capacitatea de a genera strat cu strat imagini 3D, în timp ce mişcarea de fundal este limitată datorită unui sistem de filtrare a luminii. Echipa de oameni de ştiinţă speră ca tehnica să le permită specialiştilor să observe informaţii privitoare la boli precum autismul sau atacurile cerebrale. De asemenea, în viitor, ei doresc să utilizeze această tehnologie pentru a examina şi alte tipuri de mostre biologice printre care să se numere şi creierul uman.