luni, 25 martie 2013

Yahoo a cumparat cu aproximativ 30 de milioane de dolari Summly, afacerea infiintata de un pusti de 15 ani

Yahoo a cumparat cu aproximativ 30 de milioane de dolari Summly, afacerea infiintata de un pusti de 15 ani


Nu stim care ar fi stirea mai importanta aici. Ca Yahoo a cuparat un startup pentru stiri pe platforme mobile sau ca acest startup apartine unui pusti de 17 ani care l-a infiintat acum 2 ani.
Yahoo tocmai a anuntat ca a reusit sa puna mana pe Summly, un agregator de stiri pentru telefoanele mobile si tablete, gandit si perfectionat de Nik D'Aloisio, un tanar de 17 ani care acum doi ani a venit cu ideea pentru acest startup.

Prin achizitionare, Yahoo va inchide Summly, dar ii va incorpora tehnologia in propriile servicii.

Un pret oficial pentru aceasta afacere nu a fost anuntat, dar Business Insider vorbeste depsre o suma de aproximativ 30 de milioane de dolari.

Stiinta, rasturnata. Cercetatorii ar putea schimba una dintre cele mai importante legi ale fizicii

Stiinta, rasturnata. Cercetatorii ar putea schimba una dintre cele mai importante legi ale fizicii


Daca se confirma, inclusiv celebra ecuatie a lui Einstein poate fi afectata.
Doua studii realizate de cercetatori din Franta si Germania ar putea rasturna ceea ce stim despre fizica. Oamenii de stiinta au motive sa creada ca lumina ar avea viteze diferite in vid, scrie ScienceDaily.
Intr-una dintre lucrari, omul de stiinta Marcel Urban de la Universitatea Paris-Sud din Orsay, Franta, si colegii lui au identificat un mecanism la nivel cuantic prin care vad vidul drept un spatiu nu gol, ci umplut cu perechi de particule virtuale ale caror energii fluctueaza. Prin urmare, caracteristicile vidului, precum viteza luminii, ar putea sa nu fie constante, ci sa varieze.
Un alt studiu, realizat de Gerd Leuchs si L. Sanchez-Soto de la Institutul Max Planck de Fizica Luminii din Erlangen, Germania, sugereaza urmatoarele: constantele fizice, ca de exemplu viteza luminii sau asa-numita impedanta a spatiului liber, sunt o masura a numarului de particule elementare din natura.
Pentru fizicieni, vidul este unul dintre cele mai ciudate concepte. Cand e observat la nivel cuantic, vidul nu este gol. Este umplut cu particule care apar si dispar in perechi de tipul particula-antiparticula (materie-antimaterie). Aceste particule efemere sunt reale, dar durata lor de viata este extrem de scurta. 
In studiul lor, cercetatorii de la institutul german au gasit, pentru prima data, un mecanism cuantic detaliat care ar explica magnetizarea si polarizarea in vid si valoarea vitezei luminii. Aceasta descoperire este relevanta pentru ca sugereaza existenta unui numar limitat de particule efemere intr-un anumit volum dintr-un vid.
Drept urmare, exista o posibilitate teoretica ce ar spune ca viteza luminii nu este fixa, asa cum presupune fizica obisnuita. Ea ar putea fluctua. Viteza luminii ar fi dependenta de variatiile in proprietatile vidului de spatiu sau timp.
Rezultatele experimentale ar sustine aceasta ipoteza, insa cercetatorii mai au de lucru pana cand vor putea sa spuna cu certitudine ca teoria lor este corecta.

Windows Blue in imagini aparute din greseala pe Internet. GALERIE FOTO + VIDEO Cum arata

Windows Blue in imagini aparute din greseala pe Internet. GALERIE FOTO + VIDEO Cum arata



Noul sistem de operare de la Microsoft vine cu cateva feature-uri interesante.
Imagini cu Windows Blue, urmatoarea versiune a sistemului de operare de la Microsoft, a aparut pe Internet in aceeasi zi in care CEO-ul companiei, Steve Ballmer, a implinit 57 de ani. Este vorba despre Build 9364, care a fost compilat pe 15 martie si a fost disponibil pe site-urile de file sharing. Acesta include o parte dintre schimbarile pe care Microsoft le pregateste pentru update-ul lui Windows 8.
Engadget a postat primul filmulet care arata cum incepe procesul de instalare intr-o masina virtuala si cum arata noile feature-uri ale sistemului de operare:

Mai multe capturi de ecran au aparut pe Winforum si arata ca Microsoft a gandit o interfata cu casute putin diferite, care pot avea dimensiuni foarte mici. Exista si un control mai bun asupra optiunii prin care iti poti personaliza culoarea de fundal.
Pentru cei cu ecrane touch, exista posibilitatea de a misca degetul in sus, in partea de jos a ecranului, pentru a vedea lista de aplicatii.
Eficienta utilizatorilor ar trebui sa creasca, cu noile update-uri. Va exista un mod de vizualizare side-by-side pentru pana la 4 aplicatii, va fi si un buton de Share pe bara laterala, iar Internet Explorer 11 vine la pachet.
Un nou filmulet aparut pe Internet si contine detalii suplimentare:

Sursa : http://www.yoda.ro

Un utilizator a transformat un Nvidia GTX 690 intr-un Quadro K5000


Un utilizator al forumului EEV a gasit o metoda prin care sa transforme un Nvidia GTX 690 intr-un Quadro K5000.
Nvidia GeForce-GTX-690-Into-Quadro-K5000
Se cunoaste faptul ca o placa grafica mainstream nu este aproape deloc diferita de una pentru aplicatii business si de proiectare. Seria GTX este pentru consumatori iar seria Quadro pentru profesionisti. Diferentele dintre ele sunt minore, un al BIOS, memorii ECC (cu corectie de erori) pentru varianta profesionala, si un pret de 3 ori mai ridicat. Un utilizator al forumului EEV a reusit sa transforme unul din cipurile de pe GTX 690 intr-un Quadro K5000. Motivul se pare ca ar fi lipsa suportului pentru Nvidia Surround (configuratie multi monitor) sub Linux, al placilor GTX. Quadro K5000 pe de alta parte ofera acest suport. Problema este pana la urma de la drivere, si cea mai buna metoda de a face OS-ul sa recunoasca un Quadro in loc de un GTX se pare ca este o modificare minora pe PCB-ul placii grafice.
Linux-Quadro-K5000
Momentan placa este recunoscuta ca una profesionala insa nu stim daca are si aceleasi performante sau sufera de erori din cauza modificarilor aduse. Diferenta ar fi desigur lipsa memoriilor de tip ECC. Nvidia se pare ca nu a oferit un raspuns oficial pe aceasta tema, iar postarea respectiva a fost dezactivata la scurt timp dupa aparitia ei. Acest lucru se poate face si altor placi grafice, cel putin in trecutul nu foarte indepartat variante a le lui GTX 660 Ti si GTX 670 au fost transformate in GTX 680.
Intrebarea cea mai interesanta este daca noul Titan permite aceste tipuri de modificari. Daca cineva ajunge sa le faca atunci acesta s-ar putea transforma intr-un frumos, si foarte scump Tesla K20, la doar o fractiune de pret. Ramane sa vedem daca producatorul va plati suficient de bine pentru ca secretul sa nu iasa la iveala. Modificarea repsectiva ar putea de altfel sa ruineze business-ul lui Nvidia pe segmentul profesional.
Tesla-K20X-NVIDIA-SC12

LG produce un televizor laser cu diagonală 100 inch


LG produce un televizor laser cu diagonală 100 inch

LG este pe cale să lanseze primul său televizor laser, capabil să redea imagini Full HD pe un ecran cu diagonala de 100 inch.
După cum sugerează şi numele ales, acesta nu este un televizor tipic de atârnat pe perete. De fapt, avem de-a face cu un dispozitiv compus dintr-un videoproiector cu tehnologie laser şi lentile de tip ultra short throw. Rolul ecranului este luat de o suprafaţă de proiecţie pe care imaginea este proiectată de la foarte mică distanţă.
LG produce un televizor laser cu diagonală 100 inchLG produce un televizor laser cu diagonală 100 inch

Sistemul de proiecţie cu tehnologie laser poate atinge o luminozitate maximă de 150 cd/m şi are la bază o sursă de lumină LED cu durată de viaţă estimată la 25.000 ore - de aproximativ 5 ori mai mult decât un sistem de proiecţie cu lampă halogen.
  Televizorul dispune de tuner digital încorporat, difuzoare stereo cu putere 20W, trei intrări HDMI, doi conectori USB şi o ieşire audio de tip S/PDIF. Mai este inclus un modul Wi-Fi pentru acces la internet, cu suport Intel Wireless Display pentru conexiuni video cu dispozitive compatibile.
Potrivit LG, televizorul cu tehnologie laser în valoare de 8999 dolari este capabil să ofere o experienţă Home Theater la un nivel de calitate impresionant, ce păstrează strălucirea imaginilor chiar şi în condiţii de lumină ambiantă puternică.

Apple vrea să controleze telefoanele atunci când le scapi din mână


Apple a iniţiat de curând o cerere de brevetare pentru un sistem care să controleze felul în care un telefon cade pe jos. Mai precis, compania din Cupertino vrea ca terminalul să-şi schimbe poziţia în aer şi să aterizeze cu o anumită suprafaţă pe podea. Motivul este simplu: protejarea unui dispozitiv scump şi cu o construcţie relativ fragilă. Utilizatorii tind să ţină foarte mult la gadgeturile lor şi acest lucru este evident atunci când ne uităm la piaţa huselor de protecţie. De multe ori însă un smartphone nu mai arată atât de bine în husă. Poate să devină mai gros şi mai mare în buzunar.
Un modul poate schimba centrul de greutate în timpul căderiiUn modul poate schimba centrul de greutate în timpul căderii

Soluţia sau cel puţin perspectiva pe care o au cei de la Apple în legătură cu această problemă este interesantă. Folosind accelerometre şi giroscoape, telefonul va simţi că a fost scăpat din mână. Un anumit modul va muta o mică greutate într-o anumită direcţie pentru a schimba orientarea telefonului în aer. El ar putea, teoretic, să atingă solul cu o anumită suprafaţă, întărită special de către producător. S-ar putea evita astfel impactul în colţul telefonului, ce poate foarte uşor să spargă ecranul de protecţie din faţa afişajului.
Un sistem de blocare a jack-ului audioUn sistem de blocare a jack-ului audio

Implementarea unui astfel de sistem nu este însă foarte practică. Laptopurile scumpe au senzori de cădere şi reuşesc să oprească HDD-ul cu platane în timp util. Un smartphone are deja senzorii necesari, însă modulul care schimbă efectiv orientarea telefonului întimpul căderii ar trebui să fie prea mare pentru dimensiunile actuale. O altă soluţie în cazul căderii ar putea fi blocarea jack-ului de 3,5 mm în mufă. Căştile ar putea atenua căderea. Chiar dacă sunt afectele, preţul lor este foarte mic în comparaţie cu cel al terminalului. Printre alte soluţii ce nu vor putea fi puse în practică se numără folosirea unor muchii flexibile, cu mici arcuri sub ele sau a unui rezervor cu gaz sub presiune, care să fie eliberat spre sol exact înainte de impact. Mai multe detalii despre cererea de brevet puteţi găsi la link-ul sursă.

Prestigio MultiPhone 4500 DUO - smartphone dual-SIM accesibil, cu ecran IPS de 4.5 inch


Prestigio este un nume mai puţin cunoscut în piaţa smartphone, unde compania se face remarcată prin gama Prestigio MultiPhone, compusă din telefoane cu ecran între 3.5 şi 5 inch, oferite la preţuri atractive. Dintre acestea, Prestigio 4500 DUO încearcă să convingă cu ocameră foto de 8 MP şi ecran IPS de rezoluţie 540x960 pixeli, cuplate unei platforme hardware cuchipset dual-core la 1.2 GHz, pe care rulează versiunea Android 4.1.1 Jelly Bean.

Descriere

Prestigio MultiPhone 4500 DUO se prezintă într-o carcasă albă puţin cam voluminoasă, nu tocmai spectaculoasă la capitolul estetică dar atent construită şi cu finisaje de bună calitate.
Partea din faţă este protejată cu un scut de tip Corning Gorilla Glass, sub care sunt vizibile ecranul de 4.5 inch şi cele trei butoane capacitive, iluminate alb după activarea ecranului. Carcasa are margini uşor proeminente, ce ajută la manevrarea telefonului şi previne alunecarea din palmă.
  Spatele şi marginile carcasei sunt acoperite cu un capac detaşabil de mari dimensiuni, decorat cu logo-ul Prestigio şi o siglă în relief cu aspect cromat. Camera foto cu senzor de 8MP este înălţată destul de mult peste profilul carcasei şi încadrată de un ornament roşu confecţionat din aluminiu. Alături se află un microfon şi blitz-ul LED, iar în partea inferioară avem difuzorul extern încadrat de un ornament cromat.

În lateral găsim doar butonul Power/Lock şi clapeta pentru volum, iar deasupra avem conectorii microUSB şi cel de tip jack 3.5 mm.
Sub capacul detaşabil găsim cele două slot-uri pentru cartelă SIM de mărime normală, respectiv slot-ul pentru  card microSD . Tot aici este acomodat şi acumulatorul Li-Ion detaşabil, cu o capacitate de 1850 mAh.
Designul carcasei nu prevede măsuri speciale de protecţie împotriva pătrunderii de praf şi accidente care implică lichide şi căzături, dar pachetul cu accesorii rezolvă o parte dintre aceste aspecte. Husa de protecţie modelată după forma telefonului este confecţionată dintr-un material cauciucat destul de gros, ce oferă protecţie bună la căzături şi lovire, mai puţin partea superioară unde carcasa telefonului rămâne expusă.

Ecran

Pentru un smartphone cu ecran de 4.5 inch care poate fi achiziţionat cu mai puţin de 1000 Lei, Prestigio MultiPhone 4500 DUO se descurcă admirabil. Ecranul cu tehnologie IPS oferă rezoluţie decentă pentru dimensiunea sa, este bine iluminat şi redă imagini la o calitate ce nu dezamăgeşte.
Totuşi, avem parte şi de mici compromisuri, cum ar fi unghiurile de vizibilitate mai puţin permisive - consecinţă a modului în care panoul de protecţie din sticlă este montat deasupra suprafeţei ecranului. Ceea ce penalizează ecranul mai mult este însă rezoluţia 540x960 pixeli, prea mică pentru ca scrisul redat să atingă claritatea întâlnită la unele telefoane mai costisitoare. Totuşi, limitarea devine aparentă doar dacă privim ecranul de foarte aproape şi nu pune probleme în condiţii normale de utilizare.

Tratamentul oleofobic şi anti-reflexie sunt la un nivel minimal, aşa că ştergerea ecranului de amprente rămâne o activitate de rutină în folosirea de zi cu zi. Din fericire luminozitatea oferită este în general suficientă pentru a compensa reflexiile apărute pe ecran la folosirea aer liber şi în spaţii bine iluminate.
Calibrarea culorilor şi contrastul nu pun probleme, astfel că pozele şi filmuleţele sunt redate pe ecranul lui Prestigio MultiPhone 4500 DUO aproximativ fidel cu realitatea.

Hardware

Prestigio MultiPhone 4500 DUO este guvernat de un chipset MediaTek MT6577, cu două nuclee Cortex-A9 la 1.2 GHz şi GPU Power VR SGX din seria 5. Telefonul rulează versiunea Android 4.1.1 Jelly Bean, cu ajutorul a 1 GB memorie RAM DDR2 . Spaţiul de stocare oferit totalizează 4GB şi poate fi extins prin ataşarea unui card de memorie.

Prestigio MultiPhone 4500 DUO - specificaţii
  • Nume model: Prestigio PAP4500DUO
  • Ecran: 4,5”, 540 x 960 pixeli, IPS, interfaţă touch capacitivă
  • Sistem de operare: Android 4.1.1 Jelly Bean
  • Chipset: Qualcomm MSM8960
  • Procesor: MediaTek MT6577, dual-core, 1.2 GHz
  • Procesor grafic: Power VR SGX Serie5
  • RAM: 1 GB
  • Memorie: 4 GB, din care 1.89 GB disponibili pentru stocare şi 503 MB ROM pentru aplicaţii
  • Card: MicroSD/SDHC/SDXC
  • 3G: HSDPA (numai SIM Slot 1)
  • WiFi: 802.11 a/b/g/n
  • Bluetooth: 3.0+HS
  • USB: microUSB
  • Cameră foto: 8 MP, autofocus, zoom digital, blitz LED
  • Filmare: 720p, autofocus
  • Cameră frontală: 0.3 MP
  • Baterie: 1850 mAh
  • Dimensiuni: 135 x 78 x 9.5 mm
  • Greutate: 158 grame
  • Accesorii: husă de protecţie pentru transport, set hands-free cu fir, adaptor AC + cablu microUSB
  • Altele: Wi-Fi Direct, receptor A-GPS/GPS, senzori proximitate/lumină ambientală/accelerometru

Performanţe şi impresii

Cântărind aproape 160 grame şi măsurând 13.5 cm lungime, Prestigio MultiPhone 4500 DUO nu este un telefon pe care să îl pui în buzunar, după care să uiţi de el. Ecranul de 4.5 inch vine şi el cu propriul set de dezavantaje, fiind prea mare pentru a fi parcurs confortabil cu degetul opozant, în timp ce ţinem telefonul cu o singură mână.

Apelurile telefonice se aud bine prin casca telefonului chiar şi în medii zgomotoase iar microfonul preia cu destulă claritate vocea utilizatorului, fără a satura conversaţia cu zgomot ambiant.
Stabilitatea semnalului GSM este în general bună, însă apelurile purtate la marginea extremă a razei de acoperire pot pune probleme. Spre exemplu, am întâlnit cel puţin o situaţie în care puteam auzi clar ce spune partenerul de conversaţie, însă la celălalt telefon conversaţia se auzea intermitent. În acest caz, este greu de spus dacă problema s-a datorat încărcării reţelei de telefonie, sau telefonul mobil nu transmitea un semnal suficient de puternic.
În ceea ce priveşte funcţionalitatea dual SIM rezultatele sunt puţin dezamăgitoare. Da, telefonul funcţionează în două reţele GSM simultan şi poţi iniţia apeluri către oricare dintre reţele. De primit, poţi primi apeluri telefonice din ambele reţele, în orice moment, dar numai atât timp cât nu eşti angajat deja într-o conversaţie. În timpul apelurilor telefonice utilizatorul rămâne inaccesibil pentru persoanele care încearcă să-l contacteze apelând cealaltă cartelă SIM, în care telefonul apare ca fiind neconectat la reţea. Situaţia se remediază din păcate doar după încheierea apelului, când telefonul se reconectează la ambele reţele de telefonie.

Pe partea de software, Prestigio MultiPhone 4500 DUO este oferit cu sistemul Android 4.1.1 Jelly Bean, livrat fără prea mari modificări la nivel de interfaţă. Pe durata testelor, telefonul nu a scos la iveală probleme de stabilitate şi doar câteva bug-uri atribuite sistemului de operare. Unul dintre acestea face ca senzorul pentru lumină ambientală să nu funcţioneze corect uneori, lăsând luminozitatea ecranului la valoarea ajustată manual din meniu. Un alt bug software face ca setarea CPU Power Saving să fie activată automat după fiecare pornire a telefonului, chiar dacă opţiunea a fost debifată manual de utilizator. Cu puţin noroc, aceste mici scăpări vor fi corectate printr-un update software.
Chipset-ul dual-core la 1.2 GHz face faţă cu brio activităţilor obişnuite. Listele de meniuri sunt redate cursiv, aplicaţiile se deschid repede iar memoria RAM în cantitate de 1 GB nu pune probleme la folosirea mai multor aplicaţii în paralel. Totuşi, mici întârzieri se fac resimţite la activităţi intensive, cum sunt download-ul şi instalarea de aplicaţii din magazinul Google Play. La navigare pe internet, încărcarea şi derularea paginilor web în versiune desktop nu pune probleme iar filmuleţele vizionate cu playerul YouTube din dotare sunt redate cursiv.
În teste sintetice, Prestigio MultiPhone 4500 DUO se încadrează la un nivel de performanţă similar modelului smartphone Samsung Galaxy Nexus şi tableta Galaxy Tab 10.1 - ambele fiind produse lansate către finalul anului 2011. Chiar şi aşa, Prestigio PAP4500DUO nu este pus în dificultate de aplicaţiile actuale, iar versiunea Android de care dispune este bine optimizată.
  • AnTuTu - Scor 7323 (GPU 3189, RAM 1374, GPU 1942, I/O 818)
  • Quadrant - Scor 3187 (CPU 5831, Mem 3382, I/O, 4350, 2D 400, 3D 1974)
  • GLBenchmark 2.1 (Egypt Classic) - 6.9 fps
  • Vellamo (HTML5) - 132


Performanţe Foto/Video

Prestigio MultiPhone 4500 DUO pune la dispoziţie o cameră foto cu senzor de 8 MP şi autofocus, însoţită de blitz LED.
Ajutate de rezoluţia înaltă, pozele pot atinge un nivel de calitate foarte bun în condiţii de iluminare ideală, însă prezenţa zonelor umbrite scoate în evidenţă procesarea agresivă a zgomotului de fundal, ce taie prea mult din detalii şi conferă imaginilor un aspect pastelat. Acest defect devine aparent mai ales în pozele ce conţin detalii fără prea mult contrast, cum este textura asfaltului sau ramurile unui copac suprapuse peste un fundal umbrit.
Pozele asistate de blitz-ul LED sunt de obicei bine iluminate şi au un nivel al detaliilor mulţumitor. Totuşi, timpul mare de expunere face dificilă stabilizarea imaginii, iar surprinderea obiectelor aflate în mişcare este problematică.
Funcţia de filmare dă rezultate surprinzător de bune. Filmuleţele la rezoluţie 1280x720p sunt salvate în fişier cu extensie .3GP dar folosesc compresie H.264 de bună calitate, cu o rată de eşantionare de aproximativ 14 Mbps. Secvenţele rezultate sunt destul de clare, iar un minut de înregistrare necesită aproximativ 100 MB spaţiu de stocare. Din păcate funcţia zoom nu este disponibilă în timpul filmării.

Autonomie

Exhipat cu un acumulator de 1850 mAh, ecran de 4.5 inch şi un chipset nu foarte însetat de energie, Prestigio MultiPhone 4500 DUO oferă o autonomie de aproximativ două zile în condiţiile unui regim de utilizare conservator , cu aproximativ o oră de convorbiri şi acces la internet prin conexiune WiFi.
  Folosit intensiv, cu sesiuni de jocuri şi acces la internet prin conexiune 3G/WiFi, Prestigio 4500 DUOface faţă cu bine unei zi de utilizare, fără a împinge la limită autonomia bateriei.
În ambele situaţii testarea s-a făcut cu ambele slot-uri pentru cartelă SIM populate şi luminozitatea ecranului ajustată automat folosind senzorul pentru lumină ambientală.

Trebuie spus că timpul necesar încărcării acumulatorului este destul de mare, fiind nevoie de aproape 5 ore pentru o încărcare completă.

Concluzie

La un preţ de aproximativ 960 Lei, Prestigio MultiPhone 4500 DUO este o alegere care merită atenţia celor aflaţi în căutarea unui smartphone dual-SIM cu ecran mare, care să ofere performanţe decente şi versiunea Jelly Bean a platformei Android.
Ecranul cu tehnologie IPS are o calitate mulţumitoare, camera foto cu senzor de 8 MP este suficientă pentru poze ocazionale şi filmări la nivel de amator, iar autonomia bateriei nu pune probleme.

Cei mai pretenţioşi ar putea critica însă construcţia cam voluminoasă şi greutatea de 160 grame, ce face ca telefonul să atârne puţin în buzunarele mai largi. Nu trebuie trecută cu vederea nici limitarea legată de funcţionalitatea dual-SIM, ce face ca telefonul să nu fie accesibil în ambele reţele de telefonie mobilă atunci când purtăm deja o conversaţie folosind una dintre cartele.
Părţi pozitiveplus
  • +Ecran IPS de bună calitate
  • +Performanţe mulţumitoare
  • +Android 4.1 Jelly Bean
  • +Cameră foto de 8 MP, cu filmare 720p
  • +Autonomie rezonabilă
  • +Suport dual SIM
  • +Preţ competitiv
Părţi negativeminus
  • Nu poate prelua două apeluri simultan
  • Construcţie un pic voluminoasă şi greutate peste medie

















Sursa : http://www.go4it.ro