duminică, 7 octombrie 2012

Topul celor mai toxice telefoane mobile. Cat de bune sunt iPhone 5 si Galaxy S III

Topul celor mai toxice telefoane mobile. Cat de bune sunt iPhone 5 si Galaxy S III



Doua dintre cele mai populare si mai bine vandute telefoane mobile ale momentului sunt considerate toxice de cercetatori
Doua dintre cele mai populare si mai bine vandute telefoane mobile ale momentului sunt considerate toxice de cercetatori, care au afirmat ca substantele din compozitia acestor aparate pot duce la dezvoltarea de malformatii ale fatului sau la alte probleme de sanatate.
Potrivit unui studiu realizat de experti ai site-urilor ifixit.org si healthystuff.org si citat de editia online a publicatiei Daily Mail, unele parti componente ale telefoanelor mobile au in compozitie substante care pot afecta grav starea de sanatate a utilizatorului.
Dupa ce au analizat componentele din 36 de telefoane mobile ale mai multor marci populare si au descoperit ca acestea au in structura substante precum brom, PVC, metale grele - plumb, cositor si crom -, dar si produse de ignifugare, specialistii au intocmit un top in functie de gradul de periculozitate reprezentat de respectivele aparate.
Astfel, pe primul loc si cel mai putin toxic telefon mobil a fost desemnat Motorola Citrus, urmat de iPhone 4S, LG Remarq si Samsung Captivate.
Noul iPhone 5 a fost plasat pe locul al cincilea, mai bine decat principalul sau contracandidat Samsung Galaxy S III, care a ocupat locul al noualea. Tot pe pozitia a cincea a fost plasat Samsung Evergreen. La acelasi nivel de toxicitate cu Samsung Galaxy S III se afla iPhone 4 si Samsung Reclaim.
Insa cel mai toxic telefon, potrivit specialistilor celor doua site-uri, este iPhone 2G, considerat atat de nociv pentru mediu incat activistii organizatiei ecologiste Greenpeace au intocmit in acest sens un raport de avertizare la nivel mondial. Din top cinci telefoane toxice mai fac parte si Palm m 125, Motorola MOTO W 233 Renew, Nokia N95, Blackberry Storm 9530 si Palm Treo 750.
Informatiile privind substantele care intra in alcatuirea componentelor telefoanelor mobile sunt tinute in secret de producatori, care nu doresc sa isi puna afacerea in pericol, sustin autorii cercetarii, potrivit agentiei de presa Mediafax.

Descoperire neaşteptată: cel mai mare succes în lupta cu depresia, obţinut graţie unui drog!

.
Ketamina este un tranchilizant folosit pe animale şi totodată un popular drog cunoscut sub numele de Special K. Acum, un nou studiu arată că această substanţă ascunde un secret neştiut: ketamina pare să fie o metodă extrem de eficientă ce permite tratarea depresiei în mod instant.

Cercetătorii de la prestigioasa universitate Yale au studiat toate dovezile acumulate de-a lungul timpului asupra rolului pe care acest drog îl joacă în tratarea pacienţilor care sufereau de depresie şi care nu răspundeau la niciun alt tratament, identificând astfel modul în care ketamina acţionează pentru a trata această afecţiune.

„Reacţia terapeutică rapidă a ketaminei observată în rândul pacienţilor care nu reacţionează la niciun alt tratament reprezintă cea mai mare reuşită obţinută de ştiinţă în lupta cu depresia în ultimii 50 de ani”, a comentat Dr. Ronald Duman, profesor de psihiatrie, neurobiologie şi farmacologie la Şcoala de Medicină Yale.

Atunci când este consumată în doze mari, ketamina are un efect disociativ, provocând un efect de detaşare în rândul consumatorilor şi modificând felul în care aceştia percep sunetele şi imaginile. De asemenea, ketamina poate provoca halucinaţii, stări de delir şi amnezie, avertizează Institutul Naţional de Luptă Împotriva Drogurilor din SUA.

Cercetările precedente au arătat că pacienţii deprimaţi care au consumat ketamină au prezentat o îmbunătăţire imediată a simptomelor. În cursul acestui an, doctorii de la spitalul Ben Taub din Houston au efectuat un experiment cu ketamina, folosind această substanţă pentru a trata pacienţii care soseau la urgenţe suferind de depresii suicidale.

Dr. Anu Matorin, directorul Centrului de Urgenţe Psihiatrice din cadrul spitalului Ben Taub, a declarat că medicamentele antidepresie oferă primele rezultate în câteva săptămâni sau chiar luni, însă ketamina acţionează chiar din primele zile, oferind astfel o soluţie pentru tratarea pacienţilor aflaţi în stare gravă, care ar putea fi un pericol pentru alte persoane sau pentru ei înşişi.

Cu toate acestea, efectele anti-depresive ale ketaminei nu se menţin pe termen lung. Conform cercetătorilor care au efectuat cel mai recent studiu, îmbunătăţirea stării pacientului devine vizibilă în câteva ore, însă efectele nu durează mai mult de 10 zile. Oamenii de ştiinţă au dorit să identifice modul în care ketamina funcţionează, pentru a-i putea îmbunătăţi eficacitatea şi pentru a deschide calea spre alte medicamente similare, dar care nu provoacă efecte halucinogene.

Duman şi colegii săi au descoperit că ketamina provoacă eliberarea în creier a glutamatului, un neurotransmiţător, ceea ce stimulează la rândul său creşterea sinapselor. Sinapsele sunt spaţiile dintre celulele nervoase prin care circulă informaţiile de la o celulă la alta. Studiul a arătat că daunele suferite de conexiunile sinaptice dintre neuroni pot fi provocate de stresul cronic, însă o singură doză de ketamină duce la repararea rapidă a zonelor afectate.

Mecanismul prin care ketamina acţionează diferă de medicamentele obişnuite folosite împotriva depresiei. Acestea afectează alţi neurotransmiţători, precum serotonina. Prozac şi Zoloft, două medicamente antidepresive foarte populare în SUA,, acţionează prin blocarea reabsorbţiei de serotonină în creier.

Astăzi, unul din trei pacienţi care folosesc medicamente anti-depresive nu înregistrează o atenuare a simptomelor, în ciuda unui tratament îndelungat, întins pe mai multe luni.

„Cercetarea noastre este îmbucurătoare. Sperăm că aceste noi informaţii despre ketamină vor permite elaborarea de noi ţinte pe care le putem «ataca» în lupta cu depresia, pentru a oferi o cale mult mai bună pentru a trata această afecţiune”, a concluzionat Duman.

Studiul a fost publicat în ediţia din această săptămână a prestigiosului jurnal Science.

Codul de bare a implinit 60 de ani. Un pachet de guma a fost primul produs scanat astfel in Ohio







Celebrul cod de bare, o reprezentare de date codificata, destinata a fi citita pe cale optica, folosit in multe domenii, mai ales in cele industriale, a implinit, duminica, 60 de ani de la lansare.

La nivel mondial sunt in uz, la ora actuala, peste cinci milioane de coduri de bare individuale, sustin reprezentantii GS1 din Marea Britanie, o organizatie dedicata crearii si implementarii unor solutii si standarde globale dedicate eficientizarii si maririi vizibilitatii cererii si ofertei din diverse sectoare. Sistemul de standarde GS1, printre care se afla si codul de bare, este cel mai folosit sistem de furnizorii din intreaga lume.

Celebrele dungi alb-negru au fost folosite pentru prima data in Statele Unite, pe 7 octombrie 1952, dar au fost adoptate pentru prima data in magazinele americane abia in 1974, pentru ca, pana atunci, nu exista o tehnologie laser suficient dezvoltata pentru a le putea citi. Primul produs scanat dupa codul de bare a fost un pachet de guma de mestecat, achizitionat in 1974 dintr-un supermarket din Ohio.

Reprezentantii GS1 spun ca mai noul cod QR (Quick Response/ raspuns rapid), o gama de standarde de codare cu forma de bare bidimensionale (cod matrice), nu pune in pericol existenta vechiului cod de bare. Codul QR este o imagine compusa din puncte si poate contine mai mult decat un cod de bare.

"Cele doua au scopuri diferite - codul de bare de pe o parte a unei cutii de conserve este folosit la casa de marcat. El il asigura pe consumator ca a fost taxat cu suma corecta, iar comerciantului ii ofera informatii cu privire la stocul de marfa. De cealalta parte, scopul codului QR este acela de a-i furniza persoanei care il scaneaza mai multe informatii din zona multimedia ", explica Gary Lynch, director executiv al GS1 din Marea Britanie.

Aceste noi tipuri de coduri sunt utilizate cu regularitate pe telefoanele mobile de tip smartphone, deoarece codurile QR pot reprezenta - in mod codificat - adrese de situri - de tip URL. Pentru acces rapid la un site dorit, utilizatorul trebuie doar sa ii scaneze codul QR cu ajutorul camerei foto din telefonul sau mobil. Desi util, codul de bare nu a fost receptat pozitiv peste tot, unii producatori refuzand sa il imprime pe produse din motive estetice. In timp, mentalitatile s-au schimbat, iar codul de bare a ajuns chiar sa fie folosit artistic, ca tatuaj. Una dintre celebritatile care au tatuat un cod de bare este cantareata Pink.

Sursa :http://stirileprotv.ro



Galaxy Note II devanseaza iPhone 5 si Galaxy S III la autonomie convorbiri si redare video

Galaxy Note II devanseaza iPhone 5 si Galaxy S III la autonomie convorbiri si redare video


Modelul hibrid tableta-telefon a inregistrat o autonomie convorbiri impresionanta de aproape 17 ore
Lansat la sfarsitul lunii august, GALAXY Note II are un ecran impresionant de mare de 5,5 inch si un procesor performant cu patru nuclee. Modelul hibrid tableta-telefon are o baterie Li-ion cu capacitatea de 3100 mAh.
Autonomia bateriei a fost testata de de site-ul GSM Arena, iar rezustatele au fost surprinzatoare. GALAXY Note II are o autonomie convorbiri de aproape 17 ore, clasandu-se pe locul 3 si fiind devansat doar de Razr Maxx si Droid Razr Maxx.
Si la redare video, smartphone-ul coreean s-a clasat pe podium cu aproape 11 ore si jumatate, dupa aceleasi modele Motorola. La ambele categorii, GALAXY Note II a devansat popularele smartphone-uri: iPhone 5Galaxy S III si HTC One X.
La capitolul navigare web, Note II este tot pe pozitia 3 in testele realizate de GSM Arena, cu o autonomie de 8 ore si 48 de minute. Modelul hibrid tableta-telefon este depasit de iPhone 5 si Razr Maxx.

PREMIERĂ MEDICALĂ. Medicii de la Spitalul Universitar din Capitală au implantat o proteză de genunchi personalizată



FOTO: Mediafax // Andreea Alexandru Cătălin Cîrstoiu, medicul care a condus echipa de chirurgi care a realizat implantul de proteză de genunchi personalizată
„Protezarea de genunchi personalizată este cea mai modernă metodă de tratare a afecţiunilor ortopedice. Oamenii sunt diferiţi şi atunci trebuie găsite metode personalizate de tratament. E ca şi cum un croitor ar face un costum pe talia ta”, a declarat conf. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu.
A căzut pe scări, iar medicii au decis să îi implanteze o proteză
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) este primul centru din România care a fost acreditat pentru acest tip de procedură. “Procesul a durat câteva luni bune pentru că s-au făcut o serie de investigaţii, de calibrări ale aparatelor astfel încât să se standardizeze SUUB, ca un centru care poate să pună acest tip de implant. Înainte de realizarea intervenţiei trebuie făcuta o rezonanţă magnetică a genunchiului într-un anumit tipar”, a precizat medicul Cîrstoiu.
Acesta a explicat întreaga procedură: "S-au realizat radiografii într-o anumită formă, care sunt agreate de fabrica producătoare de proteze. După ce se standardizează aceste aparate şi protocoale de examinare preoperatorie, practic fabrica producătoare de implant trebuie să-l omologheze. După toate aceste etape, începe opera de  confecţionare a protezei standardizată. Proteza vine deja prestabilită ca dimensiune, design şi formă, inclusiv ca instrumentar pentru implantarea ei. Un astfel de implant generează un nou concept, o nouă formă de arthroplastie ”, a declarat managerul SUUB.
În urmă cu 20 de ani, pacienta originară din Craiova a suferit o leziune la piciorul stâng, provocată de o cazătură pe scări. A fost diagnosticată de medic cu ruptură de ligament şi cu absenţa cartilagiilor la piciorul stâng. În urma unui RMN i s-a recomandat proteză.
Riscul apariţiei complicaţiilor este mai scăzut în cazul protezei personalizate
Spre deosebire de protezarea de genunghi de tip clasic, cea personalizată oferă un timp operator mai scurt, riscul apariţiei complicaţiilor este mai scăzut şi de asemenea comportamentul postoperator conferă o mobilitate mai mare a protezei.
Din echipa chirurgicală condusă de conf. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au făcut parte: dr. Dan Popescu, medic specialist ortopedie-traumatologie, dr. Razvan Ene, medic specialist ortopedie-traumatologie, dr. Corina Bădiceanu, medic specialist ortopedie-traumatologie şi dr. Angelica Bratu, anestezist.

Tratament revoluţionar împotriva CANCERULUI

Un virus înrudit cu virusul variolei s-ar putea dovedi o armă deosebit de eficientă împotriva unora dintre formele mortale de cancer mamar, au anunţat cercetătorii de la Universitatea Stanford din California
.




În România, în 2011, 6.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer mamarÎn România, în 2011, 6.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer mamar
Testele de laborator au arătat că peste 90% din celulele din clasa cancerului mamar triplu negativ (triple negative breast cancer/ TNBC) ce au fost tratate cu un vaccin obţinut din acest virus au fost distruse într-un interval de patru zile, informează dailymail.co.uk.
La şoarecii suferind de această boală, o tulpină a acestui virus a distrus 60% din totalul tumorilor, iar cele care au rezistat au fost drastic reduse.
Virusul Vaccinia a stat la baza vaccinului care a eradicat variola. Deşi este înrudit cu virusul care produce variolă, Vaccinia nu este în general dăunător pentru sănătatea oamenilor.
Cancerele din clasa TBNC sunt dificil de tratat, deoarece acestor celule le lipsesc trei receptori moleculari care pot fi vizaţi de actualele tratamente hormonale şi cu antibiotice.
Boala le afectează în special pe femeile tinere şi este vinovată cu apariţia a 10-20 % din totalul cancerelor mamare. TBNC are tendinţa de a fi o formă agresivă de cancer şi recidivează de multe ori după chimioterapie.
Virusul Vaccinia vizează tumorile ce conţin o proteină de semnalizare care stimulează formarea vaselor sangvine şi susţine creşterea acestora.
Celulele din clasa TBNC conţin concentraţii ridicate din această proteină, denumită "factor de creştere vasculară endotelială" (VEGF).
Studiul a fost coordonat de medicul Sepideh Gholami de la Universitatea Stanford din California. Rezultatele sale au fost prezentate la Congresul anual al Colegiului American al Chirurgilor, organizat marţi în oraşul Chicago.
Injectarea şoarecilor care prezentau tumori din clasa TNBC cu virusul Vaccinia a condus la o "distrugere extensivă" a cancerului într-un interval de trei săptămâni, au precizat medicii americani.
Pe lângă faptul că distruge celulele canceroase, virusul blochează în acelaşi timp creşterea tumorilor de la nivelul vaselor sangvine.
Testele cu ultrasunete au evidenţiat o reducere semnificativă a tumorilor din fluxul sangvin. Reţeaua de vase de sânge care aprovizionează tumorile cu nutrimente şi oxigen s-a micşorat cu 50% din dimensiunea ei obişnuită la animalele tratate cu virusul Vaccinia.
Următorul pas va consta în implementarea unui studiu clinic, care va analiza gradul de siguranţă al administrării virusului Vaccinia unor pacienţi umani.


Sursa : http://www.realitatea.net

Veste TERIBILĂ despre iPhone 5 şi Samsung Galaxy S III. Ce efecte TOXICE au asupra sănătăţii

Două dintre cele mai populare şi mai bine vândute telefoane mobile ale momentului, iPhone 5 şi Galaxy S III, sunt considerate toxice de cercetători, care au afirmat că substanţele din compoziţia acestor aparate pot duce la dezvoltarea de malformaţii ale fătului sau la alte probleme de sănătate
.




Veste TERIBILĂ despre iPhone 5 şi Samsung Galaxy S III. Ce efecte TOXICE au asupra sănătăţiiVeste TERIBILĂ despre iPhone 5 şi Samsung Galaxy S III. Ce efecte TOXICE au asupra sănătăţii
Potrivit unui studiu realizat de experţi ai site-urilor ifixit.org şi healthystuff.org şi citat de ediţia online a publicaţiei Daily Mail, unele părţi componente ale telefoanelor mobile au în compoziţie substanţe care pot afecta grav starea de sănătate a utilizatorului.

După ce au analizat componentele din 36 de telefoane mobile ale mai multor mărci populare şi au descoperit că acestea au în structură substanţe precum brom, PVC, metale grele - plumb, cositor şi crom -, dar şi produse de ignifugare, specialiştii au întocmit un top în funcţie de gradul de periculozitate reprezentat de respectivele aparate.
Astfel, pe primul loc şi cel mai puţin toxic telefon mobil a fost desemnat Motorola Citrus, urmat de iPhone 4S, LG Remarq şi Samsung Captivate.

Noul iPhone 5 a fost plasat pe locul al cincilea, mai bine decât principalul său contracandidat Samsung Galaxy S III, care a ocupat locul al nouălea. Tot pe poziţia a cincea a fost plasat Samsung Evergreen. La acelaşi nivel de toxicitate cu Samsung Galaxy S III se află iPhone 4 şi Samsung Reclaim.

Însă cel mai toxic telefon, potrivit specialiştilor celor două site-uri, este iPhone 2G, considerat atât de nociv pentru mediu încât activiştii organizaţiei ecologiste Greenpeace au întocmit în acest sens un raport de avertizare la nivel mondial. Din top cinci telefoane toxice mai fac parte şi Palm m 125, Motorola MOTO W 233 Renew, Nokia N95, Blackberry Storm 9530 şi Palm Treo 750.

Informaţiile privind substanţele care intră în alcătuirea componentelor telefoanelor mobile sunt ţinute în secret de producători, care nu doresc să îşi pună afacerea în pericol, susţin autorii cercetării.


Sursa : http://www.realitatea.net

Un asteriod urias va trece in aceasta seara pe langa Pamant

Un asteriod urias va trece in aceasta seara pe langa Pamant


Asteroidul a fost descoperit in urma cu mai putin de 24 de ore de un observator american

Un asteroid de aproximativ 50 de metri va trece in aceasta seara pe langa Terra. Asteroidul a fost descoperit de de observatorul astronomic privat Tenagra (foto) din statul american Arizona, potrivit site-ului SpaceObs.org.
Asteroidul va trece pe langa Pamant la 18:30, ora Romaniei, la o distanta de 256.500 de km (aproximativ doua treimi din distanta dintre Pamant si Luna), anunta Radio Vocea Rusiei.




La fel ca magia: tehnologia care îţi permite să vezi prin bancheta din spate (VIDEO)


Chiar dacă acum maşinile dispun de camere şi senzori pentru mersul cu spatele, uneori este greu să manevrezi maşina astfel încât să nu loveşti ceva, sau pe cineva. Din acest motiv, cercetătorii de la Universitatea Keio lucrează la un sistem prin care bancheta din spate poate deveni invizibilă.


Dotări ultra-performante: hadrosaurii posedau dinţi mai rezistenţi şi mai complecşi decât ai erbivorelor actuale


Un studiu realizat de paleontologi în colaborare cu inginerii a scos în evidenţă proprietăţile excepţionale ale danturii unor dinozauri din grupul aşa-numiţilor „dinozauri cu cioc de raţă”, sau hadrosauride. Aceştia erau capabili să mestece plante tari şi abrazive, graţie structurii dinţilor lor, mult mai evoluaţi decât se crezuse.

Pe urmele unui artefact fascinant: mecanismul din Antikythera, computerul vechi de două milenii


O echipă de oameni de ştiinţă din SUA şi Grecia întreprinde o nouă expediţie la locul în care, în anul 1901, a fost descoperit un dispozitiv uimitor: mecanismul din Antikythera, botezat de savanţi "cel mai vechi computer analog din lume".