joi, 6 septembrie 2012

Motorola şi-a actualizat gama de terminale Android cu RAZR HD, RAZR MAXX HD şi RAZR M


Motorola a dezvăluit, în cadrul unui eveniment care a avut loc aseară la New York, trei noi terminale mobile Android din familia RAZR. După cum numele lasă să se înţeleagă, Droid RAZR HD şi Droid RAZR MAXX HD sunt modele similare, ultimul având însă o baterie cu o capacitate mai mare, iar DROID RAZR M este o prezenţă revigorată datorită designului nou pentru Motorola şi a ramei foarte subţiri a ecranului.
DROID RAZR HD este un terminal impresionant, acesta oferind un ecran Super AMOLED cu diagonală de 4,7", rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi suprafaţă protectoare Gorilla Glass. Platforma hardware aleasă este Qualcomm MSM8960 tactat la 1,5GHz, nucleului Krait dual-core şi procesorului grafic Adreno 225 alăturându-li-se o memorie RAM cu o capacitate de 1GB şi o stocare internă de 16GB, din care 12GB sunt accesibili utilizatorului. Modemul radio oferă conectivitate 2G/3G/4G quad-band.
Terminalul oferă o cameră foto principală cu senzor de 8MP, aceasta fiind însoţită de o cameră frontală de 1,3MP. Pe lista dotărilor mai intră un modul wireless 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC şi un slot MicroSD. Bateria are o capacitate de 2530mAh, dimensiunile sunt de 131.9 x 67.9 x 8.4 mm iar greutatea este de 146 de grame.
Droid RAZR HD şi Droid RAZR MAXX HD diferă doar prin grosimeDroid RAZR HD şi Droid RAZR MAXX HD diferă doar prin grosime

Versiunea RAZR MAXX HD se diferenţiază de modelul de bază prin capacitatea sporită de 3300 mAh a bateriei, oferită cu preţul unei creşteri a grosimii la 9,3 mm şi a greutăţii la 157 de grame, şi prin stocarea internă crescută la 32GB. Spre deosebire de modelul DROID RAZR HD, care va fi disponibil în carcase albe sau negre, versiunea MAXX va fi oferită doar pe negru.
Cel de-al treilea model, Droid RAZR M, foloseşte o platformă hardware identică, aceeaşi cameră foto şi aceeaşi cantitate de memorie RAM dar oferă un ecran Super AMOLED de 4,3" cu rezoluţie qHD. Ce este inedit la acest model este depărtarea de designul colţuros cu care Motorola ne-a obişnuit, acest model oferind o carcasă cu colţuri rotunjite şi o ramă foarte îngustă a ecranului.
Terminalul oferă o stocare internă cu o capacitate de 8GB şi slot MicroSD, NFC şi o baterie cu o capacitate de 2000mAh, dimensiunile acestuia fiind de 60.9 x 122.5 x 8.3 iar greutatea de 126g.
Motorola Droid RAZR MMotorola Droid RAZR M

Toate cele trei modele vor fi disponibile în acest trimestru, preţurile şi disponibilitatea pe piaţa europeană fiind necunoscute în acest moment. Modelele vor rula Android 4.0.4 la lansare, urmând să fie actualizate la Jelly Bean până la finele anului.
Motorola şi Intel vor avea un eveniment peste două săptămâni la Londra, speculaţia fiind aceea că modelul RAZR M va ajunge pe piaţa europeană cu un procesor Medfield în locul soluţiei Qualcomm.

Studiu: cei mai mulţi utilizatori BitTorrent sunt monitorizaţi


Un studiu desfăşurat de Universitatea din Birmingham a arătat că majoritatea celor care obişnuiesc să descarce conţinut piratat apelând serviciile reţelelor de tipBitTorrent sunt luaţi în evidenţă şi monitorizaţi de un număr de agenţii, printre care şi grupuri care se ocupă cu protecţia drepturilor de autor.
Din informaţiile colectate de-a lungul unei perioade de 3 ani reiese că majoritatea celor care descarcă materiale piratate foarte populare, cum sunt filmele de cinema abia apărute, sunt luaţi vizor de aceste agenţii chiar şi după numai 3 ore de activitate în cadrul reţelei de filesharing. Descărcarea oricărui torrent din top 100, cum ar fi noul film The Dark Knight Rises , este observată rapid de agenţiile de monitorizare iar adresa IP a utilizatorului trecută într-o bază de date ce poate servi maitârziu pentru probarea acuzaţiilor în faţa unui tribunal. Totuşi, sistemul nu face distincţia între utilizatori BitTorrent ocazionali şi cei foarte activi, care descarcă în mod regulat conţinut piratat.
Descărcare celui mai nou film de pe torrenţi poate fi o activitate riscantă Descărcare celui mai nou film de pe torrenţi poate fi o activitate riscantă

Cercetătorii au descoperit că în prezent activează aproximativ 10 firme de monitorizare, dar numai o mică parte dintre acestea sunt grupuri de copywright. În timp ce o parte au fost identificate ca fiind companii de securitate şi laboratoare de cercetare, 6 dintre acestea îşi desfăşoară activitatea din spatele unor firme de hosting independente şi nu au putut fi identificate cu exactitate.
  Potrivit directorului acestui studiu, Dr. Tom Chothia, multe dintre firme aleg să păstreze pur şi simplu datele colectate, în speranţa că se vor dovedii valoroase în viitor. Totuşi, în ciuda activităţilor intense de monitorizare, cercetătorii sunt de părere că informaţiile colectate pot cel mult să constituie dovadă pentru folosirea reţelei de file-sharing, fără a da detalii cu privire la fişierele descărcate şi distribuite mai departe de utilizatori. În aceste condiţii, acuzarea în instanţă a utilizatorilor supuşi procesului de monitorizare ar fi dificilă, fiind nevoie de mai multe dovezi concrete pentru probarea acuzaţiilor de piraterie online.

Rezultatul unui experiment şocant: oamenii de ştiinţă au reuşit să manipuleze visele!


Rezultatul unui experiment şocant: oamenii de ştiinţă au reuşit să manipuleze visele!
Deocamdată, experimentul a fost efectuat cu succes pe şobolani, dar cercetătorii cred că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, ar putea fi influenţate şi visele oamenilor.
Oamenii de ştiinţă de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au reuşit să manipuleze conţinutul viselor unor animale de laborator emiţând, în timp ce animalele dormeau, semnale audio legate de evenimente din ziua precedentă.
Echipa de cercetători, condusă de specialistul în neuroştiinţe Matt Wilson, a studiat modul în care o regioune a creierului numită hipocamp înregistrează codificat experienţele de viaţă în memorie.
Se cunoştea deja faptul că, în timpul somnului, în hipocamp sunt "date în reluare" înregistrări ale unor evenimente din ziua precedentă, pentru a ajuta la formarea amintirilor, dar nu se ştia dacă aceste "reluări" pot fi influenţate de factori exteriori.
Oamenii de ştiinţă de la MIT au învăţat un grup de şobolani să se deplaseze printr-un labirint, în căutarea hranei, folosind două semnale audio distincte. Unul dintre acestea semnala şobolanilor că hrana se află undeva la stânga lor, iar celălalt le indica faptul că pot găsi hrană dacă se întorc spre dreapta.
Specialiştii au înregistrat activitatea cerebrală a şobolanilor în timp ce aceştia se deplasau prin labirint şi apoi, din nou, în timp ce animalele dormeau.
Folosind tehnici de analiză corelativă, au comparat cele două înregistrări şi au confirmat că şobolanii adormiţi visau despre încercările lor din ziua precedentă de a găsi hrană în labirint.
Dar au mai constatat şi că, atunci când erau emise din nou semnalele audio asociate cu experimentul, visele şobolanilor se schimbau: animalele începeau să viseze despre secţiunea din labirint asociată cu acel semnal (secţiunea în care se aflau cînd auziseră semnalul respectiv.)
Acest fapt dovedeşte, cred autorii studiului, că poate fi modificat "din afară" conţinutul viselor, cu ajutorul unor semnale care reactivează anumite amintiri în timp ce subiectul este adormit.
Aceste rezultate, a declarat Matt Wilson, deschid calea spre modalităţi de control mai invazive ale proceselor asociate cu memoria care au loc în timpul somnului. Ele ar putea chiar să ducă la descoperirea unor metode prin care anumite amintiri să fie intensificate, schimbate ori şterse din memorie.


HANDS-ON: Nokia Lumia 920. Cat de bun e telefonul, care sunt primele impresii

Smartphone-ul are sistemul de operare Windows 8, iar camera foto foloseste tehnologia PureView.
HANDS-ON: Nokia Lumia 920. Cat de bun e telefonul, care sunt primele impresii


Nokia Lumia 920 este telefonul cu care se lauda, mai nou, compania finlandeza. Smartphone-ul prezentat miercuri la New York vine, intr-adevar, cu un ecran de 4,5 inch, procesor dual-core, Windows Phone 8 si o multime de imbunatatiri atat pe partea de hardware, cat si pe partea de software.
Jurnalistii care au participat la lansare au reusit sa vada de aproape telefonul si sa traga unele concluzii. Cei de la The Verge lauda designul si numesc noul smartphone "incredibil de frumos". Carcasa din policarbonat pe culoarea gri le-au placut cel mai mult. Ecranul, de 4,5 inch, pare sa fie o imbunatatire fantastica fata de Lumia 900,  multumita celor doua tehnologii noi: ClearBlack si PureMotion HD+.
Rezolutia de 1280x768, negrul curat, contrastul si culorile vii sunt alte atuuri ale aparatului. Jurnalistii de la The Verge au laudat, de asemenea, camera foto si nu s-au lasat pana n-au pus aparatul fata in fata cu HTC One X:

Si cei de la cnet au pus mana pe telefon. Intai de toate ii impresioneaza ecranul, despre care finlandezii spun ca ar fi cel mai rapid existent la ora actuala.
Jurnalistii amintesc ca Nokia sustine, de asemenea, ca la acest Lumia 920 exista si cea mai buna camera foto de pe piata. Camera are 8,7MP, foloseste tehnologia PureView, si vine cu un sistem "floating lens", care stabilizeaza imaginea. Pe domeniul camerelor telefoanelor, Nokia are concurenta mare din partea Apple si Samsung.

La capitolul Windows Phone 8, jurnalistii remarca unele imbunatatiri. Intai de toate este vorba despre sistemul prin care hartile pot fi vazue si offline.
O alta revelatie este incarcarea wireless a telefonului. Bateria este de 2000 mAh, iar Nokia sustine ca ar fi suficienta pentru a-i ajunge unei persoane obisnuite timp de o zi.
Lumia 920 are un procesor Qualcomm Snapdragon S4, acelasi pe care il gasim pe Samsung Galaxy SIII si pe HTC One X.
Si cei de la Nokia au pus pe site-ul lor un video hands-on in care vorbesc despre Lumia 920:

Cu toate ca smartphone-urile lansate de Nokia, Lumia 920 si Lumia 820, au fost apreciate de presa de specialitate, actiunile companiei au scazut, pe bursa, cu 13%, si continuau sa fie in scadere si in dimineata zilei de dupa eveniment.
Nokia a dat-o in bara dintr-un alt punct de vedere. A lasat sa se inteleaga ca in reclama la noul Nokia 920 ar fi cadre filmate chiar cu telefonul, ceea ce s-a dovedit a fi fals pentru ca, la un moment dat, poate fi vazut cameramanul. Nokia si-a cerut scuze.

VIDEO: Motorola RAZR HD, un smartphone subtire cu ecran mare. Specificatii tehnice

VIDEO: Motorola RAZR HD, un smartphone subtire cu ecran mare. Specificatii tehnice


Google si Motorola au lansat RAZR HD cu procesor dual-core si sistem de operare Android. GALERIE FOTO
Motorola a lansat RAZR HD un smartphone cu o forma compacta, ecram mare si o grosime de 8,38 mm. Gadgetul are o baterie cu capacitatea de 2530 mAh, ce asigura o autonomie 10 ore de redare video sau de pana la 6 ore de navigare web sau GPS.
Smartphone-ul are un display Super AMOLED HD de 4,7 inch cu o rezolutie de 1280 x 720 pixeli si o densitate de 313 ppi (pixels per inch), cu 50% mai mare fata de iPhone 4S. Ecranul are o claritate apropiata de televizoarele HD si o saturatie a culorilor cu 85% mai mare decat modelul concurent de la Apple.
Smartphone-ul va fi comercializat la nivel international sub denumirea de Motorola RAZR HD, iar in Statele Unite in reteaua Verizon sub numele de Motorola DROID RAZR HD.
Specificatii tehnice:
  • Dimensiuni: 131,83 x 67,82 x 8,38 mm
  • Greutate: 145,15
  • Display: Super AMOLED HD 4,7 inch
  • Rezolutie: 1280 x 720 pixeli
  • Retea: CDMA, GSM, UMTS / HSPA, LTE
  • Conectivitate: Wi-Fi, hotspot, Bluetooth 4.0, NFC, NFC, DLNA
  • Procesor: dual-core 1,5 GHz
  • Memorie: 1 GB RAM, 16 GB, microSD max. 32 GB
  • Camera: 8 MP, autofocalizare, blit LED, 1080p
  • Camera frontala: 1,3 MP
  • Sistem de operare: Android Ice Cream Sandwich 4.0.4
  • Baterie: 2530 mAh

http://youtu.be/K2zDApeDXJc

VIDEO: Samsung aduce la Berlin laptopul cu display dublu





Modelul hibrid laptop-tableta are doua ecrane, cel exterior fiind tactil.






Samsung aduce la targul de tehnologie de la Berlin un concept de laptop cu ecran dublu. Gadgetul are cate un display pe fiecare parte, fiind un model hibrid ce poate fi folosit atat ca laptop, cat si ca tableta.

Laptopul face parte din noua serie 9 Samsung cu sistem de operare Windows 8. Ecranele au fiecare o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli. Display-ul exterior este touch si poate fi polosit si cu un creion capacitiv S-pen.

Prototipul prezentat de Samsung la IFA Berlin nu este o noutate. Asus Taichi, un model similar dual-display, a fost prezentat in urma cu trei luni la Computex Taipei