vineri, 14 decembrie 2012

Jocurile pe mobil, venituri de 8 miliarde de dolari. Ce companii au dat lovitura in 2012

Jocurile pe mobil, venituri de 8 miliarde de dolari. Ce companii au dat lovitura in 2012


Producatorii de aplicatii pentru telefoane mobile au inregistrat venituri de 10 miliarde de dolari in acest an
Veniturile generate in acest an din aplicatii pentru dispozitivele mobile se ridica la 10 miliarde de dolari, cea mai mare parte - 80% - revenind jocurilor gratis, monetizate prin microtranzactii virtuale si advertising, potrivit unui studiu realizat de Flurry si preluat de agentia de presa Mediafax.
Flurry ofera dezvoltatorilor de aplicatii solutii pentru monitorizarea comportamentului utilizatorilor.
Compania a monitorizat si analizat comportamentul a peste 300 milioane de utilizatori Apple iOS si Google Android pentru o perioada de 90 de zile.
Concluziile studiului arata ca cele mai de succes aplicatii sunt jocurile care pot fi descarcate gratis si ofera contra cost diverse bunuri virtuale sau "valuta", ce pot fi utilizate in joc pentru imbogatirea continutului.
Cele mai de succes companii din domeniu, care potrivit raportului Flurry au inteles cel mai bine acest trend, sunt Electronic Arts siZynga.
Veniturile totale generate de aplicatii in acest an au crescut de aproape doua ori fata de nivelul din 2011, de aproximativ 5,5 miliarde dolari, potrivit datelor Flurry.
Ponderea incasarilor generate din spoturi publicitare distribuite prin aplicatii a crescut de la 18% la 23%, estimeaza compania.
App Store si Google Play ofera peste 600.000 de aplicatii fiecare. Apple a anuntat recent ca a efectuat de la lansarea App Store plati de 5,5 miliarde de dolari catre dezvoltatorii de aplicatii.

Sursa : http://www.yoda.ro

Allview AllDro 3 Speed DUO trece la Android 4.1 Jelly Bean

Allview AllDro 3 Speed DUO trece la Android 4.1 Jelly Bean


Update Jelly Bean pentru tableta romaneasca AllDro 3 Speed DUO
Compania romaneasca Allview anunta actualizarea sistemului de operare la Android 4.1 Jelly Bean, pentru tabletele Alldro Speed 3 DUO care ruleaza Android 4.0. Noua versiune software aduce performante imbunatatite in ceea ce priveste viteza si cursivitatea proceselor, precum si noi aplicatii preinstalate. Procedura de actualizare este disponibila incepand de astazi pe site-ul companiei www.allview.ro. 
"Actualizarea software este dedicata tabletelor Allview Alldro 3 Speed DUO care functioneaza cu sistemul de operare Android 4.0. Suntem incantati sa comunicam ca de astazi toti utilizatorii tabletelor AllDro 3 Speed DUO se vor bucura de beneficiile sistemului de operare Android 4.1", a declarat Olivia Cardas, Marketing Manager Allview.
Android 4.1 ofera utilizatorilor functii imbunatatite fata de versiunea anterioara Ice Cream Sandwich. Este un sistem de operare mai intuitiv, mai fluid si include o multitudine de optiuni utile. Printre acestea se numara: sistemul de predictie a cuvintelor pe tastatura virtuala, actualizarea inteligenta a aplicatiilor pentru economisirea spatiului de stocare, securizarea tabletei prin functia Face unlock, posibilitatea redimensionarii widget-urilor plus multe altele. Pentru pasionatii de fotografie, camera foto are o interfata optimizata care realizeaza trecerea rapida si directa din aparatul foto in galeria de imagini sau invers, printr-o simpla miscare a degetului pe ecran. 
Mai mult, actualizarea pune la dispozitia utilizatorilor doua aplicatii noi: AllTV si APV PDF Viewer. AllTV este o interfata dezvoltata de Allview pentru a facilita administrarea informatiilor de pe tableta cand aceasta este conectata la televizor prin cablu HDMI. Fie ca ne referim la jocuri, stiri, filme sau retele de socializare, continutul de pe tableta este afisat si controlat pe televizorul personal prin aceasta aplicatie, telecomanda AllTV si celelalte accesorii din pachetul AllTV. 
Tableta AllDro 3 Speed DUO este prima tableta Allview cu ecran de 9,7 inch care integreaza procesorul Dual-Core Cortex A9, la 1,5 GHz. Tableta se remarca prin capacitati multimedia captivante datorita ecranului multitouch IPS PRO in format 4:3, folosit de top 3 companii din lume, care reda imagini clare, vibrante, cu un unghi mare de vizibilitate de aproape 180 de grade.
Mai multe informatii despre tableta AllDro 3 Speed DUO, dar si despre procedura de actualizare a sistemului de operare pot fi consultate pe pagina de prezentare a produselor de pe site-ul producatorului: www.allview.ro.

Sursa : http://www.yoda.ro

Caravana Asus te premiaza in Mall


Caravana Asus continua campania de premiere a fanilor in urmatoarele doua weekend-uri in Mall-urile bucurestene.
Caravana Asus
Asadar daca ai un drum weekend-ul acesta (15-16 decembrie) prin Sun Plaza Bucuresti, acolo te vei putea intalni cu promoterii Asus care te vor ajuta sa te inscrii la tombola.
Cu putin noroc poti sa castigi unul dintre premiile puse in joc:
  • Premiul 1 – Tableta ASUS TF300T 10.1 cu procesor TEGRA 3 si sistem de operare ANDROID 4.0
  • Premiul 2 – Rucsac ASUS Notebook 17″ Lamborghini 4 in 1
  • Premiul 3 – Router ASUS RT-N10
  • Premiul 4 – Mouse ASUS GX850 RepublicOfGamers
ASUS TF300T
Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti un promoter si sa completezi un formular pe Zenbook. Ai astfel ocazia sa te joci pe unul dintre cele mai frumoase ultrabook-uri de la noi de pe piata si in acelasi timp iti pui si norocul la incercare.
Promoter Asus
Campania “Caravana Asus te premiaza” continua si weekendul urmator (22-23 decembrie) prin revenirea in AFI Palace Cotroceni, asa ca va puteti asigura un cadou chiar inainte de venirea lui Mos Craciun.
Pana acum Caravana Asus a facut fericiti mai multi fani Asus care s-au inscris pe parcursul promotiei in unul din Mall-urile participante: AFI Palace Cotroceni, Iulius Mall Iasi si Iulius Mall Cluj.

Sursa : http://playtech.ro

Un director Samsung descrie succesul produselor Apple


,Dispozitivele noastre trebuie sa lucreze mai bine impreuna”, a concluzionat unul dintre putinii directori Samsung care nu se sfieste sa fie utilizator Apple.
samsung CSO Young Sohn utilizator Apple
Intr-un interviu recent acordat de Young SohnChief Strategy Officer in cadrul gigantului Samsung, acesta a recunoscut fara nici un dubiu ca succesul produselor Apple sta in  modul lor de conlucrare. Tot el a afirmat ca nu este suficient sa fii o companie care face dispozitive foarte bune atunci cand le iei separat. Traim intr-o perioada in care ecosistemul este piesa de rezistenta a unei companii. Fiind utilizator de produse Apple si avand acasa un iPhone, un Mac si un iPad, din experienta a concluzionat ca Samsung nu are un serviciu similar ca functionalitate cu iCloud. Cea mai importanta lectie pe care a impartasit-o cu cei de la MIT Technology Review este ca, pe termen lung, un ecosistem unificat este critic pentru a aduce utilizatori noi la o companie si pentru a-i pastra pe cei vechi.
Trecand peste cuvintele sale un pic iesite din tipare, Youg Sohn este departe de a fi un director Samsung obisnuit. El este singurul director de la Samsung care nu-si desfasoara activitatea in Coreea de Sud ci in Silicon Valley. Sohn conduce aproximativ 2000 de angajati in doua sedii noi de R&D si este printre putinii vizionari care s-ar putea sa schimbe radical viziunea produselor Samsung.

Sursa : http://playtech.ro

Romani, campioni europeni la Angry Birds

Romani, campioni europeni la Angry Birds


Echipa noastra a castigat ieri cel mai mare concurs de Angry Birds, desfasurat la Londra.
Romania e campioana europeana la Angry Birds. Componentii echipei noastre, Robert Kallos, Nicola Tudor si Ionut Dascalescu, au obținut cele mai mari scoruri la competia care a avut loc la Londra, reusind sa intreaca participanti din alte 18 tari europene. Romanii vor pleca acasa cu premii in valoare de 1000 de euro.
Cei trei au fost selectati in cadrul competitiei „Samsung SMART TV te invita la distractie cu Angry Birds”, care a a avut loc in mai multe orase din Romania: Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara. Echipa Romaniei a fost aleasa in cadrul finalei nationale, care a avut loc pe 1 decembrie la Bucuresti.
Competitia de la Londra a inclus o proba de „treasure hunt” prin oras, precum si probe ascunse din cadrul jocului Angry Birds. Jucatorii cu cele mai mari scoruri s-au putut intrece pe scena, in fata a 250 de fani, cu vedete precum campionul Olimpic Louis Smith, artista Alexis Jordan, sau actorii Jessica Wright si Sam Faiers din serialul britanic „The Only Way is Essex”.
„Angry Birds” jucat pe televizoarele Samsung SMART TV este primul joc controlat integral prin gesturile mainii, de la navigarea prin meniu, la tintire si activarea prastiei, contribuind la o experienta de joc mai captivanta decat oricand.
Angry Birds, dezvoltat de Rovio Entertainment, este primul joc pentru SMART TV care functionează cu tehnologia Motion Control.
Aplicatia „Angry Birds” este disponibila din august pe televizoarele Samsung SMART TV.

Sursa : http://www.yoda.ro

Best of App Store, topul Apple al aplicaţiilor pentru iPad şi iPhone


Ca la fiecare sfârşit de an, Apple a publicat ieri lista celor mai bune aplicaţii apărute în cursul acestui an în magazinul său pentru aplicaţii mobile, clasamentul fiind întocmit atât pe baza popularităţii cât şi pe analiza lor individuală de către editorii App Store.
Cunoscut până anul trecut ca iTunes Rewind, topul a fost denumit acum simplu „Best of” şi cuprinde cele mai bune aplicaţii şi jocuri din App Store.
Pentru tabletele iPad, editorii Apple au decis că aplicaţia Paper a celor de la FiftyThree merită premiul cel mare, produsul oferind posibilitatea de a desena sau lua notiţe cu ajutorul degetului sau al unui stylus. Cel mai bun joc pentru iPad a fost considerat puzzle-ul The Room. Pe locurile secunde s-au calificat cartea de bucate pentru vegetarieni Green Kitchen, respectiv jocul Walking Mars.
Pentru terminalele iPhone, cea mai bună aplicaţie a fost considerată Action Movie FX, un editor simplu care permite adăugarea de efecte speciale impresionante în secvenţele filmate cu telefonul, cel mai bun joc fiind considerat Rayman Jungle Run de la Ubisoft. Locurile secunde au fost ocupate de aplicaţie pentru creaţia muzicală Propellerhead de la Reason şi jocul Letterpress.
În topul întocmit doar pe baza numărului de descărcări şi voturi, Skype şi Angry Birds Space HD au fost campionii pe iPad, în timp ce YouTube şi acelaşi joc, dar în versiunea standard, au fost premianţii pe platforma iPhone.
Apple nu a publicat acest top şi în versiunea locală a magazinului App Store-ul, însă toate aplicaţiile care au intrat în cadrul acestuia sunt, deci aţi putea arunca o privire peste ele.

Sursa : http://www.go4it.ro

Succesul de care se bucură iPad Mini, cu mult peste aşteptările Apple


iPad Mini este în prezent cea mai bine vândută tabletă Apple, depăşind cu mult estimările companiei, ce a prevăzut un volum iniţial de numai 6 milioane comenzi, rezultând epuizarea rapidă a stocurilor de tablete şi probleme în reaprovizionarea magazinelor.
iPad Mini, pe cale să devină cea mai bine vândută tabletă iPad din istoria AppleiPad Mini, pe cale să devină cea mai bine vândută tabletă iPad din istoria Apple

Dacă tendinţele actuale se menţin, Apple va vinde până la finalul acestui an mai mult de 12 milioane exemplare iPad Mini, micuţa tabletă cu ecran de 7.9” depăşind varianta clasică a tabletei iPad, ajunsă recent la generaţia a patra. Succesul noii tablete Apple, al cărui concept de design a fost respins ani de-a rândul sub conducerea lui Steve Jobs, este cu atât mai surprinzător din moment ce specificaţiile sale sunt net inferioare unei tablete iPad 4 cu ecran de 9.7 inch, începând cu ecranul non-Retina de rezoluţie 1024x768 pixeli şi ajungând la platforma hardware cu chipset Apple A5, specifică tabletelor din seria iPad 2. Nici preţul nu pare să fie un impediment pentru fanii Apple, aceştia fiind dispuşi să plătească considerabil mai mult decât pentru o tabletă Android cu dotări similare.
Mult mai suplă şi mai uşoară decât o tabletă iPad de mărime normală, iPad Mini are ca avantaje principale greutatea redusă şi supleţea construcţiei, restul trăsăturilor de design fiind aproape neschimbate faţă de tabletele iPad din generaţiile anterioare. Un alt atu pentru iPad Mini, ce rezultă din folosirea unui ecran cu rezoluţie specifică tabletelor Apple de generaţie mai veche, este garanţia compatibilităţii cu o ofertă largă de aplicaţii iOS - lucru ce nu poate fi spus cu atâta uşurinţă despre tabletele bazate pe Android.
Cu un preţ de pornire fixat la 329 dolari pentru varianta cu 16 GB memorie internă şi conectivitate WiFi, iPad Mini ar putea surclasa prin volumul de vânzări întreaga competiţie formată din oferta detablete Android, canibalizând însă o parte din vânzările tabletelor iPad de mărime normală, iPad 2 în mod special.
Potrivit estimărilor lui David Hsieh, analist la NPD DisplaySearch, iPad Mini ar putea reprezenta până la jumătate din volumul de tablete Apple iPad livrate în 2013, devenind cea mai bine vândută tabletă iPad din istoria companiei. Potrivit aceleiaşi surse, volumul total de tablete Apple din seria iPad vândute în perioada anului 2013 ar putea atinge 100 milioane exemplare, forţând compania să ia măsuri pentru contractarea unor noi furnizori de ecrane, ce se vor alătura partenerilor actuali - LG Display şi AU Optronics.

Sursa : http://www.go4it.ro

Un test banal, uşor de efectuat, poate prezice dacă mai ai mult de trăit


Un test simplu care verifică dificultatea cu care o persoană se aşază pe podea şi se ridică în picioare ar putea prezice câţi ani mai are de trăit, arată un nou studiu.

Conform cercetării publicate în European Journal of Preventive Cardiology de o echipă de oameni de ştiinţă din Brazilia, persoanele de vârstă mijlocie şi cele de vârsta a III-a care aveau nevoie să folosească atât mâinile, cât şi genunchii, pentru a se ridica prezentau un risc de aproape 7 ori mai mare de a muri în următorii 6 ani faţă de persoanele care se puteau ridica fără a apela la braţe şi genunchi.
De-a lungul timpului, doctorii au folosit testul scaunului -- în care o persoană se ridică de pe scaun -- pentru a stabili nivelul de putere al picioarelor şi starea de sănătate a părţii inferioare a corpului, testul fiind administrat mai ales persoanelor în vârstă. Noul test este mai dificil şi poate fi folosit şi în rândul persoanelor mai tinere, subliniază Dr. Kathryn Berlacher, profesor la University of Pittsburgh Medical Center.
Cel mai important factor care controlează uşurinţa cu care o persoană se aşază şi se ridică este raportul dintre puterea muşchilor şi greutatea totală a corpului. „Există şi alte aspecte relevante, precum flexibilitatea corpului, echilibrul şi coordonarea motorie”, a explicat Claudio Gil Soares de Araújo, profesor la Universitatea Gama Filho din Rio de Janeiro.
În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă brazilieni au urmărit 2002 adulţi cu vârste cuprinse între 51 şi 80 de ani pentru o perioadă medie de 6,3 ani. La începutul studiului, fiecare participant a trebuit să se aşeze pe podea şi apoi să se ridice, folosind cât mai puţin mâinile, genunchii şi alte părţi ale corpului pentru a reveni la poziţia iniţială.
Voluntarii obţineau 5 puncte dacă se puteau aşeza fără a atinge podeaua cu genunchii, picioarele, braţele sau palmele şi încă 5 puncte dacă se putea ridica fără ajutorul acestora. Pentru fiecare parte a corpului sprijinită de podea, voluntarii pierdeau un punct. Aşadar, dacă se aşezau pe podea sprijinindu-se într-un genunchi, obţineau 4 puncte. Dacă se ridicau atingând podeaua cu un genunchi şi o palmă, scorul obţinut era de 3 puncte. Dacă voluntarii păreau dezechilibraţi atunci când se ridicau sau se aşezau, pierdeau jumătate de punct.
Cei mai agili participanţi au obţinut 10 puncte, iar cei care nu puteau să se aşeze deloc au obţinut zero puncte.
De-a lungul studiului, 159 de participanţi au decedat, majoritatea fiind voluntari care obţinuseră scoruri foarte mici în cadrul acestui test.
Datele au arătat că persoanele care obţinuseră un scor cuprins în 0 şi 3 prezentau un risc de 6,5 ori mai mare de a deceda în cursul cercetării în comparaţie cu persoanele care obţinuseră 8-10 puncte. Cei care au avut scoruri cuprinse între 3,5 şi 5,5 prezentau un risc de 3,8 ori mai mare de a muri în comparaţie cu cei cu scoruri de 8-10 puncte. În cele din urmă, cei cu scoruri cuprinse între 6 şi 7,4 prezentau un risc de 1,8 ori mai mare de a deceda în comparaţie cu cei cu scoruri mari.
„Doar doi participanţi care obţinuseră 10 puncte au murit în cei şase ani de studiu”, a declarat Araújo. „Dacă cineva cu vârsta cuprinsă între 51 şi 80 de ani obţine 10 puncte, şansele ca această persoană să fie încă în viaţă peste 6 ani sunt foarte bune”, a adăugat cercetătorul.
Dr. Berlacher afirmă că testul ar putea fi foarte util doctorilor, permiţându-le să le arate pacienţilor că trebuie să lucreze la starea lor de sănătate. „În zilele noastre, majoritatea pacienţilor nu fac deloc sport, şi dacă îi întrebi dacă urcă scările îţi spun că au dureri la genunchi şi la glezne”, explică doctorul.

Sursa : http://www.descopera.ro

NASA a descoperit cea mai mare reţea hidrografică extraterestră (FOTO)


Oamenii de ştiinţă de la NASA au descoperit cea mai mare reţea hidrografică extraterestră descoperită vreodată. Aceasta se află pe Titan, luna lui Saturn şi seamănă cu o versiune în miniatură a Nilului.

Valea fluviului de pe Titan are o lungime de 400 de kilometri, iar cursul de materie lichidă se varsă într-o mare, susţin cei de la centrul de cercetare NASA Jet Propulsion Laboratory. 
Până acum, oamenii de ştiinţă ştiau că pe Titan se găsesc mări întinse, acesta fiind singurul corp din sistemul nostru solar care posedă un circuit al materiei lichide pe suprafaţă. 
Cu toate acestea, atmosfera subţire a lui Titan este caracterizată de temperaturi extrem de scăzute, motiv pentru care apa nu s-ar putea evapora. Lichidul de pe suprafaţa satelitului este compus din hidrocarbon, mai exact, metan şi etan. 
„Deşi există un fel de meandre locale, cursul relativ liniar al văii indică faptul că fluviul urmează cursul a cel puţin o falie, aşa cum fac şi restul râurilor care se varsă în aceeaşi mare”, a declarat Jani Radebaugh. 
„Astfel de falii ar putea să nu implice existenţa plăcilor tectonice, aşa cum se întâmplă pe Pământ, dar ele ar putea duce la deschiderea unor bazine şi la formarea mărilor gigantice”, a mai explicat Radebaugh. 
Imaginile realizate de Cassini în 2010 au surprins cum în regiunile ecuatoriale de pe Titan există zone mai întunecate din cauza căderii recente a unor rafale de ploaie. Cercetările ulterioare au confirmat că în emisfera sudică a lui Titan există etan. 
Rafalele de ploaie şi râurile duc materia lichidă spre lacuri şi mări de unde se evaporă iar, reluând ciclul. Pe Pământ, lichidul de care depinde totul este apa, pe Titan este vorba se metan.
Noua imagine realizată pe 26 septembrie 2012 surprinde emisfera nordică a satelitului şi reţeaua hidrografică care se scurge Kraken Mare, o mare care din punct de vedere al dimensiunilor se situează undeva între Marea Caspică şi Marea Mediterană. 

Sursa  : http://www.descopera.ro

Oamenii de ştiinţă dezvoltă un tratament împotriva veninului celei mai periculoase meduze


Viespea-de-mare este cea mai veninoasă meduză şi una dintre cele mai veninoase specii din întreaga lume animală, înţepătura ei fiind adesea fatală. Cercetătorii de la Universitatea din Hawaii au descoperit însă o substanţă care ar putea proteja organismul de cele mai grave efecte ale veninului.

Un compus pe bază de zinc a fost testat pe şoareci, constatându-se că poate împiedica stopul cardiac care duce adesea la deces în cazul contactului cu veninul meduzei Chironex fleckeri, numită popular viespea-de-mare. 
Această specie de cubomeduză trăieşte în apele Oceanului Indian şi este un mare pericol pentru înotători. Specia este responsabilă, numai în Australia, de cel puţin 63 de decese, înregistrate între anii 1884 şi 1996. Un singur exemplar are în tentaculele sale suficient venin pentru a ucide 60 de oameni.
Viespea-de-mare are tentacule lungi de peste 2 metri care, în atingere cu pielea, injectează venin prin sute de ace microscopice. Înţepătura provoacă dureri cumplite, umflarea porţiunii de corp atinse şi, pe măsură ce veninul pătrunde în sânge şi este transportat în tot corpul, survin oscilaţii ale tensiunii arteriale şi, adesea, un stop cardiac fatal.
Până în prezent, medicii nu au mijloace de a împiedica acţiunea veninului, ci pot doar să trateze simptomele pe măsură ce apar, de exemplu variaţiile tensiunii arteriale.
Cercetările echipei de la Universitatea din Hawaii, condusă de Angel Yanagihara, s-au concentrat asupra gluconatului de zinc, un supliment alimentar administrat în mod obişnuit copiilor născuţi prematur, pentru a le mări nivelul de zinc în organism.
Compusul pare să împiedice ieşirea din vasele de sânge a anumitor ioni (particule încărcate) care menţin funcţionarea inimii.
Cercetări anterioare arătaseră că veninul conţine o substanţă care atacă pereţii vaselor de sânge, creând în ei orificii minuscule prin care anumiţi compuşi chimici pot ieşi din vase; ce anume ieşea nu se ştia cu precizie.
Pentru a afla în detaliu ce se întâmplă, Angel Yanagihara şi colegii ei au prelevat sânge de la oameni, oi, şobolani şi şoareci şi l-au pus în contact cu venin de viespe-de-mare. Au realizat apoi măsurători electrice pentru a urmări substanţele care ieşeau din celule. Au constatat, astfel, că ionii de potasiu ieşeau din globulele roşii ale sângelui, trecând în plasmă (lichidul gălbui în care plutesc elementele figurate ale sângelui - globule albe, globule roşii şi trombocite).
Cercetătorii au ajuns la concluzia că o scădere bruscă a nivelului de potasiu în hematii (globule roşii) alterează funcţia cardiacă normală, împiedicînd inima să bată corect. (Muşchiul inimii, ca şi alţi muşchi, are nevoie de o diferenţă între concentraţia de potasiu din  celule şi cea din afara celulelor, pentru a se contracta.)
Porii care apăreau în învelişul celulelor a făcut-o pe Angel Yanagihara să se gândească la unele structuri similare văzute la bacterii şi să-şi amintească de experimente vechi (din anii 1880) în care oamenii de ştiinţă folosiseră zincul pentru a împiedica apariţia acestor pori bacterieni. Cercetătoarea s-a întrebat, atunci, dacă nu cumva zincul ar putea fi utilizat pentru a împiedica efectul veninului asupra celulelor sângelui.
Pentru a testa ipoteza, specialiştii au injectat şoarecilor din două grupuri venin de viespe-de-mare, unui grup administrându-i apoi gluconat de zinc. 
Toţi şoarecii injectaţi numai cu venin au murit; în schimb, aproximativ jumătate dintre animalele care primiseră tratament cu zinc au supravieţuit pe durata experimentului.
Rezultatele sugerează că zincul acţionează împiedicînd formarea porilor prin care potasiul iese din celule. Dacă rezultatele pe animale mai mari vor fi concludente, suplimentul cu gluconat de zinc va putea fi adminstrat ca tratament persoanelor care au suferit înţepături din partea periculoaselor meduze.

Sursa : http://www.descopera.ro

Galaxia vecină găzduieşte un microquasar înfometat


Astronomii au anunţat că o explozie de raze X observată în galaxia Andromeda a fost creată de un microquasar, o gaură neagră care a înghiţit materiale de la o stea din apropiere. Descoperirea i-ar putea ajuta pe oamenii de ştiinţă să studieze fizica găurilor negre masive localizate în centrul galaxiilor.

Andromeda este plasată la aproximativ 2,5 milioane de ani lumină de Pământ. noul microquasar, botezat XMMUJ004243.6+412519, are o masă egală cu aproximativ 10 sori şi a fost descoperit primul descoperit înafara Căii Lactee. Iniţial, oamenii de ştiinţă l-au detectat pe data de 15 ianuarie, dar ei au continuat să îl urmărească folosind diferite telescoape. Locaţia microquasarului este una potrivită pentru observaţii deoarece nu există mult praf sau gaz care să îngreuneze vizibilitatea.
În trecut, astronomii au mai observat emisii de raze X similare, în galaxiile apropiate, dar nu pot spune dacă ele proveneau de la quasari sau de la găuri negre masive, precum cele din centrul galaxiilor. 
Potrivit oamenilor de ştiinţă, descoperirea indică faptul că există mult mai multe locuri pe care oamenii de ştiinţă le pot studia pentru a observat fizica microquasarilor sau a quasarilor. la rândul său, o bună înţelegere a quasarilor va oferi detalii cu privire la istoria timpurie a Universului. 
„Credem că este vorba de acelaşi mecanism care funcţionează şi în cazul quasarilor din centrul galaxiilor, acolo unde găurile negre sunt mult mai masive. Totuşi, în sistemele mici, lucrurile se petrec mult mai repede, oferindu-le mai multe informaţii pentru a înţelege modul în care funcţionează fizica din interiorul lor. Este important să înţelegem asta deoarece credem că aceşti quasari au jucat un rol foarte important în redistribuirea materiei şi energiei la începutul Universului”, a explicat autorul raportului, Matthew Middleton. 

Sursa : http://www.descopera.ro

O achizitie facuta de Dropbox tradeaza planuri mari


Departe de a fi o companie mica, in definitiv are peste 100 de milioane de utilizatori, Dropbox se pare ca vrea sa faca mai mult decat backup in cloud.
Dropbox achizitioneaza AudioGalaxy
Dupa ce si-a reanalizat securitatea serviciului si a incheiat un parteneriat cu Facebook pentru a facilita transferul de fisiere mari, Dropbox a achizitionat o companie intitulata Audiogalaxy.
Cu o istorie inceputa la sfarsitul anilor ‘90, Audiogalaxy s-a transformat in acest timp dintr-un serviciu de piraterie peer-to-peer intr-un serviciu legal de streaming audio. Avand cateva similaritati cu Pandora, prea putini au reusit sa aproximeze intentiile celor de la Dropbox in legatura cu noua achizitie. Nici macar cei de la Audiogalaxy, care au facut un post pe blog pentru a celebra tranzitia catre Dropbox, nu au inclus detalii despre ce urmeaza. ,,Suntem incantati de oportunitatea de a ne alatura echipei de oameni grozavi” care au lucrat cu Dropbox pana in acest moment. ,,Suntem incantati de oportunitatile de a face parte dintr-o echipa grozava precum cea de la Dropbox si de a ne aduce viitoarele experiente in mana unui numar de peste 100 milioane de utilizatori.”
In teorie cele mai multe speculatii ne fac sa credem ca Dropbox.com va deveni in   scurt timp un concurent serios pentru al de iTunes SyncAmazon Cloud Player sau Google Music. In practica, informatiile pe acest subiect sunt foarte vagi si rare asa ca cel mai bine ar fa va incredeti in porpria intituitie atunci cand va ganditi la viitor si ce ar putea urma.

Sursa : http://playtech.ro

Kenshiro, robotul dotat cu un corp aproape uman (VIDEO)



Majoritatea roboţilor umanoizi nu au un aspect asemănător cu al nostru tocmai pentru că nu este nevoie de replicarea muşchilor pentru a reda mişcările. Acum, însă, o echipă de ingineri de la Universitatea JSK, din Tokyo, au dezvoltat ceea ce ar putea fi considerat robotul cel mai asemănător anatomic cu omul.

Cercetătorii de la JSK au creat astfel de roboţi de mai bine de un deceniu. Primul lor robot, Kenta, a fost construit în 2001, lui i-au urmat Kotaro în 2005, Kojiro în 2007 şi Kenzoh în 2010. Ultima creaţie, Kenshiro, imită construcţia anatomică a unui băiat de 12 ani, cu o înălţime de 158 centimetri şi 50 de kilograme. Potrivit coordonatorului de proiecte, Yuto Nakanishi, obţinerea unei greutăţi scăzute a robotului a fost a adevărată provocare. 
 Kenshiro, robotul dotat cu un corp aproape uman
Cercetătorii au reuşit să creeze muşchi care au aceleaşi proprietăţi mecanice ca muşchii umani. 
Muşchii săi artificiali, care seamănă cu nişte bretele, sunt o replică a 160 de muşchi umane. Mai exact, fiecare picior are 25 de muşchi, fiecare umăr are 6, trunchiul are 76 şi gâtul 22. Majoritatea acestor muşchi nu îi sunt necesari lui Kenshiro care atinge un grad de libertate de 64. Prin comparaţie, alţi roboţi precum Roboray (de la Samsung) au doar 6 servomotoare la fiecare picior. 
Spre deosebire de predecesorii săi, Kenshiro are un schelet din aluminiu, ceea ce înseamnă că el are o probabilitate mult mai mică de a se rupe în situaţii de stres. De asemenea, încheieturile genunchilor conţin ligamente artificiale şi o rotulă, cu scopul de a imita cât mai bine construcţia umană. 
 Kenshiro, robotul dotat cu un corp aproape uman
Aşa cum puteţi vedea în video-ul de mai jos, programarea tuturor acestor muşchi pentru a funcţiona sincronizat s-a dovedit a fi destul de dificilă. Până acum, robotul s-a dovedit a fi capabil să realizeze sarcini uşoare precum flexarea membrelor. 

Sursa :  http://www.descopera.ro

Filmele vectoriale ar putea reprezenta viitorul


Incercand sa linisteasca febra filmelor cu un numar din ce in ce mai mare de pixeli, un grup de dezvoltatori au reusit sa creeze filmele vectoriale .
Filme vectoriale in loc de pixeli
Filmele la rezolutie mare, cu un numar mare de pixeli cu informatii in fiecare cadru, ocupa spatiu din ce in ce mai mare. Incercand sa solutioneze aceasta problema, un grup de dezvoltatori de la Universitatea din Bath au gandit un altfel de codec pentru stocare informatiei video. Noul format foloseste contururi colorate pentru definirea formelor, procedura cu un consum minim de resurse in comparatie cu metodele clasice. Magia insa nu sta in aceste contururi care se pot mari la infinit, o caracteristica a imaginilor vectoriale, avantajul acestui codec sta in algoritmii folositi pentru umplerea spatiilor dintre respectivele contururi cu continut de o calitate remarcabila. Trecand deja de stadiul de proiect, dezvoltatorii au inceput sa vorbeasca cu companiile de software pentru postproductie in speranta de a include codecul lor in versiunile viitoare ale programelor de editare video. Pe termen lung echipa din spatele acestui concept, spera ca acest format video dezvoltat de ei sa devina foarte popular pe terminalele mobile unde spatiul ocupat sau banda de internet folosita pentru streaming sunt limitate.
Cum ne-am obisnuit deja in cazul acestor tehnologii revolutionare care la un anumit nivel “reinventeaza roata”, mai dureaza cativa ani pana vom vedea primele demonstratii live pe niste dispozitive comune ale acestui nou codec.
Sursa : http://playtech.ro

Apple incepe sa isi piarda din patente


Un tribunal din Delaware SUA a ajuns la concluzia ca iPhone-ul creat de Apple incalca 3 patente ale unei companii specializata pe procese – MobileMedia.
ios 6 patente proces apple
Cu aproximativ 300 de patente legate de tehnologii aferente smartphone-urilor si altor dispozitive computationale, MobileMedia are un trecut litigios. Inca din 2010 aceasta companie isi construia un caz impotriva Apple incercand sa arunce o plasa cat mai mare, in speranta sa prinda ceva. In acest caz particular, plasa a fost formata din 14 patente, multe dintre ele legate de lucruri foarte simple precum rotirea ecranului, respingerea de apeluri sau transmiterea coordonatelor GPS pentru aflarea traseelor de navigatie. In final procesul s-a rezumat la 3 patente, restul de 11 fiind respinse.
Dupa un proces cu juriu, in urma caruia CEO-ul Larry Horn al MobileMedia s-a aratat foarte incantat, Apple a pierdut.
Cele 3 patente detinute de MobileMedia inca din anii 90 care au facut subiectul procesului sunt US 6,070,068US 6,253,075 si US 6,427,078. Primul patent face referire la afisarea functiilor aferente unui apel pe ecran. Aici sunt incluse functii precum apel in asteptare, revenire la apel si interactiunea cu mai multe apeluri simultan. Cel de-al doilea patent face referire la situatia in care un telefon primeste un apel pe care destinatarul doreste sa il respinga. Mai precis, acest patent se refera la sistemul de notificari al telefonului care afiseaza pe ecran numele apelantului, oferindu-i in acelasi timp receptorului posibilitatea de a refuza sa raspunda. Cel de-al treilea patent se refera la un telefon mobil cu camera, display, procesor, o metoda de input de la utilizator, un sistem optic pentru obtinerea de informatii legate de o imagine si un sistem de transmitere a respectivelor informatii in alta parte prin intermediul undelor radio.
Chiar daca vorbim de niste patente generaliste care sunt detinute de o companie care nu produce nimic, astfel de procese demonstreaza un lucru. Sistemul patentelor este defectuos, cel putin in America. Patente care acum 20 de ani erau poate speciale, acum au devenit standard in industrie. Ar trebui sa se faca eforturi mai mari in micsorarea acestui tip de procese.

Sursa : http://playtech.ro

Noi specificaţii pentru viitorul terminal de vârf Sony Yuga


Nu este prima dată când auzim zvonuri despre viitorul terminal Sony care poartă numele de cod Yuga, însă, de data aceasta, specificaţiile pe care sursele afirmă că acest terminal le va avea sunt cea mai detaliate, chiar dacă nimeni nu poate garanta exactitatea lor.
Conform zvonurilor anterioare, Yuga ar fi urmat să folosească  un procesor quad-core tactat la 1,5GHz, probabil un model Qualcomm APQ8064 deja adoptat de câteva terminale, însă alegerea japonezilor se pare că se va îndrepta către un procesor de la Samsung, mai precis Exynos 5 Quad (5450). Preconizat a fi disponibil în primul trimestru al anului viitor, acesta ar fi disponibil la timp pentru a fi implementat în Yuga, a cărui lansare este aşteptată în lunile ianuarie sau februarie, când vor avea loc expoziţiile CES şi MWC.
Conform aceloraşi surse, terminalul va oferi o memorie RAM cu o capacitate de 3GB, o cameră foto cu senzor de 16MP, un ecran AMOLED cu diagonală de 5” şi rezoluţie Full HD şi o stocare internă de 128GB.
Aceste specificaţii sunt, fără îndoială, impresionante, însă vom afla dacă sunt în totalitate corecte în cel mult două luni şi jumătate. Saltul de la vechile specificaţii zvonite are însă o urmă de credibilitate dacă ţinem cont de recentele declaraţii ale directorului de marketing Sony, Dennis Van Schie, care a afirmat că japonezii lucrează la un terminal cu adevărat impresionat care va rivaliza cu Samsung Galaxy S III şi iPhone 5, admiţând totodată că oferta lor de terminale de top nu este prea competitivă.

Sursa : http://www.go4it.ro

YotaPhone, super-telefonul rusesc cu doua ecrane


Rusii anunta un gadget hibrid 2 in 1: smartphone dual-core si eBook reader
Yota Devices, o companie IT&C din Rusia, anunta YotaPhone, un smartphone cu doua ecrane, unul LCD si altul E Ink. Aparatul are o grosime de 10 mm si o greutate de 140 de grame.
Ambele ecrane au o diagonala de 4,3 inch si protectie Gorilla Glass. Display-ul LCD are o rezolutie de 720 x 1280 pixeli, iar cel E Ink o densitate de 200 dpi (dots per inch).
YotaPhone este echipat cu un procesor dual-core cu frecventa de 1,5 GHz, cip Qualcomm Snapdragon MSM 8960. Smartphone-ul are o memorie RAM de 2 GB si un spatiu de stocare de 32 GB. Telefonul Yota nu are slot microSD.
Smartphone-ul are o camera cu rezolutia de 12 MP si o camera fontala cu rezolutia de 720p pentru apeluri video. Telefonul este compatibil LTE.
Bateria are o capacitate de 2100 mAh. Utilizarea ecranului E-Ink sporeste autonomia bateriei cu aproximativ 50%.
Compania ruseasca nu dat detalii referitoare la pret si disponibilitate. YotaPhone va fi prezentat cu ocazia targului de tehnologie MWC 2013.

Sursa : http://www.yoda.ro