duminică, 4 noiembrie 2012

"Intunericul galactic" care va cuprinde lumea peste 2 luni. Avertismentul Oracolului din Shambala





Un calugar tibetan, liderul manastirii Gyandrek, de langa Kailas, a trimis un mesaj catre NASA, in care avertizeaza asupra evenimentelor care vor avea loc de 21 decembrie 2012, data Apocalipsei.
Barbatul, supranumit Oracolul din Shambala, ia in serios profetiile mayase care vorbesc despre sfarsitul lumii pe 21 decembrie 2012. Insa el are o alta varianta asupra evenimentelor care vor urma peste numai 2 luni.
Calugarul a scris NASA ca pe 21.12.2012 Pamantul si intregul sistem solar va intra intr-o zona galactica “de energie zero”, scrie publicatia ruseasca Info Peregud.
"Aceasta este o stare speciala a spatiului, in care nu va exista niciun fel de energie. Va fi intuneric total si liniste. Fara energie electrica si comunicatii. Intunericul va fi insotit de fulgere de lumina, ca un joc de lumini si umbre. Uneori Pamantul se va cutremura. Unele cladiri pot fi distruse", a scris calugarul.
El mai spune ca aproximativ 10% dintre oameni vor muri sau isi vor pierde mintile, pentru ca nu vor simti pericolul care se apropie. In schimb animele vor presimti apropierea intunericului galactic si se vor refugia sub pamant.
Calugarul ofera si sfaturi pentru supravietuire: oamenii sa-si faca rezerve de hrana si apa, sa aiba o sursa de lumina si sa nu iasa afara din casa, sa nu creada nimic din ce vor vedea sau auzi. Cel mai bine ar fi ca locuitorii marilor orase sa caute refugiu la tara si sa ramana acolo pana in primavara.
In opinia tibetanului, evenimentele vor dura 2 saptamani, insa efectele vor fi resimtite luni de zile.
Iesirea din „zona zero energetica” a fost calculata pentru data de 7 februarie 2013, insa omenirea isi va reveni complet abia in martie.
Exista si o parte pozitiva a acestor evenimente dramatice. Oamenii se vor schimba radical si vor deveni mai inclinati spre spiritualitate. Sistemul sanitar si stiinta se vor dezvolta foarte mult.
In schimb, oamenii de stiinta sustin in continuare ca nu exista niciun motiv de ingrijorare privind data de 21 decembrie 2012.
Ce se intampla de fapt pe data de 21 decembrie 2012
In aceasta zi, planetele din sistemul nostru solar se vor alinia si se vor suprapune peste centrul galaxiei Calea Lactee.
Ecuatorul galactic va fi pentru prima data expus, iar aceasta este zona de pe cer pe care mayasii o considerau a fi extrem de importanta, fiind legata de mitologia renasterii spirituale.
Alinierea va avea loc pe 21 decembrie, la ora 11:11 pm. Un asemenea fenomen astronomic are loc o data la 26.000 de ani.
Speculatiile privind Apocalipsa care ar avea loc 21 decembrie 2012 au inceput odata cu descoperirea unui calendar mayas, care se termina cu aceasta data.
Calendarul mayasilor cuprindea 5 cicluri, fiecare durand aproximativ 5.200 de ani, iar la finalul unui ciclu creatia este distrusa, ca sa renasca ulterior.
Actualul ciclu calendaristic mayas ia sfarsit pe 21 decembrie 2012. In mitologia Maya, ciclurile incepeau si se sfarseau cu schimbari de clima.
Pe data de 10 noiembrie, postul de televiziune National Geographic va difuza un documentar despre ipoteza Apocalipsei, conform inscriptiilor din Codicele mayas de la Dresda.
Exploziile solare uriase, un pericol real, calculat de astronomi
Potrivit NASA, anul viitor Pamantul ar putea fi lovit de radiatii solare extreme.
Acestea au loc aproximativ o data la 11 ani. Potrivit calculelor astronomilor, urmatorul eveniment ar putea sa aiba loc in 2013 sau 2014.

Numai asta nu facuse Apple. Greseala care este pe cale sa declanseze un conflict intre doua tari

Numai asta nu facuse Apple. Greseala care este pe cale sa declanseze un conflict intre doua tari


Din categoria lucrurilor care aveau sa se intample mai devreme sau mai tarziu, Apple tocmai a generat prima disputa teritoriala internationala cu noua sa aplicatie, Apple Maps.
Potrivit Korea Times, preluat de searchengineland.com, guvernul din Coreea de Sud este foarte suparat deoarece hartile Apple prezinta o serie de insule mici, situate intre Coreea si Japonia, cu alte nume decat cele reale.
Insulele sunt cunoscute in Coreea sub numele de Dokdo, iar utilizatorii acestui stat ai serviciului de harti de la Apple pot vizualiza numele corect. In schimb, din afara Coreei, Apple Maps foloseste numele japonez.
Situatia insulelor respective este ambigua, in conditiile in care ambele tari le revendica, dar Coreea vrea ca Apple sa foloseasca numele Dokdo in cadrul serviciului de harti.
Un oficial din cadul Ministerului Afacerilor Externe coreean a explicat, pentru Korea Times, ca autoritatile au trimis o scrisoare de protest catre Apple.
“Am protestat fata de faptul ca, desi Dokdo sunt clar parte integranta a Coreei, Apple nu foloseste denumirea coreeana si consideram ca este inacceptabil sa fie folosita alta denumire decat cea coreeana. Desi Apple este o companie privata, acest luru este inacceptabil pentru guvernul nostru. Asadar, vom continua sa cerem Apple sa faca modificarile necesare”, a spus acesta.
Reprezentantii Apple nu au vrut sa comenteze acest subiect.
Si Google Maps s-a confruntat cu o multime de proteste similare datorate problemelor de impartire teritoriala intre tari. In cazul insulelor Dokdo, Google Maps foloseste denumirea britanica Liancourt Rocks, dar Coreea a protestat si in acest caz.
Apple a avut aceeasi problema si in cazul insulelor revendicate atat de Japonia, cat si de China si a recurs la varianta folosirii de denumiri diferite, in functie de statul din care se foloseste serviciul de harti. Cele doua tari nu au avut o problema cu acest lucru. Abordarea nu a fost insa acceptata si de Coreea de Sud, care vrea sa se foloseasca doar denumirea lor, indiferent de tara din care se acceseaza serviciul.
Apple a decis sa renunte la Google Maps si sa lanseze propriul serviciu de harti pe noile smartphone-uri iPhone 5, ceea ce le-a adus numai critici din cauza problemelor de functionare. Din aceasta cauza, actiunile companiei au inceput sa scada, iar Tim Cook a fost nevoit sa ceara scuze clientilor si a demis conducerea departamentului de software.

Google mai taie o functie incantatoare


Imaginea de mai jos, in particular, o folosesc ca background pentru Google.com de mai bine de un an. In general, de aceasta functie am profitat de cativa ani, din momentul in care a fost implementata. Din pacate se pare ca va disparea
Nu mica mi-a fost mirarea zilele trecute cand, incercand sa intru pe Google.com, am fost intampinat de mesajul ,,Pozele de fundal vor fi dezactivate pe 16 noiembrie.”
Desi nu am inteles motivul pentru ca Google te-ar obliga sa elimini si cea mai mica bucatica de personalizare din modul in care accesezi motorul de cautare, in randurile ulterioare gigantul incearca sa te lamureasca. Aparent, aceasta functie de schimbare a background-ului va cadea victima a procesului de simplicare prin care va trece Google Search in zilele urmatoare pentru toata lumea. Voi ati fost convinsi?
Pentru a nu speria internauti, merita retinut faptul ca aceasta tranzitie nu se va reflecta in eliminarea fotografiilor din Picasa Web Albums, in timp ce imaginea pe care o folositi ca fundal va va fi salvata si facuta disponibila pentru download ulterior.

Probleme cu tâlharii? Ia-ţi telefonul cu spray paralizant!


Dacă ai trecut vreodată printr-o experienţă neplăcută precum aceea de a fi jefuit în plină stradă, probabil te-ai gândit la ce ai putea face în viitor ca să scapi de tâlhari. Nu ai găsit încă soluţia? Îţi vindem noi un pont:carcasa cu spray paralizant pentru telefoane.
Un astfel de accesoriu are avantajul că nu dă de bănuit, spre deosebire de clasicul spray care îi pune în gardă pe răufăcători şi îi face să devină, de cele mai multe ori, şi mai agresivi.

Accesoriul de care vorbim este în esenţă o carcasă de protecţie, dar care, spre deosebire de carcasele banale, are în componenţă un mic cartuş ce conţine o substanţă deloc prietenoasă cu ochii şi cu nasul celui aflat în raza de acţiune. Se acţionează cu un buton poziţionat pe rama dispozitivului.
Orificiul prin care se pulverizează substanţa beneficiază de protecţie împotriva declanşărilor accidentale. Această siguranţă este recomandată să fie trasă în special dacă ai copii cărora le place să se joace cu telefonul tău, în caz contrar existând pericolul de accidentare.
Momentan, carcasa cu spray paralizant este disponibilă doar pentru iPhone 4 / iPhone 4S şi poate fi comandată în Statele Unite. Preţul este de 39,95 dolari.

Twitter va face concurenta neloiala la Instagram


Imaginile cu filtre retro nu vor muri niciodata. Daca Instagram ne-a convins deja de acest fapt, se pare ca o viitoare miscare Twitter s-ar putea sa ne convinga de acelasi lucru.
Dupa ce Instagram a rupt gura targului cu o functie pe care Flickr, Facebook sau Twitter o puteau implementa cu mult inaintea noii retele de socializare, in curand ar putea exista un nou val de concurenta neloiala pentru compania achizitionata de Facebook acum jumatate de an. Concurenta neloiala este cea mai potrivita asociere de cuvinte deoarece nu vorbim de un nou serviciu sau o noua retea de socializare contruita in jurul filtrelor de poze, ci vorbim pur si simplu de implementarea unor filtre intr-o retea de socializare precum Twitter care are deja o baza de date de utilizatori impresionanta.
New York Times a obtinut pentru prima oara informatia ca Twitter va introduce o functie prin care va permite utilizatorilor sa partajeze imagini alterate prin intermediul aplicatiei oficiale a serviciului. Avand in vedere ca incredibil de multi utilizatori isi posteaza imaginile ,,instagramate” pe Twitter, aceasta idee s-ar putea sa fie una de succes daca este implementata cum se cuvine.
Din pacate, ca de fiecare data, 90% din succesul unei idei sta in implementare. In definitiv, la momentul lansarii Instagram mai existau in AppStore cateva zeci de aplicatii prin care sa aplicati diverse filtre imaginilor, doar aceasta a reusit insa sa faca istorie.

TEORIA RELATIVITĂȚII, explicată pe YouTube în 3 minute

Deși E=mc² este una dintre cele mai faimoase formule matematice din lume, teoria relativității, publicată de Albert Einstein în 1905, rămâne una dintre cele mai puțin înțelese teorii din lume.
 


Teoria relativității, explicată pe înțelesul tuturor
Teoria relativității, explicată pe înțelesul tuturor
Faimoasa teorie a relativității, pe care Albert Einstein a dezvoltat-o pe parcursul mai multor ani, este explicată în trei minute într-un clip postat pe YouTube. Explicațiile clare și concise sunt însoțite de o grafică atractivă:

Viata pe Marte? Ce a descoperit roverul Curiosity pe Planeta Rosie

Viata pe Marte? Ce a descoperit roverul Curiosity pe Planeta Rosie


Roverul a dezvaluit primele rezultate ale unor teste realizate cu ajutorul laserului in atmosfera martiana
Una dintre misiunile roverului Curiosity este a vedea daca exista sau daca a existat viata pe Marte. Roverul poate detecta cu ajutorul laserului urmele de metan, a carui prezenta este justificata de existenta unor organisme vii.
Curiosity a efectuat primele experimente, cele mai sensibile realizate vreodata, de identificare a gazului. Primele teste din atmosfera martiana au fost de existenta redusa a urmelor urme de metan spre deloc.
Lipsa metanului pe Marte ar putea fi justificata de distrugerea acestuia de catre alte gaze precum clorul sau de catre furtunile de praf, a declarat vineri cercetatorului Sushil Atreya, citat de NPR.

Care sunt noutăţile pe care le aduce Windows 8. Ce speră Microsoft România de la noul sistem

Microsoft a lansat recent pe piaţa românească sistemul de operare Windows8. Dar cu ce vine nou cel mai aşteptat sistem de operare al acestui an? Am stat de vorbă cu Tudor Galoş, consumer marketing manager al Microsoft, care ne-a dat mai multe detalii.  

Windows 8
Windows 8
 Cu ce vine nou Windows 8?
Tudor Galoş  - Windows 8 este un sistem reproiectat care aduce ceea ce e mai bun din doua lumi, distracţia unei tablete şi productivitatea unui PC. Vorbim de un ecran nou de Start care îţi aduce în faţă ceea ce contează pentru tine ca utilizator. Noul sistem vine cu aplicaţii  preinstalate  care lucrează împreună între ele.  Poţi să partajezi conţinut dintr-o aplicaţie printr-o altă aplicaţie. Dacă eşti în Internet Explorer poţi să share-uieşti conţinut din el fără să mai deschizi un alt tab, poţi face asta prin simpla apăsare a butonului de share.
Noul sistem este conectat la Cloud care îţi permite să îţi păstrezi setările, conturile şi parolele  oriunde ai intra prin intermediul contului Microsoft. Ţi se migrează absolut tot de la fişiere personale până la istoricul browserului, desktiopul tău vine practic cu tine.
Nu în ultimul rând Windows 8 este mult mai productiv, aduce apicaţiile care funcţionau pe Windows 7, iar tabletele care funcţionează cu acest sistem au porturi USB la care poţi instala orice periferic.

Care este principalul punct forte al noului sistem?
Tudor Galoş - Principala inovaţie este aceasta nouă interfaţă care te transportă efetciv în viitor, iar viitorul reperezintă interfeţe intuitive pentru utilizator care să interacţioneze cu informaţiile de care el are nevoie. Faţă de vechile sisteme de operare, Windows 8 îţi afişează în desktop doar ce ai tu nevoie să vezi.

 Este Windows 8 un vehicul spre o nouă era a PC-urilor?
Tudor Galoş - Windows 8 este vehiculul spre o nouă eră, sistemul lucrează la fel de bine şi de uşor atât cu mouse-ul cât şi cu tastatura, iar orice gest de touch are o replică în aceste două device-uri.

 Care este rata de adopţie a noului sistem pe care o estimaţi?
Tudor Galoş - Noi toţi sperăm să fie adoptat la o scară foarte largă. Windows 8 este al doilea sistem de operare după Windows Vista care respectă aceleaşi cerinţe ceea ce insemnă că funcţionează şi pe calculatoare mai vechi. Dacă ai un computer pe care rulează un XP mai vechi, poţi că cumperi Windows 8 Pro Upgrade şi să funcţioneze foarte bine.


Sursa : http://www.economica.net

Amendă record pe torrente. Va plăti 1,5 milioane de dolari pentru zece filme


Un american care a descărcat zece filme porno de pe site-ul unei case de producţie şi le-a distribuit ulterior pe un site de torrente a fost condamnat în instanţă la plata unor despăgubiri-record de 1,5 milioane de dolari, scrie Gizmodo.com.
Kwyan Fisher avea un abonament la site-ul producătorului de filme pentru adulţi Flava Works, care îi permitea să descarce peliculele respective. Ceea ce nu avea voie, însă, era să dea filmele mai departe.
Pentru a se asigura că abonaţii nu vor distribui filmele lor pe Internet, Flava Works inserează în filme datele personale ale celor care le descarcă. Această măsură i-a permis casei de discuri să îl găsească foarte uşor pe Kwyan Fisher, în momentul în care americanul a distribuit cele zece pelicule. De aici şi până la o victorie în instanţă, drumul a fost foarte scurt, comentează sursa.

Nu stresul ne omoară, ci felul în care reacţionăm la el. Cercetătorii au identificat două tipologii



Se pare că nu stresul este ceea ce duce la sporirea riscului de a suferi de diferite afecţiuni, ci modul în care reacţionăm la el -- cel puţin aceasta este concluzia unui nou studiu.

Cercetătorii de la Universitatea Penn State au descoperit că modul în care oamenii reacţionează la stres are repercusiuni asupra sănătăţii chiar şi 10 ani mai târziu. Studiul a relevat, de asemenea, că persoanele cele mai predispuse la stres sunt cele tinere, inteligente şi educate.
Studiul a fost efectuat pe 2.000 de bărbaţi şi femei, voluntarii răspunzând la un chestionar pe tema sănătăţii, a stării sufleteşti şi a situaţiilor stresante din timpul zilei. De asemenea, cercetătorii au colectat mostre de salivă, pe care le-au testat pentru a descoperi nivelul cortizolului, un hormon de stres.
„Am făcut acest lucru în 1995 şi apoi în 2005. Dispunând de aceste date longitudinale, am putut să vedem mai departe de experienţele zilnice, având posibilitatea să vedem cum evenimentele petrecute în urmă cu 10 ani în urmă afectează sănătatea pacientului astăzi”, a declarat David Almeida, profesor la Universitatea Penn State.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care se îngrijorează în mod constant tind să prezinte un număr mai ridicat de dureri 10 ani mai târziu. De asemenea, aceste persoane prezentau mai multe probleme cardiovasculare în comparaţie cu oamenii care se împăcau cu situaţiile stresante.
„De exemplu, dacă ai foarte multă treabă de făcut astăzi şi eşti foarte supărat din acest motiv, atunci e mult mai probabil ca peste 10 ani de acum să ai probleme de sănătate în comparaţie cu altă persoană care are multă treabă de terminat astăzi, dar care nu se lasă afectată de acest lucru”, a exemplificat Almeida.
Profesorul afirmă că oamenii pot fi clasificaţi, în mare, în două tipuri de persoane atunci când vine vorba de reacţia la stres. „Cred că oamenii aparţin unuia din cele două tipuri. În cazul «oamenilor Velcro», atunci când întâlnesc un factor de stres, acesta se «lipeşte» de ei, astfel că la sfârşitul zilei ei continuă să fie supăraţi şi nervoşi. În schimb, «oamenii Teflon» lasă factorii de stres să treacă pe lângă ei, nefiind afectaţi. Pe termen lung, «oamenii Velcro» sunt cei care au parte de probleme de sănătate”, a explicat profesorul.
Almeida a mai menţionat că persoanele tinere sunt mai predispuse la a reacţiona la stres decât persoanele în vârstă, iar persoanele cu un nivel scăzut de educaţie şi cu abilităţi cognitive reduse tind să prezinte un nivel mai scăzut de stres.
Alte cercetări au arătat că persoanele care sunt îngrijorate în mod constant tind să prezinte un risc mai mare de atac cerebral şi de dureri de spate.

Îmbunătăţeşte recepţia WiFi cu o doză de bere sau suc


Următorul tutorial se adresează celor care sunt nemulţumiţi de recepţia semnalului WiFi de acasă. Din păcate, el nu funcţionează în toate cazurile şi vom explica mai jos de ce.
În teorie, simularea unei antene parabolice în jurul celei de la router ar trebui să ofere o recepţie mai bună în casă. Conform unor teste realizate cu ceva timp în urmă de o revistă autohtonă, s-ar putea obţine îmbunătăţiri de 5-10%.
Metoda aceasta funcţionează cel mai bine cu un router 802.11b/g sau chiar 802.11n cu o singură antenă. În momentul în care router-ul este de ultimă generaţie şi dispune de mai multe antene, lucrurile încep să se complice. Mai mult, avem multe router-e noi pe piaţă fără antene externe.
Standardul 802.11n, cel mai performant din punct de vedere al vitezei de transfer şi al acopeririipermite transfer de tip MIMO (multiple-input/multiple-output). Asta înseamnă că laptopurile noi, dotate cu adaptoare WiFi 802.11n cu două antene vor comunica cu două din antenele router-ului. Dotarea router-ului cu mai mult de o parabolică improvizată ar putea să fie contraproductiv.
În cazul în care deţineţi un laptop mai vechi, care nu suportă standardul 802.11n, nimic nu vă împiedică să testaţi această metodă de îmbunătăţire a recepţiei WiFi.

Zonele fara legi ale Internetului: Ce se intampla cu conturile tale dupa ce mori

Zonele fara legi ale Internetului: Ce se intampla cu conturile tale dupa ce mori


Internetul a redefinit modul de a ne comporta ca si consumatori. Pentru carti a aparut varianta ebook, pentru muzica exista iTunes, iar pentru corespondenta veche e mailul.
Si desi sunt ale noastre, platim pentru ele si le folosim zi de zi in siguranta totala, cat de corect este sa spunem ca "ne apartin in totalitate"?

In urma cu 10 ani, muzica insemna cel mult mp3. Majoritatea aveau casete si CD-uri cu muzica asezate ordonat in suporturi speciale. Cartile erau aranjate in rafturi, iar filmele veneau pe DVD sau pe casete video, la fel si ele, tinute pe o etajera.

Astazi, evolutia continutului digital schimba datele problemei. Nu mai avem nevoie de rafturi pentru carti, pentru ca s-au lansat eBook-uri, capabile sa stocheze chiar si 1500 de carti intr-un dispozitiv subtire, usor, confortabil si nu foarte scump.

Filmele nu mai umplu acum rafturi de etajere, iar muzica nu mai incarca spatiul fizic de langa birou. Putem vedea foarte usor un film, contracost, de pe un site si putem asculta muzica cumparata de pe iTunes.

Pentru cei inca indragostiti de mirosul de carte, pentru cei care vor sa aiba in continuare simtul proprietatii asupra unui obiect, aceasta varianta digitala este mai simpla, dar nu si cea preferata.

Daca pana acum aveai siguranta ca acele obiecte fizice, precum cartile si CD-urile, iti apartineau in totalitate, in privinta continutului digital, lucrurile sunt putin cam complicate. Legislatia nu este la zi cu dezvoltarea tehnologica, astfel se nasc destule dileme.

CE SE INTAMPLA CU MUZICA, FILMELE SI CARTILE TALE DUPA CE MORI

Ziarul britanic Guardian noteaza ca astazi nu exista o legislatie in vigoare care sa precizeze cu exactitate ce se intampla cu conturile tale si continutul digital pentru care ai platit dupa ce mori.

Totul a plecat de la un caz simplu si neasteptat. Actorul Bruce Willis a anuntat ca se gandeste sa actioneze in instanta compania Apple pentru ca acestia sa-i permita sa toate produsele cumparate in decursul vietii de pe iTunes sa poata fi oferite ca mostenire fiicelor sale.

Si asta pentru ca legislatia din prezent acopera doar bunurile fizice. Ceea ce mp3-urile, ebook-urile si filmele de pe calculator nu sunt in acest moment.

"In toata lumea, legea este intr-o stare de inghet. Nu a evoluat odata cu inovatiile din tehnologie", spune pentru Guardan Jas Purewal, avocat la Osborne Clarcke. "Aceasta se ocupa in prezent numai de bunurile fizice, astfel conturile din retelele sociale, de iTunes, cele de pe Netflix si tot asa nu isi gasesc locul."

In acest moment, Uniunea Europeana ia in calcul o lege in acest sens, dar nimic nu este concret inca. Azi, detinatorii de drepturi sunt in realitate site-urile pe care utilizatorii detin conturi. Acestea decid ce se intampla cu datele personale ale unei persoane decedate.

MUZICA SI FILMELE

"Ati fi surprinsi sa aflati ca in realitate voi nu cumparati muzica si filme, ci doar le imprumutati." - Guardian.co.uk.

Si asta si este. Utilizatorii nu achizitioneaza muzica si filme pentru a detine drepturile asupra lor. Ei platesc sa le asculte si sa le vizioneze, nu le detin ca si produs in sine.

Singura cale legala prin care puteti lasa mai departe continutul de pe iTunes dupa deces este ca aparatul pe care produsele au fost descarcate sa fie lasat drept mostenire. Insa contul va apartine exclusiv companiei.

"Dintr-o perspectiva legala, nu aveti ce lasa mostenire", spune avocatul Purewal. Spre exemplu, puteti lasa familiei parola de acces in cont, dar si asa exista riscul ca providerul sa inchida respectivul cont. Singura cale este instanta, care ar putea deschide o portita spre schimbarea regulilor.

CARTILE

Ca si in cazul filmelor si pieselor, si cartile electronice, sau ebooks, cum mai sunt ele recunoscute, "mor odata cu tine", precizeaza ziarul britanic.

Amazon specifica in acest sens utilizatorilor de Kindle: "Achizitionarea si descarcarea continutului digital de pe Amazon, inclusiv de pe Kindle Store, este asociat exclusiv contului care a efectuat descarcarea originala. Astfel, continutul nu poate fi imprumutat asa cum se intampla cu o carte fizica."

Asadar, o carte electronica nu poate fi plimbata dintr-un dispozitiv in celalalt, desi initial a fost cumparata cu acte in regula de pe site-ul sursa. Nu puteti sa impartasiti familiei sau prietenilor continutul dumneavoastra, poate doar aparatul, iar dupa deces nu exista posibilitatea lasarii continutului drept mostenire unui membru din familie, pe un alt cont.

RETELELE SOCIALE

Ce pozitie au principalele retele sociale vis-a-vis de predarea contului tau dupa deces.

Facebook specifica: "Nu vei putea transfera contul tau, incluzand aici orice aplicatie sau pagina, catre nimeni fara a obtine intai aprobarea noastra scrisa." Practic, Facebook exclude varianta ca pagina unui om decedat sa se mute in administrarea familiei.

In acest caz exista insa o varianta. Pe baza certificatului de deces, Facebook poate acorda familiei posibilitatea transformarii contului intr-o pagina memoriala, noteaza Guardian.

Nici Twitter nu permite mutarea contului de la un utilizator la altul. Mai mult, pe Twitter exista o regula pentru conturile inactive, care sunt sterse daca nu sunt utilizate pentru o perioada mai mare de timp. La fel si Yahoo!, care sterge orice cont ce devine inactiv in timp si interzice schimbarea acestuia de proprietari.

ICLOUD

Apple a specificat foarte clar ce se intampla cu conturile de iCloud. "Acest cont nu este transferabil, iar toate drepturile asupra acestui cont se incheie in clipa decesului, iar continutul va fi sters."

Apple se destrama? Primele semne ale declinului fara Steve Jobs

Apple se destrama? Primele semne ale declinului fara Steve Jobs


Compania americana trece prin momentente de incertitudine era post-Jobs, potrivit MarketWatch
Apple a iregistrat o scadere a actiunilor sub pragul de 600 de dolari, in declin cu aproape 15% fata de mijlocul lunii septembrie, cand au depasit 700 de dolari, dupa ce compania a dezamagit clientii prin lansarea unui serviciu de harti cu probleme, iar plecarea unor directori a evidentiat divergente in randul conducerii.
Declinul a inceput la scurt timp dupa ce aplicatia Maps a Apple a inceput sa fie criticata puternic in urma lansarii iPhone 5 la 21 septembrie, scrie portalul MarketWatch.
La o saptamana, Jean-Louis Gassée, fost director la Apple devenit intre timp investitor in noi proiecte IT, a scris pe blog ca producatorul iPhone a pierdut aproape 30 de miliarde de dolari din capitalizare ca urmare a esecului hartilor. Directorul general al Apple, Tim Cook, a fost chiar nevoit sa-si ceara scuze pentru probleme si sa recomande clientilor servicii similare ale rivalilor, precum cel al Google.
Actiunile si-au continuat declinul in octombrie, iar ultima scadere a fost inregistrata miercuri, odata cu reluarea tranzactiilor pe bursele din SUA, oprite doua zile din cauza uraganului Sandy. Cotatia Apple a coborat cu 1,5%, ca reactie la cea mai mare restructurare a managementului din ultimii ani, in urma careia a fost exclus seful diviziei de software pentru telefoane mobile, Scott Forstall, un fost protejat al cofondatorului si fostului CEO Steve Jobs, decedat in octombrie 2011.
In timp ce analistii au incercat sa linisteasca investitorii ca totul este bine la Apple, exista tot mai multa incertitudine cu privire la schimbarile din era post-Jobs.
"Golul lasat de Jobs nu a fost umplut si a izbucnit un conflict. Acum sunt aruncate peste bord primele cadavre. Vor urma si altele, deoarece Tim Cooknu are capacitatea de a conduce o companie care are nevoie de un lider creativ si dinamic", a declarat Stephen Diamond, profesor asociat de drept la Universitatea Santa Clara.
Aceasta perspectiva reprezinta, insa, o minoritate. Wall Street Journal a scris ca sub conducrea lui Cook, compania este condusa "cu mai multa liniste decat pe vremea lui Jobs, cand angajatii traiau cu o teama continua ca vor cadea victime tiradelor sau toanelor acestuia". Recenta schimbare de management demonstreaza determinarea lui Cook de a rezolva conflicte personale pe care Jobs le-a lasat sa se amplifice.
Unii analisti au avut o opinie similara cu a cotidianului american si au mentinut recomandarile privind cumpararea de actiuni, in pofida plecarilor surprinzatoare.
Nelinistea pe Wall Street este in crestere, iar plecarea lui Forstall ar putea reprezenta un semnal important pentru multi investitori deja precauti fata de producatorul de dispozitive mobile.
In plus, ultimele rezultate financiare ale Apple au inclus si o revizuire in scadere a marjelor de profit anticipate pentru vanzarile din ultimele luni ale anului, ca urmare a introducerii de noi produse, dintre care unele au condus la cresterea costurilor. Apple isi stabileste de obicei obiective pe care le poate depasi usor, insa prognoza privind marjele de profit a surprins neplacut Wall Street.
Lansarea iPad Mini si rcenta campanie publicitara "Geniu" nu au fost organizate la fel de bine ca pe vremea lui Steve Jobs, afirma Rob Enderle, analist principal la Enderle Group.
"L-au facut pe cumparatorul Apple sa para prost. Niciodata nu-ti faci clientii sa para prosti", a spus Enderle.
Cea mai mare temere este insa posibila pierdere a pozitiei de lider in privinta inovarii. Unii analisti considera ca Microsoft a luat fata Apple prin trecerea la un sistem de operare Windows pentru touchscreen, noteaza MarketWatch, citat de agentia de presa Mediafax.

Video genial: Darth Vader a ajuns la Disney. Clipul senzational care face inconjurul lumii in acest moment

Video genial: Darth Vader a ajuns la Disney. Clipul senzational care face inconjurul lumii in acest moment


Odata cu tranzactia uriasa de 4 miliarde de euro dintre Disney si George Lucas, Darth Vader a devenit ruda cu Mickey Mouse :)
Disney si George Lucas, inventatorul seriei fantastice Star Wars, au pregatit in secret de multa vreme aceasta tranzactie.
Dovada si clipul aparut recent cu Darth Vader in vizita la Disney, un clip care nu putea fi realizat in cateva zile.


Sursa  : http://www.yoda.ro

Cum scriu robotii literatura. Poti deosebi o poezie a unui scriitor fata de alta a unui calculator?

Cum scriu robotii literatura. Poti deosebi o poezie a unui scriitor fata de alta a unui calculator?


Arta e ceea ce ne face umani. Sau nu mai e chiar asa? Ce se intampla daca aflam ca si robotii pot deveni la fel de creativi ca un poet?
Robotii sau masinile robotice conduc deja trenuri, automobile, au aparut in medicina, armata si servicii personale, de ce nu ar putea chiar sa ocupe si un loc in ramura lecturii?
Incepem articolul cu un test. Iata doua texte, in limba engleza, unul scris de un calculator, altul de un poet. Incercati sa aflati care poezie a fost scrisa de masina si care de om. Raspunsul il veti afla la finalul articolului:

"To Truth, by ??????

To truth I offer this thanks,
when needing something like reality
When I'm writing and drawing blanks,
I almost settle using actuality

I am in search of more,
trying to sing your praise!
It's you I very much adore,
lacking in so many ways."

"To Felicity, by ??????


Felicity, my dear, my thanks
the cheque you sent was great.
Tomorrow I'll go to the bank
my rent's already late.

And sorry for the shoddy rhyme
I'm tired, I'm not on it,
perhaps if you send more next time
I'll scribble you a sonnet." 

Daca in lumea romanului "1984" al lui George Orwell, cartile erau scrise de catre masini, in viata reala BBC scrie ca unele poezii au fost si sunt scrise de catre roboti, de 60 de ani incoace.

Insa poate un algoritm sa inlocuiasca emotia, experienta personala, amintirile si inspiratia umana? Se pare ca da. Poate pentru ca in spatele unei masini se va afla mereu un om. 

ROBOTUL CARE A SCRIS DEJA 200.000 DE CARTI

Nu va uitati dupa telecomanda sa schimbati canalul, pentru ca nu vorbim SF-uri aici. Acest robot exista si a fost conceput de profesorul Philip Parker de la scoala de afaceri Insead. 

Profesorul Parker a dezvoltat un software care pana in prezent a scris peste 200.000 de carti pe teme diverse de la cantitatea de grasime din cascaval, pana la un rebus din Romania, scrie BBC.

Succesul acestor carti dat fiind contextul in care au aparut pe piata este garantat si de numarul acestora scos la vanzare pe Amazon, peste 100.000. 

Multe din aceste carti sunt insa predictii economice bazate pe matematica, insa profesorul Parker a dus software-ul la nivelul urmator. L-a facut creativ, atingand astfel o parte din baza umana a poeziei. 

Insa un algoritm nu se poate autoeduca, asa cum un scriitor poate experimenta lucruri noi, poate in orice zi sa invete, este predispus la autodepasire in fiecare clipa. In schimb, robotul este cat a fost conceput sa fie.

"UN ROBOT NU POATE FI SCRIITOR, ASA CUM PHOTOSHOP NU POATE FI RAPHAEL"

"Niciodata un robot nu va scrie cartea pentru tine", scrie firma de softuri NewNovelist. "Tot ce poate sa faca este sa te ajute sa-ti completezi cartea si sa se asigure ca este scrisa corect."

Mai multe experimente robotice-creative au fost deja puse in practica. Unul dintre cei care au reusit sa faca un robot sa scrie o carte, rusul Alexander Prokopovich, in 2008 a lansat pe piata o prima carte scrisa de un software programat sa preia stilul lui Haruki Murakami, scriitor nominalizat la premiul Nobel pentru literatura in 2012, si teme din "Anna Karenina" a lui Lev Tolstoy.

"Programul nu va deveni insa niciodata un autor in sinea sa, asa cum Photoshop nu va putea deveni niciodata Raphael.", a declarat Alexander Prokopovich pentru St. Petersburg Times.

SHAKESPEARE VS. ROBOTUL 



Profesorul Parker sustine insa ca si experienta creativa umana foloseste tipare, precum un software, astfel acesta tot ce a facut a fost sa programeze algoritmul in functie de caracteristicile fiecarei specii literare.

"Orice generatie literara are un tip de 'ghid' dupa care toata lumea se ghideaza, un soi de algoritm.", sustine acesta.

Software-ul este programat sa scoata, in functie de tema data de programator, texte de la 3000 de cuvinte pana la romane de 300.000 de cuvinte.

"Un computer lucreaza foarte bine cu regulile, iar asta se observa cel mai bine in poezie. Am incercat un experiemtn intre un sonet din Shakespeare si unul scris de masina. Multi oameni au selectat ca favorit sonetul scris de robot. Nu sustinem ca ar fi fost mai bun, Shakespeare este un geniu, insa spunem ce au preferat oamenii intre cele doua teste.", sustine profesorul Parker.

Iar editurile sustin aceasta idee. Spre exemplu, Editura Mills and Boon scoate pe piata 100 de carti noi pe luna, insa profesorul Parker nu intentioneaza ca masina sa sa scrie pe teme abordate de cei mai multi dintre scriitori, ci sa scoata carti pe teme mai putin abordate pana in prezent.

Narrative Science deja produce articole de presa fara ca in spatele acestei afaceri sa se afle vreun om care sa redacteze textele. Firma are deja 30 de clienti abonati la articolele scrise pe baza de algoritm, printre care si una dintre cele mai mari publicatii economice din lume, revista Forbes.

CUM VAD SCRIITORII ACEST FENOMEN

Daca la mijlocul secolului trecut, oamenii din fabrici erau tot mai nemultumiti de introducerea robotilor care sa le preia din sarcini, provocand astfel restructurari masiva, lupta dintre om si masina continua, in mod logic, si in acest mediu.

Autorii nu vad bine aceasta evolutie si sustin ca este fara sens aceasta cautare.

"Nu vad ceva mai absurd decat sa citesti o carte de fictiune scrisa de un robot.", a declarat autorul Alastair Reynolds pentru BBC.

Pariul ca robotii ar putea ajunge vreodata sa scrie precum oamenii a nascut si un premiu de 100.000 de dolari, numit premiul Loebner, in care un robot trebuie sa convinga juriul ca in spatele poeziei este ceva uman. Pana in prezent, nimeni nu a ridicat acest premiu,

"Nu cred ca un computer ar putea castiga vreodata premiul Booker, dar asa nimeni nu credea vreodata ca un computer ar putea invinge un campion mondial la sah", mai spune Alastair Reynolds.

"Poate ca acum 100 de ani sa te gandesti la asa ceva era o erezie, dar astazi ideea ca un calculator sa castige premiul Nobel nu mai este atat de improbabila. De ce nu s-ar intampla la fel si in literatura?" - Reynolds.

Iar daca ati citit cele doua poezii si ati dat un raspuns la intrebarea "care este scrisa de poet, care de robot", iata si raspunsul: To Truth a fost redactata de un robot, in timp ce To Felicity este opera poetului Luke Wright.