miercuri, 12 decembrie 2012

Romania, in topul tarilor in care virusii de mobil fura bani

Romania, in topul tarilor in care virusii de mobil fura bani


Specialistii romani in securitate informatica au dat publicitatii cele mai noi date referitoare la virusii de smartphone 
Romania este in top la rata de raspandire a virusilor de mobil care urmaresc furtul de bani prin trimiterea de mesaje text la numere cu suprataxa, arata un raport asupra amenintarilor informatice pe Android realizat de specialistii romani de la Bitdefender, liderul pietei locale de antivirus.
Studiul, ce a analizat date din perioada 1 ianuarie  1 decembrie 2012, relevaca din totalul detectiilor de software periculos din Europa si America de Nord, virusii care apeleaza numere premium reprezinta 65%.
Aproximativ 15% dintre acestia au fost localizati in Romania, 16% in Statele Unite ale Americii, 15% in Franta, 10% in Marea Britanie, iar 9% in Germania.
’’Utilizatorii din Europa si America de Nord trebuie sa fie atenti la virusii de Android care le-ar putea goli buzunarele. In 2013 ne asteptam la o crestere mare a amenintarilor informatice, proportional cu numarul de persoane care isi cumpara terminale cu Android’’, spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.
Raportul Bitdefender a fost realizat luand in calcul 72 de tari din America de Nord si Europa.
Statisticile la nivel local releva faptul ca in timp ce mai mult de un sfert dintre virusii de Android detectati pe terminalele din Romania fac parte din categoria celor care trimit sms-uri la numere cu suprataxa, aproape acelasi procent sunt de tipul Trojan. FakeInst, care incerca sa vanda utilizatorilor aplicatii gratuite mizand pe neatentia lor.
Aproape 20% dintre amenintarile detectate pe sistemele de operare Android fac parte din categoria aplicatiilor folosite de utilizatori pentru a-si decoda telefoanele mobile. Desi aplicatiile in sine nu sunt periculoase, ele permit utilizatorilor sa castige drepturi depline asupra sistemului, iar aceleasi privilegii ar putea fi folosite si de atacatori pentru a castiga accesul nerestrictionat asupra resurselor telefonului.
Nu in ultimul rand, procentul de adware - reclame agresive - reprezinta 57% din totalul detectiilor. Desi adware-ul nu este periculos in sine, ii poate deranja pe utilizatori schimbandu-le motorul de cautare din browser sau creand shortcuts pe ecranul telefonului. 
Bitdefender sfatuieste utilizatorii sa instaleze o solutie de securitate pentru mobile care sa protejeze impotriva virusilor sau a reclamelor agresive de Android: http://www.bitdefender.ro/solutions/mobile-security-android.html

Sursa : http://www.yoda.ro

Grand Theft Auto: San Andreas disponibil pe PSN


Incepand de astazi, unul dintre cele mai aclamate jocuri din istorie, Grand Theft Auto: San Andreas, este disponibil pe PlayStation Store. Jocul a fost adaugat in seria PS2 Classics, iar Rockstar a ales sa sarbatoreasca acest eveniment intr-un mod mai special.
Grand Theft Auto San Andreas
Compania a lansat “The Introduction”, un clip de 20 de minute realizat 100% cu grafica, personajele si vocile din joc, in care sunt prezentate evenimentele care preceda actiunea jocului. Original, acest prolog venea alaturi de coloana sonora a lui San Andreas sau cu editia speciala a jocului, lansata la cateva luni dupa debut, insa acum scurt metrajul este disponibil gratuit, pe cai oficiale. Din pacate insa, nici clipul, nici jocul nu sunt disponibile in HD. Rockstar a ales sa pastreze San Andreas in forma sa initiala, fara suport pentru rezolutii HD sau trofee pentru PlayStation 3.
Sugerez sa va luati ceva de mancat si ceva de baut, sa dati play mai jos si sa va relaxati pentru cateva minute. Evident, fanii jocului vor aprecia mai mult acest clip, insa cei care nu au avut ocazia vor dori probabil sa afle ce s-a intamplat in continuare. In cazul in care nu doriti sa cheltuiti 15 euro sau 12 lire pe PlayStation Network, jocul este disponibil si pe Steam pentru PC pentru 10 euro.

Sursa : http://playtech.ro

Premiu URIAŞ pentru descoperirea revoluţionară a lui Hawking

Premiul Fundamental Physics, a cărui valoare este de 1,8 milioane de lire sterline (3 milioane de dolari), a fost decernat anterior şi celor şapte oameni de ştiinţă de la CERN, care au contribuit la descoperirea unei noi particule "compatibile" cu bosonul Higgs, informează dailymail.co.uk.

Stephen Hawking Stephen Hawking
Iniţiat în iulie de miliardarul rus Yuri Milner, premiul Fundamental Physics este acordat în semn de recunoaştere a meritelor deosebite în domeniul cercetării ştiinţifice care au contribuit la dezvoltarea şi aprofundarea cunoştinţelor cu privire la cunoaşterea Universului.
Câştigătorii sunt aleşi de un comitet independent de fizicieni, printre care Nima Arkani-Hamed, renumită pentru demersurile sale ştiinţifice în domeniul deconstrucţiei dimensionale. Alte premii au mai fost acordate, în cadrul a două categorii, unor fizicieni care au obţinut rezultate remarcabile în domeniul fizicii fundamentale.
Într-o declaraţie acordată publicaţiei The Guardian, Stephen Hawking s-a declarat "încântat şi onorat" să primească această distincţie.
"Nimeni nu face cercetare în fizică cu intenţia de a obţine un premiu. Cu toate acestea, premii ca acesta joacă un rol important în recunoaşterea publică a performanţelor în fizică. Cresc valoarea fizicii şi interesul faţă de acest domeniu", a mai spus Stephen Hawking.
Hawking a început să predea la Universitatea Cambridge în 1962. El a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 şi este membru al Academiei de ştiinţe americane.
Pe când studia la Oxford, tânărul Hawking a observat că devenise "din ce în ce mai neîndemânatic" şi cădea "de multe ori aparent fără niciun motiv".
După o serie de teste medicale, el a aflat că suferă de o maladie incurabilă, diagnosticată ulterior ca fiind maladia Charcot, cunoscută şi sub denumirea de maladia Lou Gehrig. "Urma probabil să mor în decurs de câţiva ani. A fost un adevărat şoc", îşi aminteşte Hawking, care avea pe atunci vârsta de 21 de ani.
Hawking a fost căsătorit cu Jane Wilde, între anii 1965 şi 1991, cu care are trei copii - Robert, Lucy şi Timothy. Savantul britanic s-a căsătorit apoi, în 1995, cu asistenta lui medicală Elaine Mason, de care a divorţat în octombrie 2006.
Scleroza laterală amiotrofică - boala Lou Gehrig - se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală - mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.
Cele mai multe dintre persoanele diagnosticate cu această maladie degenerativă paralizantă trăiesc mai puţin de cinci ani după diagnosticare. "Faptul că el a trăit cu această boală timp de aproape 50 de ani face din el un om extraordinar", a declarat Brian Dickie, directorul Asociaţiei britanice pentru maladiile neurodegenerative, la o conferinţă organizată în acest an, la Cambridge, în onoarea lui Stephen Hawking.
"Totuşi, celebritatea cauzată de boală nu trebuie să eclipseze contribuţiile" sale din domeniul fizicii, întrucât "el a făcut fără îndoială mai mult decât oricare altul, de la Einstein încoace, pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor despre gravitaţie", a spus, cu acelaşi prilej, Martin Rees, fostul director al Royal Society.
Astrofizicianul britanic a publicat lucrări ştiinţifice despre expansiunea Universului, găurile negre şi teoria relativităţii. În cel mai recent volum al său, intitulat "The Grand Design", publicat în septembrie 2010, Hawking demontează o teorie a lui Isaac Newton, afirmând că Universul nu a avut nevoie de Dumnezeu pentru a fi creat.


Sursa : http://www.realitatea.net

Aşa arată un cooler de procesor pentru viitoarea generaţie ultrabook


Inventat de General Electric, acesta este cel mai subţire, uşor şi eficient cooler pentru procesor creat până acum, capabil să răcească chipsetul unui laptop sau tabetă fără a apela la ventilatoare sau radiatoare masive din cupru.
Aşa arată un cooler de procesor pentru viitoarea generaţie ultrabookAşa arată un cooler de procesor pentru viitoarea generaţie ultrabook

  Dispozitivul de forma unei cărţi de credit are în componenţă un minim de două plăcuţe confecţionate dintr-un metal flexibil, puse foarte aproape una de cealaltă şi conectate prin intermediul unui heatpipe aplatizat, aflat în contact direct cu chip-ul care trebuie răcit. Ansamblul rezultat măsoară maxim 4 mm grosime, are doar o fracţiune din greutatea unui cooler tradiţional cu ventilator şi este mult mai ieftinde produs.
În loc de ventilator, circulaţia aerului este obţinută prin aplicarea unui curent electric intermitent celor două elemente active, prevăzute pe faţetele plăcuţelor metalice fixate la mică distanţă una de cealaltă.Efectul piezoelectric rezultat duce la apropierea şi depărtarea celor două plăcuţe în succesiune foarte rapidă, golul rămas în spaţiul dintre acestea acţionând asemenea unui plămân, absorbind şi expirând aer din imediata vecinătate.
Răcitorul cu tehnologie Dual Piezoelectric Cooling Jets (DCJ) este aproape inaudibil şi capabil să atingă eficienţa unui sistem de răcire activ, dar într-un pachet cu 50% mai subţire şi folosind jumătate din energia necesară acţionării unui ventilator. Un alt avantaj faţă de soluţiile de răcire tradiţionale este că alternativa cu tehnologie DCJ este mult mai compactă şi poate fi aplicată direct peste componenta care trebuie răcită, fără a ocupa prea mult spaţiu. Dacă este totuşi nevoie de şi mai multă răcire se poate opta pentru folosirea unui număr de elemente DCJ simultan, distribuite pe suprafaţa carcasei şi conecate prin intermediul unuia sau mai multe heatpipe-uri subţiri.
Puterea de răcire poate fi crescută fără a sacrifica avantajele unei carcase subţiriPuterea de răcire poate fi crescută fără a sacrifica avantajele unei carcase subţiri

General Electric a licenţiat deja tehnologiile DCJ către Fujikura, companie specializată în soluţii de răcire. Suplimentar, GE distribuie producătorilor hardware OEM kit-uri DCJ demonstrative, ce servesc pentru testarea acestei tehnologii în tandem cu sisteme laptop şi tablete de ultimă generaţie. Dacă totul decurge conform planurilor, am putea vedea primele modele de laptopuri şi tablete răcite cu sisteme DCJ în următorii ani.

Sursa : http://www.go4it.ro

Fenomen paranormal pe Facebook. O fantoma da like-uri in locul tau. Ce spune compania

Fenomen paranormal pe Facebook. O fantoma da like-uri in locul tau. Ce spune compania


Mai multe persoane s-au plans ca cineva da Like in numele lor
O problema sau un feature dubios le ridica semne de intrebare utilizatorilor de Facebook. Multi au descoperit ca prietenii lor dau Like unor pagini despre care se stie ca nu le plac. Mai mult, unii utilizatori morti ai retelei de socializare par sa dea si astazi Like-uri de pe lumea cealalta.
Fenomen paranormal sau o problema pe care compania nu a reusit sa o rezolve, s-au intrebat jurnalistii de la Read Write
Cei de la Facebook spun ca Like-urile false sunt doar "greseli accidentale", produse, posibil, chiar de utilizatorii care "au apasat gresit un buton, poate in timp ce foloseau aplicatia de mobil".
Da, doar ca asta nu explica de ce au aparut Like-uri date de persoane plecate pe lumea cealalta. Un purtator de cuvand de la Facebook a explicat ca oamenii decedati pot da Like daca contul lor nu a fost declarat ca apartinand unui utilizator decedat.
In acest caz, e posibil ca pe wall sa apara Like-uri mai vechi date de omul respectiv.

Sursa : http://www.yoda.ro

Doi asteroizi se apropie astazi de Terra. Ce spun specialistii despre acest eveniment




Pe 12 decembrie 2012, Pamantul va avea parte de o “intalnire de gradul III” cu doi asteroizi, care vor trece prin apropierea planetei noastre peste doar cateva ore. Uriasul Toutatis este insotit de un alt asteroid mai mic, numit XE54, recent descoperit.



Update 12 decembrie, 15:23:

Asteroidul XE54, care a fost observat de astronomi abia pe 9 decembrie, a trecut pe langa Pamantul la ora locala 12.00 p.m.. El se apropie de planeta noastra o data la 2,72 ani.

Toutatis trece prin apropierea Terrei chiar acum, la o distanta care nu-l face sa reprezinte un pericol. El se va intoarce peste 4 ani, iar data viitoare s-ar putea ca traiectoria lui sa fie mai apropiata de planeta noastra.

Update 14:15:

Animatia de mai jos arata cum s-ar vedea Pamantul si Soarele, de pe asteroidul XE54.


Din fericire, cele doua corpuri ceresti nu sunt o amenintare pentru Terra, insa astronomii sunt incantati de eveniment, pentru ca pot afla detalii despre aceste corpuri ceresti.

XE54 are numai 28 de metri latime si va trece la o distanta de 226.000 de km de Terra, iar Toutatis la 6,9 milioane de kilometri distanta.

Toutatis este un asteroid urias, avand 4,46 km lungime si 2,4 km latime. In comparative, roca spatiala care a dus la disparitia dinozaurilor a avut o latime de aproximativ 10 km.
El este unul din cei mai mari asteroizi care se vor apropia de Pamant, scrie National Geographic.

In ziua de 12 decembrie, el se va afla la peste 6,9 milioane de kilometri distanta de Terra, ceea ce, din punct de vedere astronomic, inseamna ca “va trece aproape” de planeta noastra.

Specialistii sunt foarte interesati de acest asteroid, pentru ca vor sa afle detalii noi despre compozitia si traiectoria lui.

Toutatis 4179 trece prin apropierea Terrei o data la 4 ani. “Se invarte asemeni unui giroscop”, explicaMichael Busch, de la National Radio Astronomy Observatory, modul in care se deplaseaza prin spatiu acest urias asteroid.

Fiecare apropiere de Soare sau de Pamant ii schimba putin traiectoria, din cauza gravitatiei, insa aceste modificari sunt foarte importante pentru astronomi.

Acestia cred ca Toutatis s-a format din coliziunea si contopirea a doua corpuri ceresti, explicandu-se astfel forma lui bizara si diferentele mari in structura sa interna.

Astronomii ne asigura ca nu exista niciun pericol in privinta unui eventual impact cu Terra.

“Circula multe zvonuri despre el, mai mult decat despre alti asteroizi, dar asta numai pentru ca este foarte mare si se apropie frecvent de noi”, precizeaza Busch.

In ziua de 12 decembrie, cand se va apropia cel mai mult de Pamant, Toutatis va putea fi observat cu ajutorul unui telescop obisnuit, de catre cei pasionati de astronomie.


Sursa : http://stirileprotv.ro

Lucrezi la Facebook ? S-ar putea să ai cel mai bun angajator din lume


Timp de mulţi ani Google a fost considerat cel mai bun angajator din lume. Au circulat pe Internet multe imagini cu sediile SF ale companiei, iar avantajele angajatului erau impresionante. Topul angajatorilor la nivel global, din perspectiva angajatului, s-a schimbat anul acesta, iar pe primul loc a ajuns Facebook, compania care întreţine cea mai mare reţea de socializare din lume. Topul a fost bazat pe comentariile angajaţilor şi pe note acordate pentru oportunităţilor pentru carieră, salariu, beneficii, efectul asupra vieţii personale, management, cultură şi valori.
În acest top Google este pe locul 6, LinkedIn pe locul 14, Intel pe locul 31, Apple pe locul 34, Ikea pe locul 43 şi Starbucks pe locul 50. Un product manager de la Facebook a apreciat viziunea celor de la conducerea companiei şi a spus că unul din cele mai importante avantaje ale angajatorului este lucrul în echipe mici, cu multă autonomie. Puteţi consulta lista de mai jos pentru a vedea ce companii au mai intrat în topul menţionat.
Top angajatori, din perspectiva angajatului

Sursa : http://www.go4it.ro

"Horoscop", "Cristian Gog" si "salam de biscuiti". Ce cauta romanii pe Internet. VIDEO

Horoscop ,  Cristian Gog  si  salam de biscuiti . Ce cauta romanii pe Internet. VIDEO


Printre subiectele care au captat interesul romanilor s-au aflat in acest an bacalaureatul, emisiunile de divertisment si fotbalul.
Traditionalul Zeitgeist, adica seria de topuri realizate de echipa Google, arata tendintele bazate pe cautari efectuate in Romania in ultimul an.
Salamul de biscuiti ocupa locul 1 in topul celor mai cautate mancaruri pe internet in 2012. Urmeaza ciorba de perisoare si pizza. Printre preferintele romanilor regasim si clatitele, prajitura cu mere si tiramisu.

 
La categoria emisiuni, podiumul e ocupat de show-rile difuzate de ProTV: ''Romanii au talent'', urmat de ''Vocea Romaniei'' si ''Happy Hour''.
Clasamentul indica o crestere a interesului pentru divertisment, presonalitati, fotbal, dar si pentru curiozitati legate de "cum se face?"sau "ce este?". O crestere foarte mare s-a inregistrat in vara pentru "rezultatele de la bacalaureat".
In top 10 al celor mai populare cautari in 2012, regasim si ''creative monkeyze'' "mercador", "filme online", "euro 2012", "horoscop” si serialul "Pariu cu viata".
Nici personalitatile n-au fost neglijate in cautarile pe internet. Cristian Gog, castigatorului sezonului al 2-lea ''Romanii au talent'' ocupa locul 4 in top 10, devansandu-i pe Felix Baumgartner, cel care a sarit cu parasuta din stratosfera, pe Michel Telo si pe cantareata Adele.
In ceea ce priveste sportul, meciurile care au atras cea mai mare atentie peGoogle au fost Steaua-Dinamo, Romania-Olanda si Dinamo-Barcelona. Tot de pe Google, romanii au vrut sa afle in acest an si ''ce este iubirea”.

Sursa : http://www.yoda.ro

Primul mesaj pe Twitter al unui suveran pontif. Ce a postat Papa Benedict al XVI-lea pe reţeaua de socializare

Papa Benedict al XVI-lea a postat, miercuri, primul său mesaj pe contul său oficial de Twitter, de pe o tabletă electronică, ce i-a fost adusă de oficialii Consiliului pontifical al comunicaţiilor sociale şi de un responsabil al platformei de microblogging, Claire Diaz-Ortiz.


Primul mesaj pe Twitter al unui suveran pontif. Ce a postat Papa Benedict al XVI-lea pe reţeaua de socializare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
După ce i-a binecuvântat pe cei 4.500 de credincioşi adunaţi în sala Paul al VI-lea pentru audienţa sa săptămânală, papa, în vârstă de 85 de ani, a postat primul său tweet.
Tableta i-a fost pusă pe o masă acoperită cu o ţesătură roşie. După ce i s-a arătat cum funcţionează dispozitivul, Benedict al XVI-lea, zâmbitor, uşor ezitant, a apăsat pe tasta care i-a permis să trimită primul mesaj pe Twitter al unui suveran pontif din istorie.
"Dragi prieteni, mă bucur foarte mult să intru în contact cu voi pe Twitter. Mulţumesc pentru răspunsurile voastre generoase. Vă biencuvântez pe toţi din toată inima", a scris suveranul pontif în primul mesaj pe care l-a postat de pe contul său de pe Twitter - @pontifex - care a depăşit, cu puţin timp înainte de expedierea acestui prim mesaj pragul de un milion de "followers".

În 40 de minute, mesajul său a fost preluat în versiunea sa din limba engleză de peste 15.600 de ori. Mesajul a fost difuzat în alte şapte limbi: italiană, spaniolă, portugheză, germană, franceză, arabă şi poloneză.
Într-un al doilea mesaj, expediat pentru a răspunde unei întrebări referitoare la cea mai bună manieră de a trăi "Anul credinţei", papa Benedict al XVI-lea le-a oferit credincioşilor catolici trei recomandări, în stilul telegrafic al mesajelor de pe Twitter: "Dialoghează cu Iisus, în timpul rugăciunilor, ascultă-l pe Iisus care îţi vorbeşte în Evanghelie, întâlneşte-l pe Iisus prezent în acela aflat la nevoie".
Papa va răspunde, miercuri, la alte două întrebări selecţionate dintre miile de întrebări care i-au parvenit, de la lansarea contului său pe Twitter, în urmă cu o săptămână. În principiu, papa nu "urmăreşte" pe nimeni pe Twitter.
Pe 3 decembrie, arhiepiscopul Claudio Maria Celli, preşedintele Consiliului pontifical pentru comunicaţii speciale, a spus că prezenţa pe Twitter a papei Benedict al XVI-lea, aflat în fruntea unei biserici care are 1,2 miliarde de credincioşi catolici, se explică prin "dorinţa sa (a papei) de a intra în dialog cu femeile şi bărbaţii din zilele noastre, acolo unde se află aceştia". Potrivit aceleiaşi surse, "va fi un dialog care va respecta omul din zilele noastre şi adevărurile sale".
Întrebat de jurnalişti despre riscurile unor reacţii imediate şi ostile, pe Twitter, faţă de mesajele papei, Greg Burke a spus că Twitter este "o piaţă liberă a ideilor, iar acesta este un lucru bun". Papa "va transmite pe Twitter perle de înţelepciune care îi inspiră inima".
Claudio Maria Celli spune că, pentru început, "papa va extrage trei sau patru întrebări din seria de mesaje primite" despre credinţă şi va încerca "să le dea răspunsuri satisfăcătoare".
  Pe 27 iunie 2011, papa Benedict al XVI-lea a postat un mesaj pe contul de Twitter al Sfântului Scaun, cu ocazia lansării site-ului www.news.va, primul portal multimedia al Vaticanului, redactat în mai multe limbi. Însă acel mesaj nu a fost postat de pe contul său personal.
  De când contul pontifical a fost dat publicităţii, mii de persoane i-au adresat întrebări papei Benedict al XVI-lea. Întrebările - unele serioase, altele ironice, critice sau chiar ofensatoare - i-au fost adresate într-un hashtag dedicat special liderului Bisericii Catolice.
Din acest eşantion de întrebări, unele, care aveau legătură cu credinţa, au fost condensate de Secretarul de Stat şi supuse atenţiei papei. Papa speră că prezenţa sa pe Twitter va contribui la "o nouă evanghelizare" a ţărilor din Occident.
Într-un editorial săptămânal postat pe site-ul Radio Vatican, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, a vorbit despre importanţa acestei provocări, reluând o metaforă din Evanghelie: "Un tweet poate fi întâmpinat cu entuziasm sau cu respingere, sămânţa cade pe solul pietros sau în mărăcinii prejudecăţilor şi să piară astfel. Ea poate însă să cadă şi pe un pământ fertil şi liber, să rodească astfel şi să se înmulţească".
"140 înseamnă puţin", dar "cele mai multe dintre versetele din Evanghelie sunt şi ele scurte. Puţină concizie nu face rău nimănui", a adăugat părintele Lombardi.
  Biserica Catolică înregistra o anumită întârziere în raport cu alte grupuri evanghelice în ceea ce priveşte prezenţa pe Twitter. În prezent, însă, opt cardinali, zeci de episcopi şi câteva sute de preoţi şi călugăriţe au conturi pe Twitter.
Părintele Antonio Spadaro, directorul revistei iezuite Civilta Cattolica, una dintre primele biserici care au expediat mesaje pe Twitter, consideră că "mediul personal al oamenilor este un univers fragmentat şi, în acest context, se impune necesitatea de a transmite mesaje de simţire, înţelepciune, atât profunde, cât şi scurte".
"Ceea ce mă frapează este disponibilitatea papei de a intra în acest joc. În mod clar, riscurile sunt numeroase. Cred că cea mai bună metodă este să înfrunţi provocările cu mult curaj", a adăugat părintele Spadaro, comentând faptul că multe dintre tweet-urile trimise papei, mai ales cele din Italia, asimilează bogăţia, scandalurile financiare şi scandalurile sexuale cu biserica.

Sursa : http://www.mediafax.ro

O nouă tehnologie de camuflare îi poate face pe soldaţi să pară invizibili (VIDEO)


Creat de compania canadiană Hyperstealth, specializată în producerea camuflajului, Quantum Stealth este un material care îl face pe purtător să pară invizibil prin curbarea razelor de lumină din jurul său. Astfel se crează un efect similar cu cel al pelerinei invizibile din Harry Potter.

Hyperstealth Biotechnology a testat noul material iar forţele armate americane par destul de interesate de acesta. Producătorii Quantum Stealth sunt atât de încrezători succesul invenţei lor încât susţin că singur mod prin care ai detecta pe cineva care se ascunde în spatele unui astfel de material nu poate fi detectat decât dacă este atins. 
Tehnologia este pasivă, ceea ce înseamnă că ea nu generează energie şi nici iluzii optice. Tot ceea ce face materialul este să curbeze razele de lumină din jurul purtătorului. 
Guy Cramer, CEO-ul companiei a declarat că Hyperstealth a dezvoltat tehnologia de acum câteva luni, dar că au eliberat imaginile doar când au putut demonstra eficienţa militară a materialului. 
„După ce presa a scris despre acest subiect, armata SUA a cerut să vadă materialul pentru a verifica dacă acesta funcţionează”, a declarat Cramer. 
Pe site-ul companiei este specificat că produsul va rămâne top secret până când forţele armate vor considera că acesta este sigur pentru comercializare. 

Catastrofa biblică a Potopului a avut loc în Marea Neagră?


Potopul, aşa cum a fost el descris în Biblie, s-ar putea să fi fost un eveniment real, susţine Robert Ballard, arheologul care a descoperit epava Titanicului.

Ballard a studiat una dintre teoriile propuse de doi oameni de ştiinţă de la Universitatea Columbia care susţine că în zona Mării Negre există dovezi ce sprijină povestea Potopului. Cercetătorii cred că Marea Neagră a fost un lac cu apă dulce înconjurat de terenuri de cultură, care ulterior a fost inundat de un torent de apă. 
„Am fost acolo să cercetăm. Nu este vorba doar de o creştere a nivelului mării ci despre un adevărat potop care atunci a îngropat tot ce i-a stat în cale”, a declarat Ballard. 
Deşi nu au găsit Arca, cercetătorii au descoperit maluri străvechi despre care Ballard crede că ar reprezenta o dovadă că acest eveniment chiar a avut loc. Folosind mijloace de aflare a vechimii scoicilor de pe aceste maluri, arheologul estimează că potopul s-a petrecut în jurul anului 5000 î.e.n. 
„A fost o zi proastă. Într-un moment magic, apele au inundat, în mod violent, acest teritoriu de 150.000 de kilometri păstraţi”. 
Teoria susţine că evenimentul a fost relatat şi informaţiile au fost transmise de-a lungul timpului prin viu grai, Noe şi arca sa fiind introduşi mai târziu în poveste. 
Acum, echipa de cercetători condusă de Ballard a descoperit în Marea Neagră o epavă antică şi rămăşiţe ale unor vase. Deşi el nu crede că va descoperi vreodată Arca lui Noe, Ballard se aşteaptă să găsească dovezi ale dispariţiei unei comunităţi. 
Conform Bibliei, arca s-a oprit în munţii Ararat, pe care experţii i-au localizat pe actualul teritoriu dintre Armenia şi estul Turciei. 

Sursa : http://www.descopera.ro


Un asteroid descoperit duminică a trecut la o mică distanţă de Terra, mai aproape decât Luna (VIDEO)


Un asteroid a trecut la o mică distanţă de Pământ, călătorind printre Terra şi Lună la doar două zile după ce a fost descoperit de astronomi.

Asteroidul 2012 XE54, ce a fost descoperit duminică, a fost cel mai aproape de Terra pe 11 decembrie la ora 10.00 GMT, când s-a aflat la doar 230.000 de kilometri de planeta noastră. Cercetătorii au oferit ca termen de comparaţie Luna, care orbitează Pământul la o distanţă medie de 386.000 de kilometri.
Astronomii estimează că 2012 XE54 măsoară aproximativ 36 de metri în diametru, fiind suficient de mare pentru a provoca daune considerabile în cazul în care ar lovi planeta noastră. Un obiect de dimensiuni similare a distrus 2.000 de kilometri pătraţi de pădure atunci când a explodat deasupra Siberiei, în 1908 (evenimentul a intrat în istorie sub denumirea de „fenomenul Tunguska”).
Asteroidul va reveni în apropiere de Terra destul de curând, deoarece orbitează Soarele la fiecare 2,72 ani. 
Oamenii de ştiinţă au descoperit aproximativ 9.000 de asteroizi aflaţi la o mică distanţă de Pământ, însă estimează că mai există încă un milion de astfel de corpuri spaţiale încă nedescoperite.
Un număr considerabil de asteroizi constituie un real pericol la adresa Pământului. Observaţiile realizate de telescopul spaţial WISE sugerează că aproximativ 4.700 de asteroizi cu diametrul mai mare de 100 de metri se apropie periculos de mult de Terra în anumite puncte ale orbitei lor.
De asemenea, în apropiere de planeta noastră se găsesc asteroizi mult mai mari, precum 4179 Toutatis. Gigantul cu diametru de 5 kilometri traversează în această perioadă vecinătatea Pământului, însă la o distanţă mult mai mare decât 2012 XE54, apropiindu-se la doar 7 milioane de kilometri. Totuşi, oamenii de ştiinţă avertizează că Toutatis s-ar putea apropia mai mult de Terra cu ocazia viitoarelor „vizite”.
Dacă Toutatis ar lovi Pământul, impactul ar fi unul catastrofal, ducând probabil la dispariţia civilizaţiei umane. Spre comparaţie, asteroidul al cărui impact a dus la dispariţia dinozaurilor acum 65 de milioane de ani avea un diametru de 10 kilometri, conform estimărilor cercetătorilor.

Sursa : http://www.descopera.ro

Furnicile şi termitele indică locurile unde se găsesc zăcăminte de aur


Muşuroaiele de termite şi de furnici ar putea indica locurile în care se găsesc zăcăminte ce conţin aur şi alte minerale, anunţă cercetătorii australieni.

Un sit de test aflat în zona minelor de aur din vestul Australiei indică faptul că muşuroaiele de termite conţin concentraţii ridicate de aur, sugerând că sub acestea se găsesc zăcăminte considerabile. Aceasta este concluzia cercetătorilor din cadrul agenţiei ştiinţifice naţionale din Australia, CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization).
„Folosim insectele pentru a găsi noi zăcăminte ce conţin aur şi alte minerale”, a declarat Aaron Stewart, un entomolog din cadrul CSIRO.
Specialiştii CSIRO anunţă că insectele reprezintă un mijloc prietenos cu mediul şi necostisitor prin care oamenii pot explora solul pentru a identifica zăcămintele preţioase. Cercetătorii spun că această metodă poate fi chiar mai bună decât forarea, care este mai costisitoare şi de multe ori mai ineficientă.
Resursele minerale sunt extrem de importante pentru economia Australiei, exporturile acestora aducând în ultimul an 91,27 miliarde de dolari australieni.
„Aceste resurse sunt din ce în ce mai greu de descoperit, deoarece o mare parte din teritoriul australian este acoperit cu un strat de material erodat care maschează zăcămintele aflate la o mai mare adâncime”, explică Stewart.
Pentru a-şi construi muşuroaiele, termitele aduc la suprafaţă sol din adâncuri. În cadrul acestui proces, insectele aduc la suprafaţă mici particule de aur, pe care le stochează în muşuroaiele lor. Aceste particule reprezintă o „amprentă” a zăcămintelor aflate la o mai mare adâncime, fiind posibilă detectarea lor cu ajutorul unor echipamente specializate.
„Nu trebuie decât să luăm câteva mostre de sol şi să le analizăm în laborator prin spectometrie. Prin această metodă putem descoperi zăcămintele de aur”, a explicat Stewart.
„Această cercetare este momentan în primele etape, fiind necesari mai mulţi paşi înainte ca acest mecanism să devină un instrument util, însă descoperirea cercetătorilor este promiţătoare”, a comentat Jens Balkau, managerul diviziei de explorări din cadrul companiei miniere Regis Resources.

Sursa : http://www.descopera.ro

Istoria animată a vieţii pe Terra, „comprimată” într-o singură zi (VIDEO)


Un scurt film de animaţie, amuzant şi realizat cu mijloace „artizanale”, prezintă istoria de 4,5 miliarde de ani a Pământului şi evoluţia materiei vii pe planeta noastră sub forma unei versiuni rapide, prescurtate şi foarte colorate, în care sunt evidenţiate cele mai însemnate momente ale „poveştii vieţii pe Pământ”.

La ora 4 dimineaţa, au apărut primele organisme unicelulare, la 1 după-amiază - celulele eucariote (cu nucleu şi alte organite celulare), iar 18.30 - formele de viaţă pluricelulare. La 20.30, au apărut plantele cu seminţe, iar animale nevertebrate simple precum meduzele au intrat în scenă pe la 20.50.
Cât despre specia umană, ea a apărut abia aproape de miezul nopţii, iar în animaţia super-rapidă fiecare viaţă umană durează doar o clipă...
Filmul de animaţie, inspirat din cartea  "A Short History of Nearly Everything" de Bill Bryson, a fost realizat de Mitchell Moffit şi Gregory Brown. 

Sursa : http://www.descopera.ro

Sony NEX-5R - mirroless elegant, compact şi cu modul WiFi


Afişând un design practic şi eficient, Sony NEX-5R este o cameră foto mirrorless pentru cei care doresc să se bucure de flexibilitatea şi performanţele unui aparat foto DSLR, dar păstrând cât mai multe din avantajele unei camere foto de buzunar. Prezentat ca o variantă îmbunătăţită a modeluluiSony NEX-5N, un alt aparat foto mirrorless pe care am avut ocazia să-l testăm la începutul acestui an, NEX-5R păstrează neschimbate multe din specificaţiile acestuia şi adaugă câteva tehnologii noi şi interesante.

Descriere

Sony NEX-5R obţine poze cu ajutorul unui senzor de 16.1 MP cu tehnologie APS-C şi dimensiune 23.5 X 15.6 mm, cuplat unui obiectiv prevăzut cu sistem de focalizare hibrid. Funcţiile aparatului sunt gestionate cu un procesor de imagine Sony Bionz de ultimă generaţie, care se laudă cu abilităţi de fotografiere în rafală la 10 cadre pe secundă şi performanţe excelente la focalizare şi procesarea imaginilor. De altfel, Sony NEX-5R foloseşte în mod uzual valori ISO 100 - 3200 pentru modurile Auto de fotografiere, iar pentru mai multă flexibilitate la captarea scenelor în mişcare sau cu lumină ambiantă foarte redusă putem ridica sensibilitatea până valoarea ISO 25600.
Alături de senzorul cu tehnologie APS-C şi procesorul de imagine performant, cap de afiş pe lista specificaţiilor lui Sony NEX-5R este suportul pentru instalarea de aplicaţii, menite să extindă capabilităţile de bază ale aparatului. Indisponibile momentan pentru ţara noastră, acestea sunt descărcate de pe internet prin conexiune WiFi şi instalate în memoria internă a dispozitivului. Acelaşi modul wireless poate fi utilizat şi pentru transferul rapid al fotografiilor către telefonul mobil sau tabletă, unde le putem viziona şi distribui prietenilor prin albume de fotografii încărcate în paginile reţelei de socializare preferate.

Ecranul TFT LCD cu diagonală 3 inch redă imagini cu rezoluţie HD şi dispune de interfaţă touch pentru accesarea rapidă a sistemului de meniuri. Fixat de corpul aparatului cu ajutorul unui mecanism cu balama articulat, ecranul poate fi ridicat şi ajustat pe înălţime şi înclinaţie, iar la poze în mod autoportret avem posibilitatea să întoarcem ecranul în faţă pentru încadrarea imaginii. Suplimentar, balamaua articulată permite aplecarea ecranului la un unghi de maxim 50 grade, uşurând încadrarea imaginii atunci când ţinem aparatul ridicat deasupra capului.
Chiar dacă din considerente de spaţiu NEX-5R nu oferă şi un blitz integrat, acesta este totuşi livrat ca accesoriu separat. Blitz-ul se fixează în portul pentru accesorii din partea superioară cu ajutorul unui mecanism de prindere cu şurub. Odată montat, blitz-ul se potriveşte foarte bine cu designul general al carcasei, iar mecanismul cu balama permite plierea peste obiectiv atunci când nu avem nevoie de suplimentarea luminii ambiante.

Interfeţele de conectare (USB, HDMI, patină bliţ extern) sunt acoperite de căpăcele care împiedică pătrunderea prafului.

Ergonomie şi control

Deşi foarte subţire şi cu dimensiuni disproporţionate dacă ne raportăm la gabaritul obiectivului detaşabil, carcasa lui NEX-5R este totuşi prevăzută cu un grip proeminent, care uşurează mult manevrarea aparatului, în ciuda construcţiei sale înghesuite. Singurul inconvenient rămâne obiectivul detaşabil. Fiind lung şi greu datorită construcţiei integral metalice, acesta trage în jos restul aparatului, impunând sprijinirea sa cu ambele mâini la o utilizare continuă. Desigur, cei obişnuiţi deja cu gabaritul unui aparat foto DSLR ar putea să nici nu remarce acest mic neajuns, ce devine evident doar daca ne raportăm la trăsăturile unei compacte de buzunar.

Sony NEX-5R poate fi controlat atât folosind butoanele fizice, dar şi apelând sistemul de meniuri prin intermediul ecranului cu interfaţă touch. Indiferent de modalitatea de control preferată, timpul de acomodare cu funcţiile de bază ale aparatului este foarte scurt, cu atât mai mult dacă ne limităm la cele două moduri Auto de fotografiere. Cei care doresc un control deplin asupra parametrilor de fotografiere au la dispoziţie taste de navigare cu rotiţă de scroll, un buton rotativ pentru ajustarea rapidă a setărilor şi nu mai puţin de 4 butoane dedicate, dintre care unul cu funcţie programabilă. Toate butoanele sunt amplasate intuitiv şi însoţite de indicaţii referitoare la funcţiile lor, fie pe ecran (în zonele adiacente), fie prin pictogramele de pe carcasă.

Sony NEX-5N - specificaţii

  • Senzor APS-C, 23.4 x 15.6 mm, 16.1 MP
  • Video Full HD 1080p, 60 fps
  • Procesor de imagine Bionz
  • ISO 100 - 25600
  • 25 de puncte de focalizare
  • Viteză obturator 30 - 1/4000 sec.
  • Fotografiere în rafală cu maximum 10 cadre pe secundă
  • Ecran tactil de 3 inch, 920.000 pixeli, rabatabil
  • USB, HDMI, patină bliţ extern (interfaţă proprietară Sony)
  • Dimensiuni 111 x 59 x 39 mm, 276 de grame (cu baterie)
  • Baterie Li-Ion NPFW50, autonomie 330 de cadre (CIPA)
  • Alte dotări: conexiune WiFi, Blitz extern

Performanţe

Aşa cum se cuvine pentru un produs adresat unui public extrem de exigent (şi cu buget pe măsură), Sony NEX-5R oferă poze la o calitate de invidiat, ce se menţine indiferent de momentul sau locurile unde le obţinem: spaţii deschise, încăperi iluminate cu blitz-ul din dotare sau chiar poze pe timp de noapte. Avem la dispoziţie setări avansate de fotografiere, setări manuale, dar şi opţiuni predefinite care ne ajută să obţinem fotografii de efect fără efort (ex: fotografii HDR, efecte "toy camera", "Pop color", "retro", culori parţiale ş.a.m.d.). Aceste opţiuni pot fi găsite în meniul "Brightness/Color".

Pentru poze obţinute în condiţii de iluminare slabă sau chiar pe întuneric total este recomandată activarea lampei de asistenţă (AF Illuminator), ce contribuie la focalizarea rapidă şi mai precisă a imaginii în condiţii de iluminare dificilă.
Iată şi câteva exemple de fotografii realizate cu Sony NEX-5R:
Plaja de valori ISO extrem de permisivă ajută şi ea la obţinerea unor imagini clare în orice condiţii. Este drept, la valori peste ISO 6400 imaginile prezintă un nivel de zgomot pronunţat, iar detaliile sunt într-o bună măsură compromise.
Mai jos aveţi un set de imagini care arată performanţele lui Sony NEX-5R, în funcţie de valoarea ISO aleasă pentru fotografiere:
La fel ca şi frăţiorul NEX-5N, noul Sony NEX-5R atinge un nivel de calitate ireproşabil pe segmentul de aparate foto mirrorless, punând sub semnul întrebării utilitatea unui aparat foto DSLR, în condiţiile în care cele din urmă sunt mai mari, greoaie şi oferă performanţe apropiate în majoritatea situaţiilor.

Concluzie

Chiar dacă sună redundant, trebuie precizat că mirrorless-ul rămâne doar o soluţie de rezervă pentru profesionişti în arta fotografiei. În cazul de faţă, Sony NEX-5R este un aparat foto foarte performant, numai bun de luat în vacanţă datorită construcţiei sale compacte.

Pentru rezultate la nivel profesional, obţinute cu cât mai puţin efort şi frustrări, dimensiunile şi greutatea unui DSLR clasic rămân avantaje de necontestat. Cu excepţia cazului în care optăm pentru un inel adaptor, gama de obiective compatibile cu Sony NEX-5R este destul de limitată şi ţinteşte mai ales către amatori.
Sistemul de meniuri foarte încărcat cu opţiuni este anevoios de parcurs dacă dorim o configurare amănunţită a parametrilor de captură, părând mai degrabă gândit pentru utilizatori care nu se avântă prea des în setări avansate, preferând modul point-and-shoot complet automatizat pentru o utilizare lipsită de griji.
Lăsând la o parte preţul piperat, de aproximativ 3000 Lei, Sony NEX-5R este un aparat foto cu performanţe de nota 10, care arată bine şi face poze pe măsura pretenţiilor pe care le emite.
Părţi pozitiveplus
  • +Design de nota 10: compact, uşor, extrem de comod de purtat şi utilizat
  • +Numeroase facilităţi de fotografiere, opţiuni predefinite utile
  • +Calitate excelentă a imaginilor şi a înregistrărilor video
  • +Modul wireless pentru transfer rapid al imaginilor
  • +Încărcarea acumulatorului prin cablu microUSB, din orice sursă
Părţi negativeminus
  • Autonomie mai mică decât a modelului precedent
  • Acumulatorul se descarcă încet, dar sigur, chiar dacă butonul Power este în poziţia OFF
  • Ecranul nu poate fi rotit stânga/dreapta, ci doar pe verticală.

Sursa : http://www.go4it.ro