miercuri, 10 octombrie 2012

Cardul va deveni in curand istorie. Cum vei putea plati in viitorul apropiat cu smartphone-ul

Aceste carduri bancare vor trece in curand din portofelele noastre in istorie, pentru ca vor fi inlocuite de telefoanele mobile.

Bancile ne permit deja sa administram conturile cu ajutorul unui smart-phone. Mai mult cele mai noi aparate functioneaza la fel ca un card si pot sa faca plati doar printr-o simpla apropiere de aparatul de taxat.

Odata activata functia NFC pe telefon, el este pregatit sa utilizeze cardul bancar incorporat in el. Cu alte cuvinte trebuie sa apropii de device, iar in acel moment POS-ul transmite informatiile catre banca, iar banii sunt luati din cont.

Pentru cumparaturi de pana la 100 de lei nu trebuie sa introduceti PIN-ul. Sistemul este sigur si nu veti putea plati din greseala cand treceti pe langa un cititor, sustin bancherii.

In prezent, telefonul este folosit de cateva sute de romani intr-un proiect pilot, dar va fi disponibil in masa de anul viitor. In prezent, telefoanele ne ajuta cand suntem departe de un calculator sau bancomat. Este si cazul lui Cosmin, care foloseste aplicatiile de tip mobile banking. Atentie, unele aplicatii sunt cu plata.

Pana atunci, 87% dintre tranzactiile cu cardul reprezinta retrageri de la bancomate. Doar 18 la suta dintre romani fac plati cu el direct.

Sursa : http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu