miercuri, 21 noiembrie 2012

Tokyoflash Kisai Seven - ceasul inspirat din Tron nu este greu de citit


Pentru cei care nu sunt familiari cu Tokyoflash, compania niponă produce o serie de ceasuri aparte. Majoritatea nu îţi indică timpul în mod constant, ci necesită apăsarea unui buton. Chiar şi atunci, cei mai mulţi se vor uita ciudat la brăţara ta, fără să înţeleagă cum poţi ştii ce oră este. Mai mult, este posibil ca să-ţi ia şi ţie, posesorul ceasului, câteva secunde ca să descifrezi runele de pe aşa-zisul cadran. Mai jos vă voi prezenta Kisai Seven LED Watch, unul din modelele relativ uşor de citit.

Construcţie

Trebuie să fim realişti în legătură cu aceste ceasuri. Nu cumperi un ceas Tokyoflash ca să ştii ce oră este. Asta îţi poate spune oricând ecranul monitorului, ceasul de pe stradă sau smartphone-ul din buzunar. Îl cumperi pentru că arată cool, pentru că eşti un geek, pentru că îţi place foarte mult cum arată. Şi lista poate continua. Americanii spun că este uşor să încep o discuţie cu cineva necunoscut pe tema ceasului. Acestea fiind spuse, Kisai Seven nu arată rău deloc.
Brăţara şi corpul ceasului par să fie dintr-o bucată, fiind construite din cauciuc şi respectiv, plastic dur. Cadranul este format din două cercuri iluminate, însă pentru a citi ceasul trebuie să fii atent şi la celelalte două zone în formă de L. Designul aduce puţin cu costumele purtate de protagonştii filmului Tron. Pe una din laturi se găseşte sigla Kisai, iar în dreapta avem două butoane mari. Lângă ele poate fi observa un şurub. El reprezintă o modalitate foarte elegantă de mascare a unui conector de alimentare.

În pachet

Cel mai important element din pachet este manualul de utilizare. Fără el nu vei putea descifra sau potrivi ceasul. Şurubelniţa mică poate fi înlocuită, cablul de alimentare pare să fie compatibil cu cel de la telefoanele Nokia, însă fără manual eşti în ceaţă. Datorită felului în care a fost gândită cureaua, producătorul oferă una de rezervă în pachet.

Cum citeşti ceasul

Kisai Seven este un ceas uşor de citit, conform standardelor Tokyoflash. Cercul interior indică orele printr-o umbră. Cercul exterior indică minutele din cinci în cinci. Fără alte elemente, poţi aproxima ora cu o diferenţă de cel mult patru minute. Producătorul a inclus însă un alt indiciu. La apăsarea butonului de sus se aprind parţial şi cele două elemente în formă de L. Banda cea mai apropiată de cercuri are patru LED-uri ce indică cele patru minute pe car le poţi adăuga pentru a obţine ora „exactă”. Punem ghilimele deoarece lipsa unui secundar va fi imediat observată de un ochi critic.

Cum se potriveşte

Cel de-al doilea buton al ceasului Kisai Seven oferă un sistem acceptabil de control. Potrivirea ceasului nu este complicată, însă necesită timp. Dacă ceasul indică minutul 5 şi trebuie să-l potriveşti să indice minutul 2, va trebui să treci prin toate minutele intermediare. Din fericire, nu vei face asta prea des.

Funcţionare şi animaţii

În ciuda faptului că iluminarea se face prin LED-uri, acumulatorul integrat s-ar consuma foarte repede dacă ceasul ar indica constant ora. Apăsarea pe un buton pentru a activa cadranul timp de 10 s este un compromis acceptabil. Ceasul dispune însă şi de alte moduri de funcţionare, numite animaţii de producător. Cadranul se poate aprinde prin pulsare în continuu, la fiecare 30 s sau 5 minute. Când eşti la o petrecere, s-ar putea să vrei să foloseşti această facilitate pentru ca gadget-ul tău să fie mai vizibil. Bateria descărcată va fi indicată de una din zonele în formă de L.

Un aspect legat de forma carcasei

Carcasa ceasului Kisai Seven se extinde destul de mult în zona în care ar fi trebuit să găsim cureaua. Asta înseamnă că ceasul va sta confortabil pe o încheietură de o anumită lăţime. Dacă aveţi încheietura mai lată, nu veţi putea purta comod ceasul deoarece marginile dure ale carcasei vor crea presiune în jurul ei. Dacă aveţi mâna prea subţire, ceasul nu va sta ferm pe încheietură.

Preţ şi disponibilitate

Ceasul Kisai Seven poate fi comandat direct de pe site-ul oficial Tokyoflash.com. El costă 139 $ şi poate fi livrat în România. Alături de modelul prezentat mai sus există şi versiunea cu iluminare albastră. Ceasul este construit în ediţie limitată.

Concluzie

Dacă sunteţi pasionaţi de precizia ceasurilor elveţiene, Kisai Seven nu este un ceas potrivit pentru voi. Pe de altă parte, dacă sunteţi pasionaţi de tehnologie şi vreţi să vă impresionaţi prietenii, ceasul de faţă va face cu siguranţă furori. Într-un mediu întunecat, cu una din animaţii activată, el nu poate trece neobservat. Preţul poate părea puţin mare pentru ţara noastră, însă construcţia este de calitate, iar efectul obţinut cu el este greu de egalat.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu