miercuri, 21 noiembrie 2012

Cel mai vechi computer digital din lume, Witch, a fost repornit


Cel mai vechi computer digital din lume, supranumit si Witch, a fost restaurat complet si repornit la Muzeul National de Computing din Bletchley Park, ieri 20 Noiembrie.
WITCH_computer_640
Witch, sau pe numele sau initial Harwell Dekatron este cel mai vechi computer digital din lume, care este in totalitate functional in cadrul Muzeului National de Computing din Anglia. Initial, acum mai bine de 60 de ani, in 1951 el a fost folosit pentru programele de cercetare atomica. Acesta a fost uitat de vreme intr-un depozit pentru mai bine de 15 de ani, descoperirea lui a fost practic accidentala. Initial constructia la acest computer a durat ceva ma mult de un an, incepand in 1949, scopul lui fiind sa ajute cercetatorii in calculele acestora pentru energia atomica. Masina cantareste aproape 2 tone si jumatate si a fost prima data pornita in 1951. Chiar daca era destul de lenta, mai lenta decat un calculator de buzunar, si inmultirea a doua numere dura chiar si pana la 10 secunde, aceasta era foarte folosita pentru faptul ca putea lucra mai intens decat o persoana, fiind utilizata chiar si 80 de ore pe saptamana.
In 1957 masina a fost devansata de alte computere digitale, mai mici si mult mai rapide si a servit pentru a invata programare studentilor de la Unversitatea Wolverhampton. Apoi in 1973 a fost donata muzeului de stiinta din Birmingham, fiind expusa pana in 1997 cand, muzeul s-a inchis iar computerul a fost dezmembrat si pus la pastrare. Kevin Murell, unul dintre curatorii Muzeului National deComputing a observat panoul de control al masinii intr-o imagine si a recunoscut imediat despre ce era vorba. A cautat in depozitele muzeului si a reusit sa gaseasca toate piesele acesteia. Acest lucru s-a intamplat in 2009, iar pana astazi, timp de 3 ani s-a lucrat pentru a o reconstrui si a o pune in functiune.
Masinaria citeste programele initial stantate pe o banda din hartie, folosind limbajul decimal si nu cel binar din ziua de astazi. Scopul ei acum este de a fi prezervata ca un monument istoric, si a ajuta elevii sa inteleaga bazele programarii. Mai multe detalii si explicatii despre cum functioneaza gasiti si in clipul de mai jos.

Sursa : http://playtech.ro

Paleontologii argentinieni au descoperit fosilele unui pinguin uriaş în Antarctica

Paleontologii argentinieni au descoperit în Antarctica fosilele unui pinguin uriaş, vechi de 34 de milioane de ani, care avea o înălţime de doi metri, acesta fiind cel mai mare exemplar descoperit vreodată din această specie, a anunţat marţi Muzeul de Ştiinţe Naturale din La Plata.


Paleontologii argentinieni au descoperit fosilele unui pinguin uriaş în Antarctica (Imagine Arhiva: Mediafax Foto/AFP)
Site-ul instituţiei argentiniene precizează că descoperirea, realizată în timpul unei campanii de cercetare în Antarctica, va permite "un studiu intensiv şi complet asupra acestor strămoşi ai pinguinilor moderni".
 Caroline Acosta, cercetătoare la departamentul de paleontologie al muzeului, consideră că "este vorba de cel mai mare pinguin descoperit până în prezent, atât în ceea ce priveşte înălţimea, cât şi masa corporală".
  Cel mai mare pinguin cunoscut până în prezent este cel imperial, care măsoară, în medie, 120 de centimetri în înălţime.

Sursa : http://www.mediafax.ro

AOC i2367fh - monitorul cu ramă invizibilă


Cei de la AOC au urmat exemplul producătorilor de televizoare LCD, creând un monitor pentru PC cu diagonală 23 inc ce se face remarcat prin folosirea unei rame extrem de îngustă, cu lăţime de numai 2 mm.
AOC i2367fhAOC i2367fh

Alături de designul exterior, monitorul AOC i2367fh promite să impresioneze şi prin calitatea imaginilor afişate la rezoluţie Full HD, iluminate cu sursă de lumină LED şi redate folosind o matrice cu tehnologie IPS pentru care este specificat un timp de răspuns 5 ms şi rată de contrast dinamic 50.000.000:1.
La baza ecranului sunt instalate două difuzoare stereo, iar în spate găsim conectori VGA şi HDMI. Interacţiunea cu sistemul de meniuri se face cu ajutorul unui set de butoane touch, poziţionate pe latura dreaptă a ecranului. Piciorul de susţinere este metalic şi permite ajustarea pe înălţime şi înclinaţie. Dată fiind construcţia extrem de suplă, monitorul este alimentat de un adaptor AC extern.
AOC i2367fhAOC i2367fh

AOC i2367fh este aşteptat în curând pe rafturile magazinelor, la un preţ apropriat sumei de 200 euro.

Sursa : http://www.go4it.ro

Facebook se va incarca mai incet, iar asta e un lucru bun. Cum se schimba reteaua de socializare

Facebook se va incarca mai incet, iar asta e un lucru bun. Cum se schimba reteaua de socializare


Modificarea va afecta, gradual, utilizatorii din toata lumea. Ca de obicei, americanii sunt primii.
Navigarea pe Facebook va fi ceva mai lenta, in curand, insa vestea buna este ca site-ul primeste un plus la capitolul securitate, iar asta inseamna ca hotii care misuna prin spatiul online vor avea o viata mai complicata.
Compania Facebook a anuntat pe blog ca va trece de la HTTP, laHTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), un protocol pe care l-ai mai intalnit, de exemplu, atunci cand ai introdus date bancare pe Internet. De modificare vor beneficia intai locuitorii Americii de Nord insa, gradual, toti utilizatorii Facebook din intreaga lume vor avea o legatura securizara.
Tranzitia incepe in aceasta saptamana, insa a fost pregatita de ani de zile, iar utilizatorii au putut opta pentru HTTPS din ianuarie 2011. De acum, insa, protocolul va incepe sa fie setat ca default.
Top 10 Televizoare Smart TV 3D: Black Friday 2012
In acest moment, tendinta globala este ca toate site-urile care opereaza cu date importante ale persoanelor sa treaca la HTTPS, scrie CNN.
De ce ar trebui sa-ti pese de aceasta schimbare? Baietii de la LifeHacker au dat o superexplicatie pentru riscurile la care te supui cand folosesti protocolul HTTP, utilizat momentan: "Gandeste-te la el asa: ai o conversatie privata cu noul tau iubit sau noua ta iubita si partenerul tau precedent, fara ca tu sa stii, se afla la cateva mese distanta si iti asculta fiecare cuvant".
Cei care se tem ca vor accesa Facebook cu foarte multa greutate, nu au de ce sa isi faca griji. Viteza de incarcare a paginilor va fi diminuata doar putin. In schimb, beneficiile sunt consistente. Utilizatori care, totusi, prefera sa mearga pe varianta mai rapida, pot renunta la HTTPS pentru HTTP, scrieTechCrunch. Ei vor renunta, insa, si la avantajele care tin de securitate si de protejarea datelor.

Sursa : http://www.yoda.ro

Sony face promisiuni mari in ceea ce priveste continutul 4K


Numarul televizoarelor 4K existente oriunde pe planeta se poate numara pe degetele de la o mana. Cu toate acestea, preturile acestor giganti de 84 de inci justifica un interes foarte mare atat din parte producatorilor, precum SonyToshiba sau LG cat si din partea pasionatilor de gadgeturi exclusive.
SonyTV 4K XBR-84X900 continut UHD
Din pacate, desi exista interes pentru TV-urile 4K, nu prea exista continut filmat la acesta rezolutie sau macar scalat la 3840 x 2160. Vorbim aici desigur de continut la nivel de consumator, filmele din cinema sunt intr-adevar filmate la 4K. Daca LG si Sharp nu prea pot sa mute muntii in privinta generarii rapide de continut, Sony cam are tot ce ii trebuie. Avand in vedere ca gigantul japonez integreaza si o companie de productie cinematografica, printre ultimele sale creatii numarandu-se 007 Skyfall sau The Amazing Spiderman, efortul pentru Sony este mult mai mic de a porta continut la rezolutie Ultra HD. Plecand de la aceste detalii, un oficial Sony nu a ezitat sa dea presei informatii referitoare la un sistem de transmisiune de continut 4K ce va veni preinstalat pe modelul XBR-84X900. Spre deosebire de alti producatori, Sony va avea preinstalat pe TV-ul sau de 25.000 dolari un canal de tip pay-per-view cu ,,filme artistice intregi de la Hollywood” in 4K. La prima vedere acest canal de continut 4K pare o revolutie pentru cei care au facut un efort supra omenesc in a-si achizitiona un astfel de TV, nu uitati insa ca un TV cu specificatii similare de la LG este cu 5000 dolari mai ieftin, bani pe care Sony trebuie sa-i justifice prin altceva decat specificatii abstracte.
Desi este regretabil faptul ca a ezitat sa numeasca cateva filme ce vor fi disponibile la un asemenea nivel de detaliu, probabil pana la sfarsitul acestei saptamani vom afla si aceste informatii.

Sursa : http://playtech.ro

Animalul ciudat care a rezistat evenimentului catastofic ce a provocat extincţia dinozaurilor


O familie ciudată de mamifere care avea o serie de caracteristici neobişnuite a ales să trăiască sub pământ, lucru care i-a permis să supravieţuiască extincţiei în masă de acum 65 de milioane de ani.

Inspiraţi de stilul său de viaţă subteran, oamenii de ştiinţă i-au atribuit animalului numele deNecrolestes patagonensis, care se traduce prin „jefuitorul de morminte”. Conform specialiştilor acesta avea un rât îndreptat în sus, un corp robust şi membre scurte, dar late. 
Cercetările au scos la iveală faptul că specia a dispărut acum 16 milioane de ani, supravieţuind mult timp după extincţie dinozaurilor. Mai mult, studiile au constatat faptul că specimenul este înrudit cu un alt mamifer, Cronopio, care a trăit din Cretacicul târziu, până în Paleoncenul timpuriu (100 - 60 de milioane de ani), în Africa de Sud. 
Cronopio şi Necrolestes au în comun o serie de trăsături, printre care şi faptul că sunt singurele mamifere descoperite până acum, care deţineau molari cu o singură rădăcină. În mod normal, majoritatea mamiferelor au molari cu două rădăcini. 
La început, animalele păreau atât de ciudate ochiului modern, încât ele au rămas un mister multă vreme. Pentru o lungă perioadă de timp s-a crezut că „jefuitorul de morminte” a fost un marsupial. Totuşi, cercetări ulterioare au dezvăluit că acesta face parte dintr-un arbore genealogic despre care se credea că a dispărut cu 45 de milioane de ani înaintea lui Necrolestes. Oamenii de ştiinţă susţin că tocmai capacitatea uimitoare a animalului de a se adapta la mediul subteran i-a permis să trăiască cu mult mai mult decât rudele sale. 

Sursa : http://www.descopera.ro

Oamenii de ştiinţă au creat robotul capabil să se deplaseze singur (VIDEO)


Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Illinois au dezvoltat aşa-numitul „bio-bot”, o maşină biologică printată 3D, cu o lungime de 7 mm.

Creată din hidrogen şi celule cardiace prelevate de la şobolani, invenţia a fost concepută pentru a se deplasa singură. Proiectul urmăreşte ca prin imitarea naturii să dea naştere unor roboţi mai eficienţi ce vor putea fi aplicaţi în mai multe domenii. 
„Urmărim să lucrăm cu structuri biologice care să ne permită să valorificăm energia celulelor şi a naturii pentru a ne adresa provocărilor cu care se confruntă societatea. Ca ingineri tindem să construim utilizând materiale dure şi previzibile. Cu toate acestea există o mulţime de aplicaţii în care natura reuşeşte să rezolve problemele într-un mod foarte elegant”, a declarat Rashid Bashir, coordonatorul proiectului. 
Robotul conţine un picior lung şi subţire acoperit cu celule prelevate de la şoareci, aşezat peste un alt picior rigid. Pentru a se putea mişca, celulele cardiace pulsează, determinând piciorul să zvâcnească. La rândul său, această acţiune determină întregul corp să se arcuiască spre înainte. 
Acum, oamenii de ştiinţă susţin că, ulterior, această tehnologie s-ar putea dovedi utilă pentru senzorii medicali şi pentru curăţarea toxinelor. 
Sursa: http://www.descopera.ro

Cum facem avioanele mai silenţioase? Inspiraţia poate veni de la... bufniţe


Păsările răpitoare de noapte, precum bufniţele sau cucuvelele, sunt remarcabile prin zborul lor tăcut, care le ajută să îşi audă şi să îşi „surprindă” prada. Această abilitate stă la baza unor noi cercetări, prin care oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Cambridge urmăresc să reducă zgomotul teribil făcut de avioane.

Avioanele sunt printre cele mai zgomotoase maşinării inventate de om, iar poluarea fonică pe care o generează are efecte nefaste atât asupra mediului natural, cât şi asupra sănătăţii oamenilor.
În căutarea unor soluţii pentru a reduce intensitatea zgomotului avioanelor, inginerii de la Universitatea din Cambridge au recurs la studiul aripilor răpitoarelor de noapte. 
Aceste păsări au un zbor foarte silenţios - care le ajută să vâneze foarte eficient în liniştea nopţii, folosindu-se de auzul foarte ascuţit pentru a-şi găsi prada -, iar această caracteristică se datorează unor particularităţi ale alcătuirii aripilor. Ele au pe aripi diferite tipuri de pene specializate, care elimină zgomotul aerodinamic. 
Orice aripă, naturală sau artificială, creează turbulenţe la înaintarea prin aer. Când aceste „vârtejuri” ajung la bordul de fugă (marginea posterioară a aripii), ele sunt amplificate şi împrăştiate sub forma undelor sonore.
Avioanele sunt extrem de zgomotoase, una dintre cauze fiind designul aripilor.
Avioanele obişnuite, ale căror aripi au borduri de fugă rigide, sunt deosebit de zgomotoase sub acest aspect.
Păsările de noapte, în schimb, au caracteristici fizice care reduc zgomotul: un „pieptene” de pene rigide pe bordul de atac (marginea anterioară a aripii), un strat de fulgi moi, pufoşi, pe partea de deasupra a aripii şi un şir de franjuri flexibili pe bordul de fugă (marginea posterioară).
Încă nu se ştie dacă zborul silenţios al bufniţelor se datorează doar uneia dintre aceste caracteristici sau combinaţiei dintre toate trei.
Cercetătorii încearcă să dezlege misterul dezvoltând o bază teoretică pentru a explica abilitatea păsărilor de a reduce zgomotul produs de bordul de fugă al aripilor - principala sursă de zgomot a oricărui profil aerodinamic.
Folosind modelarea matematică, cercetătorii au arătat că elasticitatea şi porozitatea materialului din care este realizat bordul de fugă al unei aripi pot fi ajustate astfel încât zgomotul aerodinamic să depindă de viteza zborului, ca şi cum bordul de fugă nu ar exista. Aceasta ar elimina cea mai importantă sursă de zgomot pentru aripile avioanelor convenţionale. Zgomotul produs de aripi ar depinde atunci doar de alte mecanisme, cu un rol minor, precum rugozitatea suprafeţei aripii.

Sursa : http://www.descopera.ro

Campanie Romtelecom fara precedent: cablu TV gratis pentru clientii din orase

Campanie Romtelecom fara precedent: cablu TV gratis pentru clientii din orase


Pot beneficia de oferta atat clientii noi, cat si cei care isi innoiesc abonamentul.
Romtelecom ataca puternic companiile rivale, RCS&RDS si UPC, oferind clientilor noi sau existenti servicii de cablu TV analogic gratuit, incercand sa-si securizeze baza existenta de abonati pe telefonia fixa si Internet si sa castige clienti noi, scrie Ziarul Financiar.
Aceasta campanie ar fi inceput acum doua luni, iar comunicarea a fost realizata doar prin agenti de vanzari - care au mers din usa in usa incercand sa convinga clientii -, prin anunturi la mica publicitate, fluturase si panouri publicitare. 
Compania ofera serviciul gratuit clientilor noi, dar si celor care au deja un abonament de televiziune sau Internet  si doresc sa il reinnoiasca. Pot beneficia de oferta, de asemenea, si cei care au un abonament de telefonie fixa pe care il schimba cu un plan tarifar de peste 10 euro/luna.

Sursa : http://www.yoda.ro

Lenovo X1 Carbon va fi disponibil în versiune touchscreen din decembrie


Cei de la Lenovo par încrezători în viitorul Windows 8, în ciuda dezamăgirii unor utilizatori şi chiar a celor de la Microsoft, compania lansând o serie largă de produse care folosesc noul sistem de operare. După ThinkPad Twist,IdeaPad LynxThinkPad Tablet 2 şi seria C All-in-One, a venit şi rândul nu chiar atât de vechiului laptop X1 Carbonsă facă saltul la ecranul tactil.
Actualizându-şi site-ul mai repede decât şi-ar fi dorit, din moment ce compania nu a trimis încă un comunicat de presă şi a retras între timp şi pagina dedicată, Lenovo a făcut publică lansarea în luna decembrie a unei versiuni actualizate a impresionatului , dar şi costisitorului, produs.
Pagina produsului nu a oferit prea multe detalii suplimentare, aspectele noi fiind implementarea unui suprafeţe tactile cu zece puncte de contact deasupra ecranului cu diagonală de 14” şi rezoluţie de 1600 x 900 pixeli şi livrarea cu noul Windows 8. Putem presupune că toate componentele vor fi similare, începând de la carcasa fabricată din fibră de carbon şi policarbonat şi terminând cu procesorul Intel Core i7-3667U, stocarea SSD cu o capacitate de 256GB şi cei 8GB de memorie RAM.
Mai multe detalii vom afla însă în cursul lunii următoare.

Sursa : http://www.go4it.ro

Samsung pregăteşte un procesor cu opt nuclee pentru terminalele mobile


Ieri am trecut în revistă trei zvonuri noi referitoare la viitorul terminal Samsung Galaxy S IV, iar unul dintre acestea se referă la posibilul procesor pe care acesta îl va folosi.
Cel mai puternic produs din portofoliul companiei este în acest moment Exynos 5, acesta fiind deja lansat într-o versiune dual-core, folosită pentru laptopul Samsung Chromebook şi tableta Google Nexus 10, şi având planificată o versiune quad-core pentru primul trimestru al anului viitor. Având la bază nuclee Cortex-A15, acestea au fost similare până nu demult, Samsung renunţând însă la simpla dublare a numărului de nuclee pentru fostul Exynos 5450 în favoarea implementării unui procesor grafic mai rapid, adică un ARM T658, şi la ridicarea frecvenţelor la 2GHz, ambele beneficiind de trecerea de la un proces de fabricaţie pe 32 de nanometri la unul pe 28 de nanometri.
Acest viitor produs, cunoscut în prezent doar prin numele de gamă Exynos 5400, ar putea fi înlocuit înainte de a se materializa de un nou produs. Conform EETimes, Samsung lucrează la un produs care va fi anunţat în luna februarie a anului viitor în cadrul conferinţei International Solid-State Circuits Conference.
Spre deosebire de arhitecturile folosite până acum de Samsung, care au implementat de la unul la patru nuclee tactate la o frecvenţa maximă şi controlate dinamic, viitorul procesor va folosi designul de referinţă big.LITTLE pe care ARM l-a prezentat acum mai bine de un an.
Asemănător într-o oarecare măsură arhitecturii 4-PLUS-1 folosită de NVIDIA Tegra 3, viitorul procesor Samsung va oferi patru nuclee Cortex-A15 tactate la o frecvenţă maximă de 1,8GHz şi patru nuclee Cortex-A7, tactate la o frecvenţă maximă de 1,2GHz. Munca de procesare a datelor va fi împărţită între aceste nuclee diferite ca putere, sarcinile cu necesităţi scăzute sau medii urmând să fie executate pe nucleele Cortex-A7, mai slabe dar şi mai prietenoase cu energia. Odată ce necesarul de putere de calcul va depăşi limitele acestora, arhitectura big.LITTLE va permite comutarea execuţie pe mult mai puternicele nuclee Cortex-A15 în circa 20 de microsecunde. Prin această combinaţie de hardware, Samsung şi ARM pot oferi atât o putere mare de calcul dar şi o eficienţă energetică superioară utilizării doar a unor nuclee puternice.
big.LITTLE în acţiunebig.LITTLE în acţiune

În acest moment nu este clar dacă Samsung va anunţa în februarie intrarea finalizarea şi intrarea în producţie a acestui model sau doar va prezenta noul procesor. Cum trecerea de la designul de referinţă la producţia de masă necesită întotdeauna luni bune de zile, în funcţie de ceea ce va anunţa Samsung vom şi pentru ce ne putem pregăti să descoperim în interiorul modelului Galaxy S IV.

Sursa : http://www.go4it.ro

Microsoft se răzgândeşte: Windows 7 primeşte suport DirectX 11.1


După ce au anunţat că vor asigura accesul la noua platformă DirectX 11.1 în mod exclusiv pentru utilizatorii Windows 8, oficialii Microsoft par să fi revenit la gânduri mai bune şi promit că măcar o parte din facilităţile noului API DirectX vor fi disponibile pentru utilizatorii Windows 7. Drept dovadă, avem şi un download pentru Windows 7 ce oferă suport preliminar Direct X 11.1.
Microsoft se răzgândeşte: Windows 7 primeşte suport DirectX 11.1Microsoft se răzgândeşte: Windows 7 primeşte suport DirectX 11.1

Gurile rele spun că Microsoft si-ar fi schimbat atitudinea din cauza temerilor că dezvoltatorii de jocuri PC ar putea să ignore pur şi simplu noua versiune DirectX 11.1. Privind progresul nu tocmai grozav al vânzărilor şi atitudinea rezervată afişată de utilizatori şi industrie faţă de Windows 8, este clar pentru toată lumea că orice jocuri create pentru o platformă DirectX 11.1 exclusiv Windows 8 ar avea parte de audienţă modestă timp de multă vreme. Din perspectiva dezvoltatorilor software nu s-ar justifica efortul şi costurile asociate creării de jocuri DirectX 11.1, dacă doar un procent infim de utilizatori se vor putea bucura de efectele vizuale ce sunt vizibile doar cu ajutorul noilor tehnologii.
Prin vocea lui Chuck Walbourn, inginer software senior în cadrul companiei, Microsoft precizează că "porţiuni" din API-ul DirectX 11.1 vor fi puse şi la dispoziţia milioanelor de utilizatori ai sistemelor Windows 7 SP1 şi Windows Server 2008 R2 SP1. Printre componentele DirectX 11.1 menţionate se numără Direct3D 11.1, actualizări pentru tehnologiile Direct2D, DirectWrite şi DXGI 1.1, componenta H.264 Video Decoder, respectiv o variantă revizuită a Windows Imaging Component (WIC).
Utilizatorii sistemului Windows 7 SP1 au deja la dispoziţie pentru download o versiune preliminară a pachetului de upgrade la DirectX 11.1, ce include actualizări pentru componentele DirectX menţionate mai sus, dar păstrează neatinsă compatibilitatea cu driverele Windows 7 existente, bazate pe modelul WDDM 1.1 (Windows 8 foloseşte drivere WDDM 1.2).

Sursa : http://www.go4it.ro

Deezer Premium+, disponibil gratuit pentru abonaţii Orange


Una dintre cele mai importante si dificile provocări pentru operatorii de telefonie mobilă este atragerea utilizatorilor către consumul de trafic de date pe terminalele mobile sau pe tablete şi monetizarea acestuia, în condiţiile în care aplicaţiile de mesagerie instantanee şi Voice sau Video over IP sapă în vechile surse de venituri, telefonia şi SMS-urile.
După ce Vodafone a semnat un parteneriat cu serviciul autohton de streaming Zonga, Orange a anunţat astăzi o iniţiativă similară în urma căreia va putea oferi clienţilor săi acces comod la mult mai celebrul serviciu Deezer. Unul dintre cei mai cunoscuţi furnizori de conţinut audio la cerere în regim de streaming, şi unul dintre puţinii care îşi oferă în mod oficial serviciile pe teritoriul României, Deezer face acum parte din oferta implicită pentru abonaţii Orange care au ales abonamentele Panteră. Prezent pe cele mai importante platforme ale momentului, Deezer oferă aplicaţii pentru Android, iOS, Windows Phone şi BlackBerry OS.
Abonamentul Deezer Premium+, singurul care oferă streaming şi pe platformele mobile şi care are în mod obişnuit un preţ de 6,99€ pe lună, este inclus în mod gratuit în abonamentele Panteră, ceea ce, coroborat cu traficul nelimitat oferit de acestea, constituie o ofertă interesantă pentru consumatorii de muzică pe telefonul mobil. Este drept, după consumarea celor 3GB lunari pe care cel mai scump abonament îi oferă, traficul va fi limitat la 128kbps, ceea ce va face cam dificil streamingul la un nivel bun de calitate.
Deezer este oferit şi ca opţiune suplimentară pentru celelalte abonamente, acesta fiind oferit contra sumei de 4,99€ lunar, caz în care va trebui să vă descurcaţi şi cu supravegherea traficului de date pentru că sunteţi pe cont propriu.

Sursa : http://www.go4it.ro

Black Friday 2012 - cum să alegi corect cele mai bune reduceri


Dacă în ţara noastră sărbătoarea numită Black Friday este abia la a doua ediţie, în Statele Unite fenomenul este studiat cu atenţie de ani buni, iar concluziile sunt surprinzătoare.
Bijuteriile şi ceasurile de lux, cumpărate adesea de clienţi ocazionali şi care nu se uită prea mult la bani, sunt mai scumpe în apropierea sărbătorilor de iarnă, iar ofertele cu reduceri de preţuri sunt deseori înşelătoare.Bijuteriile şi ceasurile de lux, cumpărate adesea de clienţi ocazionali şi care nu se uită prea mult la bani, sunt mai scumpe în apropierea sărbătorilor de iarnă, iar ofertele cu reduceri de preţuri sunt deseori înşelătoare.

Analizând nu mai puţin de 6 ani de statistici care redau evoluţia preţurilor de-a lungul anului pentru un eşantion reprezentativ de produse cu şanse mari să ajungă pe lista cumpărăturilor de iarnă, cei de la Wall Street Journal au ajuns la concluzia că marile campanii de reduceri nu vin mereu cu cele mai bune oferte, fiind indicată studierea cu atenţie a preţurilor practicate în restul anului pentru produsul dorit, astfel încât să nu cădem în capcana falselor reduceri.
Majoritatea categoriilor de produse, începând de la jucării sau ustensile de bucătărie şi ajungând la tablete şi alte gadgeturi costisitoare, au parte de reduceri selective pe tot parcursul anului, coborând de multe ori sub preţurile rezervate pentru Black Friday. Reducerile de preţuri vin şi pleacă pe tot parcursul anului, inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă, urmând traiectorii atent calculate.
Produse cum sunt bijuteriile şi ceasurile de lux, ţinte predilecte ale clienţilor impulsivi sau ocazionali, sunt scumpite treptat pe măsură ce avansăm în sezonul de cumpărături, preţurile atingând punctul culminant în preajma sărbătorilor de final de an, când sunt oferite cele mai multe cadouri. Totuşi, chiar şi în vârf de sezon impulsivitatea cumpărătorilor poate fi exploatată cu reduceri de ultim moment, care ating de obicei efectul dorit fără a sacrifica marja de profit, preţul la reducere fiind adesea peste valoarea minimă la care ar putea fi ajustat spre exemplu în afara sezonului de cumpărături.
Black Friday 2012 - cum sa alegi corect cele mai bune reduceriBlack Friday 2012 - cum sa alegi corect cele mai bune reduceri

Aparatura pentru bucătărie, frigidere şi alte electronice de consum care de-a lungul anului nu ocupă un loc fruntaş în topurile de vânzări riscă să stea luni bune pe rafturi dacă nu sunt aduse în atenţia cumpărătorilor prin campanii de reduceri. Pentru cei interesaţi de astfel de produse, Black Friday oferă ocazii excelente de a prinde reduceri de preţuri consistente. Totuşi, este important să nu alegem dinainte un produs anume pe care îl dorim, după care să aşteptăm reduceri de preţuri care ar putea să nu se materializeze. Atunci când aflăm despre un produs interesant aflat la reducere este bine să ne decidem repede dacă este oportună plasarea unei comenzi, dar numai după ce am consultat şi ofertele magazinelor concurente pentru reduceri asemănătoare.
Dacă la prima încercare nu prindem pe stoc produsul dorit nu trebuie să ne dăm bătuţi, deoarece pe durata unei campanii cum este Black Friday ofertele cu stoc epuizat sunt înlocuite rapid cu altele noi, iar multe magazine chiar prelungesc campaniile de reduceri şi în zilele sau săptămânile ce urmează. Condiţia de bază, atât în ziua de Black Friday dar şi după, este să urmărim în permanenţă ofertele magazinelor online. În timp ce o vizită inspirată prin magazinele din marile centre comerciale ne poate scoate în cale oferte de reduceri foarte atrăgătoare, cu câteva bookmark-uri bine plasate şi ajutorul agregatoarelor de preţuri putem afla în doar câteva minute care este mersul pieţei la magazinele din mediul online şi ce oferte merită atenţia, iar asta fără a avea de înfruntat aglomeraţii şi cozi la casele de marcat.
Frigiderele şi electrocasnicele de consum, la mare căutare în ziua de Black FridayFrigiderele şi electrocasnicele de consum, la mare căutare în ziua de Black Friday

Conform statisticilor, goana după cumpărături din timpul sezoanelor de reduceri contează pentru o cincime sau mai mult din veniturile anuale ale magazinelor retail, astfel că o calculare atentă a strategiei de vânzare este esenţială pentru obţinerea rezultatelor dorite în campaniile de reduceri masive, cum este Black Friday. Privind lucrurile dintr-o perspectivă uşor simplificată, putem observa cum magazinele mizează pe reduceri consistente la produse atent selecţionate pentru stârni interesul cumpărătorilor, dar bazând-uşi grosul veniturilor pe o oferă mult mai variată de produse încadrate la preţuri care să nu compromită cifrele de profit de la finalul campaniei.
Din nou, secretul unor cumpărături reuşite de Black Friday este să descoperim cât mai repede acele produse cu preţ mult redus, înainte ca stocurile să se epuizeze, iar dacă nu reuşim din prima să validăm o comandă nu trebuie să ne dăm bătuţi, deoarece noi ocazii vor apărea cu siguranţă. Totuşi, este binesă nu ne lăsăm duşi de val prea mult, ajungând să cumpărăm produse de care nu avem nevoie, doar de dragul preţului obţinut în cadrul campaniei.
Black Friday 2012, cu reduceri de preţuri la minutBlack Friday 2012, cu reduceri de preţuri la minut

În timp ce percepţia generală a publicului este că cele mai bune oferte de reduceri pot fi găsite doar de Black Friday, în realitate putem găsi multe oferte interesante atât înainte dar şi după ziua marilor reduceri. Secretul este alegerea momentului oportun la care cumpărăm produsul dorit. Spre exemplu la retaileri precum Domo ofertele de reduceri au început pe 19 noiembrie şi ar trebui să se termine pe 23 noiembrie, în timp ce în magazine precum Elanko reducerile încep în ziua de Black Friday şi continuă pe tot parcursul week-end-ului.
La fel ca în cazul bijuteriilor şi alte bunuri de lux pentru sezonul cadourilor, gadget-urile costisitoare cum sunt tabletele, telefoane inteligente sau televizoare Smart TV ating cele mai mari preţuri către finalul lunii decembrie, dar sunt mai accesibile în luna octombrie şi în timpul campaniilor de reduceri cum este Black Friday, când unele magazine sunt dispuse chiar să vândă la limita profitabilităţii sau în pierdere, câştigând însă la capitolul imagine şi fidelizând clienţii care le trec pragul.
Reducerile de preţuri la tablete şi smartphone, foarte apreciate printre vânătorii de chilipiruriReducerile de preţuri la tablete şi smartphone, foarte apreciate printre vânătorii de chilipiruri

Potrivit reprezentaţilor unor magazine participante la promoţia Black Friday 2012, reducerile de preţuri pot ajunge chiar şi la 70-90% pentru anumite produse, fiind însă compensate de profiturile mult crescute ce rezultă din vânzarea celorlalte produse din ofertă. De altfel, reprezentanţii magazinului Koyos.ro se aşteaptă la vânzări cel puţin triple comparate cu ediţia Black Friday 2011, mizând pe notorietatea căpătată între timp de acest eveniment şi oferta diversificată, ce include noi categorii de produse. Şi reprezentanţii PC Garage aşteaptă vânzări de 3 ori mai mari decât în campania experiment de anul trecut şi de 5 ori mai mari decât într-o zi normală.
Trebuie ştiut ca la PC Garage campania de reduceri începe pe 23 noiembrie, chiar de la ora 00.00, astfel că cei dornici să prindă la super-preţ o tabletă, smartphone sau placa video mult visată au în faţă o noapte lungă a vânătorilor de reduceri.
Black Friday 2012 începe la ora 0.00Black Friday 2012 începe la ora 0.00

Cel.ro şi Altex aşteaptă vânzări aproximativ duble faţă de campania Black Friday 2011 şi de 4 - 10 ori mai mari decât într-o zi obişnuită.
Cât despre produsele incluse cel mai mult la reduceri, acestea variază în funcţie de magazinul pe care îl preferăm. Spre exemplu Altex va avea cele mai multe reduceri la televizoare LED şi produse din secţiunea IT, electrocasnice mici şi mari, entertainment, telecomunicaţii şi jocuri. Cel.ro mizează pe vânzările cele mai mari în categoria tabletelor şi telefoane mobile. PC Garage pregăteşte reduceri pentru modele din oferta de tablete, telefoane mobile şi laptopuri, dar va veni cu surprize şi în categoria de componente şi accesorii PC. F64 Studio va include în campania Black Friday 2012 echipamente foto de la producători renumiţi precum Canon, Olympus, Nikon, Fuji şi SanDisk, la care se vor adăuga şi alte nume cu rezonanţă în domeniu.
Black Friday 2012 - start întârziat, de la ora 05.00.Black Friday 2012 - start întârziat, de la ora 05.00.

Din punct de vedere statistic, ziua Black Friday 2012 ar putea aduce chiar şi de 10 ori mai mulţi vizitatori pe paginile magazinelor online decât aceeaşi zi de campanie din anul trecut şi chiar de 100 ori mai mulţi vizitatori în orele de început ale dimineţii, când numărul vizitatorilor sosiţi din pură curiozitate este maxim.
Rămâne de văzut dacă departamentul tehnic responsabil cu administrarea serverelor care găzduiesc principalele magazine on-line şi-au făcut sau nu temele după experienţa de anul trecut, când foarte mulţi clienţi dornici de cumpărături au plecat dezamăgiţi de funcţionarea defectuoasă a magazinelor online, supraîncărcate de numărul mare de vizitatori. Privind estimările legate de volumul şi mai mare de trafic aşteptat pentru campania Black Friday 2012, ar fi totuşi puţin prea optimist să credem că problemele au fost rezolvate în totalitate, astfel că nu ne rămâne decât să ne înarmăm cu multă răbdare şi să vânăm reducerile dorite în cel mai pur spirit competiţional.
Până în acest moment, lista participanţilor la campania Black Friday 2012 cuprinde nume ca Altex, Cel.ro, PC Garage, F64, Koyos.ro, Sigmanet.ro, Elanko.ro, eMag. evoMag, Domo, Flanco, Dcsh.ro, Oktal.ro, Elefant.ro, Azerty.ro, 101jucarii.ro, Maguay şi Media Galaxy.

Sursa : http://www.go4it.ro

Need for Speed Most Wanted review


După titlul Need for Speed lansat anul trecut, publicul s-a cam lămurit în privinţa capacităţii celor de la studioul EA Black Box de a produce un joc de curse arcade decent. În urma rateurilor Need for Speed: Undercover şi The Run, se pare că Black Box şi-a pierdut definitiv drepturile asupra seriei NFS, Electronic Arts apelând din nou la britanicii de la Criterion Games pentru a aduce lucrurile pe un făgaş normal. Astfel, după un foarte de succes remake pentru clasicul Hot Pursuit, Criterion revine în 2012 cu o nouă viziune asupra unui alt titlu foarte îndrăgit al seriei: NFS Most Wanted.
Însă, după cum am vazut-o şi în 2010, Criterion nu se multumeşte să urmeze formulele vechilor titluri NFS, încercând mereu să inoveze şi să adauge propriile ingrediente în reţeta Need for Speed. Bineînţeles, nici noul Most Wanted nu face excepţie de la această regulă. Spre deosebire însă de Hot Pursuit, unde modificările aduse de versiunea 2010 s-au potrivit de minune, reiterarea lui Most Wanted vine cu unele decizii de design ce nu vor fi pe placul tuturor.

Citeşte prezentarea completă pe Go4games


Sursa : http://www.go4it.ro

Noi zvonuri despre viitorul Samsung Galaxy S IV


Galaxy S III încă este unul dintre cele mai impresionante terminale mobile ale acestui, deci nu este de mirare că zvonurile privitoare la următorul pas pe care-l vor face sud-coreeni au început deja să apară. Ca de obicei, aceste zvonuri trebuie privite cu scepticism.
Cea de-a patra iteraţie a terminalului Galaxy S ar urma să aibă un ecran de 4,99” şi o rezoluţie de 1080 x 1920 pixeli, care deja pare a fi standardul implicit pentru modelele de vârf care vor apărea în 2013. Conform unor surse coreene, Samsung ar urma să prezinte la CES 2013 primul panou HD Super AMOLED cu această rezoluţie.
Cum compania nu a lansat nici până în ziua de astăzi un panoul de acest tip cu matrice RGB, putem presupune că va fi vorba tot de un ecran PenTile, însă ţinând cont de noul aranjament al subpixelilor folosit pentru fabricarea ecranului modelului Galaxy Note II şi de densitatea de 441 ppi, probabil că acest inconvenient nu va deranja prea mult.
Platforma hardware speculată este Exynos 5 Quad, versiunea quad-core a deja lansatului model dual-core Exynos 5250, care a fost implementat în cadrul portabilului Samsung Chromebook şi tableteiGoogle Nexus 10. Cunoscut până nu demult ca Exynos 5450, acest chip se pare că nu va mai vedea lumina zilei ca simplă versiune quad-core a modelului actual, ci ca o versiune îmbunătăţită care va implementa şi un procesor grafic ARM T658, superior versiunii actuale T604.
Cel de-al treilea zvon afirmă ca viitorul Galaxy S IV va oferi o cameră foto cu o rezoluţie de 13 megapixeli, zvon pe care l-am auzit de altfel şi înaintea lansării modelului Galaxy Note II dar care nu s-a adeverit.

Sursa  : http://www.go4it.ro