vineri, 2 martie 2012

(P) Meditatiile se muta online?


Internetul schimba obiceiurile de consum ale romanilor, de la cumpararea deelectrocasnice la informarea despre vacante, haine, mancaruri.
Totul se face acum pe internet, iar meditatiile clasice incep si ele sa piarda teren in favoarea lectiilor video online, cu profesori care pot explica de o suta de ori lectia printr-o simpla apasare de buton.
Daca limbile straine erau deja de foarte multi ani cautate de romani pe internet, incepand de anul trecut, modelul american de invatare si-a pus amprenta si pe lectiile de matematica.
2011 a fost anul in care si-au facut simtita prezenta mai multe site-uri, cum ar fi profesorultau.ro sau mathpdr, specializate in oferirea de continut cu lectii de matematica pentru gimnaziu si liceu.
Majoritatea respecta programa scolara si sunt detinute de fosti si actuali profesori sau de oameni pasionati de matematica. Si lucrurile par a fi din ce in ce mai elaboarate. Cel mai recent site lansat pe piatalectiademate.ro, in ciuda faptului ca are deocamdata lectii video doar pentru clasele V-VII, vine cu o platforma mai dinamica si mai utila care ii are in vedere nu doar e elevi, ci si pe parinti sau profesori. In plus, fiecare lectie video este urmata de teste interactive.
Cu un asemenea ritm de dezvoltare, apare intrebarea: cat vor mai rezista meditatiile clasice in fata online-ului?

Asus Transformer Pad 300 Series - Tegra 3 cu doar 399 dolari?


Transformer Pad 300 Series este noua gamă midrange de tablete Asus, bazată ce chipsetul quad-core Nvidia Tegra 3.
Primul reprezentant al acestei serii, o tabletă cu ecran de 10.1 inch şi suport pentru tastatură opţională, promite să ajungă în magazine încadrată la un preţ apropiat sumei de 399 dolari, ceva mai mic cel cerut pentru modelul Transformer Prime şi mult sub cei 500 dolari ceruţi pentru versiunea cu dotări bază a tabletei iPad 2.
Asus Transformer Pad 300 foloseşte acelaşi chipset quad-core ca şi modelul Transformer Prime, însă abandonează carcasa din aluminiu pentru una din plastic, mai puţin costisitoare dar nu neapărat mai urâtă. Acumulatorul Li-Ion cu putere de 22 Whr este păstrat, la fel şi cantitatea de 1 GB memorie RAM, astfel că autonomia şi performanţele cu sistemul de operare Android 4.0 rămân aproximativ neschimbate. Spaţiul de stocare intern totalizează 16 GB şi poate fi extins prin ataşarea unui card de memorie microSD.
Ecranul LCD cu interfaţă touch capacitivă suportă rezoluţia standard1280x800 pixeli şi este bazat pe o matrice de tip IPS, tehnologie recunoscută pentru performanţele bune la redare video şi poze.
Asus Transformer Pad 300 măsoară 263x180.8x9.9 mm şi cântăreşte 635 grame, cu 49 grame mai mult decât modelul Transformer Prime.
Specificaţii Asus Transformer Pad 300 Series:
  • Sistem de operare: Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS)
  • CPU: NVIDIA Tegra 3 T30L Quad-Core 1.2GHz processor
  • GPU: GeForce 12-core, 3D stereo
  • Ecran: 10.1″ WXGA (1280 × 800), Backlight LED, unghiuri de vizibilitate 178°, tehnologie LCD IPS
  • Interfaţă: capacitivă, multi-touch (max. 10 puncte de contact)
  • Memorie: 1GB RAM
  • Spaţiu de stocare: 16GB
  • Acces reţea: WiFi b/g/n, 3G HSPA+ 21/5.76 Mbps, Bluetooth v3.0
  • Camera: 8MP cu auto-focus, camera frontală de 1.2 MP
  • Opţiuni conectivitate: 2-in-1 Audio Jack (căşti sau microfon), micro-D HDMI 1., slot microSD
  • Alte dotări: microfon încorporat, difuzoare stereo încorporate
  • Acumulator: Li-polymer de 22Wh (10 ore autonomie) + dock mobil cu acumulator Li-polymer de 16.5 Whr (până la 15 ore autonimie)
  • Tastatură: detaşabilă, full QWERTY (accesoriu optional)
Din păcate data de lansare exactă şi preţul oficial nu sunt cunoscute, însă există zvonuri conform cărora noua tabletă ar putea fi lansată alături de un model cu ecran de 7 inch, disponibil pentru un preţ de achiziţie şi mai mic.
Tableta Asus Transformer Pad 300 10.1 este oferită în trei versiuni de culoare, asortate cu staţia de andocare prevăzută cu tastatură şi touchpad, respectiv un al doilea acumulator Li-Ion pentru extinderea autonomiei.

Huawei MediaPad 10 FHD - rezoluţie Full HD şi procesor quad-core


Huawei MediaPad 10 FHD este o tabletă cu abilităţi multimedia impresionante, destinată utilizatorilor exigenţi şi cu un buget pe măsură.
MediaPad 10 FHD ascunde sub capotă un chipset quad-core produs chiar de Huawei, modelul K3V2. Acesta este produs folosind litografie pe 40 nm, funcţionează la 1.5 GHz şi include un GPU cu 16 unităţi de procesare, capabil să facă faţă cu brio jocurilor 3D pentru tablete sau redarea filmelor cu rezoluţie 1080p.
Chipsetul Huawei K3V2 Chipsetul Huawei K3V2

Ecranul cu diagonală 10.1 inch este bazat pe o matrice LCD IPS cu rezoluţie 1920x1200 pixeli şi format 16:10, fiind astfel potrivit pentru redarea de filme Full HD la rezoluţie nativă, dar şi activităţi ca web browsing şi răsfoirea documentelor text, unde cei 120 pixeli în plus disponibili pe orizontală se traduc în mai multă libertate de mişcare.
Dorind să fie la înălţime pe toate capitolele ce ţin de multimedia, Huawei a dotat tableta MediaPad 10 FHD cu o cameră foto de 8MP, cameră web frontală de 1.3 MP şi difuzoare stereo pe spatele ecranului.
Huawei MediaPad 10 FHD măsoară doar 8.8 mm în cel mai gros punct de pe carcasă şi este chiar mai subţire către margini. Greutatea finală este 598 grame, suficient pentru a nu obosi mâinile la o utilizare prelungită.
Sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandich este oferit ca dotare standard şi ajutat de 2 GB memorie RAM, suficient pentru pretenţiile chiar şi celor mai ambiţioşi utilizatori.
Huawei a prezentat la MWC o versiune prototip a tabletei MediaPad 10 FHD, urmând ca produsul comercial să ajungă pe piaţă în a doua jumătate a acestui an.
Sursa: Theverge.com

LG Optimus 4X la MWC 2012


LG Optimus 4X şi-a făcut apariţia la MWC 2012. Acest fapt era de aşteptat, în condiţiile în care acesta este primul smartphone cu procesor quad core al producătorului coreean. Am avut posibilitatea să ne jucăm puţin cu el la Barcelona şi găsiţi mai jos un scurt clip. Smartphone-ul este construit în jurul chipset-ului Nvidia Tegra 3, cu un procesor ARM Cortex-A9 quad core tactat la 1,5 GHz. Nvidia se referă la acest chipset ca fiind de tip 4-PLUS-1. Acel al cincelea nucleu rulează la 500 MHz şi este folosit atunci când telefonul este în stand-by. Autonomia în stand -by a lui LG Optimus 4Xar trebui să fie similară cu cea a unui smartphone cu procesor la 500 MHz.
LG Optimus 4X - primul smartphone quad core semnat LGLG Optimus 4X - primul smartphone quad core semnat LG

  • Ecran: 4.7", HD-IPS, 720x1280
  • Chipset: Nvidia Tegra 3
  • Procesor: 1,5 GHz, quad core
  • Sistem de operare: Android 4.0
  • RAM: 1 GB
  • Memorie internă: 16 GB
  • 3G: 21 Mbps
  • Cameră foto: 8 MP, autofocus, stabilizare, LED
  • WiFi: 802.11b/g/n, DLNA
  • Baterie: 2.150 mAh
  • Dimensiuni: 8,9 mm grosime
Ecranul lui LG Optimus 4X este reprezentativ pentru direcţia în care se îndreaptă smartphone-urile cu Android. Vom avea în curând din ce în ce mai multe afişaje cu diagonala mai mare de 4" şi rezoluţie HD. Cum autonomia este o problemă pentru smartphone-urile actuale, LG a introdus în Optimus 4X o baterie de 2.150 mAh. Sperăm să vedem o diferenţă atunci când vom primi telefonul la teste.
LG Optimus 4X, cu cameră foto de 8 MPLG Optimus 4X, cu cameră foto de 8 MP

Detaliile necunoscute despre LG Optimus 4X vor fi anunţate de producător în perioda următoare, telefonul urmând să fie disponibil pe piaţa în Q2 2012.
LG Optimus 4X la MWC 2012LG Optimus 4X la MWC 2012

LG Optimus 4X - profil de 8,9 mmLG Optimus 4X - profil de 8,9 mm