vineri, 22 martie 2013

Noi erori pe iOS 6.1.3. La ce vulnerabilitati sunt supuse iPhone 4 si 4S. VIDEO

La 24 de ore dupa ce Apple a lansat iOS 6.1.3, expertii au si reusit sa ii gaseasca erori in sistemul de operare.
De aceasta data, singurii care au de suferit sunt posesorii de iPhone 4 si 4S, iar in pericol le sunt puse numai fotografiile, nu si alte date personale.

Cum poti accesa fotografiile cuiva evitand parola, puteti vedea in clipul de mai jos:


LG produce un televizor laser cu diagonală 100 inch


LG este pe cale să lanseze primul său televizor laser, capabil să redea imagini Full HD pe un ecran cu diagonala de 100 inch.
După cum sugerează şi numele ales, acesta nu este un televizor tipic de atârnat pe perete. De fapt, avem de-a face cu un dispozitiv compus dintr-un videoproiector cu tehnologie laser şi lentile de tip ultra short throw. Rolul ecranului este luat de o suprafaţă de proiecţie pe care imaginea este proiectată de la foarte mică distanţă.
LG produce un televizor laser cu diagonală 100 inchLG produce un televizor laser cu diagonală 100 inch

Sistemul de proiecţie cu tehnologie laser poate atinge o luminozitate maximă de 150 cd/m şi are la bază o sursă de lumină LED cu durată de viaţă estimată la 25.000 ore - de aproximativ 5 ori mai mult decât un sistem de proiecţie cu lampă halogen.
  Televizorul dispune de tuner digital încorporat, difuzoare stereo cu putere 20W, trei intrări HDMI, doi conectori USB şi o ieşire audio de tip S/PDIF. Mai este inclus un modul Wi-Fi pentru acces la internet, cu suport Intel Wireless Display pentru conexiuni video cu dispozitive compatibile.
Potrivit LG, televizorul cu tehnologie laser în valoare de 8999 dolari este capabil să ofere o experienţă Home Theater la un nivel de calitate impresionant, ce păstrează strălucirea imaginilor chiar şi în condiţii de lumină ambiantă puternică.

YouTube Romania, aproape de lansare; compozitorii, incantati ca vor primi bani pentru melodiile lor

YouTube Romania, aproape de lansare; compozitorii, incantati ca vor primi bani pentru melodiile lor


Grupul Google pregateste lansarea YouTube Romania, asteptata cu mare interes de compozitorii romani, care urmeaza sa primeasca bani pentru videoclipurile incarcate pe acest site, in baza unui contract semnat, pe 6 martie, intre Google Ireland Limited si UCMR-ADA.
Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezinta pe teritoriul Romaniei 7.800-7.900 de compozitori si textieri de muzica, si-a informat membrii ca, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o "Autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros" pentru site-ul YouTube.

"Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obtinut pentru membrii sai dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming", se spune in anuntul UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor isi atentioneaza membrii ca "data intrarii in vigoare a autorizatiei-licenta neexclusiva este data lansarii platformei YouTube-Romania". "Aceasta data este stabilita de partenerii nostri de la Google, iar modalitatea de comunicare catre public va fi, cu siguranta, una de impact mediatic", precizeaza UCMR-ADA.

Contactati de MEDIAFAX si intrebati cand va fi lansata versiunea locala a YouTube, reprezentantii Google Romania au dezvaluit interesul de a aduce noi servicii pentru utilizatorii si companiile din Romania.

"YouTube a devenit una dintre cele mai populare platforme de divertisment prin care oamenii pot interactiona, viziona si incarca continut video, inclusiv in Romania. Ne bucuram sa aducem noi servicii pentru utilizatorii si companiile din tara noastra, pentru a inlesni accesul la cat mai mult continut local, dar momentan nu avem mai multe detalii sa oferim", au declarat reprezentantii Google Romania.

Este de asteptat ca prin lansarea YouTube Romania publicul sa aiba acces mai usor la un continut localizat, insa cei interesati vor putea accesa in continuare varianta internationala a YouTube.

Surse au declarat, pentru MEDIAFAX, ca lansarea versiunii YouTube Romania va avea loc in acest an.

Pe de alta parte, cantaretii par a fi cei mai interesati de lansarea versiunii localizate a YouTube, deoarece - in baza contractului semnat intre UCMR-ADA si Google - vor putea sa incaseze bani pentru melodiile lor care vor fi postate pe YouTube Romania. Insa la fel cum nu se cunoaste inca data oficiala de lansare a YouTube Romania, nici UCMR-ADA nu a comunicat detaliile legate de procentele pe care le va incasa de la YouTube pentru membrii sai.

Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii UCMR-ADA au refuzat sa dea detalii din contract si au invocat clauzele de confidentialitate impuse de Google.

Surse din industrie au declarat, pentru MEDIAFAX, ca exista o metodologie pentru utilizarea operelor muzicale pe internet si, in baza acesteia, compozitorii romani vor primi un procent din veniturile pe care le va realiza YouTube Romania. Conform acelorasi surse, acest procent ar fi in jur de 5%.

Lansarea YouTube Romania este vazuta ca un fapt pozitiv de compozitorii romani, avand in vedere ca multi dintre ei spun ca nu au primit pana acum bani pentru difuzarea melodiilor lor pe site-ul international YouTube.

Astfel, compozitorul Mihai Ogasanu a declarat ca lansarea YouTube Romania este "un lucru foarte bun", pentru ca este ceva "gandit si dorit de mult" de catre cei care detineau drepturile pentru melodiile postate pe YouTube.com.

"Este o idee foarte buna, pentru ca in felul acesta se pot gestiona drepturile mult mai bine, in ceea ce priveste colaborarea dintre UCMR-ADA si YouTube Romania. Cred ca si artistii romani isi vor pune piesele pe YouTube Romania. Mi se pare un lucru foarte bun, nu stiam exact rezultatele demersului (...) E foarte bine pentru noi, pentru artisti, pentru compozitori si textieri, cei care sunt in spatele melodiilor, si bineinteles pentru imagine, mai departe, banuiesc ca vor negocia si alte organisme de gestiune colectiva (cu YouTube, n.r.). Pentru ca pe YouTube Romania nu va fi doar muzica, ne putem astepta si la continut cinematografic autohton", a spus Mihai Ogasanu.

Intrebat daca a incasat vreodata bani din drepturi de autor in urma melodiilor compuse de el si postate pe site-ul international YouTube, Mihai Ogasanu a spus: "Nu am cunostinta de acest lucru".

Calin Goia, solistul trupei Voltaj, a declarat pentru MEDIAFAX ca nu stia despre contractul semnat de UCMR-ADA cu Google, pentru YouTube Romania. El a precizat insa ca UCMR-ADA a inceput sa colecteze drepturile de autor si de pe online. "Fata de acum cinci-sase-sapte ani, au inceput sa se mai stranga niste banuti", a spus Calin Goia, precizand insa ca situatia in Romania este foarte departe de ceea ce se intampla la nivel international, unde artistii pot sa traiasca foarte bine din drepturile de autor care li se cuvin.

Pe de alta parte, Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, a declarat pentru MEDIAFAX ca parteneriatul semnat de UCMR-ADA este binevenit. "Inca nu se stie cand va fi lansat YouTube Romania, dar e binevenit. Nu stiu nici cum o sa se monitorizeze exact, cum o sa se imparta veniturile", a spus Cornel Ilie. El a precizat ca, pana in prezent, trupa Vunk nu a incasat bani de la YouTube.com pentru melodiile sale.

Florin Grozea, fondatorul trupei Hi-Q, compozitor, textier si consilier in drepturi de autor, dupa cum se prezinta pe blogul personal, este cel care a facut initial publica informatia ca UCMR-ADA va colecta drepturi de autor de pe YouTube. El a declarat, intr-un interviu pentru manafu.ro, ca "autorii, compozitorii, textierii si casele de discuri vor primi in sfarsit drepturi de autor din utilizarea muzicii lor pe YouTube", cel mai mare site cu muzica din lume.

"Veniturile din publicitate se vor imparti dupa un algoritm stabilit prin acest acord si o parte din banii castigati de YouTube in Romania se vor duce la autorii romani (si straini). Nu s-au publicat detalii despre contract, dar probabil ca autorii romani vor lua (prin intermediul UCMR-ADA) intre 5 si 10% din veniturile YouTube realizate pe teritoriul Romaniei. Procente asemanatoare platesc si radiourile, televiziunile si alti utilizatori ai muzicii in Romania (conform negocierilor directe dintre UCMR-ADA si asociatiile care reprezinta aceste companii media)", a explicat Florin Grozea.

Contactat de MEDIAFAX, Dan Popi, cel care conduce casa de discuri Cat Music, a declarat ca vede acordul semnat de UCMR-ADA cu Google, pentru YouTube Romania, ca pe "un pas esential". "Regret ca a durat atat de mult", a spus Dan Popi.

El a precizat ca, pana in prezent, Cat Music a incasat bani din drepturi de autor de la YouTube.com. "Am incasat, printr-un intermediar, dar numai international, fara Romania. Negociem cu Google acum, Cat Music avand cel mai mare canal de YouTube din Romania", a spus Dan Popi.

El a mai spus ca este imposibil ca UCMR-ADA sa gestioneze direct si drepturile de autor ale compozitorilor romani de pe YouTube.com. "Practica in domeniu face imposibil acest lucru in mod direct. Organele echivalente UCMR-ului colecteaza in fiecare teritoriu, iar apoi vireaza banii UCMR-ului daca exista acorduri de reciprocitate", a spus Dan Popi.

Popi are un raspuns si la intrebarea ce ar mai trebui facut in domeniul site-urilor de partajare de videoclipuri pentru ca detinatorii de drepturi sa isi primeasca banii: "Trebuie aplicata legea, aici autoritatile ar trebui sa ia mai in serios pirateria pe internet".

Si reprezentantii casei de discuri Roton au declarat, pentru MEDIAFAX, ca asteapta de mult aceasta initiativa, a localizarii YouTube.

"Localizarea YouTube in Romania este un pas foarte important, pentru ca ne va ajuta sa pastram o linie cat mai coerenta de comunicare a pieselor noastre si impreuna cu artistii si autorii vom putea promova operele pe canalul oficial, in mod exclusiv, pentru a ajunge cat mai devreme la cat mai multi dintre cei ce vor sa asculte/vizioneze. Asteptam de mult aceasta initiativa, de acum inainte conturile vor putea fi mai usor personalizate, continutul muzical va putea fi mult mai atent promovat si indeaproape supravegheat. La fel de important pentru noi este faptul ca vom putea comunica direct cu partenerii de la YouTube pentru crearea de campanii comune", au mai spus reprezentantii Roton.

Site-ul de partajare de fisiere video YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat in Statele Unite in luna iulie 2012. Acest studiu a evidentiat faptul ca subiectele de actualitate au fost cele mai cautate pe YouTube intr-o perioada de 15 luni, intre 2011 si 2012. Totodata, YouTube sustine ca peste 72 de ore de inregistrari video sunt postate pe site in fiecare minut si ca peste patru miliarde de fisiere video sunt vizionate in fiecare zi.

In plus, joi, YouTube a anuntat ca are peste un miliard de utilizatori unici in fiecare luna. De asemenea, compania a anuntat ca cele mai importante branduri din lume desfasoara in prezent campanii pe YouTube.

Logitech oficializează seria G de periferice pentru jocuri cu modele noi


Orice pasionat de jocuri ştie că un periferic Logitech cu denumirea G este creat pentru ei. Producătorul elveţian nu a oficializat această gamă până acum. A făcut-o astăzi, odată cu lansarea mai multor periferice. Cei de la Logitech susţin că jucătorii care vor să termine nivelurile i-au inspirat pe ingineri să pună în practică o serie de teorii ştiinţifice. Printre altele, perifericele vor fi acoperite cu un material hidrofob.
Începem cu Logitech G700s, un mouse de gaming fără fir, reîncărcabil. S-ul de la sfârşit ne spune că nu este primul G700. Logitech a lansat primul model cu aproximativ doi ani în urmă şi el a reprezentat una din cele mai interesante soluţii la acea vreme. Când nu erai la o competiţie, G700 se transforma uşor într-un mouse wireless obişnuit. Chiar şi modul pentru jocuri funcţiona foarte bine fără fir. La nevoie, un cablu microUSB transforma G700 într-un foarte performant mouse de gaming şi încărca acumulatorul AA. Logitech G700s are aceeaşi formă. Butoanele nu au fost modificate, însă partea superioară a fost colorată şi acoperită cu materialul hidrofob de care vorbeam mai devreme. G700s va costa aproximativ 100 €.
Mausul Logitech G700sMausul Logitech G700s

Logitech G500s şi G400s sunt doi mauşi cu fir, ce vor să aducă îmbunătăţiri modelelor anterioareG500 şi G400 . Acelaşi material hidrofob a fost folosit pentru suprafaţa lor, însă la intereior cei doi sunt diferiţi. G500s vine cu un senzor laser cu rezoluţie variabilă între 200 şi 8200 DPI. El dispune de 10 butoane programabile şi de ajustarea greutăţii. Logitech G400s are un senzor optic, cu nouatehnologie Delta Zero. Greutăţile lipsesc, însă G400s oferă opt butoane programabile. LogitechG500s va costa 70 €, iar G400s va avea un preţ de 60 €.
Mausul Logitech G500sMausul Logitech G500s

Mausul Logitech G400sMausul Logitech G400s

Mausul Logitech G100s se adresează celor care apreciază o formă simplă, ambidextră. El vine doar cu butoanele principale, rotiţa de scroll şi un buton pentru ajustarea rezoluţiei senzorului. Acesta este de tip Delta Zero, la fel ca în cazul lui G400s. Preţul lui Logitech G100s va fi de 40 €.
Mausul Logitech G100sMausul Logitech G100s

Tastatura de top pentru gaming de la Logitech a primit şi ea un update. G19s aduce acelaşi LCD şi iluminare personalizabilă a tastelor. Restpad-ul este acum acoperit de un strat hidrofob. Exclusivitatea costă, aşa încât Logitech G19s are un preţ de 200 €.
Mausul Logitech G19sMausul Logitech G19s

O soluţie ceva mai aceesibilă pentru pentru o tastatură cu ecran LCD şi multe butoane programabile este Logitech G510s. Ficare din cele 18 taste personalizabile pot avea trei profiluri diferite, obţinându-se astfel 54 de combinaţii posibile. Preţul lui Logitech G510s va fi de 120 €.
Mausul Logitech G510sMausul Logitech G510s

Alături de mauşi şi tastaturi, Logitech a lansat şi două noi perechi de căşti pentru jocuri. G430 oferă unefect surround folosind tehnologia Dolby Headphone 7.1. Bureţii căştilor pot fi detaşaţi şi spălaţi, iar microfonul poate fi deconectat atunci când nu este folosit. Preţul căştilor va fi de 80 €. Cu o construcţie similară, căştile Logitech G230 vin cu sunet stereo, oferit de difuzoare de 40 mm. Ele vor costa 60 €. Toate perifericele prezentate aici vor fi disponibile pe piaţă începând din luna mai.
Mausul Logitech G430Mausul Logitech G430

Mausul Logitech G230



Apple a reparat breşa de securitate a autentificării din iOS 6.1, dar a creat alta


Acum o lună de zile, în cadrul sistemului de operare iOS 6.1a fost descoperită o breşă de securitate în sistemul de protecţie cu parolă a terminalelor mobile, o greşeală pe care Apple a mai comis-o în trecut.
  Compania a corectat ieri vulnerabilitatea descoperită în sistemul de operare iOS 6.1, care permitea unui intrus să obţină acces la agenda telefonică şi, indirect, la galeria de imagini. La nici o zi după lansarea actualizării 6.1.3, ecranul de protecţie din iOS s-a dovedit a fi iar vulnerabil.
De data aceasta, metoda este puţin mai laborioasă deoarece presupune extragerea cartelei SIM în timpul iniţierii unui apel, dar totodată necesită şi mai puţini paşi. Aceasta exploatează o problema a modulului software Voice Dial, din acest motiv afectând direct doar utilizatorii terminalelor iPhone 4 şi pe cei ai terminalelor iPhone 4S şi iPhone 5 care au dezactivat asistentul vocal Siri.
Până la remedierea acestei probleme, utilizatorii pot dezactiva opţiunea Voice Dial din meniul care conţine setările de securitate pentru protejarea ecranului.

EXCLUSIV: Romanii scriu istorie la cel mai mare experiment facut vreodata de omenire, Acceleratorul de la Geneva

EXCLUSIV: Romanii scriu istorie la cel mai mare experiment facut vreodata de omenire, Acceleratorul de la Geneva


Fizicieni, ingineri si informaticieni romani incearca sa rezolve cele mai mari enigme ale cercetarii. Unul dintre ei munceste la biroul la care s-a inventat WWW-ul.
Suntem la granita dintre Franta si Elvetia, in apropiere de Geneva. Sub noi, la 100 de metri adancime, se afla Acceleratorul de particule, o masinarie complicata, de 27 de kilometri lungime, al carei scop este descoperirea tainelor Universului. 
Chiar sub noi se afla caverna in care e amplasat experimentul”, spune cercetatorul Bogdan Popovici. Mai multe porti speciale cu scanneri pentru retina, cartele de acces si chei, toate aceste sisteme utilizate simultan, sunt pe drumul spre liftul care te coboara in subteran in 45 de secunde.
Dr. Bogdan Popovici, de la Institutul pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, explicand cum functioneaza acceleratorul 
Experimentul la care lucreaza dr. Bogdan Popovici se numeste LHCb, iar scopul lui este sa inteleaga mai bine antimateria, o forma de materie pe care o cunoastem de 80 de ani si care este folosita acum in toate spitalele lumii la tomografii, gratie experimentelor de la Geneva.
De descoperirea bosonului Higgs sau a “particulei lui Dumnezeu”, acel graunte mai mic decat un atom fara care oamenii, planetele si galaxiile n-ar fi putut exista, se ocupa alti romani. Dr. Sorina Popescu si dr. Calin Alexa sunt oameni de baza, iar ideile si munca lor au ajutat echipa sa se apropie mai repede de rezultat. 
Echipa romaneasca a dr. Calin Alexa de la IFIN HH
Sa cauti acul in carul cu fan ar fi fost simplu. Sa cauti un ac in 20 de milioane de care e o buna metafora pentru ceea ce s-a intamplat cu bosonul. Cercetatorii au dedus, acum 50 de ani, ca el trebuie sa existe. Insa nu reuseau nicicum sa il vada si multi au inceput sa se intrebe daca e, totusi, real. Si Stephen Hawking, cunoscutul om de stiinta, a pariat 100 de dolari ca “particula lui Dumnezeu” nu va fi gasita. Confirmarea finala a descoperirii bosonului a venit saptamana trecuta.
Acceleratorul care a facut totul posibil e un fel de masina a timpului care vrea sa ne arate ce a fost cu 14 miliarde de ani in urma, la o milionime de secunda dupa Big Bang. Atunci s-ar fi nascut timpul, spatiul, energia si materia, moment de a carui descifrare se ocupa si echipa dr. Mihai Popovici, cercetator care are aproape 20 de ani de cand colaboreaza la experimentele de la Geneva.
Dr. Mihai Popovici impreuna cu partea romaneasca a experimentului ALICE (IFIN HH)
In tunelul de aici, se creau si 30 de milioane de Big Banguri pe secunda. Particulele alergau cu aproape 300.000 km/s, se izbeau unele de altele si se rupeau in bucati. Iar bucatile acestea sunt obiectul muncii diferitilor oameni de stiinta de la Geneva.
Constructia de sub pamant e impresionanta: miliarde de lamele, senzori si cabluri, circuite electronice speciale si magneti facuti pe comanda dupa schitele echipei harghitencei Marta Bajko. Acceleratorul are peste tot inovatii, tehnologii care nu mai exista in alta parte. Dr. Bajko se ocupa acum de upgrade-ul instalatiei, pregatind terenul pentru viitoare experimente, mai ambitioase, de la Geneva, care vor incepe in 2015.
Dr. Marta Bajko, in laboratorul in care creaza magnezi pentru un upgrade al Acceleratorului
Atunci cand se ciocnesc particulele in timpul experimentelor, senzorii inregistreaza cantitati enorme de date intr-o retea internationala de 10.000 de ori mai rapida decat Internetul. Daca s-ar scrie pe CD-uri toate fisierele adunate intr-un an aici, s-ar face un turn pana la Luna.
De toate datele se ingrijeste departamentul de IT, pe coridoarele caruia se vorbeste adesea romaneste. Tanara Dana Dorneanu are parte de cea mai mare onoare. Sta la biroul ocupat de inventatorul WWW-ul. La masa la care sta, astazi, ea, britanicul Tim Berners-Lee scria codul sursa de la primul browser, in 1989, dupa o idee pe care o avuse cu 10 ani in urma.
Ing. Dana Dorneanu lucreaza la biroul creatorului WWW-ului
Astazi, la CERN, Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara, care gazduieste Acceleratorul de particule, in jur de 60 de romani isi fac simtita prezenta printre cei 10.000 de oameni de stiinta din intreaga lume. Unii lucreaza prin institutele de cercetare din tara si fac naveta Bucuresti - Geneva, altii sunt trimisi de universitati sau de centre straine, iar cativa au venit pe cont propriu.
Fie ca lucreaza ca fizicieni, ca informaticieni sau ca ingineri, pun mana pe tehnologie de ultima ora, iar munca lor are puterea sa schimbe viitorul. Cand au ajuns aici, multi mi-au spus ca i-a socat simplitatea.
Daca in tunelul in care e acceleratorul, totul e science-fiction, la suprafata vezi cladiri albe de beton, birouri fara pretentii si masini modeste. Cei de la Holywood, care doreau sa filmeze la suprafata scene din “Ingeri si Demoni”, in care era vorba de Accelerator, au venit, au vazut si au plecat repede. Cladirile erau prea prafuite pentru gusturile lor. 

Smartphone-urile Xperia Z se inchid singure, aleatoriu si permanent


 in jurul varfului sau de gama, cu toate ca exact asta a primit Sony Xperia Z Probleme
Xperia Z este un smartphone modern, capabil, performant si plin de functii interesante. Este cel mai puternic smartphone cu Android al japonezilor de la Sony. Din pacate, nu este perfect.
Pe forumul Xperiablog au aparut mai multe plangeri legate de stabilitatea noului Xperia Z. Din cate se pare, acesta se inchide arbitrar. Daca in mod normal nu este chiar absurd ca un smartphone modern sa se mai inchida, problemele majore apar in momentul in care acesta refuza sa se mai deschida. Situatia este atat de absurda, incat nimeni nu a reusit sa-si dea seama ce se intampla si de ce.
O solutia aparenta implica un hard reset al telefonului prin apasarea simultana a tastelor power si volume up. Din pacate, nici acesta solutie nu functioneaza la toata lumea. Desi fenomenul descris nu a fost intalnit pe un dispozitiv de review primit de vreo publicatie renumita, situatia se pare ca nu este un mit. Pana si cei de la Sony s-au grabit sa afirme ca au raspuns plangerilor si au gasit o solutie la problema ca se va reflecta intr-un update de firmware iminent. Pana la lansarea respectivei solutii, cea mai buna varianta ar fi sa fiti un pic mai precauti in manevrarea noului telefon.

Cum arata un vitezometru de bicicleta proiectat pe strada [VIDEO]


Pentru ca mintile creative nu se odihnesc niciodata, utilizatori creativi precum Matt Richardson incearca in fiecare zi sa .
bicicleta Raspberry Pi dynamic bike headlight
 in acest univers plin de orase aglomerate incarcate de masini. Mult mai simplu de condus si mai sanatoase pentru organism, bicicletele isi gasesc fani in toate paturile sociale.
Prea putine biciclete reusesc intr-un mod nativ sa afiseze viteza cu care va deplasati. Pentru ca intrebarea numarul unu legata de efortul pe care il face un biciclist este legata de aceasta caracteristica, un internautul Matt Richardson a gasit o solutie neobisnuita. Aceasta implica o combinatie creativa dintre un mini proiector, o placa Raspberry Pi si un vitezometru. Daca aceasta invesitie semnificativa nu vi se pare neobisnuita, mai aveti in vedere faptul ca intregul sistem are ca scop proiectarea vitezei reale pe sosea in fata bicicletei, in timp ce mergeti.
Demonstrat deja intr-o faza incipienta, in timp, proiectul ar trebui sa evolueze pentru a include mai multe functii si valori care sa fie proiectate. Eventual, printr-un controller atasat pe ghidon, ar fi perfect sa vedeti turometru, sa aflati o viteza medie sau poate chiar si un numar de calorii pierdute.
Cel mai mare handicap in acest scenariu este autonomia de care da dovada proiectorul. Cel mai bine sa fi sa gasiti o solutie de alimentare bazata pe o energie regenerabila pentru a alimenta intregul ansamblu.

Steam da startul serviciului Early Access


Valve a anuntat un nou serviciu pentru platforma de distributie software Steam. Early Access este o noua metoda prin care dezvoltatorii independenti pot sa puna la vanzare jocuri care inca nu sunt complete, pentru a primi feedback din partea fanilor.
Steam Early Access
Acest model de vanzare nu este deloc nou si a fost popularizat gratie Minecraft si jocurilor free-to-play. Practic, oricine doreste sa joace un anumit joc inainte de lansare, poate sa il cumpere in avans. Astfel va vedea cum jocul evolueaza, iar la final va ramane si cu o copie a variantei finale. Jucatorii pot in acest caz sa interactioneze direct cu studioul dezvoltator, iar anumite elemente problematice pot fi reparate imediat, fara a fi nevoie de un patch dupa lansare.
Early Access este un nou mod in care Valve doreste sa implice fanii si clientii mai mult in platforma Steam. Aceasta initiativa vine dupa ce sisteme precum Steam Workshop, Steam Greenlight, Steam Guides si Steam Community au oferit posibilitatea de a publica mod-uri, de a vota pentru jocuri care sa fie publicate pe Steam, de a crea diverse ghiduri care sa ajute alti jucatori sau sa tina legatura cu persoane interesate de aceleasi titluri.
Exista deja doisprezece jocuri care beneficiaza de suport pentru noul serviciu printre care se afla si ArmA III, Prison Architect si Under the Ocean. Lista completa a jocurilor poate fi gasita pe site-ul oficial, alaturi de mai multe informatii despre acest serviciu.

Surse: Apple ar urma sa lanseze iPhone 5S si iPad 5 pe 29 iunie

Surse: Apple ar urma sa lanseze iPhone 5S si iPad 5 pe 29 iunie


Cel mai asteptat eveniment Apple al anului este preconizat sa fie programat pentru data de 29 iunie a acestui an, scrie publciatia americana Inquisitr, care citeaza surse din interiorul companiei.
Evenimentul, care, conform publicatiei americane, va purta numele "Original Passion, New Ideas" va fi organizat in data de 29 iunie la sediul central din Cupertino, pentru ca atunci Apple marcheaza 6 ani de la lansarea primului iPhone, in cadrul acestui eveniment urmand sa fie prezentate publicului iPhone 5S si Ipad 5.

Inquisitr.com scrie ca evenimenul nu va avea nimic din grandoarea lansarii modelului Galaxy S4 de la Samsung, cei de la Apple incercand sa mearga pe directia simplitatii, nu a extravagantei.

Google dezvoltă un ceas inteligent bazat pe Android


După zvonurile conform cărora Samsung şi Apple ar lucra la un ceas inteligent, se pare că şi Google ar cocheta cu ideea de a rula un sistem de operare pentru terminale mobile pe un astfel de accesoriu vestimentar.
Spre deosebire de ochelarii Google Glass, care sunt dezvoltaţi în cadrul X Lab, acolo unde se nasc şi sunt testate cele mai îndrăzneţe idei ale companiei, acest ceas ar fi dezvoltat chiar de divizia Android. Google are un brevet pentru un ceas inteligent cu ecran dublu şi interfaţă interactiva de control încă din 2011, iar faptul că de dezvoltarea lui se ocupă divizia Android ne spune că acesta ar putea ajunge pe piaţă mai repede decât Google Glass.
Trebuie menţionat că Motorola, acum parte componentă a companiei Google, a dezvoltat un ceas inteligent ceva mai simplu. MOTOACTV este bazat pe un procesor Texas Instruments OMAP 3 tactat la 600 MHz, o memorie RAM de 256 MB, 8 GB de stocare internă, GPS şi o versiune specială de Android 2.3.4, care oferă aplicaţii de monitorizare a activităţilor sportive şi un player audio.
Sursa acestei noutăţi este Financial Times, însă în acest moment nu există nici un indiciu suplimentar despre posibila dată de lansare a acestui produs, asta în eventualitatea în care acesta va fi considerat apt de a da ochii cu publicul cumpărător.

Twitter implineste sapte ani… in curand merge la scoala


Daca ne uitam la viteza cu care apar servicii online doar ca in cateva luni sa se evapore in neant, putem afirma fara echivoc ca .
twitter7 aniversare
. In ecosistemul online actual are o vechime incredibila. Daca ne gandim in ani de caini, Twitter are deja 49 de ani sub centura, din 2006 si pana in prezent. Avand in vedere ca poti numara pe degetele de la maini cate servicii au atins aceasta performanta, nu exista nici un dubiu ca reteta aplicata de creatorii site-ului a fost una de succes.
In 2006, Jack Dorsey inscria primul tweet in ,,twitosfera” afirmand simplu si la obiect ,,just setting up my twttr”. Au urmat sapte ani de schimbari revolutionare, de concepte noi si idei, care mai de care, mai rasunatoare. Reteaua de socializare din spatele site-ului si al aplicatiilor de mobile are 200 de milioane de utilizatorii care se grabesc in fiecare zi sa posteze 400 de milioane de tweet-uri. Vedete, politicieni si oameni obisnuiti isi posteaza zilnic aventurile pe Twitter prin intermediul mesajelor limitate la 140 de caractere.
Clipul de mai jos celebreaza cei sapte ani de schimbari, introducea conceptelor hashtag si retweet in 2007 si adaugarea Japoniei in ecosistem in 2008. Daca vreti sa sarbatoriti momentul sau sa vedeti cuvintele de lauda ale internauitilor pe acest subiect, folositi #Twitter7. La multi ani!