miercuri, 10 octombrie 2012

Cardul va deveni in curand istorie. Cum vei putea plati in viitorul apropiat cu smartphone-ul

Aceste carduri bancare vor trece in curand din portofelele noastre in istorie, pentru ca vor fi inlocuite de telefoanele mobile.

Bancile ne permit deja sa administram conturile cu ajutorul unui smart-phone. Mai mult cele mai noi aparate functioneaza la fel ca un card si pot sa faca plati doar printr-o simpla apropiere de aparatul de taxat.

Odata activata functia NFC pe telefon, el este pregatit sa utilizeze cardul bancar incorporat in el. Cu alte cuvinte trebuie sa apropii de device, iar in acel moment POS-ul transmite informatiile catre banca, iar banii sunt luati din cont.

Pentru cumparaturi de pana la 100 de lei nu trebuie sa introduceti PIN-ul. Sistemul este sigur si nu veti putea plati din greseala cand treceti pe langa un cititor, sustin bancherii.

In prezent, telefonul este folosit de cateva sute de romani intr-un proiect pilot, dar va fi disponibil in masa de anul viitor. In prezent, telefoanele ne ajuta cand suntem departe de un calculator sau bancomat. Este si cazul lui Cosmin, care foloseste aplicatiile de tip mobile banking. Atentie, unele aplicatii sunt cu plata.

Pana atunci, 87% dintre tranzactiile cu cardul reprezinta retrageri de la bancomate. Doar 18 la suta dintre romani fac plati cu el direct.

Sursa : http://stirileprotv.ro

Un aparat revoluţionar diagnostichează cancerul în funcţie de mirosul respiraţiei


ncă din zilele lui Hippocrate medicii au observat o legătură între anumite boli şi mirosul respiraţiei. Acum, când tehnologia este atât de avansată, oamenii de ştiinţă au găsit o metodă prin care să identifice o serie de boli doar analizând respiraţia pacienţilor.

O nouă descoperire ne apropie de descoperirea unei pilule contraceptive pentru bărbaţi


Oamenii de ştiinţă au descoperit o metodă de a împiedica spermatozoizii să „înoate” spre ovul, pentru a-l fecunda: au blocat sursa de combustibil care le permite celulelor reproducătoare masculine să se mişte. Descoperirea are implicaţii nu numai în domeniul contracepţiei, ci şi în problema infertilităţii masculine.

Conexiunile din creier prezic capacitatea individului de lecturare


Alfabetizarea necesită integrarea activităţilor produse în zonele cerebrale implicate în vedere, auz şi limbaj. Aceste zone sunt distribuite de-a lungul creierului, astfel încât să comunice între ele şi să asigure o bună lecturare.

Descoperirea care poate rezolva CEA MAI MARE PROBLEMĂ A UMANITĂŢII



FOTO: Shutterstock

Yahya Jammeh, preşedintele din Gambia (Africa), susţine că a găsit remediul împotriva virusului HIV. Acesta a declarat că zeci de pacienţi diagnosticaţi cu SIDA s-au vindecat de această boală incurabilă, după ce au urmat un tratament naturist, bazat pe o combinaţie secretă de ierburi fierte, informează Reuters, preluat de Yahoo News.
Yahya Jammeh, preşedintele din Gambia, care susţine că a descoperit un remediu împotriva virusului HIV pe bază de plante
Liderul gambian a spus că a descoperit remediul împotriva acestei afecţiuni în 2007, nemulţumit de speranţele false pe care companiile farmaceutice le ofereau pacienţilor diagnosticaţi cu SIDA.
„Cine sunt eu ca să aştept recunoştinţa din partea celorlalţi?”, a declarat Yahya Jammeh în cadrul unei emisiuni televizate de la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când a anunţat că 68 de pecienţi care sufereau de această boală s-au vindecat.
Preşedintele din Gambia a mai spus că, pentru a se trata de HIV/SIDA, persoanele care sufereau de această afecţiune au urmat timp de cinci ani o cură pe bază de plante.
Organizaţia Mondială a Sănătăţi critică modul în care Jammeh îşi promovează remediul împotriva acestei boli, subliniind că, odată răspândită vestea acestui tratament, foarte mulţi pacienţi vor fi tentaţi să îl încerce.
Mai mult, autorităţile din lumea medicală precizează că o boală precum SIDA nu se poate vindeca cu remedii naturale, precum rădăcina de sfeclă roşie. 

Evolio anunta Evotab 3. Cat de ieftina poate fi tableta romaneasca

Evolio anunta Evotab 3. Cat de ieftina poate fi tableta romaneasca


Tableta are Android 4.0 Ice Cream Sandwich si conectivitate Wi-Fi si 3G prin modem extern. GALERIE FOTO
Compania Televoice Grup lanseaza astazi Evotab 3, o noua tableta high quality de 7". Usoara si ultraplata, Evotab 3, indeplineste perfect cerintele utilizatorilor, la un pret accesibil tuturor.
Tableta PC Evotab 3 este echipata cu unul dintre cele mai rapide procesoare grafice existente in acest moment pe un dispozitiv multimedia: Mali Quad Core, ce permite vizualizarea filmelor in format Full HD.
Calitatea materialelor folosite in productie, detaliile finisajului, caracteristicile tehnice specifice si garantia de 5 ani, fac din Tableta Evotab 3 gadget-ul cu cel mai bun raport calitate-pret.
Versiune derivata din platforma Evotab Fun, tableta Evotab 3 este cea mai usoara tableta, avand numai 310 g si 9,5 mm grosime. Evotab 3 vine cu un pachet suplimentar de accesorii pentru mobilitate: stander, suport si incarcator auto.
Tableta PC Evotab 3 ofera conectivitate la Internet prin conexiune Wi-Fi sau prin intermediul unui modem extern 3G, conectat direct la tableta.
Aplicatiile preinstalate PresaOnline si Evobook, aplicatii proprii branduluiEvolio, intregesc functiile multimedia ale tabletei. Cu aplicatia PresaOnline citesti in timp real stiri din toate categoriile. Aplicatia Evobook permite achizitionarea si citirea cartilor electronice din domeniile tale preferate. Libraria virtuala Evobook pune la dispozitia cititorilor peste 300 de carti in limba romana.
"Tinand cont de evolutia pietei tabletelor si de cererea din ce in ce mai mare, estimam ca vanzarile pentru Tableta Evotab 3, ar putea ajunge in urmatoarele 3 luni pana la 10 000 de bucati", a declat Liviu Nistoran, CEO Evolio.
Tableta Evotab 3 este disponibila in magazine incepand de astazi la pretul de 449 lei(TVA inclus).


Cresc amenintarile cu virusi pe smartphone-urile Android

Cresc amenintarile cu virusi pe smartphone-urile Android


Peste 60 la suta dintre virusii de telefoane mobile se instaleaza pretinzand ca sunt aplicatii legitime
Numarul de virusi de Android din Romania a crescut cu patru procente odata cu venirea toamnei, releva un raport realizat pe o perioada de noua luni de specialistii Bitdefender, liderul pietei romanesti de antivirus.
Amenintarile din familia FakeInst, care se instaleaza pretinzand ca sunt aplicatii legitime, reprezinta peste 60 la suta din numarul total de pericole detectate in septembrie. Acesti virusi sunt capabili sa fure informatii personale precum geolocatie, e-mailuri sau contacte din agenda si sa le foloseasca pentru frauda si furt de identitate. 
In septembrie, trei detectii diferite din aceasta familie au ocupat primele locuri in clasament. Astfel, virusii din familia SMS Send, folositi mai ales pentru trimiterea de mesaje catre numere cu tarif premium, au ratat pentru prima data podiumul in ultimele patru luni. 
“Utilizatorii de telefoane Android din Romania sunt expusi la atacuri cibernetice tot mai variate. Cresterea numarului de virusi confirma faptul ca utilizatorii inca nu sunt familiarizati cu securitatea datelor de pe mobile. Principala sursa de amenintari pentru Android o reprezinta in continuare aplicatiile descarcate de pe marketplace-urile neoficiale”, a declarat Liviu Arsene, Sr. Mobile Malware Researcher laBitdefender.
La inceputul toamnei, aplicatiile Android ce afiseaza in mod agresiv reclame la diverse produse si servicii au pierdut teren fata de lunile de vara, cand inregistrau o medie de aproximativ 70%. Scaderea lor cu 3 procente a lasat loc unor pericole mai mari pentru utilizatorii de mobile, peste 33% dintre amenintarile informatice din septembrie fiind virusi. 
In noul sezon, reclamele ce afiseaza publicitate agresiva si modifica pagina de pornire a browser-ului s-au diversificat. Specialistii Bitdefender au identificat inca o aplicatie cu acest tip de comportament, Android.Adware.Plankton.A. Aceasta ocupa primul loc in clasamentul din luna septembrie, cu peste 90% din totalul detectiilor de adware.

Stai mult pe scaun? Fii atent, tot mai mulţi oameni mor din cauza asta


Cei care fac muncă de birou fără să se ridice de pe scaun ore în şir sunt predispuşi la apariţia trombozei venoase profunde; statistici îngrijorătoare arată că incidenţa acestei boli este în creştere, ca şi numărul deceselor din această cauză.

Android 4.1 Jelly Bean ajunge pe tabletele romanesti. Allview anunta primul smartphone dual-SIM cu ecran Super Amoled din Europa

Android 4.1 Jelly Bean ajunge pe tabletele romanesti. Allview anunta primul smartphone dual-SIM cu ecran Super Amoled din Europa


Allview anunta P4 DUO, un nou smartphone-ul dual-core si Alldro Speed DUO, prima tableta romaneasca cu Android 4.1 Jelly Bean. GALERIE FOTO
Producatorul autohton a prezentat azi la The Institute Cafe, P4 DUO, primul smartphone dual-SIM romanesc cu ecran S Amoled si Alldro Speed DUO, prima tableta romaneasca cu Android 4.1 Jelly Bean. Evenimentul a fost prezentat deGeorge Buhnici, realizator iLikeIT siLucian Peticila, General ManagerAllview.
P4 DUO este versiunea dual-core a modelului P4 Alldro, prezentat in urma cu doua luni. P4 Duo este si primul smartphone dual-SIM din Europa cu ecran Super Amoled de 4,3 inch. Review P4 Alldro pe www.YODA.ro
Tehnologia Gemini V2 permite utilizarea succesiva a doua SIM-uri, fara a inchide si reporni telefonul, utilizatorii putand alege SIM-ul pentru conexiunea 3G. Telefonul are instalat Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich si interfata graficaAllview Berry. Allview P4 DUO are un sunet de calitate cu ajutorul tehnologiei inovatoare SRS (Sound Retrieval System) si a amplificatorului Yamaha.
Alldro Speed DUO este prima tableta romaneasca cu cea mai recenta versiune a sistemulului de operare dezvoltat de GoogleAndroid 4.1 Jelly Bean. Tableta are un ecran de 7 inch multitouch in cinci puncte cu o rezolutie de 1280 x 800 pixeli si o densitate de 216 PPI, cea mai mare disponibila pe aceasta dimeniune.
Compania romaneasca a vandut 20 de mii de tablete pana in prezent si este de asteptat sa atinga 40 de mii de unitati pana la sfarsitul anului, a declarat azi Lucian Peticila. Producatorul autohton estimeaza vanzari de 70 de mii de tablete in 2013. Aproximativ 10% din dispozitivele Allview sunt comercializate in alte tari, cele mai mari vanzari fiind inregistrate in Spania, Olanda si Germania.
P4 DUO va avea un pret de 1299 lei, iar Alldro Speed DUO de 699 lei. Cele doua gadgeturi ajung in magazine in acest weekend sau cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare. Dispozitivele Allview vin cu protectie antivirus oferita in exclusivitate deBitdefender. Compania romaneasca anunta si un parteneriat cu Gameloft, in urma caruia utilizatorii vor regasi o serie de jocuri preinstalate.

Probleme constructive ale noului iPhone se reflectă în stocuri şi cotaţii bursiere


Imediat după lansarea noului terminal iPhone 5, Apple s-a lovit de plângerilor utilizatorilor care au reclamat sensibilitatea exagerată a peliculei metalice care acoperă nouă carcasă din aluminiu dar şi, mai grav, de livrarea pe piaţă a unor terminal gata zgâriate. Dacă pentru prima problemă Apple a venit cu o pseudo-soluţie, care se poate traduce liber în "aveţi mai multă grijă de ele", cea de-a doua problemă s-a soldat cu repercusiuni mai grave.
Conform Bloomberg, la finele lunii anterioare, Apple a cerut producătorului Foxconn să înăsprească standardele de calitate ale liniilor de asamblare şi împachetare pentru a preveni repetarea incidentelor. Aceasta măsură s-a soldat deja cu o greva a angajaţilor Foxconn, care au declarat pentru Bloomberg că procesul de producţie, de la fabricarea carcasei şi până la împachetarea produsului finit, se împiedică de sensibilitatea materialului carcasei. Acest lucru se soldează cu un număr suficient de mare de rateuri pentru a pune în pericol fluxul cerut de Apple. Mai mult, un raport neconfirmat afirmă că există sincope în fluxul de producţie al carcaselor care a determinat, în cel puţin o ocazie, întreruperea restului producţiei pentru o perioadă scurtă de timp. În consecinţă, această stare de lucruri s-a soldat deja cu o scădere a cotelor bursiere ale companiei.
Deşi a demarat impresionat, cu 5 milioane de unităţi vândute în primul weekend, vânzările terminalului iPhone 5 au început să scadă nu din cauza diminuării cererii, ci din cauza intermitenţelor procesului de fabricaţie Foxconn. Aceste temeri ale pieţei bursiere, care au declanşat deja revizuirea cifrelor probabile de vânzări pentru acest ultim trimestru al anului de la 57 de milioane la 49 de milioane de unităţi, au determinat şi o devalorizare a cotei acţiunilor companiei. De la maximul de 705$, atins în data de 19 septembrie, cotaţia a scăzut în prezent cu circa 9,5%, acest lucru determinând o scădere de 60 de miliarde a valorii de piaţă a companiei.
Neliniştile pieţii bursiere se traduc în pierderiNeliniştile pieţii bursiere se traduc în pierderi


HP Spectre XT - ultrabook premium cu ecran de 13.3 inch


HP Spectre XT este un ultrabook cu ecran de 13.3 inch, ce cucereşte printr-un design suplu şi elegant, realizat cu materiale şi finisaje de cea mai bună calitate.


Descriere

Încercând să pună cât mai mult în valoare avantajele formatului ultrabook, Spectre XT foloseşte un ecran de 13.3 inch cu ramă îngustă, acomodat într-o carcasă cu dimensiuni apropiate unui laptop cu format 12 inch. Pentru atingerea unui echilibru optim între greutate, rigiditate şi grosimea carcasei, Spectre XT este realizat folosind o combinaţie între suprafeţe din aluminiu şlefuit pentru spatele ecranului şi zona tastaturii, respectiv material plastic pentru partea inferioară a carcasei. Indiferent de tipul materialului folosit, îmbinarea carcasei este bine realizată iar calitatea finisajelor ireproşabilă.
Ecranul de 13.3 inch suportă rezoluţia 1366x768 pixeli, redată cu ajutorul unei matrice TN iluminată cu sursă de lumină LED.

Tastatura chiclet este iluminată alb şi pune la dispoziţie taste bine diferenţiate, cu o cursă medie de apăsare şi sistem de amortizare a şocurilor apărute în timpul tastării. Materialul folosit este rezistent la alunecare şi nu reţine urme de transpiraţie.
Touchpad-ul este bine delimitat de restpad şi adoptă un design monolit, cu tastele pentru click stânga/dreapta încorporate sub suprafaţa activă, acoperită cu un finisaj ce nu opune rezistenţă la alunecare. Sensibilitatea suprafeţei touch este bună, iar cele două butoane fizice sunt silenţioase şi se apasă uşor.
Setul de difuzoare cu tehnologie Beats Audio sunt poziţionate pe partea inferioară a carcasei şi distanţate pentru un efect stereo convingător.

Pe latura dreaptă a carcasei găsim ieşirea pentru căşti, un port USB şi slot-ul pentru card de memorie. În stânga avem încă un port USB, conector Ethernet LAN şi ieşirea HDMI.
HP Spectre XT foloseşte un sistem de răcire activ, cu ventilator ce absoarbe aer proaspăt printr-un grilaj poziţionat în partea de jos a carcasei şi evacuează căldura reziduală printr-o fantă poziţionată sub ecran.

Accesorii incluse

Spectre XT vine la pachet cu un adaptor AC de dimensiuni reduse şi o husă pentru transportul acestuia. Din păcate pachetul nu include şi o husă de protecţie pentru laptop, astfel că aceasta va trebui achiziţionată separat.

Specificaţii

  • Ecran: 13.3", rezoluţie 1366x768 pixeli, cu matrice TN şi filtru glare
  • CPU: Intel Core i5-3317U, 1,7 GHz, dual-core + HyperThreading, 3 MB cache, 2,6 GHz Turbo, 22 nm, 17 W TDP
  • Chipset: Intel HM77 Express
  • GPU integrat: Intel HD Graphics 4000, 350 - 1.150 MHz
  • GPU dedicat: fără
  • RAM: 4 GB DDR3, onboard
  • HDD: 128 GB, SSD, Samsung PM830
  • Unitate optică: fără
  • Reţea: Ethernet LAN, 802.11a/g/n, Bluetooth
  • Conectori: 2 x USB 2.0, HDMI, 1 x audio (headset)
  • Altele: Card Reader, HP TrueVision HD Webcam
  • Sistem de operare: Windows 7 Home Premium 64 bit
  • Baterie: 4 celule, 3150 mAh, Li-Ion
  • Dimensiuni: 316 x 223.5 x 14.47-17.52 mm
  • Greutate: 1.39 kg

Primele impresii şi confortul în utilizare

Cu linii simple şi fără finisaje stridente, HP Spectre XT îşi adjudecă un binemeritat loc în categoria sistemelor ultrabook premium, pentru care designul curat şi funcţional sunt atribute esenţiale.
Cu forme rotunjite şi fără muchii incomode la atingere, carcasa de 1.4 Kg este plăcut de manevrat şi confortabil de ţinut pe picioare, chiar dacă temperaturile cresc cu câteva grade după o utilizare prelungită. În afară de portabilitate, construcţia suplă vine totuşi şi cu unele dezavantaje, cum ar fi dificultatea creării unui sistem de răcire care să fie eficient şi silenţios deopotrivă. În cazul de faţă avem mai mult eficienţă şi mai puţin silenţiozitate. Temperatura procesorului cu TDP de 17W, aflat la inima lui HP Spectre XT, oscilează între 52 °C la funcţionarea în idle şi un confortabil 72 °C în sarcină, încărcat cu aplicaţia Prime95. Problema este zgomotul ascuţit generat de sistemul de răcire, care îşi face simţită prezenţa la rularea aplicaţiilor solicitante, iar uneori şi în timpul utilizării normale, când vizionăm filme sau navigăm pe internet.

Tastatura şi touchpad

HP Spectre XT vine cu o tastatură chiclet de foarte bună calitate, ce impresionează prin silenţiozitate şi confort. Apreciez tastele de dimensiuni mari şi uşor de diferenţiat la palpare, dar şi sistemul de iluminare bine ce acoperă literele şi conturul tastelor.
Degetele alunecă aproape fără efort pe suprafaţa touchpad-ului, iar sensibilitatea nu pune probleme. Urmând exemplul tastaturii, butoanele pentru click stânga/dreapta sunt silenţioase şi se apasă uşor. Din păcate am constatat că apăsarea uşoară nu este neapărat un avantaj pentru butoanele integrate cu suprafaţa activă a touchpad-ului, deoarece predispun la apăsarea accidentală în timpul folosirii interfeţei touch.

Ecranul

Ajutat de finisajul lucios, ecranul HD cu matrice TN oferă imagini la o calitate mulţumitoare, cu un nivel bun de contrast şi paletă de culori plăcută privirii. Deşi confortabilă pentru încăperi obişnuite, luminozitatea ecranului s-ar putea dovedi insuficientă pentru spaţii deschise şi încăperi cu surse de lumină puternice, unde pot apărea reflexii deranjante pe suprafaţa ecranului.

Dacă pe orizontală avem destulă libertate de mişcare, unghiul optim de vizibilitate pe verticală este foarte îngust, impunând orientarea atentă a ecranului.
Raportată la suprafaţa unui ecran de 13.3 inch, rezoluţia 1366x768 pixeli oferă spaţiu de lucru suficient şi imagini clare, fără a incomoda din pricina scrisului prea mic. Experienţa la vizionarea de filme este plăcută, atât pentru scene dinamice unde este pus în valoare timpul mic de răspuns al matricei TN, dar şi scene întunecoase unde detaliile sunt bine redate.

Difuzoare

Surprinzător pentru un sistem ultrabook, difuzoarele acomodate în carcasa lui Spectre XT pot atinge un volum destul de ridicat, fără a sacrifica claritatea audiţiei sau restrânge spectrul audio în domeniul frecvenţelor înalte. Chiar dacă bass-ul din melodii este ca şi absent, plaja de frecvenţe redată este suficient de uniformă pentru o audiţie plăcută, iar pentru şi mai mult confort putem apela oricând la un set de căşti.

Performanţe

Ajutat de platforma Ivy Bridge cu procesor Intel şi un dispozitiv SSD produs de Samsung, HP Spectre XT este foarte prompt în aplicaţii şi reuşeşte să ofere o experienţă comparabilă unui PC desktop de nivel mediu.
La pornire, sistemul de operare Windows 7 Home Premium devine perfect utilizabil după numai 13 secunde, iar dacă pornim laptop-ul din stand-by timpul de aşteptare se reduce la aproximativ 2.5 secunde.
HP Spectre XT - rezultate PCMark VantageHP Spectre XT - rezultate PCMark Vantage

În teste sintetice, performanţele măsurate sunt la un nivel tipic sistemelor ultrabook cu platformă Ivy Bridge, însă ridicate în unele benchmark-uri de prezenţa dispozitivului SSD.
PCMark Vantage 64 bit - 12149 (Productivity - 18297, HDD - 44522)
PCMark 7 Basic - 5255
3DMark Vantage Entry - 9547 (GPU 12216 / CPU 6489)
3DMark Vantage Performance - 2966 (GPU - 2511)
Cinebench R11.5 (OpenGL / CPU) - 15,01 fps / 2,39 pts
WinRAR 4.00 - 2312 KB/s
x264_Benchmark_HD_v5.0 - 4,55 fps
Cu o capacitate de 128 GB şi interfaţă SATA III, dispozitivul SSD Samsung PM830 atinge o viteză medie la citire de 350 MB/s şi timp de acces de aproximativ 0.1 ms.
HP Spectre XT - performanţele SSD-ului de 128 GBHP Spectre XT - performanţele SSD-ului de 128 GB

Autonomie

Pentru testul multimedia am folosit un film 1080p, rulat folosind profilul de sistem Power Saving şi cu luminozitatea ecranului redusă la 80%. În aceste condiţii, acumulatorul instalat în carcasa lui HP Spectre XT a cedat după 4 ore şi 3 minute de utilizare continuă.
Folosit la navigare pe internet, având selectat acelaşi profil Power Saver de economisire a energiei şi cu luminozitatea ecranului redusă la 60%, HP Spectre XT a rezistat numai 3 ore şi 35 minute.
Având la dispoziţie doar adaptorul AC cu dimensiuni reduse, încărcarea acumulatorului durează aproximativ 3 ore pentru un nivel de aproximativ 90% şi necesită până la 4 ore pentru atingerea capacităţii maxime.

Concluzie

HP Spectre XT oferă aproape toate calităţile unui ultrabook premium: design elegant, cu finisaje de cea mai bună calitate, greutate redusă şi performanţe suficient de mari cât să nu ne fie dor de laptopul clasic sau PC-ul desktop. Autonomia la navigare pe internet, de numai 3 ore şi 35 minute, este totuşi puţin sub medie iar după vizionarea unui film de lung metraj nu prea rămâne baterie şi pentru alte activităţi.
Ultrabook-ul propus de HP compensează însă prin detalii esenţiale pentru o utilizare confortabilă şi experienţă plăcută în ansamblul ei: tastatura chiclet de bună calitate, ecranul cu ramă îngustă şi sistemul audio performant, dar şi calitatea finisajelor alese pentru carcasă.
HP Spectre XT poate fi achiziţionat în configuraţia prezentată la un preţ de aproximativ 4800 Lei.