Microsoft plănuieşte să lanseze Windows 8 în nu mai puţin de 9 versiuni diferite, cea mai nouă adiţie fiind Windows 8 Professional Plus edition.
Windows 8 Professional Plus edition, încă o alegere de făcut
Indiciile pentru existenţa unei noi ediţii Windows au fost descoperite chiar în regiştrii abia lansatei versiuni Windows 8 Consumer Preview, luată la puricat de utilizatori entuziaşti din lumea întreagă.
Conform informaţiilor actuale, Microsoft va lansa Windows 8 în următoarele versiuni:
Denumirea folosită în premieră pentru un sistem de operare Windows nu lasă să se înţeleagă exact ce anume aduce în plus această versiune. Mai multe informaţii am putea afla totuşi chiar săptămâna viitoare la CeBIT, eveniment în cadrul căruia Microsoft a anunţat că va dezvălui noi informaţii despre versiunile Windows 8 Enterprise edition şi alte facilităţi incluse în sistemul de operare.
Archos Child Pad slate este o tabletă creată special pentru copii, livrată cu sistemul Android Ice Cream Sandwich şi acces la magazinul de aplicaţiiKids App Store, de unde cei mici pot alege dintr-o colecţie de peste 10000 de jocuri atent selecţionate, cărţi în format electronic şi alte aplicaţii utile.
Tableta cu ecran de 7 inch este adăpostită într-o carcasă rezistentă la apă şi praf, suficient de solidă pentru supravieţui aproape oricăror abuzuri la care ar putea fi supusă de către cei mici.
Aparent, sub ecranul multitouch se ascunde o configuraţie formată dintr-unprocesor la 1GHz şi 1GB memorie RAM. Din păcate detalii cum ar fi cantitatea de memorie internă şi opţiunile de conectivitate nu sunt cunoscute, însă pentru preţul plătit nici nu putem avea prea mari pretenţii.
Suportul software este foarte promiţător, sistemul de operare Android 4.0 fiind livrat cu o aplicaţie pentru control parental ce blochează accesul la conţinut nepotrivit pentru copii, respectiv o selecţie de jocuri şi aplicaţii cu scop educaţional. Nu lipsesc nici facilităţile multimedia, tableta permiţând redarea de muzică şi filme, respectiv vizionarea colecţiilor de poze stocate în memorie.
Archos precizează că tableta este adresată copiilor aflaţi cel puţin în clasa I, însă poate fi utilizată cu succes şi de către adulţi, dacă pretenţiile referitoare la dotări şi performanţe nu sunt foarte înalte.
Tableta Archos Child Pad slate va lua drumul magazinelor la sfârşitul acestei luni, unde sperăm că va ajunge la un preţ cât mai apropiat sumei de 129 dolari anunţată iniţial.
Mobile World Congress şi-a închis porţile, dar impresiile abia acum încep să capete un contur realist. Prinşi în febra evenimentului, cu greu am putut realiza importanţa anunţurilor raportându-ne la cerinţele pieţei. Acum, analizând la rece, am realizat un top al celor mai importante cinci produse prezentate la târgul din Barcelona.
Locul 5 – Samsung Galaxy Note 10.1
Samsung Galaxy Note, versiunea de 5 inch pe care o cunoaşteţi de ceva vreme, a fost şi este o struţo-cămilă pe care unii au considerat-o smartphone, alţii tabletă, iar producătorul a spus că este şi una şi alta.
Prezentată săptămâna aceasta la MWC, Samsung Galaxy Note 10.1 este o tabletă în adevăratul sens al cuvântului - pe ecranul cu diagonală de 10.1 inch şi sensibilitate la presiune, stylus-ul se dovedeşte mult mai practic.
Funcţionalitatea GSM este utilă pentru conexiunile de date, mai puţin pentru convorbiri unde, chiar dacă oferă suport, majoritatea utilizatorilor vor prefera un al doilea dispozitiv, mai compact ca dimensiuni.
Galaxy Note 10.1 se remarcă şi prin puterea de procesare: CPU dual core la 1.4 GHz şi 1 GB RAM. Stocarea internă este de 16 GB / 32 GB / 64 GB + memoria microSD.
Camera de pe spate poate captura clipuri la rezoluţie Full HD 1080p, în vreme ce fotografiile au maximum 3.15 MP.
Sistemul de operare Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich completează dotările acestei tablete de top.
Locul 4 – Huawei Ascent D quad
Huawei este un nume mai puţin pomenit în România, cu toate acestea e bine de ştiut că această corporaţie chinezească a ajuns unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente şi servicii din domeniul telecomunicaţiilor.
Telefoanele cu proiector integrat nu reprezintă o noutate, dar până în prezent au eşuat în a deveni “mainstream” – recunoscute de publicul larg.
Samsung Galaxy Beam ar putea fi primul smartphone de acest gen care să se impună pe piaţă. Motivul este evident brandul (să nu uităm că Samsung a fost ales producătorul anului 2011 la MWC), dar şi rezultatele practice care sunt surprinzător de bune pentru un dispozitiv de acest gen.
Proiectorul integrat are o rezoluţie HD şi o luminanţă de 15 cd/m2. Autonomia în acest mod este de aproximativ trei ore de redare continuă.
Locul 2 – Nokia 808 Pure View
Recunosc ca am rămas fără replică la standul Nokia, când am auzit chiar din gura oficialilor finlandezi că Nokia 808 Pure View are o cameră de 41 MP. Eu, sfios, am întrebat dacă vorbim de un senzor de 12 MP sau de 8 MP, însă replica entuziastă cum că avem de a face cu poze la 41 MP mi-a închis pentru moment gura.
Cu toate acestea, adevărul e undeva la mijloc. Deşi pozele au 41 MP, această dimensiune se obţine cu ajutorul unei procesări software, senzorul având nativ 8 MP.
Nokia 808 Pure View este fără îndoială un telefon pe care amatorii de fotografii point and shoot îl vor adora.
Din păcate, are şi câteva neajunsuri: ecranul de 4 inch afişează o rezoluţie modestă de 640 x 360 pixeli, iar sistemul de operare Symbian Belle nu are în spate un suport atât de generos de aplicaţii precum Android sau iOS.
Locul 1 – Microsoft Windows 8 Consumer Preview
Windows 8 Consumer Preview, versiune de test disponibilă gratuit publicului larg, a fost descărcat de peste 1 milion de ori în prima zi de la lansare! Asta spune totul despre cât de mare este interesul pentru acest produs software.
Primele impresii de după instalare nu sunt însă pe măsura impactului de la lansare. Mulţi utilizatori consideră incomodă interfaţa Metro şi spun că Windows 8 nu va avea parte de aprecierea de care se bucură actualul OS Microsoft – Windows 7.
Să nu uităm însă că Metro UI este o interfaţă gândită pentru tablete, iar pe PC nu este la fel de practică.
Mai multe despre Windows 8 vom vorbi pe larg în materiale dedicate, pe măsură ce reuşim să-i desluşim tainele.
Cam aşa arată topul nostru legat de lansările de la Mobile World Congress. Fără îndoială, există păreri şi păreri, de aceea vă provocăm la dialog: ce produse consideraţi voi că ar merita să fie menţionate într-un astfel de clasament?
Deşi sistemul de operare utilizat este unul proprietar, LG a avut grijă să ofere o interfaţă touch cu suport pentru widget-uri, menit să aducă un pic din experienţa unui smartphone şi pe dispozitive cu mai puţine preteţii.
Accesul la internet este asigurat prin conexiune WiFi, în timp ce pentru reţelele de telefonie mobilă avem la dispoziţie doar conectivitate GSM/EDGE. Printre facilităţile oferite se numără un client push email, respectiv acces la reţelele de socializarea Facebook şi Twitter.
Alături de ecranul cu rezoluţie 240x320 pixeli , LG T375 mai pune la dispoziţie o cameră foto de 2 MP şi conectori pentru căşti de tip jack 3.5 mm pentru amatorii de muzică. Colecţua de poze şi fişiere MP3 poate fi găzduită în până la 16 GB memorie, asigurată prin ataşarea unui card de memorie microSD achiziţionat separat.
LG T385 oferă funcţionalitate identică modelului T375, cu excepţia suportului dual-SIM. Ambele telefoane vor lua drumul magazinelor începând din această lună , cu un preţ de achiziţie sperăm cât maiaccesibil.